Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, M.Николов написа:

А може би ще е по-добре да ги питам какви са цените им в Украйна?

20 лева ли ти е определението за скъпи дрехи и си мислиш, че украинец няма толквова да си купи дреха ?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, N1K17Y написа:

Ми обади се в Зара и ги питай, как са отворили 50 магазина в Украйна, като БВП-то им е толкова ниско. Нали за скъпи магазини говореше ? 20 лева ли ти е скъпото ? Човек с 2 грама мозък и капка срам, щеше да провери цените и поне да млъкне, ако не да признае, че е сгрешил, но ти продължаваш да се хилиш на собствените си глупости и мина на обидите ;) 

Трипио, софтуера ти сериозно се е бъгнал, иска си преинсталация, мхм.

Ти пръв започна с тази Зара, а акцента бе съвсем друг.

И пак да ти кажа, за болшинството твои сънародници Зара е скъпо.

преди 6 минути, N1K17Y написа:

20 лева ли ти е определението за скъпи дрехи и си мислиш, че украинец няма толквова да си купи дреха ?

Освен, да лъжеш и мажеш, нещо друго въобще умееш ли?

Пуловера който си дал за пример не струва 20лв., а 49,90 и в момента е намален с 45% до 25лв!

преди 1 минута, andiay написа:

Трипио, софтуера ти сериозно се е бъгнал, иска си преинсталация, мхм.

Ти пръв започна с тази Зара, а акцента бе съвсем друг.

И пак да ти кажа, за болшинството твои сънародници Зара е скъпо.

Какъв е акцента ? Аз говоря с Николов, а той пита за Зара. Ти какво си говориш, какво ме бърка :lol6:

Като ти казвам, че си изперкал.

току-що, M.Николов написа:

Пуловера който си дал за пример не струва 20лв., а 49,90 и в момента е намален с 45% до 25лв?

Умея, да те правя за смях ;) Много е лесно, когато дрънкаш глупости, без да направиш елементарна проверка. Сайта е пред теб, и сам можеш да намериш колко продукта са с цени около 20-25 лева. Ти си решил да дълбаеш дъното.

Цените в украинския сайт на Зара

image.png.153835a67f049aeefa908e0233bdbad5.png

Цените в българския 

image.png.8a640d02185ecc497e577571aec6fcec.png

https://www.zara.com/bg/bg/damsko-bluzi-l1362.html?v1=2025627

https://www.zara.com/ua/en/woman-tshirts-l1362.html?v1=2025627

преди 2 минути, M.Николов написа:

Пуловера който си дал за пример не струва 20лв., а 49,90 и в момента е намален с 45% до 25лв!

Поредният укропски фейк :)

преди 1 минута, BANKATA написа:

Приеми го като връщане на жеста от преди 200-300 години когато на тяхна територия са приемали българи бягащи от Турция.

Ти, слънчаса ли, що ли, или просто пак имаш дупки в обучението?

Не са бягали от Турция, а руските дипломати са обикаляли селата по поречието на Дунав и са ги агитирали да се изселят в Украйна, като са им обещавали да ги оземлят. 

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Да съм казвал нещо за Тесла ? Яко си изперкал. 

Тц, не съм изперкал аз, твоят софтуер е бъгясал.

Ти каза, че украинските бежанци носят дрехи на Зара, а аз ти казвам, че всеки ден срещам тук автомобили от посочените марки, които са с украински номера.

Хората излизащи от тях не приличат на клиенти на Зара.

Ма щом ти казваш Зара, значи требе да говорим само за Зара.

Лошо Трипио, лошо.

Определено само с преинсталация на софтуер нема да станат нещата.

Започва да ми се струва, че вече си "морално остарял", "немодерен", но това е нормално за устройства като теб, там след няколко месеца вече изкача нов "усъвършенстван" модел, а ти си "неактуален" и "остарял", мда.

преди 1 минута, andiay написа:

Ти каза, че украинските бежанци носят дрехи на Зара, а аз ти казвам, че всеки ден срещам тук автомобили от посочените марки, които са с украински номера.

Лошо Трипио, лошо.

Започва да ми се струва, че вече си "морално остарял", "немодерен", но това е нормално за устройства като теб, там след няколко месеца вече изкача нов "усъвършенстван" модел, а ти си "неактуален" и "остарял", мда.

Иска да ти каже че просто за бг стандарта Зара е макса де може си позволим. Ако имаше и по скъпи магазини по морето, уркопа щеше да е там. Се пак е свикнал на лукс.

преди 2 минути, andiay написа:

Лошо Трипио, лошо.

Що не вземеш да погледнеш на какво отговарям, кой тръгна да говори за Зара и тн, преди да се излагаш и ти :lol6:

Ако искаш помощ, само кажи и ще ти покажа. 

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Какъв е акцента ? Аз говоря с Николов, а той пита за Зара. Ти какво си говориш, какво ме бърка :lol6:

Умея, да те правя за смях ;) Много е лесно, когато дрънкаш глупости, без да направиш елементарна проверка. Сайта е пред теб, и сам можеш да намериш колко продукта са с цени около 20-25 лева. Ти си решил да дълбаеш дъното.

Цените в украинския сайт на Зара

image.png.153835a67f049aeefa908e0233bdbad5.png

Цените в българския 

image.png.8a640d02185ecc497e577571aec6fcec.png

https://www.zara.com/bg/bg/damsko-bluzi-l1362.html?v1=2025627

https://www.zara.com/ua/en/woman-tshirts-l1362.html?v1=2025627

Съвсем изперка, Аглая!

Бежанец, избягал, за да спаси живота си, без да знае кога ще се върне, дали въобще ще се върне и дали в някакво близко или далечно бъдеще ще има работа и квартира, със стъпването на българска земя ще хукне по магазините, че да лови намаленията на Зара. 

И ти, по изтъркания си тертип, се улови за Зара, че да избягаш по тъча от основното, което се коментира. Как не те хвана срам да се правиш на пълна дебилка? 

преди 2 минути, absurt написа:

Съвсем изперка, Аглая!

Бежанец, избягал, за да спаси живота си, без да знае кога ще се върне, дали въобще ще се върне и дали в някакво близко или далечно бъдеще ще има работа и квартира, със стъпването на българска земя ще хукне по магазините, че да лови намаленията на Зара. 

И ти, по изтъркания си тертип, се улови за Зара, че да избягаш по тъча от основното, което се коментира. Как не те хвана срам да се правиш на пълна дебилка? 

Айде и тая, 

Цитат

Що не вземеш да погледнеш на какво отговарям, кой тръгна да говори за Зара и тн, преди да се излагаш и ти :lol6:

преди 8 минути, N1K17Y написа:

Трипио, а аз като ти казвам, че софтуера ти вече много сериозно се е бъгнал...

Но не е само до него.

Явно RAM паметта вече издиша, а и харда е с ограничен капацитет, мда.

Да ти припомня кой пръв заговори за Зара

преди 1 час, N1K17Y написа:

Ужас, ядат сандвичи, пазарят в Лидл и носят дрехи от Зара, вместо да са облечени с по един човал за картофи :lol6:

Егати бедната душичка е Ганьо. 

Как не ги е срам тия лапета да бягат от войната, ами не останаха там да чакат някоя бомба да ги убие

А акцента на коментара, на който отговаряш с този пост бе съвсем друг.

Но явно и акцент присъства в програмата ти просто като дума, без да е обяснен смисъла й, мхм.

преди 2 минути, andiay написа:

Трипио, а аз като ти казвам, че софтуера ти вече много сериозно се е бъгнал...

Но не е само до него.

Явно RAM паметта вече издиша, а и харда е с ограничен капацитет, мда.

Да ти припомня кой пръв заговори за Зара

А акцента на коментара, на който отговаряш с този пост бе съвсем друг.

Но явно и акцент присъства в програмата ти просто като дума, без да е обяснен смисъла й, мхм.

Еее, почти успя. Сега остана само и да погледнеш какво пише в статията, която коментирам и след това да видиш, какво ме пита Николов за Зара.

http://www.focus-news.net/news/2021/11/05/2913762/obozrevately-ukraintsite-sa-obrecheni-na-bednost-prez-2022-godina-minimalnata-zaplata-i-pensiite-v-stranata-shte-badat-namaleni.html

ДБ-йчето явно няма да схване.

Нека му помогна малко - 6700 украински гривни са равни на 408 лв. 

Толкова е минималната заплата в Украйна

преди 5 минути, M.Николов написа:

15-20 лева за потник ли ти се вижда скъпо и непосилно за един украинец ? Нали и цените на Зара в Украйна искаше да сравниш, че да обясним как имат магазини и там. Е, показах ти ги :giggle1:

Толкова ли е трудно да признаеш, че си сгрешил ? 

преди 5 часа, BANKATA написа:

Явно се налага да го напиша по-просто за да го схванеш.

В тази война краварите не са нападнали никой. 

В тази война формално наистина не са. Аз обаче питам по принцип дали за теб Кравария са от добрите или от лошите.

току-що, N1K17Y написа:

Еее, почти успя. Сега остана само и да погледнеш какво пише в статията, която коментирам и след това да видиш, какво ме пита Николов за Зара.

Ти, от тук коментиращите, пръв спомена Зара и то като отговор на този пост

преди 1 час, symanbg написа:

Държавата им плаща хотела пък те си харчат джобните, виж как са облечени, като фешън икони, а ти бачкай за 800 лева.

Сега трябва ли да те питам, какъв е акцента на поста, който ти си коментирал?

Че трябва, трябва, но предварително знам, че биваш ли попитан за такива уточнения, то следва тишина.

Дори и акцента на статията не е Зара, даже се споменава, че тази марка не е особено популярна в Украйна, нищо, че ти каза за 30 магазина там.

Но дали автора на статията се е объркал, това няма никакво значение.

А Зара не я споменаваш като коментар към статията, към нея коментираш за хлапета дето се тъпчели със сандвичи, бегайки от войната.

Та, все пак да попитам, какъв е акцента на в поста на symanbg, та ти му отговаряш за Зара.

Едва след това Николов споменава Зара, просто защото ти му я натика.

На подобно поведение в една дискусия му се вика изместване на акцента.

Във форумите това е типичното поведение на т.н. тролове, както и на особено неадекватни индивиди, които не могат да схванат смисъла дори на кратък текст.

Е, оставям избора на теб за какъв ще се определиш - трол или неадекватен.

За мен е все едно, забавлението ми е гарантирано, мхм.

преди 5 минути, N1K17Y написа:

15-20 лева за потник ли ти се вижда скъпо и непосилно за един украинец ? Нали и цените на Зара в Украйна искаше да сравниш, че да обясним как имат магазини и там. Е, показах ти ги :giggle1:

Толкова ли е трудно да признаеш, че си сгрешил ? 

Единственото, за което съм сгрешил е това, че не съм влизал скоро в "Зара" и карах само по спомени.

А и преди години, когато съм влизал там, не съм търсел потници, поне във физическите им магазини не продаваха такива неща.

Но явно нещата са се променили.

Но ти пак не схвана за какво иде реч.

преди 9 минути, andiay написа:

Ти, от тук коментиращите, пръв спомена Зара и то като отговор на този пост

Сега трябва ли да те питам, какъв е акцента на поста, който ти си коментирал?

Че трябва, трябва, но предварително знам, че биваш ли попитан за такива уточнения, то следва тишина.

Дори и акцента на статията не е Зара, даже се споменава, че тази марка не е особено популярна в Украйна, нищо, че ти каза за 30 магазина там.

Но дали автора на статията се е объркал, това няма никакво значение.

А Зара не я споменаваш като коментар към статията, към нея коментираш за хлапета дето се тъпчели със сандвичи, бегайки от войната.

Та, все пак да попитам, какъв е акцента на в поста на symanbg, та ти му отговаряш за Зара.

Едва след това Николов споменава Зара, просто защото ти му я натика.

На подобно поведение в една дискусия му се вика изместване на акцента.

Във форумите това е типичното поведение на т.н. тролове, както и на особено неадекватни индивиди, които не могат да схванат смисъла дори на кратък текст.

Е, оставям избора на теб за какъв ще се определиш - трол или неадекватен.

За мен е все едно, забавлението ми е гарантирано, мхм.

Хубаво си видял поста на syman, а видя ли syman на какво отговаря и коя статия ?

Та баш за едни дрехи говори, за статия в която се говори за Зара. Ти за какви Тесли и Аудита говориш, твоя работа. 

преди 7 минути, M.Николов написа:

Единственото, за което съм сгрешил е това, че не съм влизал скоро в "Зара" и карах само по спомени.

А и преди години, когато съм влизал там, не съм търсел потници, поне във физическите им магазини не продаваха такива неща.

Но явно нещата са се променили.

Но ти пак не схвана за какво иде реч.

Ами ти от там тръгна бе Николов, "Зара е скъп магазин, как могат да си го позволят украинците, с ниското БВП". С какво почна да изместваш темата, като ти казах, че не е вярно, не съм спорил. 

преди 2 часа, miro20 написа:

особенно след геноцида в момента в Украйна от възродения рашистки фашистки режим.

на 3.05.2022 г. в 7:28, ivottoshev написа:

Аууууу, пак ли геноцид? Не се ли изтърка тази опорка? Сърбия, Либия....

Конспирация! Неизвестния досега вирус причиняващ остър хепатит при децата основно, или засега само, в Европа, е разпръснат от унищожена краварска лаборатория за биологично оръжие в Украйна. Автор: моята фантазия.

преди 1 час, N1K17Y написа:

Кажи колко промоции ти е критерия, за да е позволено на украинец да пазари в Зара. ;)

За втори път използваш "пазари" вместо "пазарува".  Пазаренето може и да минава на сергията на пазара, но в Зара няма да успееш да намалиш от обявената на етикета цена колкото и да се пазариш с продавача. Там се пазарува, а не се пазариш. От там идва объркването ти :cool: 

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Хубаво си видял поста на syman, а видя ли syman на какво отговаря и коя статия ?

Та баш за едни дрехи говори, за статия в която се говори за Зара. Ти за какви Тесли и Аудита говориш, твоя работа.

За пореден път - акцента на поста на symanbg какъв е?

Можеш ли да го определиш?

Дрехите на Зара ли е?

Или нещо друго?

Както ти намеси Зара, така аз ти опонирах, че бежанците тук не са само почитатели на тази марка.

И Тесла и Ауди много се връзват с акцента от поста на symanbg.

Дали схващаш това, но нарочно го подминаваш, защото си трол или не го схващаш, защото просто не е във възможностите ти, това не е въпрос върху който бих се чудил.

А за марката Зара, признавам, че току що научих, просто не съм обръщал внимание на подобни дрехи, а и е напълно възможно да няма такъв магазин в нашия град.

В моловете рядко влизам и то само в точно определени магазини, на другите не им обръщам внимание.

Какво пазаруват, колко струва това, което пазаруват са все въпроси без никакво значение.

Важен е въпроса защо след като могат да си позволят подобна шопинг терапия е нужно всички ние да плащаме за тяхната останала издръжка.

При условие, че има поне милион наши сънародници, за които тези 40 лева биха добре дошли дори не на ден, а за цял месец.

При положение, че на пенсионерите ни това е тяхната "премия" най-много два пъти в годината - за Коледа и за Великден, и то май не за всички пенсионери.

Имаше един нов виц, който срещнах нейде из нета:

"След призива на премиера да дарим по една заплата на Украйна, виждайки сумата на първите преведени заплати, украинците изпратиха хуманитарна помощ на България."

За мен е повече тъжен сарказъм, отколкото смешен виц.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

За втори път използваш "пазари" вместо "пазарува". 

В някои краища на България ползват "пазари" вместо "пазарува", "купува".

преди 4 минути, M.Николов написа:

В някои краища на България ползват "пазари" вместо "пазарува", "купува".

Знам, но винаги ми е бил смешен този израз. "Пазаря" и "пазарувам" са си съвсем различни понятия със съвсем различен смисъл.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.