Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Диалекти

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 часа, BANKATA написа:

Явно се налага да го напиша по-просто за да го схванеш.

В тази война краварите не са нападнали никой. 

Явно, трябва още по- просто да ти се обясни, че съществува причинно-следствена връзка или както го е казал народа ни "Крушката си има опашка". 

Като започнем с едни 74 бази на краварите, разположени в Украйна, минем през онези биолаборатории, заради които се чудим днес откъде дойде "мистериозния" хепатит при децата, после през опитите на Русия да се споразумее да не преминават червените й линии, ще стигнем до днешната война. И само след анализ на всички факти, можеш да изключиш краварите от виновниците. Смееш ли и имаш ли капацитета да го направиш? Не, за съжаление.

Не чуват дори това, което им каза Папата.

"Лаят на НАТО пред вратата на Русия" може да е причината за войната в Украйна, заявява още папа Франциск. По думите му е вероятно това да е предизвикало реакцията на Путин: "Гняв, който може да е бил провокиран".

Друг път подробно коментират негови изказвания, този път - пълно мълчание.

преди 10 минути, absurt написа:

Явно, трябва още по- просто да ти се обясни, че съществува причинно-следствена връзка или както го е казал народа ни "Крушката си има опашка". 

Като започнем с едни 74 бази на краварите, разположени в Украйна, минем през онези биолаборатории, заради които се чудим днес откъде дойде "мистериозния" хепатит при децата, после през опитите на Русия да се споразумее да не преминават червените й линии, ще стигнем до днешната война. И само след анализ на всички факти, можеш да изключиш краварите от виновниците. Смееш ли и имаш ли капацитета да го направиш? Не, за съжаление.

Оправданието на Русия да нахлуе в Украйна.

преди 2 минути, M.Николов написа:

"Лаят на НАТО пред вратата на Русия" може да е причината за войната в Украйна, заявява още папа Франциск. По думите му е вероятно това да е предизвикало реакцията на Путин: "Гняв, който може да е бил провокиран".

Имахме едно ромче общак във фирмата.

Като не му изнасяше нещо, казваше "Не съм глух, ама не чувам бе" или "Не съм сляп, ама не виждам бе".

Като онова прословуто "Много исках да гласувам, ма немам желание".

Това ромите притежават една такава вродена "мъдрост", която не осъзнават.

преди 1 минута, M.Николов написа:

И това няма да прочетат, а ако го направят, пак няма да чуят,но е нещо, което си заслужава да се прочете

Днешният ден е последния ден на Европа

С Днём Великой Победы! Bonne dernière Journée de l'Europe!

Днешният ден е семеен празник за мен и близките ми. Родителите на баща ми се завърнаха живи от нацистки плен с татуирани цифри на ръцете – както татуират животните пред заколение. Дядовците на майка ми пък се прибраха инвалиди от войната – след участия в Дравската епопея и боевете за освобождението на Крим.......... 

https://vtorifront.bg/article/dneshniyat-den-e-posledniya-den-na-evropa?fbclid=IwAR3n1o7h2T0-Xl7MQ2JY4qpQ_A4KHHJcskjtbsjRteexEa2jDrbZZy9HhxA

преди 2 минути, BANKATA написа:

Туй че Русия го посочва като оправдание, автоматично го прави фейк, така ли?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Да, права съм, за съжаление. Нямаш капацитет за логическо мислене, много подходяща ти е снимчицата на профила.

преди 33 минути, ivottoshev написа:

За втори път използваш "пазари" вместо "пазарува".  Пазаренето може и да минава на сергията на пазара, но в Зара няма да успееш да намалиш от обявената на етикета цена колкото и да се пазариш с продавача. Там се пазарува, а не се пазариш. От там идва объркването ти :cool: 

Грешкъ на диалекта. 

току-що, Pifi Pedolino написа:

Какви беха тия чанти дето мъкнеха охраната на Путин на парада?

Да не би някоя от нашите телевизии да се е престрашила да покаже парада?

преди 43 минути, andiay написа:

Важен е въпроса защо след като могат да си позволят подобна шопинг терапия е нужно всички ние да плащаме за тяхната останала издръжка.

Защото има само бежанци, нямаме понятия, богат бежанец, беден бежанец, средна класа бежанец и не решаваме кой каква помощ да получава, на база каква кола карат. Голямо зло е тоя Запад, знам.

А, на теб ти предлагам , да си взривиш къщата и ще ти плащам квартирата за 3 месеца, че да си позволяваш и ти шопинг терапии, като украинците. Съгласен ? 

преди 24 минути, absurt написа:

минем през онези биолаборатории, заради които се чудим днес откъде дойде "мистериозния" хепатит при децата

И Ковида забрави, че от там дойде ;) 

преди 1 минута, absurt написа:

Да не би някоя от нашите телевизии да се е престрашила да покаже парада?

На А1 не е спрен Первый канал

преди 3 минути, Pifi Pedolino написа:

Какви беха тия чанти дето мъкнеха охраната на Путин на парада?

зарзават....на промоция....

само зелен наркомански остана да си набави...

преди 18 минути, andiay написа:

Имахме едно ромче общак във фирмата.

Като не му изнасяше нещо, казваше "Не съм глух, ама не чувам бе" или "Не съм сляп, ама не виждам бе".

Като онова прословуто "Много исках да гласувам, ма немам желание".

Това ромите притежават една такава вродена "мъдрост", която не осъзнават.

Да не се е казвал Реджеп?

:)

преди 12 минути, N1K17Y написа:

И Ковида забрави, че от там дойде ;) 

Ти го твърдиш, да не се изметнеш после и да обясняваш какво е ирония......

Посланикът  Полша няма братски бодигарди, като Мутрафонова тук. 

преди 1 минута, absurt написа:

Ти го твърдиш, да не се изметнеш после и да обясняваш какво е ирония......

Един път и ти да схванеш нещо.

Преброихте ли танковете  и ракетните установки на Русия ,на Червения площад ?

-----------------------------

Какво общо имат корумпирания наркоман президент на Украйна с победата над фашистката чума, отнела живота на милиони хора по света ?

-----------------------

На политическите лаици и неверници докладвам ,че в Египет са изгонени всички украинци,които се опитаха да съботират  и разрушават имущество в хотели в които бяха настанени безплатно и хранени от народа на страната. За тези,които не държат езика си зад зъбите , показаха и драскаха знаците на Азов ,бяха осигурени безплатни билети до Украйна с Egyptair. Всички до един влизат в забрана за влизане в страна до 5 години.

-------------------

27 лаборатории за вируси опасни за живота на хората и планетата  са официално известни в Украйна.

4  лаборатории за преработка на наркотици ,функциониращи официално и необезпокоявано  в страната. Българина Брендо, издирван и осъден в 3 държави има официално украинско гражданство дадено му с указ на президента Зеленски.

----------------

В САЩ преди време показаха празничната новогодишно украсена камина на Байдън. Там имаше подредени само седем чорапчета съответстващи на броя на внуците му. Обаче внуците на Байдън са 8. Внучето,което той никога не пожела да види е родено от връзката на сина му  Хънтър Байдън с танцьорка от Лас Вегас. Комфорта да не се споменава това дете струваше на "християнското " семейство на президента 3 милиона долара и задължението нито майката ,нито детето да се явяват пред очите на "защитника" на семейните ценности. Синът на президента има печалната слава на наркоман, морално разложен индивид и активно ползващ услугите на украински леки жени в Украйна, където получаваше тлъста заплата  и бонуси от Зеленски и украинския холдинг "Буризма". Този блуден син беше най-уязвимото място в президентската борба за Белия дом.

----------------------------------

На политическите пигмеи да е ясно,  Срещу Русия воюват САЩ   и ЕС. Украйна   е заложник на техните интереси и амбиции.

------------------

Руският народ показа  на света за пореден път  пример за култура на Паметта.

Вие българите за какво давате пример ?

преди 13 минути, N1K17Y написа:

Един път и ти да схванеш нещо.

За разлика от теб.TCGOZ.gif.5d453a2d6edee9f54e278399031a1b78.gif

"Ядрените" куфарчета винаги са на разположение. Не само на Путин, ами и на бидон дементиев и на властниците на другите ядрени държави.

преди 6 часа, Богатир написа:

Честит Ден на Победата над фашизма!

Покажи скритото съдържание

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRnmB1Je9KNDK7

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRksr3Hg2aAJiu

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxR6liLcC-IiIpn

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxR6PQSEYk0hQMe

https://www.facebook.com/106070207465079/videos/469367594945605

преди 6 часа, Богатир написа:

Фашизма е също така в Канада и Австралия, освен в САЩ и Украйна

Точно за това е битката, да няма демофашизъм, демопандемия никъде по света, точно за това е битката, да живеем като хора, а не като зеленчуци.

ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА И ДАНО СКОРО ИМАМЕ ОЩЕ ЕДИН!!!

преди 4 часа, Hristo52 написа:

Някои бяха много любопитни какво ще покаже Путин на парада? Показа всичко, което още не е влизало в Украйна. И дано да не влезе...

279829761_2593449087456441_1535790947292081312_n.jpg.5dfb21cb1ea1c5d7e460b9192c303f07.jpg

Радвате ми душата, хора, радвам се да видя, че България няма да забрави това, което направиха народите на Русия, включително украинците в борбата срещу фашизма. А ако някой иска да препише историята ... е, може да има и друг 9-ТИ МАЙ!!!

И нещо от мен: Отидох да си налея кафе, та може да съм изпуснал нещо. Обяви ли Путин война на укропия и смята ли скоро да нанесе ядрен удар срещу някоя детска градина на азов?!

И най-последно: Всяка стара власт трудно сдава властта, така е и сега, със зъби и нокти, и някакви си измислени техни човешки ценности ще се опитват да ни зомбират, но ...

Както те си мислят, че това е война на демокрацията (тяхната) срещу автокрацията, така аз си мисля, че това е революция, революция срещу изгнилата им система. Така че искам Русия победи (не усрайна, ясно е, че войната е глобална). За всички нас ... е, не всички, само за нас.

току-що, N1K17Y написа:

Защото има само бежанци, нямаме понятия, богат бежанец, беден бежанец, средна класа бежанец и не решаваме кой каква помощ да получава, на база каква кола карат. Голямо зло е тоя Запад, знам.

А, на теб ти предлагам , да си взривиш къщата и ще ти плащам квартирата за 3 месеца, че да си позволяваш и ти шопинг терапии, като украинците. Съгласен ? 

Мда, определено ти се губи значението на думата "акцент", мхм.

Сега пък трябва да питам, защо на сирийските, афганистанските и тем подобни бежанци, не им бяха предоставени подобни условия?

Или има все пак някакво степенуване на кой е по- и кой е по-по-най бежанец?

И къде съм посочил, че Запада е нещо зло, общо казано Запад де, че да не почнеш пак с Югозапад, Северозапад и т.н.?

Според твоята карта на Север е най-близко до моето разбиране за висок стандарт на живот във всеки един аспект, но това са подробности.

Тези украинци, чиито къщи са взривени, не са тук в момента.

А на повечето от тези, които са тук, къщите им са доста далеч от взривовете.

Опитай преинсталация на софтуера, че тъй както си го подкарал, скоро може и да те бракуват за скрап, мда.

Не ме интересува кой каква кола кара, как се облича и как си харчи парите, нито как ги е изкарал.

Интересува ме аз да не плащам за някой, който не се нуждае в действителност от това плащане.

Ако моята къща бъде взривена, то аз със сигурност ще си наема сам квартира за колкото време ми е нужно, не бих чакал ти да ми я плащаш, защото не се нуждая от подобен жест.

Ако обаче на някой човечец, който едвам свързва двата края, му гръмне бойлера или избухне газовата бутилка на която готви и събори къщата му, то държавата няма да му осигури тези 40 лв. на ден, не за три месеца, а дори и за една седмица.

Нищо, че той си е плащал чинно данъците към тази държава, отделяйки и от без това скромния си доход.

Ако същия този човечец остане поради някаква причина без работа, ще му дават няколко месеца по 7 лв. на ден, а той да се оправя с тях както може.

След изтичането на тези няколко месеца, същия човечец ще стане и здравнонеосигурен и ще изгуби правото и на елементарно лечение, не че здравноосигурените понякога също не се налага да доплащат.

За украинските бежанци този въпрос също не стои на дневен ред, тях ги лекуват напълно безплатно, без значение от социалния им статус, нещо повече, лекарят е длъжен да ги преглежда "про-боно", без никой да го пита съгласен ли е.

Е, представи си, че си лекар в малко градче, заплатата ти не е дори и средната за страната, освен това зависи в някаква степен от броя пациенти, които си прегледал с направление и ти се казва, че трябва да лекуваш "про-боно" човек, чийто чесовник на ръката струва повече, отколкото твоята годишна заплата. На всичко отгорв за него лимит за направление за изследвания няма, а този лимит реално ти пречи да лекуваш качествено останалите си пациенти.

Да си бежанец и "бежанец" в нито една държава не е едно и също, но явно това е непознат за тебе факт.

Да караш Тесла, но да искаш да ти осигуряват подслон е повече от неморално, това е наглост, присъща на нашите "мутри" и ромски барони.

Скорошен действителен случай от ГКПП "Капитан Андреево", на връщане от Турция, след нас е лъскав Лексус с украински номера.

След прословутия "златен гьол", мъжът, който го шофираше вдигна страшен скандал, защото бил украински бежанец, а му искали такса за "гьола".

От вътре се хилеха две каки, деца не видях.

Не казвам, че всички украински бежанци са такива, но подобни би трябвало незабавно да бъдат екстрадирани.

Нормален човек, който има стандарта, за да си позволи Тесла или да харчи пари за шопинг, никога няма да търси социални помощи, независимо от обстоятелствата.

Както вече неведнъж ти казах, липсват ти елементарни познания по темите, които се опитваш да коментираш, което не е проблем по принцип.

Проблема е, че си вярваш, че коментираш нещо от което имаш представа.

Но пък така е по-забавно, мда.

преди 7 часа, Богатир написа:

Честит Ден на Победата над фашизма!

Покажи скритото съдържание

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRnmB1Je9KNDK7

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRksr3Hg2aAJiu

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxR6liLcC-IiIpn

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxR6PQSEYk0hQMe

https://www.facebook.com/106070207465079/videos/469367594945605

Аз чакам най опасния ми пост да бъде одобрен и публикуван.🤣

И да видим какво е толкова нарушаващото правилата на форума ?!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.