Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 27 минути, M.Николов написа:

Да не се е казвал Реджеп?

:)

Ти па, откъде при Асланчик такава съобразителност, тцъ, тцъ, тцъ...

Оня ша го купи и продаде, па нащо "лъвче" дори нема да разбере ко е станало, мхм.

Ако бе Асланчик, само щеше да викне "Аз казах ли ве" и да го изгонят, мда.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, valkiria1 написа:

Аз чакам най опасния ми пост да бъде одобрен и публикуван.🤣

И да видим какво е толкова нарушаващото правилата на форума ?!

Използваш детето си за политически цели.Освен това пропагандираш за страна която е вражеска настроена към нас.

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Аз чакам най опасния ми пост да бъде одобрен и публикуван.🤣

И да видим какво е толкова нарушаващото правилата на форума ?!

Е, айде де!

преди 18 минути, N1K17Y написа:

Посланикът  Полша няма братски бодигарди, като Мутрафонова тук. 

Великолепно ! От всички възможни кретенизми успя да намериш най-умното действие на някакви протестиращи . Не си губете времето с такива незначителни изяви . Щом е руснак обезателно трябва да го ликвидираме , направо да ги провесваме на бесилото по площадите . Може да получавате оргазъм . Мъдрите хора са казали преди векове  ,че човешката глупост няма граници . При поляците омразата към всичко руско се насажда от приблизително 80 години . В Украйна този период е сравнително кратък . Същото е в Македония . Където и да отидеш се излива тонове мръсотия по всичко българско . Като започнеш от пренаписаната им история , учебниците , всякакви държавни институции, телевизии , преса , медии . Горят се български знамена , не позволяват на хора заявили българско самосъзнание да работят , нападат български културни центрове ,чупят им прозорци , наричат ни фашисти и цигани , татари , монголи ..... После са крайно възмутени как се осмеляваме да искаме равноправие и зачитане на българите в тяхната страна . Забравих .... Там няма българи ! Според последното им официално преброяване са само 3000 души . Интересно защо само над 120 000 имат български паспорти . За да се водят граждани на европейския съюз и пътуват свободно из континента !  :cool:

Покрай последните наставления от ЕК във връзка със задължителното споделяне на газа между държавите от ЕС и конфискуването на частна собственост без съд и присъда, само на база "връзки с.......", си дадох сметка, че социализЪма беше цвете на фона на комунизма, в който ни натикват с космическа скорост сега. 1984

преди 3 минути, Pifi Pedolino написа:

Използваш детето си за политически цели.Освен това пропагандираш за страна която е вражеска настроена към нас.

Ъъъ, ти как разбра, като поста е скрит?

преди 12 минути, andiay написа:

Мда, определено ти се губи значението на думата "акцент", мхм.

Сега пък трябва да питам, защо на сирийските, афганистанските и тем подобни бежанци, не им бяха предоставени подобни условия?

Или има все пак някакво степенуване на кой е по- и кой е по-по-най бежанец?

И къде съм посочил, че Запада е нещо зло, общо казано Запад де, че да не почнеш пак с Югозапад, Северозапад и т.н.?

Според твоята карта на Север е най-близко до моето разбиране за висок стандарт на живот във всеки един аспект, но това са подробности.

Тези украинци, чиито къщи са взривени, не са тук в момента.

А на повечето от тези, които са тук, къщите им са доста далеч от взривовете.

Опитай преинсталация на софтуера, че тъй както си го подкарал, скоро може и да те бракуват за скрап, мда.

Не ме интересува кой каква кола кара, как се облича и как си харчи парите, нито как ги е изкарал.

Интересува ме аз да не плащам за някой, който не се нуждае в действителност от това плащане.

Ако моята къща бъде взривена, то аз със сигурност ще си наема сам квартира за колкото време ми е нужно, не бих чакал ти да ми я плащаш, защото не се нуждая от подобен жест.

Ако обаче на някой човечец, който едвам свързва двата края, му гръмне бойлера или избухне газовата бутилка на която готви и събори къщата му, то държавата няма да му осигури тези 40 лв. на ден, не за три месеца, а дори и за една седмица.

Нищо, че той си е плащал чинно данъците към тази държава, отделяйки и от без това скромния си доход.

Ако същия този човечец остане поради някаква причина без работа, ще му дават няколко месеца по 7 лв. на ден, а той да се оправя с тях както може.

След изтичането на тези няколко месеца, същия човечец ще стане и здравнонеосигурен и ще изгуби правото и на елементарно лечение, не че здравноосигурените понякога също не се налага да доплащат.

За украинските бежанци този въпрос също не стои на дневен ред, тях ги лекуват напълно безплатно, без значение от социалния им статус, нещо повече, лекарят е длъжен да ги преглежда "про-боно", без никой да го пита съгласен ли е.

Е, представи си, че си лекар в малко градче, заплатата ти не е дори и средната за страната, освен това зависи в някаква степен от броя пациенти, които си прегледал с направление и ти се казва, че трябва да лекуваш "про-боно" човек, чийто чесовник на ръката струва повече, отколкото твоята годишна заплата. На всичко отгорв за него лимит за направление за изследвания няма, а този лимит реално ти пречи да лекуваш качествено останалите си пациенти.

Да си бежанец и "бежанец" в нито една държава не е едно и също, но явно това е непознат за тебе факт.

Да караш Тесла, но да искаш да ти осигуряват подслон е повече от неморално, това е наглост, присъща на нашите "мутри" и ромски барони.

Скорошен действителен случай от ГКПП "Капитан Андреево", на връщане от Турция, след нас е лъскав Лексус с украински номера.

След прословутия "златен гьол", мъжът, който го шофираше вдигна страшен скандал, защото бил украински бежанец, а му искали такса за "гьола".

От вътре се хилеха две каки, деца не видях.

Не казвам, че всички украински бежанци са такива, но подобни би трябвало незабавно да бъдат екстрадирани.

Нормален човек, който има стандарта, за да си позволи Тесла или да харчи пари за шопинг, никога няма да търси социални помощи, независимо от обстоятелствата.

Както вече неведнъж ти казах, липсват ти елементарни познания по темите, които се опитваш да коментираш, което не е проблем по принцип.

Проблема е, че си вярваш, че коментираш нещо от което имаш представа.

Но пък така е по-забавно, мда.

преди 51 минути, N1K17Y написа:

Защото има само бежанци, нямаме понятия, богат бежанец, беден бежанец, средна класа бежанец и не решаваме кой каква помощ да получава, на база каква кола карат. 

По-ясно не мога да ти го кажа. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:
преди 54 минути, N1K17Y написа:

Защото има само бежанци, нямаме понятия, богат бежанец, беден бежанец, средна класа бежанец и не решаваме кой каква помощ да получава, на база каква кола карат. 

А какво пречи на държавата да направи такова разграничение?

току-що, M.Николов написа:

Е, айде де!

Айде, ма бота не дава.

Няколко пъти досега съм имал "розови постове", но така и не разбрах коя точно думичка е пробудила бота.

Тоз бот май е по-голяма антика и от Трипио.

Па знайш ли, после и мода може да не даде.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Ъъъ, ти как разбра, като поста е скрит?

Специални средства за наблюдения има ако не знаеш.

преди 2 часа, andiay написа:

Ти, от тук коментиращите, пръв спомена Зара и то като отговор на този пост

Сега трябва ли да те питам, какъв е акцента на поста, който ти си коментирал?

Че трябва, трябва, но предварително знам, че биваш ли попитан за такива уточнения, то следва тишина.

Дори и акцента на статията не е Зара, даже се споменава, че тази марка не е особено популярна в Украйна, нищо, че ти каза за 30 магазина там.

Но дали автора на статията се е объркал, това няма никакво значение.

А Зара не я споменаваш като коментар към статията, към нея коментираш за хлапета дето се тъпчели със сандвичи, бегайки от войната.

Та, все пак да попитам, какъв е акцента на в поста на symanbg, та ти му отговаряш за Зара.

Едва след това Николов споменава Зара, просто защото ти му я натика.

На подобно поведение в една дискусия му се вика изместване на акцента.

Във форумите това е типичното поведение на т.н. тролове, както и на особено неадекватни индивиди, които не могат да схванат смисъла дори на кратък текст.

Е, оставям избора на теб за какъв ще се определиш - трол или неадекватен.

За мен е все едно, забавлението ми е гарантирано, мхм.

Акцента е че имат повече пари. А Зара ти се втълпява от друг член на форума да отклони полемиката от бедността на българина.

Ама пак минах в обяснителен режим и спирам. Принципно заради това не давам и обяснения. Кой разбрал - разбрал.

преди 6 минути, absurt написа:

Покрай последните наставления от ЕК във връзка със задължителното споделяне на газа между държавите от ЕС и конфискуването на частна собственост без съд и присъда, само на база "връзки с.......", си дадох сметка, че социализЪма беше цвете на фона на комунизма, в който ни натикват с космическа скорост сега. 1984

You will own nothing and you will be happy. Тая война не се прави ей така случайно. Планирано е преди нашето раждане.

преди 6 минути, M.Николов написа:

Е, айде де!

преди 2 минути, andiay написа:

Айде, ма бота не дава.

Няколко пъти досега съм имал "розови постове", но така и не разбрах коя точно думичка е пробудила бота.

Тоз бот май е по-голяма антика и от Трипио.

Па знайш ли, после и мода може да не даде.

Събират кураж,хората🤣.......................пък аз съм толкова добричка и търпелива😇 ....даже Капитана засне скоро   и  доказателство по въпроса.....

преди 5 минути, M.Николов написа:

А какво пречи на държавата да направи такова разграничение?

Най-добре да се създаде едно звено, да следи бежанците къде пазарят и какви коли карат. Ще си има един лимит и, който украинец го превиши, белезниците и айде ескорт до границата. Напълно безплатно ще е разбира се.

Ако въобще подобно нещо е законно и няма да се нарушат някакви приети права признати от цивилизованите държави. Нека форумните експерти блеснат сега и да кажат дали има такива или не. 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Е, аз пък ясно ти казах, че явно има бежанци и бежанци, а не просто бежанци, мхм.

Или пропусна пасажа за сирийски, авгански и т.н. бежанци, а?

Или викаш по националност може да има бежанци и бежанци, но по социален критерий не може?

Пак ли бъг?

Зачестяват, мда.

Светът продължава да се променя, но не в посоката, в която го тикат краварите и хардлайнерите на ЕС.

Африканските страни решиха да създадат движение на необвързаните държави поради натиска на Запада по въпроса за санкциите срещу Русия. Това съобщава колумнистът на Foreign Policy (FP ) Роби Грамър.

https://vtorifront.bg/article/v-afrika-szdavat-syuz-na-neobvrzanite-strani-zaradi-natiska-na-zapada-sreschu-rusiya?fbclid=IwAR0NBSz3rFG6sMu3QSB__RblvMWWJ6F88jVAlVzMqC1R-ufViHv8KuYEqtk

ПП. 

"Най-лошото нещо, което руснаците направиха, беше да ни дадат осем години да се подготвим." 

Бриг. Генерал Джоузеф Е. Хилбърт от Учебното командване на 7-а армия, повтаряйки това, което му казаха украинските войски, обучаващи се с американските сили. 

току-що, andiay написа:

Е, аз пък ясно ти казах, че явно има бежанци и бежанци, а не просто бежанци, мхм.

Или пропусна пасажа за сирийски, авгански и т.н. бежанци, а?

Или викаш по националност може да има бежанци и бежанци, но по социален критерий не може?

Пак ли бъг?

Зачестяват, мда.

Нищо не викам, ти пак тръгна по тролски да отклоняваш темата към афгански и сирисйки бежанци :giggle1:

Не съм ги коментирал, не са те темата, не ме занимавай с други теми. 

Най-добре да се създаде едно звено, да следи бежанците къде пазарят и какви коли карат. Ще си има един лимит и, който украинец го превиши, белезниците и айде ескорт до границата. Напълно безплатно ще е разбира се.

Ако въобще подобно нещо е законно и няма да се нарушат някакви приети права признати от цивилизованите държави. Нека форумните експерти блеснат сега и да кажат дали има такива или не. 

Мхм, айде блесни ти и ни обясни, дали в САЩ ще ти дадат статут на бежанец, ползващ се със съответните социални придобивки, ако слезеш от самолета облечен в Армани и носещ Брайтлинг на ръката си.

преди 1 час, M.Николов написа:

Диалекти

Той не те разбра. Бърка възвратния глагол с невъзвратния. Сигурно има предвид пазаря се.

Иначе пазаря и пазарувам са синоними.

преди 1 минута, andiay написа:

Мхм, айде блесни ти и ни обясни, дали в САЩ ще ти дадат статут на бежанец, ползващ се със съответните социални придобивки, ако слезеш от самолета облечен в Армани и носещ Брайтлинг на ръката си.

Я прочети заглавието на темата и си виж коментара :giggle1:

Иначе, през 2015 мигрантската криза, станаха известни много "бежанци", млади мъже с айфони. Ама темата не е за войната в Сирия ;) 

Нищо не викам, ти пак тръгна по тролски да отклоняваш темата към афгански и сирисйки бежанци :giggle1:

Не съм ги коментирал, не са те темата, не ме занимавай с други теми. 

Е, темата която обсъждаме е бежанския статут, бре Трипио.

И украинците са бежанци, и сирийците са бежанци, и авганците са бежанци.

Прост въпрос, като за теб - Еднакви условия ли им се предлагат?

Има ли разделение на един вид бежанци и друг вид бежанци?

Много станаха бъговете вече, мхм.

преди 1 час, andiay написа:

Туй че Русия го посочва като оправдание, автоматично го прави фейк, така ли?

Разбира се. И доказа че опасенията на Европа не са били напразни.

Я прочети заглавието на темата и си виж коментара :giggle1:

Иначе, през 2015 мигрантската криза, станаха известни много "бежанци", млади мъже с айфони. Ама темата не е за войната в Сирия ;) 

А бре Трипио, ти съвсем прегря бре.

Ти говориш за международни норми за бежански статут, аз ти отговарям.

Честно казано, виждал съм и овчари по планините с айфон, ма още не съм срещал овчар с Тесла, мхм.

А сирийци с Тесли имало ли е да поискат бежански статут?

преди 27 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Великолепно ! От всички възможни кретенизми успя да намериш най-умното действие на някакви протестиращи . Не си губете времето с такива незначителни изяви . Щом е руснак обезателно трябва да го ликвидираме , направо да ги провесваме на бесилото по площадите . Може да получавате оргазъм . Мъдрите хора са казали преди векове  ,че човешката глупост няма граници . При поляците омразата към всичко руско се насажда от приблизително 80 години . В Украйна този период е сравнително кратък . Същото е в Македония . Където и да отидеш се излива тонове мръсотия по всичко българско . Като започнеш от пренаписаната им история , учебниците , всякакви държавни институции, телевизии , преса , медии . Горят се български знамена , не позволяват на хора заявили българско самосъзнание да работят , нападат български културни центрове ,чупят им прозорци , наричат ни фашисти и цигани , татари , монголи ..... После са крайно възмутени как се осмеляваме да искаме равноправие и зачитане на българите в тяхната страна . Забравих .... Там няма българи ! Според последното им официално преброяване са само 3000 души . Интересно защо само над 120 000 имат български паспорти . За да се водят граждани на европейския съюз и пътуват свободно из континента !  :cool:

Сериозно ли сравняваш омразата на поляци към Русия и тази на Македония към българи ? Не история, ами поне елементарни знания за действията на СССР в Полша знаеш ли ? 

Хубаво споменаваш Македония, я кажи и кой им проми така мозъците да ни мразят ;) 

току-що, BANKATA написа:

Разбира се. И доказа че опасенията на Европа не са били напразни.

Добре, да приемем, че ако за едно нещо Русия е излъгала, то всичко, което каже е лъжа.

Сега пък да питам, това само до Русия ли се отнася или по принцип за всяка държава, веднъж излъгали ли са за нещо, значи винаги лъжат?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.