Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 18 минути, badr написа:

Всъщност, ти ,си от малкото тук, които  не разбират  добре руския .Владеенето ти е на начално ниво.В противен случай не би допускал някои грешки от този вид.Цитирал си следният израз

Който се превежда така:

Руските военни са получили господство във въздуха над цялата територия на Украйна.

Докато, ти, го превеждаш крайно неправилно.

Но с общи усилия, предполагам, ще успеем да те научим.

В този контекст е преимущество, надделяване. Господство е много буквално.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 7.05.2022 г. в 21:14, A.com написа:

Байрактар снима от 100+ км унищожаването(от друк Байрактар) на ТОР на Змийския остров.

Пич, такива смешки не ги разказвай другаде, че се излагаш като кифладжия... 100 километра, да бе , още малко и 1000 :D 

Абе ти прочиташ ли за сверка поне ТТД-ните на Байрактара преди да постваш такава глупост а? Дори с канадските оптики( които вече отдавна не са канадски, от 2020-та насам , Байрактар Макина позлва турски, на Аселсан, заради канадското ембарго ) не могат да видят от 100 км 

Ако дори не си намерил характеристиките на оптическата система, достатъчно е да сравниш с подобни видеа от Сириа или Карабах, там се вижда как от такава дистанция на изображението Байрактари ТB 2  пускат своите ракети, които са с дистанция до 10 км , и поразяват целта...

Аман от лаици постващи всякакви укротъпи партенки рекламни и фейкови, ба си... Елементарна проверка бе мало...ници, елементарна проверка поне ...

преди 1 час, Тhе Monstеr написа:

Г-7 се ангажира поетапно да прекрати вноса на руски петрол

Ма ние това го знаем. Само не знаем колко време ще продължават тези етапи, докато се постигне крайната цел. 10 години? 15? 50?

А ако Русия наистина реши да ги улесни, и след една седмица реши да провери как ще се справят без омразният им руски газ и петрол? Тогава какво?

преди 10 часа, miro20 написа:

Левски , който мечтаеше за близка с европейските народи, България, се върти в гроба си ... където и да е той..

:biggrin: Е не, Левски искал да сем близки с европейските народи... е ба си, и неговите ли кокали почнахте да използвате с вкарани му фалшиви твърдения бе сороспийке.... Срама нямаш направо :mad: 

А после трътлестия центаджия рупченски бил патриот , мдааам....

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Ма ние това го знаем. Само не знаем колко време ще продължават тези етапи, докато се постигне крайната цел. 10 години? 15? 50?

А ако Русия наистина реши да ги улесни, и след една седмица реши да провери как ще се справят без омразният им руски газ и петрол? Тогава какво?

Aми просто бе чугун - русисия може да решава само за себе си - тази територия щесе ликвидира и всичко си идва на място. Не точно територията, де - самоняколко милки народ. Е, не всички, щото трябват и индианци - да копат нивите все пак

преди 1 час, NewRedDragon написа:

И защо? Тука ми е добре. Ток не са ми спирали.

А нета? 

Утре за какво ще похарчиш седмичната си печалба? Ще се поглезиш в "Мръвката", или ще си платиш нета за седмицата??

преди 8 часа, Реджеп Иведик написа:

Хе, кой го казва

Съкрушителни загуби на рашистката армия на Херсонското направление

Опят? За кой пореден път вече, и все още не са мръднали и на метър към херсон :D 

преди 1 час, BANKATA написа:

И аз това ви обяснявам, ама вие НАТО, НАТО, НАТО...

Казах ти първо да се разбереш сам със себе си. Чак тогава ще можеш да обясняваш на други хора.

току-що, NewRedDragon написа:

Aми просто бе чугун - русисия може да решава само за себе си - тази територия щесе ликвидира и всичко си идва на място. Не точно територията, де - самоняколко милки народ. Е, не всички, щото трябват и индианци - да копат нивите все пак

Я, кой па са появи

3132818.jpg

Май си го подкарал от кирия до кирия, мда.

Събираш за Жони явно...

Един приетелски съвет...

Ползвай безплатно Ви Фи, тъй по-бърже ша събереш за Жонито, мхм.

преди 31 минути, BANKATA написа:

Подкрепям ги защото в момента не вършат нищо лошо. Изпълняват си поетите ангажименти към будапещенският меморандум. И помагат на Украйна да се защити.

Ама според другото ти "аз", това че в момента някой върши добро, не го оневинява че е вършил лошо.

преди 17 часа, BANKATA написа:

Едно добро дело не оневинява едно лошо.

Вземете най-накрая и се разберете ти и ти, дали краварите са от добрите или са от лошите.

преди 1 час, miro20 написа:

Между другото, командира на Азов в Мариупол, наистина е нещо като киборг.

Загубил си е лявата ръка и е с протеза, но воюва. И е с едно око

:biggrin:

Ти за зам командира на Азов, с позивна Калина - Светослав Палмара ли говориш .... Загубил ръка и око ? :D

Ахам, явно вече са почнали да го погребват на части укропските пропагандатори, във вчерашното видео с обращение си беше жив и здрав, дори подпухал леко, навярно то недоспиване, но цял целеничък  ..

Да ви имам и инфоУкропПравдите смешни значи , фейкове след фейкове дори за собствените си хора :ph34r:

Паламар о ситуации на "Азовстали": Работает ствольная артиллерия, работают танки, минометы, пехота пробует штурмовать, снайперы

преди 1 час, Тhе Monstеr написа:

Как е в графство Йоркшир ефенди? Олиото поскъпна ли? Лийдс май ще изпада...

Аз съм добре, за графстовто не мога да отговоря, биха Шута на Борисчо на местните избори... слушах че много плакали партийката му, ама нищо, ще му мине като на куче.... мхм 

А олиото отдавна поскъпна момо, и понякога липсва ... над 2,50 е вече по супермаркетите , дори над 3 в малките магазини... мхм 

А при теб как е, пишката расте ли, а акъла? 

преди 1 час, miro20 написа:

Ясно съм посочил в цитат откъде. Просто да беше ме доцитирал коректно :

Не е укроп правд информ,  а  ИНТЕРФАКС ру.

:hush:

Ох, забравих че цитати на руски не панимаете. :) 

Забравям че сте български русороби путинисти дето бъке руски не разбирате.... сори за пропуска, но сам се излагаш .

:giggle1:

Смешко, ти ли баш за руски ще ми говориш, забрави кога стана за смях при преводите от руски около събитията 2014-та нали, ... А уж живял и учил в Русия, ахам, баш там, ама навярно в укропия по-скоро, макар че и мовето ти още по зле и от руския :hush:  

Ако искаш пак може да ме пробваш, няма проблем... ще ми е кеф да видя пак дебелогъзите ти гърчове отново :biggrin:

преди 56 минути, badr написа:

Но с общи усилия, предполагам, ще успеем да те научим.

Съмнява ме бадр , съмнява ме, той за толкова години не успя да напредне ни на йота, над 8 вече... безнадежден случай, както пее Богдана Каратончева... баш за него и кликата му :newspaper:

Срещата на ЕС за нови санкции срещу Русия завърши без резултат

Срещата на ЕС за нови санкции срещу Русия завърши без резултат

Без резултат завърши срещата на посланиците на страните членки на ЕС в Брюксел, на която трябваше да се обсъди новият пакет санкции срещу Русия, който да включва поетапна забрана за вноса на руски петрол и петролни продукти до края на тази година. Предстоят нови срещи по темата, но не се уточнява кога.

Няколко държави, сред които и България, поискаха изключение и удължаване на срока на внос на руски петрол. Мотивите на Унгария, Словакия и Чехия са, че нямат достъп до море и не могат да внасят петрол по друг начин, освен чрез тръбопровода "Дружба" от Русия. Нагласите бяха трите държави да получат по-дълъг срок от края на тази година. Очакваше се Брюксел да им разреши да осъществят постепенно спиране на вноса на руски петрол до 2024 година, но за София подобно изключение не се предвижда.

Не е ясно защо се е провалила днешната среща, но по-рано председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски заяви, че ако отсрочка не бъде получена, България може да наложи вето на общото решение.

преди 46 минути, parmobil написа:

В този контекст е преимущество, надделяване. Господство е много буквално.

Във военната терминология се използва  господство във въздуха  драги... буквално...  Така че забележката ти е не на място в случая....

преди 20 часа, HasXXX83 написа:

АБЕ САШЕ АМА, ЧЕ СИ ПРОСТ!.Определено не вдяваш, аз особено, че съм и турчин, който от малък съм закърмен с любовта към Русия, какво остава за БЪЛГАРИНА!България и Русия са братски народи и джендър, като теб би трябвало да се примири с факта!
Все едно да кажеш на някой американец дето е закърмен от уестърн филми и рокендрола да се откаже от тях.Толкова примитивно мислене не бях срещал.Казва се където си расъл това си пасъл.И затова заобичваш поля балкански,а не тиролски! Днеска се сблъсках с украинската наглост.Точно един час една украинка с децата си стоеше пред прозореца и събудиха целия квартал с крясъците на децата, а тя през цялото време си пишеше на телефона!
Живея в Германия където правилата са други.Скоро пред една детска градина имаше рисунки на украинското знаме.На следващия ден ги махнаха.Ако си мислите, че обичат украинците в Германия много се лъжете.СИРИЙЦИТЕ са за предпочитане пред бандеровците.Това всички го знаят!

п.с Ако не си разбрал да ти го обесня, като при футбола.Твоето препочитание, което е доста повлияно от  страна на приятели, семейство, житие,битие или държава, ако щеш.Избираш страната на един отбор.
АКО СИ ЦЕСЕКАР ИЛИ ЛЕВСКАР,ТАКЪВ ОСТАВАШ ЗАВИНАГИ!

Намери се човек, който е сто процента подходящ да ти бъде партньор в живота, @Soviet Soldier

И двамата обичате Русия по една и съща причина (защото така трябвало), и двамата обичате думата джендър и я ползвате нявсякъде, и двамата лесно избеснявате, когато някой обиди любимата ви Расий или рускините.

НАправо се женете там в Германия и повече не влизайте в тоя форум.

преди 34 минути, NewRedDragon написа:

Ей, манги, не се научи значи че първака не те прави акъллия, а простофилия... и съчетано с вирнатия някакъв нос, и фасони, ставаш направо плачевна карикатура...:biggrin:

преди 23 минути, andiay написа:

Я, кой па са появи

3132818.jpg

Май си го подкарал от кирия до кирия, мда.

Събираш за Жони явно...

Един приетелски съвет...

Ползвай безплатно Ви Фи, тъй по-бърже ша събереш за Жонито, мхм.

Навярно Мирчото знаещия уж руски трътляга го е светнал че за пропаганда се дава някаква монетизация, та се мъчи сега горкия и той да се пребори с другите улични превъзходни  за кокала подхвърлен от господарите 

:ph34r:

преди 2 часа, Mediterranean написа:

Намери се човек, който е сто процента подходящ да ти бъде партньор в живота, @Soviet Soldier

И двамата обичате Русия по една и съща причина (защото така трябвало), и двамата обичате думата джендър и я ползвате нявсякъде, и двамата лесно избеснявате, когато някой обиди любимата ви Расий или рускините.

НАправо се женете там в Германия и повече не влизайте в тоя форум.

а ако някой ти каже нещо за корейчето джендърче ?

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Ама според другото ти "аз", това че в момента някой върши добро, не го оневинява че е вършил лошо.

Вземете най-накрая и се разберете ти и ти, дали краварите са от добрите или са от лошите.

Явно се налага да го напиша по-просто за да го схванеш.

В тази война краварите не са нападнали никой. 

преди 31 минути, Богатир написа:

Честит Ден на Победата над фашизма!

Покажи скритото съдържание

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRnmB1Je9KNDK7

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRksr3Hg2aAJiu

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxR6liLcC-IiIpn

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxR6PQSEYk0hQMe

https://www.facebook.com/106070207465079/videos/469367594945605

ФашизЪма може да са го победили в Германия, ама не и в Украйна...Пък бандероукрите, го внасят обратно в ЕС. Внимание, укрофашисти на пътя!:

преди 6 минути, Sliderum2 написа:

ФашизЪма може да са го победили в Германия, ама не и в Украйна..

Фашизма е също така в Канада и Австралия, освен в САЩ и Украйна

преди 9 часа, Moriati написа:

Я дай по добре кадрите от уж руския деснат там с Ми-8, дето е сниман от байрактар.... :newspaper: :whist:

Там е идеално видно че унищожават опитващите да десантират укропи, с хеликоптери 3 броя, унищожени, катера, 1 унищоженм останалите бягащи обратно към Одеса, 1 СУ -24 , 1 СУ-27, няколко от същите байрактара ...

На теб какво ти пречи да дадеш кадрите към въпросното видео?

П.С Явно още вярваш в приказки нали, като руснаци опитващи се да десантират на остров който овладяха още в началото ... сказачнико лековерен с претенции за информираност и интелект ...

От този мой цитат:

на 6.05.2022 г. в 15:25, A.com написа:

Змийския остров, втора серия.

След като преди дни украинците унищожиха Страла и ЗСУ-23, руснаците са закарали ТОР.

Стигна до извода, че вярвам в приказки как руснаците се опитват да десантират на остров, който вече са овладяли.

За трети път - коментирай това, което съм написал, не това, което си мислиш, че съм написал.

Това да не си го взел от фейса, там обичат да присвояват уж някакви фейкови цитати към известни личности....

Фейсбук не използвам.

Цитат

преди 8 часа, Moriati написа:

Пич, такива смешки не ги разказвай другаде, че се излагаш като кифладжия... 100 километра, да бе , още малко и 1000 :D 

Абе ти прочиташ ли за сверка поне ТТД-ните на Байрактара преди да постваш такава глупост а? Дори с канадските оптики( които вече отдавна не са канадски, от 2020-та насам , Байрактар Макина позлва турски, на Аселсан, заради канадското ембарго ) не могат да видят от 100 км 

Ако дори не си намерил характеристиките на оптическата система, достатъчно е да сравниш с подобни видеа от Сириа или Карабах, там се вижда как от такава дистанция на изображението Байрактари ТB 2  пускат своите ракети, които са с дистанция до 10 км , и поразяват целта...

Аман от лаици постващи всякакви укротъпи партенки рекламни и фейкови, ба си... Елементарна проверка бе мало...ници, елементарна проверка поне ...

Цитат

Байрактар снима от 100+ км унищожаването(от друк Байрактар) на ТОР на Змийския остров.

Този, който снима(виж долното видео) е на 100+ км.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.