Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Е, няма нужда да обръщаме внимание на разни теории на конспирацията. Факт е, че основният ни проблем дойде от нашите хора. Специално, за ликвидирането на селското стопанство, вина има единствено Филип Димитров, Жельо Желев и шайката около тях. Говорим за най-обикновена некомпетентност, да не използвам и по-крайни изрази. Аз затова се скъсвам от хилене, когато вземат, да ми се оправдават с комунисти, с ченгета, с Държавна сигурност и прочее... Просто всеки който дойде на власт от 1989-а насам, (с много малки изключения) искаше само да си оправи живота. Най-забавни са ми костовистите, тоя боклук буквално разпродаде всичко построено от соца за жълти стотинки, ама иначе има и привърженици.

Що да са теории на конспирацията? Кога некой продава предприятие за жълти стотинки, по начин по който тоя дето го купува има възможност да продаде машините на скрап и да излезе на печалба - тия отгоре, вярваш ли, че са чак толкова некомпетентни? А и не съм съгласен, че това са "нашите хора". Това са класически компрадори.

В Берковица дойде един Ню Йоркски евреин с бомбе и масури. Купи завод за дървопреработване. Тука в балкана е най-качествената бука. В света! Накрая, след като дозатри предпирятието, един от директорите му, дето ми е приятел ми рече "Можеше да печели, ама не иска."

От тогава до ден днешен, буката в берковския балкан се изнася като суров дъревен материал в чужбина, като за последно. Един горски даже рече "Не като за последно, а за последно."

И в тоя момент, не друг, а Колумбийският и Йейлският университети повишават рейтинга на България в категория "гори". Гората за последните 35 години е зверски унищожена. Аз съм ходил специално да си правя собствен мониторинг, като стъпвам на неща дето ги пише в учебниците.

И нема конспирация, не са се наговорили? Защо тоя евреин, дойде тука чак от Ню Йорк. Могъл е да печели,но не е искал!

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, parmobil написа:

Ама разбира се, че ще е Филип Димитров. Той и половин мандат не изкара, но счупи държавата. Левак!

Не ти се вярва, а? 😆😆😆😆

току-що, communismatic написа:

Не ти се вярва, а? 😆😆😆😆

А на теб ти се иска, за да ......даже не знам какво ти се иска, след като по това време си бил ......................

И понеже на никой явно не му изнася сравнение между България и Турция, да го направя аз....

image.jpeg.16885ddbec2e61ed84e78b11583bed49.jpeg

преди 18 минути, БаалБек написа:
преди 2 часа, чуши написа:

Предкомунистическият елит, дето бил елит, ако беше много хубав и успешен, нямаше да го утрепе народният съд.

"НАРОДНИЯТ СЪД" – ПРЯКО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МАСОВИТЕ УБИЙСТВА

За жалост, и днес в България се намират автори, които имат наглостта да твърдят, че престъпният сталинистки процес, цинично наречен "народен съд", бил проведен... по настояване на западните съюзници.

За жалост, съществуват доста такива като тебе, дето продължават силно да вярват, че щом са западни, значи са върхът на справедливостта и никога нема да осъдят недай си боже да утрпепят невинен човек.

А кво беше, кво ми каза и твоят приятел, дето му отговорих, тва дето си цитирал - Комунизмът фалира. Щом е фалирал, значи е лош. А тия щом са утрепани, значи не са елит. Кво не ти е ясно - ква е твойта собствена логика? Не ти е ясен принципът на върховната ти справедливост? Нима го вадиш, само кога ти требва на тебе? Е аз сега па го вадя, щото ми требва на мене.

Твоите западни елементи дето ми ги вадиш, като да са като платино-иридиев еталон за справедливост са най-големите престъпници и убийци. Такива интерсчии, готови да трепят цели народи нема. Сега воюват до последния украинец наистина. Обявиха го предварително. Изглеждаше, като гаден майтап - оказа се истина. И не се стесняват изобщо, да правят алъж вериж с тия дето са притиснати до стената.

току-що, parmobil написа:

А на теб ти се иска, за да ......даже не знам какво ти се иска, след като по това време си бил ......................

Я ми кажи кога са приети ликвидационните съвети в селското стопанство? Ако не знаеш, мога аз да ти кажа...

преди 17 минути, communismatic написа:

Я ми кажи кога са приети ликвидационните съвети в селското стопанство? Ако не знаеш, мога аз да ти кажа...

??? И това по какъв начин показва нашата величава промишленост преди 1989 г.?

преди 3 минути, parmobil написа:

Ми аз визирах ликвидирането на селското стопанство, то в поста, който си го цитирал, дори го и пише. Ти май изобщо вече не знаеш, къде се намираш, а? 😆

Цитат

Специално, за ликвидирането на селското стопанство, вина има единствено Филип Димитров, Жельо Желев и шайката около тях.

преди 4 часа, andiay написа:

Ми дай да видим цялата статия от тоз вестник, за кой период се отнася и т.н...

Аз мога и утре да ти снимам един хранителен магазин тук, където касиерката работи с ушанка през студените дни, щото собственика не дава да включват климатиците на повече от 19 градуса, а касата е до входната врата...

Често се сменят и продавачките, но най-вече касиерките....

Тази картинка не в факт душице, още по-малко пък като контраргумент на цитираното от теб мое мнение...

Нямало е как да приеме, Мечо...

Планът Маршал е създаден с идеята да се противопостави на комунистическата експанзия...

Не може да изгубиш нещо, което не е предназначено за теб...

Плюс това, от този план не са се облагодетелствали всички...

Нали историята бе сред интересите ти?

Но... ядеш само пуканки....

Що сравняваш несравними неща, душице....

Изрично съм казал...

Къде слагаш тук западните страни и Япония?

То си е тъй, а не дори...

При всяка кардинална смяна на обществено устройство го има този момент....

Комунистическите държави не са някакво историческо изключение...

С това, което е постигнато преди това и с това, което е постигнато после....

И не слагам акцент на помощта...

Верно ли смяташ, че някога сме били съпоставими с тях?

1928-а Дания има почти 4 пъти по-висок БВП пер капита от България, Норвегия три пъти..

1945-а Дания има пет пъти по висок БВП пер капита от България, Норвегия четири пъти по-висок....

1975-а, Дания има 2,3 пъти по-висок БВП пер капита от България, Норвегия  два пъти....

1989-а Дания три пъти по-висок, Норвегия и тя 3 пъти....

2022-а Норвегия 4.5 пъти по-висок, Дания 2.5 пъти, но там кризата 2010-а се усети рязко...

Та... кое по-точно сравняваш?

Тръгваме по пътя на соца и план Маршал йок....не е бил добър избор...по принцип...За нас е добре защото иначе нямаше да се родим, щеше да се промени историята, ефектът на пеперудата...

преди 3 часа, andiay написа:

Дрън-дрън та пляс...

Кажи, че за теб е било по-добре тогава, отколкото днес и бих го приел...

Ама да обобщаваш за всички....

За мен примерно, днес е по-добре в почти всяко отношение, но не бих казал, че за всеки е тъй...

Днес е по-добре така ли?????????????????????????????

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тръгваме по пътя на соца и план Маршал йок....не е бил добър избор...по принцип...За нас е добре защото иначе нямаше да се родим, щеше да се промени историята, ефектът на пеперудата...

Ако немаше соц., то план Маршал щеше да е йок за всички...

Никой не е в състояние да предскаже каква е щела да биде историята и дали сме щели или не да се родим...

Ефекта на пеперудата е непредсказуем....

преди 5 минути, Т.Христов написа:

Днес е по-добре така ли?

За мен да...

току-що, andiay написа:

Никой не е в състояние да предскаже каква е щела да биде историята и дали сме щели или не да се родим...

За мен да...

Туй ясно, макар че е недоказано.... 

Имам предвид, ако имаше соц, но не у нас....

Именно... дори и ти не мож го предсказа...само че да се родим ние без да има соц, вероятността е много близка ди нула....Родителите ни нямаше да се срещнат....

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Туй ясно, макар че е недоказано.... 

Имам предвид, ако имаше соц, но не у нас....

Именно... дори и ти не мож го предсказа...само че да се родим ние без да има соц, вероятността е много близка ди нула....Родителите ни нямаше да се срещнат....

Абсолютно доказуемо е...

Е, то на тоя принцип, представи си, че немаше план Маршал и насекъде бе станало соц у Еропата...

Аз никога не предсказвам, неам таквиз способности и го осъзнавам за разлика от други...

И що реши, че родителите ни немаше да се срещнат?

преди 36 минути, parmobil написа:
преди 56 минути, communismatic написа:

Това показва, че некои дечица (като тебе) са сбъркали мястото на което си играят. Изплъзна ти се думичката "промишленост". Ако си бил свидетел на тия времена, немаше начин да направиш такава грешка.

преди 5 минути, andiay написа:

Абсолютно доказуемо е...

Е, то на тоя принцип, представи си, че немаше план Маршал и насекъде бе станало соц у Еропата...

Аз никога не предсказвам, неам таквиз способности и го осъзнавам за разлика от други...

И що реши, че родителите ни немаше да се срещнат?

Не мож доказа нещо дето е недоказуемо...Къде го прочете това в плана Маршал. Заради надигащият се соц ще дадем едни пари.....

Как щеше да стане туй, навсякъде соц без съветски танкове? Опитали са се в Гърция? Ама соц йок...

Историята щеше да е друга. Как да се срещнат при друга история? И то точно в определен момент, не някога.....Не знам дали си чувал, но по онова време деца са се правили само със секс...Кво се оказва, не само трябва да се срещнат, но и в точно определен момент жената да зачене, че да се роди някой от нас....

преди 1 час, andiay написа:

И понеже на никой явно не му изнася сравнение между България и Турция, да го направя аз....

Би ли дал логична причина, защо толкова държиш на сравнение с Турция? И при това от 1922г.? Защо периода на сравнение не е 1944-1990? Не е ли редно да сравняваме НРБ и несоциалистически държави, при това близки по население? Защото мога да ти покажа резултатите заложени по твоите критерии с Бразилия! 

brasil.png

По мощна икономика ли сме от Бразилия? Ти как мислиш? ;)

преди 32 минути, andiay написа:

За мен да...

за мен не

image.jpeg.16885ddbec2e61ed84e78b11583bed49.jpeg

смешно е когато хора  не разбиращи  от пари говорят за пари

тая графика  показва че има   25 % турци  милионери повече от българия

българските милионери са  от европоръчки  и 1 %  златна концесия и там   от козлодуй не знам цифрата

турция дава  газта на  европа,  наркотиците, дрехите, пластмасовите домати,  и морския  проход босфор, и  логистиката на китайския внос, за  400  милиона население европейско 

представи си  в турция ердоган как краде  като изоглавен повече  от наще да има само 25 % повече от българия  

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не мож доказа нещо дето е недоказуемо...Къде го прочете това в плана Маршал. Заради надигащият се соц ще дадем едни пари.....

Самият план е създаден с тази цел...

Дори и в САЩ не го крият... https://history.state.gov/milestones/1945-1952/marshall-plan

Не е на Маршал, нищо че е кръстен на него и нищо, че тук пише че е по негова идея, той е просто говорител...

Джордж Кенън е авторът му...

САЩ никога и на никой не дават просто така едни пари...

Те винаги инвестират в своя полза...

преди 16 минути, Мечо Хубавеца написа:

Как щеше да стане туй, навсякъде соц без съветски танкове? Опитали са се в Гърция? Ама соц йок...

Ку не бе планът Маршал като нищо щеше да дойде по демократичен път, а танковете после...

преди 18 минути, Мечо Хубавеца написа:

Историята щеше да е друга. Как да се срещнат при друга история? И то точно в определен момент, не някога.....Не знам дали си чувал, но по онова време деца са се правили само със секс...Кво се оказва, не само трябва да се срещнат, но и в точно определен момент жената да зачене, че да се роди някой от нас....

Няма как да знаеш дали и кога е можело да се срещнат и какво е щяло да се случи при срещата им...

Шансовете са еднакви...

преди 8 минути, Banesc написа:

смешно е когато хора  не разбиращи  от пари говорят за пари

тая графика  показва че има   25 % турци  милионери повече от българия

българските милионери са  от европоръчки  и 1 %  златна концесия и там   от козлодуй не знам цифрата

турция дава  газта на  европа,  наркотиците, дрехите, пластмасовите домати,  и морския  проход босфор, и  логистиката на китайския внос, за  400  милиона население европейско 

представи си  в турция ердоган как краде  като изоглавен повече  от наще да има само 25 % повече от българия  

Джуджи, спри алкохола!

преди 1 час, communismatic написа:

Ми аз визирах ликвидирането на селското стопанство, то в поста, който си го цитирал, дори го и пише. Ти май изобщо вече не знаеш, къде се намираш, а? 😆

И кое визираме в тази тема? Чакам да ми се посочи какво дасиебемайката велико сме произвели. Нали говорим какви чудеса са се случили през социализЪма? Или татко ти е казал?

Ама много храбри ми идвате, но когато ви се посочат - татко е милионер

преди 39 минути, БаалБек написа:

Би ли дал логична причина, защо толкова държиш на сравнение с Турция?

Защото подобно сравнение е релевантно...

Близки стартови позиции, близка структура на население и икономика...

Гърция е много по-развита...

Турция май въобще не намазва от плана Маршал...

преди 42 минути, БаалБек написа:

И при това от 1922г.?

Всъщност показал съм от 1928-а...

Остана още от Дания и Норвегия...

преди 43 минути, БаалБек написа:

Защо периода на сравнение не е 1944-1990?

Защото не е коректно....

Всяка държава след ВСВ стъпва върху основите, които е изградила преди нея, а след 1990-а историята не свършва и трябва да се проследи кой как се развива...

преди 48 минути, БаалБек написа:

Не е ли редно да сравняваме НРБ и несоциалистически държави, при това близки по население?

Тцъ...

Броят на населението в случая няма как да окаже влияние, БВП е пер капита при изравнени всички критерии...

Кво сега, Лихтенщайн или Люксембург като са по-малки от България да не би показателите им да са по-зле от нашите?

Или пък други държави, които са с по-голямо население от България?

преди 55 минути, БаалБек написа:

Защото мога да ти покажа резултатите заложени по твоите критерии с Бразилия! 

По мощна икономика ли сме от Бразилия? Ти как мислиш?

Критериите не са мои, душице...

По-мощна чак -  не...

В по-добро състояние - да...

Но... Бразилия има много по-голям потенциал от нас...

Дали ще го оползотворят вече е друг въпрос..

Но сравнение между двете е нерелевантно, не поради големината на населението....

преди 1 час, Т.Христов написа:

за мен не

Твое право е...

преди 51 минути, NovakJ написа:

Джуджи, спри алкохола!

А джужди не излиза от бъчвата, абе мани имаме си нов поданък на берковския двор

току-що, petie1 написа:

абе мани имаме си нов поданък на берковския двор

Ссовите не са това, което са...

Самият план е създаден с тази цел...

Дори и в САЩ не го крият... https://history.state.gov/milestones/1945-1952/marshall-plan

Не е на Маршал, нищо че е кръстен на него и нищо, че тук пише че е по негова идея, той е просто говорител...

Джордж Кенън е авторът му...

САЩ никога и на никой не дават просто така едни пари...

Те винаги инвестират в своя полза...

Ку не бе планът Маршал като нищо щеше да дойде по демократичен път, а танковете после...

Няма как да знаеш дали и кога е можело да се срещнат и какво е щяло да се случи при срещата им...

Шансовете са еднакви...

Е, как да го скрият? Как се оправдават даване на 12 милиарда долара по онова време? С плашило....Сега е същото....Дават от бюджета и част от това даване се връща при определени хора....в тяхна полза...

56 г. Унгария, тия не са се вдигнали щото са живели добре....в соц страните живота е бил в немотия през 50те години, голяма немотия...

При променена история как да не знам....пеперудата.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.