Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Миро, ти си бил непълнолетен преди 1989 година.   Защо си антикомунист?  Баща ти да не е чакал и той 10 години за чисто нова Лада?

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 7 часа, miro20 написа:

В коя страна мафиотска олигархия е узурпирала природните богатства ?

А я кажи в коя страна НЕ е?

Социалното неравенство в 21век е повече от всякога в историята изобщо - ма лукова глава, живее с мисълта, че само в Русия има милиардери и гладни.

преди 20 часа, miro20 написа:

В коя страна 1 % върхушка владеят  физически 2/3-ти от ресурсите ?

САЩ:)

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 3 часа, M.Николов написа:

САЩ:)

И колко по точно ? Посочи цифра.

Само да ти припомня две неща.

Общите природни ресурси на РФ са оценени на над 75 трлн, на САЩ са грубо ДВА пъти по МАЛКО - около 45  .

И второ - говорим за социалното неравенство. Колко процента в САЩ не им стига за храна и дрехи ? Да, знаем че и там има бездомни и т.н. Но дали са 40% както са в РФ ?

И трето да вмъкна, но то е очевидно - стандарта на живот и т.н.

Мирчоооо, Мирчо - от девет кладенеца вода ще извадиш да черниш Русия. Бахти болния мозък си момко. То и в ЮАР има милиардери и гладни, ала социалното неравенство там е по- малко, отколкото в Европа и западния свят въобще. Иде реч за социално неравенство, а не за стандарт на живот - стандарта може да е висок, но това не прави социалното неравенство по- малко.

преди 10 часа, miro20 написа:

Да, знаем че и там има бездомни и т.н. Но дали са 40% както са в  РФ?

40 % какви бе майна? Бездомни? Я пак.

Какъв е критерия по който се преценява? Щото в САЩ, чисто технически,  бездомните са доста повече.

преди 2 часа, sound написа:

Мирчоооо, Мирчо - от девет кладенеца вода ще извадиш да черниш Русия. Бахти болния мозък си момко.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Дебилизъм

По тази докторска класация Мирко е само тъп - има още да работи върху себе си ! :lol6:

Само тъп може да не вижда какво се случва днес със света :

Къде сме ние - това е въпросът ! 

преди 7 минути, by_chechi написа:

Къде сме ние - това е въпросът ! 

Под управлението на мирчовци.

преди 4 часа, Радул написа:

40 % какви бе майна? Бездомни? Я пак.

Ето пак цялото ми изречение

"Колко процента в САЩ не им стига за храна и дрехи ? Да, знаем че и там има бездомни и т.н. Но дали са 40% както са в РФ ? "

Не вади от контекста. Това са данните за РФ. 38-40 % на хората не им стига за храна и дрехи. Даже бездомните в САЩ реално погледнато , са по добре.

преди 6 часа, sound написа:

Бахти болния мозък си момко.

Аз говоря с факти. Можеш да ги обориш, можеш да дадеш други примери. Аз да съм казал нещо за теб или другите свирчовци дето само пригласят с гаменщини и простотии ? :)

преди 8 часа, miro20 написа:

Не вади от контекста. Това са данните за РФ. 38-40 % на хората не им стига за храна и дрехи.

А нещо като факти, аз лично не съм виждал гладен и гол руснак, а ти?

преди 29 минути, M.Николов написа:

А нещо като факти, аз лично не съм виждал гладен и гол руснак, а ти?

Не аз. Те сами си го казват.

https://regnum.ru/news/2349032.html

https://www.vedomosti.ru/politics/news/2019/05/28/802625-rosstat-pochti-polovine-rossiyan-hvataet-deneg-tolko-na-edu-i-odezhdu

https://www.rbc.ru/economics/26/07/2016/579790cf9a79470210398c81

https://www.finanz.ru/novosti/lichnyye-finansy/rossiyane-privykayut-k-nishchete-38percent-soobshchili-o-nekhvatke-deneg-na-odezhdu-i-edu-1009255056

Нали знаеш лафа който да си го татуираш някъде и да не се обаждаш преди да помислиш, или ако не можеш , поне да погуглиш малко  - "незнанието не е аргумент" :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Я познай в България какъв ще е процента при такава анкета!:hush:

Аз  го питам за факти, той ми отговаря с анкети.......имаш ли нещо в межуушието?:angry:

Ето това е факт!

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/04/30/3427063_prez_izminalata_godina_22_ot_naselenieto_e_bilo_pod/

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/04/30/3427042_vseki_treti_v_bulgariia_e_v_risk_ot_bednost/

Абе умник. Това са официални статистики и изследвания . НЯма по точни от именно тези руски държавни центрове и  институти.

Анкети било ... :laughing4::angry:

Ах да.. искаш лично да ти ги пратя в спалнята ти да си ги преброиш :) 

Я виж ти, в Русия нямало статистика!!!

Там разчитали само на анкети!:lol6:

Ето това е факт!

Пише го в един от твоите линкове но кой да чете!

"Ранее Росстат оценивал, что в первом квартале 2016 года каждый шестой россиянин (22,7 млн человек, 15,7% от общей численности населения России) жил за чертой бедности."

Подробнее на РБК:

В линковете ако можеш да четеш, това са данни на :

Националният изследователски университет „Висша школа по икономика“, съкратено ВШИ, е сред водещите и най-големите университети в Москва и Русия

ВЦИОМ

и т.н.

Същото което и ТИ ми цитираш за данни от българското НСИ.

Значи.. нашето НСИ е нещо различно от руските институти и статистически учерждения ???

Умен трол , обикновен  трол, прост трол, Николов.

Второ , за нашата бедност. Отново не си забелязъл че РФ е най богатата в света държава на природни богатства.

А ние си имаме фалирал соц и абсолютно нищо.

Как така техния стандарт е съпоставим с нашия ?  Най богатата страна в света !

Нали говорим за социално неравенство  ?  :)

Ама много си кух, цитирал съм ти руското НСИ!

И със сигурност не е ВЦИОМ , нарича се Росстат!

:lol6:

Скрий се!

преди 14 минути, miro20 написа:

В линковете ако можеш да четеш, това са данни на :

Националният изследователски университет „Висша школа по икономика“, съкратено ВШИ, е сред водещите и най-големите университети в Москва и Русия

ВЦИОМ

и т.н.

Същото което и ТИ ми цитираш за данни от българското НСИ.

Значи.. нашето НСИ е нещо различно от руските институти и статистически учерждения ???

Чакай да те цитирам да остане за поколенията.:lol6:

преди 54 минути, M.Николов написа:

Пише го в един от твоите линкове но кой да чете!

"Ранее Росстат оценивал, что в первом квартале 2016 года каждый шестой россиянин (22,7 млн человек, 15,7% от общей численности населения России) жил за чертой бедности."

Подробнее на РБК:

Напротив и аз съм се позовавал често на тази цифра и съм казвал над 20 млн официално под чертата на бедност.

Тук говорим за  40% на които не им достига за храна и облекло  .

Което е също част от статистиката.

Ето ти още от статистиката на Росстат :

http://newslab.ru/news/891630

Цитат

Статистики: Почти 80 % семей не хватает денег на самое необходимое

Не 40% , а на почти 80% от семействата не достигат средства за най необходимото.

Точка . финито .  :) 

преди 1 час, M.Николов написа:

Я познай в България какъв ще е процента при такава анкета!:hush:

Аз  го питам за факти, той ми отговаря с анкети.......имаш ли нещо в межуушието?:angry:

Ето това е факт!

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/04/30/3427063_prez_izminalata_godina_22_ot_naselenieto_e_bilo_pod/

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/04/30/3427042_vseki_treti_v_bulgariia_e_v_risk_ot_bednost/

преди 14 минути, M.Николов написа:

Ама много си кух, цитирал съм ти руското НСИ!

Къде тук има руско НСИ ???

Много кухи има да, но не съм аз :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Умен трол , обикновен  трол, прост трол, папагал, Миро 20...

преди 2 часа, M.Николов написа:

Този е пълна смешка, ако бях на негово място бих се скрил, но той явно е опериран от срам.

За какво да се крия от срам ? след като ти представих една камара аргументи ? :)  За които никой не спори че са ФАКТИ ?

Цитирам му и Росстат, и ВЦИОМ и НАционалния изследователски университет "висша школа по економика" и т.н. оно ми се пени насреща с простотии  :)

Цитира ми българското НСИ  как било у нас, после ми вика - цитирал бил руското НСИ .

Смешник на квадрат :)

И разбери, колкото и тролченца като atj да ти пригласят и лайкват , кухия смешник с несръчното тролене си оставаш ТИ.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Скрий се, лъжльо!

А-а-а....  дори и да лъже не умее и още не се е научил.  Папагалът само преповтаря без нищо да разбира.    Миро тренира папагалене -  обаче дори ниво папагал още му убягва.    В никой форум не виждам друг кух смешник и затова тук се пробвам да му опонирам.   Нека ни разсмива и да е жив и здрав!

преди 4 часа, M.Николов написа:

Този е пълна смешка, ако бях на негово място бих се скрил, но той явно е опериран от срам.

преди 1 час, M.Николов написа:

Скрий се, лъжльо!

Зацикли нещо :)

Така е .. като няма с какво да опонираш ... КАкво стана, къде е руското НСИ в линковете ти на "капитал" и "дневник" ? :giggle1:

Какво стана с Росстат ? чиито данни потвърдиха че и разшириха констатираното  и цитираното от мен ?

Всичко започна ако не си забравил с питанката ти - "къде са цифрите"

Ами ето - наврях ти ги . Яж. :)

преди 7 минути, M.Николов написа:

Бе нали ти казах, че си такава смешка, че трябва да ти дадат награда за "най-кух трол"!:lol6:

Ти му викаш "круша", а той си мисли, че му викаш "люляк" ... :)

преди 1 час, miro20 написа:

Ами ето - наврях ти ги . Яж. :)

:)

:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.