Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 минути, Диман Дюминич написа:

Ех спомени....... ох, лично с очите си видях как последната оригинална IBM  в България бе разкостена от едни български брадчеди на Дрънди....

Някъде в моите архиви имам доста програми, но не мога да ги пускам вече, но алгоритмите, хм, не съм се замислял.... сигорно са отпечатани над съответните перфо карти, а има и набор от пероленти.... хм.... ама там май, хм, не мога да ги прочетем алгоритмите.... но си спомням, че повечето ги префазирахме на Бъзик и аксеблер за правец 82, хм, а после и за 16...., хм.... все още имам и дискети 8 цола.... :) 

Ех спомени, спомени.... дали не ме обхваща някаква носталги към изминалото време.... мъ,да, ай от един процесор 800 кг, към един кампютър на един квадратен милиметър....

Що ли спряха разработката на 128-битовия процесор....:ph34r:

Славни времена бяха . Аз също си пазя и перфо карти и перфо ленти оттогава имам и касети с магнитни ленти които също се ползваха за запис на данни. Когато разправям на младите какви бяха параметрите на първите компютри те се чудят как въобще е можело да се работи с такова нещо. :)

преди 11 минути, Джугашвили написа:

Ама не думай!!! Това че на касетофона ти са се откачали колоните, не го прави рак система и няма как да е японска JVC, защото тази система (технология) е разработена, изобретена и патентована от България!!! Първата рак система е произведена в завода в Ботевград!!! След 90-та година новодошлите демократи продават патентът на Динакорд за жълти стотинки, а последните и до ден днешен правят пари от всеки един произведен рлектроуред по тази технология!!! Или с други думи, всяка една фирма произвеждаща електроуреди на модулен принцип, отчислява пари за Динакорд, а не на България!!!

Вярно ли ? Това е доста любопитно защото Кореком беше пълен с такива системи още през 1980 година и не съм срещал нито една българска за съжаление.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 44 минути, Джугашвили написа:

по отношение на качеството!!!

Има завръщане към винила. А кеф цена няма....

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Има завръщане към винила. А кеф цена няма....

Напълно съм съгласен!!! Разликата в качеството е осезаемоа, а удоволствието уникално, особено ако и освен грамофона и останалите компоненти са ти аналогови и от хай енд клас!!! Но пак си остават недостатъците като размер, трайност и количество информация!!! Скъпо удоволствие си е и остава за ценители и хора с финансови възможности!!!

на 17.03.2018 г. в 13:47, Джугашвили написа:

Напълно съм съгласен!!! Разликата в качеството е осезаемоа, а удоволствието уникално, особено ако и освен грамофона и останалите компоненти са ти аналогови и от хай енд клас!!! Но пак си остават недостатъците като размер, трайност и количество информация!!! Скъпо удоволствие си е и остава за ценители и хора с финансови възможности!!!

Всяко нещо с времето си!

1. Аз започнах с детекторен приемник (в Пионерския дом).

2. След подготовка в Радио-клуба  и събиране на части (като ми дадяха пари за закуска си купувах резистор или кондензатор) до 1960 г. си направих лампов приемник (1-v-1).

3. През 2004 г. си купих първия компютър и си цифровизирах грамофонните плочи (над 70 "тави" с джаз).

4. В 80-те години в завода имахме ЕИЦ с ЕС-1020, после IBM-370 и с видеотерминали (български) поддържахме база данни.Имахме и Правец....

И в един момент България зае първо място в Европа по производство на изчислителна техника на глава от населението.

Демократичната действителност... и родолюбие!

29497800_1747759725281215_1775550253654328422_n.jpg

Кой е човекът, който каза тази сутрин в ефира на Bulgaria on air:
"Борисов е слуга на ЕС, пощаджия".

Бивш висш комсомолски кадър, член на Вузовския комитет на ДКМС в Московския държавен университет, приета за член на БКП в Москва, докато учи там научен комунизъм.

No hay texto alternativo automático disponible.
La imagen puede contener: texto

• 2 месеца по-късно...

Не знаех, а и нямаше от къде да знаем, за бунтовете в соц лагера.

Юни месец В СССР : https://www.bbc.com/russian/russia/2012/05/120525_novocherkassk_massacre

И днес също годишнина от '53-та в  ГДР :

https://www.svoboda.org/a/29293843.html

http://www.dw.com/ru/в-германии-почтили-память-жертв-народного-восстания-в-гдр/a-44264479

Като се разрови човек... :

https://afanarizm.livejournal.com/153804.html

https://aillarionov.livejournal.com/1006078.html

И още една годишнина било... на днешния ден Сталин поздраява Хитлер за превземането на Франция

https://art-of-arts.livejournal.com/782076.html

• 4 седмици по-късно...
на 14.07.2018 г. в 19:12, miro20 написа:

За разграбването :

Първо и най-важно условие - да си верен на Партията, непременно и на СССР, щото пък да не бие много на патриотизъм... за друго - ако има място във формата А1

Не знам точно в кой период на соца е, но има и снимков материал
La imagen puede contener: 7 personas, exterior

Земеделие, прословутата консервена промишленост и износ с 40-80% възвращаемост, т.е. на загуба... заместители на млякото, бира която не може да се пие, земелчета като камък.... и т.н.

ех ех .... Когато документите говорят, червените тролове гузно мълчат.

на 21.07.2018 г. в 14:22, miro20 написа:

бира която не може да се пие

Даже и водата не ставаше за пиене, а въздуха за дишане. :Д

Сарказмът е неуместен, защото наистина имаше доста чстични случаи когато и въздуха не ставаше за дишане, и водата....

Изгледай хубаво видеото. Човека говори с документи на любимата ви БКП  и структури

• 4 месеца по-късно...

48419855_507246266438697_835951593164636

на 22.07.2018 г. в 20:14, miro20 написа:

Сарказмът е неуместен, защото наистина имаше доста чстични случаи когато и въздуха не ставаше за дишане, и водата....

Пък днес случаите даже не са частни, а съвсем повсеместни, та се стига даже до протести за мръсния въздух.

• 3 седмици по-късно...

Това  се случва по Бай Тошово време.

https://www.bbc.com/russian/features-46784520?ocid=socialflow_facebook

Учените са открили че вероятно има вселена от антиматерия в която времето върви наобратно.

Това за сега е единствената и последна надежда на всеки цоциалист да сбъдне мечтата си - да върне соца и младостта си .

т.е. което обещава партията.

Евала !Надеждата умира последна  :) :)

преди 2 часа, Мойра написа:

Това  се случва по Бай Тошово време.

Това всъщност е акт на тотална абдикация на държавата, от задълженията и. Преди поста ми да се обяви за "злобна, личностна нападка" нека се аргументирам. Действията на Чочоолу, не са в защита на никого, а просто една лична вендета, защото убития е негов роднина. Да, престъплението е жестоко,но ако пострадалите бяха мои или твои роднини, нямаше да чуем за никакъв Чочоолу. Нещо повече, този човек нарушава пряка заповед, незабавно да се върне обратно и не стига това,ами не се подчинява и когато за да го обуздае на мястото е изпратена милиция. Тя милицията с ладите, всъщност какво може да направи срещу танковете, освен да кима неодобрително. Този човек всъщност е бил за разстрел, като държавен изменник. Как е отървал разстрела, историята мълчи... но в момента ние берем плодовете от подобни изцепки. Които вместо да потулим и да се надяваме да не бъдат забелязани, все ще се намери някой идиот да ги афишира широко като проява на героизъм.

Та не знам аз, сещаш ли се Мойра, защо към днешна дата ние нямаме армия? И защо ни се налага да правим теманета на малцинствата, ама с гръб към тях? Ами е заради такива "герои", чрез чиито действия България показа на света, че не е в състояние да контролира пияните си генерали...

А знаеш ли какво беше в квартала след тоя случай? Откъде да знаеш? На "героя" му пробутаха няколко нещастника, които той разстреля на място и се изтегли... да си допие. Оставяйки българите живеещи в квартала, буквално на произвола на съдбата. Добре че е имало и някой умен, дето се е сетил какво следва, та да докара друга редовна армия, която да охранява квартала. Въведен беше вечерен час за всички. Около половин година по мои спомени. След това засилено присъствие на милиция сума ти години. Не можеш да пръднеш без разрешение, нищо че си българин. И слава Богу, че иначе в този квартал щеше да настане такава кървава баня, каквато не си и сънувала...

преди 1 час, miro20 написа:

Учените са открили че вероятно има вселена от антиматерия в която времето върви наобратно.

Много си забавен, а както обикновено, английските учени са още по- забавни. Във вселената няма величина "време". Тя е измислена от хората, изцяло за собствена употреба предвид краткостта на физическото им съществуване.

преди 1 час, ОдаР написа:

Това всъщност е акт на тотална абдикация на държавата, от задълженията и. Преди поста ми да се обяви за "злобна, личностна нападка" нека се аргументирам. Действията на Чочоолу, не са в защита на никого, а просто една лична вендета, защото убития е негов роднина. Да, престъплението е жестоко,но ако пострадалите бяха мои или твои роднини, нямаше да чуем за никакъв Чочоолу. Нещо повече, този човек нарушава пряка заповед, незабавно да се върне обратно и не стига това,ами не се подчинява и когато за да го обуздае на мястото е изпратена милиция. Тя милицията с ладите, всъщност какво може да направи срещу танковете, освен да кима неодобрително. Този човек всъщност е бил за разстрел, като държавен изменник. Как е отървал разстрела, историята мълчи... но в момента ние берем плодовете от подобни изцепки. Които вместо да потулим и да се надяваме да не бъдат забелязани, все ще се намери някой идиот да ги афишира широко като проява на героизъм.

Та не знам аз, сещаш ли се Мойра, защо към днешна дата ние нямаме армия? И защо ни се налага да правим теманета на малцинствата, ама с гръб към тях? Ами е заради такива "герои", чрез чиито действия България показа на света, че не е в състояние да контролира пияните си генерали...

А знаеш ли какво беше в квартала след тоя случай? Откъде да знаеш? На "героя" му пробутаха няколко нещастника, които той разстреля на място и се изтегли... да си допие. Оставяйки българите живеещи в квартала, буквално на произвола на съдбата. Добре че е имало и някой умен, дето се е сетил какво следва, та да докара друга редовна армия, която да охранява квартала. Въведен беше вечерен час за всички. Около половин година по мои спомени. След това засилено присъствие на милиция сума ти години. Не можеш да пръднеш без разрешение, нищо че си българин. И слава Богу, че иначе в този квартал щеше да настане такава кървава баня, каквато не си и сънувала...

Какви глупости си написал, не е истина!!! Та към днешна дата се налага да правим теманета на мангалите заради  паразитните НПО-та, на издръжка на Сорос!!! Грешка!!! На издръжка на българските данъкоплатци!!! Сорос прави пари от това!!! НПО-тата не плащат една стотинка данък в тази държава, мангалите също!!! Защо не задължат НПО-тата да започнат да плащат данъци и толкова като са загрижени за правата на циганите,  да започнат да плащат и масрафите им!!! Ето това е абдикация на държавата!!! Едни дето не плащат една стотинка на държавата защитават интересите на други дето не плащат една стотинка на държавата!!! За другите глупости дето си написал, нямам думи!!! На какъв произвол на съдбата са били оставени българите тогава??? Циганите тогава не смееха глава да вдигнат, семки не можеха да продават, камо ли да им мине през главата за някакво малтретиране на българите, защото имаха страх и знаеха, че ще има пандела и много бой...ама много!!!  Напротив, сега българите са оставени на произвола на съдбата, защото циганинът няма страх и се чувства безнаказан!!! Пък вие сте се загрижили, какво щяло да бъде ако...!!!! Щяло да бъде, ама не беше!!! Пък сега Е!!! Бият, пребиват, изнасилват, убиват и крадат каквото им падне и където им падне!!! Пък нека другите да не са били прави тогава и абдикацията да е тогава, пък сега всичко да ни е наред!!!

Нищо не си вденал от поста. Ама грам нищо...

преди 9 часа, ОдаР написа:

Нищо не си вденал от поста. Ама грам нищо...

Приятелю!

Освен Вас има и други, които по добре от Вас си спомнят периода на озъптяването, проведен от генерала. Има и още по врапантен случай при събарянето на паметника на Сталин в Стара Загора. Но мисля, че за него чувате в този момент. Пак този същият генерал е стоял пред паметника и на батальона от тогавашното КДС единствено оставаше да се качи отново в автобусите и да се прибере мирно и тихо в...София! Тъй че няма смисъл да се оплюва един от най обичаните в армията генерали.

Уау, страшен героизъм, да пазиш паметника на един от най-големите масови убийци, в цялата човешка история.

И налице, отново неподчинение на законната власт. Ще имаме армия, ама друг път!

преди 13 часа, ОдаР написа:

Уау, страшен героизъм, да пазиш паметника на един от най-големите масови убийци, в цялата човешка история.

Един от най-големите масови убийци в цялата човешка история, ама някой друг път!!! И защо да няма паметник на него??? Ти познаваш ли добре българската история??? Съмнявам се!!! Иначе едва ли  би отрекъл заслугите му за запазването на цялостта на българските територии след ВСВ!!! Има и още един, на когото трябва да му издигнем паметникк, ама и него си го плюете като пичове, и него го водят за един от най-големите масови убийци!!! Той пък ни беше върнал западните покрайнини, Македония и Беломорска и Одринска Тракия!!! И въобще не проумявам защо влизате в тон с еврейската пропагандна машина!!! Те са ясни, имат интерес!!! Ами нашите интереси кой ще ги защитава, ако не самите ние!!! Но като гледам, това вече е загубена кауза!!!

преди 13 часа, ОдаР написа:

И налице, отново неподчинение на законната власт. Ще имаме армия, ама друг път!

Споко, като се върнат от майчинство ще имаме!!!

преди 6 часа, Джугашвили написа:

Един от най-големите масови убийци в цялата човешка история, ама някой друг път!!! И защо да няма паметник на него??? Ти познаваш ли добре българската история??? Съмнявам се!!! Иначе едва ли  би отрекъл заслугите му за запазването на цялостта на българските територии след ВСВ!!! Има и още един, на когото трябва да му издигнем паметникк, ама и него си го плюете като пичове, и него го водят за един от най-големите масови убийци!!! Той пък ни беше върнал западните покрайнини, Македония и Беломорска и Одринска Тракия!!! И въобще не проумявам защо влизате в тон с еврейската пропагандна машина!!! Те са ясни, имат интерес!!! Ами нашите интереси кой ще ги защитава, ако не самите ние!!! Но като гледам, това вече е загубена кауза!!!

Споко, като се върнат от майчинство ще имаме!!!

Абе бая калабалък си му тежи на съвестта и доооста хора, най- вече руснаците си задават въпроса: "Дали нямаше да е по- добре, ако бяхме оставили Хитлер да победи?"  :D

Аууу каква обида! Да ми кажеш че влизам в тон с еврейската пропагандна машина. Просто не обичам главорези. Иии некой ми сви червените очила....ма аз и без тва не ги харесвах много.

Относно майчинството: Начи тва дето му викаш армия, всъщност е социална програма за умствено и физически изостанали младежи и девойки, които нямат никави умения и знания. Има такива младежи доста- знаеш. Какво да ги правим иначе- като Сталин? Ееее, ние не сме такива де! Нека си играйкат там на войници и майки с деца, та поне да не се шмиткат безпризорни по улиците. Ами една камара генерали, дето не са помирисвали барут, тех кво да ги прайм? Пак ли като Сталин?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.