Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ако бяха избили всички, сега нямаше да има цигански проблем.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

на 14.01.2019 г. в 0:05, ОдаР написа:

.....

Както разбирам ти си бил свидетел на тези събития - наистина ли е докарал два батальона танкове от Карлово и то изцяло по свое усмотрение?

преди 1 минута, sound написа:

Както разбирам ти си бил свидетел на тези събития - наистина ли е докарал два батальона танкове от Карлово и то изцяло по свое усмотрение?

Свидетел е силно казано, защото се случи през нощта, а аз съм бил дете. Ама сутринта всички са си в къщи и не може да мръднеш навън. През прозореца виждаш милиция... Много милиция и войници с пушки. Късно следобед малко се поуспокова, хората излизат навън и слушаш, че видели танкове. В 21 часа, всички обратно по къщите. След това се почва с вечерен час, по улиците войниците, милиция, доброволни отряди... Циганите изобщо не излизат. И така...

• 3 седмици по-късно...

Да, мотелът е хубав, но имаше и по хубави, Скравена и Белене, там всичко беше безплатно. Те са били общо 40 из цяла България, няко бил ли е в тези мотели?

на 17.03.2018 г. в 12:42, miro20 написа:

За да се образоваш малко кой какво е крал и от кого .

на 17.03.2018 г. в 12:16, miro20 написа:

Първия ми комп 386ДХ с 4Мб рам, струваше около 1000$

Аз вече знам кой е крал, само ни кажи как и от кого.

Гордея се че нито стотинка не съм откраднал от никого . И да, толкова струваха тогава.Все пак не беше дошло виденовото време  , когато инфлацията скачаше не на дни , а с часове.

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Гордея се че нито стотинка не съм откраднал от никого . И да, толкова струваха тогава.Все пак не беше дошло виденовото време  , когато инфлацията скачаше не на дни , а с часове.

:)

Да, да... ти нямаш и една лъжа изречена...

Да, това също . Радвам се че сте го запомнили . :)

Нещо което не можеш да опровергаеш , най дълго се помни . :laughing5:

преди 19 минути, miro20 написа:

Да, това също . Радвам се че сте го запомнили . :)

Нещо което не можеш да опровергаеш , най дълго се помни . :laughing5:

Няма нужда да ми говориш в множествено число- свободно, почеши коня.  :)

Ласкаеш се :)  Просто включих  и другия ти колега трол дето ме поменава за компа 386ДХ

преди 5 минути, miro20 написа:

Ласкаеш се :)  Просто включих  и другия ти колега трол дето ме поменава за компа 386ДХ

Ако ще ме охарактеризираш някак, е редно да извадиш някакви доказателства. И не, не си включил... ти не можеш да включиш нищо.

Обясних ти за "множественото число" . Айде по баира....

преди 23 часа, miro20 написа:

Айде по баира....

Че си офчарин, никой не се съмнява.

Не съм, но това че използваш една от най уважаваните и достойни поминъци  за българина като ... обида, не говори никак добре за теб .

Нека си е на твоята съвест.

Овчари в днешно време почти няма - и обикновенно за цигани. Офчарини обаче бол - обикновенно за политически пропагандатори.

В работническите столове на предприятията в които съм работил по бай Тошово време храната беше на нужното ниво. Не липсваше нищо за работниците и обслужващия персонал. Нямаше специална маса за директорите на предприятията или специални поръчки от последните към храната. Говоря за  ЗЗУ Велико Търново с директор  Недко Жилевски, ВТУ Кирил и Методий с ректор проф. Давидов и Микропроцесорни системи с ръководител Пламен Вачков. Имаше и един ден от седмицата, който беше безместен, но тогава се приготвяше риба за столуващите.Не е имало нито глад, нито мор, най малкото - гладомор! Хигиената в помещенията където се приготвяше храната беше на много високо ниво и органите на ХЕИ редовно правеха проверки за състоянието на столовете и кухните.Не по различно беше и по другите предприятия и учреждения из България.По време на командировки съм посещавал много от тях.

А в СУ ресторънтът на преподавателите беше отделен от стола за студентите.
Виждал съм в бачкаторски столове как сядат с мръсните работни дрехи и като си сложат лактите на бялата покривка, тя па се намацала с машинно масло.
Виждал съм и секратарки носещи на табла храна на директора в кабинета му.
Ходил съм на ловни хижи, където имаше джипка мерцедес по тошово време, чака там да дойдат комунягите на лов.
Виждал и километрични опашки пред магазин, щото пуснали яйца или банани.

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Виждал и километрични опашки пред магазин, щото пуснали яйца

Къде си го виждал това? Започваш да се очертаваш и като лъжец!

В София бяхме с гаджето и я накарах да се нареди и тя по-назад зад мен, щото даваха само по 10 яйца на човек.
Или ти не заеш че като дойдеше есента и изчезне захарта, щото я сипваха в гроздето да си правят вино ?
Или че олиото изчезне хей така без причинно, та баба ми отваряше буркани със свинско, да извади мас и готви с нея.
А капачки за буркани за компоти се купуваха, ама с връзки.

преди 11 минути, Белгиеца написа:

Виждал и километрични опашки пред магазин, щото пуснали яйца или банани.

аз такова нещо не помня да е имало
ама много добре помня какви опашки имаше пред книжарниците за хубави книги
чакал съм час и половина някъде, за "Наследника от Калкута"

преди 10 часа, Белгиеца написа:

В София бяхме с гаджето и я накарах да се нареди и тя по-назад зад мен, щото даваха само по 10 яйца на човек.

И коя година е било това?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.