Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

юнеско мюнеско и тва   трябва да се закрие да тръгне човечеството напред.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

Тя другарката Бокова направи колкото можа ама чак до там не можа да я докара :)

преди 23 часа, miro20 написа:

Странно защо  в "злия запад" няма такава истерия по търкане на "пирамиди и милиони" . Тук е още мека на шарлатаните именно заради "матр'яла".

Щатите цял Лас Вегас са вдигнали, нямало било - на Мирчо смешното приказките.

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

Хубу закривай... проблема е че статистиката  кой колко милиарди  и къде инвестира в наука и образование, си седи и си е факт.

преди 8 часа, Yvan Sergeev написа:

хахахква държавна наука бре от бан 1 година немогат да кажат че  във водата в хасково има уран и населението цока

а Русия и трябвашеее Европа да и каже, че има радиация в Русия

то е ясно че в русия има радиацияна    в русия има всичко

нали е ядрена държава .  и в сащ има нищо че не си признават и притях уредите за замерване са дефицит и само определени хора имат

ако някой гъкне и цру му тропне на вратата .  

е сега тука както си пишеме и цру-то следи думите и им излизаме  на компютъра с айпитата от къде сме и що сме .

“Августовска жега, задух, никаква хладинка, пот отвсякъде се лее, а ние сме на нивата. Жътва е, „ден година храни“, работим до изнемога. Селото е опустяло, всички са на полето, мало и голямо работи. Тук-там се чува жътварска песен, но скоро стихва, силите не стигат, жътварите са превили гръб: душата се радва когато след теб лягат сноп след сноп. Само неколцина нехранимайковци от селото, най-големите калпазани, които никой не считаше за хора, са на хладина в кръчмата. Те самите се наричаха „комунисти“ понеже щели да „преобръщат“ света: дрънкаха там някакви глупости, на които никой здрав човек не обръщаше внимание; с една дума – болни хора, ако мързелът е болест! Отвреме-навреме започват да пеят „революционни песни“, и премалелите от труд жътвари чуват бодрата им песен, която те крещят от кръчмата. Запомнил съм само припева, а именно: „… да-а-а живей, живей труда!“. Като че ли днес го чувам: всичко живо работи и се трепе, а комунистите от кръчмата пеят за труда, майко мила! След време същите тези „герои“ се оттеглиха на хлад из горите, станаха партизани, а когато се връщаха, пак пееха (те се извъдиха големи певци!): „Ний идем бодри партизани (сиреч, както веднага хората го промениха на… калпазани!)… с нож и вилица в ръка!“ – така съм я запомнил, истинските думи не помня.

Тия същите станаха управници, тогава запяха друга „песен“: пребиваха хората за каквото им скимне, злобата си изливаха! Успяха за няколко години да разсипят китното ни село. Всичко опустя, стана невъзможно да се живее, тръгнахме на гурбет да си вадим залъка. Така стана – какво ли друго можеше да се очаква от тия хаймани и разбойници?!

Ех, Българио, какво направиха от тебе!“

"Искате капитализъм...?! Ще го имате,но ние ще сме новите капиталисти!" Андрей Луканов.

Какъвто им беше социализмът, такъв им е и капитализмът - дефектен. Като тях самите.

• 4 седмици по-късно...

а това е само една улица от моя любим,красив,тих,спокоен,уреден,чист роден град от който боклуците превърнаха в град- боклук до неузнаваемост!

Редактирано от glen (преглед на промените)

преди 1 час, glen написа:

чист роден град от който боклуците превърнаха в град- боклук до неузнаваемост!

Носталгията винаги е позитивна. В своя мироглед

Дали обаче осъзнаваш какво виждаш ?  Дали се сещаш как се търсеха тираджии за дънки, турски списания и разни некермани, по които да въздиша столичната и друга... "елита" ??

преди 5 часа, Мойра написа:

Мдаааа... 1974 г другаря Тодор Живков положил началото на магистрала Хемус

И ... попаднах на ...

Цитат

............. участъкът от разклона Ловеч - Плевен до връзката с новата магистрала Русе - Велико Търново трябва да започне да се строи през 2019 г.

Така магистрала „Хемус” ще стига и до Велико Търново. Министърът увери, че до края на годината ще започне и строителството на трасето от Ябланица до разклона за Тетевен, а срокът за приключване на проекта е две години.

Направо ми повдигна оптимизма в утрешния ден :)

Сега е моментът някои от вас да си спомнят, че не са могли да ядат банани всеки ден, а само в края на годината. Аз винаги се умилявам когато си помисля, че някой може да бъде така ограничен. 

Миро, за всяко прасе идва Коледа. 

Не приятелю... сега проблема е друг.. на такива като оня сталинист тук, който бере  със широка шепа благодата на "злия Запад" ,но въхвалява това което не знае , и отдавна заклеймени утопични идеологии и принципи като тези на хитлеризма и сталинизма.

Да подхвана жокера ти - Независимо че тази Коледа е отминала за тези прасета, те пак се възраждат от пепелта... за да постигнат поредната  си Коледа като логичен завършек.

Да го кажа и с още една алегория - кокото и пъти да настъпват мотиката, някои ще продължават да я настъпват.

А твоя проблем нали знаеш какъв е... -  изцяло личностен , нуждаещ се от специализрана помощ. :)

Спомням си за Тато и социализма със огромна тъга и сълзи в очите.Бяха супер онези времена и Тато беше пич на място.По времето на Тато и майка ми и баща ми работеха на държава работа след това заминаха за Коми СССР понеже Съюза имаха договорни отношения с България за работна ръка от България.Бащата там бачкаше на две работи както и майка ми.За 10 години успяха да построи къща в България да я обзаведе и да смени две чисто нови коли,както и да спести пари,с които след като падна комузнизма трябваше да вложи в частен бизнес. И това всичко с честен труд.Което по веремето на ,,демокрацията,, за 10 години с честен труд няма как да стане.Опашки в магазините си спомням само за нова година за портокали и банани,което според мен не е толкова страшно.Страшното беше опашките и най-вече празните рафтове за хляб в началото на ,,демокрацията,, по времето на управлението на Жан Виденов.,,Виденовата зима,, спомняте ли си я?А масовата приватизация и разграбването на държавата?А силовите групировки и силовото застраховане?А пирамидите?Да неговорим за огромния скок на битовата престъпност.Както и за последните години телефонни измамници, които ограбват нашите родители, баби и дядовци и държавата нехае и няма желание да озапти.Тато Татооо едно време каза, че ще те търсими и верно те търси ме.Моля ти се ела си, че нещата се объркаха и са на зле.

• 5 седмици по-късно...
на 24.12.2017 г. в 18:08, иноТ написа:

Сега е моментът някои от вас да си спомнят, че не са могли да ядат банани всеки ден, а само в края на годината. Аз винаги се умилявам когато си помисля, че някой може да бъде така ограничен. 

Миро, за всяко прасе идва Коледа. 

Няма как отровеният от болшевизъм мозък да помни нещо, което по някакъв начин да му изнася, така че едва ли баш в тая тема помнят нещо друго от "хубавата" храна, "прекрасните" евтини почивки и билетчето за градския транспорт

Айде дежурната тема с ястребинчетата. Извинявай много, ама техните истински убийци са терористите направили ги ятаци и обучили ги да стрелят по войници и полицаи от тяхната собствена държава. Дай заради едни 6 деца, не знам колко са след това хиляди семейства да бъдат почернени като врагове на народа и да бъдем вечно обречени да сме 50 пъти назад от другите европейски държави и икономически и културно, поради изключително малоумната планова икономика и бандитите, които днес са ,,антикомунисти''.

Нещо пак не получих обяснение как оправдавате използването на малолетни като ятаци и помагачи против „фашизма" в България

Хихи, ама виж ги тез чекисти как оборват чуждото мнение със ТКЗС-арски обиди. Супер интелигентни майтапи.

Еми изблик на безсилие какво да се говори

А пък западно европейските корекомски деца завиждаха на некорекомските си връстници и със сълзи в очите събираха соц станиоли от марципани и превкусни соц шоколади.

Тва твърдение, че всички стоки са едва ли не ГМО боклуци още чакам да бъде аргументирано по някакъв начин. Всички тия кемтрейлове, ГМО-та така ни еб*****а май*****ката, че средната продължителност на живота е по-висока от преди, макар че загубихме ''великото" безплатно здравеопазване.

Когато завиждахте на онези преди вас, които успяваха да си купят хляб... 1f603.png:D

Снимка на Валентин Валентинов.

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

Корема в Младост, или по - скоро, това, което остана от него :

Снимка на Anton Petrov.

Делян Добрев: Не можах да се запиша в спорт, защото дядо ми е лежал в Белене

Ши*****ни лъ****жци--били репресирани, със дядовци партизани и бащи партийни секретари от голям калибър. Как стават тези работи ???

такива пла******одии ,като този и началниците му бяха най-голямите доносници и натегачи за комсомолски секретари едно време. сега всички се оказаха репресирани демократи мразещи комунизма. долно качество хора без чест и достойнство готови за пари и власт да продадат и собствената си майка.

Чувал съм, че на този пра-пра дядо му веднъж срещнал Левски, познал го, но не го предал на турците. Следователно трябва да признаем Делян Добрев за активен борец против турското, руското, германското, комунистическото, еврогейско то и всякакви други присъствия в България. Съгласни ли сте?

преди 3 часа, attj написа:

При социализма имаше много хубави неща, а най-важното е, че сме били млади   http://istinata.net/умирали-сме-от-глад-по-време-на-соца-що/

При социализма, ей такива като kalansuv чукаха камъни от сутрин до вечер на кариерата в Ловеч и Белене. Затова имаше матреал за...магистрали. То, откъде да знае мунчету как е било, като е пикаел по лопуша? Ако беше толкова кадърен, колкото и млад, отдавна да си хванал пътя към проспериращия запад! Единственото ти спасение е този форум, да ръсиш  статии преписани от интернет и да "ограмотяваш" пишлигарите.

преди 2 часа, *LZ4JW* написа:

При социализма, ей такива като kalansuv чукаха камъни от сутрин до вечер на кариерата в Ловеч и Белене. Затова имаше матреал за...магистрали.

не само такива като него,а и такива като така наречения български парламент и такива от феномена български бизнес- айдуци!като излезнеш от първия тунел на магистралата и веднага от двете страни се вижда кариерата!тогава се наричаше поправителен труд,защото труда възпитава!

преди 2 часа, glen написа:

не само такива като него,а и такива като така наречения български парламент и такива от феномена български бизнес- айдуци!като излезнеш от първия тунел на магистралата и веднага от двете страни се вижда кариерата!тогава се наричаше поправителен труд,защото труда възпитава!

преди 4 часа, *LZ4JW* написа:

При социализма, ей такива като kalansuv чукаха камъни от сутрин до вечер на кариерата в Ловеч и Белене. Затова имаше матреал за...магистрали. То, откъде да знае мунчету как е било, като е пикаел по лопуша? Ако беше толкова кадърен, колкото и млад, отдавна да си хванал пътя към проспериращия запад! Единственото ти спасение е този форум, да ръсиш  статии преписани от интернет и да "ограмотяваш" пишлигарите.

• 2 седмици по-късно...
на 1/30/2018 в 8:34, attj написа:

При социализма имаше много хубави неща, а най-важното е, че сме били млади   http://istinata.net/умирали-сме-от-глад-по-време-на-соца-що/

А бе в Бургас може и да е било така, ала в провинцията чакахме по два часа на опашка, за да си купим хляб - че не сме умирали от глад, със сигурност не сме, но нима пък сега е различно в това отношение?! Храната тогава беше качествена, защото един път, че химията не беше развита толкова и втори път, защото на практика хората си я произвеждаха сами - например купешката лютеница и тогава си беше много по- различна от домашната. И сирене, и мляко, и колбаси, и зеленчуци, и за всичко си беше така - така е и днес. Само, че днес всичко се натиска да бъде гражданин, европеец и джендър - не му се бачка на село, не ще да си цапа ръцете вече. И после се получава така, че животновъди, градинари, овощари и всякакви занаятчии все прешлени от гръбнака на народа, остават без лоби, нямат маса и българския производител го духа, каквото произведе заминава в чужбина, като го изкупуват от него за жълти стотинки, а у нас вкарват най-големите боклуци на пазара.

преди 38 минути, sound написа:

И после се получава така, че животновъди, градинари, овощари и всякакви занаятчии все прешлени от гръбнака на народа, остават без лоби, нямат маса и българския производител го духа, каквото произведе заминава в чужбина, като го изкупуват от него за жълти стотинки, а у нас вкарват най-големите боклуци на пазара.

Проблема е прекупвачите, които  са между прозиводитела и крайния дистрибутур.Той нито са омирисва на лайна нито става в 5 сутринта а лапа най-голямото парче от баницата.Е как да се върна на село да гледам 5 крави или тютюн примерно.

Споменът ми от соца е , че всеки ден след като се върна от работа  трябваше да отида до хлебарницата и да чакам за хляб. То там се събираха все хора от махалата и си правихме моабет докато чакахме , то си беше нещо като Фейсбук  сега. Продавачката беше една понатрупала годинките ,ама запазена с едни злата по ръцете  и с голямо деколте та ние мъжете си плакнехме очите. Тогава се продаваха три вида хляб - типов /хората го взимаха да си хранят животните./ , "Добруджа" и "Стара Загора". Повечето ядяха  "Добруджа" , а" Стара Загора "си беше лукс ,а и най -бързо свършваше. Веднъж когато трябваше да взема "Стара Загора", чакахме гости и аз прередих няколко човека  и в бързината   за да не свърши  издрусах: Дай ми два " Стара Газора" ! Всички избухнаха в смях , аз почервенях от срам , а и продавачката също!:) Какво да се прави между нас нас мъжете така си я наричахме! Това се разнесе из махалата и дълго време жена ми ходеше за хляб!

Хубаво било да цените а нищо не казахте за престъпността , наказанията , изтезанията на граждани от хората на Бай Тошо

Редактирано от adersa (преглед на промените)

преди 1 час, adersa написа:

Хубаво било да цените а нищо не казахте за престъпността , наказанията , изтезанията на граждани от хората на Бай Тошо

Аве тя анкетата горе говори достатъчно.

преди 1 час, adersa написа:

Тия изтезания на граждани от хората на бай Тошо, се появиха откак нета стана достъпен за всякаква паплач...предимно безработни драскачи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.