Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

режем на тока при 8  работещи ядрени реактора и подготовка за нов аец

яко заводи е имало 9 милиона работни места трудно се поддържат

за разлика то сега 7 милиона население с  1-2-3 милиона безработни 

между другото ако комунизма се беше  сетил да санира всички сгради със стереопор  можеше още е да е на власт .

Злите езици разправят, че режима на тока е бил, защото сме изнасяли за Турция, Гърция и др. срещу империалистически доларчета, с които да закърпим държавния бюджет.

Кипял е безсмислен труд... И енергийна ефективност един път.

Ако имаш 9 милиона в кошарата и изведнъж отвориш вратите - какво ще стане?

Ами да се беше сетил... Един човек се опита да му даде "човешко лице", но не се получи. Дали е било вече твърде късно или така са се стекли обстоятелствата може да се спори...

преди 8 минути, Yvan Sergeev написа:

всъщност ограта  е била заради тези отвън   :D   да не идват сирийци да лежат  на българския работник :D   сега пак почнаха да строят след като един път желязото се издаде за скрап :D  50   ст килото 

Ще го кажете ли това на някой, чийто близък е бил застрелян в гръб - между двете огради - когато си е мислел, че вече се е спасил?

Не искам да Ви обиждам, но за мен това е или страшен цинизъм, или пълна(блажена) неосведоменост. Поне част от архивите вече са разсекретени... Но вместо в училище поне да се споменава за това - още караме с учебници, писани от хора, които "Бай Тошо е изучил". :( 

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 24 минути, Без умствен капацитет написа:

помним и високите цени (една заплата колкото кило сирене), помним режима на тока и че заради него сме 30 години назад в времето

:ohmy:

ужъс

я пусни Машина времени и ша са опрай сичко

.....  част от архивите били разсекретени  ....  ами да  расекретят всичко а не да се запази засекретено с името на този който" разсекретява "

преди 14 минути, sten90 написа:

Ще го кажете ли това на някой, чийто близък е бил застрелян в гръб - между двете огради - когато си е мислел, че вече се е спасил?

такива са били времената чисто любопитсво и американските  служби са стреляли  нищо че е било уж демокрация  даже е имало лов на вещеци  в актьорските среди за комунисти

а пък когато не са стреляли един американски президент е изял барута когато американски  гражданен  се върнал от СССР и искал и в САЩ да стане така и направил покушение   срещу президента .

преди 1 час, sten90 написа:

Кипял е безсмислен труд...

ей детенце , айде не пиши неща от време, което не познаваш и когато си бил още в любовния поглед на татко си

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

помним и високите цени (една заплата колкото кило сирене), помним режима на тока и че заради него сме 30 години назад в времето

Ти каквото трябва не можеш да запомниш, камо ли това, което не си го виждал, а даже и сънувал. Дано поне си здрав и як. Иначе е видно че си "Без умствен капацитет". 

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

то май ти си е спряла

оф де да имах такава магийка ама нямам

24 720 407 население   разположено в държава с 5 % по-голяма  от българия ....Прирастът на населението е положителен – 0,53% на година.....

преди 46 минути, Без умствен капацитет написа:

ето ти магйката, приятен път

и дано не те обесят че ползваш интернет

малко си помечтай за онези времена

https://bg.wikipedia.org/wiki/Северна_Корея#/media/File:North_Korea_—_Pyongyang_2.jpg

виш незастроен бряг

ич не ме интересуват линковете ти но мерси за труда все пак

аз мога да живея щастливо и пълноценно и без нет и без комп - а ти ?

имаш ли книги, коте, куче имаш ли и т.н.

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

хахах в днешно време ли Кака? Иначе знам че е възможно и ми беше добре!

преди 34 минути, _Alex&Vanko_ написа:

хахах в днешно време ли Кака? Иначе знам че е възможно и ми беше добре!

да бе детенце напикано

Прогресът е като совите- не е това, което е...

• 2 седмици по-късно...
на 17.04.2016 г. в 16:44, haidukpikaso написа:

Имам същата ножка и една подобна, но с отварчка.

на 13.04.2017 г. в 23:24, haidukpikaso написа:

да бе детенце напикано

Виж се в огледалото и джобата пък после говори!

18157104_1238360639607203_42714621358123

Спомени мили,спомени живи...
Помниш ли бате старата къща...?
Помниш ли двора и онези страшни гъски дето все ме нападаха, а ти все ме спасяваше докато дядо не ги премести в задния двор.
Помниш ли как вечер се сгушвахме под тежкия юрган с фенерчето в ръка и си четяхме страшни истории чак докато съмне и закукуригат петлите.
Завъртахме глобуса със затворени очи и си избирахме място. На мен все се падаше Франция, а на теб Австралия. Как мечтаехме да избягаме от това село, в което нищо никога не се случва. Аз да видя Айфеловата кула, а ти кенгуру.
Мечтаехме да сме богати, без да знаем че вече сме били.
Помниш ли колко горещи бяха летата, а зимата как копаехме тунели през снега за да излезем и да стигнем до училище. И как се учехме добре за да избягаме, когато пораснем и се научихме как се бяга, но не и как се остава. Не и как да се върнем у дома.
Но домът ни вече го няма бате. Баба и дядо вече ги няма. Чул си сигурно, но не успя да отидеш да си вземеш „сбогом”. И аз не успях. Знаеш – работа. Но сега като се върнах бате… Къщата се е срутила и всичко е разграбено. Обаче пейката е още там. Онази, същата на която стояхме и брояхме звездите.
Все си представях как баба ще е там на вратата. Ще ни посрещне с усмивка и ще ни прегърне в топлата си прегръдка. Как обувките ни ще хрущят по чакъла докато бягаме към къщата. Ще седнем край печката на меката кожа, докато се пекат чушките, които набра от градината. Баба ще меси хляб на старата софра, а онзи котарак с дългите мустаци кротко ще мърка в краката й.
После дядо ще донесе дини от бостана – от онези най-сочните и ще ни даде средата, където динята е най-сладка. Такъв вкус по магазините няма бате. „Вкус” по магазините няма. Живот там няма. Има лъскави опаковки и ние избягахме заради опаковките, но нямаше кой да ни каже, че това е лъжа.
А яйцата колко вкусни бяха само. И хляба. И домашния суджук. А през есента, когато гроздето натежеше и се изпълни със сладък сок, големите го беряха и отиваха на казаните да варят ракия. Ние се въртяхме около тях и не разбирахме защо са толкова важни тези традиции на които се опитваха да ни научат.
Вечер след дългия ден, преди да е мръкнало още срязвахме домат и парче сирене върху вчерашния вестник и макар че храната беше малко, бяхме сити. Макар че работехме много и спяхме малко, бяхме отпочинали. Сега сме гладни, а имаме всичко. Постоянно уморени. Богати, а едновременно толкова бедни.
Помниш ли бате как се радвахме на малкото. А онази голяма, шарена лимка, дето все побеждаваше с нея помниш ли я?
Липсваш ми да знаеш. Липсва ми детството с теб. Свободата. Даже и тежкия труд ми липсва. Всичко. Чувствам се бездомна бате - като птицата без крака, която отлетяла и вече не можела да кацне. Не можела да се върне. И сега й оставало само да се носи по вятъра докато не може вече да лети и падне безжизнена на някое чуждо място... а пък в следващия си живот няма вече да вярва в лъжи, няма да отлита, няма да бяга...

Мария Миразчийска - Мариачи

на 4/13/2017 в 22:50, haidukpikaso написа:

ич не ме интересуват линковете ти но мерси за труда все пак

имаш ли книги, коте, куче имаш ли и т.н.

Освен компа, сигурно има и телевизор, защото четенето и домашните любимци не са за всеки.

• 3 седмици по-късно...

Очакваш да бълва никому ненужни Чавадр-и ли ? или кво ?

Колко от съвременните проспериращи заводи са съхранили вида от 1970 г до днешни дни , че да сравняваме ?

Покажи снимките на водещите "мениджъри" и управленски патенти , а не да "милееш" за някакви си "чавдари"

Завод в Германия

Ето ти един китайски / да не кажеш че е зъл западен / завод  за "чавдари"

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Е, че с този завод с построените му сгради, с техниката и машините вътре, с инструментите, с цялото оборудване и квалифициран персонал, само Чавдари ли могат да се правят? Значи има хора в България от плевните и хамбарите си, направиха работилници и складове - тука не от работилница, а от цял завод, не плевня, ами и един паткарник не са направили. 

Ако се тръгне така завод по завод гледката ще окаже по- зле дори от Сирия - при това без война.

• 1 месец по-късно...

Слънчев бряг, 1960 година

19598666_1423356787745104_53710466160121

4287050.jpg?v=0

И накъде без билетче за 6 ст. :)

Споко. Ще се върне Стани Шеф от злата гейропа, където се мъчи в сатанински мъки за народа, ще върне и бат серго и трамвая, и младостта на всеки пенсионер !

• 3 седмици по-късно...

При  Бай  Тошо  имахме  свободно  време  -  я  го  оценете  или  съпоставете  с  нещо  което  вие  смятате  за  ценно

• 1 месец по-късно...

България през 1965 г. през камерите на британска телевизия.

• 3 седмици по-късно...
на 13.04.2017 г. в 21:05, Без умствен капацитет написа:

и дано не те обесят че ползваш интернет

малко си помечтай за онези времена

Тази няма как да стане!!! Пишете си неща наизуст!!! По онова време, три държави в света произвеждаха компютри и ние бяхме едната!!! Другите две са САЩ и Япония!!! Сигурно трябва да ни обесят и затова, че ползуваме компютри, а!!! Ами не си спомням да са наказали някого затова, а напротив!!! Масово се организираха курсове и кръжоци по компютърна грамотност и програмиране!!! Даже вкараха Информатиката като задължителен учебен предмет в учебната програма на училищата!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.