Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 час, Белгиеца написа:

Да се прекланяме пред един мъртъв диктатор ли ?

Няма да стане.

Тогава продължавай да се прекланяш пред жена си, не ми пречиш :P

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Вечна им памет на Живков и на другите комунисти идеалисти, които през годините  нищо не са откраднали лично за себе си...  Не беше диктатор Живков.    

преди 9 часа, Мойра написа:

Тогава продължавай да се прекланяш пред жена си, 

Жена ми е дала на детето ни подходяща родина и хубав майчин език.
Друго си е да гледаш по сателита как комуноидите мизерстват на 2000 км от теб.
То е ясно че богатства за всичките комуноиди няма от къде да се вземат, та мнозинството от поддръжниците на комунистическия режим, сега тънат в недоимък. Така им се пада на комуноидите, заслужават си мизерното им съществуване.

Ще ми налагат те на мен диктатура на пролетариата. На им сега диктатура на свиреп капитализъм създаден точно от комуноиди.

Без да влизаме в подробности - За таквиа или добро или нищо. Остава само нищо.

А които се прекланят .... техен си проблем.... те самите разбрат че не се преклаанят пред него , а пред една неосъществена утопия.

Именно за такива като вас все още държат мавзолея на Ленин....

преди 26 минути, miro20 написа:

Без да влизаме в подробности - За таквиа или добро или нищо. Остава само нищо.

А които се прекланят .... техен си проблем.... те самите разбрат че не се преклаанят пред него , а пред една неосъществена утопия.

Именно за такива като вас все още държат мавзолея на Ленин....

А за такива като теб, американците са построили статуята на свободата. Само дето я съзерцаваш на картинка! Комунистите посещават  и мавзолея на Ленин и  статуята на свободата, докато ти - само ФОРУМА! Значи, толкова можеш.

хохо :) да , да, комунистите са най свободните и пътувщаи хора на света :):):)

а и още.....и са най оригиналните в детинските си измислици и заяжданици  :) 

Белгиецът да бе обяснил какво би правил - ако нямаше жена си...

преди 30 минути, miro20 написа:

хохо :) да , да, комунистите са най свободните и пътувщаи хора на света :):):)

а и още.....и са най оригиналните в детинските си измислици и заяжданици  :) 

Хубаво беше почнал горният си пост: " Без да влизаме в подробности - За таквиа или добро или нищо. Остава само нищо. "  До тук, добре. Ама за какъв чеп, гледаш ти да се заяждаш, а не аз или някой "комунист". Ето: " Именно за такива като вас все още държат мавзолея на Ленин.... "

Това трябваше ли да го напишеш? Щото си най умният ли? Хората са казали: "Каквото повикало, такова му отговорили." Не разбра ли, че няма спасение от "комунистите". Щеш , не щеш, с тях ще живееш.

Ти не си ли го посещавал като беше в Русия?

преди 29 минути, NEY написа:

Не се ли сещаш какво? По улицата ден и нощ, охранявайки контейнерите за боклук.

преди 52 минути, * СТЕФАН * написа:

, американците са построили статуята на свободата. 

Статуята на свободата е подарък от Франция на Америка. Изработена е във Франция и е прекарана на парчета до там. Американците са събирали пари за подготовката на площадката и сглобяването й. Всичко е станало с родилни мъки, но са успели.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Статуята на свободата е подарък от Франция на Америка. Изработена е във Франция и е прекарана на парчета до там. Американците са събирали пари за подготовката на площадката и сглобяването й. Всичко е станало с родилни мъки, но са успели.

Тук имаш един + за това, че поне това знаеш. Но плюсът е повече за жена ти със заплатата си, а не за теб. И се радвам, че не се криеш със никът си а си винаги на линия. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, NEY написа:

Еми да ти обясня бе братче, що да не те открехна на дяволък.
Както му обясних и на един от цивилните милиционери като ме вика да пиша обяснения що така познавам чужденци и имам гадже гъркиня. Та милиционера ме питаше що съм искал да бягам в САЩ, пък аз му отговарям че няма такова нещо, пък той се нервира. И се наложи да му обясня на завалията, че моите хора африканци са на мнение че не се емигрира в САЩ, ами в Канада, защото там се грижат по-добре за пристигналите чужденци. Дават им парички.

А стигането до Канада ставаше с евтино билетче за до Куба, понеже самолетчето кацаше в Канада и там просто слизаш и си готов.

Лично аз съм нямал да прекосявам океана, щото съм имал акъл в Европа да се намърдам и без жена ми. Най-лесно е щяло да ми бъде в Англия, заради знаенето на езика. Но, ако е трябвало да избирам къде да отида, Виена или Мюнхен са щели да са възможни места за настаняване. Немският не ми е бил напълно непознат.
От гледна точка на бизнеса, най-добре е щяло да бъде в Германия да съм се настанил.

Цитат

Хубаво беше почнал горният си пост: " Без да влизаме в подробности - За таквиа или добро или нищо. Остава само нищо. "  До тук, добре. Ама за какъв чеп, гледаш ти да се заяждаш, а не аз или някой "комунист". Ето: " Именно за такива като вас все още държат мавзолея на Ленин.... "

Това трябваше ли да го напишеш? Щото си най умният ли? Хората са казали: "Каквото повикало, такова му отговорили." Не разбра ли, че няма спасение от "комунистите". Щеш , не щеш, с тях ще живееш.

за някои това за мавзолея е комплимент, за други, очевидно , и за теб, е заяждане  ? :):)

За мен, ако питаш,  е обикновенна констатация. :) За кого според теб държат мумията на Ленин ? аз друго обяснение нямам.

преди 10 часа, NEY написа:

Той да внимава да не я загуби, защото нищо добро не го очаква без нея.

преди 3 часа, Мойра написа:

Той да внимава да не я загуби, защото нищо добро не го очаква без нея.

Ако остана вдовец, люксембурците ще ми дават веднага пенсия да си я харча където ми е кеф, може да си живуркам в къщата ни в Белгия, а може и в софийската ми. Само не трябва да сключвам пак граждански брак, щото ще ми спрат пенсията.

Ако жена ми реши да се разведе, ще продадем белгийската къща и половината пари са за мен. С тях знаеш ли как добре ще си живуркам в Софийската ми наследствена къща ( която си е само моя). Ще има да се бия в гърдите че съм истински родолюбец, върнал се в родината.

Обаче при развод, що да оставя хубавите запазени вдовици в Люксембург да скучаят сами ?

И те душа носят и те за любов копнеят и да има мъж в колибките им дето струват по 500 хиляди евро. Пък може и на някоя да й е останало едно Порше да не му знае скоростите, та и за това мъж да й трябва, да го кара.

Тука при мен е истинският социализъм, а на Тато системата беше робство.

Хубаво е човек да е оптимист при всички варианти!    А комунистите се оказаха утописти и докараха уж развитото ни социалистическо общество до състояние на развиваща се държава...  Много неща се промениха.  Вече няма жителства и съпътстващите ги ограничения.   Преди не можех да имам повече от един апартамент например - а сега и пет да имаш никой нищо нe ти ограничава...   Лошото е, че сега 22 % от сънародниците ни живеят с доход на човек под линията на бедността, която е 296 лева на месец!     При бай Тошо нямаше толкова много бедни хора в България. 

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едни църният дявол ви го е казал!

Цитат

Тодор Христов Живков, управлявал България 35 години (1954 - 1989). Речта, която ще чуете, е произнесена преди 10 ноември 1989 г., но в нея е очертан моделът, по който ще протече преходът в България, както и трансформацията на политическата власт на БКП в икономическа. Живков откровено се отрича от социализма и го нарича недоносче.

преди 4 минути, Мойра написа:

А други, обикновени хора, това го бяха разбрали десетилетия по-рано.
Обаче бяха обявени за "ненадеждни".

преди 7 минути, Ken написа:

А други, обикновени хора, това го бяха разбрали десетилетия по-рано.
Обаче бяха обявени за "ненадеждни".

Разбирал го е, защото не беше тъп човек, но в онези времена всички държавни глави от социалистическия лагер говореха това, което им е позволено.

И сега не е много по-различно, за съжаление.

току-що, Мойра написа:

Разбирал го е, защото не беше тъп човек, но в онези времена всички държавни глави от социалистическия лагер говореха това, което им е позволено.

И сега не е много по-различно, за съжаление.

Че какви глави са били в такъв случай ?
Аз не го познавах и не знам що за човек е бил извън това, което се виждаше.

преди 16 минути, Ken написа:

Аз не го познавах и не знам що за човек е бил извън това, което се виждаше.

Каквито са и повечето от сегашните глави на държавите членки от ЕС.

И аз не го познавах, но познавах хора, които са били сред познатите му.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

на 6.09.2016 г. в 11:52, Белгиеца написа:

Това прави 4 години да не ядеш, дрехи да не купуваш, парно да не плащаш, наем да не плащаш, за да ги събереш тези пари.

яко съкпо си плащал  добре че мама и тати не си ти казали че наеми не са съществували,  да не говорим за парното и скъпите дрехи.

преди 1 час, Ken написа:

Глави под шапка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.