Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Добре го гръмнаха румънския диктатор, това заслужават всички комуноиди и фашизоиди имащи диктаторски нагласи. Иначе казано, крайно левите и крайно десните са вредни елементи.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 21 часа, Белгиеца написа:

Добре го гръмнаха румънския диктатор, това заслужават всички комуноиди и фашизоиди имащи диктаторски нагласи. Иначе казано, крайно левите и крайно десните са вредни елементи.

В Румъния  убиването на семейство Чаушеско си бе идиотско изпълнение!    Те нищо като бай Тошо не бяха откраднали...  

на 8/29/2016 в 0:07, Белгиеца написа:

Тато трябваше простоватичко да го самообесят през 1990г. и да му спрат мъките.

Според тази логика трябва да бъдат обесени: сегашния ни президент, че и премиера и повечето министри и депутати...

преди 7 минути, Мойра написа:

Според тази логика трябва да бъдат обесени: сегашния ни президент, че и премиера и повечето министри и депутати...

Според тази логика, не сещам какво да сторим на Костов? Разчленяване с коне, като в древно китайската съдебна система... пак ще е малко.

преди 29 минути, язе написа:

Според тази логика, не сещам какво да сторим на Костов? Разчленяване с коне, като в древно китайската съдебна система... пак ще е малко.

Така е, а и колко още има като него...

Някои се опитват да демонизират Живков и да представят живота по негово време едва ли не като живот в концлагер.

Сигурно за да оправдаят някои свои постъпки, за които изпитват вина?

преди 1 минута, Мойра написа:

Така е, а и колко още има като него...

Някои се опитват да демонизират Живков и да представят живота по негово време едва ли не като живот в концлагер.

Сигурно за да оправдаят някои свои постъпки, за които изпитват вина?

Като КОстов други няма. Тоя даде България в устата на вълка. Миризливата приватизация, не е най- големия му грях. Бъведе Влутен борд!!! Нещо,което спря България завинаги. Сега едни дебели чичковци от МВФ ни казват- това може,това не може... Помниш ли,какво стана в Аржентина? Народа побесня, разбунтува се но...все ощеса във валутен борд. Някои неща, не бива да се допускат по никакъв начин, а на костовистите баш тва им е гордост... че вкараха България във валутен борд.

преди 12 минути, язе написа:

Като КОстов други няма. Тоя даде България в устата на вълка. Миризливата приватизация, не е най- големия му грях. Бъведе Влутен борд!!! Нещо,което спря България завинаги. Сега едни дебели чичковци от МВФ ни казват- това може,това не може... Помниш ли,какво стана в Аржентина? Народа побесня, разбунтува се но...все ощеса във валутен борд. Някои неща, не бива да се допускат по никакъв начин, а на костовистите баш тва им е гордост... че вкараха България във валутен борд.

По Костово време регистрираха ДПС...

преди 3 минути, Мойра написа:

По Костово време регистрираха ДПС...

Тва отделно...че обърна гъз и към Турция. В цялата си история, България няма такъв национален предател!

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 1 час, язе написа:

Тва отделно...че обърна гъз и към Турция. В цялата си история, България няма такъв национален предател!

Какво може да се очаква от човек, който преди 10 ноември се е опитвал да прави кариера по партийна линия

Предател не, ами...

Предимно мерзавци като него управляват България вече 26 години!

преди 9 минути, Мойра написа:

Какво може да се очаква от човек, който преди 10 ноември се е опитвал да прави кариера по партийна линия

Предател не, ами...

Предимно мерзавци като него управляват България вече 26 години!

Ако го погледнем така то и тук бая народ (признали си без бой) са правели същото и не само са се опитвали , ами кариера са направили. Старите мутри в нови дрешки!

Aз не го съдя за това, което е правил по комунизма.Тогава, това беше единствения начин. Съдя го за това,което направи,когато имаше абсолютна власт- изпрати България по дяволите, без да му мигне окото.

Цитат

когато имаше абсолютна власт- изпрати България по дяволите,

Кой е имал "абсолютна власт" ??? :):)

Власт имаха службите, партията, които пък се водеха от СССР.

"по дяволите"  България я затриха всичките те, заради собствена некадърност.Дали '89 , дали '85 няма никакво значение. Цирея се спука.

Системата , начело със СССР фалира, откъдето дойде и сгромолясването във всички пост-съветски държави.

Koстов единствен имаше абсолютна валаст- парламент, президентство, министерски съвет.

на 04/09/2016 в 18:06, Мойра написа:

Тато беше диктатор, не ни пускаше да се спасяваме на Запад, искаше на него да му бачкаме за по 200 лв. Учил не учил в университет, няма значение, даскаличките толкова взимаха, на докторите им бяха унизително смешни заплатите. Да не ти говоря за младите инженерчета, който след като им свършеше срока по задължителното разпределение в някой завод, за да ги задържат на работа там ги преназначаваха да са техници 6-ти разряд, за да взимат много по-висока заплата от предвидената за инеженерче.

По времето на този диктатор, ако кажеше някой нещо против неговата диктатура, му трошеха кокалите и го вкарваха на строг затворнически режим като политически затворник.
Диктатурата се опитваше да забранява на хората да мислят със собствения си мозък. Те комуноидите били решили че 100 декара земя на дядо ми трябвало да им я подари на тях. После решили че потомството му ще бачка цял живот за по 200 лв, при цена от 9200 лв за една кола Волга. Това прави 4 години да не ядеш, дрехи да не купуваш, парно да не плащаш, наем да не плащаш, за да ги събереш тези пари. Значи по времето на дуктатурата за си купиш кола ти трябваха 46 заплати. А сега като съм се спасил на запад, жена ми само с две заплати може да си купи чисто нова кола , чакайки само 2 месеца за доставката. Ами да, жена ми взима по 8000 лв на месец чист доход ( след платени данъци). Сега сме поръчали една чисто нова и ще платим по-скъпо от две заплати на жена ми, но ако сме искали, сме могли и само за 7000 евро да звемем каручка.
Ако жена ми работеше същата работа при условията на татовата диктатура, едва ли е щяла да взима повече от 300 лв на месец. Къде са 300 , а къде са 8000 лв ?
Трябва да е много зле с математиката човек, за да не разбере до каква степен комунидите са ни експлоатирали.

преди 1 час, Белгиеца написа:

А сега като съм се спасил на запад, жена ми само с две заплати може да си купи чисто нова кола , чакайки само 2 месеца за доставката. Ами да, жена ми взима по 8000 лв на месец чист доход ( след платени данъци). Сега сме поръчали една чисто нова и ще платим по-скъпо от две заплати на жена ми, но ако сме искали, сме могли и само за 7000 евро да звемем каручка.

Кога ще напишеш един пост в който да не споменеш жена си ? Заплатата й ? Комунистите ? И т.н. ... белгийските ти глупости.

Имаш напредък обаче, не виждам франкосончето да си споменал, браво.

Обичам си жената и се хваля с нея, да се спукат от завист комуноидите, докато не са измрели повечето от старост.
Преди няколко години една съпруга на син на бивш министър от Татовото време бачка за мене за по 500 лв на месец. Преди свекърът й е бил „голяма работа“, ама сага са пълни мизерници завряни в една панелка. Така е, обръщат се нещата. Една година изкара и й бих шута, щото продължаваше да се мисли за нещо важна.

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Обичам си жената и се хваля с нея, да се спукат от завист комуноидите, докато не са измрели повечето от старост.
Преди няколко години една съпруга на син на бивш министър от Татовото време бачка за мене за по 500 лв на месец. Преди свекърът й е бил „голяма работа“, ама сага са пълни мизерници завряни в една панелка. Така е, обръщат се нещата. Една година изкара и й бих шута, щото продължаваше да се мисли за нещо важна.

Винаги съм имал една молба към теб.

Само не спирай да пишеш !
По едно време беше изчезнал за по дълго и помислих че Господ ме наказва ама добре че се появи отново че да ми оправяш дните.

Голяма работа си бате, така ша знайшш.

Сега има жени и с над 8000 лв чист месечен доход - ама мъжете им едва ли ще се сетят да писателстват странни неща като някакви белгийци.... Подобни пари трябва да се влагат разумно и семейството няма да има време и желание  да пише из такива форуми.

преди 3 часа, BMW Маниак написа:

Само не спирай да пишеш !

Как ще спирам бе, нали няма да има какво да четеш после.
Я да ти разправя за белгийския социализъм, искаш ли ?

Свалил съм аз регистрационните номера на на каруцата и съм я вкарал в двора ми, ама на тревата и малко накриво даже. Това обаче не се харесва на младите пенсионери от белгийската армия и ме натопили на кварталния полицай. Пък той не проверил че номерата не съм ги върнал ( по принцип има достъп до регистъра), а ми писал писмо че според белгийските социалистически общински закони, съм нямал право да си държа кола на собствения ми двор без номера, ако е видима от улицата. А аз освен че имам гараж, имам и жив плет зад който бих могъл да я скрия. Ама белгийската социалистическата завист на бившите военни, които живеят под наем, ги подтиква да се чудят каква мръсотия да ми скалъпят, без да се замислят особено дали ще има ефект.
Видя ли сега що е то, белгийско социалистическо завистническо мислене ?

На военните им дават къщи за по 500 евро наем на месец и всички ремонти по тях са безплатни, ама завиждат че аз съм купил офицерска къща с гараж, пък на тях не им дават ги изкупят на ниска цена къщите ( без гараж) в които живеят. Що те баш по социалистически си въобразяват, че държавата би трябвало да е длъжна и къщичка на половин цена да им продаде, да има после за децата им собственост. Ама държавата когато ги продава, ги пуска на търг, който извади повече пари, той купува, а на бедняците им остава само да им течът лигите.

Къде и какво е общото с темата за социализма на бай Тошо?     Тогава у нас имаше работа за всички с безплатно образование и здравеопазване - такива неща никой в Белгия тогава  дори не е и сънувал... Безработни нещастници в Белгия винаги е имало и сега пак има - а при нашия бай Тошо навремето имаше работа дори и за всички роми...

Хм... До сега не бях се замислял и смятах, че белгиеца просто е глупав. Четейки последното му мнение обаче, взе да ми се вижда и мръднал...

преди 2 часа, attj написа:

Къде и какво е общото с темата за социализма на бай Тошо?     Тогава у нас имаше работа за всички с безплатно образование и здравеопазване - такива неща никой в Белгия тогава  дори не е и сънувал... Безработни нещастници в Белгия винаги е имало и сега пак има - а при нашия бай Тошо навремето имаше работа дори и за всички роми...

Общото е завистта на неуспяващите.
Ще имаш ти нещо дето те го нямат, ама те по социалистически ще те натопят на кварталния полицай.

А това робство дето му викаш че било работа за по 200 лв заплатка, на белгийците не им е трябвало никога. На тях им дават пари без да работят, почиват си вкъщи и накрая на месеца хоп социалните парички пристигнали. А тези социални парички са доста повече от средната работна заплата в Б-я сега.
Те това белгийското е истински социализъм, а на бай Тошо диктатурата си беше икономическо робство, изразяващо се в принудителен труд за всички за по 200 лв.
И тука образованието е безплатно бе и здравеопазването също, кво си мислиш ти ?
При това в университетите няма приемни изпити.
Годишната такса която плащат белгийските поданици е напълно поносима дори и за безработни родители, ама най-бедните деца и стипендии получават даже. Един вид, държавата им плаща ако учат успешно. Това за чужденци не знам дали важи, пък и не ме интересува да го знам, защото синът ми е белгиец, кво ми пука за някое гърче или мамалигарче, дали има право на същото тук.

Да се върнем към темата.

На днешния ден преди 105 години е роден Тодор Живков.

Помнят го всички - кой с добро, кой с лошо, а щом го помнят, значи е оставил следа след себе си.

Поклон пред паметта му!

Цитат

През ноември 2010 г. премиерът на България Бойко Борисов заявява по телевизията:

„Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство. Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени. 20 години ние само приватизираме това, което е било построено тогава.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Тодор_Живков

п.п. Една от малкото истини, които е изричал премиерът.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.