Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Глави под шапка.

Или склонени главици ;)

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 47 минути, miro20 написа:

По стара съветска традиция, честване със фалшификати :

http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Ruskoto-posolstvo-pusna-falshiva-snimka-za-9-septemvri_635768.html

синият сайт не беше ли фейк ?

http://offnews.bg/news/Politika_8/Kuneva-Pravilno-e-Borisov-da-poeme-predsedatelstvoto-na-ES_635607.html

...... :D

преди 9 минути, miro20 написа:

Още за тази дата  , в частност има я и тази фалшифицирана снимка :

http://www.168chasa.bg/article/4297145

И още

https://www.24chasa.bg/novini/article/5754040

1. Калатом 05.07.2016

Драги мои,върви усилено преформатиране на българското самосъзнание.Промивка ,очистително и пак промивка!

2. stefan 30.06.2016

на третата снимка жената с белите маратонки от 44 година

тъпчо балкански 09.09.2016 22:50:18 Да живее Девети септември! Денят на освобождението на България от властвалите пронацистки и профашистки правителства и елементи, велможи-експлоататори, регенти и тарикати-екскременти, затрили най-жестоко част от нашите интелигенти! СМЪРТ НА ФАШИЗМА, СВОБОДА ЗА НАРОДА!!! Ама душиците неблагодарни днес вълнува ги единствено материалната ИЗГОДА! На бедност те обрекоха народа!

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5754040
© www.24chasa.bg  даже 2 минуса на коментара ...

преди 8 часа, Мойра написа:

Разбирал го е, защото не беше тъп човек,...

Този монтаж който си пуснала е пълен фалшификат !

преди 7 часа, Yvan Sergeev написа:

яко съкпо си плащал  

Разликата между мен и теб е, че ти още си си там, пък аз съм на по-добро място.

от твоята гледна точка, а от моята съм си на екстра място.

Коментарите дето си копнал, какво трябва да ми говорят ? на професори по история ли са ? :)

преди 5 часа, miro20 написа:

Коментарите дето си копнал, какво трябва да ми говорят ? на професори по история ли са ? :)

не, за сметка на това ти си "" професор"" по ""история"".

много интересно какво са правили американците на източния  фронт  и са харчили бензин  да стигнат от нормандия   до българия 

сигурно са си мислили ссср ни изпревари в берлин дай да ги изпревариме на връщане към българия :D  

ама са участвали  и украинци трябва да си горд

Няма ли отговор за тези, които не са живели през социализма, като мен? 1999 година съм родена и искам да има и отговори за това поколение и новото. Дано не е много и нека се започне хейта. ;д

преди 35 минути, -Dream. написа:

Няма ли отговор за тези, които не са живели през социализма, като мен? 1999 година съм родена и искам да има и отговори за това поколение и новото. Дано не е много и нека се започне хейта. ;д

baj-tosho-2.jpg

Аз мисля, че анкетата говори красноречиво и силно се съмнявам темата да е изпълнена с пенсионери- комунисти, че да е такъв резултата.

Редактирано от язе (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

За прекрасния живот при Тодор Живков

big_screenshot-9-11-2016-6-51-04-am_orig

Тази вечер попаднах на тази снимка. На море сме. С майка, татко и сестра ми. 1969 година. Разцветът на социализма. Със сестра ми сме щастливи. Щастливи са и нашите. Млади и здрави соцтруженици. И вече почвам да разбирам носталгията по социализма.
Сега тези, где са на моите години и тези на годините на родителите ми, помнят морето. Помнят щастливите мигове. Прекрасно време. Безгрижие, слънце, детство и младост

После ровя и попадам на следващата снимка. Със сестра ми сме. Още не съм тръгнал на училище. Сигурно някой ще се смее, но в сравнение с повечето си приятели бяхме добре облечени. Тук сме малко неглиже. Панталоните ми са явно от лани. Пуловерът го е изплела баба ми. Вълнен. Вълната е от наще овце. За тях косим сено по тилилейските поляни, що хубавите са у ДЗСто. Пуловерите бяха кът.

Парите също са били кът. Баба работеше в стопанството за два лева на ден. Дядо работеше в дърводелския цех. Пак за два лева. Баща ми работеше като крояч в шивашкото предприятие, а мама ковеше касети в дърводелския цех. Нощем баща ми шиеше панталони. Страхотен шивач. Идваха хора от цялата околия, ама идваше и бирникът. Не му даваха да шие. За един панталон взимаше
2.50 лв.

tn_20150930_170848
Един хляб бе 15 стотинки. Една баничка 10 стотинки. Кило кучешка радост бе 3 лева. Работиш ден и половина за кило салам. Два дена и половина работиш за каса бира. Друго немаше.

Сега сметам и се чудя!?!? Кое бе, мама му стара, бе евтино?!? Китайските ми патъци ли? Или морето, где се трепеха цяла година, та да се почувстват хора поне десетина дни. Или колата за 6 600 лева, где я чакаха десет години. Сигурно е бил евтин телевизорът!? Пирин. За него не знам колко чакаха. Не знам и колко е струвал. На него гледах как Левски утрепа чорбата със 7:2.

Сетих се и друго. Колело ми купиха чак в пети клас. С връзки. Ски малко по- рано. Пак с връзки.

А баба ми стоеше през зимата без работа. Дядо и мама работеха у ледените халета. Шест дни у седмицата, за по 50 лева. Не на ден. На месец.

Та те това се сетих да ви кажа. И когато пишете глупости за евтинията се сетете, че най- евтин бе труда. За бирниците да не говорим.
Ай мола Ви се!
Та в заключение:
Бъдете умни! Не пожелавайте нещо, где ако ви стигне, ще ви се ще, да не сте го пожелавали!

РЕДАКТИРАНО.
 ПП. Понеже ме обвиниха, че изопачавам числата тук ви давам справка за минималната работна заплата. Това са постановления на МС. Не са текезесарски приказки.
1989 01.07.1989 – 30.06.1990  140.00лв.  ПМС № 97/1988 г.
1985 01.10.1985 – 30.06.1989  120.00лв.  ПМС № 56/1985 г.
1984 01.09.1984 – 30.09.1985  110.00лв.  ПМС № 16/1984 г.
1979 01.10.1979 – 31.08.1984  100.00лв.  ПМС № 50/1979 г.
1973 01.06.1973 – 30.09.1979  80.00 лв  ПМС № 6/1973 г.
1970 01.01.1970 – 31.05.1973  65.00лв.  ПМС № 33/1969 г.
1968 01.01.1968 – 31.12.1969  60.00лв.  ПМС № 63/1967 г.
1965 01.10.1966 – 31.11.1967  55.00лв.  ПМС № 53/1965 г.

Автор: Роси Антов

http://petel.bg/Za-prekrasniya-zhivot-pri-Todor-ZHivkov__176575

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 4 часа, miro20 написа:

петел бг цитира соц бг :):):)

Се са ... икукуригали. 

По комунизма нямаше нищо китайско никъде, не само в БГ. Авторчето на пасквила, цитиран от  вегетарианката е поредния пишман историк,който удобно пропуска някои въпроси. Като как например със заплата 50 лв на месец, се купува телевизор за 1050 лв или кола за 6 600 лв. А междувременно с тези пари трябвя и да сеизхранваш, и сметки да плащаш, и да се обличаш...

Господа пропагандаторчета, наясно сме, че математиката не ви е сила,ама престанете да мислите и останалите хора, за чак такива малоумници.

Правнучката на Тодор Живков: Тепърва хората ще го оценят

655-402-andrea-stefanova-zhivkov.jpg

"Аз съм била много малка. Била съм на две-три години, когато е починал. Много му е било трудно всичко това, което му се е случило. Много му е било болно и тежко за това, че хората са го предали". Това разказва правнучката на бившия първи Тодор Живков, внучката на Людмила Живкова и дъщерята на Евгения Живкова - Андреа Стефанова пред NOVA.

Андреа Стефанова разказва за именитата си фамилия и спомените от дядо си за пръв път пред камера.

видео

https://www.vbox7.com/play:a416fdffb7&start=1

"Тогава е имало здравеопазване, образование, туризъм", продължава момичето, което е тръгнало по стъпките на майка си и иска свой собствен моден бранд.
"Дори за Васил Левски съм чела истории, че той не е бил прав. Всеки си има мнение и затова не искам да съдя хората", смята наследницата на именитата фамилия и допълва:

"Хората ще осъзнаят и ще оценят".
Тя е учила и живяла в Англия шест години, три от тях е живяла в пансион, заминала е след осми клас.

vesti.bg

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

Тя е учила и живяла в Англия шест години, три от тях е живяла в пансион, заминала е след осми клас.

Колко е хубаво да се ръсят спомени за социализма от... Англия... Всичко е видЕло детето , знае... :)

Придобило е житейска мъдрост... успелия социалист е заминалия социалист :)

Правнучката на Тато, едва ли има каквито и да било спомени от соца, та да ги "ръси" от където и да е. Всъщност,тя не го и прави, всичко си е твои нагласации. Както и лепването на етикета "социалист" на някой, който дори не знае какво е това.

преди 22 часа, miro20 написа:

Колко е хубаво да се ръсят спомени за социализма от... Англия... Всичко е видЕло детето , знае... :)

даже не си си направил труда да изгледаш интервюто

• 1 месец по-късно...
на ‎23‎.‎10‎.‎2016‎ г. в 0:33, miro20 написа:

Е след като е родена 1995г. ...... дали разказва спомени от социализма - според теб?

п.п. то, че е ясно е ясно, ма този път направо блесна - как си затънал в ненавист и предразсъдъци.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.