Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Въпроса бе Мирко, как какво? Или само твоите въпроси трябва да се дискутират.

Когато някой ме цитира и ме пита нещо , очаквам да е прочел каквото аз цитирам.

Когато виждам че и ред не е прочел, какво трябва да отговоря ???  :)

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

Е защо да не може да те пита нещо друго, пак по темата?

преди 23 минути, miro20 написа:

Я да видим дали не съм прочел?

Това ли е твоята статия?

преди 21 часа, miro20 написа:

Дали още в заглавието не е заявена тезата на автора?

Когато заявявам, че не е прав и ти задавам елементарен въпрос, какво следва?

Познатото, отбягваш отговора и започваш да се въртиш като пумпал.

Аре бегай! :getout:

И въпросът ти бе, цитирам :

Цитат

Я ми припомни в момента освен житни култури от малък брой зърнени босове и то заради сериозните субсидии от ЕС какво друго произвежда селското стопанство в България?Май нищо, а!

И чудно защо американски специалисти в началото на промените заявяват, че разбиването на ТКЗС-та ще бъде огромна грешка!

А в статията се говори за годините '44-'47г:

Цитат

.....първо им отнемат стопанските постройки, инвентара и всички ниви, които не могат да бъдат обработвани без наемен труд. След това както по-заможните, така и бедните са принудени да изпълняват непосилни наряди за доставка на месо и зърно в полза на централната власт.

Съдбата на "кулаците" всъщност е подпечатана веднага след ликвидирането на опозицията в Народното събрание през 1947 година: те са обречени на икономическо и физическо унищожаване. Оцелелите след "разкулачването" преминават през репресиите в тъй наречените Трудово-възпитателни общежития на МВР и са подложени на всевъзможни гаври.

Насилията рязко нарастват след 1948 година,

изтъква шефът на Държавна агенция "Архиви" доц. Михаил Груев. Той е документирал някои от методите на комунистическите функционери, изпратени по селата в Северозападна България, за да "агитират" селяните да влязат с имуществото си в ТКЗС по съветски образец. "Някои от нежелаещите да подпишат са били търкаляни в бъчви по нанадолнища. Имало е случаи на опити за давене в Дунав през зимата. Най-обичайната практика обаче е била нежелаещите да бъдат затваряни, често за повече от денонощие, и да не бъдат пускани, докато не подпишат." Изследователят на колективизацията проф. Владимир Мигев пише, че по-упоритите стопани често били изкарвани през нощта с камиони извън селата, за да повярват, че може да не се върнат живи, ако не подпишат декларациите за отказ от имуществото си. Въпреки старанието и репресиите до края на 1949 година са създадени ТКЗС-та в едва 847 села от всички 5600 в страната. В тези колхози са обхванати 11% от земеделските стопани. Обикновено това са най-бедните селяни с по 20-40 декара земя, а също и селските комунисти, заставени да влязат по заповед от местните партийни организации.

Разгромът на частното земеделие в страната е поверен на ново трио, ръководено от Вълко Червенков, в което влизат още секретарят на ЦК по въпросите на селското стопанство Тодор Живков и земеделският министър Титко Черноколев

Цитат

Под милиционерска охрана изпълнителите секвестират току-що овършаното зърно още на харманите. От къщите на неиздължилите се докрай по-заможни селяни са иззети всички хранителни запаси - независимо от факта, че хората остават без препитание и семена до новата реколта. Вторият човек на режима Георги Чанков заявява на всеослушание: "Ще разплачем и децата в утробите на кулашките майки, но ще съберем зърнените наряди!".

Оставени без прехрана, селяните на много места организират спонтанни бунтове, в които има убити и ранени.

Цитат

Репресиите срещу селяните и българското земеделие продължават до 1962 година, когато и последните ниви и пасища в планините стават "общонародна собственост". Четири години преди това са премахнати и мизерните ренти, които се изплащат на псевдокооператорите. Започва масово бягство от селата, продължило до края на комунизма. От средата на 50-те до края на 60-те средногодишно между 80 000 и 100 000 селски жители се превръщат в "градски пролетариат".

Та... я ми кажи какво трябва да коментирам на тъпия ти въпрос, който няма абсолютно нищо свързано със статията ???

КАкви хамериканци били казали че тази уродлива съсипия и унищожение на селското ни стопанство '44-'47 г, било ... "Грешка" ?????

КАкъв ЕС и какви сравнения ми правиш , след като съсипията и фалита на НРБ си бе пак по вина не на някакви "демократи" , а пак на вашите си , некадърни комунисти .

Които лъгаха много години наред за истинското състояние на селското ни стопанство, лъгаха за преизпълнени петилетки , и какво ли още не.

После се чудиш ЗАЩО СЕГА не произвеждаме и т..н..  Какъв ЕС , кви 5 лв :laughing4:

Затова кратко и ясно казах - не мога да отговарям на тъпи въпроси , които не са свързани със статията.

И понеже ти няколко пъти задълбаваш и пак ме цитираш със статията от дневник - ЕТО цитирах ти я, но вече с пасажи от нея. Поне да прочетеш нещо че виждам нищо не си чел, но плямпаш.

И се видя колко се осра / за пореден път/

А като искаш за домашно се запознай и какво е състоянието на ТКЗС/АПК през годините на цоциализма :

https://bg.wikipedia.org/wiki/Трудово_кооперативно_земеделско_стопанство

Едва ли ще ти харесат констатациите  до колко е "успешна" политиката в земеделието .

По скоро ... неуспешна.

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Единствения проблем в пропагандната ви тирада Мирко, е че обръщате картинката наобратно. КОлективизацията не е причина, а следствие от миграцията от селото към града. Миграция която е световен процес, не български. Щото кулаците ако са били няколко хиляди, в българското село са живеели милиони. Милиони работещи ангария за кулаците и живеещи на ръба на оцеляването. Знаеш ли какво е ангария? Ангария е робство! Работиш срещу храна и подслон. И хич не си мисли че храната е храна и подслона подслон. Спиш при магарето! Ай кажи ми със започналата индустриализация, как ще ги спреш тия милиони да дръпнат към града? Няма сила която да спре  миграцията и бягството от мизерията. Това са направили и комунистите с ТКЗС тата. Не са я спряли чак, но доста я забавиха, правейки животът на село ПОНОСИМ! Еее, кулаците трябвало да дадат фира. Ми въпросът е бил следния: КОй да даде фира? Кулаците или селското стопанство.

Обезлюдяването не българското село се случи след 1989 та година. Ето и сега има кулаци, щедро подпомагани от еврофондове. Обаче селско стопанство няма! Щото когато хората протестираха и искаха държавни протекции, разни демократични малоумници им рекоха- като не ви харесва, махайте се. И те се махнаха...

преди 24 минути, M.Николов написа:

Трол насран!:hush:

Ох, какво да ти кажа ... има неблагодарни хора ... Хайде, да си млад, неориентиран - иде дойде, но да изтъкваш, вадиш нещо веч отминало и вадиш даже нож, то си е не тролско, а мародерство ... Вид политическа нечистоплътност ...

На всички които са политически ориентирани стана ясно, че Мирето някой го финансира, за да се изхожда тук ...

Това не е самотен стар човек който да има кой около себе си да ориентира в някакви политически възгледи, а е човек който демотивира младите във вид политическо ограмотяване.

Не знам ... не го хваща срам ... но, не това е проблема му ... просто се е превърнал в "клубна напаст" ... Това е човек който не знае как да осмисли сегашния си живот, а да не говорим да създаде нещо ново и т.н. ...

С чуждата пита на Тодор Живков (бог да го прости) прави помен на България ...

Сохрани боже!

преди 22 минути, M.Николов написа:

Трол насран!:hush:

Да викаш на уикипедията "трол насран" , и да ми цитираш сълзливи носталгични цоциалистически клипове ... е.. наистина.. уникално . :laughing5:

Кажи му комунист и не го обиждай повече

Нищо не продумваш вече за статията от дневник а ? За съсипаните хорски съдби и съсипано земеделие ?

:)

Ми кво да кажеш като се видя и доказа , че ти повече от заглавието не четеш . Но пък даваш акъл. :) 

Не срама нямате... пълно безочие.

преди 14 минути, _Belial_ написа:

КОлективизацията не е причина, а следствие от миграцията от селото към града.

"мислителю" , и ти ако ще спориш с уикипедии... нещо си се объркАл .

Отново в пълна сила важи за вас.. "Пенчо чети бе.. Пенчо не чете.... "

Да викаш на уикипедията "трол насран" , и да ми цитираш сълзливи носталгични цоциалистически клипове ... е.. наистина.. уникално . :laughing5:

Кажи му комунист и не го обиждай повече

Мире ... :) За мен може да ми викаш твърд комунист ... :) или само комунист, но не ме обиждаш ... :) 

Просто ти благодаря за комплимента ... :) 

Да, такъв съм аз!!! Не крия!!! Не се срамувам!!! Виждам, че и ти не се срамуваш, че с нехайност подхождаш към политическия живот. :)  

https://bg.wikipedia.org/wiki/Трудово_кооперативно_земеделско_стопанство

пп

преди 26 минути, ДИоNД написа:

Сохрани боже!

Не богохулствай.

преди 14 минути, ДИоNД написа:

За мен може да ми викаш твърд комунист ... :) или само комунист

"религиозен комунист" ???

Не богохулствай на квадрат ! :hush:

преди 11 минути, ДИоNД написа:

На всички които политически ориентирани ни стана ясно, че Мирето някой го финансира, за да се изхожда тук ...

Виждаш ли Мире, на всички си ясен!:hush:

преди 1 минута, M.Николов написа:

Виждаш ли Мире, на всички си ясен!:hush:

бла бла , бла бла ... ?

:)  "Миро ясен" .... мдам... Личи си прекраааасно .

Като ви затапят, и квичите с познатите "комплименти" . Щото "аргументите" ви увяхнаха.

Нещо по статията в Дневник  ще коментираш ли ?  Хайде вземи я прочети все пак преди да се изакаш с  някаква поредна простотия.

:)

преди 24 минути, miro20 написа:

Не богохулствай на квадрат ! :hush:

:) Сега като се замислих, хм ... то Чудомир е бил прав:

Цитат

Рано-рано в неделя Петко Петъкът — клисарят — станал и избързал да чукне клепалото, да помете и запали мангала, та да се разгори жар за кадилницата. Щом доближил вратата на черковния двор и извадил големия ключ от пояса да отвори, забелязал на белия зид, откъм слънце-изгрява, нещо да се червенее. Приближил се Петко до самото място, гледа — писмо. Червени завракулки някакви, ама кой им разбира от ма̀темата!

„Бря — рекъл си на ума Петъкът, — нечестива работа е тая. — И се прекръстил три пъти. — Черковен зид да мърсят, със светиня да се подиграват, не е хубава тая! Нашите хаймани са я свършили, комунистите. Те са — и вер селям! Друг никой не е.“ — И като мушнал ключа отново в пояса, хукнал към поп Костадинови.

Попът по долни гащи хранел свинята в двора.

— Тъй и тъй — заразправял, — дядо попе, тъй и тъй, на зида откъм слънце-изгрява с червена боя, такованкана, хаирсъзите…

— Ана̀тема — изревал поп Костадин и плюнал сърдито. — На комунистите работа е тая, ами вземай по-скоро кофата и един парцал и бързай да премахнеш това злодеяние сатанинско, дорде няма хора още! Бързай! Аз ще мина пък край Неновчини да взема малко вар в копанята, та да го измажем отгоре… Верицата им поганска! Те са! Бързай! Аз ида!

Грабнал Петко кофата, дала му попадията и един скъсан калцун, върнал се и стъргал с ножчето, търкал, мил и махнал писаното от зида. Тъкмо се канел да иде да удари клепалото, и отсреща по моста закашлюкал дядо Лулчо — разсилният.

— Добрутру, сватанак! Какво си се възпретнал и разшетал като млада булка на ранина!

— Остави се, свато — обадил се Петъкът и пак се прекръстил. — Магарета нековани! Подиграват се с бога, такованкана… Написали по дувара безобразия комунистите.

— Осквернение, Лулчо, осквернение и согрешение безподобно — изръмжал и попът, който идел с пълна копаня зад него. — Аз не зная каква е тая държава бе, джанъм, та не им стегне юздите на тия хлапетии! Агаряни! Съботници! Есенес в Черняга вапцаха цял щъркел с червена боя и го пуснаха по агитация, в Баните пък байрак побиха на Нена Керин на тополата, сега и у нас си показаха магарията. Хаймани! А бе аз им знам цера, знам ги и кои са, ама пустата ми служба не позволява! Ще ги науча аз тях завчас, ама на̀!…

— Че кой ги не знае кои са! — продумал пак Петъкът. — На Станча Русин хайдутинът, Юрдановият келеш и Съборифурна Тодор. Те са, кои други!

Дядо Лулчо ги погледал, погледал, подсмихнал се под мустак и рекъл, клатейки глава:

— Хоо! А бе, сватанак, каква сте я свършили бе, айол! Какви ти комунисти бе, отче! Инжелерите бе, кардашим, инжелерите! Вчера цял ден са сновали из село и аз след тях, ама нали е работно време и попът беше на риба, никой, кажи-речи, не ги видял. Шмугаха се натам-насам и единият държи шарено колче, а другият се гърбути, примигва с едното око и нещо бележи на книжка. Фантазии, един вид. Измислена работа, ще речеш, за пари нагласено. Ама не било тъй. За изправление на селото било. Ехее — думам му аз на оня, дето се гърбути и мига, — с такива клечки не можете да управите вий нашето село, па макар и да са шарени! Дебели сопи трябва, дебели! Неокастрени габрици трябва да играят, че тогава. А те се хилят, мерят си и все пишат на книжата. Кръстосаха навред. Мушкаха се из дворищата, из Чакъровата бахчия присосаха, правиха, гласиха, най-после взеха, че написаха нещо с червена боя на хаджи Дончовия дюкян, на Трифона Крадѝча на плевника, тук — на черковния дувар — и си отидоха. Та добри хорица, за доброто на селото се трудиха. Нифелацията — рече писарят — на селото искали да онодят и ми поръча да пазя никой да не заличи писаното, че глоба има. Ами, глоба има! Хубаво сте я наредили вий рано-рано в неделя!…

— Петко юродивий — изръмжал попът, — в каква геджура ме вкара ти мене? А? Пфю, ана̀тема! — И като дигнал копанята, плеснал я с все сила в дувара. Рядката вар обаче се повърнала обратно и плеснала по лицето попа тъй, че замязал на котарак, кога яде кисело мляко из делва.

Петко Петъкът нищо не можал да рече. Навел се, прибрал калцуня на попадията и кофата и посрамен, забързал към черквата.

Край

Само дето в днешно време вместо комунист, да се чете демократ. :) 

п.п. Щях да забравя и друго нещо ... вместо червено ... синьо ... :) 

преди 16 минути, miro20 написа:

"мислителю" , и ти ако ще спориш с уикипедии... нещо си се объркАл .

Отново в пълна сила важи за вас.. "Пенчо чети бе.. Пенчо не чете.... "

Уикипедия е огледало на целия интернет- има от всичко по много. Много верни неща, много пропаганда, много лъжи, много истини... Не. Аз споря с теб троле недоклатен, не с уикипедия. Ако исках да споря с уикипедия, щях да съм там, а не тук. И ще ти кажа защо. Защото вие троловете, цитирате избирателно верни неща от уикипедия, но задължително ги тълкувате! Както дявола чете евангелието. Ето защо споря с теб, а не с уикипедия.

преди 8 минути, ДИоNД написа:

то Чудомир е бил прав

Ами и аз ви се чудя как търкате ли търкате боята....  боята на илюзиите.... и все оцапани и неразбрали ходите... но иначе много  "уверени" , и разбира се, обиждащи всички други :) 

преди 10 минути, _Belial_ написа:

Аз споря с теб троле недоклатен, не с уикипедия

С подобни алабалистики не можеш да прикриеш некомпетентноста си във всяка тема. Та ти дори не си показал че знаеш за какво спориш.  :) 

С подобни алабалистики не можеш да прикриеш некомпетентноста си във всяка тема. Та ти дори не си показал че знаеш за какво спориш.  :) 

Хехе. И тва е така щото ти го казваш. И когато ви зареже човек, щото си има работа и не отговори на някой дебилски въпрос, следват фанфари- затапихме го и се скри! Не бе, просто работя. Знаеш ли какво е работа? Откъде да знаеш...

преди 7 минути, _Belial_ написа:

......Ето защо споря с теб, а не с уикипедия.

Не спорите ! :nono:За различни , несравними по между им неща всеки говори .....

Ти прилагаш обективни аргументи - това което е за всички , той те надприказва с емоции - как му се иска на него !

Казано по прост начин - обясняваш му , че през зимата трябва хляб и топла дреха - има ги , а той се хваща за копчето - не било европейско....:lol6:

Ти знаеш ли онези какви копчета имат - цивилизация !? Не знаеш ? Значи - затапен си !:lol6:

Мда, водене на дискусия с цел затапване. Детска градинка "Калинка- малинка". Само дето отдавна не сме деца... И от нашите затапващи аргументи, половин България вече я няма.

преди 27 минути, _Belial_ написа:

Хехе. И тва е така щото ти го казваш.

преди 26 минути, by_chechi написа:

Ти прилагаш обективни аргументи - това което е за всички , той те надприказва с емоции - как му се иска на него !

Приятели, Както се вижда от по горе, единственото което цитирах, бе статия за колективизацията '44-'47 г. и как това е съсипало и земеделие, и прехрана, и как е съсипало съдбата на много хора .

За тези неща никой не спори. /Като паралелно приземих за пореден път  другаря Николов който дори не бе чел за какво иде реч /

Второ, дадох "за домашно" линк към уикипедията за състоянието и проблемите на ТКЗС/АПК и експериментите на цоциалистическата управа в тази насока.

Никакви тълкования ! Никакви.

И се впуснахте на тази база да ми философствате как аз видиш ли съм бил тълкувал, измислял и незнам си какво ...

:)  Ми не.. не тълкувам аз. Само посочих. Фанртасмагориите на тази база са изцяло вАШИ. :)  

Сами се дозакопавате... то човек да не ви побутне към собствената ви пропаст.... :) 

преди 17 минути, miro20 написа:

Приятели, Както се вижда от по горе, единственото което цитирах, бе статия за колективизацията '44-'47 г. и как това е съсипало (!? - бел.а.) и земеделие, и прехрана, и как е съсипало съдбата на много хора .

Ето и жив пример за "европейското" копче на балтона ! :lol6:

Защо е съсипало ? На кого е съсипало ? На колко е съсипало ? Какво е съсипало ?....... :nono:

Примерно (само малка част от битието на България) :

(Това е филм от преди 40 години . Гледай и размишлявай , не приемай наготово клишета и квалификации ! :nono:)

преди 11 минути, miro20 написа:

Приятели, Както се вижда от по горе, единственото което цитирах, бе статия за колективизацията '44-'47 г. и как това е съсипало и земеделие, и прехрана, и как е съсипало съдбата на много хора .

Статията по никакъв начин НЕ противоречи на написаното от мен. Да, съсипала е колективизацията съдбата на много хора. Предполагам, че 5 000- 10 000 са много хора. НО! Е спасила съдбите на 5 000 000! Това са много повече хора. За мен е оправдано.

Дали е съсипала земеделието и животновъдството, в статията НЕ пише! Това са твои вметки и тълкувания, за които вече говорих по- напред.

преди 13 минути, by_chechi написа:

Това е филм от преди 40 години

Цитираш ме където говоря за '44-'47 с филм от '70 ?

Ехоооо ?

Та, ето ви още нещо за домашно , без мои "тълкования" :) 

Цитат

От 1980 г. до края на комунистическия режим селското стопанство окончателно минава на дотации и търпи ежегодни загуби от над 800 млн. лв., сочат отчетите на БНБ. Страната, която някога е била прочута в цяла Европа със своето селско стопанство, в края на комунизма се оказва вносител на най-необходимите за населението хранителни продукти и селскостопански суровини. В редица случаи те идват от Полша, където обединената съпротива на селячеството и католическата църква осуетяват в зародиш плановете на местните сталинисти за тотална колективизация.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/mnenia/2017/02/26/2925018_mneniia_daily_-_kak_izcheznaha_blizo_1000_sela/

Що така бре ? Къде са злите "демократи" дето '80-та никой не ги бе чувал ? Дето дори след 10 години, когато дойде "уж" демокрацията и когато разтурихте /доограбихте базата на ТКЗС-та/  , пак си бяха реално същите ваши любими комунисти ?

ммм?

преди 3 минути, _Belial_ написа:

Това са твои вметки и тълкувания, за които вече говорих по- напред.

Напротив - пише за разгрома над частното земеделие .

Като ви казвам че е хубаво да четете преди да философствате, мне.. едно си баба пее... :) 

А ето едни твои тълкования, достойни за премия за уникален бисер :

преди 1 час, _Belial_ написа:

КОлективизацията не е причина, а следствие от миграцията от селото към града.

:laughing5::angry:

преди 2 минути, miro20 написа:

Цитираш ме където говоря за '44-'47 с филм от '70 ?

Ехоооо ?

Та, ето ви още нещо за домашно , без мои "тълкования" :) 

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/mnenia/2017/02/26/2925018_mneniia_daily_-_kak_izcheznaha_blizo_1000_sela/

Що така бре ? Къде са злите "демократи" дето '80-та никой не ги бе чувал ? Дето дори след 10 години, когато дойде "уж" демокрацията и когато разтурихте /доограбихте базата на ТКЗС-та/  , пак си бяха реално същите ваши любими комунисти ?

ммм?

Алоооо, това не е статията от уикипедия!!! Журналистичаските щуротии ги задръж за себе си! Миграцията беше забавена. Тя не може да бъде спряна.

преди 5 минути, miro20 написа:

Напротив - пише за разгрома над частното земеделие .

Да. И? Разгром на частното земеделие и създаване на държавно. Това не е разгром на земеделието, а разгром за земевладелците! Земевладелците НЕ са земеделци. Можеш ли да доловиш разликата?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.