Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 минути, Michigan111 написа:

Аз в темата се включих заради обезлюдяването на селата,  а за съвременните кулаци май ти спомена нещо. Ама като ти предложих да ги обсъдим, вече изкривявам темата 😂

Аз споменах съвременните кулаци и как само смучат субсидии от ЕС а селското стопанство лека му пръст. Кво искаш да обсъдим?

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 7 минути, Michigan111 написа:

обезлюдяването на селата

:offtopic_s:

Споко ... ;) аз се върнах на село ... глей с какво ще го оправям:

Свързано изображение

:) Туй си поръчах днес ... :) 

п.п. Хората тук се радват, че някои се връщат ...

За Добруджа ... уви вече е късно ... колкото ще осъдят Черепа ... или ... Софиянски ... или Иван Костов или ... как и бе името на оная с Розовото Бентли ... бе министър на авариите и прочие ... :) 

Бедна ти е фантазията какви военни обекти разпродадоха за стотинки ... а хм ... забравяме Надето Михайлова, пръцдом ... май си смени съпругъ ... :) 

преди 3 минути, _Belial_ написа:

Аз споменах съвременните кулаци и как само смучат субсидии от ЕС а селското стопанство лека му пръст. Кво искаш да обсъдим?

Ти това може да си го споменал,  той говори за съвременните кулаци,  които изкупуват земя. Които са едни и същи де.  

Въпросът ми беше към него, ако желаеш да отговаряш вместо него първо се запознай т целия разговор. 

преди 1 час, ДИоNД написа:

Ма Мире сладичък ... ти кът една девойка Алуми ... :) ... бил съм злобен спрямо жените ... :)

Е, благодаря ти! :) За пореден път ме развесели ... :)

Почти ще пусна и друго жълто някъде тук в реалността ... :)

Мъ вземе си изчисти твоето жълто покрай устата си бе политическо птиче ... :) 

Научи се да хвърчиш ... :) се, какво завиждаш, че аз мога ... лелееееййййййййййййй ... :)

Пъ и да изтрезнявам ... :) Къ почнете да ме ковете по тези параграфи - че съм злобен, че съм пияница ... :) направо показва колко сте невежи ... :) 

Прости му господи за волните и не волни грехове на наш Мирко из този форум и го дари с божествената си любов. Амин

п.п. Мире ... ти си политически труп, прощавай ... ще се моля за теб!

Много болка има в теб , приятелю....

Зад тези плитко и буквално разбирани  термини  /разбира се погрешно тълкувани/  , прикриваш желанието си за спор, който знаеш че си загубил.

Не съм ти аз виновен , не съм :) 

преди 9 минути, Michigan111 написа:

Ти това може да си го споменал,  той говори за съвременните кулаци,  които изкупуват земя. Които са едни и същи де.  

Въпросът ми беше към него, ако желаеш да отговаряш вместо него първо се запознай т целия разговор. 

Трудно го чета Диман без субтитри, ше ме заболи главата.

преди 3 минути, miro20 написа:

Зад тези плитко и буквално разбирани  термини  /разбира се погрешно тълкувани/  , прикриваш желанието си за спор, който знаеш че си загубил.

Мире ... къ си надвиеш масрафа па ще си говорим ... ;)

Туй ти липсва на тебе Мире - пари ... и все ония от соца са ти ги взели ... :) 

Казах ти ... беден си ти, беден ... това те гнети и за 30 сребърника си  се продал на чужда вяра ... жал ме хваща за теб, но какво пък - ти си избрал тази си орисия, пардон карма ... :) 

преди 2 часа, miro20 написа:

Соца фалира тотално и безвъзвратно. В целия блок. Не е като да е само наша "спекулация" или измишльотина.

Има си отдавна вече и документи и какво ли не. Документи , които пак уточнявам, нито ти, нито аз сме знаели за реланото състояние на икономиката и фалиралото още '80 г, селско стопанство.

За каква "мерзост" говориш, идея си нямам... какво робуване, кви Бейове...  не знам... всъщност, мерзост и всичките тези епитети са характерни само за вас, които отказвате да "изтрезнеете" .

Често се питам и за вас. Уви...

Не аз ти говоря. Аз просто цитирам неща които колкото и да се пънете , няма как да оборите.

Най  ми харесва сравнението с Полша. Където ясно се вижда че страните , които са си запазили в известна степен частната собственост ОЩЕ ТОГАВА, са оцелели и са имали селско стопанство.

Докато ние, които сме действали по съветски, сталински принцип , се видяха резултатите. Фалити , загуби, Опити за преструктуриране на ТКЗС в АПК и др експерименти, и то все неудачни,  и то още '80-те.

Далеч преди всякакви "преустройства" и "демокрации".

Мирча Кришан и Сорина Дан - Краставицата_(480p).mp3

А "Ликвидационните съвети", които правителството на Филип Димитров създаде? В Полша ма нямаше такива.

След тях започнахме да внасяме картофи, домати, краставици..............................

преди 16 минути, ДИоNД написа:

си  се продал

Ама разбира се... какво друго трябва да е ... :)  

Смени плочата. Знам че нямаш друга плоча, ама... опитай.

За разлика от твоята почернена психика и хапене в опит да се освободиш от разочарованието от истината, която разбира се я знаеш  за соца...  и знаеш че съм прав,  то за разлика от теб, аз съм си с чиста съвест.

преди 11 минути, ДИоNД написа:

Не на мен, на теб ти липсват . Разбирам те.. това е като да са ти отнели почвата под краката...

Но не виждам да сте си взели поуки . Това Луканово, това Жан Виденово управление и заплати  от по 5 $... все "злата демокраия ви е виновна" :) 

Пък те ваште си хора ... своите...

преди 1 минута, dedidi написа:

А "Ликвидационните съвети", които правителството на Филип Димитров създаде? В Полша ма нямаше такива.

Говориш за '90-те ли ?

само един линк ще ти пратя да четеш, и си прави изводите кой дирижираше тогава процесите . 10-на години ПО КЪСНО , че и повече.

https://www.tvevropa.com/2018/02/v-perioda-1997-2001-g-pravitelstvoto-na-kostov-e-naznachilo-chengeta-vav-vlastta/

Пак вашите бе... пак своите ви крадяха и се овластявяваха.

преди 6 минути, dedidi написа:

В Полша ма нямаше такива.

В Полша няма и такива като вас.

Хората и там и в други подобни бивши са постигнали национален консенсус и са загърбили тиражираните от вас , лъжи  и утопии.

И са провели лустрация и много други законови мерки .

Само тук, в България останахте да се вихрите и да дърпате държавата назад.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, ДИоNД написа:

Ми липсват му ами. Ти да не мислиш, че на интернет троловете плащат като на министри. :)

току-що, miro20 написа:

почернена психика

:) и к'во ... твоята пъ психика каква е, а ... маринована ... :) .. розова ли, а ... :)

Какво си направил ти за България, а в повече от мен, а?! :)

Лелей ... освободил си я ... :) от какво бе джанам ... :) от кои бе Мире ... :) 

Добре, че Симеон Сакскобургготски се върна в България, че щяха някои да я обезкостява до нищо ... до пълен тотално изчезване на българина християнин ...

току-що, ДИоNД написа:

Какво си направил ти за България, а в повече от мен, а?! :)

Че кой спори за това бре. Ти може и да си супермен, това оправдава ли те да тиражираш лъжи за соца, и да си затваряш очите за ФАКТИТЕ от цоциалистическата съсипия ?

Откъдя на къдя бря ? :) 

преди 1 минута, ДИоNД написа:

Добре, че Симеон Сакскобургготски се върна в България, че щяха някои да я обезкостява до нищо

О Боже...  тоя бил и царист... :laughing5:

Картинката е пълна....

преди 5 минути, miro20 написа:

О Боже...  тоя бил и царист... :laughing5:

Що бе ... ако искаш за теб Мире мога да уредя една аудиенция при Симеон II ... :) просто ще звънна на Бойко Борисов ... :) 

п.п. Или пък к'во на "Сокола" ... :) 

Не бе.. просто да си цоциалист комунист е едно , но и да си царист ... това е тройно унижение и тройна мъка....

Ти често споменаваш и Бог . Четворна мъка.

Вярващ комунист !?!!? и царист, чиято комунистическа  партия взриви църквата света Неделя !

Не знам кокло объркан мозък трябва да съчетава всичко това.

И накрая да осъзнае че и Дядо Мраз не съществува и соца реално и дефакто бе фалирал....

Мъка мъка...... Наистина не искам да съм на твое място в твоите вътрешни терзания.... :giggle1:

пп

Само в "матушката" ще намериш спасение.  Това е за теб.

Не си сам ! :) 

преди 1 минута, miro20 написа:

Мъка мъка...... Наистина не искам да съм на твое място в твоите вътрешни терзания.... :giggle1:

Лееееейййй мире тия 4 к'во си стълба ли бяха, пътя ли бяха за спасението съ та нагънали яко ... кой пъ ти ги натреси, че страдаш, а и то от миналото ... :) 

Па направи си по-добра карма бе джанам ... нъл си намерил, а сетих съ четирите истини за теб ... :) 

Нямаше нужда нищо да казваш :) Достатъчно се изложи .

преди 2 минути, miro20 написа:

Нямаше нужда нищо да казваш :) Достатъчно се изложи .

Да Мире изложих ясно моята политическа насоченост, а ти се олигави ... :) 

преди 3 часа, ДИоNД написа:

....Сопрете се бе ... съвест нямате ли бе!!!

Съвестта е явление в следствие функции на мозъка бе ДИоNДде ! От къде мозък у тея ..... пишман демократи ? Той балтон от копче не може да различи . Ти му даваш задачи с повишена трудност.... :lol6:

преди 9 минути, by_chechi написа:

Съвестта е явление в следствие функции на мозъка бе ДИоNДде ! От къде мозък у тея ..... пишман демократи ? Той балтон от копче не може да различи . Ти му даваш задачи с повишена трудност.... :lol6:

:lol6: :offtopic_s:

Ми ко да паем бе адаш ... :) едно време, за да видим политик, разтваряхме народа, а сега, за да видим народ, разтваряме политика ... :) 

преди 2 часа, miro20 написа:

Пак вашите бе... пак своите ви крадяха и се овластявяваха.

Ми ти що мислиш са толко изтрещели 😂

Кой знае колко нереализирани комсомолци са тук,  не успяли да закачат нищо от перестройката , форумните Агент Димитровци  😂

преди 5 минути, Michigan111 написа:

Кой знае колко нереализирани комсомолци са тук,  не успяли да закачат нищо от перестройката , форумните Агент Димитровци  😂

То това е ясно . Тия са друг вид - сами се самонавиват и си верват на приказките за Алиса в страната на чудесата. Това им е опора.

Не разбираш ли че без тази опора те ще умрат. Буквално и физически .

Затова са се вкопчили в утопиите си и отказват да приемат че Дядо Мраз не съществува.

Жалко е, по точно .. много тъжно .

преди 58 минути, miro20 написа:

Със или без опора всички умират. Буквално и физически. Това се отнася и за теб Мирко. Та, опитай се да не даваш чак такъв простор на глупостта си, троленето е достатъчно за да поддържаш имиджа си.

преди 14 часа, miro20 написа:

Помедитирайте върху това което аз ви цитирах и удебелих , защо ТКЗС/АПК са на загуба и на дотационни инжекции ПРЕЗ СОЦА , и защо сме внасяли земеделска продукция 1980 г от Полша.

Това не е БЛАГОДАРЕНИЕ на ТКЗС и Колективизацията , а ВЪПРЕКИ тях.

Ех, Мирчо, ако само знаеше колко си елементарен сигурно щеше да се скриеш в някоя тъмна дупка и да не се показваш повече, но уви не го осъзнаваш.

Миреее, Миреее в почти цял свят селското стопанство се субсидира, разбирам, че това ще е един малък шок за теб, ама такива са фактите!:hush:

https://www.economic.bg/bg/news/8/kade-po-sveta-subsidiite-v-zemedelieto-sa-naj-golemi.html

А твърдението на автора от твоята статия, която цитираш, че след 1980г. сме внасяли много земеделска продукция от Полша е по-скоро комично!

преди 7 часа, miro20 написа:
преди 7 часа, Michigan111 написа:

То това е ясно . Тия са друг вид - сами се самонавиват и си верват на приказките за Алиса в страната на чудесата. Това им е опора.

Затова са се вкопчили в утопиите си и отказват да приемат че Дядо Мраз не съществува.

Жалко е, по точно .. много тъжно .

Гледам, че вече си играете на развален телефон. :) 

Не успелия комунист Иван Костов щеше да съсипе държавата, щото бе мъж на жена си, а не на годината. :) А, щях да забравя Надето Люински ... :) 

Да, именно не успели комсомолци съсипаха Държавата, но не бяха успели, защото вместо да се изучават ходиха на дискотеки да свалят гаджета и получаваха двойки, но какво пък ... затова пък ги финансираха от вънка - и стачки ... за смяна, за промяна....

Тогава всички повярваха в синята идея, че ще могат да си направят частен бизнес и ще успеят.

Мире, ей такива хора като теб опорочихте Държавата, та добре Ви дойде шамара от Симеон II. Пусна Ви фъндък ... поне ... ко сев жалиш, а ... нали си живееш добре, а ...

Но живееш в миналото. Дай път на младите, не им трови живота с някакви пак шменти капели ... :) 

За какво избягаха на вън бе младите, а?! Заради социализмът или шизофренията на демократите, а?!

Аз, останах, живях, борих се до колкото мога и успях. Заплатих цената - инсулт. Оттеглех се и дадох път на младите. И всичко това не заради социализма, а заради именно не успелите да се уредят в БКП, но после умело пък се уредиха навсякъде, БСП, СДС, ДПС и т.н. Сега плюете ГЕРБ и всички ... които са на власт.

Вие сте жалки! Размахвате някакви пожълтени листове и все се пъчите, че знаете.

Мире, архива бе изгорен. Няма да се учудя, ако не си от някой участвал в палежа на партийния дом. Само дето не знаеш, че го имаше качен и на ЕИМ. ;) 

Та, ай ... изрови ми досието, а ... :) 

преди 7 часа, Michigan111 написа:

Миче ... :) да ти правя ли аудиенция с Божидар Томалевски, а?! :) Няма проблем, само ела на почивка в България ... е ... когато там имате отпуска де ... :) 

преди 7 часа, miro20 написа:

Мире ... :) Мой сладък политически труп ... :) 

Тук сме да споделяме личен опит, а не да размахваме пожълтени листа или книжки ... :) 

Разбрахме, че имаш жълта книжка ти ... :hush:  Не си успял да получиш червена, но не се напрягай ... не ти даваме нито жълт картон или червен ... :) 

Това не е футболен мач. Тук няма съдия ... а правила на форума ... :) 

Тук няма съдия ... а правила на форума ..

Ми спазвай ги де . Както виждаш не отговарям на елементарните ти квалификации ,заяжданици  "епитети" и какви ли не "съждения" за мен.

И си спестявам такива спрямо теб, освен някои общи, характерни за явлението "заблуден комунист"  :) 

Вие сте жалки! Размахвате някакви пожълтени листове и все се пъчите, че знаете.

Аз знам че нищо не съм знаел. Защото мислех едно време почти точно като теб.

"пожълтели листове" са част от нашата история. Защо толкова сляпо , упорито и с особенна злоба , ги отричате, аз идея си нямам. Аз нямам никакви проблеми да обсъждаме грешките и на сините /много от които се оказаха ваши, червени хамелеони/ , нямам проблем да обсъждаме и грешките на новата ви кошница с омраза - за ББ, ГЕРБ и сие... НЯмам абсолююююютно никакъв проблем за това. Говорете, изтипосвайте ги . :)

Народ който не познава историята си , е обречен... нали знаеш.... А при  вас е по зле - хора които не само не искат да знаят, а и преиначават и предпочитат да си вЕрват на лъжи и утопии.

Заплатих цената - инсулт

Както виждаш аз много отдавна съм те разбрал и се отнасям към теб със съжаление и съчувствие.

И познах че истината за онова време ви жегва физически. А човек когато губи нещо в което е вярвал цял живот.... е наистина тъжно и съсипващо.

Жив и здрав да си, до колкото можеш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.