Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Тогава, ако прекъснеш следването си заради някой друг невзет изпит трябваше да работиш минимум 8 месеца, за да ти разрешат да възстановиш студентските си права.   А сега е пълно с всевъзможни университети и някои получават дипломи дори и без да ходят там.   Които имат пари сега имат всичко - ама такива да са 15-20 % от хората в страната.  За останалите хора положението е неравностойно и е по-зле спрямо 80-те години на миналия век.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 10 минути, Тøни написа:

Не мога да разбера до кога ще се оправдава упадъкът на България с комунизма?

Упадък му казваш ти. За мен не може да е упадък преминаването от положение на блажено невеж демек блажен, защото невеж, до положение, дето поне никой не те спира да идеш другаде и да видиш как е там.

Но да, текущото положение не е заради комунизма, а заради манталитета, какъвто другаде не съм виждал... Дето се моташе из нета - ако държавата ни е като средностатистически жилищен  блок в който на първите два етажа не им пука за ремонта на асансьора, а всички етажи без последния им е през оная работа за покрива, е ясно що сме на това дередже... Другото - за всяко нещо, аз съм прав. Любим ми е случая, в който веднъж в автобус влиза контрола и хващат човек без билет. Тоя казва нямам пари, пишете ми акт. Контрольорите му казаха че трябва да слезе, тоя - че закъснява и няма да слиза да му пишат в автобуса. И се почна: Първи пътник: к'ви сте вие да идвате и да тормозите хората. Втори пътник: добре де, пишете му акт в автобуса, какво толкова. Трети пътник, аре ве мухльо слизай няма всички да закъсняваме заради теб, четвърти продайте му едно билетче за левче... и така се захвана една дискусия за нещо, за което си има правилник залепен в автобуса и просто трябва да се провери и да се спази. И третото ми любимо - катаджиите(примерно) били подкупни. Ми то е еквивалентно на българите много подкупи дават. Разказвал съм случай, как се пазариха с един приятел германец в софия и два пъти му сваляха офертата от 60 та до 15 или 30 евро. Ако 70% от нашите шофьори бяха така, на катаджиите и през ум нямаше да им идва да искат подкуп.

С удоволствие, ако има формулиран въпрос, на който да отговоря...

Относно коментирането - писания много. Пак повтарям - цифрите говорят по кое време България като цяло се е развивала по-добре. Никой никога не е казвал, че по някое време от това развитие всичко е било идеално.

Остава да се потърси, намери и поправи грешката в това развитие, и то спешно, че скоро, както е тръгнало, няма да остане нищо от предмета му, т.е. от България. Тогава България я имаше и вървеше напред и нагоре. Сега върви стремглаво надолу към дъното по всички показатели и е заплашена от загиване. К'во още да коментирам?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Въпрос №1. Написаното в този материал дали е истина, лъжа или пулу лъжа?  Въпрос №2. Според Автора и написаното хубав ли е бил живота през социализма и в частност след него? Въпрос № 3. Как осмисля ванката написаното и авторът му? Въпрос№4. Съгласен ли е напълно Ванката с целият текст и с какво не е съгласен? Въпрос №5. На колко години е Ванката и, какво лично си спомня от НРБ. Въпрос №6 Съгласен ли е Ванката с твърдението, че децата и внуците на вчерашните комунисти са днешни капиталисти, работодатели и богаташи? Коментари? За Ванката повтарам линка. Между другото много интересно четиво. Приятно четене. Заслужава си.

18540389-ApokrifnaIstoriaBG19442008.pdf

Глупостите за манталитети и други неща може да си ги спестиш, понеже вече 30г се набива в главата на българина, че е подчовек и все едно е най-лошото нещо на света. По времето на комунизма поне е имало някакви ценности. Не говоря за това да се дупиш на араби и да ходиш с мъже, разбира се.  

Сега нещата общо взето стоят ей така.

10258915_211180189221985_8011625771105330685_o.jpg

преди 13 минути, bozho76 написа:

Въпрос №1. Написаното в този материал дали е истина, лъжа или пулу лъжа?  Въпрос №2. Според Автора и написаното хубав ли е бил живота през социализма и в частност след него? Въпрос № 3. Как осмисля ванката написаното и авторът му? Въпрос№4. Съгласен ли е напълно Ванката с целият текст и с какво не е съгласен? Въпрос №5. На колко години е Ванката и, какво лично си спомня от НРБ. Въпрос №6 Съгласен ли е Ванката с твърдението, че децата и внуците на вчерашните комунисти са днешни капиталисти, работодатели и богаташи? Коментари? За Ванката повтарам линка. Между другото много интересно четиво. Приятно четене. Заслужава си.

18540389-ApokrifnaIstoriaBG19442008.pdf

Въпрос №1. Защо точно Автора да е мерило за живота по това време, а не мнозинството Българи.

Въпрос № 1: Какво е "пулу лъжа"? Въпрос № 2: Искаш ли да ти сканирам и кача личната си карта?

1. Истина, пречупена през призмата на светогледа (платен или не) на автора. Тоест, спестени много положителни неща и целенасочено посочвани само отрицателните. Което не я прави лъжа, но определено вече клони към манипулация.

2. Хубаво и лошо отново са две философски категории, и отново зависят от личното усещане. В тоя смисъл погледни пак 1.

3. Като поредния недоклатен дисидент и/или платен драскач. Да беше написал и нещо хубаво, да го ева...

4. Съгласен съм и не съм съгласен. Така нареченият "преход" беше манипулиран, в това спор няма. Не съм съгласен, че само "комунистите", "БКП", "ДС" и подобни "изчадия" са отговорни за случилото се. Много пъти съм го казвал по-горе, прочети, че ме мързи да пиша едно и също, пък и имам работа. Ако ти се чудиш с какво да си начешеш върховете на пръстите, при мен се очертава безсънна нощ, съвсем не по комунистически. В момента ни се втълпява вина на и за миналото, за да не се видят настоящите проблеми. Това е един от основните принципи на манипулация, използвани през последните години. Нищо подобно, отдавна сме не васална държава, а колония с туземно население и завзети от други блага. Като махнеш "Лукойл", който беше продаден по необходимост на руснаците, тъй като е проектиран за работа само с руския петрол сорт "Урал", те моля да ми посочиш кое друго е в руски ръце, а не в сегашните ни господари. Тия глупости, че миналото ни било виновно, са много удобни, но, за съжаление, изобщо не са верни. Потая логика за сегашното ни положение е виновен Кан Аспарух...

5. Излизах от детската възраст и навлизах в юношеската. Какво си спомням? Летата на село, как по 3 месеца през ваканциите аз се мотаех някъде и не заключвах къщата и никой нищо не открадна, макар че вътре нямаше никой, и как съм ял първо, втори и трето на стола за 50 стотинки. Как селото беше пълно с хора и как хората бяха усмихнати. Стига ли?

6. И да, и не. Децата на едни - да, на други - не. В моето семейство комунисти е нямало никога, бяха членове на БЗНС. Тогавашната власт по места е била завзета от същите тарикати на дребно като сегашните "управляващи" - крадливи кметове и областни управители. Можеш да се пробваш в малък град да се бунтуваш срещу нещо. Няма да влезеш в лагер, ама е много вероятно ти, пък и семейството ти, да останете без прехрана. Поне последната тогава беше осигурена.

Доволен? Ако да - добре, ако не - пак добре.

Можеш да се позамислиш и защо Горбачов толкова години вече не смее да се прибере в Русия, нито да се задържи за по-дълго в някоя бивша соц.-държава. Подсказвам: това, което беше извършено от него и "реформаторите" като него в целия соц-лагер беше обикновено предателство. И политическо, и икономическо.

преди 2 часа, Wankata написа:

С удоволствие, ако има формулиран въпрос, на който да отговоря...

Относно коментирането - писания много. Пак повтарям - цифрите говорят по кое време България като цяло се е развивала по-добре. Никой никога не е казвал, че по някое време от това развитие всичко е било идеално.

Остава да се потърси, намери и поправи грешката в това развитие, и то спешно, че скоро, както е тръгнало, няма да остане нищо от предмета му, т.е. от България. Тогава България я имаше и вървеше напред и нагоре. Сега върви стремглаво надолу към дъното по всички показатели и е заплашена от загиване. К'во още да коментирам?

Преди какъв транспорт имаше, истински, а билетчето само 6 стотинки, а сега вече студентите отиват на лекциЙ с бмв-та, мерцедеси и аудита, захласват се по упадъчните идеологии на Адам Смит, не учат и най-важната дисциплина "История на БКП"

Виж в Гугъл. Военната акция по- спасяването на Живков и Джуров. Е как може видни партизани и активни антифашисти да занимават непобедимата армия с такива глупости? Слагат ски или снегоходки и се прибират на собствен ход, след това Кашев им слага по една топла пи*шка срещу премръзване и да им дойде акъл и всички дружно произнасят "Да живее БКП"
Тази спасителна акция на червените кене*фи е струвала стотици хиляди, изработени от зомбирания подтиснат народ. Просто е трябвало да ги оставят да се мумифицират под дебелия сняг и да ги положат до препарирания комунист срещу царския дворец да се вмирисват заедно.

Голям си наивник. Всяко посещение на "първият" сред народа е строго следено от УБО . "Армия" от снайперисти, каратисти и прочие. Заради такива робски ,наивни душици като тебе България беше в колапс през 1989 година.

преди 2 часа, Тøни написа:

Глупостите за манталитети и други неща може да си ги спестиш, понеже вече 30г се набива в главата на българина, че е подчовек и все едно е най-лошото нещо на света. По времето на комунизма поне е имало някакви ценности. Не говоря за това да се дупиш на араби и да ходиш с мъже, разбира се.  

Сега нещата общо взето стоят ей така.

10258915_211180189221985_8011625771105330685_o.jpg

Тъка лии... защо България преди беше 9 милиона , сега сигорно е 6 , над 60 / 70 % от населението е безработно - къде остана " животновъдството , земеделието , леката и тежка промишленост , и още какво ли не .

останаха там , откъдето не тръгнаха.... Всичко беше една фалшива икономика , едно привидно спокойствие , както казах - фарс, но ако хората и времената и цялата динамика се мени , явно само спомените остават непроменени....но не може непрекъснато да се стои в 18 ти век , трябва да се развиваме и ако някой ни дърпа назад умишлено , идва момент , когато търпението свършва и хората, които не искат вегетиране - тръгват да работят навсякъде по света, където ще успеят да се реализират!

Имаме квоти за износ на цветни и ценни метали, на месо, месни продукти, на зърнени култури, на плодове, на зеленчуци, на колбаси, на сирене, кашкавал и млечни продукти, на варива, на вина, на грозде и дори на риба, рибни продукти и хайвер. И санкции срещу Русия и насрещни санкции от Русия. Някъде там остана и селското ни стопанство. Земите бяха изкупени на безценица или кооперирани в кооперации, които не произвеждат много култури, които искат години гледане, докато започнат да дават печалба, или са с ниска печалба. Макар че тази година за първи път от соца насам видях в моя край да сеят памук, например. Видях и чисто нова овощна градина. Голяма.

Ам айде, де, що не се развиваме? А, сетих се - комунистите са виновни. :D

Цитат

търпението свършва и хората, които не искат вегетиране - тръгват да работят навсякъде по света, където ще успеят да се реализират!

Да. Даже в момента повече хора работят в чужбина и по-малко у нас. Официална статистика. Имаше едно правителство, което се опита да спре разграбването и да поднови развитието на страната, и то беше свалено с "революция"... Комунистите са виновни. Не тия, дето продадоха България за жълти стотинки. Не тия, дето поддържат съдебна система и закони, заради които никой не иска да работи у нас и с нас. Комунистите са виновни. Не тия, дето стоят и търпят униженията всеки ден.

Комунистите са виновни... ама я ми кажи как и с какво?

Относно робската душица и че България заради такива като мен е на тоя хал - верно ли? Пий си хапчетата, моля те, и си лягай, преди да съм ти теглил една...

ПП. К'ви ски, к'ви снегоходки, к'ви пишки, к'ви пет лева...

След 01:28

Конкретно след 04:18

преди 7 минути, Wankata написа:

Имаме квоти за износ на цветни и ценни метали, на месо, месни продукти, на зърнени култури, на плодове, на зеленчуци, на колбаси, на сирене, кашкавал и млечни продукти, на варива, на вина, на грозде и дори на риба, рибни продукти и хайвер. И санкции срещу Русия и насрещни санкции от Русия. Някъде там остана и селското ни стопанство. Земите бяха изкупени на безценица или кооперирани в кооперации, които не произвеждат много култури, които искат години гледане, докато започнат да дават печалба, или са с ниска печалба. Макар че тази година за първи път от соца насам видях в моя край да сеят памук, например. Видях и чисто нова овощна градина. Голяма.

Ам айде, де, що не се развиваме? А, сетих се - комунистите са виновни. :D

Да. Даже в момента повече хора работят в чужбина и по-малко у нас. Официална статистика. Имаше едно правителство, което се опита да спре разграбването и да поднови развитието на страната, и то беше свалено с "революция"... Комунистите са виновни. Не тия, дето продадоха България за жълти стотинки. Не тия, дето поддържат съдебна система и закони, заради които никой не иска да работи у нас и с нас. Комунистите са виновни. Не тия, дето стоят и търпят униженията всеки ден.

Комунистите са виновни... ама я ми кажи как и с какво?

Относно робската душица и че България заради такива като мен е на тоя хал - верно ли? Пий си хапчетата, моля те, и си лягай, преди да съм ти теглил една...

ПП. К'ви ски, к'ви снегоходки, к'ви пишки, к'ви пет лева...

Мурзилка. Това твоето е калциран мозък с цирк в психиатрията. Нефтохим е преработвал и Алжирски петрол на цена 17,8$ за барел и СССР петрол на цена 23,8$ за барел Петрол по- времето на НРБ при световна цена на петрола 18,0$ за Барел. Източник. Антон Тодоров -Иван Костов том2. част2. Мурзилка не читател, а гъзо*ли*зец писател. Ако още един път ме напсуваш или обидищ, то аз най- официално ще ти разкъртя кладенеца.

Нищо лично. Материалите са от Фейсбук страниците. Спомени от Народната Република. и Централен комитет за отсмиване на социализъма. Чувствай те се поканен там, ако вече не сте ги посещавали.

Мда, Фейсбук е един много надежден източник :D

Антон Тодоров е едно платено мекере, което... някой знае ли какво работи и от какво са му доходите? Чакам да ми "разкъртиш кладенеца". :D

Официално, разбира се.

А горното клипче е само малък пример за това, как и защо беше съсипана България.

Ето ти и на теб четиво:

http://www.pan.bg/?page=view_article&section_id=6&article_id=328904

Нецензурно е, та не го цитирам...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Не рзбирам защо винаги темата отива  в посока спорове кой по по най :)

Говорим за спомени , нали ? носталгия, мили спомени от младостта и т.н. Ми да си поревем , и да гледме напред. :)

Соца фалира другари, трите фалита по време на най развитите години , също са факт. Факт са разсекретените документи, факт са аргхивите на БНБ и др  и т.н. и т.н..

Режима плюс това е осъден и заклеймен като престъпен с декларация на народното събрание.

Точка

Няма абсолютно никакъв смисъл да търсите основания  и сравнявате в днешни условия.

Още по малко да правите мили очички на РФ и Буратино. РФ , която в момента е капиталистическа олигархично - мафиотска структура, както Америка бе '30-те години, няма абсолютно нищо общо със СССР.

Гледайте позитивно и  кое е по изгодно. ЕС не е "гейропа" , имаме в момента 38 млрд стокообмен с ЕС , имаме 2.5 млн българи работещи навън и внасящи свежи пари в иначе затъналата държава, , благодарение също на европейските си паспорти.

Докато с РФ , с която никой не ни пречи и В МОМЕНТА да търгува който иска, основно 97 % е внос на петролни продукти със монопол на една или две фирми бяха, и едва няколко стотин млн експорт - основно медикаменти и др , също с монопол на няколко само фирми.

преди 19 часа, Wankata написа:

Нецензурно е, та не го цитирам...

Цитирайки  "пан бг" и подобни медии, много добре знам че осъзнаваш какви дезинформационни жълтении и  боклуци  бълват. Но ти продължаваш да си ги цитираш... Чудя се , защо ?

преди 4 часа, miro20 написа:

Не рзбирам защо винаги темата отива  в посока спорове кой по по най :)

Говорим за спомени , нали ? носталгия, мили спомени от младостта и т.н. Ми да си поревем , и да гледме напред. :)

Соца фалира другари, трите фалита по време на най развитите години , също са факт. Факт са разсекретените документи, факт са аргхивите на БНБ и др  и т.н. и т.н..

Режима плюс това е осъден и заклеймен като престъпен с декларация на народното събрание.

Точка

Няма абсолютно никакъв смисъл да търсите основания  и сравнявате в днешни условия.

Още по малко да правите мили очички на РФ и Буратино. РФ , която в момента е капиталистическа олигархично - мафиотска структура, както Америка бе '30-те години, няма абсолютно нищо общо със СССР.

Гледайте позитивно и  кое е по изгодно. ЕС не е "гейропа" , имаме в момента 38 млрд стокообмен с ЕС , имаме 2.5 млн българи работещи навън и внасящи свежи пари в иначе затъналата държава, , благодарение също на европейските си паспорти.

Докато с РФ , с която никой не ни пречи и В МОМЕНТА да търгува който иска, основно 97 % е внос на петролни продукти със монопол на една или две фирми бяха, и едва няколко стотин млн експорт - основно медикаменти и др , също с монопол на няколко само фирми.

Цитирайки  "пан бг" и подобни медии, много добре знам че осъзнаваш какви дезинформационни жълтении и  боклуци  бълват. Но ти продължаваш да си ги цитираш... Чудя се , защо ?

Този отговор ми харесва. Най- добър отговор по- темата.

Преди над 30 години си купувахме на черния пазар долари за 3-4-5 лева за един долар - за да си купим маркови дънки или примерно радиокасетофон Хитачи.   Нямаше такива стоки в родните магазини - те бяха тогава само в Кореком. По онова време заплата от 300 лв се считаше за прилична - а тя е била по-малка от равностойността на 100 щатски долара!     Сега 100 долара са 180 сегашни лева, а заплата от 1800 лв е равностойна на 1000 долара.    Доста сънародници сега са недоволни дори и от такова възнаграждение.  Цифрите са най-реален критерий при сродни съпоставки.   Още нещо прави впечатление - които имаха повече пари тогава ...имат и сега.   В условия на демократичен хаос.         

преди 16 минути, октим написа:

А  пенсия  от  154  лева  на  колко  долара  и  равна?  

Не знам дали помниш, но пенсията едно време за хора, които не са работили, но навършили възраст , така наречената "земеделска пенсия" ( баба ми беше с такава ) - беше 30 лв.

И добре, че я уредихме с ТЕЛК, та успява към 1989 да стигне 85 лв.Иначе ....

преди 2 часа, октим написа:

А  пенсия  от  154  лева  на  колко  долара  и  равна?  

Не знам, ама 100 лв ток и вода, толкова за лекарства и пускай пенсионерите да пасат трева, за да оцеляват. 

На основание чл. 9 от Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ЗБДОО) за 2015 г. и чл. 10 от ЗБДОО за 2016 г. е определен минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 1 от КСО за 2015 г. и 2016 г. както следва:

• от 1 януари до 30 юни 2015 г. - 154,50 лв.;
  • от 1 юли до 30 юни 2016 г. - 157,44 лв.;
  • от 1 юли до 31 декември 2016 г. - 161,38 лв.                                                                                    На подобни пенсионери близките им трябва финансово да им помагат - без това считам оцеляването им за невъзможно.    Нямащите близки хора са погинали.    Жалка реалност!
на 13.01.2016 г. at 20:14, Trichocephalus написа:

Не знам дали помниш, но пенсията едно време за хора, които не са работили, но навършили възраст , така наречената "земеделска пенсия" ( баба ми беше с такава ) - беше 30 лв.

И добре, че я уредихме с ТЕЛК, та успява към 1989 да стигне 85 лв.Иначе ....

Помня  и  още  как,  но  помня  и  че  един  хляб  струваше  0,15 лева  сега  е  1,05  да  сметнем

3000ст :  15ст  = 200   Хляба

15400ст : 105  =  147  Хляба

Майка  ми  и  баща  ми  вземаха  209 лв  общо,  но  им  стигаха  и  даже  ни  помагаха  когато  бяхме  на  зор!

преди 7 минути, октим написа:

Помня  и  още  как,  но  помня  и  че  един  хляб  струваше  0,15 лева  сега  е  1,05  да  сметнем

3000ст :  15ст  = 200   Хляба

15400ст : 105  =  147  Хляба

Майка  ми  и  баща  ми  вземаха  209 лв  общо,  но  им  стигаха  и  даже  ни  помагаха  когато  бяхме  на  зор!

и само хляб ли ядяхте ?

на 14.01.2016 г. at 13:12, Melmak ® написа:

Public opinion of Stalin improves over past few years – poll results

56977c48c3618886698b45bd.jpg

Бай Тошо бе като влюбен в политиката на украинеца Леонид Брежнев  за СССР и НРБ - обаче никога някъде не съм чел нещо да е харесвал от грузинеца Сталин...

преди 4 минути, attj написа:

Бай Тошо бе като влюбен в политиката на украинеца Леонид Брежнев  за СССР и НРБ - обаче никога някъде не съм чел нещо да е харесвал от грузинеца Сталин...

Да си призная, нямам идея какво е харесвал и какво не. Постнах статията, защото отрязава духа на времето. :)

0,,15856778_404,00.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.