Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Форумен новговор

Featured Replies

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Заради щото и тогава са си отгледали некадърни Ристувци, България е разчитала на тях, после знаеш какво става 500 години. 

И сега същото 1 към 1. 

Това е по време на 2торо българско царство.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Втора_българска_държава

Не е първото. Добре, разбрахме, че и по история си слаб. БЕЛ слаб, математика слаб., компютри слаб.

Ясно си личи, че дипломите са ти купени.

images?q=tbn:ANd9GcSZaebVtp-ol37RAg0mKTL

• Отговори 495
  • Прегледи 26,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Айде запри се !!! Всички са свидетели на твоите обиди, основно към @АСПЕКТ. Искаш ли да те цитирам ?! Като развалена грамофонна плоча си. Чухме ти житието и битието, видяхме ти ориентациите. Нищо

• Избиваш го на мазохизъм ,хем не ти харесва мястото тук ,хората които пишат също не харесваш пък имаш същевременно желанието да си в този форум и сред тези същите хора Имаш големи претенции за зн

• Темата ти не е политическа за да е в този раздел като начало. Спрете да се обиждате в темите и няма да ви наказват - толкова е просто.

Публикувани изображения

• Автор
току-що, АСПЕКТ написа:

Това е по време на 2торо българско царство.

Все тая, по история не ми е сила, идеята е тая те. 

Майцепродавци и крадци са изтървали клета майка. 

Такива дето ми обясняват от хиляди км, как 20 евро надница, било по-важно от Родината. 

Ако се познаеш обиждай се!

преди 1 минута, Гражданин написа:

Може би имаш предвид родина и държава, но това за мен са си точно едно и също. Какво ще ме гледа като остарея? Родината? Държавата? Хората в нея? Никой 5 пари няма да ми даде, независимо от каква обич и преданост изпитвам на думи във форума да речем. Но предполагам и ти това го знаеш, нищо че от хиляди километри предполагам, че някаква лекция може да дръпнеш за чест и дълг към родината и как думата държава е нещо друго и т.н. Пробвай, интересно ми е какво ще кажеш.

Не е въпроса дали ще напиша един ферман лекция, още по-малко дали някой ще ти даде някой нещо.
Ето ти нещо интересно за мен : Аз никога не очаквам някой нещо да ми даде, обичам аз да давам не да ми дават, обратното ме кара да изпитвам неудобство, затова и вероятно не разбирам защо хората все чакат някой нещо да им даде за да свършат нещо, за мен това е тотална глупост, но никого не обвинявам нито обвързвам с това мое виждане, то си е мое и толкоз.

Иначе родолюбието не се преподава, него или го имаш или не. :)

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Плюл съм на вас бе, на тебе с Ристу, дето ми се водите сънародници. 

Кое не е ясно??? Не е лична обида, почти милион ми висят на хазната, и зяпнали за още и още. 

Зачислен ми е по един Ристу, и две циг ански семейства, на всеки данъкоплатец. 

Един ден ще го ман дръсат брадати, и няма да има кой да ги защити. Първото БГ царство точно тъй е паднало под 500 г. мандръсане. 

Едно към едно се повтаря. 

Добре бре Ристу, виж си ся езика, това наистина ли е език на възрастен човек с висше образование?

И ми е интересно както точно аз ти вися на хазната?

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Такива дето ми обясняват от хиляди км, как 20 евро надница, било по-важно от Родината. 

Ти като милееш за Родината, плащай данъци. Работи за българска фирма. Дай на нас пример. Бъди ни за пример. Покажи ни!

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Майцепродавци казваш, а сам казваш че насила си се клел. Ти какъв си тогава щом като не можеш да закълнеш пред собствената си родина да я пазиш?

преди 3 минути, Bubbles написа:

Иначе родолюбието не се преподава, него или го имаш или не. :)

Родолюбието няма нищо общо с патриотизма дето го натякваш с това, че някой има дълг и т.н.. Род и родина са две различни неща.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Родолюбието няма нищо общо с патриотизма дето го натякваш с това, че някой има дълг и т.н.. Род и родина са две различни неща.

Отново, хубаво е да правиш разлика.

Това което казвам на Иван е защото той твърди че е бил войник и се е клел на сила и насила е целувал българския трибагреник, а това срамота. Не става дума за друго а чисто и просто затова че всеки един от нас като българин е длъжен да защитава страната си и преди да си ме питал, ако стане нещо недай Боже, бих се върнал в България за да помагам с каквото мога. Е не съм капацитет в боравенето с оръжия но човек се учи докато е жив.

• Автор
преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Ти като милееш за Родината, плащай данъци. Работи за българска фирма. Дай на нас пример. Бъди ни за пример. Покажи ни!

Абе къв пример да ти давам, еб... съм ви! Не милея за Родината, щото за Родина ми се слагат такива като тебе, Ристу и оня даскал родолюбец от френското гето. 

Кво да милея за вас, казах ти, не казвайте, че сте българи. Казвай, че си турчин, или кой каквото те влече. Само ни посрамвате!

преди 13 минути, Bubbles написа:

Майцепродавци казваш, а сам казваш че насила си се клел. Ти какъв си тогава щом като не можеш да закълнеш пред собствената си родина да я пазиш?

Такива като тебе не сте ми Родина. Нямам общо с вас, и наистина мисля проект да не можете да гласувате. Нямаш ли 6 месеца уседналост тука, нямаш думата на изборите. Направили сте избора си, повече не се обръщайте!

преди 14 минути, Bubbles написа:

Добре бре Ристу, виж си ся езика, това наистина ли е език на възрастен човек с висше образование?

И ми е интересно както точно аз ти вися на хазната?

Ристу само е кърлежувал 20 години на наш гръб, един фас не е прибрал, и сам каза - 1500 лева ПЕНСИЯ. Него визирам. Кражбите и привилегиите - башка, и апартаменти им харизваха. 

Дренчев, Копейкин и те са в тая категория. Дренчев е военен. И дори не си изкара договора с тях. 

преди 16 минути, Bubbles написа:

Иначе родолюбието не се преподава, него или го имаш или не.

То се види колко си го преподал, видяхме ти гърба и ГЗ на стълбата на самолета, после лаеш като за десетима. 

Села да имало, клетва да имало, пък той учи нег ърчетата на френските колонии :-) Добре, че си се махнал!

преди 8 минути, Bubbles написа:

Това което казвам на Иван е защото той твърди че е бил войник и се е клел на сила и насила е целувал българския трибагреник, а това срамота. Не става дума за друго а чисто и просто затова че всеки един от нас като българин е длъжен да защитава страната си и преди да си ме питал, ако стане нещо недай Боже, бих се върнал в България за да помагам с каквото мога. Е не съм капацитет в боравенето с оръжия но човек се учи докато е жив.

На коча моча дрънгоча, ще се върнеш. 

Като стане напечено аз ще дойда при тебе. Не е срамота, вие не сте ми Родина. Не кръв, сопола си не давам за вас! Наистина насила ме клеха, клептомани шапкари. Нямах избор. Това не е клетва, изнудване е. Или подписвам, или дисцип, и после си дослужвам. 

преди 9 минути, Bubbles написа:

Отново, хубаво е да правиш разлика.

И като е бил каран насила да се кълне какво от това?

Никоя държава не заслужава да умреш за нея. Не може да ме ужбедиш, че ще си зарежеш децата и ще умираш за държавата. Ако на хората им се мреше за държавите им, нямаше да има наемни войници и закони за дезертьорите. Държавата е гадно нещо, някои са по-уредени от други, но само толкова.

преди 6 минути, superiority написа:

Намекваш ли нещо?

Да, Путин лично ми се обади, Парада на победата 2024 ще е на Батенберг, лично той ще го ръководи.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Нямам общо с вас, и наистина мисля проект да не можете да гласувате. Нямаш ли 6 месеца уседналост тука, нямаш думата на изборите. Направили сте избора си, повече не се обръщайте!

Ами аз съм ти казал, НЕ гласувам на български избори точно защото не смятам за редно да го правя и веднъж да съм съгласен с теб, че хора които не живеят в страната не трябва да имат правото да гласуват.

За другото, за последно ти казвам, отношението ти не е ок ако си това за което се представяш.

преди 12 минути, IvanKirov написа:

Абе къв пример да ти давам, еб... съм ви! Не милея за Родината, щото за Родина ми се слагат такива като тебе, Ристу и оня даскал родолюбец от френското гето. 

Кво да милея за вас, казах ти, не казвайте, че сте българи. Казвай, че си турчин, или кой каквото те влече. Само ни посрамвате!

Такива като тебе не сте ми Родина. Нямам общо с вас, и наистина мисля проект да не можете да гласувате. Нямаш ли 6 месеца уседналост тука, нямаш думата на изборите. Направили сте избора си, повече не се обръщайте!

Ристу само е кърлежувал 20 години на наш гръб, един фас не е прибрал, и сам каза - 1500 лева ПЕНСИЯ. Него визирам. Кражбите и привилегиите - башка, и апартаменти им харизваха. 

Дренчев, Копейкин и те са в тая категория. Дренчев е военен. И дори не си изкара договора с тях. 

То се види колко си го преподал, видяхме ти гърба и ГЗ на стълбата на самолета, после лаеш като за десетима. 

Села да имало, клетва да имало, пък той учи нег ърчетата на френските колонии 🙂 Добре, че си се махнал!

На коча моча дрънгоча, ще се върнеш. 

Като стане напечено аз ще дойда при тебе. Не е срамота, вие не сте ми Родина. Не кръв, сопола си не давам за вас! Наистина насила ме клеха, клептомани шапкари. Нямах избор. Това не е клетва, изнудване е. Или подписвам, или дисцип, и после си дослужвам. 

Season 1 Glenn GIF

sedem-baba-raina.gif

Лекаар на терен! Имам ранен!

преди 4 минути, Гражданин написа:

И като е бил каран насила да се кълне какво от това?

Никоя държава не заслужава да умреш за нея. Не може да ме ужбедиш, че ще си зарежеш децата и ще умираш за държавата. Ако на хората им се мреше за държавите им, нямаше да има наемни войници и закони за дезертьорите. Държавата е гадно нещо, някои са по-уредени от други, но само толкова.

Точно това е проблема приятел, света се напълни с безхаберници и безродници, никой нищо не ще, всеки иска само да му е удобно, угодно и пр.
МИ съжалявам но света НЕ Е удтроен така че вечно и за всичко да ти е угодно и удобно. Освен права на тоя свят има и отговорности но никой не го е*е за тия отговорности изатова сме на тоя хал.
Днес от най ранна детска възраст децата се учат че имат само права, на отгговорност никой не ги учи.
Иван е същия, иска само права, не го интересува нищо друго, той бил та той. Те така са 99% от днешното население особено на Европата и по развитите извън европейски страни, тотал щета сме като общество, толкова.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Да, Путин лично ми се обади, Парада на победата 2024 ще е на Батенберг, лично той ще го ръководи.

На мен пък Мария Захарова ми каза, че Митрофанова ще го ръководи.

Cracking Up Lol GIF

😁

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

На мен пък Мария Захарова ми каза, че Митрофанова ще го ръководи.

😁

Тихо че на дзверо нема му стигнат успокоителните.

• Автор
преди 23 минути, Bubbles написа:

Точно това е проблема приятел, света се напълни с безхаберници и безродници, никой нищо не ще, всеки иска само да му е удобно, угодно и пр.
МИ съжалявам но света НЕ Е удтроен така че вечно и за всичко да ти е угодно и удобно. Освен права на тоя свят има и отговорности но никой не го е*е за тия отговорности изатова сме на тоя хал.
Днес от най ранна детска възраст децата се учат че имат само права, на отгговорност никой не ги учи.
Иван е същия, иска само права, не го интересува нищо друго, той бил та той. Те така са 99% от днешното население особено на Европата и по развитите извън европейски страни, тотал щета сме като общество, толкова.

"безхаберници и безродници," да, отгледала го майка България, инвестирала колко струва апартамент, горе долу за толкова се вдига дете. 

Он плюл на всичко, пик ал на Терминал 1, после кацнал на метеното, да учи на неграта чаветата, от Френска Полинезия, Сенегал и Кот д' Ивоар. Патриотизъм им преподава, а в БГ родителите ви си прибират кокошките по къщите, да не им ги оберат циг анята нощеска. Образно говоря, не лично за тебе и не лично за Ристу. Един Красимир Бачков има у Фейса, има цяла книга разкази за такива като тебе. Обясняват ми за патриотизъм тип II, таман се връща от промоцията на Алди. Бъди благодарен на ЕС, щото в клета майка даскалите доскоро бяха на почти минимална заплатица. РОдата ми са даскали, затова си отмизерствах. Знам какво говоря. 

Не те виня за избора ти, трън в петите к р  в  г з, както се изразяват истинските българи. Не като вас само да питат колко е тарифата. 

Даскал Ботьов, баш като за тебе е писал. "Аз тоя ли народ тръгнах да освобождавам". 

току-що, Bubbles написа:

И кво? Теб ще те е6е ли много за "дълг и орговорности", ако сина ти го призоват да се бие за някоя от френските колонии, където е станал чернокож бунт и искат да не са зависими от френските компании? Няма ли точно тогава да извадиш картата "българско гражданство" и бързо да стегнете куфарите преди призовката? На никой не му се мре в името на държави, освен ако не е промит. Такова нещо като дълг към държавата е като дълг към политиците, никой от които, нито техните деца няма да видят фронта. Генералите в това число също не умират на фронта ами стоят някъде от далече да командват пушечното месо. От време на време може да думнат някой, но това са редки изключения. Цялата тая лицемерна работа някой да обяснява как ще умира за държавата е страшна простотия. Дълг може да имаш към близките си, към семейството си, ама дълг към "родината" нямаш никакъв. Ти за нея си парче месо, млекодойна крава, от която тя прибира данъци, за да живеят в охолство политиците и олигарсите, които живеят на гърба на бедните и средната класа. Ако някой тръгне да напада, по-добре че сме в съюзи. Ще се ползват модерни оръжия, битката трябва да приключи сравнително бързо. Ако някой е избрал да бъде войник, нека той защитава професионално срещу достойно заплащане. В САЩ например войниците са само професионални, ако искат толкова да се бият и защитават, заплащането им е повече от добро, отпускат им дори стипендии за образованието и т.н.. Мисля че при такива условия ще има достатъчно защитници на родината. Но не по задължение. Има хора, които просто искат да си живеят живота. Те дори не стават за фронта, защото биха дезертирали, ако имат пацифистки разбирания така или иначе.

• Автор
преди 2 минути, Гражданин написа:

Ако някой е избрал да бъде войник, нека той защитава професионално срещу достойно заплащане. В САЩ например войниците са само професионални, ако искат толкова да се бият и защитават, заплащането им е повече от добро, отпускат им дори стипендии за образованието и т.н..

В ЕС дето все още има наборно робство, и имбецилните копейки ми ги цитират с пламък в погледа. 

Една средна заплата им дават, докато са в наборно робство. Нещо като 2500 - 3000 евро месечно, 8 пъти повече от на нужникарчето. 

В най-силната армия на света, никого не занимават насила. 

На мене лично се наложи да си платя, за да не умра от глад, и то в най-крехките години, в старта на живота. Не стига стажант без опит, плащаме квартира, можеше и деца да има. Ристу ми тури прангите, закле ме, и после ми искаше пари, чак до уволджака. Образно казано. 

Имаше 1-2 в поделението, нямаше кой да им дава пари от цивилизацията. Принуждаваха се да ни крадат джобните, че да не умрат от глад. Затвор и унижение ти казвам, не чест и дълг. Като клошари бяхме!

преди 58 минути, Гражданин написа:

И кво? Теб ще те е6е ли много за "дълг и орговорности", ако сина ти го призоват да се бие за някоя от френските колонии, където е станал чернокож бунт и искат да не са зависими от френските компании? Няма ли точно тогава да извадиш картата "българско гражданство" и бързо да стегнете куфарите преди призовката? На никой не му се мре в името на държави, освен ако не е промит. Такова нещо като дълг към държавата е като дълг към политиците, никой от които, нито техните деца няма да видят фронта. Генералите в това число също не умират на фронта ами стоят някъде от далече да командват пушечното месо. От време на време може да думнат някой, но това са редки изключения. Цялата тая лицемерна работа някой да обяснява как ще умира за държавата е страшна простотия. Дълг може да имаш към близките си, към семейството си, ама дълг към "родината" нямаш никакъв. Ти за нея си парче месо, млекодойна крава, от която тя прибира данъци, за да живеят в охолство политиците и олигарсите, които живеят на гърба на бедните и средната класа. Ако някой тръгне да напада, по-добре че сме в съюзи. Ще се ползват модерни оръжия, битката трябва да приключи сравнително бързо. Ако някой е избрал да бъде войник, нека той защитава професионално срещу достойно заплащане. В САЩ например войниците са само професионални, ако искат толкова да се бият и защитават, заплащането им е повече от добро, отпускат им дори стипендии за образованието и т.н.. Мисля че при такива условия ще има достатъчно защитници на родината. Но не по задължение. Има хора, които просто искат да си живеят живота. Те дори не стават за фронта, защото биха дезертирали, ако имат пацифистки разбирания така или иначе.

Като всеки баща ще се тревожа и то много, то е ясно, но тая страна е неговата родина и той трябва да я пази, толкова.
Ако се скрие като мишка когато стане нужда да бъде мъж после с какви очи ще погледне съгражданите си?

преди 1 час, IvanKirov написа:

"безхаберници и безродници," да, отгледала го майка България, инвестирала колко струва апартамент, горе долу за толкова се вдига дете. 

Он плюл на всичко, пик ал на Терминал 1, после кацнал на метеното, да учи на неграта чаветата, от Френска Полинезия, Сенегал и Кот д' Ивоар. Патриотизъм им преподава, а в БГ родителите ви си прибират кокошките по къщите, да не им ги оберат циг анята нощеска. Образно говоря, не лично за тебе и не лично за Ристу. Един Красимир Бачков има у Фейса, има цяла книга разкази за такива като тебе. Обясняват ми за патриотизъм тип II, таман се връща от промоцията на Алди. Бъди благодарен на ЕС, щото в клета майка даскалите доскоро бяха на почти минимална заплатица. РОдата ми са даскали, затова си отмизерствах. Знам какво говоря. 

Не те виня за избора ти, трън в петите к р  в  г з, както се изразяват истинските българи. Не като вас само да питат колко е тарифата. 

Даскал Ботьов, баш като за тебе е писал. "Аз тоя ли народ тръгнах да освобождавам". 

Вече съм абсолютно сигурен и напълно убеден, няма никакъв начин да си на повече от 12.

• Автор
преди 1 минута, Bubbles написа:

Ако се скрие като мишка когато стане нужда да бъде мъж после с какви очи ще погледне съгражданите си?

Научи го като тебе да хване самолета, ако е финансово оправдано.

Пика на Шарл де Гол, като тебе навремето.

После да се блещи на тия в армията, от безопасно разстояние, за смисъла на клетва и родина.

Да стане мишо като тейко си! Страхлив и нагъл.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Научи го като тебе да хване самолета, ако е финансово оправдано.

Пика на Шарл де Гол, като тебе навремето.

После да се блещи на тия в армията, от безопасно разстояние, за смисъла на клетва и родина.

Да стане мишо като тейко си! Страхлив и нагъл.

Хлапенце сядай да си пишеш домашните, вечеряй и лягай, утре си на училище!

преди 6 минути, Bubbles написа:

Като всеки баща ще се тревожа и то много, то е ясно, но тая страна е неговата родина и той трябва да я пази, толкова.

Какъв мъж ще е ако е мъртъв? Стига глупости и празни фрази. Дълг мълг. Никой няма такъв дълг да умре в името на богаташите, които упралвяват страната и никога няма да видят фронта лично. Да умреш във война е по-логично, ако е срещу извънземни. Ако е срещу хора, и двете страни за излъгани.

• Автор
току-що, Bubbles написа:

Хлапенце сядай да си пишеш домашните, вечеряй и лягай, утре си на училище!

Хлапенце е който не е служил, съсел дето напразно сме  го отгледали.

Познаваш ли някой такъв?

преди 14 минути, Гражданин написа:

Какъв мъж ще е ако е мъртъв? Стига глупости и празни фрази. Дълг мълг. Никой няма такъв дълг да умре в името на богаташите, които упралвяват страната и никога няма да видят фронта лично. Да умреш във война е по-логично, ако е срещу извънземни. Ако е срещу хора, и двете страни за излъгани.

Колко съм се заблуждавал за теб и твоята дружинка на върлите русофоби. Бях останал с впечатлението, че ако Матушката ни нападне, както ни плашехте, че след Украйна идва нашият ред и точни вие, милитаризираните русофоби ще ни защитавате, пък то се оказва, че първи ще дезертирате. 

И сега не разбирам защо настоявахте да се репчим на Русия и да се изживяваме като най-големите натовски ястреби, вместо да запазим балансирана и по-обрана позиция, щом сте такива страхливци и нямате никакво желание да защитавате клета майка България?!

• Автор
преди 16 минути, Bubbles написа:

Вече съм абсолютно сигурен и напълно убеден, няма никакъв начин да си на повече от 12.

Утре да ти снимам ли войнишкия календар?

Най-лесно е за съвестта ти, да се самозалъгваш, че съм на 12.

Щото те човърка, че съм прав.

Като плъхове избягахте от кораба, после от безопасно разстояние бичите патриотизъм със сирини.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.