Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Форумен новговор

Featured Replies

преди 1 минута, Гражданин написа:

Какъв мъж ще е ако е мъртъв? Стига глупости и празни фрази. Дълг мълг. Никой няма такъв дълг да умре в името на богаташите, които упралвяват страната и никога няма да видят фронта лично. Да умреш във война е по-логично, ако е срещу извънземни. Ако е срещу хора, и двете страни за излъгани.

Те че са излъгани и двете страни е факт, но има неща като чест и достойнство които изискват в определени моменти да ги защитаваш.
Не си мисли че не би ме било страх или нещо там, аз съм даскал не супергерой, но има неща които искаме или не трябва да наведем глава и да ги направим.
А днес сте научени само удобството да търсите. все дяа ви е удобно, ви са нарупени правата...
Затова и сме на това дередже, дори един протест не можвете да организирате като хората какво остава за война. Тръгнали ми на протест в Събота и Неделя или по нощите, "Аз вика съм на работа.", е кой дириш после в парлемнт или друга ибституция като там вече няма никой? Стои и мълчи и не знае какво да каже. После замрежи поглед за малко па добави, ма ще ме уволнят иначе, ама какво ще ям...
Не се прави така, промените изискват жертви, но днес малко хора изобщо си ддават сметка за тези неща, защото нашия свят се напълни с хлапаци ревливи които само права искат но не и задължения. Цяла Европа е напълнила гащите от една Русия на която й дреме на шапката за нас и един САЩ чието население е 90%+ олигофрени сякаш не сме ги създали ние тия държави а обратното.
Иначе войната е най безмисленото нещо на света, защото ти го каза докато простолюдието си лее кръвта ония си пият ракията, затоеа за да не е така трябва да ги емнем тях, обаче няма кой щото сме заети да се дърляме по форумите за глупости.

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Хлапенце е който не е служил, съсел дето напразно сме  го отгледали.

Познаваш ли някой такъв?

Аууу той дечкото бил отлгедал някого...

• Отговори 495
  • Прегледи 26,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Айде запри се !!! Всички са свидетели на твоите обиди, основно към @АСПЕКТ. Искаш ли да те цитирам ?! Като развалена грамофонна плоча си. Чухме ти житието и битието, видяхме ти ориентациите. Нищо

• Избиваш го на мазохизъм ,хем не ти харесва мястото тук ,хората които пишат също не харесваш пък имаш същевременно желанието да си в този форум и сред тези същите хора Имаш големи претенции за зн

• Темата ти не е политическа за да е в този раздел като начало. Спрете да се обиждате в темите и няма да ви наказват - толкова е просто.

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Затова и сме на това дередже, дори един протест не можвете да организирате като хората какво остава за война. Тръгнали ми на протест в Събота и Неделя или по нощите, "Аз вика съм на работа.", е кой дириш после в парлемнт или друга ибституция като там вече няма никой? Стои и мълчи и не знае какво да каже. После замрежи поглед за малко па добави, ма ще ме уволнят иначе, ама какво ще ям...

Мишо, ти де беше като ходихме на протеста с Теточков бе? Цитирах му и буса с генераторите, и размятаните павета до паметника. Съгласи се, че съм бил там, инак няма как да ги знам. 

Ти де беше? Нали не си мишо, орел си и лъв на едно. Май беше на намалението в Алди. 

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Утре да ти снимам ли войнишкия календар?

Най-лесно е за съвестта ти, да се самозалъгваш, че съм на 12.

Щото те човърка, че съм прав.

Като плъхове избягахте от кораба, после от безопасно разстояние бичите патриотизъм със сирини.

И лепа Брена по цици да снимаш все е тая и по-добре да те мисля за хлапе, че с тоя акъл ако си дърт сметай колко си зле.

• Автор
преди 4 минути, Flashback написа:

Колко съм се заблуждавал за теб и твоята дружинка на върлите русофоби. Бях останал с впечатлението, че ако Матушката ни нападне, както ни плашехте, че след Украйна идва нашият ред и точни вие, милитализираните русофоби ще ни защитавате, пък то се оказва, че първи ще дезертирате. 

И сега не разбирам защо настоявахте да се репчим на Русия и да се изживяваме като най-големите натовски ястреби, вместо да запазим балансирана и по-обрана позиция, щом сте такива страхливци и нямате никакво желание да защитавате клета майка България?!

Нито съм русофоб, напротив, знам им езика и гледам доста клипове на руски. 

Не съм настоявал да се репчим на когото и да било. 

Бесните копейки все ни сатанизирате. 

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Нито съм русофоб, напротив, знам им езика и гледам доста клипове на руски. 

Не съм настоявал да се репчим на когото и да било. 

Бесните копейки все ни сатанизирате. 

Ти си бил като в карикатурите. И ти не знаеш какво искаш, но го искаш.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Утре да ти снимам ли войнишкия календар?

Какъв е този войнишки календар? Да не се стане пак объркване. Затова пак питам.

преди 22 минути, Flashback написа:

Колко съм се заблуждавал за теб и твоята дружинка на върлите русофоби. Бях останал с впечатлението, че ако Матушката ни нападне, както ни плашехте, че след Украйна идва нашият ред и точни вие, милитализираните русофоби ще ни защитавате, пък то се оказва, че първи ще дезертирате. 

И сега не разбирам защо настоявахте да се репчим на Русия и да се изживяваме като най-големите натовски ястреби, вместо да запазим балансирана и по-обрана позиция, щом сте такива страхливци и нямате никакво желание да защитавате клета майка България?!

Прасе, бЕгай от тука! Не съм русофоб, но с руснаците нямаме нищо общо като характер, култура и т.н. Те са масово военолюбци, които където и да са по света навсякъде се мислят за най-важна и привилегирована категория хора и трябва да са шефове където стъпят. Не уважават никой чужд народ, унижават всеки който смятат че не им се кланя. Говоря за повечето на какво ги учат, това е народопсихология, нищо че у дома си може да са крепостни роби. Това е една много странна страна и народ, с които не искам никой да насъскваме срещу тях и на които предпочитам да не си приличаме по нищо. И ти не се прави, че ще защиаваш клета майка, ако си прасето. А ако не си прасето, не си българин така или иначе. И в двата случая няма да се биеш с никого, освен ако не те накарат насила или не дезертираш.

• Автор
преди 1 минута, Bubbles написа:

И лепа Брена по цици да снимаш все е тая и по-добре да те мисля за хлапе, че с тоя акъл ако си дърт сметай колко си зле.

Е аз съм зле, служил, останал в клета майка, все плащам данъци тука. 

Не оставих аз родители и Родина. 

Има един дето не е ял войнишка чорба, всъщност трима сте, един от Берлин и един от ЮАР и още един не се сещам кой е. Ежите ни се за смисъла на клетвата и саможертва. 

После си пусне телевизора и пее одата на радостта, щото иначе знаете. Пак обори, ама не в Берлин, не в гетото на Франция или ЮАР. В Долно Уйно щяхте да сте  -бай ганю французина, африканеца, германеца. Като деца тъй си ги знаехме вицовете. Не знам защо, наистина тъй беше. 

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Ти си бил като в карикатурите. И ти не знаеш какво искаш, но го искаш.

Искам и го написах. Българите му викат "трън в петите, к р  в  г з. 

Махайте се и не се обръщайте. 

По-цветисто не мога да ти го кажа. 

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Какъв е този войнишки календар? Да не се стане пак объркване. Затова пак питам.

Е върви войник и ще видиш. 

Не само да ми разправяш, че съм предател, щото видях какво е да си военопленник на крадливи мерзавци като един нарицателен образ тука, дето дрънка служебния Макаров срещу нас. 

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Мишо, ти де беше като ходихме на протеста с Теточков бе? Цитирах му и буса с генераторите, и размятаните павета до паметника. Съгласи се, че съм бил там, инак няма как да ги знам. 

Ти де беше? Нали не си мишо, орел си и лъв на едно. Май беше на намалението в Алди. 

Били сте, кога? Кой ден? Материали от протести много, аз мога да кажа че съм участвал и във френската революция или събитията на 10,11,1989г. матрял; да искаш по тия въпроси.

И не съм казал че съм лъв или орел а само че не бих мрънкал като някои ревачи които ежедневно реват по целия форум.

• Автор
току-що, Bubbles написа:

Били сте, кога? Кой ден? Материали от протести много, аз мога да кажа че съм участвал и във френската революция или събитията на 10,11,1989г. матрял; да искаш по тия въпроси.

И не съм казал че съм лъв или орел а само че не бих мрънкал като някои ревачи които ежедневно реват по целия форум.

Е ти със сигурност не си бил, тъй, че не размахвай пръстче от пещерата на ламята Спаска. През 9 планини в 10-та. 

Все някой е бил, хора имаше, тебе те нямаше. Скрий се поне!

преди 1 минута, superiority написа:

Само да добавя че и тримата са над 70г.

Мне, и Аспект и лудия даскал са по-малки от мене. Оня от ЮАР не знам, дето си карал спортната кола по негърските магистрали. 

преди 2 минути, superiority написа:

Само да добавя че и тримата са над 70г.

Кой това? ИванКиров е на 40 години. 1983 набор. 2002 е бил на летен лагер. И още слушаме какво е станало там.

• Автор
току-що, superiority написа:

Да бе сигурно

С нещо такова си пишеш

image.png.7a96bfc06e346e0329424d135d4691f1.png

Възможно е, на акъл верно са жалък маразъм.

Заработват рубли за кофичка мляко.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

2002 е бил на летен лагер. И още слушаме какво е станало там.

Ти где беше тогава?

преди 19 минути, Bubbles написа:

Те че са излъгани и двете страни е факт, но има неща като чест и достойнство които изискват в определени моменти да ги защитаваш.

Няма никаква чест и достойнство в гроба, като те пратят да умреш като пушечно месо просто щото ако се обърнеш да бягаш в обратна посока ще те застрелят твоите не е особен избор нито героичен момент. Генералите решават колко жертвоприношения са допустими докато свършат куршумите на врага. Нищо геройско няма в това.

Не си мисли че не би ме било страх или нещо там, аз съм даскал не супергерой, но има неща които искаме или не трябва да наведем глава и да ги направим.

И кво? Ще наведеш глава, че си изтеглил късата клечка да е решил богат представител на военно промишления комплекс да те надупчат с куршуми, а ти няма да се опиташ при първа възможност да избягаш ми с някаква чест, гордост, достойнство и т.н. глупости ще си приемеш съдбата, че си жива мишена по която се хабят муниции, за да може да се поръчат още от нечий завод на някой супер богаташ?

А днес сте научени само удобството да търсите. все дяа ви е удобно, ви са нарупени правата...

Ми да, удобство ще търся, няма да искам да живея единствения си живот зле.

Много добре знам какво да кажа и съм много активен и убедителен, когато мога да кажа нещо, но хората не обичат да слушат и дори обичат да ги лъжат. Както ти обичаш да те лъжат, че има нещо хубаво в смъртта за родината и ти обичаш да лъжеш как би умрял за нея.

Не се прави така, промените изискват жертви, но днес малко хора изобщо си ддават сметка за тези неща, защото нашия свят се напълни с хлапаци ревливи които само права искат но не и задължения. Цяла Европа е напълнила гащите от една Русия на която й дреме на шапката за нас и един САЩ чието население е 90%+ олигофрени сякаш не сме ги създали ние тия държави а обратното.
Иначе войната е най безмисленото нещо на света, защото ти го каза докато простолюдието си лее кръвта ония си пият ракията, затоеа за да не е така трябва да ги емнем тях, обаче няма кой щото сме заети да се дърляме по форумите за глупости.

Еми ти сам го каза, че войната е безмислено нещо, тогава кви са тия смисли дето намираш "чест, достойнство..." ала бала? Глупости говориш и ти. 

• Автор
преди 22 минути, Bubbles написа:

Ти що емигрира бе мишо?

На думи - аслан!

На дела насра...

Чаветата от долно уйно по-недостойни ли са от френските негърчета, да ги озаряваш с патриотизъм със сирини?

За какви идеали светли забегна на май.. си Райна?

large.888(18).jpg.39aa6ccb0b94636f585aba68292e51ca.jpg

преди 4 минути, Гражданин написа:

Няма никаква чест и достойнство в гроба, като те пратят да умреш като пушечно месо просто щото ако се обърнеш да бягаш в обратна посока ще те застрелят твоите не е особен избор нито героичен момент. Генералите решават колко жертвоприношения са допустими докато свършат куршумите на врага. Нищо геройско няма в това.

Ъхъ, но ти беше един от тези, които настояваха в съседната тема украинците да воюват до "последния украинец", затова трябва да пращаме още и още оръжие в Украйна, и се изприщваше при споменаване на думата "мирни споразумения". 

На чужд гръб и 100 тояги са малко! 

Какво лицемерие!

преди 1 минута, Flashback написа:

Ъхъ, но ти беше един от тези, които настояваха в съседната тема украинците да воюват до "последния украинец", затова трябва да пращаме още и още оръжие в Украйна, и се изприщваше при споменаване на думата "мирни споразумения". 

На чужд гръб и 100 тояги са малко! 

Какво лицемерие!

Чакам цитат да видя къде съм казал как "украинците да воюват до "последния украинец"" и кога съм казал да се праща оръжие. Също и за мирните споразумения кога съм се изприщвал. Чакам цитати, прасе!

преди 5 минути, Гражданин написа:

Чакам цитат да видя къде съм казал как "украинците да воюват до "последния украинец"" и кога съм казал да се праща оръжие. Също и за мирните споразумения кога съм се изприщвал. Чакам цитати, прасе!

Ако имаше, щяха да са цитирани заедно с поста му. Какво очакваш? Типично Кремълски похвати. Повечето, които защитават РФ в раздела за политика са руснаци или българи, женени/омъжени за руснаци/рускини.

Нормален ЧОВЕК няма как да застане на страната на Империята на Злото - Руската Федерация. Тези същите се кланят и на Китай.

преди 2 часа, Гражданин написа:

Ти за нея си парче месо, млекодойна крава, от която тя прибира данъци, за да живеят в охолство политиците и олигарсите, които живеят на гърба на бедните и средната класа

Значи, предпочиташ да си парче месо, което условно е заплатено по-добре, та ако ще за целта да нямаш идеали и да си войник на който плаща и да убиваш хора за него. Да, уважавам това за семейството и то винаги е било на първо място...Обаче количеството пари и лукс, не са мерило за това, дали се грижиш добре за тях. Може утре всеки да извади пищова и да те изтрие от лицето на земята, това е сащ и не само теб. Според теб риска си струва, гробищата на сащ, пък и извън тях е пълно с кости на мислили по този начин, които не са дори описани в някоя статистика.

преди 51 минути, Гражданин написа:

И кво? Ще наведеш глава, че си изтеглил късата клечка да е решил богат представител на военно промишления комплекс да те надупчат с куршуми, а ти няма да се опиташ при първа възможност да избягаш ми с някаква чест, гордост, достойнство и т.н. глупости ще си приемеш съдбата, че си жива мишена по която се хабят муниции, за да може да се поръчат още от нечий завод на някой супер богаташ?

Ми да, удобство ще търся, няма да искам да живея единствения си живот зле.

Много добре знам какво да кажа и съм много активен и убедителен, когато мога да кажа нещо, но хората не обичат да слушат и дори обичат да ги лъжат. Както ти обичаш да те лъжат, че има нещо хубаво в смъртта за родината и ти обичаш да лъжеш как би умрял за нея.

Еми ти сам го каза, че войната е безмислено нещо, тогава кви са тия смисли дето намираш "чест, достойнство..." ала бала? Глупости говориш и ти. 

Не схващаш какво се оопитвам да ти кажа, не правиш елемнтарни разлики, прочети ми пак последния пост(Който си цитирал и помисли отново какво ти казвам :)

преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Значи, предпочиташ да си парче месо, което условно е заплатено по-добре, та ако ще за целта да нямаш идеали и да си войник на който плаща и да убиваш хора за него. Да, уважавам това за семейството и то винаги е било на първо място...Обаче количеството пари и лукс, не са мерило за това, дали се грижиш добре за тях. Може утре всеки да извади пищова и да те изтрие от лицето на земята, това е сащ и не само теб. Според теб риска си струва, гробищата на сащ, пък и извън тях е пълно с кости на мислили по този начин, които не са дори описани в някоя статистика.

Предпочитам да съм жив. Русия, САЩ и държави като тях отлеждат огромни количества деца, които да направят войници, които да изпратят някъде и после да си ги приберат в ковчези и самото им отглеждане е предвиждало точно това. Не виждам героизма като норма и задължителна концепция. Тъпотия измислена за контрол. Богатите старчета да пращат млади глупави войничета от бедни семейства да умрат някъде за нечии богатства.

преди 49 минути, IvanKirov написа:

Ти що емигрира бе мишо?

Няма да отговарям 200 пъти на един и същи въпрос, особено пък на хлапета невръстни които още не знаят далли им се пикае или им се..

Казах ти легай утре си на даскало.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Не схващаш какво се оопитвам да ти кажа, не правиш елемнтарни разлики, прочети ми пак последния пост(Който си цитирал и помисли отново какво ти казвам :)

Свахащам какво казваш, че няма да дезертираш ми ще изпъляняваш чест и дълг и т.н.. Вярваш си. Няма лошо, но това е някаква делюзия, която нямам намерение да боря щом предпочиташ да говориш така. Дано не ти се налага.

преди 7 минути, Гражданин написа:

Свахащам какво казваш, че няма да дезертираш ми ще изпъляняваш чест и дълг и т.н.. Вярваш си. Няма лошо, но това е някаква делюзия, която нямам намерение да боря щом предпочиташ да говориш така. Дано не ти се налага.

Да ти това го схващаш, но не схващаш защо, затова искам да помислиш.
Неслучайно постоянно меля че ние днес нямаме свобода а ти твърдиш обратното, днес ти самия потвърди отчасти това което и аз казвам, само че явно ти гледаш нещата от друг ъгъл, е няма лошо щом те удовлетворява.

Някак нямам доверие на някой, който казва "аз, ако това, ще онова". Предпочитам да ми пази гърба някой, който казва "ако това, не съм сигурен какво бих направил". Той поне е искрен. А другият в най-добрия случай е глупав. Щото, какво ще направиш в екстремна ситуация, се разбира наистина тогава, когато тя настъпи. И обикновено тогава на ония с "ще"-то можеш да им видиш само петите. Вятър работа, от синовете на вятъра.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Да ти това го схващаш, но не схващаш защо, затова искам да помислиш.
Неслучайно постоянно меля че ние днес нямаме свобода а ти твърдиш обратното, днес ти самия потвърди отчасти това което и аз казвам, само че явно ти гледаш нещата от друг ъгъл, е няма лошо щом те удовлетворява.

Нищо не съм казал, че ме удовлетворява, а напротив. Съвременното състояние на света не ми се харесва изобщо, но аз знам че нищо не мога направя по въпроса освен да дам своя малък принос като поне споделям спокойно какво не ми харесва, имам си относително спокойния малък живот и състоянието му е стабилно докато за него няма някаква директна заплаха като например да се смени системата и изведнъж дойде да ме мачка несвободата или да се събудя един ден и да нямам възможността вече да казвам поне спокойно каквото си искам в интернет например. Да има шанс да дойдат мрачните времена на някой авторитарен режим не ме устройва дори и да се счита така за демократично, ако на повечето зомбита им харесва, защото било имало сигурност и морал или някоя друга там глупост, заради която те са готови да я заменят (демокрацията/свободата си). Понеже раздават безплатен хляб например 70% могат да изберат да се отърват от демокрацията. За момент тя да се възприема като нещо лошо и само заради този момент на нейна слабост хората да заплюят за нея и да я сменят не си заслужава. Ти си в една от най-старите демокации, не знам дали ще те удовлетворява изведнъж да дойде диктатура на нейно място ама една такава тегава и "съветска", нищо че за всеки беден ром дори ще има хляб и някаква относителна уж "справедливост" и то даже ще съвпада за определен миг с "твоите идеали" (да речем, че тая демокрация е била много лоша, а сега виждаш как хората може да не са свободни ама пък имат какво да ядат"). Ами много скоро след идването на такъв "човеколюбив режим" не е изключено да му се види уродливото лице, защото няма как да няма такова както се видя на комунизма, нацизма и т.н. всяка друга провалена идеология, която идва с гръмки обещания за универсално човеклюбие. Но без демокрация и възможност за контрол на "чудовището", което е дошло перспективата е много много лоша вместо да си стоим в "демокрацията" поне, защото колкото и неперфекта да е тя, поне е дава възможности на всеки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.