Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Концепцията за Бог - Юдаизмът против Християнството!

Featured Replies

преди 1 час, realno написа:

Не знам каква литература четеш, но това за България не е вярно. Защо? Когато Бог прави завет с Авраам (първия евреин), Той му обещава, че чрез него ще с се благословят всичките народи, а не само евреите.

5. и няма вече да се наричаш Аврам, а ще бъде името ти Авраам, защото ще
те направя баща на много народи
6. и много, твърде много ще те разплодя, и ще произведа от тебе народи, и
царе ще произлязат от тебе.
7. И Моя завет между Мене и тебе и между твоите потомци подир тебе в
родовете им Аз ще направя завет вечен, за да бъда Бог на тебе и на твоите
потомци след тебе.
8. И ще дам на тебе и на твоите потомци след тебе на земята, по която
странствуваш, цяла Ханаанска земя, за вечно владение; и ще им бъда Бог.
9. И рече Бог на Авраама: а ти запази Моя завет, ти и твоите потомци след
тебе в родовете им.
10. Този е Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и между
твоите потомци след тебе (в родовете им): целият мъжки пол у вас да бъде
обрязан;

Очевидно е, че става дума за народите, произлезли от Аврам, а не от Ной. За подпечатване на договора и разпознаване "своите", божеството иска обрязване, т.е. християните нямат този договор.

преди 2 минути, stancheff написа:

А знаеш ли как се превежда на български изра ел

Не.

• Отговори 240
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Драга Ауми, темата ти е неправилно зададена. Иудаизмът няма нищо против другите религии, нито е против тях, нито го касае каква е концепцията за бог при тях. Християнството, чиято история започна като

• Принце на вярата, къщата на Рамбам е била във Фес, но на мястото видяхме да има  Chinese-Moroccan restaurant и само една плоча указваше, кой е живял тук. Не знам дали ти е известно, но Маймонид има жи

• Ти мирешеш на изгоряло направо. Къде си тръгнал да си надхвърляш фолклорната сянка, невежо човече. Както казва английската поговорка, преди да спориш, трябва да си подготвен. Преди всичко,"православен

Публикувани изображения

преди 46 минути, realno написа:

Разбирам, че си мислите, че е бил мюсюлманин, но ..................само във вашите фантазии .

Когато се изплезиш с/у танк ми се струва, че последния няма да претърпи особени щети.

Думата "Евреин" се използва в случая не като родова принадлежност, а символично - идващ от друг бряг, с друг начин и принципи на живот...

И думата "муслим" означава богопослушен и пак в този смисъл Авраам е точно муслим.човек, който жертва дори сина си Исмаил, но оставайки покорен Богу.

преди 46 минути, Търсещ истини написа:

5. и няма вече да се наричаш Аврам, а ще бъде името ти Авраам, защото ще
те направя баща на много народи
6. и много, твърде много ще те разплодя, и ще произведа от тебе народи, и
царе ще произлязат от тебе.
7. И Моя завет между Мене и тебе и между твоите потомци подир тебе в
родовете им Аз ще направя завет вечен, за да бъда Бог на тебе и на твоите
потомци след тебе.
8. И ще дам на тебе и на твоите потомци след тебе на земята, по която
странствуваш, цяла Ханаанска земя, за вечно владение; и ще им бъда Бог.
9. И рече Бог на Авраама: а ти запази Моя завет, ти и твоите потомци след
тебе в родовете им.
10. Този е Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и между
твоите потомци след тебе (в родовете им): целият мъжки пол у вас да бъде
обрязан;

Очевидно е, че става дума за народите, произлезли от Аврам, а не от Ной. За подпечатване на договора и разпознаване "своите", божеството иска обрязване, т.е. християните нямат този договор.

Не.

Ама наистина ли никой не знае какво означава израЕл

Самото име Израил означава „който се бори с Бога“.[4][5]

преди 3 часа, badr написа:

Когато се изплезиш с/у танк ми се струва, че последния няма да претърпи особени щети.

Думата "Евреин" се използва в случая не като родова принадлежност, а символично - идващ от друг бряг, с друг начин и принципи на живот...

И думата "муслим" означава богопослушен и пак в този смисъл Авраам е точно муслим.човек, който жертва дори сина си Исмаил, но оставайки покорен Богу.

Всичко, което не ви харесва е символика. Бих казал, че символични са ти знанията.  :(

Битие 14:13 А един от избавилите се дойде и извести това на евреина Аврам; той живееше при дъбовете на Амореца Мамврий, брат на Есхола и брат на Анера, които бяха Аврамови съюзници.

Названието  "евреин" означава - преминаване или това, което са записал в твоето определение "идващ от друг бряг, с друг начин и принципи на живот". 

Но "Израел" означава - човек който се борил с Бога.

Според твоята логика означава ли, че  "израелтянин" не се приема като родова принадлежност, а символично - човек борещ се с Бога? 

Освен това в посочения стих се говори за аморееца Мамврии. Аврам тук е разграничен като евреин, точно както неговият съюзник Мамврий е разграничен като аморей. 

Освен това, няма сведения някой друг преди това да е наричан по този начин. Ако имаш сведения кажи и ще се поправя. 

Да кажем, че аз не разбирам, ама да кажеш , че ап. Павел се е объркал е смешно. 

Филипяни 4:4-5 "При все че аз мога и на плътта да уповавам. Ако някой друг мисли, че може да уповава на плътта, то аз повече,5 бидейки обрязан в осмия ден, от Израилевия род, от Вениаминовото племе, евреин от евреи"

Названието "евреин" или "израелтянин" в началото може да са били символ на действие на даден човек, но в последствие са станали белег на род и потекло. 

За да ти олекне ще ти кажа, че лансирания от вас Исмаил технически също е евреин, защото е от Авраам. :wink12:

преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Моля разтълкувай какво имаш предвид. Аз го разчитам така: евреите са били непримирими към божеството въпреки закона. Божеството се разкрива чрез Исус за да ги примири. Те обаче го разпъват.

Възражението ми е, че евреите НЕ са били непримирими с Бога.  

Евреите са имали закона, но са го спазвали по задължение. Чрез ритуалите се "приближавали" до Бог, но сърцето им е бил далеч от Него. Постоянни са се предали на грехове и са следвали чужди богове най - вече Лунния бог, когото днес наричат Аллах. Това е записано в Стария завет. 

За да върне евреите при себе си и ги освободи от греховете им, Бог изпраща Исус. Но те не го разпознават като Месия поради завист и духовна слепота и Го убиват. Те си представяли и продължават да си представят Месията като силен политически лидер, който да ги освободи от Римското робство, а днес да им построи храм и донесе мир. Преди 2000 г и днес не разбраха, че истинския мир не е политическия мир, а мира, който Бог дава, и че най - големия им проблем не е робството на хора, а робството на греха. 

Но преди 2000 г Исус ги предупреди и това ще се случи:  Йоан 5: "43 Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете."

. Чрез ритуалите се "приближавали" до Бог, 

Всеки човек ,когато изпълнява ритуал се приближава до Бог - особено , когато произнася молитва.

преди 2 часа, realno написа:

За да върне евреите при себе си и ги освободи от греховете им, Бог изпраща Исус. Но те не го разпознават като Месия поради завист и духовна слепота и Го убиват

Отговорът не ме удовлетворява. Евреите продължават да следват своя бог и 2000 г. след Исус. Види се по- скоро Бог се е примирил с тях. :) 

преди 9 часа, realno написа:

Бог се разкрива чрез Исус с цел да ни примири със Себе Си, това, което закона не успяваше да направи. 

Оставам на мнение, че Исус прави неуспешна ревизия на юдаизма. Учението му не е възприето сред тях, но е разпространено сред други народи. В основата на учението си християните приемат юдейските текстове, но юдеите не приемат Исус сред пророците. Евреите се адаптират към християнството, когато имат интерес, защото е основано на техни свещени текстове, но не приемат желаещи незначителни християни в юдаизма. 

Волно погледнато, Христос е учредил секта на юдаизма, основана на вяра в същия бог, а апостолите и църквата са добавили сложно съчетаващи се ипостаси на Бог син и Св. дух.

преди 21 минути, Търсещ истини написа:

В основата на учението си християните приемат юдейските текстове, но юдеите не приемат Исус сред пророците.

Как да го приемат, като ги разкрива като лицемери, отменящи божиите заповеди, за да следват човешките си предания. И конкретният пример е как са измислили да заобиколят заповедта "почитай баща си и майка си", като обявят благата, с които биха могли да им помогнат за "корбан" (дар за Бога), и оттам нататък който искал да постъпи с родителите си като свиня и пак да го приемат за праведен, можел спокойно да си кара, както си знае. И така с доста други неща - то ритуали, писания и предания, талмуди, законодателства, всякакви витиевати сложни разисквания само и само да извъртят тълкуването на завета в своя лична и национална полза. И така до днес. 

Маймонид е още един пример с неговата "Мишне тора". Може да е голям мозък, но от някои неща, които съм виждала там, за мен той е Голям болен мозък. Двойни стандарти в законите за евреи и неевреи, залагане на жестокост към невинно същество на три години. Как може момиченце (нееврейка) на три години да бъде екзекутирано "както е по закона за животните" за интимни отношения с мъж евреин, освен ако не е под три години - тогава връзката не се смята изобщо за значителна, защото... по известни физиологични причини. Това беше най-фрапиращото "законодателство" по някакви уж божествени закони, което съм чувала да е измислено от някого. Всъщност, това е думата - измислено. 

8. Защото вие, като оставихте Божията заповед, държите се о преданието човеческо, миете шулци, чаши и вършите много други подобни неща.
9. И им рече: добре отменяте заповедта Божия, за да спазите вашето предание.

от Марка 7

• Автор
преди 20 минути, witness написа:

Маймонид е още един пример с неговата "Мишне тора". Може да е голям мозък, но от някои неща, които съм виждала там, за мен той е Голям болен мозък. Двойни стандарти в законите за евреи и неевреи, залагане на жестокост към невинно същество на три години. Как може момиченце (нееврейка) на три години да бъде екзекутирано "както е по закона за животните" за интимни отношения с мъж евреин, освен ако не е под три години - тогава връзката не се смята изобщо за значителна, защото... по известни физиологични причини. Това беше най-фрапиращото "законодателство" по някакви уж божествени закони, което съм чувала да е измислено от някого. Всъщност, това е думата - измислено. 

Може ли да ми цитираш къде Маймонид е казал това.

Как да го приемат, като ги разкрива като лицемери, отменящи божиите заповеди, за да следват човешките си предания.

Може ли да посочиш къде отменят Божиите заповеди?

И конкретният пример е как са измислили да заобиколят заповедта "почитай баща си и майка си",

А Исус на какво ви учи?

Лука 14:26
Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Отговорът не ме удовлетворява. Евреите продължават да следват своя бог и 2000 г. след Исус. Види се по- скоро Бог се е примирил с тях. :) 

Оставам на мнение, че Исус прави неуспешна ревизия на юдаизма. Учението му не е възприето сред тях, но е разпространено сред други народи. В основата на учението си християните приемат юдейските текстове, но юдеите не приемат Исус сред пророците. Евреите се адаптират към християнството, когато имат интерес, защото е основано на техни свещени текстове, но не приемат желаещи незначителни християни в юдаизма. 

Волно погледнато, Христос е учредил секта на юдаизма, основана на вяра в същия бог, а апостолите и църквата са добавили сложно съчетаващи се ипостаси на Бог син и Св. дух.

1. Бог не създава секта срещу Себе Си. Бог е Исус, Исус е Бог. 

2. Апостолите са свидетели на живота и учението на Исус, и преразказват това, което са видели и чули. 

преди 10 минути, _Aumi_ написа:

Може ли да ми цитираш къде Маймонид е казал това.

Да, мога, за толкова години не ти ли е направило впечатление, че не пускам непроверени твърдения. Давала съм го преди години, а сега главите с това там са прибрани някъде... Но има къде да се прочете. Макар че нямам особено желание да го правя. Това се отнася за Рамбам, не за всички еврейски учители и всички евреи. Всеки следва собственото си разбиране и убежденията си, а сред евреите те са пъстра палитра, но и този днес има много последователи. Предполагам по признака "най-обичам да мразя". 

преди 16 минути, _Aumi_ написа:

А Исус на какво ви учи?

Кои нас? Ти от кой "отбор" си, черешка, ягодка... 

преди 21 минути, _Aumi_ написа:

Може ли да посочиш къде отменят Божиите заповеди?

А Исус на какво ви учи?

Матей 15:1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха:
2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб.
3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед?
5 Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу,
6 - той да не почита баща си, [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума.
7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: -
8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.
  • Автор
преди 1 минута, witness написа:

Да, мога, за толкова години не ти ли е направило впечатление, че не пускам непроверени твърдения. Давала съм го преди години, а сега главите с това там са прибрани някъде... Но има къде да се прочете. Макар че нямам особено желание да го правя. Това се отнася за Рамбам, не за всички еврейски учители и всички евреи. Всеки следва собственото си разбиране и убежденията си, а сред евреите те са пъстра палитра, но и този днес има много последователи. Предполагам по признака "най-обичам да мразя". 

Кои нас? Ти от кой "отбор" си, черешка, ягодка... 

Когато се каже нещо, особено за човек от ранга на Рамбам, следва да се посочи източника и точния цитат с думите му.

Също така, каза че евреите отменяли Божиите заповеди, но не посочи точно къде в СЗ го пише това.

преди 8 минути, realno написа:

Матей 15:1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха:
2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб.
3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед?
5 Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу,
6 - той да не почита баща си, [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума.
7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: -
8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.

А Исус казва а намразиш всички!

Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

преди 16 минути, realno написа:

Не , Исус не е Бог а ,, син на Бога " 

преди 9 минути, _Aumi_ написа:

Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

Няма как Бог, чието име е Любов да ни учи да мразим някого. За пореден път вадиш цитат извън контекст. Това не е действие на здравия разум. 

Забрави ли заповедта "Почитай майка си и баща си" ? 

Най-напред Господ казва на онези, които са Го последвали, че ако искат да бъдат истински Негови ученици, трябва да Го обичат най-много от всичко. Това не означава, че учениците Му трябва да намразят бащите и майките си, жените и децата си, братята и сестрите си, а че любовта им към Христос трябва да бъде толкова голяма, че всички други любови да приличат на омраза. Сравни с Матея 10: 37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене; Никакви семейни връзки не трябва да са в състояние да отклонят ученика на Христос от пътя на пълното му подчинение на Господа. 

Няма как да обичаш истински ако не обичаш Бог. И обратно не е възможно да мразиш някого, но да казваш, че обичаш Бог. 

1 Йоаново 3:16
От това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята,

1 Йоаново 3:17
Но ако някой, който има световните блага, вижда брата си в нужда, а заключи сърцето си от него, как ще пребъдва в него любов към Бога?
1 Йоаново 4:7
Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога.
1 Йоаново 4:8
Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов.
  • Автор
току-що, realno написа:

Няма как Бог, чието име е Любов да ни учи да мразим някого. За пореден път вадиш цитат извън контекст. Това не е действие на здравия разум. 

Най-напред Господ казва на онези, които са Го последвали, че ако искат да бъдат истински Негови ученици, трябва да Го обичат най-много от всичко. Това не означава, че учениците Му трябва да намразят бащите и майките си, жените и децата си, братята и сестрите си, а че любовта им към Христос трябва да бъде толкова голяма, че всички други любови да приличат на омраза. Сравни с Матея 10: 37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене; Никакви семейни връзки не трябва да са в състояние да отклонят ученика на Христос от пътя на пълното му подчинение на Господа. 

Няма как да обичаш истински ако не обичаш Бог. И обратно не е възможно да мразиш някого, но да казваш, че обичаш Бог. 

От това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята,

Но ако някой, който има световните блага, вижда брата си в нужда, а заключи сърцето си от него, как ще пребъдва в него любов към Бога?
Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога.

Значи, цитатът от Лука, е лъжа?

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Когато се каже нещо, особено за човек от ранга на Рамбам, следва да се посочи източника и точния цитат с думите му.

Също така, каза че евреите отменяли Божиите заповеди, но не посочи точно къде в СЗ го пише това.

Не в СЗ, а в други техни тълкувания или предания като Талмуда и други. Линк мога да ти дам за конкретното място от Мишне Тора, то не е нещо тайно. Макар че повечето коментари, а те са много, са на иврит. Ето превода, текста на английски с някои бележки под номерата можеш да погледнеш в линка. 

"Ако, обратно, мъж евреин влезе в отношения с жена нееврейка, когато той го прави умишлено, тя трябва да бъде екзекутирана. Тя е екзекутирана, защото е накарала един евреин да бъде въвлечен в неприлично престъпление, както [е законът по отношение на] животно. [Това се прилага независимо от това] дали жената нееврейка е била непълнолетна на тригодишна възраст или възрастна, дали неомъжена или омъжена. И се прилага дори ако [евреинът] е бил непълнолетен на девет години, [тя е екзекутирана]." 

https://www.sefaria.org/Mishneh_Torah%2C_Forbidden_Intercourse.12.10?lang=en&with=all&lang2=en#:~:text=If%2C%20by%20contrast,with%20a%20male.%22

Казва още, че ако искаш да спасиш душата си, ще я изгубиш. И че ако стопанина на дома е наречен Велзевул, колко повече домашните му - което малко преди изказването за намразването на роднините. Кой е този Велзевул, кои са му роднините, колко пъти ще се омотаваме в буквалистични тълкувания и несмислени внушения. Като оплакванията ти, че Христос носел не мир, а меч за този свят - после се оказва, че мечът бил слово и излизал от устата му и т.н. и т.н. 

2. Апостолите са свидетели на живота и учението на Исус, и преразказват това, което са видели и чули. 

1. Добре. Не са секти. Бог създава три основни религии- юдаизъм, християнство, мюсюлманство за наследниците от Сара и Агар, и за последователите на Христос, щото нямат кръв с Авраама. 
  2. А апостолите преразказват.

Изобщо, сговорчив съм.

Форумджийски  събратя и сестри - раздела Религия стана място на качествения хумор.А най - виден хуморист се явява нашего брата никуващ се под ника Реално.

За да не бъда голословен - Исмаил се явява не родоначалник на арабите, а е Евреин.

преди 6 часа, realno написа:

За да ти олекне ще ти кажа, че лансирания от вас Исмаил технически също е евреин, защото е от Авраам.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, witness написа:

"Ако, обратно, мъж евреин влезе в отношения с жена нееврейка, когато той го прави умишлено, тя трябва да бъде екзекутирана. Тя е екзекутирана, защото е накарала един евреин да бъде въвлечен в неприлично престъпление, както [е законът по отношение на] животно. [Това се прилага независимо от това] дали жената нееврейка е била непълнолетна на тригодишна възраст или възрастна, дали неомъжена или омъжена. И се прилага дори ако [евреинът] е бил непълнолетен на девет години, [тя е екзекутирана]." 

https://www.sefaria.org/Mishneh_Torah%2C_Forbidden_Intercourse.12.10?lang=en&with=all&lang2=en#:~:text=If%2C%20by%20contrast,with%20a%20male.%22

Честно казано не разбирам това тълкуване. 

По-късните му тълкувания на писанията са доста по-различни.

преди 10 часа, realno написа:

Само че, разликата тук е , че приемате човекът Исус за Бог, а истинският Бог остава в сянката на човека Исус.

Само че, разликата тук е , че приемате човекът Исус за Бог, а истинският Бог остава в сянката на човека Исус.

Исус е помазан от кой? :) Какъв се пада св. Йоан Кръстител? 

Самият Исус е проповядвал вярата в Бог. Това, че той е "плод" на Любовта и то назованата "непорочна" разбираш ли го? 

Самите съблазни, самата съблазън от други хора, които идват от човеци и не  са подобни на Бог е по-характерна за жената, която след това я пренася към мъжа.  = Става въпрос за духовна изневяра!!! 

Всеки в себе си носи Светия Дух на Бог. Самите проповеди за Бог се извършват от свещеници! = Друг е въпроса по какви канони се правят! 

НО, поради особеностите на вярата в Бог, то заръките му се предават с притчи. 

Основната разлика между Юдаизмът и Християнството са начините по които да се извършват богослуженията. Та има сблъсък по кои завети да става това. В тоя аспект и исраелците и ислямистите налагат вярата в Бог по насилствен начин! 

Именно заради това и двата вида вероизповедания са против християнските възприятие по отношение на вярата в Бог. = От това печелят атеистите!!!

Утопия е да се счита, че е възможно религиите свързани с вярата в Бог да се обединят. Всеки ще "дърпа чергата" си към себе си!!!

Християните приемаме, че Исус е чакания месия! Той приема вярата в Бог по своя воля! Друг е въпроса, защо избра да бъде покръстен от Йоана, а по късно е разпънат от светската власт в следствие на предателството на юдеите. 

Всичко това е защото самите Фарисеи са били покварени и не са признали  Исус за първосвещеник! От там по-късно се ражда неговата Църква! Тя изначало е била Апостолска. Много по-късно след като и из римската империя се разнася вярата в Бог се обосновава като Православна Църква и Църква на католици с Главен Поп който е във Ватикана на сред Рим, базирана на вероучението за Христос. 

И вечният въпрос е дали Исус е от царският род на юдеите!!! Не!!! Самите евреи не го възприемат като такъв! 

Вярванията в Един Бог са много преди създаването на монотеизма. Те нямат пол, раса, език и т.н. Друг е въпроса кой е Адамовия род (човешкия)!!! 

Самите те се разпространяват по цял свят и затова е хубаво да се проповядва на словото на Бог изначален на всеки език, а не на точно определен език. 

Забравяте, че основните богослужения из териториите на латинския свят се извършват на латински и поради тази причина из католиците има обособяване на друг вид Църкви въз основа на християнските ценности проповядвани от свещеници (начетени хора). 

Мнозина не знаят основни разлики между православни и друг вид християни. В случая не става въпрос за езика, а за словата свързани с проповядването на вярата в Бог. При православните има Отци. Те са "командировани" от съответната Епархия. 

Самата БПЦ е автокефална! Тя е подчинена на Вселенската Църква, а не на Папата! Избора на първосвещеник се различава, но не виждам смисъл да ви казвам на какъв принцип е, защото считам, че сте интелигентни и може сами да си набавите необходимите материали и да се запознаете с тях при ваш интерес. Отделно, че не сте православни християни след като тук се чепкате като малки деца и се правите на кой е по-по-най разбирач по отношение на религиите и схващанията ви кой е Бог и кой не е Божи син. :) 

Тук не е девическа гимназия!!! :) 

Колко пъти ви съветвам, ако не знаете какво е да вярвате в Бог, то да питате енорийския си свещеник, а не тук да ръсите мъдрости със съмнителен (лукав) характер и да се правите на интересни по отношение на духовния мир и вярата в Бог!?

ОК, не признавате Исус за помазан (Христос), но не девойка, тетка или бабка може да ви даде необходимите знания за праведен живот! 

Аз казах! Мир Вам. Амин

• Автор

Всеки сам избира в какво да вярва и кого да следва - Творецът на света, или идоли!

преди 13 минути, _Aumi_ написа:

Всеки сам избира в какво да вярва и кого да следва - Творецът на света, или идоли!

Затова и е речено: Трънливи са Божиите пътеки! ;) 

Въпреки това: Има отъпкани от Апостоли. Но, първо трябва да се вярва в Бог, който е сътворил този свят като добро място за човеците, където те да господстват, а не хора с претенции на това, че са по-по-знаещи как е устроен този свят! :) 

И основната заръка на Бог е: Правете всичко с Любов! Всеки който насила прави неща -> Ще бъде съден от наследниците си! Те ваши деца ли са? = Затова създавайте деца с Любов, а не заради похотливи нисши страсти! Не е грешно да правите секс, но да е по подобие на Бог! 

Колко ли от мъжете са творци в днешно време и колко се правят на идоли за подражание?! :) 

Мир вам. Амин

преди 15 часа, _Aumi_ написа:

преди 15 часа, realno написа:

Няма какво да се оправдаваш. Най - близко до Бога ще са тези които са се отказали от всичко в името на това да са ученици на Бога. Да си обикновен последовател на Христос е лесно , гледаш си там битовизмите, гледаш да трупаш имане, гледаш да оставиш нещо следа след себе си... Но до толкова да достигнеш Бога ,че да застанеш до Бога и да си от първенците в Божието царство някога - наистина трябва да имаш период в който си се отказал от всичко и когато вече си ученик на Бога ,то тогава можеш да имаш пълната увереност ,че ще наследиш Божието царство изцяло. Докато някой не премине период на отрицание от всичко -  не може да се нарече Божи човек, може да се нарече обикновен вярващ ,но ,, Божи човек " не.

преди 3 часа, dioib написа:

Колко пъти ви съветвам, ако не знаете какво е да вярвате в Бог, то да питате енорийския си свещеник, а не тук да ръсите мъдрости със съмнителен (лукав) характер и да се правите на интересни по отношение на духовния мир и вярата в Бог!?

Кой енорийски свещеник ? Този който бие жена си , напива се докато не започне да се въргаля по земята , и се хвали че изневерявал на жена си с две жени. Или този ,който участва в сбивания , и преди да се бие сложи кръста на гърба си та Исус да не гледал . 

Нали от 2002  съм се допитвал до свещеници и съм им разказвал за това че при комата се оказах пред Бога , видях рая , и че съм се върнал тук по собствена воля да помагам. На въпроса ,, как да помагам ? " те или ми кажат да пълня касичката на храмовете , или почнат като Рамус ( делюзии , и пращат на психолог ) . Към кой енорийски свещеник да се обърна ? Като съм разговарял с всички в околията и едно и също - касичката или на психолог .

Ами благословиите на уж свещениците , преди битки ,, благославям ви за победа , Бог да е с вас докато убивате и сеете насилие " !@#😒

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.