Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Концепцията за Бог - Юдаизмът против Християнството!

Featured Replies

преди 3 минути, badr написа:

Ахахахахаха.О не!!!О не !!!

Посред бял ден - православен равин.Равински диетични закони.

Благодаря ти друже, благодаря.200.gif

Какво означава ортодоксален? 

Мирише ми на невежество. :cool:

Още един "заблуден" равин, който не обръща внимание на "метафорите" и вярва, че Исус е Месията. :cantbelieve:

Израел: Равин Даниел Цион

„Но Той беше прободен заради нашите престъпления, Той беше съкрушен заради нашите беззакония; наказанието, което ни донесе мир, беше върху Него и чрез Неговите рани ние сме изцелени.”  ( Исая 53:5 ; изпълнено в 1 Петрово 2:22-25; Римляни 5:6-8; Филипяни 2:6-11)

Син на равин, равин Даниел Зион ръководи йешива (равинско училище) в Солун, Гърция.

Когато нарастващата еврейска общност в София, България, се нуждае от равини, той
се мести там и в крайна сметка е избран за главен равин на България.

Когато България реши да изгони евреите по време на нацистката окупация, равин Цион каза на еврейската общност, че е по-добре да умрат в родината си, отколкото в Полша. Той организира протестно шествие и покани цялата общност в Централната синагога на София, за да се помоли за отмяна на това нечестиво решение.

софийска синагога, българия

Интериор на Софийската синагога: официално открита през септември 1909 г. в присъствието на цар Фердинанд I от България, тази синагога е най-голямата синагога в Югоизточна Европа. (Снимка: Wikicommons)

Интериор на Софийската синагога: официално открита през септември 1909 г. в присъствието на цар Фердинанд I от България, тази синагога е най-голямата синагога в Югоизточна Европа.

Множество евреи присъстваха на молитвеното събрание, но когато излязоха от синагогата, много от тях бяха бити и около 250 бяха арестувани.

Въпреки това те продължиха похода си към Светия Синод на БПЦ,
за да потърсят застъпничеството на епископа митрополит Стефан, уважаван в еврейската общност човек.

Епископ Стефан наистина се застъпи пред краля, който се застъпи пред Хитлер, за да не позволи еврейското население да бъде изпратено в Аушвиц , въпреки че хиляди бяха затворени в трудови лагери в България и не избягаха от преследване.

Нацистите набелязват равин Цион като един от главните равини на България и го бичуват публично пред Голямата софийска синагога. 

Софийска синагога, България

Софийска синагога, България

Равин Цион също е запомнен като спазващ Тората евреин, вярващ в Йешуа. Той последва Йешуа като истински вярващ евреин, като се стремеше да спазва всички равински закони, които самият Йешуа би спазил.

Той става съдия в равинския съд на Йерусалим, но е лишен от титлата си, когато еврейските лидери научават за вярата му в Йешуа.

Като доказателство са използвани четирите книги, които е написал на български за Йешуа.

Той каза следното в защита на своята вяра:

„Аз съм беден и немощен, преследван и уязвим, Йешуа ме победи и с Новия човек ме почете. Той ме избави от поразения от бедност аз с голямата Си любов; Той ме цени.

„Всеки ден хитрият сатана се стреми да грабне вярата ми, аз се държа за моя
Насърчител и гоня сатаната. Стоя тук сам във вярата си; целият свят е срещу мен. Отказвам се от цялата земна чест в името на Месията, моята половинка.”

Въпреки че е лишен от адвокатски права заради вярата си, българските евреи продължават да почитат равин Цион като свой равин.  

След смъртта му през 1979 г. на 96-годишна възраст българската еврейска общност в Израел го погреба с пълни военни и държавни почести. Ковчегът му стоеше в центъра на Яфа с пълна военна охрана. По обяд мъжете го пренесоха пеша до гробището в Холон.

Гробище Холон

Паметници на Холокоста в гробището Холон (Снимка: Wikicommons)

• Отговори 240
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Драга Ауми, темата ти е неправилно зададена. Иудаизмът няма нищо против другите религии, нито е против тях, нито го касае каква е концепцията за бог при тях. Християнството, чиято история започна като

• Принце на вярата, къщата на Рамбам е била във Фес, но на мястото видяхме да има  Chinese-Moroccan restaurant и само една плоча указваше, кой е живял тук. Не знам дали ти е известно, но Маймонид има жи

• Ти мирешеш на изгоряло направо. Къде си тръгнал да си надхвърляш фолклорната сянка, невежо човече. Както казва английската поговорка, преди да спориш, трябва да си подготвен. Преди всичко,"православен

Публикувани изображения

преди 37 минути, realno написа:

Какво означава ортодоксален? 

Мирише ми на невежество. :cool:

Ти мирешеш на изгоряло направо. Къде си тръгнал да си надхвърляш фолклорната сянка, невежо човече. Както казва английската поговорка, преди да спориш, трябва да си подготвен. Преди всичко,"православен"   е определение, което се употребява изключително и само за християни. "Бащата "на понятието е Евсевий Кесарийски, а е установено като определение на църковен събор. Това е термин, който съответства на богословски възгледи касаещи доктрината на Църквата и  изучаването на евангелията. Къде има евангелия  в иудаизма? Не смях, ами хилеж като те чете човек. Какво православие в иудаизма? какви православни равини? Този, който  е писал статията е разчитал, че ще я налапат като топъл хляб само невежи хора като теб.

Освен това , ортодоксален евреин няма как да признае Исус за машиях, нито изучава и се докосва до Брит Хадаша. Това е характерно за евреите месияни, а те не могат да бъдат наречени ортодоксални.   Този, който задълбочено е изучавал Тора, Танах и Талмуд  да признае Исус за машиях с едно  четене във влака, това е стръв на която се ловят глупаци, невежи и хора, за които този булшид  е храна.Съмнявам се, че ти с твоята ниска обща култура на тема иудаизъм  ще разбереш или знаеш  разликите между всички  групи ортодоксални евреи. На теб тази материя ти  е пълна мъгла. Кротни се на задната си анатомия, чети и си води записки.

на 23.01.2024 г. в 18:33, realno написа:

И те не са "наши", а на апостолите, които са били свидетели на живота, смъртта и възкресението на Исус

Сериозно? Ти ще пренапишеш историята на Църквата. 🤣Кои са тези апостоли, които са свидетели на смъртта на Исус? Поименно...

преди 15 часа, realno написа:

. В Библията няма юдаизъм

Какво  е иудаизъм? Дай определение! Аз твърдя, че Тора е иудаизъм, опровергай ме!

преди 1 час, realno написа:

Интериор на Софийската синагога: официално открита през септември 1909 г. в присъствието на цар Фердинанд I от България, тази синагога е най-голямата синагога в Югоизточна Европа. (Снимка: Wikicommons)

Тази пледоария какво трябва да докаже, че не разбрах?месиански иудаизъм винаги е имало. Това, което ти не разбираш с невежата си глава е, че дори според месианите, машиях не е част от Бог или богоподобно същество, така както е в християнството. Тогава: за какъв православен равин  плещиш? Месианите говорят за Йешуа ха-машиях, а еврейските пророци пишат за мелех-ха -машиях. Разликата е от земята до небето. Остава да обясниш на другите тук, как някой заченат от Бог ,ще бъде от потомството на човек? Давай, излей "мъдрости" да се посмеем.

преди 3 часа, laplandetza написа:

Не е противоречие. Все още има евреи, криптоевреи, които са запазени в своята вяра и традиции , но за пред света се представят за християни., както има и такива които са мюсюлмани.

Знаеш ли как се нарича насилственото покръстване и докъде води то  при евреите?

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Валки: Я разясни самото понятие "евреи"? Но с праведното слово! :) = п.п. Щото съм чувал за какви ли не евреии ... :) п.п. Включително за български евреи и регистър в Македония. :) 

преди 7 минути, valkiria1 написа:

Вероятно знам, познат е термина, просто трябва да си спомня.

Води до Мен ! , Аз съм Продукта на нещо подобно, нявга покръстен евреин, сетне избягал-защото е разкрит и минал в османската империя, като приел исляма.............. , а сетне е само история.......... до Аз.🙂

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Освен това , ортодоксален евреин няма как да признае Исус за машиях, нито изучава и се докосва до Брит Хадаша. Това е характерно за евреите месияни, а те не могат да бъдат наречени ортодоксални.   Този, който задълбочено е изучавал Тора, Танах и Талмуд  да признае Исус за машиях с едно  четене във влака, това е стръв на която се ловят глупаци, невежи и хора, за които този булшид  е храна.Съмнявам се, че ти с твоята ниска обща култура на тема иудаизъм  ще разбереш или знаеш  разликите между всички  групи ортодоксални евреи. На теб тази материя ти  е пълна мъгла. Кротни се на задната си анатомия, чети и си води записки.

Ще пропусна глупостите ти преди това .  Ето още един ортодоксален евреин повярвал, че Исус е Месията, което разбива на пух и прах теорията ти, че ортодоксален евреин не може да приеме Исус за Месия. Знам, че те боли от истината, но това са фактите. А ти какво казваш, няма значение, защото уж се пишеш за знаеща "юдаистка" , а твърдиш, че исляма е Авраамическа религия, което е дълбоко погрешно. 

Приятно четене::computer2:

Унгария: равин Игнац Лихтенщайн

„Но ти, Витлеем Ефрата, макар да си малък сред клановете на Юда, от теб ще излезе за Мен онзи, който ще бъде владетел над Израел, чийто произход е от древността, от древни времена.“  ( Михей 5:2 ; изпълнено в Лука 2:1-7; Матей 2:1-6)

Равин Игнац (Исаак) Лихтенщайн е вярващ хасид (праведен човек), който е служил като главен равин на Северния окръг на Унгария от 1857 до 1892 г.

По-късно в живота си, когато стигна до познанието за истината, че Йешуа е
Месията, той написа в брошурата си  Две писма: Какво наистина желая :

„Мислех, че Новият завет е нечист, източник на гордост, на
прекомерен егоизъм, на омраза, на най-лошия вид насилие, но когато го отворих, се почувствах странно и чудесно завладян. Внезапна слава, светлина проблесна в душата ми.

„Потърсих тръни и събрах рози; Открих перли вместо камъчета; вместо омраза, любов; вместо отмъщение, прошка; вместо робство, свобода; вместо гордост, смирение; вместо вражда, примирение; вместо смърт, живот, спасение, възкресение, небесно съкровище.”

Докато служи като равин, той написа няколко брошури, които доказват, че вярата в Йешуа е съвместима с юдаизма. Той и дори роднините на съпругата му бяха накарани да страдат на пазара на търговията, ограничавайки доходите им.

През 1892 г., след като известно време проповядва Брит Хадаша в собствената си синагога и понася жестоки репресии за това, той подава оставка от поста си. Той остава спазващ Тората еврейски последовател на Йешуа през целия си живот, но „полицията в сянка“ го следва навсякъде, където отиде. Дори хазяинът му се отчиташе пред него.

Той никога не се е подлагал на християнско кръщение или се е присъединил към Църква, тъй като е вярвал, че е намерил истинския юдаизъм в Добрите новини на цялата Библия, казвайки:

„Аз оставам сред собствените си братя, като страж отвътре и за да ги моля да видят в (Йешуа) Исус истинската слава на Израел.“ (Месианска асоциация)

Плоча на Маймонид

Плакет на Маймонид в Медицински център Рамбам, Хайфа: един от 13-те принципа на Маймонид в еврейската вяра е твърдата вяра в идването на Месията.

За капак на всичко омразния ви ап.Павел е бил ортодоксален евреин, следващ буквата на Тората, но става християнин. Знаеш как. Което още веднъж разбива твърдението ти, че нямало как някой като него да приеме повярва в Исус като Месия. Има как и се случвало и ще се случва. 

Сериозно? Ти ще пренапишеш историята на Църквата. 🤣Кои са тези апостоли, които са свидетели на смъртта на Исус? Поименно...

На смъртта са били свидетели не само апостолите, но и свещениците и войниците, които са запечатали гроба , където е бил погребан Исус, че да хванат в лъжа учениците му ако не възкръсне както твърдяха преди това, НО Исус възкръсна и се наложи твоите ортодоксални свещеници да скалъпят лъжа, че едва ли не учениците Му били откраднали тялото докато стражарите спели на пост. :cool:

Какво  е иудаизъм? Дай определение! Аз твърдя, че Тора е иудаизъм, опровергай ме!

Казах ти, че може да твърдиш всичко, но не си критерий за знание и истина, а Писанието.  

Отговори къде в Тората се говори за юдаизъм? Авраам юдаизъм ли е изповядвал при положение, че тогава е нямало Тора,  а според теб Тората е юдаизъм? А Яков, Исак? 

преди 17 минути, realno написа:

еврейската вяра

Такава вяра няма!!! :) 

преди 53 минути, laplandetza написа:

до Аз.

Което си подобие на какво? :) 

преди 3 минути, dioib написа:

Такава вяра няма!!! :) 

И в Тората няма юдаизъм, но се наричат така. Не се хващай за буквата и думата. Знаеш какво имам предвид. 

преди 4 минути, realno написа:

Не се хващай за буквата и думата.

Изчаквам Валки да ми разясни какво е понятието "евреин". ;) Това европеец ли означава? :) 

Това, което ти не разбираш с невежата си глава е, че дори според месианите, машиях не е част от Бог или богоподобно същество, така както е в християнството. 

Препоръчвам ти да чуеш проповеди и песни на месианските евреи и тогава ще осъзнаеш какви глупости пишеш за пореден път. Вярват и приемат Исус точно както го правим ние и всички християни по света. Приемат записаното в Новия завет както ние го приемаме.:cool:

преди 2 минути, realno написа:

Препоръчвам

На нея? :) = Знаещата? :) - Не ме разсмивай. Моля! :) 

току-що, dioib написа:

Това европеец ли означава?

Ами евреин, според мен, би трябвало да е човек, който плаща в евро.

Тъй я мисля тзя работа, но нали разкриха моето невежество, та не смея да бъда вече тъй категоричен.

преди 1 минута, badr написа:

невежество

:offtopic_s:К'во да ти скажувъмъ ... :) = Парите немът мирис! = Я с тувъ клише ке те апропо визирам. :) 

преди 2 минути, badr написа:

Тъй я мисля тзя работа, но нали разкриха моето невежество, та не смея да бъда вече тъй категоричен.

По скоро е човек , който не иска да плаща .........🙂

преди 3 минути, badr написа:

Като сме почнали, я кажи сега, е спорим от години, Кой плати на Мохамед да поведе хората около него и Кой плати масрафа за тая богоугодна работа. Знаш ли Кой написа Първия Коран и кой го поръча?

преди 3 минути, realno написа:

Препоръчвам ти да чуеш проповеди и песни на месианските евреи и тогава ще осъзнаеш какви глупости пишеш за пореден път. Вярват и приемат Исус точно както го правим ние и всички християни по света. Приемат записаното в Новия завет както ние го приемаме.:cool:

О да.И ти за и покажеш какви глупости пише си решил да покажеш портрет на Рамбам.

Предполагам си чел какво пише последния за Христос, та затова показваш неговия портрет.

преди 35 минути, realno написа:

Плакет на Маймонид в Медицински център Рамбам, Хайфа: един от 13-те принципа на Маймонид в еврейската вяра е твърдата вяра в идването на Месията.

Круто, очень даже круто.

преди 58 минути, realno написа:

Спри да дрискаш и се зачети какво обяснявам. В  иудаизма е заложена вярата в  машиях, това го има в писанията на всички пророци. Какво опровергаваш бе тъпунгер ? Прочети още веднъж какво ти пиша :

Това, което ти не разбираш с невежата си глава е, че дори според месианите, машиях не е част от Бог или богоподобно същество, така както е в християнството. Тогава: за какъв православен равин  плещиш? Месианите говорят за Йешуа ха-машиях, а еврейските пророци пишат за мелех-ха -машиях. Разликата е от земята до небето. Остава да обясниш на другите тук, как някой заченат от Бог ,ще бъде от потомството на човек? Давай, излей "мъдрости" да се посмеем.

На смъртта са били свидетели не само апостолите, но и свещениците и войниците

Не ме интересуват другите, искам поименно да ми цитираш имена на апостолите, които са били свидетели на възкресението. Разбираш ли какво питам за втори път.

Казах ти, че може да твърдиш всичко, но не си критерий за знание и истина, а Писанието.  

Отговори къде в Тората се говори за юдаизъм? Авраам юдаизъм ли е изповядвал при положение, че тогава е нямало Тора,  а според теб Тората е юдаизъм? А Яков, Исак?

Първо:невежо  и нискообразовано човече,  като теб, не може да ми казва нищо.

Второ-на въпроса се отговаря с въпрос, когато не можеш да дадеш отговор.

Трето-зададох въпроса :какво е иудаизъм.

До тук висиш с отговор на два въпроса. След като не можеш да отговориш на тях поради незнание,как ще разбереш какво ще ти обяснявам?

преди 30 минути, realno написа:

Какво общо имат масианските евреи с ортодоксалните евреи? Затова иде реч.

преди 1 час, laplandetza написа:

Вероятно знам, познат е термина, просто трябва да си спомня.

Води до Мен ! , Аз съм Продукта на нещо подобно, нявга покръстен евреин, сетне избягал-защото е разкрит и минал в османската империя, като приел исляма.............. , а сетне е само история.......... до Аз.🙂

Спомни си.

Иначе,  абстрахирайки се от това,че става въпрос за теб-описаното положение  е нещо, като нищо по отношение на която и да е религия. Що се отнася до Исляма -там е нямало промяна на вярата и имената на евреи. Това е било желание на твоите прадеди. Евреите са живеели добре под крилото на Исляма. Имало е многобройни еврейски общности, които са живеели добре и не са били притеснявани от властта.  Баязид Втори спасява сефарадски евреи от Испания. Първата истанбулска печатница е създадена от евреи. Там те издават и Тора.

преди 28 минути, badr написа:

Ти да видиш.

Имам невеж, това само обърканата глава на този човечец може да го сътвори. Дали е чувал и чел въобще Мишне Тора?

преди 17 минути, valkiria1 написа:

..

Иначе,  абстрахирайки се от това,че става въпрос за теб-описаното положение  е нещо, като нищо по отношение на която и да е религия. Що се отнася до Исляма -там е нямало промяна на вярата и имената на евреи. Това е било желание на твоите прадеди. Евреите са живеели добре под крилото на Исляма. Имало е многобройни еврейски общности, които са живеели добре и не са били притеснявани от властта.  Баязид Втори спасява сефарадски евреи от Испания. Първата истанбулска печатница е създадена от евреи. Там те издават и Тора.

....

Човека е бил, до колкото знаем много добър военен организатор, ръководител.Бил е на служба при Наполеон, НО..........влиза в конфликт и по еврейското му <същество> за малко да бъде ликвидиран от на практика военна милиция в редовете на наполеоновата армия. Бяга и преминава при врага, а тъй като е роден да бъде вестител на смъртта за враговете на която и да е армия, става мюсюлманин и преминава в тила на османците , където организира подготовка за пращане на бойни групи в редиците на врага. Както и да е ............ минало и неважно в общия порядък.
  Рабра се , че си много подготвена&подготвен , имаш знание, на мен ми липсва много по еврейските дела и въпроси, имам някакви основи , но толкова. Трябва да си призная , че не харесвам пропагандата по еврейския въпрос, не понасям добре вярващи евреи и направо презирам евреи ционисти, някак си ми е закодирано да не се сближавам с религиозни хора , <боговете> са коварни същества..........., с тях се разбираме най-добре, когато им създаваме работа далеч от нашите Дела.🙂

преди 31 минути, valkiria1 написа:

Спри да дрискаш и се зачети какво обяснявам. В  иудаизма е заложена вярата в  машиях, това го има в писанията на всички прорроци. Какво опровергаваш бе тъпунгер ? Прочети още веднъж какво ти пиша :

Чети както ти пиша, а не си съчинявай. Не пиша, че в "юдаизма" не се говори за Месия, а ти пиша и ти давам факти, че ортодоксални равини са приели ИСУС за Месия, а не че просто очакват и вярват в някой бъдещ Месия. Чети с разбиране. 

Не ме интересуват другите, искам поименно да ми цитираш имена на апостолите, които са били свидетели на възкресението. Разбираш ли какво питам за втори път.

Всички ученици без Юда са видели възкръсналия Исус включително някои жени. Ако те интересуват имената си ги намери в Евангелията. Едва ще се оскверниш, ако си ги потърсиш сама. 

Трето-зададох въпроса :какво е иудаизъм.

Казах ти и не разбираш. "Юдаизъм" не означава нищо, защото не се среща в Тората. Това е съвременно наименование на вярата ви. 

Аз те попитах, Авраам "юдаизъм" ли е изповядвал или не след като Тората все е нямало? 

Какво общо имат масианските евреи с ортодоксалните евреи? Затова иде реч.

И тук ти отговорих, но имам усещането , че пиша на стена. Месианските евреи вярват  в Новозаветните писания както го правят всички християни по света, а ортодоксалните вярват само в Тората. Очакват Месия, но не приемат, че Исус е Този Месия. Толкова ли е трудно да го разбереш. 

Чрез факти ти доказах и друго, че някои ортодоксални равини (не просто евреи) вярват, че Исус е Месията, което разби на пух и прах твърдението ти,че ортодоксален равин нямало как да повярва , че Исус е Месията. Имаш много поздрави от тях. Но едно не мога да разбера, защото се държите като ислямисти и тормозите такива хора. :angry:

Всички ученици без Юда са видели възкръсналия Исус включително някои жени

Значи не знаеш какво пише в  НЗ.

Казах ти и не разбираш. "Юдаизъм" не означава нищо, защото не се среща в Тората. Това е съвременно наименование на вярата ви. 

Попитах какво е иудаизъм ? Не те питам къде се среща.

Какво е иудаизъм???

Месианските евреи вярват  в Новозаветните писания както го правят всички християни по света, а ортодоксалните вярват само в Тората. Очакват Месия, но не приемат, че Исус е Този Месия. Толкова ли е трудно да го рна пух и прах твърдението ти,че ортодоксален равин нямало как да повярва , че Исус е Месията. Имаш много поздрави от тях. Но едно не мога да разбера, защото се държите като ислямисти и тормозите такива хора. :angry:

Трети път:

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Това, което ти не разбираш с невежата си глава е, че дори според месианите, машиях не е част от Бог или богоподобно същество, така както е в християнството. Тогава: за какъв православен равин  плещиш? Месианите говорят за Йешуа ха-машиях, а еврейските пророци пишат за мелех-ха -машиях. Разликата е от земята до небето. Остава да обясниш на другите тук, как някой заченат от Бог ,ще бъде от потомството на човек? Давай, излей "мъдрости" да се посмеем

Какво означава ортодоксален равин?

преди 46 минути, realno написа:

и ти давам факти,

Васееее, ти пак изтрещя! :) Неделната служба като ти мине... и понеделника бързаш по инерция да се изхождаш по любимата си тема.

преди 16 минути, valkiria1 написа:

Токова няма! :) = Има Вехт завет .... :) и Нов завет ... :) 

Ех, Валки .... стара си и немаш вещерски знания, а само се правиш на веща! :) 

п.п. По отношение на вярата в Бог!!! = Прави Любов, а не се бори с други!

Аз казах!!!

Не. Означава, че не обичаш да четеш и да разазсъждаваш. 

Попитах какво е иудаизъм ? Не те питам къде се среща.

Какво е иудаизъм???

Ти четеше ли какво ти пиша или само си губиш времето?

преди 54 минути, realno написа:

Аз те попитах, Авраам "юдаизъм" ли е изповядвал или не след като Тората все е нямало? 

преди 18 минути, valkiria1 написа:

Трети път:

Това, което ти не разбираш с невежата си глава е, че дори според месианите, машиях не е част от Бог или богоподобно същество, така както е в християнството. Тогава: за какъв православен равин  плещиш? Месианите говорят за Йешуа ха-машиях, а еврейските пророци пишат за мелех-ха -машиях. Разликата е от земята до небето. Остава да обясниш на другите тук, как някой заченат от Бог ,ще бъде от потомството на човек? Давай, излей "мъдрости" да се посмеем

Какво означава ортодоксален равин?

В дълбока заблуда си. Желанието и твърдението ти се разминават с действителността. Обяснявам ти като на  първолак, всеки месиански евреин вярва в НЗ и Исус както всеки вярваш християнин по света. Приемат го за Господ и Спасител от греховете. 

Срещал съм много евреи християни, всички вярват в това, което вярваме и ние. Може да не ти харесва това, но е факт. 

• Автор
преди 8 часа, realno написа:

Отец Му е бил и още е "християнин".  :cool:

Ти сериозно ли? Значи Бог Отец, е християнин?! :lol6:или е в кавички такъв!

И Бог ще ти се смее! 🤣

преди 2 часа, realno написа:

и да разазсъждаваш. 

Васе, недей да изтрещяваш повече - това дето го пробутваш не са съждения а са само имитации.

Остави разсъжденията на тия, дето ги могат тия работи. Ти в това още не си даже любител.

преди 4 часа, badr написа:

:lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.