Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

От доста време мисля да напиша едно нещо, но е малко грубо. Какъв е смисълът на живота на някой животни като прасета, пилета, крави и други? Те биват отглеждани, хранени, пазени от врагове, защитавани от хората - и с каква цел? За да бъдат накрая заколени и изядени от хората. Та се замислих - хората биват отглеждани, някой се грижи за тях - невидими сили, помага им се понякога, когато може - и с каква цел? Ей това се чудя - с каква цел?

Е, ако приемем, че хората няма да бъдат буквално убити - поне повечето от тях, преди да умрат от естествена смърт, те се отглуждат за друга цел. Може би другата цел е някой сили да хапват от енергията на хората.

Някъде четох, че има различни видове невидими сили и различните от тях се хранят с различен вид енергия - някой се хранят от отрицателната енергия, която се получава, когато хората изпитват отрицателни емоции. Други се хранят от енергията, получавана от положителните емоции. Та, тези сили май имат правото сами да провокират такива емоции - в допустима степен разбира се.

Ти първо намери смисъла на живота си за себе си. След това можеш да потърсиш какъв смисъл има живота ти за другите хора. А за да разсъждаваш какъв е смисъла на живота ти за останалите дето (вече) не са хора или пък за Бог (ако вярваш в Бог), ще трябва дост да излезеш отвъд рамките на човешкия ум.

п.п. В Природата всеки се храни с нещо - без изключения и на всички нива. Това е закон. Хората например освен физическата си тяло, също така хранят своето емоционално и умствено тяло. Храни се също и човешката душа. За хората винаги е от полза ако по-висши същности се хранят с техни еманации. Това е нещо, което зависи от самия човек. Контролирайки еманациите си (мисли, чувства, емоции), човек контролира и това с какви същности влиза във взаимодействие.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 257,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

Ти първо намери смисъла на живота си за себе си. След това можеш да потърсиш какъв смисъл има живота ти за другите хора. А за да разсъждаваш какъв е смисъла на живота ти за останалите дето (вече) не са хора или пък за Бог (ако вярваш в Бог), ще трябва дост да излезеш отвъд рамките на човешкия ум.

п.п. В Природата всеки се храни с нещо - без изключения и на всички нива. Това е закон. Хората например освен физическата си тяло, също така хранят своето емоционално и умствено тяло. Храни се също и човешката душа. За хората винаги е от полза ако по-висши същности се хранят с техни еманации. Това е нещо, което зависи от самия човек. Контролирайки еманациите си (мисли, чувства, емоции), човек контролира и това с какви същности влиза във взаимодействие.

Значи смяташ, че различните видове същности се хранят с различни видове емоции и мисли? Смяташ ли, че по-нисши същности се хранят с по-нисши или по-отрицателни мисли. По принцип такива работи пише в някой книги.

Това е един от вечните въпроси. Какъв отговор бихте му дали вие ? Какъв е смисълът на живота за вас ? :)

П.С. Не знам източника на този текст, намерих го в един файл...

Смисъла е, че няма смисъл! За някой няма, за други има...от къде да знам аз, да не съм живяла над 30 години?!?!?! Коментаторите по темата които нямат и 30 години, да се въздържат от конкретизации, моля :P

Не Ви ли писна от спорове?! На мен ДА!

Значи смяташ, че различните видове същности се хранят с различни видове емоции и мисли? Смяташ ли, че по-нисши същности се хранят с по-нисши или по-отрицателни мисли. По принцип такива работи пише в някой книги.

Една астрална същност е съвсем естествено да се храни с емоции, низшата с низши, висшата - с висши. Човек също храни астралното си тяло с емоции - низши или висши, в зависимост от допуснатото емоционално състояние.

Ейййй, живнахте и по тази тема ;) Мога да кажа, че смисъла могат да намерят само хора които си оставят време да помислят над него, което разбира се е за сметка на нещо друго което могат да свършат за това време. Въпрос на избор. Защо повечето не го намират или не го знаят ли? Ами защото за прекалено заети да работят на 3 места за да са добре финансово(има и изключения), аз затова не съм богат :P

Ейййй, живнахте и по тази тема ;)

Мога да кажа, че смисъла могат да намерят само хора които си оставят време да помислят над него, което разбира се е за сметка на нещо друго което могат да свършат за това време. Въпрос на избор.

Защо повечето не го намират или не го знаят ли? Ами защото за прекалено заети да работят на 3 места за да са добре финансово(има и изключения), аз затова не съм богат :P

А на мен ми дай три работи и ще имам смисъл на живота или поне цели! Щото ще имам достатъчно пари да си сбъдна мечтите! :) Която най-вече е независимост!

Смисълът на живота е простичък. Да обичаш. Какво и кого е без значение.

• 4 седмици по-късно...

Смисълът на живота е простичък. Да обичаш. Какво и кого е без значение.

Чудя се , ако обикна един камък , дали ще се усмисли живота ми , може би ако е скъпоценен донякъде да , но все пак си остава камък.

Смисъла на живота е да се отърсим от собственото си его. Тогава няма да има нужда и да се прераждаме, а само ще слизаме на Земята за да помагаме на останалите души.

Чудя се , ако обикна един камък , дали ще се усмисли живота ми

Ако успееш да достигнеш до това състояние,в което можеш да изпитваш любов към един камък,или към една тревичка,значи си успял да намериш смисъла...

Ако успееш да достигнеш до това състояние,в което можеш да изпитваш любов към един камък,или към една тревичка,значи си успял да намериш смисъла...

Тъкмо това щях да отговоря и аз. Взе ми думите от устата, пардон - буквите от ръката. Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Смисълът на живота е да обичаш и да те обичат...

Това е един от вечните въпроси. Какъв отговор бихте му дали вие ? Какъв е смисълът на живота за вас ? :scared:

П.С. Не знам източника на този текст, намерих го в един файл...

Не знам какъв е смисълът, ама кажете ми според вас има ли смисъл да живееш живот, в който доброволно си се лишил от почти всички удоволствия? И изобщо не говоря за лишаване от храна!

Да се лишиш от почти всички удоволствия в търсене на една химера или на нещо, което съвсем малък брой хора постигат?!

U.Ra, към една цел, независимо от това каква е тя винаги съществуват няколко пътя. Ти си избрал грешният! Публикувано изображение Разтърси се и открий и другите пътища, преди да е станало прекалено късно за теб да избираш друг път.

Прочети внимателно тази статия за зодия Водолей и помисли над нея. Но, най-важното е да прочетеш и осмислиш негативните характеристики на тази зодия. Статията е мвого добра и много точно те е описала. Публикувано изображение

http://az-moga.com/?p=76

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Не знам какъв е смисълът, ама кажете ми според вас има ли смисъл да живееш живот, в който доброволно си се лишил от почти всички удоволствия? И изобщо не говоря за лишаване от храна!

Да се лишиш от почти всички удоволствия в търсене на една химера или на нещо, което съвсем малък брой хора постигат?!

U.Ra, към една цел, независимо от това каква е тя винаги съществуват няколко пътя. Ти си избрал грешният! Публикувано изображение Разтърси се и открий и другите пътища, преди да е станало прекалено късно за теб да избираш друг път.

Прочети внимателно тази статия за зодия Водолей и помисли над нея. Но, най-важното е да прочетеш и осмислиш негативните характеристики на тази зодия. Статията е мвого добра и много точно те е описала. Публикувано изображение

има и НАЙ-НОВА новина в нета' - "БабуШки летают"

Публикувано изображение

А смисълът на твоя живот да не би да е да вкараш някой друг в правия път? Публикувано изображение

Остави човека сам да си блъска главата. Така най-добре се проумява истината.

А смисълът на твоя живот да не би да е да вкараш някой друг в правия път? Публикувано изображение

Остави човека сам да си блъска главата. Така най-добре се проумява истината.

Ма'ата, целта на Кришна-съзнание е НЕ да блъскаш не само главата си, но нито една част от тялото. Публикувано изображение

Напротив- В Кришна-съзнание гледат на матер. съзнания в най-мелкия случай като т.нар."кармИ". :newspaper:

КармИтата блъскат цял ден за могат вечерта да се интоксикират и вече оттам последсствията е знаят. Самият "карми" узнава в последствията какво е правил в последвтвие, но не може да излезе от цикъла. И на другия ден-пак блъска и после пак същото.

...така минава животът на "кармИтата"... Публикувано изображение

Ахахаахаааааааааа, не знаех, че шофьорите използват детеродния си орган вместо щека за бъркане в картера. :newspaper::) Да им имам акъла на журналистите от нет-инфо. Публикувано изображение

U.Ra, от линка, който си дал, чета следното:

"Мераклиите да създадат потомство използват мъжкия си полов орган като сензор, за да измерят до каква степен половите органи на женската са пълни със семенна течност, оставена от предишни съвкупления.

По подобен начин шофьорите измерват количеството масло в двигателя на автомобилите, обясняват авторите на откритието пред "Ню сайънтист"."

Публикувано изображение Това ме подсеща да ви покажа нещо:

http://www.bgjokes.com/story.php?itemid=69

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Тъъъ,разбрахме ли се ся какъв е смисъла или .... :yanim:

Всеки сам за себе си... Дадената наготово истина не е истина. :P

Смисълът на живота е да обичаш и да те обичат...

Ами ако никой не те обича (имам в предвид като човек от другия пол)?

Аз съм успял или поне по-рано бях, но и тогава нямаше смисъл и сега няма смисъл.

Тъъъ,разбрахме ли се ся какъв е смисъла или .... :offtopic_s:

Разбрахме го. За целта трябва да се четат свещените книги. Там черно на бяло е записано, че отговорът на въпроса за смисъла на живота, вселената и всичко останало е 42 Публикувано изображение

Иначе аз отдавна съм намерил отговора за себе си - смисъла на живота ми е да разкопчая всички сутиени в северното полукълбо и след това да прекося екватора :P Или поне да се опитам да го направя... Вече над 25 години от живота си преследвам тази благородна цел и изобщо не се оплаквам... :)

С камъните нямам проблем - колкото повече карати е камъка, толкова по-силна любов изпитвам към него Публикувано изображение Ама виж тревичката не успях да я обикна - само ми обръква възприятията и ми качва апетита... Херца или кокса допустими алтернативи ли са? :lol6:

Редактирано от Atropos (преглед на промените)

Аз съм съгласна с мнението, че смисъла на живота е индивидуален - всеки дава на живота си смисъл, който да е смислен за него си :-) А ако има някакъв универсален смисъл - харесва ми идеята, че Бог е сътворил живота, за да постигне съзнание, което да е способно да го възприеме. Както знаем от гръцките митове и от "Бхагаватгита", дори Арджуна и майката на Дионис не са успели :-)

Аз съм съгласна с мнението, че смисъла на живота е индивидуален - всеки дава на живота си смисъл, който да е смислен за него си :-) А ако има някакъв универсален смисъл - харесва ми идеята, че Бог е сътворил живота, за да постигне съзнание, което да е способно да го възприеме. Както знаем от гръцките митове и от "Бхагаватгита", дори Арджуна и майката на Дионис не са успели :-)

Не всеки може да намери смисъл, некой се лутат просто.

Тогава може ще ти бъде от интерест книгата "Спърм Уорс" (Sperm wars) ...

:eek:

има и НАЙ-НОВА новина в нета' - "БабуШки летают"

Публикувано изображение

Смисъла на моя живот е в това да създам семейство, и да възпитам децата си като добри хора .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.