Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

Когато изобретим совалките със светлинни скорости и тръгнем да кръстосваме световете, теб ще те оставим да пазиш застаряващата си планета, за да избегнем възможността да не бъдеш здраво стъпал на земята.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

Когато изобретим совалките със светлинни скорости и тръгнем да кръстосваме световете, теб ще те оставим да пазиш застаряващата си планета, за да избегнем възможността да не бъдеш здраво стъпал на земята.

ха ха нямате проблем ама да ми оставите няколко мадами че сам какво ще правя ;):)

А когато изобретим такива совалки...... отдавна ще съм не на земята а под нея Публикувано изображение

Защото това ще се случи ............далече в бъдещето Публикувано изображение

ха ха нямате проблем ама да ми оставите няколко мадами че сам какво ще правя :speak::)

...за смисъла на живота си говорим... Той бил отдавна открит от учените - няколко мадами.

...за смисъла на живота си говорим... Той бил отдавна открит от учените - няколко мадами.

Браво приятел.. това ме разсмя от сърце...Малко изопачи думите ми,но нищо,получи се :speak:

Редактирано от spark (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Безпътен, днес се изправям, в съзвучие с последния тон на угасващ живот. И прав съм, но мъртъв, и според случая - уж клетка, уж човек, уж народ... Аз съм всичко, Абсолют, или Логос, но отдавна отминали, отавна изтлени. Аз съм всичко и дори по-много, всички цялости, всички вселени... Всичко, всичко, всичко неистинно!!! Всичко претъмно, безумно и черно!!! Моля те, Господи, с твоето "нищо" в мен се роди, очисти ме безмерно!

• 3 седмици по-късно...

За мен смисълът на живота е семпличък - да си го изживея смислено.

Същото искам и аз, обаче без последната думичка :speak:

Същото искам и аз, обаче без последната думичка :speak:

Па съгласен съм и с двамата. Много ми е да съм великан.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Смъсълът няма да ни се открие в този живот, бил той нашия или на Вселената.

Следователно не бива да го търсим, а да го следваме...

Ами как да го следвам,като не го знам кой е? (смисълът де...) :speak:

Ами как да го следвам,като не го знам кой е? (смисълът де...) :speak:

Па кой е?-Той е.

• 5 месеца по-късно...

Същото искам и аз, обаче без последната думичка ;)

Докторе, много съм съгласна с теб. Въпреки, че и аз си блъсках главата за смисъла. Но разбрах, че няма смисъл да търсиш смисъл. Просто живей и СЕ ВСЛУШВАЙ В СЕБЕ СИ. Може би прозрение за СМИСЪЛА, ще дойде когато най-малко се интересуваме от него. Знам ли... Публикувано изображение

Човек трябва да е убеден в личностната си смърт за да се събуди, тогава може, а и ще намери смисъла в живота си, който така или иначе не му принадлежи.

Цитатите е добре да се разбират. Прав е, разбира се, Леонардо. Но казва малко повече, според мен. "Лука 9:24 Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене, той ще го спаси."

Всъщност за мен въпросът за смисъла на живота никога не е стоял, преди да осъзная съществуването и на други измерения. Като дете в един момент другите измерения ги бях забравила, за сметка на това бях много жизнена и изобщо не ме вълнуваха екзистенциални проблеми. И дума да не става да не ми се живее. Бях една топка от енергия. Чак когато започнах много силно да си спомням, дойде и страданието и копнежа по онова, от което съм се откъснала, за да дойда тук. Контрастът е огромен. Мисля че затова на много хора не им се дава да си спомнят кои са и живеят все едно "потънали в материалното". Опасността е реална, че веднъж спомнил си, човекът ще загуби смисъла на своето въплъщение в тяло и няма да успее да си изпълни задачите. Много е трудно да виждаш отвъд нещата и да приемеш живота и уроците му, и работата, с която това е свързано. Положителното на спомена и чувството на откъснатост на това съществуване тук от Дома е, че тази болка може да се превърне в стимул за истинска работа за трансформиране на тази наша реалност. Мисля, че в това е и смисълът, в чисто еволюционно отношение - така текат нещата и понякога текат с болка, за да се раждат. Важно е просто да съдействаме: Болката от раздяла е това, което прониква целия свят и създава формите, безбройни в безмерното пространство. Болката от раздялата е това, което нощ след нощ от звезда към звездите гледа в глухо мълчание, разливащо се като песен в шума на листата на дъждовната, тъмна пролетна нощ. Тази болезнена всепроникнатост се задълбочава в любов и желание, в страдание и радост в човешко облекло. Рабиндранат Тагоре (Превод от немски - мой)

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

„Този, който не цени живота, не го заслужава.“

Леонардо да Винчи

Ей, това е истината!!!

Какъв е смисълът на живота за вас ?

Да откриеш своя център и да се изгубиш, но това са само думи Публикувано изображение

А иначе няма смисъл в безсмислието :P Поздрави!

• 4 седмици по-късно...

Смисълът се намира с мисъл.

Или пък с изоставянето на всякаква мисъл...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.