Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

А някой си губят енергията само в това!

Дам, но предпочитам да си я губя само в това, благодаря за прозрението :)

Редактирано от elman (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 257,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

Докато човек има мечти и цели , и се бори за осъществяването им , живота му има смисъл. Загуби ли се надеждата , че ще достигне желаната мишена , губи се и живота му, смисъла. Естествено , погледнато реално на нещата сам никой не е успял да направи нещо. Упората на един човек е неговото семейство, силата придобива от приятелите си, а смелостта от човека до себе си , или иначе казано любовта. Парите също са важни за да постигнеш целите си. Има една фраза " Парите не са всичко , но без пари , всичко е нищо." Ако някой каже , че за него парите не са важни - ще излъже. Не говоря за огромна сума , а за необходимата. Всяко едно нещо , е важно и трябва да има своите граници. В живота трябва да се постигне нещо , ценно за теб , важно , запомнящо се. Така ,че в часа на смъртта си , човек за затвори очи със усмивка , доволен от преминалия път и от постиженията му...

В живота трябва да се постигне нещо , ценно за теб , важно , запомнящо се. Така ,че в часа на смъртта си , човек за затвори очи със усмивка , доволен от преминалия път и от постиженията му...

Ааааа ето с това съм съгласен, но не и с горе написаното ;)

Докато човек има мечти и цели , и се бори за осъществяването им , живота му има смисъл. Загуби ли се надеждата , че ще достигне желаната мишена , губи се и живота му, смисъла.

Естествено , погледнато реално на нещата сам никой не е успял да направи нещо. Упората на един човек е неговото семейство, силата придобива от приятелите си, а смелостта от човека до себе си , или иначе казано любовта.

Парите също са важни за да постигнеш целите си. Има една фраза " Парите не са всичко , но без пари , всичко е нищо." Ако някой каже , че за него парите не са важни - ще излъже. Не говоря за огромна сума , а за необходимата.

Всяко едно нещо , е важно и трябва да има своите граници. В живота трябва да се постигне нещо , ценно за теб , важно , запомнящо се. Така ,че в часа на смъртта си , човек за затвори очи със усмивка , доволен от преминалия път и от постиженията му...

Кое от изброените от теб неща реално принадлежи на човека? Кое той може да запази, върху кое има контрол?

Какво става, когато градим къща върху пясък, при това- подвижен?

Изключително важно е човек да си отиде от този свят уовлетворен. Но ако смъсълът на живота му се състои от пясъчни елементи, удовлетворението в някакъв момент няма да го спаси от поредната врътка ...

Дам, но предпочитам да си я губя само в това, благодаря за прозрението ;)

Поста ми не беше насочен към теб! Става въпрос за: по принцип! И това, не е прозрение! Част от живота е, на хората които обичат да мислят!

Може би, а може би е пилеене на време!

:P <-- едва ли скоро ще открием топлата вода ;)

Оффффф топик

Въпрос към Сталик - защо има и такива хора като вокалиста които вместо да циврят колко са изтормозени са допринесли толкова много .... не бях влизал дооооста отдавна тук и пак попаднах на няколко "меки" теми :) Веслео. Реших да си задам въпроса - отговор няма да чакам понеже скоро нямам планове пак да влизам

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Поста ми не беше насочен към теб! Става въпрос за: по принцип! И това, не е прозрение! Част от живота е, на хората които обичат да мислят!

Може би, а може би е пилеене на време!

Знам, че говореше по принцип, просто реших, че е уместно изразя живозаинтересоваността си към пилеенето на време :P

Кое от изброените от теб неща реално принадлежи на човека? Кое той може да запази, върху кое има контрол?

Какво става, когато градим къща върху пясък, при това- подвижен?

Изключително важно е човек да си отиде от този свят уовлетворен. Но ако смъсълът на живота му се състои от пясъчни елементи, удовлетворението в някакъв момент няма да го спаси от поредната врътка ...

Всичко е въпрос на психика..

Смисълът на живота се намира... след смъртта. Приживе той трудно се вижда, защото погледа ни е късичък. След смъртта разбира човек защо се е родил на този свят. Но, след като се прероди, бързо забравя това. Всеки един живот има своя скрит смисъл. Нищо безсмислено няма, както на този, така и на онзи свят. Всяко едно съществуване има своя велик смисъл.

След смъртта разбира човек защо се е родил на този свят. Но, след като се прероди, бързо забравя това.

Тогава ти как помниш? Има 2 варианта - преродила си се,но си спомняш,което е в противоречие с написаното от теб,или просто това е някаква теория,в която вярваш. Според мен по-скоро е второто...

Именно затова в този раздел има толкова много теории - всеки си вярва в нещо,и го огласява с убеждението,че е прав. Но когато липсва изживяването,не е ли всичко това просто една говорилня...Разни висши светове,фини енергии,прераждания и т.н. Понякога ми става смешно,като чета...Ако всички,които пишат такива неща,действително са ги изживели и говорят от позицията на личния си опит,това вече е нещо друго. Но тогава те едва ли биха се занимавали да пишат тук... Та именно затова смятам,че всички тук сме книжни философи. И би било добре по-малко да говорим и теоритизираме,и повече да живеем. Истински.

Тогава ти как помниш? Има 2 варианта - преродила си се,но си спомняш,което е в противоречие с написаното от теб,или просто това е някаква теория,в която вярваш. Според мен по-скоро е второто...

Именно затова в този раздел има толкова много теории - всеки си вярва в нещо,и го огласява с убеждението,че е прав. Но когато липсва изживяването,не е ли всичко това просто една говорилня...Разни висши светове,фини енергии,прераждания и т.н. Понякога ми става смешно,като чета...Ако всички,които пишат такива неща,действително са ги изживели и говорят от позицията на личния си опит,това вече е нещо друго. Но тогава те едва ли биха се занимавали да пишат тук... Та именно затова смятам,че всички тук сме книжни философи. И би било добре по-малко да говорим и теоритизираме,и повече да живеем. Истински.

Ако ти кажа истината - има два варианта - или да ми повярваш, или не. Изборът е твой. А аз нямам намерение да убеждавам когото и да било. Най-малко някой, който няма доверие в себе си. )))

Ако ти кажа истината - има два варианта - или да ми повярваш, или не. Изборът е твой. А аз нямам намерение да убеждавам когото и да било. Най-малко някой, който няма доверие в себе си. )))

Окей,окей...Виждам,че го прие твърде лично...И аз нямам намерение да убеждавам някой в какво да вярва и в какво - не.

Мир,любов и разбирателство! Публикувано изображение

"Има толкова отделни пътища,колкото отделни души" - Р.Пърсиг

p.s. Явно имаш дарба,щом успя да прозреш,че съм нямал доверие в себе си. Може би смисълът на твоя живот е да раздаваш квалификации на хората... ;)

Окей,окей...Виждам,че го прие твърде лично...И аз нямам намерение да убеждавам някой в какво да вярва и в какво - не.

Мир,любов и разбирателство! Публикувано изображение

"Има толкова отделни пътища,колкото отделни души" - Р.Пърсиг

p.s. Явно имаш дарба,щом успя да прозреш,че съм нямал доверие в себе си. Може би смисълът на твоя живот е да раздаваш квалификации на хората... ;)

Когато някой се обръща към мен, приемам го лично, разбира се. Аз не съм като вас - с претенции за безличностност, но показващи съвсем обратното. )))))))) Гледам - доста такива тук и без мен. )))))))))

Не е дарба да прозреш зад прозрачности. Фасулска работа е. А ти по-добре открий своя смисъл, не го виждай в чуждия... ))))))

Когато някой се обръща към мен, приемам го лично, разбира се. Аз не съм като вас - с претенции за безличностност, но показващи съвсем обратното. )))))))) Гледам - доста такива тук и без мен. )))))))))

Не е дарба да прозреш зад прозрачности. Фасулска работа е. А ти по-добре открий своя смисъл, не го виждай в чуждия... ))))))

Окей...Мерси за съвета. Успех и на теб.

Готфрид Бен

(основна част от)
ДВЕ НЕЩА САМО

"През толкова форми премина,
през Аз и Ние и Ти,
престрадано всичко изстина
с въпроса: за цели какви?!

...

Дали рози, море или пряспата снежна,
онова, що цъвтя и посърна във мраз,
има две неща само: пустотата безбрежна
и от съдбата белязано Аз."
:P Много е хубаво! Където е "аз" е пусто ... Казват, имало и "не-аз"...

Щом продължава ... Щом вълшебното кълбенце продължава да се търкаля... Ще продължи юнакът...

Щом продължава ... Щом вълшебното кълбенце продължава да се търкаля... Ще продължи юнакът...

Знаеш. че смисъла на живота за всеки е различен, е моя поне за момента угасна, сега съм просто по течението...

сега съм просто по течението...

Остави му се да те носи...Почивай. Не търси смисъл и не мисли. Разтовари се психически. Когато дойде време,пак ще откриеш смисъла за себе си. Такива периоди са полезни...

Остави му се да те носи...Почивай. Не търси смисъл и не мисли. Разтовари се психически. Когато дойде време,пак ще откриеш смисъла за себе си. Такива периоди са полезни...

Дааа вероятно си прав, но немога да мисля, всичко друго да, но не и това. Аз за мисленето живея. Благодаря са съвета.

Полезни са. И тежки. Един ден човек се уморява от това уж намиране и губене. И има шанс да открие нещо, което нито се появява, нито изчезва. А си е винаги. То не е различно за различните хора. За различните хора са различни само смислите, които може да бъдат загубени.

Животът е преодоляване на ограничения (най-вече вътрешни). Да живееш не е лесно, но пък е красиво! Но първо трябва да се научим да откриваме ограниченията си, да си признаем тяхното съществуване.

• 3 седмици по-късно...

Щастието.

Всеки иска да бъде щастлив и да избегне болките и страданията. Стремим се по различни начини, но към щастие се стремим. Някои чрез пари, слава, коли, жени(ама много), апартаменти, къщи, власт, наркотици, глезене, мързел, здраве, семейство, приятели, деца, работа, хоби ..... – колкото хора, толкова цели.

Някой от тях не са лоши. Всички обаче са нетрайни в същността си. Зависят от условия. И в най-голямото щастие се съдържа страданието, защото щастието свършва.

Всичко е взаимозависимо и взаимосвързано. Всичко е причина и следствие. Всяка мисъл, дума и действие определят бъдещето, това което се случва сега е резултат от миналите ни мисли, думи и действия. Пълна отговорност. Кактусите на които понякога седим сами сме ги засели.

Всеки се стреми към щастие и то някак се изплъзва.

Гневът, гордостта, ревността, желанието и невежеството се появяват всеки ден в различни комбинации в ума ни. Мислим, казваме и правим неща, неприятни и болезнени за другите. И създаваме причини същото да се случва и на нас. Омагьосан кръг.

Когато имаме нова кола или къща, не са щастливи колата или къщата, щастливо е това което е между ушите ни, това което наричаме ум. Това което възприема света ни точно сега. Нека търсим щастието там където е!

Има два вида щастие. Единия вид е свързан с картинките които се появяват в огледалото на ума ни. Този вид е нетраен.

Другия вид щастие е абсолютно. Това е сиянието на самото огледало. Преживяването на преживяващия. Безвременно и безкрайно. Отвъд думите и понятията. Трябва само да почистим огледалото от „замърсявания” – смущаващите чувства, закостенелите идеи и вредните навици.

Тогава сме абсолютно безстрашни, спонтанно радостни и интелигентно работим за да помагаме на другите.

Всеки има потенциала да е щастлив във всеки момент от живота си. Там където е.

Успех, любов и късмет на търсещите!

вярно е че каквото посее човек това и ще пожъне.Смисала на живота трябва да търсим като си отговорим на въпроса защо идваме на този свят.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.