Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

Остави му се да те носи...Почивай. Не търси смисъл и не мисли. Разтовари се психически. Когато дойде време,пак ще откриеш смисъла за себе си. Такива периоди са полезни...

К'о ше ка'еш за днешния еврейски празник?.. :lol6: не се ли чувстваш, като прасенце на Коледа?.. ахахахахааа Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от tigertron
Моля, съобразявайте се със съдържанието на постовете си! (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 257,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

Просто няма смисъл Грешка на Природата Създала го е за проба Пробата е неуспешна Той действа против нея Нарушава равновесието и Тя не е тъпа и го осъзнава .......ще си му го върне..... При това .......тъпкано (говорим за човешкият живот - нали)

Просто няма смисъл

Грешка на Природата

Създала го е за проба

Пробата е неуспешна

Той действа против нея

Нарушава равновесието и

Тя не е тъпа и го осъзнава

.......ще си му го върне.....

При това .......тъпкано

(говорим за човешкият живот - нали)

А, дали е на природата? Каква е ползата и тогава?

Редактирано от elman (преглед на промените)

Човек е роден, за да живее, а не за да съществува! И аз съм "ЗА" тва всеки да изживее своя живот така както му харесва, без да се вкара в нечии рамки и критерии било то да смисленост, било за пълноценност! Смисълът на моя живот - тва е да си изживея днешния ден максимално добре и така, както на мен ми харесва!

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

Човек е роден, за са живее, а не за да съществува! И аз съм "ЗА" тва всеки да изживее своя живот така както му харесва, без да се вкара в нечии рамки и критерии било то да смисленост, било за пълноценност!

Смисълът на моя живот - тва е да си изживея днешния ден максимално добре и така, както на мен ми харесва!

Прекрасно! Радвам се че си открила смисъл на твоя живот. Повечето хора се лутат и не го намират :rolleyes:

Да, стига щастието ни да не е за сметка на някой друг.

А, дали е на природата? Каква е ползата и тогава?

Ми да

На кой друг да е

Аз не съм поръчвал такова нещо - ти също не си

Полза ли - никаква

Какво става след като се родиш

Пъхат ти биберонче и те ......успиват с приказки за Принца и Принцесата (плод на болното ни въображение)

Спиш доооооо към 5-7 годинки докато разбереш че и Дядо Коледа е ......анимационен герой

Захапваш дръвцето още от училище, като се надаш, че като пораснеш ще си ..........велик(я космонавт, я супер известна лекарка, я ......друго мечтано величие)

Порастваш

Дръвцето става по-твърдо а зъбетата почват да се клатят вече

Кво правим

Почваме на ....попарки и кашички

Крачетата отърват вече немощното телце и сядаме отвън на пейчицата в парка с любимият ни вестник(без да то четем, щото и очетата са ни някък слабички - не можем да огледаме и бабките, които преминават покрай нас, пък и те нас - идилия)

Гледаме внучетата, как се боричкат и вътрешно се радваме, че ще върнат на родителите си това, което те са ни причинили(хубаво и лошо)

Само толкоз

Защото вътрешно в себе си с тъга разбираме, че един ден и те ще ни сменят на ....пейчицата

Остава някъква тъпа и сляпа

НАДЕЖДА

Да стигнеш по-късно и по-безболезнено до .......Орландовци(ма и там нама вече места-проверил съм)

Та в общи линии-те това е Великият Смисъл

(малко черен хумор)

Ха, ха .....хумор

Лек ден желая на всички ви

Редактирано от Vladek (преглед на промените)

Нали знаете поговорката: "Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето". По-лошо от това е, когато и надежда не ви остане. Вие смятате ли, че имате достатъчно воля, за да се борите упорито всеки ден, за да осъществите жиеланията си?

Нали знаете поговорката: "Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето". По-лошо от това е, когато и надежда не ви остане.

Вие смятате ли, че имате достатъчно воля, за да се борите упорито всеки ден, за да осъществите жиеланията си?

Да

Нали знаете поговорката: "Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето". По-лошо от това е, когато и надежда не ви остане.

Вие смятате ли, че имате достатъчно воля, за да се борите упорито всеки ден, за да осъществите жиеланията си?

Чак да се боря не ми се налага, слава Богу!

А за надеждата - "Да загубиш всяка една надежда - тва е началото на СВОБОДАТА!" :)

Знаете ли в какво е разковничето на щастието - да правите тва което ви се прави, без да му мислите много. Загледайте се около себе си? Кои хора са по-щастливи - умните и интелигентни, можеще едвали не всичко или тези, които не му мислят много много, които просто ЖИВЕЯТ?!

Сега се сещам - в първи курс в Университета, един асистент по социология беше казал "Ако искате да сте щастливи откажете се от ученето още сега, преди да сте научиле прекалено много нови неща, в търсене и желаене, на които ще си причинявате нещастие и отчаяние."

Никой не му обърна внимание - никой не се отказа! Но сега се замислям - този човек беше ужасно прав! Колкото повече научаваш, толкова повече искаш разни неща, които не можеш да имаш поради една или друга причина... А това те прави нещастен... Затова по-простите хора са по-щастливи

Ако се откажеш от това да научаваш нови неща, накрая затъпяваш и изоставаш от останалите. Ако такъв живот те прави щастлив - действай както досега. Човек винаги се стреми да отива нагоре. Това го прави нещастен естествено, но още по-нещастен ще е да изостава. Аз поне не мога да чувствам удовлетворение, ако знам, че не правя нищо, за да се развивам. Ако просто стоя така и се опитвам да се наслаждавам на живота... - това не действа при мен. Може би и защото зодията ми е такава, но ако не градя планове за бъдещето и ако не правя нещо, за да се развивам и не правя по редовно по една крачка напред по пътя към потсигане на желанията ми, тогава ще съм нещастен човек. Между другото и на мен ми се струва, че като че ли по-простите хора са по-щастливи. Поне като гледам другите. Ех, що се родих с такъв ум?!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Че то си има поговорка: "Блажени са невежите", а в нашия случай "Щастливи са простите" Публикувано изображение Вярно е, че колкото по-малко знаеш, толкова по-добре за теб, но това по-никакъв начин няма да промени нещата, които рано или късно ще те засегнат. Не можеш да стоиш настрана от проблемите с извинението че не си чувал за тях. Това, че не знаеш че в Африка има милиони гладуващи хора, не променя факта, че те гладуват всеки ден. Плащаш данъци, които отиват някъде и някой си купува яхта (те са на мода сега). Задълбавам малко, но нещата в съвременното общество са малко по-комплексни и това да стоиш настрана не е най-доброто решение.

Има друго обаче, да си купиш остров на място където целогодишно водата е 28-29 градуса и там вече да може да си позволиш да простееш наволя :)

Щастието е в това да правиш какво искаш, не случайно хората казват, че ако хобито ти е професия, то тогава си щастлив. Аз бих добавил и това да се развиваш и то не само професионално. Просто да правиш нещата както трябва, да си по-човечен, по-разбираем към хората, по-спокоен (особено, ако си шофер в София :P), тогава човек изпитва удовлетворение, а това май е една част от щастието ;)

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Ми да

На кой друг да е

Аз не съм поръчвал такова нещо - ти също не си

Полза ли - никаква

Какво става след като се родиш

Пъхат ти биберонче и те ......успиват с приказки за Принца и Принцесата (плод на болното ни въображение)

Спиш доооооо към 5-7 годинки докато разбереш че и Дядо Коледа е ......анимационен герой

Захапваш дръвцето още от училище, като се надаш, че като пораснеш ще си ..........велик(я космонавт, я супер известна лекарка, я ......друго мечтано величие)

Порастваш

Дръвцето става по-твърдо а зъбетата почват да се клатят вече

Кво правим

Почваме на ....попарки и кашички

Крачетата отърват вече немощното телце и сядаме отвън на пейчицата в парка с любимият ни вестник(без да то четем, щото и очетата са ни някък слабички - не можем да огледаме и бабките, които преминават покрай нас, пък и те нас - идилия)

Гледаме внучетата, как се боричкат и вътрешно се радваме, че ще върнат на родителите си това, което те са ни причинили(хубаво и лошо)

Само толкоз

Защото вътрешно в себе си с тъга разбираме, че един ден и те ще ни сменят на ....пейчицата

Остава някъква тъпа и сляпа

НАДЕЖДА

Да стигнеш по-късно и по-безболезнено до .......Орландовци(ма и там нама вече места-проверил съм)

Та в общи линии-те това е Великият Смисъл

(малко черен хумор)

Ха, ха .....хумор

Лек ден желая на всички ви

Само дето пак неразбрах, какво общо има природата с това, че самите ние си живеем в заблуда и после сами си трошим зъбките, изпускаме си очилата на паветата и т.н. Природата не ни е виновна! Всичко това си само наша рожба и не тя ще ни го върне тъпкано, а ние самите! Освен като настъпи поредния апокалипсис. :P
  • 4 седмици по-късно...

Смисълът на живота е само един - да откриваш истината. А това е болезнено занимание...

От доста време мисля да напиша едно нещо, но е малко грубо. Какъв е смисълът на живота на някой животни като прасета, пилета, крави и други? Те биват отглеждани, хранени, пазени от врагове, защитавани от хората - и с каква цел? За да бъдат накрая заколени и изядени от хората. Та се замислих - хората биват отглеждани, някой се грижи за тях - невидими сили, помага им се понякога, когато може - и с каква цел? Ей това се чудя - с каква цел? Е, ако приемем, че хората няма да бъдат буквално убити - поне повечето от тях, преди да умрат от естествена смърт, те се отглуждат за друга цел. Може би другата цел е някой сили да хапват от енергията на хората. Някъде четох, че има различни видове невидими сили и различните от тях се хранят с различен вид енергия - някой се хранят от отрицателната енергия, която се получава, когато хората изпитват отрицателни емоции. Други се хранят от енергията, получавана от положителните емоции. Та, тези сили май имат правото сами да провокират такива емоции - в допустима степен разбира се.

Така е както си го написал и затова стремежът е към безупречност и чистота. Това по принцип е пътят към свободата а Свободата какво е :angry:? Според теб де :bedtime2:. Позрави!

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Мен ли питаш какво е свободата според мен? Чакай първо да помисля ние имаме ли свобода изобщо и до каква степен. Струва ми се, че имаш свободата, ако имаш пари тази вечер да изядеш или едно печено пиле или едно печено телешко - ама не знам със сигурност дали я имаш тази свобода.

За смисъла на живота питай онези хорица с по 200лв. заплата.Понеже познавам лично такива,та да се сетя да ги питам за "Смисъла на живота"! Публикувано изображение

За смисъла на живота питай онези хорица с по 200лв. заплата.Понеже познавам лично такива,та да се сетя да ги питам за "Смисъла на живота"! Публикувано изображение

Ми питай ме де ша ти отговора няма проблеми. Бедността е в акъля от там иде целият проблемс.

Ми питай ме де ша ти отговора няма проблеми. Бедността е в акъля от там иде целият проблемс.

Има смисъл в тези думи. Поне според езотеричните книги.

Така е от опит го казвам :bedtime2: Поздрави!

Та, повлия ли силата на мисълта на заплатата ти или просто на парите, които получаваш?

• 2 седмици по-късно...

" Чудни са съвременните хора - те сами не знаят какво да правят, а другите ще учат! За пример: някой дойде на власт и казва: “Аз ще оправя България!“ Как ще оправи България? Ако беше в сила да оправи България, преди всичко той не би станал министър. Някой се опопва и казва: “Аз ще оправя света!“ Който е в състояние да оправи света, той поп няма да става. Някой пък казва: “Аз ще стана човек!“ Ако ти досега не си станал човек, за в бъдеще по-мъчно ще станеш. Като наблюдавам хората от единия до другия край на света, виждам, че те са роби на своето честолюбие. Те приличат на барут: докоснеш ли се до тях, веднага избухват. Добре е човек да има високо мнение за себе си, но първо трябва да го оправдае. Ще срещнем три категории хора. Едни от тях се предават изключително на живота, искат да го изучат в най-малки подробности, но стигат да крайности. Религиозните хора пък са пренебрегнали физическия живот, живели са в пустини, манастири, но и по този начин не са намерили смисъла на живота. Те са отричали физическия живот за сметка на духовния. Третата категория хора са изпадали в дълбок мистицизъм, но и по този начин не са успели да открият смисъла. За да разбере човек смисъла на живота, той трябва да изучава еднакво и трите свята."П.Дънов :speak:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.