Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 2 часа, _nib_ написа:

Живота на всеки един от нас е един постояннен изпит,за който няма от къде да намериш материали,за да се подготвиш предварително за него.

Как да няма бе, като се роди бебе бабите помагат, ако искат де.
Като се случи нещо друго, пак някой ти даде акъл.
То и от филм може да научиш че ще те сполети развод, ако не внимаваш при избора на булка.
Матриалите за изпита са около нас, други са го минавали този изпит от векове, та от техния опит може да се поучим.
Ако се интересуваме от живота на себеподобните ни примати двуноги бозайници, ще съберем късче по късче материалите за изпита.
Е, някои са прекалено егоистично затворени в себе си и другите хора въобще не ги интересуват, та като им дойде до главата и на тях определен проблем, не са разбрали как се решава. 

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

Белгиец,нямам в предвид обикновенните,тривиални,ежедневни ,,матриали"Човек сам избира да живее достойно,като личност,не се бъркай  с католичност(какво тук значи някаква си личност?-както беще казал твореца,ама това е вече друга тема)или като редова мижитурка-схлупен,навъсен,с дребна,алчна,черна душица.И цял живот да ламти-пари,пари,париииииииииииии.А пък и акълии много-стига да си податлив на влияние външно.Никой не може да те научи как да живееш собствения си живот.Е,изключение предполагам са членовете на сектите-Уейко,Аум...една ли две ли са да ги опишеш.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

на 11.05.2016 г. at 1:45, Белгиеца написа:

Това достойното живеене в какво точно се изразява ?

преди 1 минута, Julian Clark написа:

Смисълът на нашето съществуване ,пребиваване тук не може да бъде обяснен на хора, над чийто тела властват материалните заблуди и техните физически тела (черупки) диктуват цялостните им действия защото те не са в оптималното състояние да възприемат истината и са затворили душите и сърцата си за истината

и тъй като всички ние, включително и ти сме хора, с материални тела ( черупки) , които за да продължават да съществуват, диктуват на нас цялостните ни действия , а от това следва, че всички ние, включително и ти не сме в оптималното състояние да възприемаме истината и сме затворили душите и сърцата си за истината.Следователно - смисълът на нашето съществуване, пребиваване тук не може да бъде обяснено по никакъв начин.

Ерго - този смисъл явно може да бъде обяснен на обезплътени същества, духове един вид.

Истината не е смислена "вън и независима" от съзнанието.

Комунизмът е кървава, човеконенавистна идеология, чиито първоначални постулати лишават субекта от критичност и динамика в мисленето

преди 12 часа, Trichocephalus написа:

и тъй като всички ние, включително и ти сме хора, с материални тела ( черупки) , които за да продължават да съществуват, диктуват на нас цялостните ни действия , а от това следва, че всички ние, включително и ти не сме в оптималното състояние да възприемаме истината и сме затворили душите и сърцата си за истината.Следователно - смисълът на нашето съществуване, пребиваване тук не може да бъде обяснено по никакъв начин.

... ще разбере само този, който поиска да разбере.

http://aliya.blog.bg/drugi/2011/01/07/glasyt-na-istinata-drazni-sluha-lao-dzy.663494

Ако ме  четеше по задълбочено можеше и  да вникнеш в това което  пиша.По добре си води бележки аз няма да се повтарям специално за теб. Не  съм ти обявявал  конкурс за суфльор /или преводач като обявя с твоя профил девиз и мислене  :no-no: тц ...:no-no: Не!  

Веднъж Ученикът попитал Учителя:

- Дълго ли ще чакаме промяна към по-добро? Какъв е смисълът на живота? Какво е любовта?

- От къде да знам бе, Julian Clark ? Аз съм даскал по трудово, ае дръпни се от банцига, да не ти отреже пръстите, дееба !

преди 5 минути, Trichocephalus написа:

Веднъж Ученикът попитал Учителя:

- Дълго ли ще чакаме промяна към по-добро? Какъв е смисълът на живота? Какво е любовта?

- От къде да знам бе, Julian Clark ? Аз съм даскал по трудово, ае дръпни се от банцига, да не ти отреже пръстите, дееба !

Ученикът е начинаещ. Няма правилен възглед и не разбира относителността на доброто и злото. Търси някакъв краен и единен смисъл на живота, като подценява ежедневието и всекидневния опит. Представя си, че любовта би могла да му помогне да разгадае тайната на мирозданието.

Учителят е просветлен. Той знае, че единствения пряк път към просветлението и свободата е ежедневния опит и заостря вниманието на нерадивия ученик към обстановката в момента, като с това го съветва да не мечтае, а да държи вниманието си будно тук и сега.

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

Ученикът е начинаещ. Няма правилен възглед и не разбира относителността на доброто и злото. Търси някакъв краен и единен смисъл на живота, като подценява ежедневието и всекидневния опит. Представя си, че любовта би могла да му помогне да разгадае тайната на мирозданието.

Учителят е просветлен. Той знае, че единствения пряк път към просветлението и свободата е ежедневния опит и заостря вниманието на нерадивия ученик към обстановката в момента, като с това го съветва да не мечтае, а да държи вниманието си будно тук и сега.

Ми не, "учителят" е просто даскал по трудово и всъщност не разбрах защо ученикът му задава такива въпроси - по-скоро да го пита нещо за банцига.

Доброто и злото не са относителни, това е прекалено опростена представа и пълна илюзия по този повод. Наистина понякога от някое негативно действие може да произтече нещо добро и обратното, но това е само защото сме неспособни да предвидим всички последствия от действията си.

А кое е добро или зло, мисля, че всички знаем. Друг е въпросът дали ни стиска да си признаем и да постъпваме така, както трябва, а не както ни се струва по-лесно.

Учителят може да е просто даскал по трудово, но не е прост даскал по трудово, а има логическо мислене и правилен възглед.

Абе, всички знаем, кое е добро и зло, ама всички знаем, че врагът си мисли, че доброто е зло, а злото е добро. За това му се вика враг. А когато са много врагове, образуват клика.

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Учителят може да е просто даскал по трудово, но не е прост даскал по трудово, а има логическо мислене и правилен възглед.

Абе, всички знаем, кое е добро и зло, ама всички знаем, че врагът си мисли, че доброто е зло, а злото е добро. За това му се вика враг. А когато са много врагове, образуват клика.

Ето, видя ли - пак те избива на фантазии. Откъде разбра, че учителят има логическо мислене и правилен възглед? Човекът просто е работил с банциг и вероятно вече е отрязъл нечии пръсти или пък е виждал как става, може и да е чувал. С други думи, човекът разбира от банциг и за да те зарадвам, дори ще призная, че вероятно може да се каже, че има правилен възглед по отношение на банцига и рязането на пръсти с него. :)

Ми не, всички знаят какво е добро и зло, но имат тенденция да го отчитат само по отношение на себе си, а да не се поставят на мястото на другите и съответно да не им пука, ако им причиняват зло. Е, поне докато не получат подобаващ отговор, но често и тогава не схващат за какво става дума.

преди 11 минути, bobcho_1 написа:

Откъде разбра, че учителят има логическо мислене и правилен възглед?

Защото аз имам логическо мислене и правилен възглед. Просветлените се надушваме.

Животът не е в логическото мислене, не е в мисленето изобщо! Животът не е и в работата, било то банциг или бюро.

Животът е в теб самия - когато разбереш себе си, ще разбереш и живота.

преди 6 минути, Aliya написа:

Не. Животът е във всичко, което те заобикаля. Ти си само един проводник на живота, а тялото ти е съд.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Тялото ти е съд на Душата ти! Когато си се свързал с душата си, си познал и живота, и то вечния живот.

преди 3 минути, Aliya написа:

Тялото ти е съд на Душата ти! Когато си се свързал с душата си, си познал и живота, и то вечния живот.

Познала си живота, още докато си била в корема на майка си, и си чула нейния глас.

Тогава са ти "палнали" и душата. Вечният живот, я го опознаеш, я не. Ако вярваме на Данте Алигиери, по-скоро ще опознаем Чистилището.

Има смисъл да се вярва в конкретен контекст. Или да не се вярва. Но да се вярва изобщо или да се вярва в абсолют или истина, няма смисъл. Нито има смисъл да се доказват или опровергават вярванията в, или доказателствата на абсолютното.

• 2 месеца по-късно...
на 20.05.2016 г. в 14:12, Aliya написа:

Животът не е в логическото мислене, не е в мисленето изобщо! Животът не е и в работата, било то банциг или бюро.

Как, ако животът не е в мисленето, ще разбереш "живота" (в себе си)? Въобще как ще разбереш без мисленето?

И защо обвързвате смисълът и го видоизменяте като евентуална цел през истината и свободата?

Аз мисля, че смисълът е в опита и познанието ни, чрез които се развива Съзнанието ни.

преди 6 часа, Maleficient написа:

Как, ако животът не е в мисленето, ще разбереш "живота" (в себе си)? Въобще как ще разбереш без мисленето?

с душата

" Мисля, следователно съществувам"...

"Мисля следователно съществувам" е най-голямата човешка самозаблуда! Именно когато мислиш, не си! Ти не си в реалността, а в мислите си и техния изфабрикуван свят.

Да бъдеш означава да съществуваш. Да мислиш означава, че просто мислиш.

Съзнанието не е мислене, съзнанието е Осъзнаване, наблюдение, приемане. Съзнанието е това, което Исус нарича: Който има очи и уши, само той може да разбере!

Живота няма никакъв смисъл. Колкото е смислено прането на дрехи за самите дрехи. Всичко е илюзия и всеки си мисли, че вярва в неговата си илюзия, а то всичко е вятър и мъгла. Носиш си скафандъра и го оставяш да гние като "умреш", слагаш новия и продължаваш някъде, някога в някаква друга илюзия. Илюзия е, че имаш свободна воля - няма такова животно, всичко ти е написано - маршрута ти е начертан. Съдбата определена. Точките за посещение - ясни, направо като журналист в Северна Корея.

преди 1 час, spp написа:

Живота няма никакъв смисъл.

Има - да научиш уроците, за които си се върнал отново.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.