Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 5 часа, Aliya написа:

"Мисля следователно съществувам" е най-голямата човешка самозаблуда! Именно когато мислиш, не си! Ти не си в реалността, а в мислите си и техния изфабрикуван свят.

Да бъдеш означава да съществуваш. Да мислиш означава, че просто мислиш.

Съзнанието не е мислене, съзнанието е Осъзнаване, наблюдение, приемане. Съзнанието е това, което Исус нарича: Който има очи и уши, само той може да разбере!

Не е самозаблуда, а истина, която понякога е трудно да се разбере. Когато Мислиш си повече човек, отколкото дърво или теменужка и си Човек, а не дърво или теменужка. Не си в реалността, когато си мъртъв. Дори, когато спиш пак си в реалността макар и наполовина, но точно тази половина, заради която се събуждаш. Мислите не "фабрикуват" и не са индиферентни от теб самият, а те са твоите мисли, чрез които съзнаваш околния свят и себе си. Можеш да съществуваш и без мислите си, но тогава ще си едно зомби или както казах Дърво. Мислите са същността и есенцията на Съзнанието. Те са тези, които оформят и извайват твоите разбирания. Да Мислиш означава да се самоопределиш и да се развиваш като съзнателно същество. Може и да те мързи и да не искаш много да се развиваш и самоопределяш, тогава не мислиш и вегетираш.

Съзнанието ти е базата данни и е съществително, а мисленето е действието и движението, което помага на тази "база данни" да е обогатена, интересна и полезна за себе си и околните.

Наблюдението ... е за ... снайперистите и шпионите- ха-ха- шегувам се... Осъзнаването е едно много различно "ниво", при което елементарното повърхностно мислене няма да ти помогне много, но е хубаво да се опитва.

Исус и Съзнание са ми като Йода и Айрън Мен- нямат много допирни точки. Но, ако някъде Исус е изпопроповядвал, че не трябва да се мисли, значи разбирам причината да го разпнат.

Цитата с очите и ушите е различен, не продължава с "... ще разбере", а ще види и чуе- демек ще използва сетивата си по предназначение. Разбирането се осъществява не със сетиво, а с нещо друго, вследствие на ... какво, мили деца? МИСЛЕНЕТО!!!!

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 4 часа, サムライオートバイ написа:

няма смисъл

е хубава работа, какво си се отчаял

преди 13 часа, spp написа:

Живота няма никакъв смисъл. Колкото е смислено прането на дрехи за самите дрехи. Всичко е илюзия и всеки си мисли, че вярва в неговата си илюзия, а то всичко е вятър и мъгла. Носиш си скафандъра и го оставяш да гние като "умреш", слагаш новия и продължаваш някъде, някога в някаква друга илюзия. Илюзия е, че имаш свободна воля - няма такова животно, всичко ти е написано - маршрута ти е начертан. Съдбата определена. Точките за посещение - ясни, направо като журналист в Северна Корея.

:ohmy: Как така е Илюзия , че имаш свободна воля ?

Синята планета е планета на Свободния Избор и Воля. 

Маршрута верно е начертан , Програмата - определена , "точките на Еволюция - конфигурирани " , остава да си отвориш компаса ... какво си се забил в

Северна Корея .. :D

преди 3 часа, _sirena_ написа:

Маршрута верно е начертан , Програмата - определена , "точките на Еволюция - конфигурирани " , остава да си отвориш компаса ...

Вярно е,че смисъла на живота ти е една виртуална илюзия.Само се чудя имаш ли компас,за да го отвориш?

Редактирано от <univers> (преглед на промените)

За да се проумее смисълът на Живота , първо следва да се изучи начинът му на съществуване !

А той съществува усвоявайки околната среда за да се умножава и усъвършенства , на качествено по-високи нива на развитие....Явява се противоположност на всемирната Ентропия - превръща неподредеността в подреденост , Хаоса в Ред....(ама това , последното е много сложно за мислене).....:)

Който тръгне от тук с мисленето , малко по малко ще стигне до истината....... !

преди 19 часа, Maleficient написа:

.....Съзнанието ти е базата данни....

Поста ти е много хубав с малката поправка :

Паметта е база данни .

Съзнанието е нещо друго....:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Мерси :) аз мисля, че Паметта е част от Съзнанието.

преди 8 часа, <univers> написа:

Вярно е,че смисъла на живота ти е една виртуална илюзия.Само се чудя имаш ли компас,за да го отвориш?

Защо толкова тенденциозно се заяждаш? Не може ли да изкажеш твое си мнение по темата, което да е интересно и обосновано? Пробвай. Изненадай ме.

преди 11 часа, _sirena_ написа:

Маршрута верно е начертан , Програмата - определена , "точките на Еволюция - конфигурирани " , остава да си отвориш компаса ... какво си се забил в

Северна Корея .. :D

Не бъркай свободната Воля и свободния Избор.

Принципът е един за всички ни. Така е. Човешки същества или творения, които се раждат, живеят, умират. Тленни са, да. Но има нещо, което ги отличава от растенията и животните. Защо?

За да разберат, че всъщност всичко е илюзия (филм), в който участват по някакво благоволение, що ли... Едва ли е това. За зло или добро хората оставят "следа". Проблемът е, че на един Леонардо даВинчи се падат 2 милиарда с нищонедопринасящи индивида.
Но пък това за "компаса" е интересно ... хъм. Може ли да го доразвиеш? :shy-minion:

преди 2 часа, Maleficient написа:

(1) Мерси :) аз мисля, че Паметта е част от Съзнанието.

(2) Не бъркай свободната Воля и свободния Избор.

(1) Точно така ! Като база данни , паметта е част от Съзнанието . Съзнанието съвместява в себе си в едно цяло Памет , Ум и Душа . То е нещото произвеждащо Разум....

(2) Както мускулите произвеждат физическа енергия превръщайки я в действие , по подобен начин Душата (сетивност и чувства , емоции ) произвежда психическа енергия , превръщайки я във Воля .....

Волята движи Ума , но Умът контролира Волята....случва се душата да плаче за нещо , но постъпваме по друг начин.....така , че Свободна Воля в нейният абсолютен смисъл - те такова животно нЕма.....освен при лудите ! :)

А свободният Избор е свободен в своите ограничения . Т.е. когато си в затвора на собственото си Мислене (фанатизъм - ни приема , ни предава :)) или на вън от мисленето , в затвор в действителност - нямаш свободен избор....

преди 14 часа, Maleficient написа:

Мерси :) аз мисля, че Паметта е част от Съзнанието.

Защо толкова тенденциозно се заяждаш? Не може ли да изкажеш твое си мнение по темата, което да е интересно и обосновано? Пробвай. Изненадай ме.

Не бъркай свободната Воля и свободния Избор.

Принципът е един за всички ни. Така е. Човешки същества или творения, които се раждат, живеят, умират. Тленни са, да. Но има нещо, което ги отличава от растенията и животните. Защо?

За да разберат, че всъщност всичко е илюзия (филм), в който участват по някакво благоволение, що ли... Едва ли е това. За зло или добро хората оставят "следа". Проблемът е, че на един Леонардо даВинчи се падат 2 милиарда с нищонедопринасящи индивида.
Но пък това за "компаса" е интересно ... хъм. Може ли да го доразвиеш? :shy-minion:

Като за начало е нужно да уточним един много съществен факт - Пишем от различни Вселени , имаме Различни картини , усещаме различни Вибрации 

Имаме Различни Библии ..

В този ред на мисли не бъркам нищо в споделено за Свободната Воля и Избор .

За теб човешките същества се раждат , живеят и умират .

За мен Същности се прераждат във Физически Носители /тела/  , за да могат да Пребъдат , за да могат да влязат във физическият Свят на тази планета 

и да си извървят Програмата , която е нужно да Усвоят !

Растенията , животните - в тях няма Същност . Те са Обслужващия "персонал" и съществуват за нуждите и поддръжката на Хомото .

Това , което ви е "насадено" и приютено в Съзнанието за околния ви , обкръжаващ Свят е ваша Воля и Избор дали ще "прегърнете идейно " и до колко 

ще допуснете във Собствената си Библия. 

Но да "обслужвам" примитивни идеи за мен е ... Безсмислено .

И моята Воля го отхвърля.

Познанието , което нося в себе си не подлежи на Дискусия и събеседване . Подавам зрънце , само когато Усетя Импулс да го направя ..

Всеки Сам трябва да си събере "зрънцата Познание " в кошничката си .. Да оформи Собствена Библия .. Това е Закона на Еволюцията !

И аз нямам право да го нарушавам . 

Всеки трябва да си ползва "собствените Инструменти " и сам да Изкачва стълбичките в Еволюционната си Програма .

Мога да поставя само "табелка , жокер" ... това мога да помогна .. Ще останат да Светят .. за тези , които са в подходящо Ниво да ги Уловят и наместят

в "личният си пъзел" ... за останалите ще изгреят като Фантастика и "налудничавост" .. ще Обера и "последствията" , причинени от подаването на Зрънцето ..

Така е Било и Така ще Бъде ..

Животът не е 'филм ' ...Холограми е .   Които обитават Всяка една Същност .

В ДНК - то си носите целия арсенал със Записи и Файлове за това , което сте и в кое Ниво сте по Стълбицата .

Всичко е Закодирано и само Вашето Съзнание може да ги Отвори .

Идвате без спомени за предишни дестинации , за да Продължите от там , където сте Спрели от предишната инкарнация .

Покриете ли Нивото - Продължавате в следващото . Трето Измерение е Примитивно Ниво .  Няма Хаос във Вселената - щом сте Тук , значи сте 

за това Ниво. Следващите Нива са значително по Благодатни и Хармонични ...ама и Пътят до Там е Трънлив ..

Всичко с Времето си .. Бавничко ..Стъпчица по Стъпчица ..

Толкова ... Какво ще Приютиш в себе си от моето Откровение е Твой Избор ..

Твоя Воля  , Твоя Потребност ..

Аз ще си понеса камъните , споделяйки всичко това с теб  .. :clown:

преди 8 часа, _sirena_ написа:

. ....Пишем от различни Вселени  ........ И моята Воля го отхвърля. ....

Не го отхвърля твоята Воля ! Отхвърля го твоето Его , твоето "Аз Искам ! " (волята е психическа енергия , проявяваща се в действие) . Не искаш да мреш , искаш да те има вечно - всеки го иска ! Това искане е което хвърля "мъглата" ! Овладей с Ума си собственото си " Аз Искам ! " и нещата разкриват истинската си същност......!

Ако имаш предвид само "вселената" в собствената си глава - абсолютно си права ! Можеш да си измисляш , фантазираш , въобразяваш и всичко друго което ти дойде на ум , колкото и каквото си искаш , и може да ти роди главата . Всичко това обаче ти е дадено за друго - адекватно да усвояваш околната среда , чрез сравнение.....

Иначе , извън твоята глава , къде е твоята "Вселена" във Вселената ? Нещо , не се среща никъде....поне наоколо , в близките светлинни години . Светлинни години не е време , а е мярка за разстояние в околната среда , която среда подлежи на усвояване за целите на собственото ти съществуване.....:) 

Много са тези , включително изтъкнати учени , които умишлено или не , не правят тази разлика . И веднага да приведа любимия си пример , как се раждат глупости в главата на Човека :  

Докато гледаш в джезвето , кафето никога не прекипява !.............(тук не се чете - ако не е включен котлона) .

Не гледаш ли в джезвето , кафето винаги прекипява !............(тук не се чете - ако е включен котлона) .

Следва "железният извод" : Наблюдавайки събитието , ние му въздействаме .......:)

Народът пък си има друго вярно определение : " Лозето не ще молитва , Иска мотика ! "

Творецът е този, който придава смисъл на творението си. Същото е ако кажем, че действащият придава смисъл на действията си. Никой не е сътворил живота, но ние творим във всеки един миг от този живот. И с това  му придаваме смисъл. Въпросът е кой каква линия може да прокара към бъдещето.

преди 2 часа, Shiniasu написа:

Творецът е този, който придава смисъл на творението си. Същото е ако кажем, че действащият придава смисъл на действията си. Никой не е сътворил живота, но ние творим във всеки един миг от този живот. И с това  му придаваме смисъл. Въпросът е кой каква линия може да прокара към бъдещето.

Съжалявам ама не съм съгласен.Ние нищо не правим.

Астероид или свръхнова, или неизбежния край на Слънцето ни обрича в забрава!

преди 11 часа, BreakPoint написа:

Съжалявам ама не съм съгласен.Ние нищо не правим.

Астероид или свръхнова, или неизбежния край на Слънцето ни обрича в забрава!

Свръхнова няма как да ни засегне. Останалите варианти са възможни, но какво променя това. Повечето хора няма да доживеят края на Слънцето. Ако се придържаме към научните възгледи, това ще сложи край на живота на Земята. Но разглеждайки отделния човешки живот, то всеки сам му придава смисъл чрез действията си, интересите си, светогледа си и др. или липсата им. За един художник смисълът е в рисуването, най-общо казано, може би и в някои други неща. За други, като мен, рисуването не е съществено занимание, което да придаде смисъл на живота ми.

Нещата сами по себе си нямат смисъл. Даже ако разгледаме живота на животните, при тях няма да открием смисъл, а следване на природни заложености и инстинкти. Само при наличието на мисъл можем да говорим за смисъл на действията. Ние оценяваме всичко с мисълта си - всеки със своята си. (Част от написаното може би е подходящо и за темата "Човек е мяра на всички неща")

преди 3 часа, Shiniasu написа:

Свръхнова няма как да ни засегне. Останалите варианти са възможни, но какво променя това. Повечето хора няма да доживеят края на Слънцето. Ако се придържаме към научните възгледи, това ще сложи край на живота на Земята. Но разглеждайки отделния човешки живот, то всеки сам му придава смисъл чрез действията си, интересите си, светогледа си и др. или липсата им. За един художник смисълът е в рисуването, най-общо казано, може би и в някои други неща. За други, като мен, рисуването не е съществено занимание, което да придаде смисъл на живота ми.

Нещата сами по себе си нямат смисъл. Даже ако разгледаме живота на животните, при тях няма да открием смисъл, а следване на природни заложености и инстинкти. Само при наличието на мисъл можем да говорим за смисъл на действията. Ние оценяваме всичко с мисълта си - всеки със своята си. (Част от написаното може би е подходящо и за темата "Човек е мяра на всички неща")

... колко ясно си го обяснил/а! Последователно и точно. Браво.

Така изглежда сякаш темата е изчерпана, защото написаното е достатъчно :)

преди 5 часа, Shiniasu написа:

За един художник смисълът е в рисуването, най-общо казано, може би и в някои други неща. За други, като мен, рисуването не е съществено занимание, което да придаде смисъл на живота ми.

Сам го казваш , а нищо не разбираш !

Смисълът за художника е да остави картина след себе си за хората  -  да рисува , това най-добре може и най-добре му се отдава  ....

Твоят живот няма смисъл , а не Живота няма смисъл , защото нямаш съществено занимание (виж твоя пост).

Търси причината в себе си , а не в Живота !!!.......

Няма смисъл животът на тези дето нищо не правят .......а само "медитират" правейки се на някакви (виж онази тема , другата..).........Сега сещаш ли се защо си изгубил смисъла :)

Потърси го и ще го намериш ! Изгубеното не е като да го няма ! То е наоколо и само трябва да се огледаш за да го намериш....

преди 25 минути, by_chechi написа:

Сам го казваш , а нищо не разбираш !

Смисълът за художника е да остави картина след себе си за хората  -  да рисува , това най-добре може и най-добре му се отдава  ....

Твоят живот няма смисъл , а не Живота няма смисъл , защото нямаш съществено занимание (виж твоя пост).

Търси причината в себе си , а не в Живота !!!.......

Няма смисъл животът на тези дето нищо не правят .......а само "медитират" правейки се на някакви (виж онази тема , другата..).........Сега сещаш ли се защо си изгубил смисъла :)

Потърси го и ще го намериш ! Изгубеното не е като да го няма ! То е наоколо и само трябва да се огледаш за да го намериш....

Мисля, че малко си преекспонирал мнението на човека.

Нали художникът, за да остави картина, трябва да може да рисува, за да я нарисува. Ерго смисълът е в самото действие и правене на нещо. Това, че друг не е художник, не може да рисува и не може да остави картина след себе си, значи това не е неговият смисъл, и няма смисъл да го прави.

Съответно, не че животът, на който не може да рисува няма смисъл, а рисуването в неговия живот не може да му придаде смисъл. 

Може да е лекар и да лекува хората. Тук вече  е призванието и натовареното със смисъл действие. Защото лекарят реално не оставя "следа" по начина по който художникът оставя, но пък може да спаси живота на художника и така излиза, че смисълът на живият лекар е от по-висше ниво от това на художника.

Няма как да се търси причина за смисъл. Смисълът си го има навсякъде около нас. Въпросът е за теб канализиран какъв ще е.

Отделно за живота и съзиданието Смисълът е предзададен. Ако нещо няма смисъл то нямаше да съществува или умира.

От всичко написано, аз съм зад това, че "нещата сами по себе си" изолирани нямат смисъл. Ние им го придаваме като разумни същества, които си поставят Цел, имат Воля, Осъзнаване и от там се стига до смисъл. Но това е накрая.

преди 12 минути, Maleficient написа:

....

Или не четете постове (четете само себе си) , или помните 5 минути.....

Целта придава смисъла , а не се измисля ! А целта на Живота е да расте и хубавее , както се казва.....

Смисълът на живота е да оставиш нещо след себе си за другите ! (хайде пак не ми се обяснява) . Пък вече кой с какво ще се включи в общото цяло на Живота си е негова работа...

Един за всички дава . Всеки за себе си взема ......(кой колкото и каквото може )! Това е законът !....

Еми аз лично чета и се опитвам да разбирам колкото мога, но се старая да не давам генерални тези или дефиниции започващи безапелационно: Смисълът е...

Сигурно има някакъв компромис, с който от няколко предположения да се съберат непротиворечивите части и да се изведе нещо общозначимо за повечето.

Но, ако е невъзможно няма да се отчая, обещавам :)

преди 6 минути, Maleficient написа:

Еми аз лично чета и се опитвам да разбирам колкото мога, но се старая да не давам генерални тези или дефиниции започващи безапелационно: Смисълът е...

Сигурно има някакъв компромис, с който от няколко предположения да се съберат непротиворечивите части и да се изведе нещо общозначимо за повечето.

Но, ако е невъзможно няма да се отчая, обещавам :)

Дефиницията "смисълът е..." произтича от умозаключение изведено от целта ......при това проверено безкрайно многократно в практиката и на птичките и на пчеличките......А !!! Да не забравя ! И на Човека ! :)

Така , че моля без обвинения в авторитаризъм....!:)

преди 1 час, by_chechi написа:

Къде прочете, че нямам съществено занимание?

преди 1 час, by_chechi написа:

Аз за себе си съм намерил смисъла за хилядолетия напред.

преди 2 минути, Shiniasu написа:

....Аз за себе си съм намерил смисъла за хилядолетия напред.

Ами ето ! Пак сам го казваш , но пак не го разбираш !......

Хилядолетен (и много повече !) е Животът ! Аз и ти , и всеки друг с претенции за безсмъртие , или без такива , сме само мигновение сравнено с Живота въобще

на 28.07.2016 г. в 8:11, by_chechi написа:

Не го отхвърля твоята Воля ! Отхвърля го твоето Его , твоето "Аз Искам ! " (волята е психическа енергия , проявяваща се в действие) . Не искаш да мреш , искаш да те има вечно - всеки го иска ! Това искане е което хвърля "мъглата" ! Овладей с Ума си собственото си " Аз Искам ! " и нещата разкриват истинската си същност......!

Ако имаш предвид само "вселената" в собствената си глава - абсолютно си права ! Можеш да си измисляш , фантазираш , въобразяваш и всичко друго което ти дойде на ум , колкото и каквото си искаш , и може да ти роди главата . Всичко това обаче ти е дадено за друго - адекватно да усвояваш околната среда , чрез сравнение.....

Иначе , извън твоята глава , къде е твоята "Вселена" във Вселената ? Нещо , не се среща никъде....поне наоколо , в близките светлинни години . Светлинни години не е време , а е мярка за разстояние в околната среда , която среда подлежи на усвояване за целите на собственото ти съществуване.....:) 

Много са тези , включително изтъкнати учени , които умишлено или не , не правят тази разлика . И веднага да приведа любимия си пример , как се раждат глупости в главата на Човека :  

Докато гледаш в джезвето , кафето никога не прекипява !.............(тук не се чете - ако не е включен котлона) .

Не гледаш ли в джезвето , кафето винаги прекипява !............(тук не се чете - ако е включен котлона) .

Следва "железният извод" : Наблюдавайки събитието , ние му въздействаме .......:)

Народът пък си има друго вярно определение : " Лозето не ще молитва , Иска мотика ! "

Каква "околна среда " , когато си в Хипотетични Условия ?

И какво ще сравняваш , когато нямаш База за сравнение ? :D

И защо се осланяш на учените да ти  "приведат" Смислово и Логично Обяснение за Светът около теб , а не го изследваш сам ?

И коя е Следващата "цел' за Смисълът на Съществуването , след като оставиш нещо след себе си ? 

И кое е това нещо , което ще придава Смисъл на Настоящата ти дестинация и ще и носи "дивиденти" при следващата ?

Ако не можеш да ми отговориш задоволяващо .. по-добре си вземи рибки да отглеждаш .. :)

Не искат грижи като егото , да ги поиш , храниш , галиш , целуваш ..

Мълчат си , плуват си  - също като мен :D

Ако не можеш да ми отговориш задоволяващо ..

Аз мога да ти отговоря ПРЕзадоволяващо,ако искаш де,но само трябва да знам коя от всичките Егеомки пита.Много потребители в една глава,а трябва и аз да настроя определена честота,за да не сгреша без да искам.Не напускай наряда,за да не прецакаш надницата.

на 7/27/2016 в 7:45, Maleficient написа:

Само Чък Норис може да пие вода от чешмата на ЕКС!

Каква "околна среда " , когато си в Хипотетични Условия ?

И какво ще сравняваш , когато нямаш База за сравнение ? :D

И защо се осланяш на учените да ти  "приведат" Смислово и Логично Обяснение за Светът около теб , а не го изследваш сам ?

И коя е Следващата "цел' за Смисълът на Съществуването , след като оставиш нещо след себе си ? 

И кое е това нещо , което ще придава Смисъл на Настоящата ти дестинация и ще и носи "дивиденти" при следващата ?

Ако не можеш да ми отговориш задоволяващо .. по-добре си вземи рибки да отглеждаш .. :)

Не искат грижи като егото , да ги поиш , храниш , галиш , целуваш ..

Мълчат си , плуват си  - също като мен :D

Моля те, опитай се да не си толкова многословно.безсмислена.

"Среда"-та не е Хипотетична, а съвсем реална. Правиш ли разлика в какво живееш всъщност? Ако си цъкнеш лампата и това не е хипотетично, а ти се осветява стаята. Хипотетично е в някакво твое въображение, което си е само твое.

Сравнява се именно защото има База за сравнение. Ти ако нямаш или твоята е хипотетична или морето и небето това е друг въпрос, но не за всички това е "Базата".

И да го изследваш сам пак ти трябва Логика. Ама ти това го мислиш за илюзия вероятно, а много помага при умозаключенията. Пробвай.

Няма следваща Цел, има Една цел, смисълът е да я следваш. Респективно Смисълът не  е да следваш различни цели, а Една.

Няма "дивиденти", има Смисъл, който ти разбираш и следваш сега и тук. Следващото е имагинерно, недоказано, кухо твое очакване, че го заслужаваш, а дали е така, кой да ти каже?!

Останалото ти е надменност. Като няма какво интересно да напишеш по-добре не се излагай. Освен, ако не си рибка репресирана търсеща отмъщение, ама досадна.

на 30.07.2016 г. в 17:50, by_chechi написа:

Ами ето ! Пак сам го казваш , но пак не го разбираш !......

Хилядолетен (и много повече !) е Животът ! Аз и ти , и всеки друг с претенции за безсмъртие , или без такива , сме само мигновение сравнено с Живота въобще

Какво е животът ако го лишиш от тези, които живеят - аз, ти и всички останали?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.