Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

Цитат

Търсейки смисъла на живота, достигнах до извода, че мъжът трябва да има цел, която да преследва. В противен случай, ако върви накъдето му видят очите, ще стигне единствено до нечии цици.

от тук

Сами се сетете ако сте жена, и ако вървите на където ви видят очите къде ще стигнете. ;) 

...

Всеки смисъл е с обособена цел. Няма ли цел, то живота ви е безсмислен. 

В случая нито природата, нито формата е от значение по отношение какъв е смисъла на вашия живот, а да изберете за себе си към какво да се стремите и постигнете в този живот. Останалото е без значение, защото е еднакво и за другите. 

Кратко: Смисъла на живота ви е да сте индивидуални и не подражавате на някой, колкото и голям мислител (мъдрец)  да е сред дадена общност или въобще сред обществото. 

Всяко подражание е безсмислено и не прави живота ви уникален и не придобива смисъл, а подобие на мисъл/мисли на друг или други човешки същества, т.е. продължавате смисъла на някой. 

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

на 22.01.2022 г. в 6:26, dioib написа:

Кратко: Смисъла на живота ви е да сте индивидуални и не подражавате на някой

Подражанието не е задължително да си противоречи с индивидуалността, уникалността и разнообразието. Дори само в природата примери за съвместяването им има много. За мен човек, който не се учи от другите и не взаимства полезното, е неразумен. Да откриеш в някого нещо положително и после сам да го приложиш е умение, което невинаги е леснодостижимо. Имитация е когато подражанието е сляпо, повърхностно, лишено от истинско разбиране...  Т.е. имитирането е фалшиво, а не подражанието. Първото е подобно на това, да играеш някой друг - то си остава винаги роля, игра. Второто е промяна в себе си интегрирайки желаните качества на човека служещ ни за пример в себе си. При това индивидуалността ни с нищо не се губи, а само се обогатява. 

преди 6 часа, Just a Stranger написа:

Подражанието не е задължително да си противоречи с индивидуалността, уникалността и разнообразието. Дори само в природата примери за съвместяването им има много. За мен човек, който не се учи от другите и не взаимства полезното, е неразумен. Да откриеш в някого нещо положително и после сам да го приложиш е умение, което невинаги е леснодостижимо.

Имитация е когато подражанието е сляпо, повърхностно, лишено от истинско разбиране...  Т.е. имитирането е фалшиво, а не подражанието.

Първото е подобно на това, да играеш някой друг - то си остава винаги роля, игра.

Второто е промяна в себе си интегрирайки желаните качества на човека служещ ни за пример в себе си. При това индивидуалността ни с нищо не се губи, а само се обогатява. 

Това е най-смешният пост през класацията за тази седмица. :lol6:Дефинирането на ПОДРАЖАНИЕ и ИМИТАЦИЯ - е направо ювелирен изблик на глупотевини и ашколсун за тия съчинения.

Все са били глупости, но толкова шизофренични такива - не са били. Нека се чете за пример - до какво ниво на оглупяване водят маниакалните фантастични пътешествия и сънища.

Не зная авторът им как спи, как живее, какво вижда когато се гледа в огледалото... - това е своеобразен парадокс в битието ми и ме хвърля в чуденка. 

Цитат

1962 г. 424. (12 септември). Нито една способност, придобита по-рано,  не се губи и не изчезва, а се отлага в Чашата. Иначе нямаше да се родят известни музиканти, математици и така нататък, чиито натрупвания, направени в минали животи, се проявяват понякога още в най-ранна възраст. Да се учите винаги е добре, да се учат тялото, ръцете и мозъкът. Можете да станете полиглот само ако притежавате натрупвания от миналото. Старостта не е преграда за учението - знанията и навикът ще послужат в бъдещите животи. Способностите, проявявани в каквото и да било, имат дълбоки корени. Даром нищо не се дава. Но затова и всяко усилие донася своя плод. С това е осмислен всеки труд и стремеж да се изпълнява всякаква работа по най-добрия начин. Сръчният майстор не е станал такъв изведнъж. Завистта към чуждите способности и таланти е безсмислена, тъй като те са били заработени с труд и редица продължителни усилия. Гледайте на всяка способност и на всеки талант като на нещо, което има дълбоки корени, като на звено от верига, губеща се в дълбините може би на много хилядолетия. Животът на Земята в плътно тяло е изпълнен с голяма значимост, тъй като се дава възможност да се събират съкровищата на опита и знанието за удържането им завинаги. Това, което дава Земята, не може да се придобие никъде извън нея, не може да се придобие и в Надземното, тъй като Надземното е такова състояние, където духът жъне плодовете и следствията на земното пребиваване. Ако това последното е преминало без трудности, без усилия и без натрупвания, извънплътното съществуване няма да бъде плодоносно. Много духове, не натрупали нищо, унило и безпросветно блуждаят в Надземното, измъчвани от неосъзнати спомени и мъка. Само трудът натрупва огньове. Затова се дава ново разбиране на пространственото значение на труда за извънплътното пребиваване на духа в периода от време между въплъщенията. Каква е ползата за човека от всичките му трудове, с които той се труди под Слънцето? Никаква, ако животът на човека се ограничава само до едно въплъщение и се отрича безсмъртието и безкрайността на живота. Но мъдростта е добра с наследството, и особено за виждащите Слънцето. Слънцето на безсмъртието на духа сияе в Безпределността и осветява целия път до края. И тогава мъдростта с наследство от нетленни натрупвания, събрани в Чашата, става осъзнато достояние на събирача на тези съкровища.

/Грани Агни Йоги 1962 г. Превод Н. Берчев/

• 1 година по-късно...
преди 25 минути, some_spirit написа:

не бе питам те за да се разберем за какво става дума

ти казваш "този свят" щял да свърши, марсианския свят ли щял да свърши, дай да бъдем малко по-точни когато се правим надървени философи

когато се употребява думата "свят" се има предвид цялата заобикаляща ни реалност около нас,когато се употребява израза "световно първенство  по футбол" еупотребено пак думата свят но се има предвид най-голямото първенство по футбол но само на планетата Земятака е прието, щото може да каже че ще направим първенство за цялата вселена но там е по друго, така че казвай какво е за теб свят или за теб е просто хората и кухата им религия и това е света и само единствения свят, ако разсъждаваш така значи си просто един кон с капаци и за теб малко след орбитата на Луната вече е нещо друго и теб не те е-бе какво е изобщо

Толкова ли е важно това за твоя смисъл в живота???

Попитах те какво даваш!!!

Иначе:

Цитат

В тесен смисъл (за разлика от вселена) с думата свят наричаме планетата Земя от антропоцентрична, човешка гледна точка, като общество на хората („страните на света“, „карта на света“). Това название се използва за описване на човешката история и опит („световна история“, „най-големият в света“), докато названието „Земя“ се използва във физически смисъл и за да я различим от другите планети.

Свят – Уикипедия (wikipedia.org)

п.п. Ти, к'во, възбудили се??? :) от надървената ми философия??? :) 

преди 14 часа, dioib написа:

Свят – Уикипедия (wikipedia.org)

Цитат

Светът е съвкупността от материалната действителност; вселена[1], т.е. всичко, което се отнася до вселената, което конституира реалността.

и като гледаме определението на Уикипедия и като се каже свършека на света какво се разбира, ами разбира се на цялата вселена, май този път сам си го вкара в задния двор и то така яко, ще ми бърбори по попски на възвишен религиозен философски начин "нашия свят" и аз затова те питах къде е според теб нашия свят, на колко километра от Земята свършва нашия свят

преди 52 минути, some_spirit написа:

на колко километра

Ти на колко километра си от черна дупка??? 

ОК, не си от нас, но не мисли, че след като си дошъл от черната дупка на някоя златна кокошка, то властваш сред нас. :) 

Виж сега чуек, не ме интересува кой те е правил. Мен Бог ме е сътворил и само той властва над мен. 

ОК, ти за някои си човека,  но за мен не си човек. 

Бъди щастлив!!! К'во гледаш в чуждото канче??? Ой обръщай внимание на черната дупка на човека до теб!!! :) 

п.п. Материалната действителност няма нищо общо с духовната действителност!!! 

Цитат

Етимологично, свят е дума, която е обвързана смислово с духовен възглед, или религиозна трактовка, а в нейния корен е „свiт“<=>„свi-ат“=>„свят“ (изразите „този свят човек“ и „този свят“ сигурно са доста трудно обясними за чуждоезичните преводачи от български).

преди 1 час, dioib написа:

Ти на колко километра си от черна дупка??? 

ОК, не си от нас, но не мисли, че след като си дошъл от черната дупка на някоя златна кокошка, то властваш сред нас. :) 

Виж сега чуек, не ме интересува кой те е правил. Мен Бог ме е сътворил и само той властва над мен. 

ОК, ти за някои си човека,  но за мен не си човек. 

Бъди щастлив!!! К'во гледаш в чуждото канче??? Ой обръщай внимание на черната дупка на човека до теб!!! :) 

п.п. Материалната действителност няма нищо общо с духовната действителност!!! 

няма какво да кажеш и почваш да правиш една мазилка от лайняни лигавщини по една стена, прочетох го това писание по диагонала и няма да ти пиша повече, вярвай си там че този свят е само планетата Земя и се кланяй на господ ами твое си решение, засега толкова можеш

ти чувал ли си някога за израз като да кажем "духовна пу-тка"

преди 1 час, some_spirit написа:
Цитат

Светът е съвкупността от материалната действителност; вселена[1], т.е. всичко, което се отнася до вселената, което конституира реалността.

и като гледаме определението на Уикипедия и като се каже свършека на света какво се разбира, ами разбира се на цялата вселена

Под "нашия свят", естествено се разбира мястото в което е човекът, съвкупно с всичко в него, включително човека. Човечеството разширява "нашия свят" за сметка на онзи в уики.

Малко се връщам назад, в това, че един мъж може да намери смисъл за съществуване в това, да се съчетае с много жени и остави своите гени. По този повод- виц

Попитали лорд Тоби в какво е смисъла на живота му. Той отговорил
- В лов и жени
- В лов на какво?
- На жени, разбира се.

Нищо чудно в ония времена, когато е имало право на първа брачна нощ, а селяните са били съсипвани от глад и работа (угрижен х(член) деца не прави), лордът да е извършвал важната работа по продължаване на човечеството.

Ето, пчелните семейства се развиват около една пчела- майка. Смисълът на техния живот е да поддържат живота, който една единствена пчела възпроизвежда.

Така че, смисълът на живота на човечеството, въобще, е продължаване на съществуването, живота на човечеството. А смисълът на живота за отделния човек е ако не да продължи живота, предавайки своите гени, то да продължи живота на човечеството, обслужвайки гените на други- да прави открития, облекчаващи живота, да рисува картини, украсяващти живота, да бачка в производството или да си мисли,че с молитви ще направи своето си божество благосклонно към човечеството. Е, ако човечеството сметне, че последното не върши работа, ще го вкара в пътя за нещо по- полезно. :) 

преди 6 минути, Търсещ истини написа:

Под "нашия свят", естествено се разбира мястото в което е човекът, съвкупно с всичко в него, включително човека. Човечеството разширява "нашия свят" за сметка на онзи в уики.

Всъщност понятието "свят" е доста по-абстрактно. Имаме свят на изкуството, на музиката, , науката, на хората, на животните, а дори и всеки отделен човек си има свой свят в определен смисъл - все значения, които подсказват някаква съвкупност от среда, знания, разбирания, характеристики, зависимости и взаимоотношения с обща насоченост и основа...

Ясно е, че различните светове се припокриват по доста сложен и разнообразен начин.

Колкото до човешкият свят, той разбира се няма да свърши и наистина се развива. Въпреки че, аз влагам в "свърши" и "развива" малко по-различно значение.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Под "нашия свят", естествено се разбира мястото в което е човекът, съвкупно с всичко в него, включително човека.

гледай сега ей там на 100 светлинни години от нашата планета се рее из пространството едно лайно и защо не, някой  човек го е изсрал и то някак е достигнало дотам и сега по твоята логика имаме предмет там на майната си който е от човешки живот и веднага там парсека около лайното става част от нашия свят, и после не съм виждал такъв начин наизразяване, "място и всичко в него" , да ти го обяснят това тъпаците които са ти измислили езика на който говорим

преди 2 часа, some_spirit написа:

едно лайно и защо не, някой  човек го е изсрал

Светът на човека е мястото, където е човекът.

Лайна- всякакви, странстват, има ги и във форум Философия, те не са определящи.

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

човешкият свят, той разбира се няма да свърши и наистина се развива.

Поставяш интересния въпрос за критериите за развитие. Много е труден. Големият ръст ЛГБТ е възможно да е развитеи, но е възможно да е и дегенерация. Заместването на чувешкия ум от ИИ може да е развитие, а може да е предвестник на свършек. Какво ти е мнението за критерии за развитие?

И друго: по определение човешкият свят е краен- има граници: там където има човеци, но има и начало- когато не е имало човеци, а има и край- когато няма да има човеци.

последно пиша затова какво значи даден свят да престане да съществува, дефиницията е, да речем в нашата вселена става (случва се) нещо необичайно събитие с много глобални мащаби и в резултат на това, цялото пространство нацялата вселена започва с бясна скорост да се свива докато накрая остане само една точка от това пространство,  след това изчезва и  тази точка, така се казва че вселената вече е престанала да съществува (няма го цялото пространство) и всичко което е било във вселената материя,излъчвания и живите същества са престанали да съществуват, това значи даден свят да престане да съществува или там по ваше му и по попски и по религиозен начин е дошъл краят насвета

========================

или  друг вариант дядо Господ така  стои извън нашата вселена разстилаща се пред погледа му (тоест той е наблюдава отвън но е доста близо до границите на вселената) и така с един замах на жезъла си  унищожава цялото пространство и всичко в него за 1 секунда да речем и готово  един свят изчезна, барабар с минисвета на dioib нали той смята този свят на хората бил само Земята, ама неговата дефиниция се намира в една по-голяма вселена изначи и  неговия свят също е изчезнал, заедно с всичките олигофрении и тъпанарщини които ги има да речем в Библията и Корана така са изченали и ония кретени от исляма и тъпия им Коран няма да могат да ми обявят свещена война в имато на Аллах, ама те тъпаците просто престанаха да съществуват заедно с цялата вселена

преди 1 час, some_spirit написа:

изчезна, барабар с минисвета на dioib нали той смята този свят на хората бил само Земята, ама неговата дефиниция се намира в една по-голяма вселена изначи и  неговия свят също е изчезнал, заедно с всичките олигофрении и тъпанарщини които ги има да речем в Библията и Корана така са изченали и ония кретени от исляма и тъпия им Коран няма да могат да ми обявят свещена война в имато на Аллах, ама те тъпаците просто престанаха да съществуват заедно с цялата вселена

Гледам ти предишните постове и се чудя , как видя лайното на сто светлинни години 😅.

Сега по същество Аллах и Бога от старият завет са едно и също нещо . 

В  ,, Свещенната война " никъде не е писано че трябва да се самоубиеш или да убиеш. В този форум вие водите свещена война - всеки според убежденията си , което е добре иначе щяхме да сме  Не - хора а - роботи . 

Пак ви повтарям вие търсите сътворението , но няма да ви се получи. Все едно мравка да изучи библията .

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

И друго: по определение човешкият свят е краен- има граници: там където има човеци, но има и начало- когато не е имало човеци, а има и край- когато няма да има човеци

Всеки свят има граници, но е в същото време го има това отвъд тях. А то, убеден съм, може са бъде винаги овладяно.

Аз като привърженик на идеята, че не само хората се прераждат, но и всяка форма вкл. световете, следва цикъла раждане, живот, смърт, пралайя, ново раждане..., разбирам началото и края само като етапни.

Поставяш интересния въпрос за критериите за развитие. Много е труден. Големият ръст ЛГБТ е възможно да е развитеи, но е възможно да е и дегенерация. Заместването на чувешкия ум от ИИ може да е развитие, а може да е предвестник на свършек. Какво ти е мнението за критерии за развитие

Ръстът може да бъде компенсиран технически, а и тук повече става въпрос за наследственост от родителите,(и карма) отколкото до някакво индивидуално развитие. Остават интелектуалните, морални и волеви качества, а те са доста разнообразни.

Как ще използва ии си зависи от човека. Има тривиални дейности, неводещи до развитие и особен опит. Има и такива свръх възможностите на някого. Всеки сам си определя дали да усвои нещо или да го остави изцяло на техниката.

преди 8 часа, some_spirit написа:

гледай сега ей там на 100 светлинни години от нашата планета се рее из пространството едно лайно и защо не

когато съм  го написал така изречението в цитата се има предвид -  "да си   представим  че едно лайно се рее", а не че е там капиш, или си зле с българския език, защото то наистина не може да е там и значи остава че имам предвид да си представим и съм писал "защо не" , иначе щях да напиша -ей там на 100 светлинни години има едно лайно (истинско)

преди 9 часа, some_spirit написа:

гледай сега ей там на 100 светлинни години от нашата планета се рее из пространството едно лайно и защо не, някой  човек го е изсрал и то някак е достигнало дотам и сега по твоята логика имаме предмет там на майната си който е от човешки живот и веднага там парсека около лайното става част от нашия свят, и после не съм виждал такъв начин наизразяване, "място и всичко в него" , да ти го обяснят това тъпаците които са ти измислили езика на който говорим

Сигурно така си създаден...

преди 15 часа, some_spirit написа:

ти чувал ли си някога за израз като да кажем "духовна пу-тка"

И според теб това е святост ли??? :) Във въпросния изказ намираш смисъла на твоя живот???

Ти живееш (намираш смисъл), защото нещо е свято. В даден момент то вече не е святост и твоя свят свършва. Ти или възкръсваш, т.е. друго нещо ти става свято или загубваш смисъла на живота си. 

Свят и света са две различни неща. ОК, за теб вселената е свята. За теб това е света!!! За мен света е Земята, а живота е свят. Затова докато има живот, ще има свят.  

Ще се опитам по твоя начин да го изкажа:

След като навсякъде съзираш било то л@енъ и пу т ки, то за теб цялата вселена е ла@нянъ и вечна пу т ка. 

Толкова си можеш!!! = Каквото и да ти споделя, то в твоя мозък ще се получи асоциация, че те еб@. :)  

...

Светът не ще има край, но този свят свят ще има край. Анализирай това!!!

п.п. Рано или късно ще изгубиш смисъла на своя живот и ще умреш.  

п.п.2 Ако някъде другаде бях ти споделил, че този свет има край, то щеше ли да ме разбереш??? Защото, рано или късно Слънцето ще спре да свети. ;) По-късно Галактиката ни ще се погълни от Черната дупка в центъра ѝ и тоя свят изчезва *свършва). Да, Вселената ще остане, но този свят няма да го има!!! 

И така до следващият километър. Пада другарят и става той малка червена звезда .. :) 

А Ние сме на всеки километър!!! :) 

преди 13 часа, Търсещ истини написа:

Попитали лорд Тоби в какво е смисъла на живота му. Той отговорил
- В лов и жени
- В лов на какво?
- На жени, разбира се.

Нищо чудно в ония времена, когато е имало право на първа брачна нощ, а селяните са били съсипвани от глад и работа (угрижен х(член) деца не прави), лордът да е извършвал важната работа по продължаване на човечеството.

Защо в твоя мозък всичко е свързано със секса??? 

Задали същият въпрос на сър Устър, а той отговорил:

- В предаността и любовта.

- В преданост на какво?

- На любовта, разбира се. 

Нищо чудно, че Лордът правят цигани, А циганинът прави лордове. 

преди 8 часа, dioib написа:

И според теб това е святост ли??? :) Във въпросния изказ намираш смисъла на твоя живот???

Ти живееш (намираш смисъл), защото нещо е свято. В даден момент то вече не е святост и твоя свят свършва. Ти или възкръсваш, т.е. друго нещо ти става свято или загубваш смисъла на живота си. 

Свят и света са две различни неща. ОК, за теб вселената е свята. За теб това е света!!! За мен света е Земята, а живота е свят. Затова докато има живот, ще има свят.  

Ще се опитам по твоя начин да го изкажа:

След като навсякъде съзираш било то л@енъ и пу т ки, то за теб цялата вселена е ла@нянъ и вечна пу т ка. 

Толкова си можеш!!! = Каквото и да ти споделя, то в твоя мозък ще се получи асоциация, че те еб@. :)  

...

Светът не ще има край, но този свят свят ще има край. Анализирай това!!!

п.п. Рано или късно ще изгубиш смисъла на своя живот и ще умреш.  

п.п.2 Ако някъде другаде бях ти споделил, че този свет има край, то щеше ли да ме разбереш??? Защото, рано или късно Слънцето ще спре да свети. ;) По-късно Галактиката ни ще се погълни от Черната дупка в центъра ѝ и тоя свят изчезва *свършва). Да, Вселената ще остане, но този свят няма да го има!!! 

И така до следващият километър. Пада другарят и става той малка червена звезда .. :) 

А Ние сме на всеки километър!!! :) 

аз имах предвид малко по-друго нещо, а именно че ти си духовна пу-тка, ами защото се изявяваш като селски пияница и се правиш малко че разбираш духовните неща и като ти се разгледат така всичките ти писания (за да не си излееш след  малко поредната доза  лай-на във  форума имам предвид  писанията ти  тук във  форума) се стига до извода че ти отговаряш на този израз

преди 16 часа, Just a Stranger написа:

Всеки свят има граници, но е в същото време го има това отвъд тях. А то, убеден съм, може са бъде винаги овладяно.

Аз като привърженик на идеята, че не само хората се прераждат, но и всяка форма вкл. световете, следва цикъла раждане, живот, смърт, пралайя, ново раждане..., разбирам началото и края само като етапни.

Етапният край си е край на етап. Но смятам, че с изчезването на човека изчезва светът на човека.

Не светът изобщо, той си стои. Дори идеята за Големия взрив не е задължително де е начало, а да е само начало на етап. 

Идеята за душа не влияе на това, че човешката форма на живот има край. Примерно динозавърските души си отлетяха с динозаврите и не се смята, че някъде съществуват. Останаха гущерските :) 

Човека сам по себе си няма ,, Край ,на съществуването си или по добре да го кажа на живота " . Пак повтарям  - няма прераждане - Всеки човек е ,, Уникален " . След смъртта си човекът , продължава във ,, Вечността " ( в зависимост от добрините ,които е извършил , ще зависят и броят на Проекциите , и доходите му. ) 

Писах във ,,  фантаСмукинк + " ама нещо не се чете от нормални хора май .

Но пак да напиша

Добър човек сте , пренасяте се в Отвъдното , и вече имате примерно 10 проекции и десет дебитни карти захранвани от ( Бога , Създателя , Отец ,Аллах , Дио , Всевишният , Висшата сила , .....или както си разбирате онова нещо ,което потдържа нашата позната Вселена ) . С едната проекция да речем медитирате с любими , с другата се борите за някакво отличие , с третата Играете любима игра ( но вече в Отвъдното технологиите са доста развити и се получава страхотно изживяване ) . Междучовешките отношения чувства вълнения са на ново ниво ( без негативните ) , разликата между земният свят и Отвъдното  е че в земният свят изпитваме негативни емоции , а в Отвъдното ,, Добрите хора " ще изпитват повече Положителни чувства , защото ще имат повече проекции и естествено доходи....

Накратко това е ,, Бъдете добри хора , и мислете за това да направите повече пари , щото доброто не се изчерпва само с хранене на гладни ,  ами Университетите ( как ще има доктори и изобщо държава без университети )....

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Човека сам по себе си няма

Човека има край, а човек няма край. ;) По-важно е: Да постъпваш по човешки, а не спрямо човека. ;) Човека рано или късно ще умре, но по-важно е човек да остане, защото иначе не ще има живот и Любов. В тоя смисъл оставяйте в тоя свят човек, а не за човека, защото последният ще пропилее или разруши това което вие сте съградили. 

Аз казах!!!

Идеята за душа не влияе на това, че човешката форма на живот има край. Примерно динозавърските души си отлетяха с динозаврите и не се смята, че някъде съществуват. Останаха гущерските

Въпрос на думи. Между динозаврите и гущерите има приемственост. Да, могат да се разграничат, но могат да се разглеждат и общо. Може би хората след милиарди години да е по-удачно да се нарекът Ангели (или защо не Богове, без това да означава, че са съвършени) и да надхвърлят тотално представите ни. Но какво значение има наименованието?

преди 7 часа, Just a Stranger написа:

Да, могат да се разграничат, но могат да се разглеждат и общо.

И за двете е нужен човешки конвенс и способност за различаване и дефиниране.

преди 7 часа, Just a Stranger написа:

Но какво значение има наименованието?

Не името - а пълнежа зад него, е от основно значение. И отново - пак е заради/за човек, на когото всичко това му служи за подреждане на отражението, чрез описателност и систематизация. Няма човек - отпада и всичко това. Нито гущерите, нито динозаврите имат нужда от "разглеждане общо"... :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.