Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

книги които промениха мирогледа ви за света

Featured Replies

Темата може и да се разбира и като любимите ви книги,кой както иска.

Книгите, които промениха моя мироглед са:

Всички книги за Ванга

Поредицата на Ернст Мулдашев

Агни Йога

Ще ви бъда благодарен ако споделите вашите и най-вече,какво точно намеихте в тях.

:whist:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27773

Всичко, каквото има тук.Колкото повече чета, толкова повече въпроси изникват, и тръгвам за отговори.После попадам на книги, които действително могат да променят мирогледа на човек, дори да завъртят всичко на 180 градуса.

Сега смятам да прочета -

-"Свещеният Вертеп" - Лео Таксил

-"Забавно Евангелие"

-"Забавна Библия"

И да разбера какво ще се случи. :whist:

Книгите на Лиана Антонова и тези за Ванга само дадоха насока...породиха интерес.

Има такава тема в раздел книги, и за да не се повтаряме и тук, нека пишем само за литература от този вид - религиозни, окултни, фолософия и подобни. :)

Ошо - "Дао - трите съкровища" том1,2,3

Ошо - "Заратустра - богът,който умее да танцува"

Ошо - Библия

Ошо - "Следвай ме"

Дийпак Чопра - "Как да познаем бога"

Стивън Хокинг - "Кратка история на времето"

Лао Дзъ - "Даодъдзин"

Су Юн - "Пуст облак"

Согиал Ринпоче - "Тибетска книга за живота и смъртта"

Общо взето,това са най-важните.Естествено,има още много други,които считам за ценни,но гореизброените наистина промениха начинът ми на възприемане на живота.

Всички прпочетени книги от мен на Куелю са ме карали да се замислям... ;)

Чела съм от някои по - горе изброени книжки, но...не мога да кажа, че са променили мирогледа ми. Аз съм инат човек написаните думи рядко ми въздействат "истински". Пък и аз предпочитам развлекателната литература :grimace:

"Разбулената Изида" на Елена Блаватска, някои разработки на Иван Колев и по малко от тук и там - много неща в общи линии.

Много са.Не бих могъл да да посоча вече коя беше първата.Като се замисля,може би беше Библията.След нея дойде Корана,а след това "Махабхарата" и Рамаяна"...........

Но може би първата книга,която ми промени изцяло мирогледа,беше "Сътворението" на Гор Видал.След това се постарах да изчета всичко останало.

И така , мозъната пералня се завъртя cool.gif че не спира и до днес.....

Не беше книга,а поредица от събития...

Като всеки нормален човек се бях отдал на материалния стремеж към щастие.

Бях постигнал не малко за годините си :) ... НО НЕ БЯХ ЩАСТЛИВ sad.gif

...

Един слънчев ден се разхождах и не знам защо влязох в библиотеката(в Габрово)...

...и след като бях вътре се запътих към отдел"Икономика" за да разбера как се става милионер ;)

...по пътя за отдела се блъснах в един от рафтовете с книги и от там падна една книга

"Беседи край седемте рилски езера"-Петър Дънов.Незнайно защо я взех и я прочетох...

...и нищо не разбрах.В нея се "говореше" за любов,за хармония...за ИСТИНАТА.

Какви глупости си мислех АЗ,но... тази ИСТИНА мира не ми даде и реших да разбера ЩО Е ИСТИНАТА?

...и така от книга на книга,философия,религии,срещи с всякакви хора,като "всеки" по пътя ми

..."отключваше" по една "врата" в мен...

...един ден просто прогледнах.

"Силмарилион" на проф.Tolkien,сега ще чета книгите от поредицата "Хрониките на Narnia".

На времето това беше поредицата на Богомил Райнов : Няма нищо по-хубаво от лошото време, Господин никой... И сега си ги препрочитам, макар комунизма отдавна да не ме вълнува, а честно казано и тогава не ме вълнуваше. Това са книги, които каляват волята на човек! Това са книги, които са равностойни дори на библията! Това са книги, които те учат на ЖИВОТ! Това са си наши БЪЛГАРСКИ книги! Това е нашата гордост, нашето самочувствие, нашата вяра в живота, искрицата, която ни кара да живеем в БЪЛГАРИЯ, която ни кара просто да бъдем ЖИВИ! Това е нашия живот и сега, ще бъде и в бъдеще! Големи благодарности на автора. За мен той е най-добрия български творец! Сравнявам го с Ботев и Вазов. Всеки от тях е творил в различна епоха, но общото е, че произведенията им са безсмъртни! Радвам се, че Богомил Райнов получи заслужена награда " Св. Паисий Хилендарски" през 2006 година :);):baby::clap::wors::)Информация

Който не е чел Богомил Райнов е изгубил много!

Книгите са хубаво нещо. Рядко обаче, след като върнеш книгата на рафта, се променя нещо наистина. Може да сме вдъхновени за известно време, но ние така или иначе четем и харесваме това, което в известна степен отговаря на мирогледа ни.

За сериозна промяна и резултати е необходимо нещо повече от книги.

Необходими са методи с които да трансформираме интелектуалното разбиране в преживяване, а ако има и някой, които да ни показва пътя и грешките, тогава промяната и развитието са най-бързи.

'Вероника решава да умре' на Коельо.Тази книга ме накара да помисля за смисъла на живота.Че живота е нещо хубаво и трябва да го изживяваме пълноценно. Защото разбираме колко ни е скъп когато започваме да го губим.

Ще посоча само някой от тях и ще се опитам да ги подредя във времето, макар и то да е илюзия:

1. Дийпак Чопра - "Съвършенното здраве" и "Седемте духовни закона на успеха", с тези две книги започна моето запознаване с Ведическото знание;

2.Согиал Ринпоче с "Тибетска книга за живота и смърта", навлязох в Будизма;

3. Лама Оле Нидал, опознах живота на Буда;

4. Доналд Уолш с "Разговори с Бога", това е типична книга от New Age културата и ми въздейства много силно, дори за определен период за мен това бе най-висшата истина. А сега смятам, че идейте вътре са много близки до истината.

5. "Алхимикът" и "Петата планина" на Куелю. Много ми харесаха, от малък наблюдавам знаците на съдбата и следя за тях и бях възхитен, когато прочетох, че и при други хора е така! Това лято го видях на живо в книжарница Хеликон. Страхотно излъчване, макар, че не успях да говоря с него, а само го наблюдавах отстрани, цяла вечер след това се усмихвах. Смятам, че е много е важно да срешнеш автора на книгите които четеш, аурите ви да се докоснат, да усетиш енергията му. Вътрешното чувство не лъже!

6. Дан Милман с "Войн на светлината", запознах се с пътя на ученичеството;

7. Мулдашев с неговите книги за Шамбала и генофонда на човечеството ме въведе в идейте на теософията;

8. Лобсанг Рампа, с няколко негови книги. Той е простветен и нещата които казва са много истинни и все повече се убеждавам в неговата правота.

9. "Слово на мъдроста" с диктовките на Възнесените Владици (Учителите от Шамбала) давани чрез Татяна Микушина. Тази книга ми помогна много, само за 1 година израстнах в разбирането си за света повече отколкото за предходните 10! Най-после не само чета и търся истината, най-после я живея. Не ми бе лесно да приема всичко в нея, дълго в мен се водеше борба между съмнението на здравия разум и едно чувство на ликуване, че най-после съм намерил това Знание, което явно търся от много години. Имах и невероятния шанс да бъда на срещата на Татяна М. в София това лято. Усетих огромна енергия в залата, енергия която не съм постигал и при най-мощните си медитации. Хора, които виждат тънките светове, казаха, че редом с нея са стояли някой от Учителите. Това е нещо, което не се случва всеки ден, дори и не всяко прераждане.

Предполагам ви е познато чувството, че книгите сами идват и то винаги в точния момент.

Всяка една от тези книги е променила светогледа ми към по-добро разбиране на законите вселената, на видимия и на невидимия свят.

Аз съм тесногръд.Библията промени живота ми, не само мирогледа ми.

"Малкият принц" на Екзюпери

"Птиците умират сами" на Колийн Макълоу.

"Празни мисли на един празен човек" на Джером Клапка Джером

"Богат, беден" и продължението й "Беден крадец" на Ъруин Шоу

и много други, разбира се, но тези 4 (или 5) са като крайъгълен камък, всяка по своему провокира определен начин на мислене, разчупва стереотипите, определя и подсилва инвивидуалостта.

Поне така аз мисля.

ЗА ПРЕЛЕСТТА. КАК СА ИЗПАДАЛИ В ПРЕЛЕСТ ГОРДИТЕ И КАК СА Я ИЗБЯГВАЛИ СМИРЕНИТЕ - Първата православна книга, която прочетох.

ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ - на издателство "ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ"

:)

"Кръстникът" - Марио Пузо

и последвалите я:

"Умират глупаците" - Марио Пузо

"Последният дон" - Марио Пузо

"Сицилианецът " - Марио Пузо

"Омерта" - Марио Пузо

"Четвъртият К" - Марио Пузо

"Специалист от Сицилия" - Норман Луис

На някои тези книги може да им звучат несериозно, но са си наистина ценно четивоok.gif

"Орли и ангели " - Юли Це

"Дългата разходка " - Стивън Кинг

" Пандора " - Ан Райс

Няма да обеснявам с какво са ми повлияли, но определено една част от заслугите да съм това, което съм ( пълен изрод ) се дължи на тях. :)

• Автор

136891_orig.jpg

Благодаря ви приятели,благодаря за вашето откровение !

Ще опитам да прочета всяка една, дано чрез тях достигна най-високите върхове на познанието.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27773

Всичко, каквото има тук.Колкото повече чета, толкова повече въпроси изникват, и тръгвам за отговори.После попадам на книги, които действително могат да променят мирогледа на човек, дори да завъртят всичко на 180 градуса.

Сега смятам да прочета -

-"Свещеният Вертеп" - Лео Таксил

-"Забавно Евангелие"

-"Забавна Библия"

И да разбера какво ще се случи. :clap:

Книгите на Лиана Антонова и тези за Ванга само дадоха насока...породиха интерес.

Има такава тема в раздел книги, и за да не се повтаряме и тук, нека пишем само за литература от този вид - религиозни, окултни, фолософия и подобни. :)

И все пак цитирай някоя книжка,все пак трябва да имаш някоя любима :)

• 2 години по-късно...

През 2003 г. попаднах на презентация на "Тайната история на човешката цивилизация" на Майкъл Кремо и сие.

Преобърна ми представите за науката археология и за научният подход изобщо. Контактът с Кремо /член на ИСКОН/ ми откри нов поглед към света и трансцедентното

post-46356-1241680127_thumb.jpg

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Преди време като се шляех по Витоша (планината) ме срещна един чичка, който много приличаше на Айнщайн. Ама досущ. Така-а, до тук добре. "Зле си", ми каза той, "ама много си зле" и ми бутна три книги от същия автор, който ти спомена. Мина още време без да ги чета, около мене животът бая се развилня, събития и хора "свистяха" с причини и без причини, докато един ден седнах и се зачетох. Първото нещо, което ми дойде на ума беше: "А-а, това ли било..."

Сега обаче само едно нещо остава: как да си дойда "вкъщи"...

:doh:

Не беше книга,а поредица от събития...

Като всеки нормален човек се бях отдал на материалния стремеж към щастие.

Бях постигнал не малко за годините си :P ... НО НЕ БЯХ ЩАСТЛИВ sad.gif

...

Един слънчев ден се разхождах и не знам защо влязох в библиотеката(в Габрово)...

...и след като бях вътре се запътих към отдел"Икономика" за да разбера как се става милионер ;)

...по пътя за отдела се блъснах в един от рафтовете с книги и от там падна една книга

"Беседи край седемте рилски езера"-Петър Дънов.Незнайно защо я взех и я прочетох...

...и нищо не разбрах.В нея се "говореше" за любов,за хармония...за ИСТИНАТА.

Какви глупости си мислех АЗ,но... тази ИСТИНА мира не ми даде и реших да разбера ЩО Е ИСТИНАТА?

...и така от книга на книга,философия,религии,срещи с всякакви хора,като "всеки" по пътя ми

..."отключваше" по една "врата" в мен...

...един ден просто прогледнах.

Редактирано от Assett (преглед на промените)

През 2003 г. попаднах на презентация на "Тайната история на човешката цивилизация" на Майкъл Кремо и сие.

Преобърна ми представите за науката археология и за научният подход изобщо. Контактът с Кремо /член на ИСКОН/ ми откри нов поглед към света и трансцедентното

Вале, ти имаш разписана книга от Кремо?!! ohmy.gif Еваларка, браточка! :P

Страхотен автори човек е М.Кремо! :hush:

ПС: между другото- той е Рак cool.gif

"Бхагавад Гита, такава, каквато е". 1991 г.

37765_medium.jpeg

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Дали може да се намери в електронен вариянт или някоя книжарница?

• 10 години по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.