Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

:):) При вас става много весело... ;)

:P Взимам си забележка

Самото християнство е дело на Синагогата. Единствения начин да съборят римската империя. От т.нар. Нов Завет най-много писания има (не го знам колко е апостол) Павел - ревностния убиец на будисти.

biggrin.gif Май не си си взел, как Павел ще е участвал в гонения срещу будисти бе, той е бил в началото фарисей, гонел е християни laugh.giflaugh.gif

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Май съм си много наред. :lol6: Йошуа (Исус) проповядва чист будизъм. Днешното (пък и вчерашното) ристиенство нямат нищо общо с Йошуа. Ристиенството е продължение на юдаизма. И проповядва робството. http://karutzar.blogspot.com/2008/03/life-...cide-death.html Йошуа (предпочитам да го наричам с еврейското му име) никога не е проповядвал робство от човек на човека. http://karutzar.blogspot.com/2008/03/life-...cide-death.html

А Павел е един от убийците ная първия християно-будист мартюр. Истината относно днешното ристиенство може да се намери единствено в писанията на гностиците и при египетските копти.

http://karutzar.blogspot.com/2008/04/terro...t-and-from.html

От библията приемам само Новия завет. Т. нар. "стар завет" е едно от най-големите извращения, което някога човек би могъл да прочете.

Библус на гръцки се превежда като вид тръстика, от която са се правели папирусите, на които е изписвано в миналото светото писание - библос, библион, от където идва името библия.

В Стария завет - в Притчи Соломонови глава 16 - има едно изречение, което дълбоко ме вълнува винаги, когато го чета:

16:9 Сърцето на човека начертава пътя му, но Господ оправя стъпките му.

В това изречение се крие цялата истина за смисъла на съществуването, за сътворението, за битието и небитието, за свободната воля на човека и волята на всемира... за малките човешки истини и за истината на небето...

• 1 месец по-късно...
Много интересна тема... :lol6:

Вървам в това, което е писано там, защото знам от опит, че е истинна...ако не бях опитала нямаше да знам дали е истина или не е истина, но когато човек опита нещо, то тогава и само тогава той знае, че това което е изпитал, опитал и преживял е истина, истинско и не е лъжа.

Които е чел Библията може да каже, дали всички истории там са добри или е написана самата реалност и всичко е написано такова каквото е било-с това конкретно визирам Стари завет там има събития които никак не са положителни или насърчителни напротив вижда се колко слаби сме ние хората и колко често грешим.

Според мен Библията е едно Огледало през него можем да се видим такива каквито Сме и можем да станем такива каквито искаме да сме, там се намира и Сила и Утеха...изгражда се Воля и Твърд Характер. Което според мен е важно като качества за самия човек, да бъдеш силен и изграден като личност не е никак лошо нещо в тази Книга съм намирала много пъти сила, за да изляза от трудното емоционално положение...

Изграждането на характера мисля е много важно, но само за хора за които ценна е личността -било, то тяхната собствена личност или нечия чужда...С Библията Може да се изгради силен характер 100 гаранция стига да знае човек как да я тълкъва правилно иначе, ако всичко се приема абсолютно буквално и едностранчиво може да се получи объркване в човека и да се получат реакции които не са желателни...Но например, ако погледнем чисто практично, ако объркаме рецептата на някое ястие няма да можем да го ядем, нали или ако кажем така правим нещо, но го поставяме на неподходяща температура и какво се случва с яденето, ами просто не става за ядене не може да се консумира, негодно е или е изгорено и се хвърля на буклука така е и Библията или с някоя друга книга, ако не се използва както трябва тогава ще бъде безполезна за употреба...

Сега си представете, че поправяте колата си или че техник ви я поправя и слага някоя част от вашата кола на неправилното място, тогава колата ще работи ли или може и да не работи, а може и да стане опасна за вашия живот...

Само със тези примери мога да олесня истинността и това кй как употребява Библията, дали ще е полезна или ненужна за него...има и основни неща без които не може да се чете и разбира Библията, както ако не си научил Азбуката така няма как да започнеш да четеш, така е и с Бибилията, ако нямаш основа не можеш да я разбираш правилно колкото и да я четеш...В повечето случаи харата стигат до крайности когато четат Библията, тълкуват я грешно изпадат в критикуване или просто захвърлят книгата...Както всяка една книга така и Библията има сой Дух и ако човек не може да усети нейния дух на любов която Бог дава, то няма да можа да разбеле написаното и за него ще е безполезни букви нищо повече...

Аз като си представя как са ми разказвали мои приятели като са живели в чужбина какво са правили когато са били на училище и направо не мога да повярвам, че е възможно това...Всеки ден преди да започнат занятия в училище, в класната стая всички се молят на Бога и благодарят...според мен това в България е невъзможно при това безверие и тази анархия...Молитвата е вид Дисциплина, защото смирява духа и изисква Постоянство, както при спортовете и военните...Калява Духа на човека, а това според мен не е за пренебрегване...Тъй като ние хората сме съставени от три компонента, а те са: Дух, Душа и Тяло и ако тези три компонента не са Удовлетворени тогава и нашата личност не е удовлетворена и ние не се чувстваме пълноценни и Празни.

Иво, няма една страна на нещата имаме си ум за това ни е даден от Бога този Ум, за да го ползваме...така, че не гледай едностранно на нещата, аз винаги поглеждам от позицията на този с който комуникирам и така го разбирам по-лесно по този начин не се превръщам в едностранчив човек и това ме прави да не съм ограничена като личност...нужно е цялостно развитие на личноста...за тези които се стремят към това естествено да използват целия си потенциал, ние сме направени със потенциал, Но от нас зависи дали ще се опитаме да го развием максимално, т.е. до колкото зависи от нас самите...;)

Това е моето мнение по въпроса надявам се да съм била напълно ясна и разбираема за всеки един от вас. ;)

Ако някой има въпроси нека да ги задава и ако мога с удоволствие ще отговоря на тях.

Моето мнение-- http://defteros-defterosbg.blogspot.com/

• 1 месец по-късно...

В библията - псалом Давидов - 32-ри пише:

Ог небесата гледа Господ, вижда всички синове човешки.

Не се спасява цар с много войска, голямата сила не ще защити исполина.

Ненадежден е конят за спасяване, с голямата си сила не ще се избави.

Ето, окото на Господа е над ония, които му се боят и които се уповават на милостта му,

че Той ще спаси душата им от смърт и във време на глад ще ги прехрани.

Обичайте Господа всички Негови праведници, Господ пази верните

и отплаща с излишък на ония, които постъпват горделиво.

Дерзайте и да крепне сърцето ви,

дерзайте всички, които се надявате на Господа

бихте ли ми разяснили значението на думите в Псалома!

• 4 седмици по-късно...

Абе вие сте се погубили. Как може да вярвате в детски книжки?!?

Хайде да ви дам една тема за размисъл.

На остров Х попада едно дете (по незнайни причини), което нито е чувало за религии нито нищо. Живота му не е застрашен от нищо и си изживява живота нормално. Обаче както всяко друго човешко същество си задава въпроса: Абе аз отде съм се пръкнал на това островче?

И след няколко години размисъл решава че се е появил от водата и е син на "Синия Господар", както е викал на морето. Всеки ден си прави по две салта в чест на "Синия Господар", написва една книжка как "Синия Господар" и "Черната Огърлица" (небето) са управлявали живота му и т.н.

В задачата се пита: Кой ще приюти този човечец след смъртта му и къде? Бащата на Исус, Буда, Синия Господар, Черната Огърлица, Зевс, Нептун или някой друг неспоменат и къде? В рая или ада? Или може би ще стои посредата като заблуден неутрон?

Аз си мисля че най вероятно - в гърлата на лешоядите. Вие как мислите?

Ти кой искаш да го приюти? Нали не искаш да стане храна за лешоядите? Не те питам в какво вярваш или какво знаеш, а какво искаш. И питам сериозно.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Ти кой искаш да го приюти? Нали не искаш да стане храна за лешоядите? Не те питам в какво вярваш или какво знаеш, а какво искаш. И питам сериозно.

Как какво искам? Все ми е тая, всъщност като се замисля искам да отиде при "Синия Господар" или "Черната Огърлица". Понеже той си ги е измислил, тях ще познава най добре и с тях ще е свикнал, така че нека да иде при тях.

Ама какво значение има какво аз искам, аз не съм някой от прехвалените божества които имат пълна власт.

В Библията е не е влизало нищо.Библията е написана от хора, вдъхновени от Бога.Самата Бибжлия казва за себе си, че е боговдъхновена.С други думи, Божие Слово.Библията е послание от Бог, към хората.Тя разкрива причинно-следствените връзки действащи в нашия свят и техния Създател, Бог.Нещо повече, Библията ни приканва към лично общение и познаване на този Бог, като Истинен, Жив и Реален.Библията не е книга ограничена във времето.Тя се занимава с фундаменталните въпроси на битието.Кои сме ние, откъде идваме, какво правим тук, накъде отиваме.На всички тези въпроси има отговори в Библията.Въпросите за живота и смъртта са били актуални преди няколко хиляди години, актуални са и днес.От таз гледна точка, Библията е актуална книга, защото тя се занимава с тези въпроси.Няма и не е имало време, когато тези въпроси не са били на дневен ред.Твърдението за най-угодното е много слабо.Защото Библията не е продукт на хората.Аз лично вярвам на всички написано в тази книга.Не разборам много неща, но не мога да ги отрека на тази база.Ще дойде време, ще ги разбера.Когато повярвах, нищо не ми беше ясно.След 17 г. мога да кажа, че имам повече светлина.И искам още.Знам, че ще я получа.И ще я споделя с вас, ако и вие искате.

a дали има загробен живот

В Библията е не е влизало нищо.Библията е написана от хора, вдъхновени от Бога.Самата Бибжлия казва за себе си, че е боговдъхновена.С други думи, Божие Слово.Библията е послание от Бог, към хората.Тя разкрива причинно-следствените връзки действащи в нашия свят и техния Създател, Бог.Нещо повече, Библията ни приканва към лично общение и познаване на този Бог, като Истинен, Жив и Реален.Библията не е книга ограничена във времето.Тя се занимава с фундаменталните въпроси на битието.Кои сме ние, откъде идваме, какво правим тук, накъде отиваме.На всички тези въпроси има отговори в Библията.Въпросите за живота и смъртта са били актуални преди няколко хиляди години, актуални са и днес.От таз гледна точка, Библията е актуална книга, защото тя се занимава с тези въпроси.Няма и не е имало време, когато тези въпроси не са били на дневен ред.Твърдението за най-угодното е много слабо.Защото Библията не е продукт на хората.Аз лично вярвам на всички написано в тази книга.Не разборам много неща, но не мога да ги отрека на тази база.Ще дойде време, ще ги разбера.Когато повярвах, нищо не ми беше ясно.След 17 г. мога да кажа, че имам повече светлина.И искам още.Знам, че ще я получа.И ще я споделя с вас, ако и вие искате.

просветли ме за да знам

Господ май идва от господар. Което означава, че читателите и почитателите на библията са роби. Щом имат господар значи не са свободни, а роби. Християнството е робска и комунистическа религия. И е наложена насила и с много кръвопролития.

Йошуа (еврейското име на Исус) е бил будист, проповядвал е същото каквото е говорил и Кришна. Проблема му е бил, че е бил краен будист - пост, молитва, и никакво месоядство. Секса ограничил до минимум - само с Мария Магдалена. :) Ама може и да не е имал богат избор - при тия грозни йодейки... cool.gif Виж - при Кришна е било по-друго - секс до откат и с който ти падне - той и написал секс сценария на Калигула.

Остава Аполоний Тиански. Човек на когото с почитание бих му свалил шапката си (дето я нямам) - най-достойния от троицата - Кришна, Йошуа, Аполоний.

Бил е богат човек и приближен до римските императори. Хапвал си, пийвал си, и вършел чудеса (между другото) за доброто на човешкия род. По-късно светите църковни отци (оффци) приписали повечето от чудесата му върху Исус. Ама им е простено - повечето оффци били неграмотни и бездарни чревоугодници - чак до днешни дни.

Та свети Аполоний Тиански проповядвал (като предшественика си Кришна), че жените са създадени за човека и мозък на жената може да се налее само чрез здраво изчукване (приписва се не без основание на Кришна, но е възможно и Аполоний да го е казвал). Приписва му се и предписанието за здрав бой на жената преди секс, но според мен (и не само) това е фалшификация на чифутоидните равини, които без насилие трудно вдигали рязаните си пластелинчета. Не че ги вдигали и след лобута, но поне така им се задоволявало садистичното его. Те (равините) за да си отмъстят на Аполоний заради отхвърляне на робството под всякакви негови форми, след смъртта му (изчезнал в облак - няма гроб - като Илия, Кришна, и Исус) унищожили де що намерили негови писания, на някои изстъргали текста и написали налудничавите си църковни бръщолевения.

Истинските думи на Йошуа могат да се намерят само из гностичните писания, в коптска Етиопия, при Николаитите християни в Ирак, и в Иран.

Библията е неморална и перверзна книга. Написана е от малоумници за малоумници.

Господ май идва от господар. Което означава, че читателите и почитателите на библията са роби. Щом имат господар значи не са свободни, а роби.

А аз мисля така за почитателите на всички "свети" книги. Просто не са самостоятелни, леко са инфантилити, няма лошо, нали.

Християнството е робска и комунистическа религия. И е наложена насила и с много кръвопролития.

Не е съвсем така, щом е била забранена преди време в Бг точно от комунистите.

Истинските думи на Йошуа могат да се намерят само из гностичните писания, в коптска Етиопия, при Николаитите християни в Ирак, и в Иран.

Може ли да кажеш нещо повече за това, моля.

Библията е неморална и перверзна книга. Написана е от малоумници за малоумници.

Не знам за цялата библия, но онази Павел (разбира се, ако той е авторът на всичко, което се приписва на него) е типичен шизофреник.

Не знам за цялата библия, но онази Павел (разбира се, ако той е авторът на всичко, което се приписва на него) е типичен шизофреник.

Нещо против шизофрениците ли усещам ? :blow out candles:

Но това, което премълчаваш е правилно - съвременната църква заради това и почита св.св. Петър и Павел като свои основатели.

А от тях двамата точно Павел е този, който оформя догмите и всъщност прави от учението на Иисус църква.

А аз мисля така за почитателите на всички "свети" книги. Просто не са самостоятелни, леко са инфантилити, няма лошо, нали.

Има една свещена книга НА ЧОВЕЧЕТВОТО- "ВЕДА".

Там няма 'генетична правоверност и богоизбраност', ако визираш абрахамските 'свещени книги'.

cool.gif

Колкото човек повече осъзнава Бога, толкова повече разбира не само, че не е 'сам', но не е чак толкова..... 'самостоятелен'(колкото си въобразава), въпреки, че Бог му е дал 'свободна воля'(като на вола) biggrin.gif . cool.gif

....нека започнем от това, че сърцето на човека бие без човека много-много да го направлява?.... :blow out candles:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Здравейте. Тъй като по принцип съм израснал в Кипър а там наблягат много в изучаването на Християнството в училище смея да кажа че когато стане тема за УЧЕНИТЕ vs Поповете винаги ама винаги доказаното от учените не се приема.

Хората доказаха че сме произлезли от маймуните и за това сме толкова различни. Ако беше от адам и ева..... Щяхме да сме 1 кум 1.

Колкото за другите неща които пише в библията половината са вярни. Не забраваите от къде идва библята. Нещо като развален телефон. Онзи така написал, Този така разказал Другия така разбрал...

/Мирос

Господ май идва от господар. Което означава, че читателите и почитателите на библията са роби. Щом имат господар значи не са свободни, а роби.

Има логика в разсъжденията ти.Дай да продължим тази същата,твоята логика.Ти предполагам си шофьор,имаш книжка и си учил ПДП-правилника за движение по пътищата,нали така?Когато се качиш на колата си и искаш да стигнеш от точка А до точка Б ,то ще трябва да се ПОДЧИНИШ на ПДП-(правилника...). Ето защо твой господар е ПДП. Защото в противен случай,ако си караш както си искаш(например свободно),най-малкото което рискуваш е глоба от КАТ-органите,а в по-лошия случай-някоя катастрофа с фатален край.Там по пътищата хората са сложили едни линии,две бели линии,които очертават пътя и все едно ти казват "ето,тук трябва да караш,между двете линии".Какъв ще бъде резултата, ако си караш "свободно" ,а?Я в канавката,я рискуваш да излетиш от някой мост...

За някои хора се казва, че техен господар са парите,за други алкохола или дрогата,всички сме съгласни-все 'лоши господари'.Айде няма да говорим за тях. Истината е, че всеки човек се подчинява на определени правила,всеки който сяда да пише във форума се подчинява на правилата на форума(тук има много да се желае),имаме си модератори,които би трябвало да следят за спазването им,също като линиите отстрани на пътя,ако някой кривне те му казват-"тук,ето тук..." В училище също ,дълги години се учим на 'житейски правила'.Ето вижда се ,че никой не е свободен. За каква свобода става въпрос?На сила никой никого не може да направи нито християнин ,нито какъвто и да е!

Всяка една организация(освен анархистите,може би) си има изградени правила.Така е и с християнството.Библията е като пътеводител или сборник с правилата,които един християнин би трябвало да спазва.Въпрос на избор,нищо повече.

... И е наложена насила и с много кръвопролития.
Това просто не е вярно.Историята го доказва и изобщо няма смисъл да го обсъждаме.Ако говорим за наложения на сила католицизъм в Америките от испанските конкистадори,то със сигурност Библията не е била пътеводител за тях в действията им.

Йошуа (еврейското име на Исус) е бил будист, проповядвал е същото каквото е говорил и Кришна. Проблема му е бил, че е бил краен будист - пост, молитва, и никакво месоядство. Секса ограничил до минимум - само с Мария Магдалена.

Случайно да можеш да приведеш някой аргумент или доказателство?А,без блога ти ,моля.

За николаитите сме чували разни неща,Исус казал, че мрази делата им...(Откр.2:6)

(абе мога по-точно да го кажа, но модераторската палчица ще заиграе...)
Голяма работа!U.Ra хич не се страхува...ти да не си им роб...

Редактирано от arenas (преглед на промените)

За николаитите сме чували разни неща,Исус казал, че мрази делата им...(Откр.2:6)

Ето това е много важен момент. Разни неща, да - от пълно отричане в лицето на църковната догматика до идеи, че това е същността на истинското християнство. Хайде да го разнищим, ако имате желание. Дали е казал наистина така Исус...???

Николаитите са една много, много интересна гностическа секта и това, което достига до нас като тяхно учение също.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Ето това е много важен момент. Разни неща, да - от пълно отричане в лицето на църковната догматика до идеи, че това е същността на истинското християнство. Хайде да го разнищим, ако имате желание. Дали е казал наистина така Исус...???

Николаитите са една много, много интересна гностическа секта и това, което достига до нас като тяхно учение също.

Към днешна дата в света има над 3 000 (църкви), които се определят като християнски и всяка една отрича възгледите на останалите.В този контекст- "църковната догматика"-Ще бъдеш ли така добра да разтълкуваш този термин и какво точно имаш предвид?

Говорихме за николаитите(англ.).Това което сме чували е, че не се знае какво точно са изповядвали,какви са били техните доктрини.Има само предположения и са споменати тук-таме от древните писатели-историци.Ако...ако приемем че Исус наистина е казал ,че мрази делата им ,то следва че не може да са носителите на 'истинското християнство' и точка, няма много за нищене.

Да смятаме ли, че им симпатизираш...?
Към днешна дата в света има над 3 000 (църкви), които се определят като християнски и всяка една отрича възгледите на останалите.В този контекст- "църковната догматика"-Ще бъдеш ли така добра да разтълкуваш този термин и какво точно имаш предвид?

Говорихме за николаитите(англ.).Това което сме чували е, че не се знае какво точно са изповядвали,какви са били техните доктрини.Има само предположения и са споменати тук-таме от древните писатели-историци.Ако...ако приемем че Исус наистина е казал ,че мрази делата им ,то следва че не може да са носителите на 'истинското християнство' и точка, няма много за нищене.

Да смятаме ли, че им симпатизираш...?

Смятайте, че търся истината и че не се доверявам на всичко, което пише в библията. А там, между другото, липсват доста годинки от живота на Исус. Догматиката как ще обясни това?

Смятайте, че търся истината и че не се доверявам на всичко, което пише в библията. А там, между другото, липсват доста годинки от живота на Исус. Догматиката как ще обясни това?

Според филма, който пуснах преди в Христос, боговете ... Исус е бил в Индия май беше. Та, от там са заимствали разни неща от живота на Кришна и са ги прибавили към живота на Христос. И от будистките завети са взели разни работи и са ги писали на името на Христос. cool.gif

Заради митарствата му в Индия, тези негови години са скрити.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Рових се се по темата за библия"Бесика" и ме прехвърлиха ,че е написана на коптски и те си съществуват и до ден днешен ,може би не говорят този архаичен език ,но ми стана много интересно когато видях азбуката им:

180pxcopticletterssvg1.png

Не Ви ли прилича на "готската" и най вече на кирилската!?!?

Рових се се по темата за библия"Бесика" и ме прехвърлиха ,че е написана на коптски и те си съществуват и до ден днешен ,може би не говорят този архаичен език ,но ми стана много интересно когато видях азбуката им:

180pxcopticletterssvg1.png

Не Ви ли прилича на "готската" и най вече на кирилската!?!?

Я виж ти!!! Че това си е старобългарската азбука, известна още като кирилица!! Тук има и букви, които са изчезнали в съвременния ни език като тита, йота, ятъ и зело. Я виж ти! Знаех си, че бесите и коптите са били едно племе!!! Излиза, че българите идваме наистина от Египет. Има такава легенда по Родопа за идването на пеласгите от Египет с кораби и разселването им по тези земи. Георги С. Раковски е бил прав!

Я виж ти!!! Че това си е старобългарската азбука, известна още като кирилица!! Тук има и букви, които са изчезнали в съвременния ни език като тита, йота, ятъ и зело. Я виж ти! Знаех си, че бесите и коптите са били едно племе!!! Излиза, че българите идваме наистина от Египет. Има такава легенда по Родопа за идването на пеласгите от Египет с кораби и разселването им по тези земи. Георги С. Раковски е бил прав!

Аааа, не се знае дали българите идваме от Египет. Може просто буквите да са били откраднати. И са ги откраднали от по-далечни от нашите земи места, така, както Исус е откраднал от Кришна и Буда проповедите и някои неща от живота на Кришна, та да не се разбере, че са били откраднати.

Някои казват, че българите били дошли от Иран и други околни земи.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Аааа, не се знае дали българите идваме от Египет. Може просто буквите да са били откраднати. И са ги откраднали от по-далечни от нашите земи места, така, както Исус е откраднал от Кришна и Буда проповедите и някои неща от живота на Кришна, та да не се разбере, че са били откраднати.

Някои казват, че българите били дошли от Иран и други околни земи.

Как така ще са откраднати, като коптите са най-старата известна цивилизация на земята, от кого да ги откраднат тогава... За пеласгите знаем, че са техни племенни братя по кръвна линия и идват от Египет.

А българите идват от Иран, но много векове, след като са дошли най-напред от Египет, разселили са Европа и Азия и азиатските българи отново се връщат тук.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

:wors: Много ми харесват пробудени и мислещи умове. 10Х Люси

По въпроса за коптите, глаголицата, и първичното християнство преди повече от година заформих тема във форума на (х)Атака, ама там предпочитат "песнопения" процедени изпод кирливия нос на комуноиден монах. На темата глаголица преди време стигнахме до "сблъсък" с Пип. Защото има 2 АзБукиВЕДИ - слънчева и лунна. Говорим за азбуките останали след "деленето" на две. Твърдях, че санскрита е лунна азбука. Другата е глаголицата. И тази глаголица може да се намери в първоначалният си вид само при коптите и в коптски вариант - при николаитите. Помня даже (тогава) попитах - "Що ще Кирил в Египет?". И ме заляха с църковна помия (не е знам колко беше правоСЛАВНА). Оказа се, че кирил и методи (и брат му) с рязаните пластелинчета (може и клиторчета да са имали - знае ли човек) са изплагиатствали азбуките - доста некадърно при това. Писах също, че БълГАРИн е състояние на Духа, а не генетика. А такива българи е имало не само в Египет (коптите), Палестина, Месопотамия (разровете за Навухудоносор), Иран, Тракия, - да не изброявам местата всичките. Рода Дуло е само един от многото български Родове - не много духовен при това. (Между другото казано дядото на кирил и методи е бил изгонен (смъртното наказание не е съществувало, робството също) с решение на Народното Събрание за Измяна. Отишъл във Византия, оженил се за чифутоидка, от чиято вулва произхождат и рязанопластелинковите въпросни братя/сестри)

По-добре би било да се отвори нова тема за това.

Ето тук е една от първите библии в света. Ногу му се ще на Ротшилдовски да я "набара"

goatskin%20bible%20in%20Kibran%20Gebriel%20church.jpg

А тук се съхраняват най-старите писания на Света (говорим за коптите)

leather%20bags%20in%20which%20manuscripts%20are%20stored%20yena.jpg

Sabaean%20script%20from%20a%20200%20BC%20building%20in%20the%20desert.jpg

amharic_syl.pdf

Meabele.pdf

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.