Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

по тв,някакво предаване,не помня.

по това време чистех с прахосмукачка biggrin.gif

Толкоз то от тебе biggrin.gif

Ако е за същото, за което си мисля аз - ще трябва да се прехвърлим в темата за исляма.

Ако обаче става дума за друго - предлагам да изчакаме да дойдат и другите, защото лично за мен словосъчетанието "ислямска библия" е оксиморон.

Иначе, при ремонта на Голямата джамия в Сана е открит най-старият запазен Коран в света. И то ......

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

за Библии говорим в тази тема.

Казвай какво е открито и каква е причината за името?

• 4 седмици по-късно...
Нека всеки да каже какво мисли за Библията и дали вярва във всичко написано в нея.

Дали според вас всичко което е трябвало да влезе в Библията е влязло или е написано само най-угодното за онова време?Обективна ли е тя или субективна?

Според мен стадото така се води.....със умишлено насочване на вниманието към едната страна на въпроса.....

Библията е Божие слово за вярващите в нея. Тя е оцеляла през вековете, претърпяла е много гонения и опити за унищожение-.Променила е живота на много хора - дори престъпници са ставали проповедници на Словото Божие. ;)

Що се отнася до водене на стадото, човек е създаден от Бога със свободна воля и саз решава кой да го води. А в Библията Исус Христос казва:

Йоан 14:6 Исус му каза: Аз съм пътят и истината, и животът; никой не идва при Отца освен чрез Мен.
:wors:
Библията е Божие слово за вярващите в нея. Тя е оцеляла през вековете, претърпяла е много гонения и опити за унищожение-. worshippy.gif

Има 2 момента, които не разбираш:

1.бИблията е ПОСЛЕДНОТО вместилище на езотеричната мудрост на древната История на Човечеството и в качеството си на такова е а-приори изопачено с опит да се рационализира и адаптира това за едно племе

2.бИблията е търпала ОГРОМНИ редакции, особено след 3 век след Христа, кьдето Римскaта империа влиза ОКОНЧАТЕЛНО в конспирациа с Иудеиския синедрион

То доста хора от 1989-та насам оцеляха но с цената на какво?.. cool.gif

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Искам да попитам коя точно Библия се чете от православните християни?

Гледам 8 различни Библии имало..

Нещо не намирам линка в който имаше 3 различни превода на български език?

Ето тук е Библията, която признава и ползва БПЦ.

Мерси,голям труд е положил човека.

А коя книга е т.н. на английкси Deuteronomy?

Мерси,голям труд е положил човека.

А коя книга е т.н. на английкси Deuteronomy?

Пета

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам коя точно Библия се чете от православните християни?

Гледам 8 различни Библии имало..

Нещо не намирам линка в който имаше 3 различни превода на български език?

Сестро,

Православните християни вярват в тази Библия, в която трябва да вярват и правоверните мюсюлмани.

Ясно е записано в Корана, че мюсюлманите трябва да вярват в Библията, Корана и в Бога на Християните!

Сура29, аят 46 -

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: “Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.”

Сестро,

Православните християни вярват в тази Библия, в която трябва да вярват  и правоверните мюсюлмани.

Ясно е записано в Корана, че мюсюлманите трябва да вярват в Библията, Корана и в Бога на Християните!

Сура29, аят 46 -

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "<B>Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени."

Драги, а в коя Библия  точно вярва бе въпроса... Ние знаем какво пише в Корана, въпроса е в коя от всичките преиначавани, променяни и откровено изопачавани  библии вярваш ти.... който много държиш на историческата  правда, и си против всякакви грешки на казаното от Бог, и предадено чрез пророците ...

Кажи в коя просто..

А цитата ти не е  на място, там е казано че ние мюсюлманите вярваме че и вие сте хора на писанието, че Аллах е един, и няма друг освен него, независимо как е наричан от вас и юдеите.... Но кажи ми къде пише че трябва да вярваме в Библията .. Защото  низпосланото на вас, и низпосланото на нас са били еднакви, но вие сте променили всичко още преди да дойде нашия пророк Мухаммад ( А.С )...И Библията не е точно низпосланото на вас.....

Ама той, Логос, не може да не си ги намести както му е изгодно.

мюсюлманите вярваме,че Аллах СУТ е низпослал различни послания на различните народи и те далеч не са само Библията и Инджид.

В тях ал Хакк-истината е една и съща:бога е един,законите обаче са различни.

нас не ни касаят техните закони,защото Исляма идва със свои и те важат днес за нас.

В тях ал Хакк-истината е една и съща:бога е един,законите обаче са различни.

нас не ни касаят техните закони,защото Исляма идва със свои и те важат днес за нас.

Може да си спазваш каквито искаш закони, включително и този, който е даден наистина от Бог в стария завет на Библията, но това няма да ти помогне.

"Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене." Йоан 14:6-6

никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене

Казано е пределно ясно и няма какво да се добави.

Може да си спазваш каквито искаш закони, включително и този, който е даден наистина от Бог в стария завет на Библията, но това няма да ти помогне.

"Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене." Йоан 14:6-6

никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене

Казано е пределно ясно и няма какво да се добави.

да,да, много ясно е за тебе.

Аз не знам къде да го търся Исус ,че чрез него да намеря бога,в Библиите пише ли къде ?

А ,,Пророка,, кой е?Моисей говори за Пророк,който ще предаде словото на Господ:

[18:17] И рече ми Господ: добро е това, що (ти) са казали;

[18:18] Аз ще им издигна Пророк изсред братята им, какъвто си ти, ще вложа думите Си в устата Му, и Той ще им говори всичко, що Му Аз заповядам;

[18:19] а който не послуша думите Ми, които (Оня Пророк) ще говори от Мое име, от него ще диря сметка.

[18:20] Който пък пророк се осмели да говори от Мое име, каквото не съм му заповядал да говори, и който говори от име на други богове, такъв пророк да бъде погубен.

[18:21] Но ще кажеш в сърцето си: как ще узнаем думите, които Господ не е говорил?

[18:22] Ето как ще узнаете: ако пророкът говори от името на Господа, и думите му се не сбъднат и не изпълнят, то Господ не е говорил тия думи, а ги е говорил пророкът по своя дързост - и не бой се от него.

Ако смяташ че мога да ти дам в пълнота тълкувание на всеки текст в Библията, грешиш, не мога. Ако ти дам своето тълкувание на тези стихове, сигурно ще има доста истина, но не претендирам да разбирам всичко в пълнота. Всъщност ако някой твърди че има пълното знание за правилно тълкъвание на абсолютно всеки стих в Библията, по-добре не му вярвай.

Но по-важно е друго - това че Бог не изисква от теб да станеш теолог тежка категория, за да се спасиш т.е. да се възползваш от спасителното дело на Исус Христос. Необходимо е само да пожелаеш да го направиш свой Господ и да имаш съзнанието че си грешна (носеща грешната природа на родителите си още от Адам и Ева вследвие на което си вършила грехове и ти) и истински да съжаляваш и да искаш да се оттървеш от греха си. Поварвай ми Исус е по-близо до теб отколкото си мислиш, само трябва да го пожелаеш, но Той няма да пренебрегне свободната ти воля с която те е създал, трябва ти да го пожелаеш и да му отвориш вратата, водена от желанието да се оттървеш от старата си грешна природа.

"Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене." Откровение 3:20-20

Редактирано от delig (преглед на промените)

Добре,а Библията не е ли написана за напътствие?

как ще се отървеш от грешната си природа,след като не знаеш от какво

да се пазиш,какво е забранено и какво разрешено!?

И защо казваш,че Исус те е създал?

Исус казва: ,,Баща ми е по-велик от мене!,,

това според теорията за Троицата ли е,как е степенувана тя?

Добре,а Библията не е ли написана за напътствие?

как ще се отървеш от грешната си природа,след като не знаеш от какво

да се пазиш,какво е забранено и какво разрешено!?

Да за напътствие е написана, но напътствието й е да ни доведе до Исус Христос.

В старият завет Бог дава закон на еврейския народ, в основата на който стоят 10-те заповеди и който ако го изпълни някой наистина ще живее вечно. Целта на даването на този закон обаче не беше хората да го изпълняват и да се спасяват. Целта беше човека (т.е. цялото човечество, макар и в лицето само на един народ) да се увери че не може да изпълни закон за съвършено безгрешно поведение и причината за това е че носи в себе си грешна природа от прародителите си и носейки тази природа върши грехове и той. Човека трябваше да се увери че е безвъзвратно увреден в старата си природа и няма начин със собствени усилия да спечели вечен живот.

Разбрал ведъж това, Библията води човека до единствения възможен начин да придобие вечния живот и това е чрез Исус Христос. Затова Библията е разделена на стар завет и нов завет. Стария завет изисква изпълнение на закон, който човек не може да изпълни, а новия завет показва възможния път за спасение на човека чрез Спасителя Исус Христос. Бог промисли и изпълни чрез Сина Си съвършен план за спасение на човека, когото обича и не иска да остави в това му смъртно състояние и ужасна съдба очкваща го във вечността. Плана се състои в това Божият Син (т.е. самият Бог) да дойде и да се роди на този свят между нас като човек, да живее напълно безгрешно и когато дойде времето определено от Бог да бъде екзекутиран, като заместник на човека (разбирай човечеството) плащайки за греха му, след което да възкръсне от мъртвите в ново естество, за да живее вечно.

Защо Исус можеше да води напълно безгрешен живот след като се е родил като човек напълно като нас? Защото Той не носеше грешната природа, която ние имаме. Това е и причината Той да няма земен баща - роди се от девица, която забременя по свръхестествен начин още докато беше девствена без да е имала полов контакт с годеника си. Исус не можеше да има земен баща, защото щеше да наследи от него грешното естество. Библията казва че живота на човека е в кръвта му, а знаем че човек наследява кръвта на баща си. Това е причината Бог да направи Мария майката на Исус да забременее по свръхестествен начин, за да бъде Самия Той баща на Исус.

"Заплатата на греха е смърт" казва Божието Слово и това е неотменимо. Самия Бог, който е постановил този закон не нарушава собствения си закон. Бог обича човека но не отваря задната врата на небето за да го пусне там нелегално, а дава на разположение на човека спасение, което е напълно легално и законно. Исус без да има какъвто и да било грях, беше натоварен с целия грях на човечството и заплати за греха като умря. Човека е оправдан чрез заместническата смърт и възкресението на Спасителя и пътя към небето и вечния живот е разчистен. Точно както в лицето на Исус умря грешня човек, така и чрез възкресението Му в Негово лице човека беше възкресен отново за вечен живот.

Затова спасението на човека не е в изпъняване на набор от правила. Спасението е една личност. Личността Исус Христос. Когато Го приемеш за свой Господ и Спасител ти влизаш в Него и Той влиза в теб. Ти придобиваш нова природа. Така можеш да се ползваш от спасението, което Той изработи за нас.

Бог го е направил толкова просто, не изисква от теб нещо невъзможно.

защо казваш,че Исус те е създал?

Исус казва: ,,Баща ми е по-велик от мене!,,

това според теорията за Троицата ли е,как е степенувана тя?

Защото Исус Христос е самия Бог. Бог е един, но в три личности - Бог Отец, Бог Син и Святия Дух.

Има един прост пример, който помага да разберем това, но това е само пример. Слънцето - като погледнеш към небето виждаш един светещ кръг - Това е като Бог Отец, светлината, която достига до нас е като Исус Христос, а топлината която усещаме е като Святия Дух.

Да Исус казва: ,,Баща ми е по-велик от мене", но едвали е най-важното да отределяме градацията. Това не е някакъв комитет, в който има началник и негови заместници, това е Бог - три личности в един Бог.

... Плана се състои в това Божият Син (т.е. самият Бог) да дойде и да се роди на този свят между нас като човек, да живее напълно безгрешно и когато дойде времето определено от Бог да бъде екзекутиран, като заместник на човека (разбирай човечеството) плащайки за греха му.

...

Защото Исус Христос е самия Бог. Бог е един, но в три личности - Бог Отец, Бог Син и Святия Дух.

Има един прост пример,...

Я си помисли пак и ни обесни спокойно как става тая работа- да бъде екзекутиран самия Бог? angry8.gif Казваш "плащайки за греха му", а аз питам- Кой е ищецът? Сам разбираш, че ако Исус плати сам на себе си, няма да има никакъв смисъл от саможертвата.

Защо Исус можеше да води напълно безгрешен живот след като се е родил като човек напълно като нас? Защото Той не носеше грешната природа, която ние имаме. Това е и причината Той да няма земен баща - роди се от девица, която забременя по свръхестествен начин още докато беше девствена без да е имала полов контакт с годеника си. Исус не можеше да има земен баща, защото щеше да наследи от него грешното естество. Библията казва че живота на човека е в кръвта му, а знаем че човек наследява кръвта на баща си. Това е причината Бог да направи Мария майката на Исус да забременее по свръхестествен начин, за да бъде Самия Той баща на Исус.

Използвайки минало несвършено време те прави свидетел на събитията, които описваш, ама не си! Нещо друго целиш, кажи ни какво е то?

Я си помисли пак и ни обесни спокойно как става тая работа- да бъде екзекутиран самия Бог? angry8.gif Казваш "плащайки за греха му", а аз питам- Кой е ищецът? Сам разбираш, че ако Исус плати сам на себе си, няма да има никакъв смисъл от саможертвата.

Аз и до сега обяснявах спокойно. Екзекутиран е грешния човек в лицето на човека Исус Христос, който без да е извършил какъвто и да било грях, беше натоварен с греха на цялото човечество. Ищеца е Бог, който изисква изпълнението на закона постановен от Него - "заплатата на греха е смърт".

Исус Христос затова се роди в човешки образ (преди да се роди на земята при нас, Той имаше само божествено естество като божий син), защото това беше мисията Му - да изкупи човека, не някой друг.

минало несвършено време те прави свидетел на събитията, които описваш, ама не си! Нещо друго целиш, кажи ни какво е то?

Това проблем ли е за теб? Ако погледнеш от гледна точка на вечността и ти би могъл да го правиш.

Грешиш, нищо друго не целя, освен да кажа всичко това.

Всъщност търсиш някаква глупава и безмислена провокация.

Драги, а в коя Библия точно вярва бе въпроса... Ние знаем какво пише в Корана, въпроса е в коя от всичките преиначавани, променяни и откровено изопачавани библии вярваш ти.... който много държиш на историческата правда, и си против всякакви грешки на казаното от Бог, и предадено чрез пророците ...

Кажи в коя просто..

А цитата ти не е на място, там е казано че ние мюсюлманите вярваме че и вие сте хора на писанието, че Аллах е един, и няма друг освен него, независимо как е наричан от вас и юдеите.... Но кажи ми къде пише че трябва да вярваме в Библията .. Защото низпосланото на вас, и низпосланото на нас са били еднакви, но вие сте променили всичко още преди да дойде нашия пророк Мухаммад ( А.С )...И Библията не е точно низпосланото на вас.....

Съжалявам, че малко късно видях въпроса ти Брате, за това къде пише, че трябва да вярват мюсюлманите в Библията!

Отговарям:

В сборника от достоверни хадиси на суннитите, за Мохамед се твърди следното:

Book 38, Number 4434:

Narrated Abdullah Ibn Umar:

A group of Jews came and invited the Apostle of Allah (peace_be_upon_him) to Quff. So he visited them in their school.

They said: AbulQasim, one of our men has committed fornication with a woman; so pronounce judgment upon them. They placed a cushion for the Apostle of Allah (peace_be_upon_him) who sat on it and said: Bring the Torah. It was then brought. He then withdrew the cushion from beneath him and placed the Torah on it saying: I believed in thee and in Him Who revealed thee.

He then said: Bring me one who is learned among you. Then a young man was brought. The transmitter then mentioned the rest of the tradition of stoning similar to the one transmitted by Malik from Nafi'(No. 4431).

Източник: http://www.usc.edu/s...ud/038.sat.html

Превод: Книга 38, номер 4434 / Предписани наказания (Kitab Аl-Hudud)/ :

Разказва Abdullah Ibn Umar:

Група евреи дойдоха и поканиха Апостола на Аллах (да бъде мир над него) в Quff. И той ги посети в тяхното училище.

Те казаха: AbulQasim, един от нашите мъже, е извършил блудство с жена, така че произнесе присъдата над него. Те подали възглавница за Апостола на Аллах (да бъде мир над него), който седнал на нея и казал: -Донеси Петокнижието! Донесоха му го. Той след това се отдръпна от възглавница из под себе си и спостави Петокнижието върху нея и казва: - Аз вярвам в тебе и в Този, Който те разгласи.

Той тогава каза: - Доведете ми един, учен измежду вас. Тогава един млад човек бе доведен. Разказвачът споменава тогава за традицията на основата на камъни, подобна на тази, предавани от Малик от Nafi "(No. 4431).

От тази хадис се правят следните изводи и поуки:

1. Петокнижието на Мохамед и Петокнижието / Тората / на юдеите са една и съща книга. Ясно се разбира, че Мохамед използва Петокнижието на юдеите и освен това юдеите не протестират по коя Тора ще се извърши наказанието! Следователно низпосланото от Аллах на Мохамед е автентично копие на Петокнижието ! Най-вероятно това е копие от самите юдеи, защото иначе арабите биха го прочели сами /например сътрудниците на Мохамед/. Този екземпляр съдържа непогрешимото Божие слово.

2. Самият факт, че използва Тората за арбитър, трябва да бъде пример за всеки мюсюлманин днес. Забележете - Пророка оттегли от себе си възглавницата и постави Петокнижието на нея. Това е начинът, по който всеки от ревностен мюсюлманин трябва да се отнася към Свещените Книги на Аллах.

Тук е редно да се запита – Кой познава по - добре Исляма – Пророкът или съвременните мюсюлмани???

===

Ще се моля за тебе, Брате! Дано Бог ти покаже правия път !

Дано не те достигне наказанието на Аллах – огъня!

Ас-саляму 'аляйкум уа рахмату-лла !!!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Съжалявам, че малко късно видях въпроса ти Брате, за това къде пише, че трябва да вярват мюсюлманите в Библията!

Отговарям:

В сборника от достоверни хадиси на суннитите, за Мохамед се твърди следното:

Book 38, Number 4434:

Narrated Abdullah Ibn Umar:

A group of Jews came and invited the Apostle of Allah (peace_be_upon_him) to Quff. So he visited them in their school.

They said: AbulQasim, one of our men has committed fornication with a woman; so pronounce judgment upon them. They placed a cushion for the Apostle of Allah (peace_be_upon_him) who sat on it and said: Bring the Torah. It was then brought. He then withdrew the cushion from beneath him and placed the Torah on it saying: I believed in thee and in Him Who revealed thee.

He then said: Bring me one who is learned among you. Then a young man was brought. The transmitter then mentioned the rest of the tradition of stoning similar to the one transmitted by Malik from Nafi'(No. 4431).

Източник: http://www.usc.edu/s...ud/038.sat.html

Превод: Книга 38, номер 4434 / Предписани наказания (Kitab Аl-Hudud)/ :

Разказва Abdullah Ibn Umar:

Група евреи дойдоха и поканиха Апостола на Аллах (да бъде мир над него) в Quff. И той ги посети в тяхното училище.

Те казаха: AbulQasim, един от нашите мъже, е извършил блудство с жена, така че произнесе присъдата над него. Те подали възглавница за Апостола на Аллах (да бъде мир над него), който седнал на нея и казал: -Донеси Петокнижието! Донесоха му го. Той след това се отдръпна от възглавница из под себе си и спостави Петокнижието върху нея и казва: - Аз вярвам в тебе и в Този, Който те разгласи.

Той тогава каза: - Доведете ми един, учен измежду вас. Тогава един млад човек бе доведен. Разказвачът споменава тогава за традицията на основата на камъни, подобна на тази, предавани от Малик от Nafi "(No. 4431).

От тази хадис се правят следните изводи и поуки:

1. Петокнижието на Мохамед и Петокнижието / Тората / на юдеите са една и съща книга. Ясно се разбира, че Мохамед използва Петокнижието на юдеите и освен това юдеите не протестират по коя Тора ще се извърши наказанието! Следователно низпосланото от Аллах на Мохамед е автентично копие на Петокнижието ! Най-вероятно това е копие от самите юдеи, защото иначе арабите биха го прочели сами /например сътрудниците на Мохамед/. Този екземпляр съдържа непогрешимото Божие слово.

2. Самият факт, че използва Тората за арбитър, трябва да бъде пример за всеки мюсюлманин днес. Забележете - Пророка оттегли от себе си възглавницата и постави Петокнижието на нея. Това е начинът, по който всеки от ревностен мюсюлманин трябва да се отнася към Свещените Книги на Аллах.

Тук е редно да се запита – Кой познава по - добре Исляма – Пророкът или съвременните мюсюлмани???

===

Ще се моля за тебе, Брате! Дано Бог ти покаже правия път !

Дано не те достигне наказанието на Аллах – огъня!

Ас-саляму 'аляйкум уа рахмату-лла !!!

Да , но за съжаление забравяш че хадисите на Sunan Abu Dawood се считат за не съвсем достоверни... тоест не са сахих.... Както и повечето хадиси между впрочем.... 

Отделно, дори изводите ти базирани на  недостоверни хадиси са просто смешни :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Dawood

А що се отнася за огъня, безпокой се за себе си лъжецо...  :angry:

Да , но за съжаление забравяш че хадисите на Sunan Abu Dawood се считат за не съвсем достоверни... тоест не са сахих.... Както и повечето хадиси между впрочем....

Брате, нима започна да изучаваш исляма от уйкипедия? И се позоваваш на неизвестен автор, които може да е проповядващ шийтски ислям или юдейн!

Да не говорим, че израз „не съвсем достоверни" не съм виждам да е написано в линка ти и е трудно да се обясни логически!

Да не говорим, че израз „хадисите на Сунан Абу Дауд се считат за не съвсем достоверни..." няма в линка ти. До колкото разбрах се казва, че някой от неговите хадиси не са сахих „, т.е. става дума само за малка част от тях!

И още, според линка ти – според ислямските учени всичките му хадиси са сахих, освен ако не е посочено нещо друго! Така, че една малка част от хадисите му, които са маркирани, / дори според този неизвестен автор/ не са сахих!

Сайтът, към който ти направих линк отпеделено е един от най – цитирания мюсюлмански сайтове. На него се позовават и в редица български мюсюлмански сайтове.

Сега да видин, какво пише за Абу Дауд един от най-добрите познавачи на Исляма в наше време – турският интелектуалец Аднан Октар, по известен с псевдонима си Харун Яхя!

Защо според теб Брате, Аднан Октар е използвал в псевдонима си имената на двамата големи Пророци от християнството – Аарон (Харун) и Йоан Кръстител (Яхя)???

След като твърдиш, че Пророка не е вярвал в Писанията, как да си обясним тази странна прищявка на Аднан Октар?

Ако трябва да запишим приносът на Аднан Октар в исляма /до сега има около 200 заглавия!/ , сайтчето на уйкипедия от неизвестен автор, на което се позоваваш ще изглежда като Пустафа / учебна първоначална книга на турците / пред Корана!

Освен това, неговите книги са преведени на редица други езици:

английски, френски, немски, италиянски, руски, испански, арабски, португалски, албански, сърбо-хърватски, урду, малайалам, индонезийски, казакски, азарбейджански, малайски, български, полски език.

Да видим какво пише Аднан Октар за хадисите на Абу Дауд?

Хадисните учени от Кутубу-с-Ситте Бухари, Муслим, Абу Дауд, Тирмизи, Насаи, Ибн-и Маджа и още множество други са единодушни относно истинността на сведенията от неведомото в хадисите, предадени от Пророка Мохамед (Аллах да го приветства)."

Източник: http://www.chudesata...d.com/gayb.html

Тук пише точно обратното на твоите изводи – Хадисите на Абу Дауд обозначени с единодушни относно истинността" , а ти твърдиш друго „хадисите на Sunan Abu Dawood се считат за не съвсем достоверни...".

И още – според теб „повечето хадиси не са съвсем достоверни", а Аднан Октар твърди, че „и още множество други са единодушни относно истинността"!

Отделно, дори изводите ти базирани на недостоверни хадиси са просто смешни :angry:

http://en.wikipedia....wiki/Abu_Dawood

А дали и изводите на Аднан Октар са смешни?

А изводите на Пророка Мохамед (с.а.с.)., също ли са смешни?

Пророкът Мохамед (с.а.с.) е дал тази блага вест в своите хадиси, от тази гледна точка, така:

"Последният час няма да настъпи преди появата на тридесет Антихристи (измамници), всеки един от които ще се представя за Божия пратеник." (Сунан Абу Дауд)

Източник - http://znameniazasad.../interview.html

А що се отнася за огъня, безпокой се за себе си лъжецо... :whist:

Дали Аднан Октар е лъжец?

Според вярата на Сунитите основен източник са хадисите на Пророка Мохамед (Бог да го благослови и с мир да го дари), в които вярването в Махди е описано по един изключително подробен начин. Между Ислямските учени съществува единодушие, че тези хадиси се основават на надеждни източници. Въпросът за Махди е изложен подробно в сборниците с хадиси на Абу Дауд, Тирмидхи и Ибн Маджах."

Източник: - http://znameniazasad.../interview.html

Тук видяхме, как се променя съзнателно ислямската религия от „новите богослови".

Хора не знаещи арабски, се представят за богослови!

Подобни твърдения от суннити, изучаващи Исляма от уйкипедия, са обида за за всички вярващи мюсюлмани!

въпрос към Логос: кой е написал Библията?

може и другите да се включат с предположения

въпрос към Логос: кой е написал Библията?

може и другите да се включат с предположения

Похвално е Сестро, че се интересуваш от Писанието!

Няма нужда да предполагам - Кой е написал Библията!

Бог е истинският автор на Библията. Чрез Святия Дух , Той е направлявал различни хора, наречени "свети човеци" да я напишат и предадат на света!

Това е записано във 2 Петрово послание, глава 1, стих 21

21 защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.

Освен това - цялата Библия е боговдъхновена!

Това е записано във 2 Тимофеево послание, глава 3, стихове 16 и 17

16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;

17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело.

Списък на ,,светите човеци,, може ли?

Нали отначало Моисей е създал десетте божи заповеди.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.