Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Тайнственият смисъл е заложен там не за да не се "види нещо",или за да се "скрие",а защото трябва да се понапънеш малко,за да разбереш какво са имали в предвид.Защото преди 2000 години не е имало самолети,дори не е имало дума за "самолета",и знаеш ли как са наричани те от пророците?!Аз да ти кажа,че ти ще ги помислиш наистина за "метални врабчета" "огромни метални птици",това е езикът на хората тогава.Ако тебе те прехвърлят напред във времето с 1000 години сега и ти покажат неща,за които в момента нямаме дума,ти как ще опишеш какво си видял?!

Просто понякога осъзнавам,че не си струва да се хабя да обяснявам на хора,които не се опитват да разбират.

"...да си чувала, че комунизмът е вид юдаизъм?... давай с 13, 14, 15, 16, 17, 18 стихове.... ;) дай да ги видим?..."-----------тези ще ги видим,но ми е чудно къде ще прочетеш от 20-ти до 29-ти дето си го дописъл в съзнанието си,или си го прочел Бог знае къде?!

И понеже ти нямаш това чувство за мярка,което би трябвало да имат най-малко възпитаните хора,след като им се направи ЗАБЕЛЕЖКА и обещаят да си стоят мирно и кротко,аз спирам да се занимавам с теб.Просто не си струва.

...да разбирам ли, че не съм разбрал 'тайнствения смисъл' на евреите и конспирацията им?... cool.gif

'Тайнствения смисъл' е казан в Тайния Талмуд.. ;) Стария завет е долкова примитивен в намеренията си, че и архетип 'Овен' дори е по-завоалиран в сравнение с него(като се има в пред вид ДИРЕКТНОСТТА на Овена!)... cool.gif Между другото, откровенията на омраза към неевреите, т.е. 'друговерниците' или 'неверниците', както ги наричат(които по-късно наследяват мусулмани и ционистки християни) са толкова явни в СЗ, тъй защшото той не бил предназначен за окото на неевреи.. но за християните, които вярват в "двата завета в 1" се казва, че са християни, които не четата Иблията си... ;) В талмуда вече всичко е скрито и цензурирано за неевреи.. там наистина има "ТАЙНА-МАЙНА" ;)

"Чувство за мяра" кой решава дали имам?.. -евреите ли?... :)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Тайнственият смисъл е заложен там не за да не се "види нещо",или за да се "скрие",а защото трябва да се понапънеш малко,за да разбереш какво са имали в предвид.Защото преди 2000 години не е имало самолети,дори не е имало дума за "самолета",и знаеш ли как са наричани те от пророците?!Аз да ти кажа,че ти ще ги помислиш наистина за "метални врабчета" "огромни метални птици",това е езикът на хората тогава.Ако тебе те прехвърлят напред във времето с 1000 години сега и ти покажат неща,за които в момента нямаме дума,ти как ще опишеш какво си видял?!

Просто понякога осъзнавам,че не си струва да се хабя да обяснявам на хора,които не се опитват да разбират.

Не разбрах - това ли е голямата тайна и тайният смисъл, вложен в библията - за самолетите или за нещо друго хвърчащо?..

"...да си чувала, че комунизмът е вид юдаизъм?... давай с 13, 14, 15, 16, 17, 18 стихове.... :) дай да ги видим?..."-----------тези ще ги видим,но ми е чудно къде ще прочетеш от 20-ти до 29-ти дето си го дописъл в съзнанието си,или си го прочел Бог знае къде?!

И понеже ти нямаш това чувство за мярка,което би трябвало да имат най-малко възпитаните хора,след като им се направи ЗАБЕЛЕЖКА и обещаят да си стоят мирно и кротко,аз спирам да се занимавам с теб.Просто не си струва.Задаваш ли си въпросът понякога "ЗАЩО ЛИ СЛЕД МОИ ПОСТОВЕ ЗАКЛЮЧВАТ ТЕМИ???"

Успех във форума и в живота!Ще се моля за душата ти!

Ние да стоим мирно и кротко, вие да си пишете колко велика книга е библията, щото имала таен смисъл?

Госпожо, моите най-искрени уважения, но и ние пишем и четем в тоя форум... малко немирно и некротко, ма к`во да се прави - за това е виновен генът, щото на тоя свят всичко е ген (а не всички гени са на "раби божии"). :) И не обичаме тайни общества, тайни вечери, свети тайни и тайни "истини".

На въпроса, който сте подчертали, аз лично не си го задавам, щото му знам отговора - хората не обичат да им се казва истината. Обичат тайните и сплетните, понякога с мащаба на цели религии и си вярват в тях... Подобното подобно привлича...

И като се заговори за тайни, имаше нещо там в Откровението на Иоан... cool.gif - книгата, която очевадно контрастира с всички други текстове в библията...

Откровението на Йоан Богослов: Глава 17

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята. 6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.

7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.

8 Звярът, който си видял, беше, но го няма; обаче, скоро ще възлезе из бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създанието на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма, но пак ще дойде.

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

10 те са и седмина царе, от които петимата паднаха, и единият сега е, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои;

11 и звярът, който беше и го няма, той е осмият цар, който е от седемте, и отива в погибел;

12 и десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра;

13 те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт;

14 те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.

15 Каза ми още: Водите, които си видял, гдето седи блудницата, са люде и множества, народи и езици.

16 И десетте рога, които си видял, те и звяра ще намразят блудницата, и ще я направят пуста и гола, и ще изядат месата й, а нея ще изгорят в огън.

17 Защото Бог тури в сърцата им да изпълнят Неговата воля, като действуват единомислено и предадат царската си власт на звяра, докато се сбъднат Божиите думи.

18 И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

За съжаление има достатъчно гняв и хорска суета по земята(визирам обществото).Мозъкът(съзнанието) на човек е странно нещо.Възприема за истина,това,което му харесва(изнася).Ако някои се вкопчват в Книгата на Книгите,за да търсят там красота и истина(ВАРА;НАДЕЖДА;ЛЮБОВ),изплетена в красивите алегорични разкази(макар и скрита;забулена),то други хващат същата Библия(или някое издание,което е изкривена истината на тайнственият смисъл и е придобила друго звучене) и откриват там най-черните и зловещи "истини".

Моят отговор в случая е следния:

Всеки има очи и уши.Може да чете,може да слуша.Всеки да си избира истина.Всеки си има душа,за която да се грижи,или сам себе си да измъчва.Никой няма да плаща чужди грехове.Денят на Страшният съд е един за всички и различен за всеки от нас.Нито раят,нито адът са места на които се отива.Това е състояние на духът.

Що се отнася до това как да тълкуваме и разбираме Библията.Има основа,която е дадена и заложена в "херменевтиката" и разни други помагала за тълкувание на думи и изрази от Библията.Но всеки човек и носител на своят индивидуализъм и има своя "призма" за пречупване на света и околните.И окгато тази "призма" е изкривена,ние виждаме само разруха и безизходица.

Често проблемът не идва от предевателя,а от приемника.

За съжаление има достатъчно гняв и хорска суета по земята(визирам обществото).Мозъкът(съзнанието) на човек е странно нещо.Възприема за истина,това,което му харесва(изнася).Ако някои се вкопчват в Книгата на Книгите,за да търсят там красота и истина(ВАРА;НАДЕЖДА;ЛЮБОВ),изплетена в красивите алегорични разкази(макар и скрита;забулена),то други хващат същата Библия(или някое издание,което е изкривена истината на тайнственият смисъл и е придобила друго звучене) и откриват там най-черните и зловещи "истини".

Моят отговор в случая е следния:

Всеки има очи и уши.Може да чете,може да слуша.Всеки да си избира истина.Всеки си има душа,за която да се грижи,или сам себе си да измъчва.Никой няма да плаща чужди грехове.Денят на Страшният съд е един за всички и различен за всеки от нас.Нито раят,нито адът са места на които се отива.Това е състояние на духът.

Що се отнася до това как да тълкуваме и разбираме Библията.Има основа,която е дадена и заложена в "херменевтиката" и разни други помагала за тълкувание на думи и изрази от Библията.Но всеки човек и носител на своят индивидуализъм и има своя "призма" за пречупване на света и околните.И окгато тази "призма" е изкривена,ние виждаме само разруха и безизходица.

Често проблемът не идва от предевателя,а от приемника.

Представете си, че има и такива едни изчанчани приемници, които предпочитат да виждат многото красота в грозните истини, отколкото грозотата в красивите лъжи.

Мозъкът(съзнанието) на човек е странно нещо.Възприема за истина,това,което му харесва(изнася).

Библията ли те учи, че "мозък бил съзнанието"? Или вместилишето му?.. :angry: ако това е твоето мнение по въпроса, то може ли слепец да води слепец?.. ;)

Библията ли те учи, че "мозък бил съзнанието"? Или вместилишето му?.. ;) ако това е твоето мнение по въпроса, то може ли слепец да води слепец?.. :offtopic_s:

Вметнах "мозък" като метонимия на"съзнание",за да не го разтълкуваш като "орган" и да го подминеш,но щом продължаваш да държиш на буквалното,а не да "прогледнеш с мозъкът си" и да се опиташ да разбереш метафизичното в моите изрази,ще се наложи наистина да не се впускам конкретно да ти разяснявам нещата,защото това означава да спра да пиша във форума,а никъде не видях да съм казала,че "Библията учи,че мозък е съзнание"...(опазил ме Бог).

Но пък и кой тук казва,че ти си мерилото за това кой е слепецът и кого води?!Някои хора и с очи не виждат и с уши не чуват,други говорят със сърцата си и както говорят с тях,така и с тях слушат..а пък и се сетих за една стаааара,ама мноооого стара поговорка:

"КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ,А КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ"

..мисля,че не е нужно да ти я тълкувам?!

Представете си, че има и такива едни изчанчани приемници, които предпочитат да виждат многото красота в грозните истини, отколкото грозотата в красивите лъжи.

Така е,Щастливецът го е казал :"Разни хора-разни идеали".и все пак е хубаво,че си има хора за всичко.. :offtopic_s:

Вметнах "мозък" като метонимия на"съзнание",за да не го разтълкуваш като "орган" и да го подминеш,но щом продължаваш да държиш на буквалното,а не да "прогледнеш с мозъкът си" и да се опиташ да разбереш метафизичното в моите изрази,ще се наложи наистина да не се впускам конкретно да ти разяснявам нещата,защото това означава да спра да пиша във форума,а никъде не видях да съм казала,че "Библията учи,че мозък е съзнание"...(опазил ме Бог).

Но пък и кой тук казва,че ти си мерилото за това кой е слепецът и кого води?!Някои хора и с очи не виждат и с уши не чуват,други говорят със сърцата си и както говорят с тях,така и с тях слушат..а пък и се сетих за една стаааара,ама мноооого стара поговорка:

"КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ,А КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ"

..мисля,че не е нужно да ти я тълкувам?!

Така е,Щастливецът го е казал :"Разни хора-разни идеали".и все пак е хубаво,че си има хора за всичко.. ;)

Без да те обиждам, но в твоите изрази има "метло-сферично" по-скоро, което ще рече- фантазия(от най-нисък разряд, дори). Комбинация от няколко налапани термини в пакече instant-coffee 3 в 1. cool.gif

Без да те обиждам, но в твоите изрази има "метло-сферично" по-скоро, което ще рече- фантазия(от най-нисък разряд, дори). Комбинация от няколко налапани термини в пакече instant-coffee 3 в 1. cool.gif

Продължаваш с провокациите,но имам чувството,че много добре ме разбираш,вече до такава степен прозрачен ставаш,че просто не ти остава за какво да се хванеш и продължаваш да "плюеш".Забъркай си и ти едно коктейлче 3 в 1!Може пък и добре да ти се отрази.Ако не беше толкова остър когато критикуваш, а просто правеше израз на собствените си знания и емоции,можехме и да намерим общ език,но вече се съмнявам,че това е възможно.

Индивиди като теб се срещат под път и над път.Давам си сметка,че Бог ги сее там,за да изпита силата на волята на онези,които са Му верни.Но аз съм убедена,че оставайки сам със себе си ти е много трудно да заспиш,защото не си в МИР с това дето го наричаме "съвест".

Твърде много спам има вече в темата.Мисля,че ако продължим така ще ни вземат писалките и на двамцата и ще се всърши с панаирите.Предлагам ти да не си отговаряме изобщо на постовете от тук нататък.Нито аз на твоите,нито на моите!

Продължаваш с провокациите,но имам чувството,че много добре ме разбираш,вече до такава степен прозрачен ставаш,че просто не ти остава за какво да се хванеш и продължаваш да "плюеш".Забъркай си и ти едно коктейлче 3 в 1!Може пък и добре да ти се отрази.Ако не беше толкова остър когато критикуваш, а просто правеше израз на собствените си знания и емоции,можехме и да намерим общ език,но вече се съмнявам,че това е възможно.

Индивиди като теб се срещат под път и над път.Давам си сметка,че Бог ги сее там,за да изпита силата на волята на онези,които са Му верни.Но аз съм убедена,че оставайки сам със себе си ти е много трудно да заспиш,защото не си в МИР с това дето го наричаме "съвест".

Твърде много спам има вече в темата.Мисля,че ако продължим така ще ни вземат писалките и на двамцата и ще се всърши с панаирите.Предлагам ти да не си отговаряме изобщо на постовете от тук нататък.Нито аз на твоите,нито на моите!

Напротив! Добре би било да продължите. Това е то, битието, в действие: ясно и нагледно, не е нужно дори да се разтварят книги, за да намериш истината за Бога, който е Любов. ;)

Напротив! Добре би било да продължите. Това е то, битието, в действие: ясно и нагледно, не е нужно дори да се разтварят книги, за да намериш истината за Бога, който е Любов. ;)

Напълно съм съгласна с това.Бог е ЛЮБОВ.Аз от любов към него и към себе си,спирам.Защото ако продължа,няма да е любвеобилно.Понякога хората стават прекалено жестоки.ЗА да живееш спокойно трябва да знаеш само две неща.Първото е кога да започнеш,а второто е кога да спреш.

Напълно съм съгласна с това.Бог е ЛЮБОВ.Аз от любов към него и към себе си,спирам.Защото ако продължа,няма да е любвеобилно.Понякога хората стават прекалено жестоки.ЗА да живееш спокойно трябва да знаеш само две неща.Първото е кога да започнеш,а второто е кога да спреш.

"Бог е Любов" е доста завоалирано понятие. Някои убиват от любов и казват, че 'бог' ги е 'вдъхновил'. :no-no:

Бог е ЛИЧНОСТ. :angry: Както Христос, примерно, не -Любовта. Затова СЗ 'яхова' НЕ е личност, нито Бог, да не говорим за любов. :hush:

jewishritualbloodsacrif.gif

Когато Съзнанието разбере, че Бог е ЛИЧНОСТ, то то започва да уважава ЛИЧНОСТТА у всички живи същества(а не да им експлоатира низшата материална енергия, самозванвайко се за 'богоизбрано', 'правоверно', т.нат.) и оттам- да ОБИЧА. Обичта от своя страна, се дели на 2, както и на 12- 'архетипна любов', но приоритет на това е да разбере, че БОГ Е ЛИЧНОСТ, не- качествата на Личността.

....заради това, че евреите и абрахамците, като цяло, НЕ ПОЗНАВАТ Бога говори факта, че цялата абрахамска история е изпълнена с кръвопролитие, насилие, лицемерие и конспирация. ;)

Комунистите също си имаха 'любов', но пред това техния поет бе дефинирал-"КАКВО ЗНАЧИ ТУКА НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?... А комунизмът е 100% юдаизъм... ;)

ТАЗИ новина си личи 2 неща:

че има животни, които ще станах хора(за разлика от - от хора, които ще станат животни ;) )и че Северът не се нуждае от еврейската 'любов' за да разбере Бога. ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

"Чувство за мяра" кой решава дали имам?.. -евреите ли?... ;)

Кришна ,браткиш Кришна!!! :rolleyes:

Той ша те накаже, ще те прати при "Гупите"за наказание хехехе Пипик виждам ,че докато бях в командировка си се забавлявал тука с малките!

Много поздрави от гуруто в Мадрид казах ,че има голям фен на нДе-то(обясних му с думи прости ... за тебе)!

Ти как си с хиспаното? -гледам ,че даваш акъл как се изговарят ,думичките!

Изобщо си намбър Уан тука!!! cool.gif

В следващата инкарнация ще си пастор на Бенедитския орден ,хахахаа

аз съм в траур браткиш Пипик ,Барса би!

• 2 месеца по-късно...
Не смяташ ли,че света не се ограничава само с Бог???

Защо Църквата не е искала да се откриват физичните закони?Защо Христянските свещеници нямат право да се женят?Защо Библията е единственият извор от който трябва да черпим знания?А учебниците по физика и химия?

„Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог”

ВЕРНЕР ХАЙЗЕНБЕРГ (1901–1976 ), Нобелов лауреат за физика

„Вярата в Бога е необходима както за религията, така и за науката. В сферата на религията Бог стои в началото на всяко размишление, а в сферата на науката Той стои в края. За религията Бог представлява основата, а за науката Той е короната на всяко размишление, което е насочено към мирогледните философски въпроси.”

МАКС ПЛАНК, Нобелов лауреат по физика, лекция „Религия и наука” - 1937г.

Редактирано от Краси77 (преглед на промените)

Искам да попитам следното:

Първо в Библията пише,че Бог създава Деня и Ноща.И идва ден и после нощ...

А слъцето го създава на 4-тия ден.

Тогава как има ден без слъне?Нещо не се връзва...

Малко преди този стих има друг :

1. В начало Бог сътвори небето и земята.

2. А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Дух Божий се носеше над водата.

3. Рече Бог: да бъде светлина. И биде светлина.

4. Видя Бог, че светлината е добро нещо, и отдели Бог светлината от тъмнината.

светлина можеш да има и без слънце, Aliah

Подозирам, че друго искаш да ни покажеш. Че в Библията има противоречия и недомислици, следователно не е книга на която може да се има доверие, особено пък за това за което претендира...но може и да съм се объркал.

Еврейската дума използвана в оригинала преведена като 'ден' в случая от текста, за който говориш, всъщност има и други значения. Може да означава така също и 'период от време'. Колко? Дълго. Не само период от време равен на 24 часа, а дори хиляди години. Обърни внимание на Битие 2:4 , където същата дума понякога се появява преведена като "времето". А в други преводи шестдневния период на сътворението е наречен отново 'ден'.

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Да,за недоразуменията в Библията гледах материал

и точно това си помислих:грешки в преводите.

Знаех си.

Грешките не са в самия текст, а в погрешото му тълкуване, точно така както правиш тук-

Не че ще си промениш мнението за Библията, ама знаем за тези "материали". Те са направени с точно определена цел...и видно е, че доста често я постигат.

Верно е, че има много преводи и версии на Библията, но те не променят основната теденция и доктрините в нея. Аз вярвам, че Библията е БОЖИЕ СЛОВО и Бог специално се грижи за него.

В същност нито един от оригиналните манускрипти на Библията не е запазен до днес. Това може да изглежда сериозна загуба, но никоя друга древна книга не е била така стриктно съхранявана. През вековете посветени хора са преписвали древните библейски манускрипти. Днес могат да се видят стотици и хиляди от тези документи в световните библиотеки и музеи.

След 700 г. пр. Хр. еврейски учени, наречени масорети, са имали специалната грижа да осигурят правилно предаване на старозаветния текст на бъдещите поколения. Нито една дума или буква не трябвало да бъде записана по памет. Писарят трябвло да я произнесе, преди да я запише. Масоретите преброявали стиховете, думите и буквите на всяка част. Ако броят им не отговарял на новите копия, последните бивали бракувани.

Не всички библейски ръкописи обаче били произведени с такава акуратност. Впоследствие не всички копия на Библията звучали еднакво. Общият брой на различията в ръкописите възлизала на много хиляди. Но има толкова много налични доказателства за възстанонянането на записаното в оригинала както от Стария, така и от Новия Завет, че може с увереност да се твърди: в същността си текстът на Библията е сигурен.

Интересно.

И едни от запазените манускрипти са известен като ,,Ислямската Библия,,

нещо знаете ли за тях?

Интересно.

И едни от запазените манускрипти са известен като ,,Ислямската Библия,,

нещо знаете ли за тях?

Имаш предвид откритият в Йемен ръкопис от 9-ти век ли ?

не знам същия ли е

всъщност нищо не знам по въпроса

не знам същия ли е

всъщност нищо не знам по въпроса

:)

Къде си чула тогава този израз и по какъв повод ?

по тв,някакво предаване,не помня.

по това време чистех с прахосмукачка biggrin.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.