Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

дагпо, несъмнено е способен да бъде "спасител" на "заблудените християните", само че от типа описан в думите на Исус:

И това е така защото и той си има своите учители и водачи.

Чудя се, уважаеми потребителю, как така реши, че точно твоята организация измежду хиляди други християнски църкви, деноминации и секти ЕДИНСТВЕНА правилно води паството си към Небесата обетовани?

А дали пътят към обетованите небеса не минава от някъде другаде?

Може би през много неочаквани места...

И за много неочаквани хора...

/"Блаженни нищите духом, тяхно е Царството небесно" Мат, гл 5, Планинската проповед/

http://www.youtube.com/watch?v=DWvljHtJzAo&feature=player_embedded

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Всичко хубаво, само остана да ме обявиш като човек воден от гореописаните страсти.

Не аз го правя, а ти самия със следните твърдения:

"Заплатата на греха е смърт" казва Божието Слово и това е неотменимо.

Да Исус казва: ,,Баща ми е по-велик от мене" .

Извини ме, но възгледите ти и поведението ти във форума е класически пример за валидността на психоаналитичната теория на Фройд за религиите. Вина, грях, страх, наказание, спасение, което произтича от послушание и подчинение, както и ясно изразен Едипов комплекс:

Това е и причината Той да няма земен баща - роди се от девица, която забременя по свръхестествен начин още докато беше девствена без да е имала полов контакт с годеника си. Исус не можеше да има земен баща, защото щеше да наследи от него грешното естество. Библията казва че живота на човека е в кръвта му, а знаем че човек наследява кръвта на баща си. Това е причината Бог да направи Мария майката на Исус да забременее по свръхестествен начин, за да бъде Самия Той баща на Исус.

Както и да е. Отговори на въпроса на valentinus на какво основание твърдиш, че точно твоята точно твоята организация измежду хиляди други християнски църкви, деноминации и секти ЕДИНСТВЕНА правилно води паството си към Небесата обетовани? Представи поне един аргумент, моля.

Мecholari, би ли ми пояснил дали си христянин или мюсулманин, че съвсем се обърках.

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Мecholari, би ли ми пояснил дали си христянин или мюсулманин, че съвсем се обърках.

Възлюбени, сега сме чада Божии. І И 3:2

Причастници на Божественото естество. ІІ Пет. 1:4

Щом казваш , че няма Бог, какъв съм за теб тогава?

Щом казваш , че няма Бог, какъв съм за теб тогава?

Не се познаваме лично, но предполагам,че си като мен, т.е. homo sapiens. С други думи,ходещ изправен примат и бозайник от семейство човекоподобни (hominidae), както и шимпанзетата, горилите и орангутаните. Да мислиш, че си нещо качествено различно от тях е проява на груб антропоцентризъм ;)

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Не се познаваме лично, но предполагам,че си като мен, т.е. homo sapiens. С други думи,ходещ изправен примат и бозайник от семейство човекоподобни (hominidae), както и шимпанзетата, горилите и орангутаните. Да мислиш, че си нещо качествено различно от тях е проява на груб антропоцентризъм ;)

Всъщност, съзнанието ми съществува и без да се сравнява и самоопределя. Така,че съм извън нечия представа за мюсулмамин и християнин.

Чудя се, уважаеми потребителю, как така реши, че точно твоята организация измежду хиляди други християнски църкви, деноминации и секти ЕДИНСТВЕНА правилно води паството си към Небесата обетовани?

А дали пътят към обетованите небеса не минава от някъде другаде?

Може би през много неочаквани места...

И за много неочаквани хора...

/"Блаженни нищите духом, тяхно е Царството небесно" Мат, гл 5, Планинската проповед/

Не разбирам как си останал с такова впечатление. Наистина не разбирам. Ако по някакъв начин съм дал повод да смятате, че твърдя че само определена деноминация от християнските църкви се намира на пътя на спасението (макар да съм сигурен че не съм го правил), искам категорично да разсея това впечатление. Напротив, ако си спомняш много упорито се опитвах да не идентифицирам себе си с определена деноминация, а се определях (сега също) просто като християнин. Има някои църкви, които твърдят, че всички други християни, които не принадлежат към нея не са спасени, но това е абсолютно несъстоятелно. Всеки който е приел Исус Христос за свой спасител и Го следва с истинска вяра, няма съмнение за мен, че е спасен.

Дали пътя не минава от някъде другаде? - ами аз вярвам на думите на Исус: "Аз съм пътят и истината и животът, никой не дохожда при Отца освен чрез мене". Затова не допускам че има друг път за спасение. Не аз го твърдя това, а Исус. Разбираш ли кой го казва това? Разбираш ли наистина? Този който ни е създал, Този който след като бяхме подмамени и се отклонихме от пътя на правдата и живота и изпаднахме в смъртно състояние, не ни заряза, а дойде и заради нас изпадна Той в смъртно състояние, премина през смърт и възкръсна, за да направи човека отново жив и по този начин ни даде отново шанс да живеем. Аз Му вярвам. Това е, аз просто Му вярвам.

Въпроса не е тук да се заяждаме и да се караме по духовни въпроси и аз съжалявам ако съм допринесъл за възникването на подобни ситуации, а аз смятам че съм допринесъл. Същински важния въпрос е всички да намерим отново живота, защото по-важен въпрос от въпроса за живота и смъртта няма.

Ако очакваш да проявявам толерантност към вярванията на другите, различни от моите, то моята толерантност ще се ограничи до това да не се опитвам насилствено да им въздействам да променят възгледите си, но не мога да плесна с ръце и да ги прегърна и да кажа: "ами хубаво, вие си вярвате така, аз пък вярвам иначе, всички сме си добре". Не мога да им кажа "вярвай в каквото си искате, щом вярвате в нещо, не сте на пътя на смъртта". Напротив, точно там са. Ако ме попиташ пак защо твърдя това пак ще ти отговоря: "защото Исус Христос го заявява, а аз Му вярвам".

Ако dagpo иска да ме обвинява в някакви тесногръди мижитурски страсти, нека да го прави, честно казано много-много не ми пука какво мисли за мен и като какъв ще ме определи, но нека знае, че когато ме обвинява на базата вярванията ми в думите на Исус Христос, обвинява не мен а Него, защото автор на казаното не съм аз, а Исус. А това не е добре за dagpo.

ПП - ако повод за горните ти заключения са станали тези мои думи:

дагпо, несъмнено е способен да бъде "спасител" на "заблудените християните", само че от типа описан в думите на Исус:

трябва да поясня, че израза "заблудените християните" съм го поставил в кавички, точно защото защото всички които са наистина християни за мен не може да са заблудени. Те може да са такива за dagpo, но не и за мен.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Разбирам, ти фиксираш, индетифицираш, разпознаваш Христовият дух единствено в евангелската фигура на Исус Христос.

Но не е така.

Той, Христовият дух, е навсякъде.

Той обгръща и прониква целият Универсум.

Той е и в сърцата ни.

Негови възвестители са множество същности, които доброволно в пълна саможертва са се потопили в грубата материя и така са изпили "питието на забравата", с риск да изгубят същността си. В името на нашето спасение. Не ги отричай, в името на Христовият дух!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Как, според теб, ще се спасим в Христовият дух? Как точно си представяш този сложен, многостепенен и мъчително-труден процес?

...ще ми бъде приятно да си побеседваме - навът е снежно, тук - топло, имам цял чайник зелен чай...

Разбирам, ти фиксираш, индетифицираш, разпознаваш Христовият дух единствено в евангелската фигура на Исус Христос.

Но не е така.

Той, Христовият дух, е навсякъде.

Той обгръща и прониква целият Универсум.

Той е и в сърцата ни.

Негови възвестители са множество същности, които доброволно в пълна саможертва са се потопили в грубата материя и така са изпили "питието на забравата", с риск да изгубят същността си. В името на нашето спасение. Не ги отричай, в името на Христовият дух!

Не съм съгласен с универсализирането, което представяш по отношението на Христовия Дух. Не мога да приема твърдението ти за множество личности (или същности както си го написал) принасяли се в жертва за човечестовото, защото това не е библейско. Спасението е в една Личност.

Как, според теб, ще се спасим в Христовият дух? Как точно си представяш този сложен, многостепенен и мъчително-труден процес?

...ще ми бъде приятно да си побеседваме - навът е снежно, тук - топло, имам цял чайник зелен чай...

Не се опитвам да си го представям, защото не е необходимо да се впускаме в разсъждения, които не са за нас на този етап

II Коринтяни 11:3

Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

и второ поради невъзможността ни да го правим в сегашното си състояние, поради логиката в думите на Исус:

Йоан 3:12-12

Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните? - т.е. тези неща за които си нямаме дори и представа сега

Това което е необходимо и достатъчно да знаем на този етап за спасеноето е следното (ще го копирам от предишен пост, за да не го пиша наново):

В старият завет Бог дава закон на еврейския народ, в основата на който стоят 10-те заповеди и който ако го изпълни някой наистина ще живее вечно. Целта на даването на този закон обаче не беше хората да го изпълняват и да се спасяват. Целта беше човека (т.е. цялото човечество, макар и в лицето само на един народ) да се увери че не може да изпълни закон за съвършено безгрешно поведение и причината за това е че носи в себе си грешна природа от прародителите си и носейки тази природа върши грехове и той. Човека трябваше да се увери че е безвъзвратно увреден в старата си природа и няма начин със собствени усилия да спечели вечен живот.

Разбрал ведъж това, Библията води човека до единствения възможен начин да придобие вечния живот и това е чрез Исус Христос. Затова Библията е разделена на стар завет и нов завет. Стария завет изисква изпълнение на закон, който човек не може да изпълни, а новия завет показва възможния път за спасение на човека чрез Спасителя Исус Христос. Бог промисли и изпълни чрез Сина Си съвършен план за спасение на човека, когото обича и не иска да остави в това му смъртно състояние и ужасна съдба очкваща го във вечността. Плана се състои в това Божият Син (т.е. самият Бог) да дойде и да се роди на този свят между нас като човек, да живее напълно безгрешно и когато дойде времето определено от Бог да бъде екзекутиран, като заместник на човека (разбирай човечеството) плащайки за греха му, след което да възкръсне от мъртвите в ново естество, за да живее вечно.

Защо Исус можеше да води напълно безгрешен живот след като се е родил като човек напълно като нас? Защото Той не носеше грешната природа, която ние имаме. Това е и причината Той да няма земен баща - роди се от девица, която забременя по свръхестествен начин още докато беше девствена без да е имала полов контакт с годеника си. Исус не можеше да има земен баща, защото щеше да наследи от него грешното естество. Библията казва че живота на човека е в кръвта му, а знаем че човек наследява кръвта на баща си. Това е причината Бог да направи Мария майката на Исус да забременее по свръхестествен начин, за да бъде Самия Той баща на Исус.

"Заплатата на греха е смърт" казва Божието Слово и това е неотменимо. Самия Бог, който е постановил този закон не нарушава собствения си закон. Бог обича човека но не отваря задната врата на небето за да го пусне там нелегално, а дава на разположение на човека спасение, което е напълно легално и законно. Исус без да има какъвто и да било грях, беше натоварен с целия грях на човечството и заплати за греха като умря. Човека е оправдан чрез заместническата смърт и възкресението на Спасителя и пътя към небето и вечния живот е разчистен. Точно както в лицето на Исус умря грешня човек, така и чрез възкресението Му в Негово лице човека беше възкресен отново за вечен живот.

Затова спасението на човека не е в изпъняване на набор от правила. Спасението е една личност. Личността Исус Христос. Когато Го приемеш за свой Господ и Спасител ти влизаш в Него и Той влиза в теб. Ти придобиваш нова природа. Така можеш да се ползваш от спасението, което Той изработи за нас.

Бог го е направил толкова просто, не изисква от теб нещо невъзможно.

Все пак Бог ни казва не малко за тези предстоящи (скоро) събития и тяхната последователност.

I Солунци 4:13-17

А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират*, за да не скърбите както другите, които нямат надежда.

Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите* в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.

Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите*.

Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа* ще възкръснат по-напред;

после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

* - говори се за такива, които са починали като вярващи в Исус Христос

Това е събитието наречено "грабване", събитието при което Христос ще вземе своите - и мъртвите, които първо ще възкреси подобно на своето възкресение и тези които са останали живи до Неговото идване и които няма да преминат през смърт.

Света ще има своето обяснение на това събитие и то най-вероятно ще е, че извънземна цивилизация е отвлякла част от човечеството. Чувал съм че учението НюЕйдж пък отсега си има теория за това и то е че някаква сила (не знам каква) ще премахне от земята тези които не стават и ще останат само готините да си правят купон. Но това само съм го чувал и не твърдя със сигурност че го има. Ако обаче наистина го твърдят, след като то стане ще има много да се изненадат, понеже това, което следва след грабването е един период, през който Библията твърди ще настане страдание на земята, каквото не било никога, нито по време на войни, нито по време на други катаклизми - период наречен "голямата скръб".

Тези които бъдат взети от Исус ще имат нови тела, такива като на Исус след възкресението - от ново естество - не подлежащи на болести, страдание и смърт. Вечни тела за вечен живот.

чувам как някои се присмиват на казаното до тук, но тяхна си работа 

Даааа, доста наивно ми звучи.

Да почнам отзад - напред

Твърдиш, че

"Тези които бъдат взети от Исус ще имат нови тела, такива като на Исус след възкресението - от ново естество - не подлежащи на болести, страдание и смърт. Вечни тела за вечен живот."

Вечно тяло - самото съчетание на тези две понятия е нонсенс. Тяло е временно грубоматериално формирование и под действието на разни закони, като например за ентропията, неминуемо в един момент се разрушава, сиреч има край. Както и начало. Ако почнеш да софистираш, че "Господ може всичко" - тогава защо си използвал точно тези понятия?

Даааа, доста наивно ми звучи.

Да почнам отзад - напред

Твърдиш, че

"Тези които бъдат взети от Исус ще имат нови тела, такива като на Исус след възкресението - от ново естество - не подлежащи на болести, страдание и смърт. Вечни тела за вечен живот."

Вечно тяло - самото съчетание на тези две понятия е нонсенс. Тяло е временно грубоматериално формирование и под действието на разни закони, като например за ентропията, неминуемо в един момент се разрушава, сиреч има край. Както и начало. Ако почнеш да софистираш, че "Господ може всичко" - тогава защо си използвал точно тези понятия?

Отговора на въпроса ти е в следните новозаветни думи (ако не го прочетеш по диагонал, ще го разбереш):

I Коринтяни 15:35-55

Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат?

Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.

И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;

но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло.

Всяка плът не е еднаква; но друга е плътта на човеците, а друга на животните, друга пък на птиците и друга на рибите.

Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните.

Друг е блясъкът на слънцето, друг блясъкът на луната и друг блясъкът на звездите; па и звезда от звезда се различава по блясъка.

Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;

сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила;

сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.

Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.

Обаче, не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното.

Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е от небето.

Какъвто е пръстният, такива са и пръстните; и какъвто е небесният, такива са и небесните.

И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.

А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.

Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.

А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

О смърте, где ти е победата? О смърте, где ти е жилото?

пак ще напомня, че казаното в посланията в Новия Завет е отправено към вярващи в Христос хора и не може да се прилага към всички хора по принцип

Казва го не delig, а Библията.

Ааааа, значи има процес -

"Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;

сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. "

Сиреч тук се използва аналогията със семенцето - то се посява в земята, после при благоприятни условия се разпуква /един вид умира/ а от младия кълн се развива едно съвършено ново растение, което е наследило само генетиката /кръвното наследство/ на родителя си - семето.

Е, това е съвършено ново същество. А старото /семенцето/ в процеса на Новораждане от вода и дух е загинало. Заедно със азовата си самоидентификация.

Нали?

----------------------

Ако е така, даден е живот на едно съвършено ново същество, а ние сме си умрели. Че къде ти е тогава спасението?

...

значи само за вярващите в Христос се отнася?

но... нали, за да повярват и други, някой трябва да запали онези пламъци...

Ще се радвам ако пояниш какво мислиш ти за Петдесетница?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ааааа, значи има процес -

"Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;

сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. "

Сиреч тук се използва аналогията със семенцето - то се посява в земята, после при благоприятни условия се разпуква /един вид умира/ а от младия кълн се развива едно съвършено ново растение, което е наследило само генетиката /кръвното наследство/ на родителя си - семето.

Е, това е съвършено ново същество. А старото /семенцето/ в процеса на Новораждане от вода и дух е загинало. Заедно със азовата си самоидентификация.

Нали?

----------------------

Ако е така, даден е живот на едно съвършено ново същество, а ние сме си умрели. Че къде ти е тогава спасението?

Не е точно така. Тялото е от ново естество, но личността в него е същата. Бог в края на краищата ще направи нова земя и ново небе, но не и нови хора. Те са ценните и обичани от Него, заради които прави всичките гимнастики. Спасените хора ще са същите личности, макар и освободени в процеса на спасението от низките страсти, които в сегашното естество присъстват във всички нас поради греха. В процеса на спасението ще бъде премахната старата плътска природа, която се изразява не само в плътското тяло, но и в характера не човеците но душата не се сменя, остава същата.

значи само за вярващите в Христос се отнася?

но... нали, за да повярват и други, някой трябва да запали онези пламъци...

Ще се радвам ако пояниш какво мислиш ти за Петдесетница?

Пламъка на вярата го разпалва Бог. Макар човек, който решава да повярва в Исус Христос да го прави по собствена воля, без да съзнава го прави като отклик на привличането от страна на Бога. Вратата на спасението е отворена за всички, всички са поканени, но трябва да вземат решението с волята си.

Денят на петдесятница е рождения ден на църквата. От малка група последователи на Исус, в този ден в резултат на проповедтта на Петър повярва едно голямо множество (на гръцки църква). В резултат на повярването, Бог според обещанието си полага във всеки вярващ Духа си, Който между другото е "връзката", по която Исус ще изтегли своите по време на грабването.

Така, но отговори ми, ако сме същите същности, които са пропаднали /при грехопадението/ тук, в тази реалност, защо не си спомняме Божието царство, което е нашата родина?

И личността ни /Его, Аз, Себе и т.н. проекции, еманации и аспекти на личността ни/ като е изцяло изградена от опитности и възпитание от тази природа като се пречисти, за да стане годна да води телесната ни система в една по-висша реалност - в Божието царство, какво ще остане от старата личност?

Ще ти отговоря веднага - ми нищо.

Съвсем нищо.

Щото личността ни е иманентна на това ни тукашно тяло, екзистенция, наследственост, природни и човешки закони, и е изградена от тукашни енергии и субстанции.

Та като се пречисти в процеса на трансмутация и се подложи на трансфигурация /кръщене с вода и кръщене с Дух/ от старата личност не остава нищо за новата телесна система и съответно новата личност, която я управлява.

Или греша?

Така, но отговори ми, ако сме същите същности, които са пропаднали /при грехопадението/ тук, в тази реалност, защо не си спомняме Божието царство, което е нашата родина?

И личността ни /Его, Аз, Себе и т.н. проекции, еманации и аспекти на личността ни/ като е изцяло изградена от опитности и възпитание от тази природа като се пречисти, за да стане годна да води телесната ни система в една по-висша реалност - в Божието царство, какво ще остане от старата личност?

Ще ти отговоря веднага - ми нищо.

Съвсем нищо.

Щото личността ни е иманентна на това ни тукашно тяло, екзистенция, наследственост, природни и човешки закони, и е изградена от тукашни енергии и субстанции.

Та като се пречисти в процеса на трансмутация и се подложи на трансфигурация /кръщене с вода и кръщене с Дух/ от старата личност не остава нищо за новата телесна система и съответно новата личност, която я управлява.

Или греша?

Нямам какво ново да кажа по въпроса, в предния пост обобщих всичко, което трябва да дажа.

Гледаш само технически на въпроса и не знам от къде черпиш доводите си (всъщност знам, но не го приемам), а пропускаш въпроса за любовта на Бога, която стои в основата на цялото спасение, което Той прави за човека. На този етап обаче не трябва да те вълнува толкова техническата част на въпроса, а юридическата, за която писах по-горе.

Хайде да не се крием зад любовта на Създателя.

Хайде да ние си спестяваме аргументите чрез лозунги и общи приказки.

Ти имаш ли Любов към ближния?

И защо си сигурен, че си заслужил ти /точно ти/ Любовта на Създателя?

не виждам какво общо има любовта с писанията за ново тяло, което според поста :

тяло....от ново естество - не подлежащи на болести, страдание и смърт. Вечни тела за вечен живот.

Като какво разбираш думата "тяло" ?

Като това, в което си в момента, но не разлагащо се ли, или нещо съвсем различно - например ефирна сустанция ?

аз лично за себе си съм убеден, защото съм готино магаре angel.gif

Хайде да не се крием зад любовта на Създателя.

Няма никакво криене, не знам къде го видя. Не можеш да пренебрегнеш обаче този фактор, той е в основата на всичко.

Хайде да ние си спестяваме аргументите чрез лозунги и общи приказки.

Няма лозунги и общи приказки, това което знам от Библията по зададените от теб въпроси го изложих.

Ти имаш ли Любов към ближния?

Твърде амбициозно и не особено верно ще е да кажа че я имам, поне не в пълнота, но мога да кажа че се стремя към нея, а Бог в мен я изработва (и това е процес).

Правилно казваш че съм сигурен, само че съм сигурен в обратното, Valentinus, че не я заслужавам. Може би ти я заслужаваш повече от мен, но за себе си мога да кажа със сигурност че не я заслужавам. Въпреки това Той ме обича. Такъв е Той.

Благодаря за въпросите и за заяждането до което го доведе накрая. Аз мисля да се оттегля за момента.

Няма никакво криене, не знам къде го видя. Не можеш да пренебрегнеш обаче този фактор, той е в основата на всичко.

Няма лозунги и общи приказки, това което знам от Библията по зададените от теб въпроси го изложих.

Твърде амбициозно и не особено верно ще е да кажа че я имам, поне не в пълнота, но мога да кажа че се стремя към нея, а Бог в мен я изработва (и това е процес).

Правилно казваш че съм сигурен, само че съм сигурен в обратното, Valentinus, че не я заслужавам. Може би ти я заслужаваш повече от мен, но за себе си мога да кажа със сигурност че не я заслужавам. Въпреки това Той ме обича. Такъв е Той.

Бравос, щоам знаеш какъв е Създателя. Това последното направо ме потресе...

Като какво разбираш думата "тяло" ?

Като това, в което си в момента, но не разлагащо се ли, или нещо съвсем различно - например ефирна сустанция ?

Ето такова тяло, което има меса и кости, което яде храна и пие напитки, но не се нуждае някой да му отвори вратата за да влезе и някой да отдръпне камъка от гроба за да излезе при възкресението (камъка от гроба беше отдръпнат за да надникнат жените, които посещаваха гроба Му, но те само установиха, че Исус Го няма там)

Лука 24:36-43

И когато говореха за това, сам Исус застана посред тях и каза им: Мир вам!

А те се стреснаха и се уплашиха, като мислеха, че виждат дух.

И Той им рече: Защо се смущавате? и защо се пораждат такива мисли в сърцата ви?

Погледнете ръцете Ми и нозете Ми, че съм Аз същият; попипайте Ме и вижте, защото дух няма меса и кости, както виждате, че Аз имам.

И като рече това, показа им ръцете и нозете Си.

Но понеже те от радост още не вярваха и се чудеха, Той рече: Имате ли тук нещо за ядене?

И дадоха Му част от печена риба [и меден сок].

И взе та яде пред тях.

Прославено тяло като това на Исус когато се яви на апостол Йоан, за да даде "Откровението на Йоан".

Откровение 1:13-15

и всред светилниците видях Един, Който приличаше на Човешкия Син, облечен в дълга дреха и препасан около гърдите със златен пояс;

а главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му, като огнен пламък;

и нозете Му приличаха на лъскава мед, като в пещ пречистена: а гласът Му беше като на много води;

Бравос, щоам знаеш какъв е Създателя. Това последното направо ме потресе...

Нормално е сега да не знаеш, нали в това се състои загубата на връзката на грешния човек със своя Създател. Ако дойдеш при Него ще знаеш и ти.

Нормално е сега да не знаеш, нали в това се състои загубата на връзката на грешния човек със своя Създател. Ако дойдеш при Него ще знаеш и ти.

Та как точно да дойда?

Та как точно да дойда?

Чети нагоре, там го повтарях.

Чети нагоре, там го повтарях.

Делиг, ние сме в Бог и Той е в нас, в сърцата ни.

"Повече от всичко, което пазиш, пази сърцето си!"

Най-голямото изпитание за нашата Любов към Бог е да обичаме ближните си(всички хора), защото Той е във всеки.

Това е Христовото учение.

Никак не е лесно.

Но не е невъзможно.

Делиг, ние сме в Бог и Той е в нас, в сърцата ни.

"Повече от всичко, което пазиш, пази сърцето си!"

Не на всички хора, Нел, не на всички хора. Говорих ти вече по въпроса.

Ще обвиниш ли Бог като източник на следните неща, които Исус казва че произлизат от човешкото сърце?

Матей 15:19

Защото от сърцето произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули.

Не на всички хора, Нел, не на всички хора. Говорих ти вече по въпроса.

Ще обвиниш ли Бог като източник на следните неща, които Исус казва че произлизат от човешкото сърце?

Няма да Го обвиня, Делиг.

Имаме избор.

Бог е безпристрастен. Това е Божията Любов. Тя поддържа равновесието.

На най-висшето си Творение(хората) е дал същата възможност.

6 Различни са и действията; но Бог е същият, Който върши всичко във всичките <човеци>.

7 А на всеки се дава проявяването на Духа за <обща> полза.

8 Защото на един се дава чрез Духа да говори с мъдрост, а на друг да говори със знание, чрез същия Дух;

9 на друг вяра чрез същия Дух, а пък на друг изцелителни дарби чрез единия дух;

10 на друг да върши велики дела, а на друг да пророкува; на друг да разпознава духовете; на друг <да говори> разни езици; а пък на друг да тълкува езици.

1 Коринтяни 12

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.