Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Ще представя съпоставка на описанието на пророците в Библията,същевременно ще разоблича оклеветяването на Божийте пратеници.Ще цитирам различни текстове от Библията и съответно размисли.

Битие(глава 12): 11. А когато се приближаваше до Египет, рече на жена си Сара: ето, аз зная, че ти си жена хубава;

12. и египтяни, като те видят, ще рекат: тази е негова жена; и ще ме убият, а тебе ще оставят жива;

13. затова кажи, че ми си сестра, та да помина добре покрай тебе, и да ми остане жива душата чрез тебе.

14. И когато дойде Аврам в Египет, египтяни видяха, че Сара е много хубава жена;

15. видяха я и фараоновите велможи и я похвалиха на фараона; и я взеха в дома фараонов.

16. И покрай нея Аврам поминуваше добре; и той имаше дребен и едър добитък и осли, слуги и слугини, мъски и камили.

Определено един пророк изпратен от Бог-а няма да се скрие зад жена си от страх да не го убият.Да прием ли,че Авраам се е страхувал от египтяните или е смятал,че Бог няма да успее да го защити?Излиза,че докато Фараона е взел жена му,Авраам не си е губел времето и трупал богатства.Според мен този абзац разказан по-тoзи начин буде съмнение както върху автентичността на написаното,но и представя в негативна светлина достойнството на самия пророк,което е неприемливо.

Битие(глава 18)20. И рече Господ: голям е поплакът против Содом и Гомора, и грехът им е твърде тежък;

21. ще сляза и ще видя, дали постъпват тъкмо тъй, какъвто е поплакът против тях, който стига до Мене, или не; ще узная.

Опитвам се да разбера как на Бог му е трудно да види отгоре?Сигурно не се вижда добре?Ето защо ще слезе на земята ще отиде вероятно в града за да гледа отблизко?Още един измислен текст.

Преди да копирам друг абзац искам да поясня,че пророците са хора с изключителен характер,богобоязливост и пример за хората.Вярно е не са безгрешни,но са далеч от всякакви тежки грехове и т.н.

В случая пророка Лот е оплют по невероятно недостоен начин и автора на следните цитати който само Бог знае е пълен безбожник.

Битие(глава 19)30. Лот излезе от Сигор и заживя в планината, и с него заедно двете му дъщери, понеже се боеше да живее в Сигор. И живееше в пещера, и с него заедно двете му дъщери.

31. И по-голямата каза на по-малката: баща ни е стар, и няма човек на земята да влезе при нас според обичая на цялата земя;

32. и тъй, хайде да упоим баща си с вино, и да преспим с него, та да възстановим племе от баща си.

33. И упоиха баща си с вино в оная нощ; и влезе по-голямата и спа с баща си (в оная нощ); а той не узна, кога е легнала и кога е станала.

34. На другия ден по-голямата рече на по-малката: ето, аз спах вчера с баща си; да го упоим с вино и тая нощ; и ти влез, спи с него, и ще възстановим племе от баща си.

35. И упоиха баща си с вино и тая нощ; и влезе по-малката и спа с него; и той не узна, кога е легнала и кога е станала.

36. И заченаха двете Лотови дъщери от баща си;

От тези стихове ясно се вижда,че пророка Лот е описан като пияница,която неможе да познае дъщерите си при положение,че живеят сами в планината.Излиза,че въпросния човек е готов да си легне с коя да е.Престъпването на Божийте закони,никак не го е притеснявало. :brick wall: Тези абсурдни цитати са поредната измислица на някой болен ум.Излишно е да казвам,че в Исляма тази ситуация е напълно отречена.

Погледнете следните стихове:

Изход(глава 2)11. След много време, когато Моисей порасна, случи се, че излезе при братята си (синовете Израилеви) и видя тежките им работи; видя още, че един египтянин бие едного евреина от братята му (синовете Израилеви).

12. И като се огледа насам-нататък и видя, че няма никого, той уби египтянина и го скри в пясъка.

13. На другия ден излезе пак, и ето, двама евреи се карат, и рече на виновния: защо биеш ближния си?

14. А той отвърна: кой те постави началник и съдия над нас? Да не мислиш да ме убиеш, както уби (вчера) египтянина? Моисей се уплаши и си рече: бездруго това нещо се е узнало.

От тук ясно се вижда,че пророка Моисей е представен като хладнокръвен убиец,който разбирате ли тактично се е огледал за свидетели преди да убие въпросния човек.Тези стихове биха минали в гетото за некой бандит например,но ни най-малко са достоверно представени по този начин.Истината относно тази ситуация е,че убийството което е извършил Моисей е неволно.Следните стихове в Корана:

28.15. И влезе той в града по време, когато жителите му нехаеха, и завари там двама мъже да се бият, единият - от неговата общност, а другият - от враговете му. Онзи, който бе от неговата общност, го извика на помощ срещу онзи, който бе от враговете му. И Муса го удари с юмрук и [неволно] го уби. Рече: "Това е дело на сатаната. Той е заблуждаващ, явен враг."

Сура (Глава) : РАЗКАЗЪТ (АЛ-КАСАС)

Мисля,че има разлика да убиеш неволно в ситуация,в която се опитваш да спасиш човек и тази описана в Библията ?В случая Моисей се е опитал да помогне на роба(израелския народ е бил под робство),но ситуацията е завършила трагично за египтинянина.

Нека погледнем как е опетнен и пророк Давид:

Първа книга Царства(глава 18) 25. Тогава Саул рече: тъй кажете на Давида: царят не иска вено, а само сто филистимски краеобрязъци за отмъщение на царевите врагове. Защото Саул имаше умисъл да погуби Давида с ръцете на филистимци.

26. Слугите му обадиха на Давида тия думи, и Давиду се понрави да стане зет на царя.

27. Още не бяха се изминали определените дни, Давид стана, тръгна той и людете му с него, и изби двеста души филистимци; па донесе Давид техните краеобрязъци, и ги представи на царя в пълен брой, за да стане зет царев. И Саул му даде за жена дъщеря си Мелхола.

Поредната измислица представяйки Давид като дивак,който само за да стане царски зет бил избил 200човека.Представения пророк според Библията е човек,който извършва геноцид,незачита човешкия живот и т.н.Освен тези лъжи се описва и случка при,която Давид под залязващото слънце е видял от двореца жена да се къпе и я обикнал.За съжелени е била омъжена за един от неговите войници и пророка го е пращал на войни с цел да го убият.След като заветната цел най-после е постигната той се е оженил за нея.Текстовете от Библията ще копирам по-късно когато ги намеря.Това са само,част от оплютите пророци и стотиците измислици в Библията.Когато имам по-вече време ще дам още много примери.Бог ни наставлява да бъдем разумни и изпраща пророци при нас за пример на държание.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Ще представя съпоставка на описанието на пророците в Библията,същевременно ще разоблича оклеветяването на Божийте пратеници.Ще цитирам различни текстове от Библията и съответно размисли.

Битие(глава 12): 11. А когато се приближаваше до Египет, рече на жена си Сара: ето, аз зная, че ти си жена хубава;

12. и египтяни, като те видят, ще рекат: тази е негова жена; и ще ме убият, а тебе ще оставят жива;

13. затова кажи, че ми си сестра, та да помина добре покрай тебе, и да ми остане жива душата чрез тебе.

14. И когато дойде Аврам в Египет, египтяни видяха, че Сара е много хубава жена;

15. видяха я и фараоновите велможи и я похвалиха на фараона; и я взеха в дома фараонов.

16. И покрай нея Аврам поминуваше добре; и той имаше дребен и едър добитък и осли, слуги и слугини, мъски и камили.

Определено един пророк изпратен от Бог-а няма да се скрие зад жена си от страх да не го убият.Да прием ли,че Авраам се е страхувал от египтяните или е смятал,че Бог няма да успее да го защити?Излиза,че докато Фараона е взел жена му,Авраам не си е губел времето и трупал богатства.Според мен този абзац разказан по-тoзи начин буде съмнение както върху автентичността на написаното,но и представя в негативна светлина достойнството на самия пророк,което е неприемливо.

Битие(глава 18)20. И рече Господ: голям е поплакът против Содом и Гомора, и грехът им е твърде тежък;

21. ще сляза и ще видя, дали постъпват тъкмо тъй, какъвто е поплакът против тях, който стига до Мене, или не; ще узная.

Опитвам се да разбера как на Бог му е трудно да види отгоре?Сигурно не се вижда добре?Ето защо ще слезе на земята ще отиде вероятно в града за да гледа отблизко?Още един измислен текст.

Преди да копирам друг абзац искам да поясня,че пророците са хора с изключителен характер,богобоязливост и пример за хората.Вярно е не са безгрешни,но са далеч от всякакви тежки грехове и т.н.

В случая пророка Лот е оплют по невероятно недостоен начин и автора на следните цитати който само Бог знае е пълен безбожник.

Битие(глава 19)30. Лот излезе от Сигор и заживя в планината, и с него заедно двете му дъщери, понеже се боеше да живее в Сигор. И живееше в пещера, и с него заедно двете му дъщери.

31. И по-голямата каза на по-малката: баща ни е стар, и няма човек на земята да влезе при нас според обичая на цялата земя;

32. и тъй, хайде да упоим баща си с вино, и да преспим с него, та да възстановим племе от баща си.

33. И упоиха баща си с вино в оная нощ; и влезе по-голямата и спа с баща си (в оная нощ); а той не узна, кога е легнала и кога е станала.

34. На другия ден по-голямата рече на по-малката: ето, аз спах вчера с баща си; да го упоим с вино и тая нощ; и ти влез, спи с него, и ще възстановим племе от баща си.

35. И упоиха баща си с вино и тая нощ; и влезе по-малката и спа с него; и той не узна, кога е легнала и кога е станала.

36. И заченаха двете Лотови дъщери от баща си;

От тези стихове ясно се вижда,че пророка Лот е описан като пияница,която неможе да познае дъщерите си при положение,че живеят сами в планината.Излиза,че въпросния човек е готов да си легне с коя да е.Престъпването на Божийте закони,никак не го е притеснявало. :brick wall: Тези абсурдни цитати са поредната измислица на някой болен ум.Излишно е да казвам,че в Исляма тази ситуация е напълно отречена.

Погледнете следните стихове:

Изход(глава 2)11. След много време, когато Моисей порасна, случи се, че излезе при братята си (синовете Израилеви) и видя тежките им работи; видя още, че един египтянин бие едного евреина от братята му (синовете Израилеви).

12. И като се огледа насам-нататък и видя, че няма никого, той уби египтянина и го скри в пясъка.

13. На другия ден излезе пак, и ето, двама евреи се карат, и рече на виновния: защо биеш ближния си?

14. А той отвърна: кой те постави началник и съдия над нас? Да не мислиш да ме убиеш, както уби (вчера) египтянина? Моисей се уплаши и си рече: бездруго това нещо се е узнало.

От тук ясно се вижда,че пророка Моисей е представен като хладнокръвен убиец,който разбирате ли тактично се е огледал за свидетели преди да убие въпросния човек.Тези стихове биха минали в гетото за некой бандит например,но ни най-малко са достоверно представени по този начин.Истината относно тази ситуация е,че убийството което е извършил Моисей е неволно.Следните стихове в Корана:

28.15. И влезе той в града по време, когато жителите му нехаеха, и завари там двама мъже да се бият, единият - от неговата общност, а другият - от враговете му. Онзи, който бе от неговата общност, го извика на помощ срещу онзи, който бе от враговете му. И Муса го удари с юмрук и [неволно] го уби. Рече: "Това е дело на сатаната. Той е заблуждаващ, явен враг."

Сура (Глава) : РАЗКАЗЪТ (АЛ-КАСАС)

Мисля,че има разлика да убиеш неволно в ситуация,в която се опитваш да спасиш човек и тази описана в Библията ?В случая Моисей се е опитал да помогне на роба(израелския народ е бил под робство),но ситуацията е завършила трагично за египтинянина.

Нека погледнем как е опетнен и пророк Давид:

Първа книга Царства(глава 18) 25. Тогава Саул рече: тъй кажете на Давида: царят не иска вено, а само сто филистимски краеобрязъци за отмъщение на царевите врагове. Защото Саул имаше умисъл да погуби Давида с ръцете на филистимци.

26. Слугите му обадиха на Давида тия думи, и Давиду се понрави да стане зет на царя.

27. Още не бяха се изминали определените дни, Давид стана, тръгна той и людете му с него, и изби двеста души филистимци; па донесе Давид техните краеобрязъци, и ги представи на царя в пълен брой, за да стане зет царев. И Саул му даде за жена дъщеря си Мелхола.

Поредната измислица представяйки Давид като дивак,който само за да стане царски зет бил избил 200човека.Представения пророк според Библията е човек,който извършва геноцид,незачита човешкия живот и т.н.Освен тези лъжи се описва и случка при,която Давид под залязващото слънце е видял от двореца жена да се къпе и я обикнал.За съжелени е била омъжена за един от неговите войници и пророка го е пращал на войни с цел да го убият.След като заветната цел най-после е постигната той се е оженил за нея.Текстовете от Библията ще копирам по-късно когато ги намеря.Това са само,част от оплютите пророци и стотиците измислици в Библията.Когато имам по-вече време ще дам още много примери.Бог ни наставлява да бъдем разумни и изпраща пророци при нас за пример на държание.

Твоето мнение си е само твое, не си ти този който ще определя какъв трябва да бъде Божият пророк и какъв не! Много ми е интересно на базата на кой пасаж от библията си правиш заключението че Лот е пророк? Или може би ти не правиш разлика между пророк и праведник, това говори достатъчно...За Цар Давид се казва че всичките му постъпки бяха по Бога с изключение на това прелюбодейство, и аз смятам че щом Бог му прости макар че го и наказа не сме ние тези които ще го съдим защото едва ли имаме и наполовина сърцето и ревността които Цар Давид е имал за Бога.

Света не се върти около тебе нито около някой друг човек и това ние какво смятаме и мислим за правилно или неправилно Бог изобщо не го грее трябва да ти кажа, в случай че не си наясно, а ако съдя по мнениата ти виждам че не си. Бог е такъв какъвто е, или го приемаме и живеем или тръгваме след други богове и погиваме това е всичко няма средно положение!

Дори името му YAHWEH означава "Този Kойто E". Не сме ние мерилото нито нашите хуманистични разбирания за това кое е редно, правилно и позволено и кое не!

Твоето мнение си е само твое, не си ти този който ще определя какъв трябва да бъде Божият пророк и какъв не! Много ми е интересно на базата на кой пасаж от библията си правиш заключението че Лот е пророк? Или може би ти не правиш разлика между пророк и праведник, това говори достатъчно...За Цар Давид се казва че всичките му постъпки бяха по Бога с изключение на това прелюбодейство, и аз смятам че щом Бог му прости макар че го и наказа не сме ние тези които ще го съдим защото едва ли имаме и наполовина сърцето и ревността които Цар Давид е имал за Бога.

Света не се върти около тебе нито около някой друг човек и това ние какво смятаме и мислим за правилно или неправилно Бог изобщо не го грее трябва да ти кажа, в случай че не си наясно, а ако съдя по мнениата ти виждам че не си. Бог е такъв какъвто е, или го приемаме и живеем или тръгваме след други богове и погиваме това е всичко няма средно положение!

Дори името му YAHWEH означава "Този Kойто E". Не сме ние мерилото нито нашите хуманистични разбирания за това кое е редно, правилно и позволено и кое не!

Праведникът Лот от Библията е представен като пророка Лют в Корана, затова и го нарича пророк.

Пророк или праведник - точно такъв трябва да е, както ги описва той - "пророците са хора с изключителен характер,богобоязливост и пример за хората".Нали в крайна сметка тяхното житие и битие ни се дава за пример, от Библия, църква...Богобоязливост, изключителен характер/милосърдие, доброта.../

Когато някой анализира тук или се опитва да разбере, да намери отговори, това далече не го прави съдник, Sithrow

В интерес на истината цитатите, представени от Arsen са доста интересни, и аз също бих желала едно разяснение по тях от знаещите.

Определено не искам твоя бог да ми влива акъл, :rolleyes: Избора си е твой дали да обръщаш внимание на постовете ми или не. Игнорирайки отявлените недорзомения, несмислици и небивалици които исляма представлява избора си е пак твой!

Да не богохулстваме, моля.Като не вярваш в неговия Бог или той в твоя Бог, имайте си уважението.Всеки цени своята вяра и тук не е място за нападки и богохулство.

Праведникът Лот от Библията е представен като пророка Лют в Корана, затова и го нарича пророк.

Пророк или праведник - точно такъв трябва да е, както ги описва той - "пророците са хора с изключителен характер,богобоязливост и пример за хората".Нали в крайна сметка тяхното житие и битие ни се дава за пример, от Библия, църква...Богобоязливост, изключителен характер/милосърдие, доброта.../

Когато някой анализира тук или се опитва да разбере, да намери отговори, това далече не го прави съдник, Sithrow

В интерес на истината цитатите, представени от Arsen са доста интересни, и аз също бих желала едно разяснение по тях от знаещите.

Библейския разказ,относно Лот,за който става дума в поста на Аресен трябва да се разглежда в контекста на събитията около заличаването на Содом и Гомор,а също и бягството на Лот.

Нека ги разгледаме.

Бягството.

20. Гледай, моля, тоя град е близо, за да прибягна там, и малък е. Нека побягна там, (не е ли малък град?) и така животът ми ще се опази.

18. А Лот им рече: Ах, Господи, не така!

19. Ето, слугата ти придоби Твоето благоволение, и с опазването на живота ми, Ти правиш още по-голяма милостта, която си показал към мене; но аз не мога да побягна на планината, да не би да ме постигне злото и да умра.

20. Гледай, моля, тоя град е близо, за да прибягна там, и малък е. Нека побягна там, (не е ли малък град?) и така животът ми ще се опази.

21. Той му каза: Ето слушам те и за това нещо, че няма да разоря града, за който ти говори.

22. Бързай, бягай там защото Аз не мога да сторя нищо, доде ти не стигнеш там. Затова тоя град се наименува Сигор {Т.е., Малък.}*

30. А Лот излезе от Сигор и живееше в планината, и с него двете му дъщери, понеже се боеше да остане в Сигор; затова живееше в една пещера, той и двете му дъщери.

Очевидно текстът на Б.19-22 е чиста проба атеизъм тъй като директно отрича едно от най-важните качества на Бога -- Всемогъщество --И определено налага на Бога зависимост от обстоятелствата."Бързай, бягай там защото Аз не мога да сторя нищо, доде ти не стигнеш там"

По нататък се вижда че Лот живее само с дъщерите си в една пещера.Разглежданата случка при която видите ли праведника Лот,опит от вино,в два последователни дни преспива с двете си дъщери допълнително търпи критика и поради следните съображения.

Очевидно е че за човек който се преселва на пусто място последното обстоятелство което би имало приоритет за него е насаждане на лозя и производство на вино.Ще напомня че равнините наоколо са били опустошени."Б19-24. Тогава Господ изля върху Содом и Гомор сяра и огън от Господа от небето.

25. Той разори тия градове и цялата равнина, всичките жители на градовете и земните растения"

Около пещерите трудно се въдят лозя,а необходимостта от посадъчен материал изглежда непреодолима.Нелепо е да се твърди че човек бягащ да спаси живота си ще вземе лозови пръчки за да може в бъдеще да си посади лозе.Проблемите на един беглец имат съвсем друг непосредствен характер(храна,подслон,облекло и т.н).

Но дори и да прескочим очевидно непреодолимите трудности в случая при снабдяването с вино(Не вярвам и най заблудения да твърди че Бог ще помага за преодоляването на тези трудности) остава друга още по неопреодолима пречка.

Научно доказано е че човек опиянен от алкохол,до степен да не може да разпознае човека до себе си,не е в състояние да извърши полов акт.

А крайно любопитно ще е обяснението което биха дали дъщерите му на въпроса: -- Че от кого заченахте?

Още по кощунстено е да се предполага че дъщерите на Лот са намирали за естествено да се съвкупляват с баща си.Напротив в Б.19-8 се казва че това са девици."Вижте сега, имам две дъщери, които не са познали мъж; тях да ви изведа вън, и сторете с тях, каквото ви се вижда угодно; само на тия мъже не струвайте нищо, понеже затова са влезли под покрива на стряхата ми."

Разбира се критичното отношение и към този текст е твърде актуално.

Не стигат другите нелепости,но тук се твърди че Лот ще даде дъщерите за да се блудства с тях.Кой баща ще изведе навън дъщерите си и ще ги даде на тълпата да прави каквото иска с тях?

В заключение може да се изведат характеристиките на визираните текстове и въз основа на това да се направят изводите.

1.Антирелигиозност -- Отричане на божествената всемогъщественост,налагане на зависмост на Бог от обстоятелствата.

2.Аморалност -- Обвинения в блудствени действия на Лот и представянето му като глупак и пияница.

3.Отсъствие на елементарна логика.

Единствения извод който може да се направи е че визираните текстове представляват всичко друго,но не и богодъхновено слово.По скоро тук става дума за текстове достигнали в този вид в резултат на устни предания в които мълвата е взела връх и е наслояване над автентичната фактология.

• 2 седмици по-късно...

Добре де, казваш, Бог не е всемогъщ, защото е пожалил Лот?Така ли?Има едно писание, разговор между Бог и Авраам.Авраам пита Бога, ако има еди колко си праведника в един град, дали ще го разори Бог.Защото Бог беше тръгнал да унижожава Содом и Гомор, но намери за нужно да сподели Авраам намеренията Си.Бог видя един праведник в Содом, Лот и заради него нямаше да разруши градовете.Но грехът на тази хора беше достатъчно тежък и Бог щеше да нанесе осъждение, така или иначе.Но Бог никога, ама никога, не наказва праведника, заедно с грешника.Затова Той изведе Лот и тогава нанесе осъждението.Това би следвало да ти говори тази случка, а не дали Бог е всемогъщ или не.Защото този свят го има, именно заради Божието всемогъщество.А и за Ниневия да ми кажеш нещо?Бог прати Йона да занесе зла вест в този град.Още 40 дни и край с вас.А ниневийците взеха, че се покаяха, нещо което Йона не очакваше да се случи.Все пак той за друго беше пратен.Ниневийците бяха езичници и идолопоклонници, но се хванаха като удавник за сламка за Бог, който дори не познаваха.И този Бог ги пощади.Това какво ви говори?Че Бог си противоречи?Исус ги даде за пример и каза, тези хора ще се явят на съд със другите многознайковци и ще ги осъдят, защото непознавайки Бога, те Му повярваха.А тука за Бога се говори, имаме светлина, Sithrow поства доста цитати, аз лично не го правя.Има светлина по много въпроси, не сме като в Ниневия.В Новият Завет е направен коментар на Стария Завет: А всичко това им се случи за примери на нас, да не правим това или онова, изброени са някои неща, както го правиха те.Кои?Старозаветните хора.Библията описва живота на хората и с тъмните и с добрите страни.Не като, "Tакъв е живота" по BTV.Нямам нищо против BTV.Библията говори за греха в цялата му прелест, както и да праведността.Стана въпрос кой колко е чел Библията.Първият път като я прочетох ми звучеше като детска приказка.Вторият път, като роман.В последващите незнам колко пъти се убедих, че това е Божието Слово, пък кой каквото ще да ми говори.Най-малко ми го говорят хора, които са чели само приказката или най-много романа.Когато Бог е писал Библията, Той я е писал, така, че да може да се разбере и от най-простия човек и той да се спаси.Самата Библия говори за, че е духовно мляко, но и твърда храна.Че има неща, които не се разбират отведнъж, а след време.Но това, което трябва да се знае за начало е кристално ясно.Но тя е такава за повярвалите в нея.Защото разбирането не идва от ума на човека, а от Бога.Затова има какви ли не тълкувания, ключове, незнам си какво, защото хората нямат вземане даване с Автора на книгата, мъчат се да си я обяснят със своите си разбирания.Така не става.Исус каза, че Святия Дух, ще ни упътва на всяка истина.Защото Той е автора на книгата.Знаете ли за него, познавате ли Го?Ако искате да разбирате Библията, развивайте взаимоотношения с Автора й.Той ще ви обясни всичко, което ви интересува.Но ще трябва да захвърлите научните си титли и звания, както и да оставите собствените си разбирания.Ако искате Божията мъдрост, ще трябва да се разделите с човешката такава.Соломон беше човек, който поиска мъдростта на Бога и я получи.После написа три книги, за Божията любов, за Божията мъдрост и за нуждата ни от Бога.Библията няма нужда от тълкувания.Библията има нужда да бъде чута и приложена.Може до утре да вадим противоречащи си един на друг текстове, да се замяраме с цитати и буквоядстваме, но от това няма смисъл.Ако не живеем според тази книга и написаното там, ако не й вярваме............... Ами пренебрегваме самия Бог, това правим.

Написах думи,които изтрих,защото няма нужда да повтарям думите си и доказателствата в моя подкрепа.Представете си пропаст и дървен мост.Началото е раждането,самия мост,който се клатушка непрекъснато е живота с неговите изненади.Абсолютното познание за Бог-а е от другата страна.Вярата е хубаво нещо и ще ни помогне да стигнем отсреща,но не е достатъчна.Основата на моста,без която ще пропаднем е именно знанията,мъдростта и съчетана с вярата е единствения начин.Можеш да вярваш безрезервно,че всичко написано в Библията е истина,но Бог ни е създал с разум за да може вярата да се основава на нещо и да не бъдем слепи,като идолопоклониците например.Тези твой думи трябва да се разглеждат в много тесен смисъл иначе са неверни.:"Ако искате Божията мъдрост, ще трябва да се разделите с човешката такава".

Божията мъдрост е проявена със създаването на същество способно да мисли,анализира и почувства дадена ситуация например.Тоест без така наречената човешка мъдрост никога няма да добием и най-малка представа за Божията.Без да се стремим кам знания(наука,религия и т.н.),да анализираме(отсяваме истината от лъжата),света в който живеем няма да можем да си дадем сметка за Божията мъдрост.Сериозно трябва да се замислиш за последните си думи:"Библията няма нужда от тълкувания.Библията има нужда да бъде чута и приложена.Може до утре да вадим противоречащи си един на друг текстове, да се замяраме с цитати и буквоядстваме, но от това няма смисъл"

Нуждата от тълкуване на Библията е повече от необходимост нали не мислиш,че свободното тълкуване едновременно на всички ще е правилно?Причината за противоречия и абсурдни ситуаций в Библията са ясен индикатор за човешка намеса в Божийте слова.

Pro 3:5 Уповавай на Господа от все сърце И не се облягай на своя разум.

Pro 3:6 Във всичките си пътища признавай Него, И Той ще оправя пътеките ти.

Pro 3:7 Не мисли себе си за мъдър; Бой се от Господа, и отклонявай се от зло;

Pro 3:8 Това ще бъде здраве за тялото ти И влага за косите ти.

Това е живот на вяра, която липсва в другите религии. Всички се осланят на своя разум на своята мъдрост на своето знание, те преценяват кое е добро и кое лошо но това не е нищо по малко от яденето от дървото за познаване на добро и зло а Бог казва че ако ядем от това дърво непременно ще умрем.

Gen 2:17 но от дървото на познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Старовременната змия измами Ева да яде от дървото на знанието и виждаме какъв е резултата. Точно това се опитва да ни убеди и Сатана че ние имаме нужда само от нашето си знание и мъдрост и напрактика Бог става излишен.

Gen 3:1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

Gen 3:2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;

Gen 3:3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

Gen 3:4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

Gen 3:5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Хриситиянството идва от евреите .. Така ли ?? Поне аз така мисля ....А те /Евреите / са живяли в египет....до колкото съм чел ..

Мое мнение е че еретите просто променят имената на египетските богове...Така си получават религията... и някой ..спомена че християнството било най старата и чиста религия .. е да го СветияДухаш ама не е така...

Хриситиянството идва от евреите .. Така ли ?? Поне аз така мисля ....А те /Евреите / са живяли в египет....до колкото съм чел ..

Мое мнение е че еретите просто променят имената на египетските богове...Така си получават религията... и някой ..спомена че християнството било най старата и чиста религия .. е да го СветияДухаш ама не е така...

Замисъла на Бог е за една религия,но човешкия замисъл е съвсем друг,за което последните ще плащат.Накратко еврейте вярват в единобожието,но за сметка на това отричат Исус под каквато и да е форма(бог,пророк),отричат и последния пророк Мухаммад.Оклеветяват Мария,че раждането на Исус не е било чудотворно,а чрез прелюбодейство.Християнската религия каквато се е запазила днес проповядва,че Исус е Бог,отричат последния пророк Мухаммад.В исляма Исус е пророк,както и Моисей,изпратени при еврейте,когато изгубват пътя и започват да преиначават Божието слово.Последния пророк се появява,когато проповяданото от Исус се изопачава и подменя с друго слово.Египетските вярвания в миналото са форма на идолопоклоничество и няма нищо общо с вярата в единобожието.Египетската империя е обхващала територийте на много държави днес,включително и земите на еврейте.Относно християнството,че е най-старата и чиста религия може доста да се поспори.За да се говори за запазване чистотата на една вяра се набляга на нейната автентичност.Библията е автентично Божие слово единствено ако за доказателство се взима само вярата в идеята.Вярата в Бог-а е най-старата религия и не е заслуга,нито на християни,юдей и т.н.Съществува още преди създаването на човека.Последните ти думи:" е да го СветияДухаш ама не е така"- са ми много непонятни.

Замисъла на Бог е за една религия,но човешкия замисъл е съвсем друг,за което последните ще плащат.Накратко еврейте вярват в единобожието,но за сметка на това отричат Исус под каквато и да е форма(бог,пророк),отричат и последния пророк Мухаммад.Оклеветяват Мария,че раждането на Исус не е било чудотворно,а чрез прелюбодейство.Християнската религия каквато се е запазила днес проповядва,че Исус е Бог,отричат последния пророк Мухаммад.В исляма Исус е пророк,както и Моисей,изпратени при еврейте,когато изгубват пътя и започват да преиначават Божието слово.Последния пророк се появява,когато проповяданото от Исус се изопачава и подменя с друго слово.Египетските вярвания в миналото са форма на идолопоклоничество и няма нищо общо с вярата в единобожието.Египетската империя е обхващала територийте на много държави днес,включително и земите на еврейте.Относно християнството,че е най-старата и чиста религия може доста да се поспори.За да се говори за запазване чистотата на една вяра се набляга на нейната автентичност.Библията е автентично Божие слово единствено ако за доказателство се взима само вярата в идеята.Вярата в Бог-а е най-старата религия и не е заслуга,нито на християни,юдей и т.н.Съществува още преди създаването на човека.Последните ти думи:" е да го СветияДухаш ама не е така"- са ми много непонятни.

хаххаха защо сравняваш Християнство с Ислям ????

Pro 3:5 Уповавай на Господа от все сърце И не се облягай на своя разум

Този стих ме подсеща за вярата,че земята е била плоска и противниците на тази вяра са убивани.Именно тази вяра лишена от разум е била повод да се измъчват и изгарят в миналото хора.Чудя се как ще се опознава Бог,като отричаме единствения път за неговото опознаване,пътя на знанията,разбирането и т.н.Разум(знания,разбиране)+вярата в тях=опознаване на Бог-а,което е единствената предпоставка да му се довериш и повярваш.Вяра лишена от разума=разрушения(справочник човешката история).Има моменти най-вече трудностите в нашия живот,който могат да разклатят вярата в Бог-а.Един разумен човек опознал Бог-а чрез познанието ще си каже,че и в доброто и в лошото има изпитание,като превъзмогне много по-лесно трудния период.Човек,който вярва в Бог без да го познава ще приеме трудността като наказание,наказанието като несправедливост,което ще доведе до разклащане или отричане на вярата в Бог.Ако стиха се тълкува в смисъл,че не можем да бъдем изцяло обективни при разграничаването на злото от доброто,защото често истината е въпрос на спекулация от човешка страна,съм напълно съгласен.Но както споменах да повярваш в Бог трябва да го опознаеш(закони,наставления и т.н.)

хаххаха защо сравняваш Християнство с Ислям ????

Защото в Исляма Християнството и Юдаизма се описват едни и същи пророци,сходни случки и т.н.Всички произтичат от вярата в Бог-а.Най-големите разлики ги казах вече и да ти напомня думата Бог е на български,нали не очакваш и да е на арабски така?Аллах=Бог(арабски) God=Бог(английски),Dio=Бог(италиянски) и т.н

Евреите когато са били гонени от Египет там не е бил настъпил исляма като религия ...

Евреите когато са били гонени от Египет там не е бил настъпил исляма като религия ...

Не мога да разбера какво имаш впредвид с това?Божийте слова са една религия и да се разделят на различни религий,защото пророците проповядващи едно и също са живяли през различни времена е погрешно.Големите прилики между Корана и Библията са естествени,защото проповядват вярата в един Бог и неговите пратеници,пророци.Не разбрах и защо си се вкопчил в този Египет?Пророци е имало още преди създаването на Египет,тоест вярата в Бог-а е много преди това.

Мнението ми за корана и за библията е едно исъщо -пълна пумия стараеща се да промие мозъците на хората с безмислени историйки

Ще ме наречеш ли сега езичник? Защо ? Кой ти каза , че ти изповядваш ИСТИНСКАТА религия ?

Какво значи езичник ?

Мнението ми за корана и за библията е едно исъщо -пълна пумия стараеща се да промие мозъците на хората с безмислени историйки

Ще ме наречеш ли сега езичник? Защо ? Кой ти каза , че ти изповядваш ИСТИНСКАТА религия ?

Какво значи езичник ?

;)

Не бе ще те нарече "умно и възвишено създание" надарено с "недостижимо духовно богатсво","титан на мисълта","гений на прозрението" и прочее тъй жадувани от нас простосмъртните качества.Качества,които се радваме видим така въплътени в невиждана симбиоза.Направо виждам ореол пред ника ти.И дотолкова сме възхитени от твоето присъствие че дори и на спама,който успя да генерираш за тъй късо време,започваме да гледаме катто на манна небесна.Ето че дори процесора ми изписва съобщение,че от днес насетне желае да се нарече jackass.

Разбира се бих помолил и модераторите да реагират с подобаващо внимание на брилянтните изяви на достопочтенния jackass

Моля, придържайте се към добрия тон.Нека спора е без лични нападки за религиозни предпочитания...

Няма и как да е стъпил, защото за да проходи нещо, то трябва първо да съществува, а Исляма е създаден доста по-късно. Както и християнството. :ph34r:

А чел ли си ги?

При още едно такова изказване и ще отнесеш наказание! Или пиши смислени неща или по-добре не пиши тук!

tigertron

Позволете ми да се намеся, следя този разговор от разстояние, но сега си позволям да се намеся защото интересната тема започна да се разводнява.

Става дума за Аврам и Лот. Според мен разбирането на историята на Аврам, така както е разказана в Библията, е ключа към цялата Библия. Ключ, който смея да твърдя, много малко хора притежават

Основният въпрос е:

ЗАЩО Аврам е бил избран от Йехова?

И кой всъщност е Йехова, ако го потърсим в Новия завет, защото точно това име не се среща там?

И дали Аврам всъщност е бил избрания?

Защо са били унищожени градовете Содом и Гомор, които според текста в Библията са:

Битие 13:10

10. Лот, прочее, подигна очи и разгледа цялата равнина на Иордан и видя, че беше добре напоявана доде се стигне в Сигор, (преди да беше разорил Господа Содома и Гомора), като Господната градина, като Египетската земя.

Т.е земите около СОДОМ И ГОМОР обработвани и плодородни като "Господната градина, като Египетската земя". Именно затова ЛОТ отива и се заселва там. И местните не само че не го убиват или изнасилват, но му дават и жена от своите.

Позволете ми да се намеся, следя този разговор от разстояние, но сега си позволям да се намеся защото интересната тема започна да се разводнява.

Става дума за Аврам и Лот. Според мен разбирането на историята на Аврам, така както е разказана в Библията, е ключа към цялата Библия. Ключ, който смея да твърдя, много малко хора притежават

Основният въпрос е:

ЗАЩО Аврам е бил избран от Йехова?

И кой всъщност е Йехова, ако го потърсим в Новия завет, защото точно това име не се среща там?

И дали Аврам всъщност е бил избрания?

Защо са били унищожени градовете Содом и Гомор, които според текста в Библията са:

Битие 13:10

10. Лот, прочее, подигна очи и разгледа цялата равнина на Иордан и видя, че беше добре напоявана доде се стигне в Сигор, (преди да беше разорил Господа Содома и Гомора), като Господната градина, като Египетската земя.

Т.е земите около СОДОМ И ГОМОР обработвани и плодородни като "Господната градина, като Египетската земя". Именно затова ЛОТ отива и се заселва там. И местните не само че не го убиват или изнасилват, но му дават и жена от своите.

Здравей!От поста ти не успях да разбера със сигурност да ли подкрепяш дадена теза или просто отправяш допитване с горе посочените въпроси?Защо Бог е избрал Авраам?Бог най-добре знае,но пророците които избира са хора,който още от деца показват изключителна доброта,милосърдие и т.н.Съвсем логично е Бог да не избере някой бандит,който ще илюстрира коренно различно поведение от това,с което Бог ни наставлява.Тоест преди всичко пророка е пример за поведение.След Исус и загубата на неговото евангилие векове след това се създава една доктрина наречена света Троица.Относно кой е Йехова от Бог баща,син или Дух няма да взимам страна,предполагам някой от християните ще ти кажат.Авраам,че е избран от Бог-а спор няма и е подкрепено и в Корана.Въпреки,че в Библията каквато се е запазила днес Лот е само праведник,то аз вярвам в Корана кадето е споменато,че е пророк както Авраам.Лот е изпратен при народ,които е морално деградирал и извършвал най-различни скверностти,като изпъква хомосексуалното поведение.В подкрепа,че Лот е отишъл в Содом съобразен от Божието наставление е факта,че един нормален човек и още по-малко праведник няма да се засели на място с подобна репутация.Плодородна не е била земята само около Содом и Гомора.Лот е изпратен да накара този народ да се замисли и промени своите скверни навици.Доколко е взет насериозно историята го показва.Да се каже,че целия народ е бил с хомосексуално поведение е непремливо,то най-малкото е щял да се затрие от само себе си.

Здравей!От поста ти не успях да разбера със сигурност да ли подкрепяш дадена теза или просто отправяш допитване с горе посочените въпроси?Защо Бог е избрал Авраам?Бог най-добре знае,но пророците които избира са хора,който още от деца показват изключителна доброта,милосърдие и т.н.Съвсем логично е Бог да не избере някой бандит,който ще илюстрира коренно различно поведение от това,с което Бог ни наставлява.Тоест преди всичко пророка е пример за поведение.След Исус и загубата на неговото евангилие векове след това се създава една доктрина наречена света Троица.Относно кой е Йехова от Бог баща,син или Дух няма да взимам страна,предполагам някой от християните ще ти кажат.Авраам,че е избран от Бог-а спор няма и е подкрепено и в Корана.Въпреки,че в Библията каквато се е запазила днес Лот е само праведник,то аз вярвам в Корана кадето е споменато,че е пророк както Авраам.Лот е изпратен при народ,които е морално деградирал и извършвал най-различни скверностти,като изпъква хомосексуалното поведение.В подкрепа,че Лот е отишъл в Содом съобразен от Божието наставление е факта,че един нормален човек и още по-малко праведник няма да се засели на място с подобна репутация.Плодородна не е била земята само около Содом и Гомора.Лот е изпратен да накара този народ да се замисли и промени своите скверни навици.Доколко е взет насериозно историята го показва.Да се каже,че целия народ е бил с хомосексуално поведение е непремливо,то най-малкото е щял да се затрие от само себе си.

Нямам подръка Корана, затова ако имаш текста, който описва историята на Аврам, ще те помоля да я постнеш или линк да дадеш.

Аз изхождам от текста в Библията.

А там Аврам далеч не е пример на "изключителна доброта,милосърдие". Напротив е него са съчетани доста нелицеприятни качества, като например страх, лъжа. Ако не вярваш прочети 12-та глава от Битие, и ще продължим да коментираме темата.

Нямам подръка Корана, затова ако имаш текста, който описва историята на Аврам, ще те помоля да я постнеш или линк да дадеш.

Аз изхождам от текста в Библията.

А там Аврам далеч не е пример на "изключителна доброта,милосърдие". Напротив е него са съчетани доста нелицеприятни качества, като например страх, лъжа. Ако не вярваш прочети 12-та глава от Битие, и ще продължим да коментираме темата.

Напълно съм сагласен с теб и именно заради това в предишен пост цитирах от Библията стихове,който са една измислица и оплюват пророците по-невероятно недостоен начин превръщайки ги в подли хора с ниски страсти.Кой би имал полза от това?Представени по този начин пророците губят авторитет,но преди всичко са идеално извинение за нас "простите" хора за да успокоим съвеста си преди извършването на някое зло.Примерно Давид според Библията е убивал хора само като зестра за да бъде царски зет.На практика излиза,че подобни действия и цели са оправдани от Библията.Също така е изпратил човек с ясното намерение да бъде убит за да се вземе жена му.Този пример със сигурност се е взимал от много благородници пожелавайки някоя жена от низшето съсловие и добър пример какво да сторят с мъжа й.Давид е водил войни и както е описано в Библията е колил жени,деца и т.н. та и инквизицията наистина е имала от каде да черпи извиненията си.Както и днес е характерно за човека ако някой закон не устройва хората с власт,той се премахва или заменя с друг.В миналото тази дейност е била още по-улеснена кадето царя е наместник на самия Бог на земята и съответно неговата дума=божията.Исус е изпратен при израелския народ именно,когато петокнижието е било променяно и Божието слово подменяно с друго.За съжеление и след Исус тази мода се е запазила и неговото евангилие е тотално погубено.След това идва Напомнянето(Корана),като Бог казва,че неговата автентичност ще бъде пазена и няма да се допусне случилото с предишните писания.Днес Корана е единственото Писание,част от Божието слово,което абсолютно е доказано,че се е запазило в оригинал.Тук не е мястото да копирам големи откъси от Корана затова ще потърся откъси свързани с Авраам и постна при темата Ислям.Линк няма да свърши работа защото в различните сури(глави) има описани различни ситуаций или примери свързани с Авраам,тоест подредбата не е както в Библията.

Напълно съм сагласен с теб и именно заради това в предишен пост цитирах от Библията стихове,който са една измислица и оплюват пророците по-невероятно недостоен начин превръщайки ги в подли хора с ниски страсти.Кой би имал полза от това?Представени по този начин пророците губят авторитет,но преди всичко са идеално извинение за нас "простите" хора за да успокоим съвеста си преди извършването на някое зло.Примерно Давид според Библията е убивал хора само като зестра за да бъде царски зет.На практика излиза,че подобни действия и цели са оправдани от Библията.Също така е изпратил човек с ясното намерение да бъде убит за да се вземе жена му.Този пример със сигурност се е взимал от много благородници пожелавайки някоя жена от низшето съсловие и добър пример какво да сторят с мъжа й.Давид е водил войни и както е описано в Библията е колил жени,деца и т.н. та и инквизицията наистина е имала от каде да черпи извиненията си.Както и днес е характерно за човека ако някой закон не устройва хората с власт,той се премахва или заменя с друг.В миналото тази дейност е била още по-улеснена кадето царя е наместник на самия Бог на земята и съответно неговата дума=божията.Исус е изпратен при израелския народ именно,когато петокнижието е било променяно и Божието слово подменяно с друго.За съжеление и след Исус тази мода се е запазила и неговото евангилие е тотално погубено.След това идва Напомнянето(Корана),като Бог казва,че неговата автентичност ще бъде пазена и няма да се допусне случилото с предишните писания.Днес Корана е единственото Писание,част от Божието слово,което абсолютно е доказано,че се е запазило в оригинал.Тук не е мястото да копирам големи откъси от Корана затова ще потърся откъси свързани с Авраам и постна при темата Ислям.Линк няма да свърши работа защото в различните сури(глави) има описани различни ситуаций или примери свързани с Авраам,тоест подредбата не е както в Библията.

Виждам, че си от малкото хора, които са видяли това, което е написано в Стария завет

Обаче, не смяташ ли че Корана, просто е ревизирал Стария завет, премахвайки оттам неудобните текстове? Нещо което се е случвало много пъти с историческите истини?

И от какъв интерес именно евреите с такава ревност пазят и отстояват текстовете на Тората? И на тях би им било много лесно просто да махнат злепоставящите ги текстове. Кой и защо би имал интерес да представи Аврам в една неблагоприятна светлина? Защо им е такъв изкуствено създаден грешен пророк? Пък и не е само той, който е допуснал много грешки, ти сам писа за Давид.

Имаш ли отговор на тези въпроси?

• 3 седмици по-късно...

Моля, някой знаещ да ми разтълкува следните стихове от Библията:

[2:22]И водата стана здрава доднес, според думата, която Елисей каза.

[2:23] Оттам той отиде във Ветил. Когато вървеше по пътя, малки деца излязоха от града, присмиваха му се и му думаха: върви, плешивецо! върви, плешивецо!

[2:24] Той се обърна, видя ги и ги прокле в име Господне. Тогава излязоха от гората две мечки и разкъсаха от тях четирийсет и две деца.

[2:25] Оттук отиде на планина Кармил, а оттам се върна в Самария.

Божи човек, светец, заради малка обида от страна на деца, ги прокълнава, от гората излизат две мечки, разкъсват 42 деца, а светеца си заминава по живо, по здраво.Така ли се тълкува това?

По съвета на Trichocephalus се зачетох в доста неща (май не е на добре за религиозността ми) и тъй като разговорът е за Библията искам да споделя какво прочетох. Зная, че ще скандализирам доста от вас, но не аз съм достигнала до тези изводи. В книгата "Тайната история на Библията" с автори Месод и Роже Сабах (с еврейски произход) много мотивирано се доказва, че евреите никога не са били роби в Египет, а "богоизбраният народ" всъщност е египетското население на свещения град Ахетатон. Доказват, че еврейската азбука произлиза от египетските йероглифи и стигат до заключението, че Битие репродуцира египетската космология и че зад "историческите" персонажи - Авраам, Мойсей, Аарон, Йосиф, Сара и Лаван - стоят египетски имена и титли. Представят неоспорими исторически доказателства, че Авраам всъщност е фараонът Ехнатон, който заменя политеизма в Египет с монотеизма - въвежда култа към бог Атон, - а Мойсей е Рамзес I. Според тях в Изход се разказва за изпращането на жителите на столицата Ахетатон в провинцията Ханаан и заселването им там от Божествения отец Ай. Именно него определят като онзи "чието лице никой не вижда", той е ваятелят, творецът на великия Изход. И той оставя своя отпечатък върху лицето на всички следващи цивилизации (особено западната). :ph34r:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.