Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Music Idol тръгва (отново) по bTV

Featured Replies

направило ли ви е впечатление, че винаги се намират коментиращи този вид формати, които уж не гледат(защото им било под достойнството), уж са противници, но си имат мнение и мнението им задължително опира до хуууубавичко оплюване на все и всех - от организаторите, през участниците и наконец и зрителите. Спомних си една тема във форум, озаглавих я "Реалността в шоу формат" и започнах с думите: Аз съм простак. Гледам телевизия... и т.н. laugh.gif

Точно :)

А колкото до излагането - ние пък си се излагаме тук ежедневно.май е същото като да участваме в реалити формат :go ahead:

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 160,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Слави е новият стар участник в Мюзик Айдъл 4 Новият „Мюзик Айдъл” ще представлява балкански проект и евентуално ще носи наименованието „Балкански Мюзик Айдъл”. Тъй като такова е било винаги

Публикувани изображения

А колкото до излагането - ние пък си се излагаме тук ежедневно.май е същото като да участваме в реалити формат :)

Да, бе, да

Аз много пъти съм се бъзикала, че ще се явя на кастинг, ама не го правя, щото се чувам. А дори и да бях решила д аго направя, първо щях да се допитам до приятелите си. Тия или нямат приятели, щото ги пускат да се явят, или и самите им приятели искат да им гледат сеира. Абе, индивиди всякакви. Ок, искат да се видят по тв-то, ама на каква цена? Да им се смее цяла България...

Да, бе, да

Аз много пъти съм се бъзикала, че ще се явя на кастинг, ама не го правя, щото се чувам. А дори и да бях решила д аго направя, първо щях да се допитам до приятелите си. Тия или нямат приятели, щото ги пускат да се явят, или и самите им приятели искат да им гледат сеира. Абе, индивиди всякакви. Ок, искат да се видят по тв-то, ама на каква цена? Да им се смее цяла България...

И лошата слава, е Слава!

А колкото до излагането - ние пък си се излагаме тук ежедневно.май е същото като да участваме в реалити формат :)

подобно е, да laugh.gif

е затова ми е смешно като видя из нет-а как някой крещи: Дръжте крадецааааааа! laugh.gif

всъщност всички си ползваме правата cool.gif

ANGELSING, и това е вярно! и все пак... правя някаква разлика между Вили Казасян и миналогодишния хит "Кен ли" laugh.gif то ако ме питаш Валентина Хасан стана по-световно известна от него, но... лично за мен има разлика laugh.gif

Шега... Е неееее, всеки средно интелигентен човек би трябвало да си знае "параметрите". Това имам предвид, казвайки "да се погледнеш в огледалото". Комплексно е.

но пък за гледащите отстрани е забавно, макар че(да си призная) простотията не ме забавлява особено, нито агресията, нито горделивостта... но пък ако се погледне от веселата страна... ами всеки си има правата да се излага колкото може, където може и както си иска laugh.gif

направило ли ви е впечатление, че винаги се намират коментиращи този вид формати, които уж не гледат(защото им било под достойнството), уж са противници, но си имат мнение и мнението им задължително опира до хуууубавичко оплюване на все и всех - от организаторите, през участниците и наконец и зрителите. Спомних си една тема във форум, озаглавих я "Реалността в шоу формат" и започнах с думите: Аз съм простак. Гледам телевизия... и т.н. laugh.gif

Ами виж сега. Искам да задам въпрос. Каква е целта на това предаване? Обясни ми в прав текст, като хората, естествено, без намеци :huh:, към какво се стреми това предаване. Аз съм от нисшата класа хора (ученици), така че не очаквай кой знае какво противопоставяне от моя страна laugh.gif . Не мисля, че цялата тази циркаджийница е с цел да се намери следващия човек, който може да пее и да му/й се даде възможност да пее на голямата сцена, само и само, за да може да се помогне на този човек. Не мисля и също, че предаването е с цел да се изследва музикалните способности на обществото на България. Целта на подобен род предавания е само една-правене на репутация респективно пари и оттам нагоре по стълбицата.

Кажи ми също кога е излязал последния албум на Дони? До колкото си спомням, е преди доста време. Ако съм прав, то сега той просто си вади хляба. Ок, има хубави песни, дуети, но всичко е минало. В смисъл, тези песни са зад гърба му, и би трябвало сега да направи други песни, който също да останат във времето, да се помнят. Сега, в мойте очи, той просто е развалина. Това, че се прави на добър, на състрадателен-това е донякъде характер и маската отгоре. Виждам, че имаш и друго мнение, така че го сподели. :)

Че си права, че българите оплюваме преди да мислим-права си, спор няма. И аз съм си така, въпреки че всеки се стреми към друго яче :yanim:

макар че(да си призная) простотията не ме забавлява особено, нито агресията, нито горделивостта.
Ами принципно тези "пороци" не трябва да забавляват никой. Защото не е смешно или забавно да гледаш простотията, защото ти самата/самия си част от нея. Живееш сред нея, ядеш сред нея, спиш сред нея. Всичко навсякъде дебне.

Защо ги карат да пеят фолк?! ами просто една от задачите, също както трябва да пеят и рок, и евъргрийни, и джаз...

Озадачена съм от появата на хора, които хич хабер си нямат от пеене и не само това, поне да бяха гледали предните два сезона... не се ли виждат в "огледалото". Rommel42, това са камъни в твоята градина cool.gif може да не знаем, ама важното е да лаем!

Къде виждаш поставена задача в началото на кастинга на предаването. Не си спомням някой да е казал-Група А-пеете поп-фолк, Група Б-сръбско, останалите-рок. Примерно.

Ти да не би да си певица? Ако е така, извинявай ако съм те засегнал. Да, нямам никакви музикални таланти, ала какво да се прави. Всеки, дори и неукия може да се изяви, нали? А и какво общо имат другите два сезона спрямо този. А, да, че всичко се повтаря? Както и в Сървайвър, както и в Биг Брадър, Страх... всичко е едно и също. Телевизията е масова медия, и може да си прави каквото си поиска. Дори и да манипулира...

Поздрави.

...Каква е целта на това предаване? Обясни ми в прав текст, като хората, естествено, без намеци :wors:, към какво се стреми това предаване...

В прав текст - правене на пари и търсене на популярност. И в това няма нищо лошо, иначе надали изобщо щеше да има телевизия, радио, медии.

... Аз съм от нисшата класа хора (ученици), така че не очаквай кой знае какво противопоставяне от моя страна...

Не се самоунижавай, повечето от участниците в предаването са твои връстници.

...Не мисля, че цялата тази циркаджийница е с цел да се намери следващия човек...

Не, разбира се, а и това е твърде относително - виж само какво стана с победителите в първите два сезона - издадоха по един "договориран" албум, останали в (почти) пълна анонимност, но поне се сбъднаха мечтите на двама млади хора, това малко ли е?

...Кажи ми също кога е излязал последния албум на Дони? До колкото си спомням, е преди доста време...

Последният албум на Pink Floyd "The Division Bell" излезе през пролетта на 1994 г, но това не прави групата по-лоша, нали? В момента няма пазарна ниша за музиката на Дони, но тя си е достатъчно популярна, а и издаваенто на албуми не е задача, която трябва да се свърши на всяка цена, пък каквато и да е.

Излишно е да сравнявам Дони с великата група, но приносът на Дони към родната ни музика е твърде съществен, а той е достатъчно талантлив, та да се справя с лекота с разнородни дейности - освен певец (не в минало време, няма бивши негри, нали?), той е композитор, продуцент, актьор и какъв ли още не. Не забравяй, че върху него пада изборът на песните във формата, ролята му е възлова за шоуто, а това съвсем не е работа за всеки.

... Че си права, че българите оплюваме преди да мислим-права си, спор няма. И аз съм си така, въпреки че всеки се стреми към друго яче...

Това е вярно, но по-добре е да плюем и да спираме до тук, отколкото да преминем към по-люти действия, не мислиш ли?

...Всеки, дори и неукия може да се изяви, нали?...

Радвай се, че можеш да го направиш по всяко време, знаеш ли колко българи нямаха тази възможност.

... Телевизията е масова медия, и може да си прави каквото си поиска. Дори и да манипулира...

Манипулирането е основната й цел, макар че не винаги това има отрицателно звучене, пък и в повечето случаи обществото няма нищо против. А и винаги можеш да си изключиш телевизора.

Поздрави.

обществото няма нищо против

Според мен, не че няма нищо против, ами просто не осъзнава какво става. Защото действително-манипуринето на хората е много лесно, особено с помощта на масовите медий. Мисля, че в основата телевизията е ТРЯБВАЛО да бъде от полза на зрителя, да му предоставя 100 процента от информацията, и най-вече да не го лъже и манипурира. Като гледам и слушам, ми става ясно, че всичко е с краката на горе. Защото, всяка телевизия те манипурира-като се почне от културно-развекателните програми и се стигне до дълбоко осмисляните предавания като Кеч и Първична сила. В целия ни свят всичко е с краката на горе, та нищо чудно телевизията и обществото да са в кюпето.Че всеки може да изключи телевизира-има право. Имал е право и по времето, по което телевизийте са завършили със Съюз нерушими-до колкото разбрах, за това време говориш. Но не е целта да врътнеш копчето на телевизора или вече дистанционното. Ти си седнал на стола, втренчил си се в екрана за да получиш някаква информация, за да научиш нещо ново, за да може да пораснеш поне малко духовно. Такива предавания лично според мен не останаха- отклонявам се от темата- оставям Мюзик Айдъл, Страх и компания. Лично според мен предаванията, които имаха смисъл, не да промиват мозъците, защото макар и изстъркано, е така, ако наистина човек се замисли, просто ще види, че това е истина, се броят на пръсти-Език Мой, друга, съжалявам, но лично аз не си спомням друго предаване. Не мога да приема такива предавания като Мюзик Айдъл, Страх, Седмо Чувство, Руска рулетка... Просто няма смисъл от тях. Какво получавам аз, като един подрастващ, от този род предавания. Една основателна причина не намирам да ги гледам. Сега сигурно някой ще каже-Еми, ок, като не ти харесват-дръпни шалтера. Не е целта аз да спра телевизора. Аз съм лесен, лесно ще го изключа. Но идеята ми е, че 90 процента от връстниците ми ще продължат да го гледат, ще се смеят на някои, които не могат да пеят или да се облекат хубаво, за да свалят мъжете например. Те остават пред телевизора и това си е. Каквото и да говоря, хайде оставете, че може да има и глупости, но каквото и да говорим-кервана си върви, и ние нищо не променяме. След време България, а и като се замисля сигурно и други държави просто ще изчезнат от картата.

Без забава ;)

Е как...Толкова не съм се забавлявал откакто веднъж заклахме прасето,а то стана и отиде в кочинката и започна да яде biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Е как...Толкова не съм се забавлявал откакто веднъж заклахме прасето,а то стана и отиде в кочинката и започна да яде biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Кое по-точно беше забавното, пиле? Да се подиграват?

a532d5827b514f45ef74670040fba7e2.png

Кое по-точно беше забавното, пиле? Да се подиграват?

Ми да... Пък който го е страх от жури и подигравки,да не ходи в гората...Оппа...В мюзик айдъл biggrin.gif

Ми да... Пък който го е страх от жури и подигравки,да не ходи в гората...Оппа...В мюзик айдъл biggrin.gif

Съгласих се. Но с мярка, нали :P

a532d5827b514f45ef74670040fba7e2.png

Съгласих се. Но с мярка, нали :P

Мда...

Но отдавна е ясно,че и предишната,и тази година, МА е замислено предимно като шоу и музикалният план остава малко назад...

Oх, Иван като излезе, в първия момент, когато Мария каза, че е той, аз помислих, че става дума за Иван от миналия сезон :* И после вече, като отметна косата, вече видях, че е този Иван.

Да ви кажа кое ме е яд, ама много, като казвате, че журито било супер. Да, много пъти мисля като тях. Ама честно ли е да пускат тъпаци до София, а на момичета, които имат нещо в себе си, да казват: "Музикална си, ама не ставаш...".Е, извинете, ама на тия, другите, кое им е музикалното :*:speak:

...а и като се замисля сигурно и други държави просто ще изчезнат от картата.

Споделям голяма част от разсъжденията ти, но я погледни какво предлагат чуждите телевизии - обикновено още по-големи бози, правил си го вече, предполагам. Помня, че знаеш немски, та едва ли по-популярните и достъпни и у нас немски канали са те впечатлили с нещо, отнася се и до повечето от останалите. Като изключим образователните канали (добре, че ги има!), останалото е насочено към определени групи потребители, в случая зрители. Има кой да гледа латиносапунките, шоу програмите, новинарските емисии... Да не говорим пък за публицистиката, която се шири по екрана по разни новопръкнали се телевизии, а и не само - там открито се промиват мозъци, но мозъци, склонни към по-дълбока степен на промиване. Насочеността е ясна, вече си я схванал.

И на мен не ми се гледат тия халтури, предпочитем да отида на театър, да речем или на кино, но къде ти в дълбоката провинция такива мероприятия? Пък и ако се прибереш скапан след 10-12 часов работен ден, то надали някое сериозно предаване ще е първият ти избор докато вечеряш, да речем. И точно това е жалкото, но е действителност. Затова има чалга канали, има разни шоу програми, кое от кое по-измислени, в т.ч. и Мюзик айдъл и подобните му. После следва някой даван поне 5 пъти филм, който служи за приспиване и ... утре пак в релсите.

Та затова и коментираме тук впечатления, често повърхностни, но те са на хора-домашари, прекарващи вечерите си вкъщи, какво друго им/ни остава?

Та затова и ще гледаме поредния сезон на Мюзик айдъл, както гледахме и Форт Бояр, чакаме и поредния Сървайвър...

Ромел, чудесни разсъждения за ученик. Поздравявам те, че се опитваш да не се поддаваш на манипулации, но... всички ние(хората) манипулираме и сме манипулирани, а до каква степен?! :) Това вече зависи от всеки един от нас.

Хлевоустий ти е отговорил на повечето въпроси, а аз ще се опитам да те убедя, че във всяко зло се намира нещо добро и обратното laugh.gif Нали не смяташ, че НЕгледането на телевизия ще те направи по-добър човек?! Или... смяташ?!

Разбира се, че всички тези формати са направени с цел. И едната(все пак) е да се даде шанс на талантливи хора да вървят напред, нещо като начален "шут" и нека не съдим създателите, организаторите и т.н. на шоуто, че след шута въпросната кандидат-звезда си е останала на място. Нали не трябва да чакаме някой да ни рита постоянно, че да вървим напред?! laugh.gif Може да е малко добро, но е все пак добро дело.

А и истината е, че формирането мирогледа на един човек започва още от зачеването му. В първите седем години не разберем ли(за себе си) кое е добро и кое не е... отече тя. Телевизията може да те "изкриви", но може и да не научи да подбираш доброто за себе си.

Това се опитвам да правя аз. Да си подбирам laugh.gif

Простете ми офтопика.

Сега по темата: Много се зарадвах от появата на Соня Менбриньо(дано не греша името), която стигна миналата година до малките концерти и за мой ужас публиката я елиминира. Беше ми фаворит още от записите на кастингите. Надявам се тази година да мине напред.

Ромел, пак към теб(днес съм повече от хаотична) гледа ли кастинга във Бургас и англичанката, която пуснаха?! Това момиче живее от една година в Равда, не знае български, но изпя "Ах, морето" на перфектен български, без грам акцент. Ето ти пример(ако някой иска да го разбере, де, с тази уговорка) как талант, желание и работа могат да те подкрепят и да те изтикат напред през живота.

и да! ако не искаш да ти коментират дупето, не си го разголвай!! това по повод поведението на журито. Аз да си призная... не бих издържала толкова много самогаврене от страна на кандидат звездите. И като няма самоуважение... идва и неуважението от страна на другите. Толкова е просто!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Тоя Иван от миналия сезон появил ли се е в сегашния или не? Аз съм му фен нема такъв идиот,баси лафовете. :beer:

laugh.gif Иван от дуото Иван и Андрей се появи снощи в ролята на травестит, а не Иван от миналогидишния сезон laugh.gif

Трябва да му призная на Иван: лови окото и прилича на Майкъл Джексън.

Тоя Иван от миналия сезон появил ли се е в сегашния или не? Аз съм му фен нема такъв идиот,баси лафовете. :beer:

Ахам biggrin.gif

Онлечен като травестит, с тъмни очила - да не го познаят.Само Мария го позна и то по гласа -като запя. иван и Андрей му викат след това - "Циците ти естествени ли са?" , а оня им вика "Само едната" :P

Док, я помисли още веднъж кой Иван беше laugh.gif

на предната страница Диа е качила снимка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.