Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Кой каза, че зад това послание не се крие любов?

Ако знаехме какво е Любов не бихме приказвали врели- некипели.

Сещам се за една приказка, за две сестри, много лошо говорели, не можели да си намерят момци, дето да ги харесат, защото щом започнат да говорят ... Та поканила майка им по- далечни момци, ама им рекла да мълчат, само да се усмихват. Не щеш ли, едно мишле притичало през един ъгъл. и едната рекла: "Митка! Митка!" А другата я пернала: "Мълти, ма! Нали рете мама да мълтим!"

Та като не знае човек ... По- добре да мълти (щом не може даже да мълчи) ... Че ще го чуят всички ...

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

За мен е напълно ненужно да знам кой е Дънов. Чета думите му, както са записани, отчитам известно изкривяване заради записващия и известно изкривяване заради канала (важи за всеки канал) и оставям вътрешния ми компас да отсъди за другото.

Ако знаехме какво е Любов не бихме приказвали врели- некипели.

Сещам се за една приказка, за две сестри, много лошо говорели, не можели да си намерят момци, дето да ги харесат, защото щом започнат да говорят ... Та поканила майка им по- далечни момци, ама им рекла да мълчат, само да се усмихват. Не щеш ли, едно мишле притичало през един ъгъл. и едната рекла: "Митка! Митка!" А другата я пернала: "Мълти, ма! Нали рете мама да мълтим!"

Та като не знае човек ... По- добре да мълти (щом не може даже да мълчи) ... Че ще го чуят всички ...

Багира, личното ми впечатление от теб беше да си доста по-шорокомислещ и възпитан човек от това, което демонстрираш в този пост.

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

Дънов просто е предал съобщението, което е получил. И то е било такова: Че камък върху камък няма да остане от България, ако се допусне да пострадат евреите. Може и посланието да е ужасяващо за някой, но то Е такова. Предупреждението вероятно е имало тази сила, поради това, че българите и евреите, вкл. според това, което Дънов е казвал в беседите си, са свързани, и че такова деяние от страна българите би се равнявало на братоубийство.

Страшни думи, но истини, за който има уши. Можем само да се радваме, че някой е имал тогава уши.

Послания тревожни за България има и напоследък, съвсем несвързани точно с евреите, но... чува ли някой?

П.П. Впрочем принадлежа към хората, които не смят, че е светотатство да се оспорват посланията на Дънов. Той е просто един канал, който може да предава и невярна информация. Не разбирам догматиците, но специално за това "заплашително" изказване на Дънов, добре че някой се е вслушал.

На мен ми се ще да попитам от кого е било съобщението?На фона на невероятните измислици които дълго време мислехме за истина,виждам точно обратното.От България доста малко камъни останаха,но се прави всичко възможно и те да изчезнат.

Кажи нещо и за Най-великата Илюзия,наречена Холокост.... Публикувано изображение

Германците какво мислят по въпроса,много ми е интересно... Публикувано изображение

Публикувано изображение Що ли този "учител" се е самоубил? Сигурно, щото довел комуноидите в БълГария? Бил на спявка в МВРто, върнал се в къщи, намерил въже, и увиснал на него. Големия чифутоиден "учител" зловещо висящ на някакво конопено въже. Тържествен символ - почти отъждествявайки се с кръста на Йошуа (будиста Исуус).

И какво трябва да учим от него? Как да се обесим? Или как да "оправяме" непълнолетни девствени ученички? Ми то - имаме си учител за това - агент гоце. Само, че не ни се хваща болестта наречена "три пера"... Публикувано изображение

Секстантска ви работа... В Кришнатите поне има повече истина и по-малко плагиатство... Публикувано изображение

И на този пост досега не видях някой да отговори смислено.Що така? Публикувано изображение

Редактирано от Нео (преглед на промените)

За мен е напълно ненужно да знам кой е Дънов. Чета думите му...

Тук вече ми опроверга горното мнение за теб.

А за мен не е маловажно каква храна ще поема и от какъв извор вода ще пия. Подбирам ги най-старателно. И на везните натежават винаги делата на човека, а не думите...

Последното дело на Дънов... ми прилича на една друга смърт - тази на предателя Христов.

Чела съм документирани писания на ученици на Дънов, където той казва кой е.

И се замислих...

На мен ми се ще да попитам от кого е било съобщението?На фона на невероятните измислици които дълго време мислехме за истина,виждам точно обратното.От България доста малко камъни останаха,но се прави всичко възможно и те да изчезнат.

Проблемът не е бил само в евреите. И не е. Той е един, по принцип, но лицата му са много.

Просто Учителя изглежда е предупредил за едно от лицата. Той и за основното, под лицата е предупредил, но това не е от нещата, които се чуват. Нали, там, който има уши ... Излиза, че който няма- няма и как да проима, щото ще си загуби главата междувременно. А иначе- като в Уиндоуса- една и съща задача явно може да се постигне по много начини, така и разтурянето на България....

Не бих се наела да коментирам холокоста. Престъпленията са факт. Сега, спорът за размера им намирам за жалък. Раздуването им - също. Нито едното, нито другото може да промени първо фактите, и второ- опасността отново да се случат, ако не по отношение на едни- за други.

А за липсата на отговор на поста на "Цар Кару І" има две обяснения, поне. "Аз избирам първото, ти избираш второто..." :wors:

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Проблемът не е бил само в евреите. И не е. Той е един, по принцип, но лицата му са много.

Просто Учителя изглежда е предупредил за едно от лицата. Той и за основното, под лицата е предупредил, но това не е от нещата, които се чуват. Нали, там, който има уши ... Излиза, че който няма- няма и как да проима, щото ще си загуби главата междувременно. А иначе- като в Уиндоуса- една и съща задача явно може да се постигне по много начини, така и разтурянето на България....

Не бих се наела да коментирам холокоста. Престъпленията са факт. Сега, спорът за размера им намирам за жалък. Раздуването им - също. Нито едното, нито другото може да промени първо фактите, и второ- опасността отново да се случат, ако не по отношение на едни- за други.

Совите не са това което са.Фактите и те.50 години вярваме на една пропаганда коята сама е изфабрикувала "фактите".20 години са трябвали на братушките да преустроят концлагерите за да могат след това да ги превърнат в плашило-музей!!!

Последното дело на Дънов... ми прилича на една друга смърт - тази на предателя Христов.

Чела съм документирани писания на ученици на Дънов, където той казва кой е.

И се замислих...

И какво пише там? Кой е той? Ако не искаш да го кажеш на всички, може да ми го кажеш и на ЛС. Публикувано изображение

Совите не са това което са.Фактите и те.50 години вярваме на една пропаганда коята сама е изфабрикувала "фактите".20 години са трябвали на братушките да преустроят концлагерите за да могат след това да ги превърнат в плашило-музей!!!

Йосиф Висарионович...

То и сега има в Русия един Висарион, дето вика, че бил Христос...

Ех, човечество, опомни се!

Всичко е един експеримент с хората. А те, горките, вярват на адвокатите в съдебните зали, които ги защитават с красиви слова, изръсват им джобовете, а после хапват и пийват с обвинителите им...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Откъде идва информацията, че Дънов се е самоубил? Това, което знам аз е, че съвсем спокойно си е отишъл човекът от тоя свят. Откъде ви хрумна това? Документацията на "пропагандата" холокост не е била чрез братушките, а чрез съюзническите сили в много от случаите. Спомням си, докато се ровех в снимков материал по въпроса, за една снимка на американски войници, които са привикали хората от съседното на един концлагер немско село и са ги оставили да разгледат лагера. Въпросните викали, че нищо не били знаели - не им е миришело, точно оттам някак си все не са минавали? Разбира се, в тези лагери не имало само евреи, а и много цигани, хомосексуалисти, политически неудобни немци и други. Четох книгата на една германка от съпротивата за един от лагерите. Имаше едно изказване за това слагане на номера по ръцете на лагеристите, в един от случаите ставаше дума за ръцете на една красива жена "на които най-добре би подхождало да носят цветя, но какво ли опиянение на манията за притежание и контрол е довело до това те да бъдат "жигосвани" с инвентарни номера?" Факт е обаче, и това е документирано доста педантично от немците, че евреинът в тези лагери се е водел най-долна категория, която трябва да бъде поставяна в най-лоши условия. И така е било. А като се добави и това, че някои хора са "виждали" Холокоста с духовните си очи... да, човек ако иска може да преувеличава, ако иска може да отрича, но истината е една. Жалко е, ако се прави което и да е от двете.

Откъде идва информацията, че Дънов се е самоубил? Това, което знам аз е, че съвсем спокойно си е отишъл човекът от тоя свят.

Откъде ви хрумна това?

За жалост не е така. Дъновистите крият, че техния Учител се е самоубил. Те казват - "Той пожелание си отиде от този свят"...

Има едно Дело № 6 на Народния съд от 1945 година.

На 12 март 1945, в 9 часа и 10 минути се открива първото заседание на Шести състав на т. нар. Народен съд. Подсъдимите са били 101 човека, принадлежащи към групата на интелектуалците.

Ако те интересува, мога да ти подам подробности. Там, черно на бяло се изнасят неоспорими факти и е документирано самоубийството на Дънов, понеже подсъдим в това дело е бил и ученикът му Лулчев...

Д-р Петър Дънов, ръководител на "Бялото братство", е арестуван заедно с Любомир Лулчев. След предварителното следствие е освободен и поставен под домашен арест в къщата си в квартал "Изгрева" с цел да бъде използван евентуално като свидетел. На 28.12.1944 г. д-р Петър Дънов се самоубива. За случилото се Трайчо Костов незабавно информира Георги Димитров в Москва.

Йосиф Висарионович...

То и сега има в Русия един Висарион, дето вика, че бил Христос...

Ех, човечество, опомни се!

Всичко е един експеримент с хората. А те, горките, вярват на адвокатите в съдебните зали, които ги защитават с красиви слова, изръсват им джобовете, а после хапват и пийват с обвинителите им...

Ужким да не вярваме на съдилищата, а по-долу да верваме! :angry:

За жалост не е така. Дъновистите крият, че техния Учител се е самоубил. Те казват - "Той пожелание си отиде от този свят"...

Има едно Дело № 6 на Народния съд от 1945 година.

На 12 март 1945, в 9 часа и 10 минути се открива първото заседание на Шести състав на т. нар. Народен съд. Подсъдимите са били 101 човека, принадлежащи към групата на интелектуалците.

Ако те интересува, мога да ти подам подробности. Там, черно на бяло се изнасят неоспорими факти и е документирано самоубийството на Дънов, понеже подсъдим в това дело е бил и ученикът му Лулчев...

Д-р Петър Дънов, ръководител на "Бялото братство", е арестуван заедно с Любомир Лулчев. След предварителното следствие е освободен и поставен под домашен арест в къщата си в квартал "Изгрева" с цел да бъде използван евентуално като свидетел. На 28.12.1944 г. д-р Петър Дънов се самоубива. За случилото се Трайчо Костов незабавно информира Георги Димитров в Москва.

Ми когато както изнася. Важното е сами да си вЕрваме. Може и да не кандърдисаме други, но поне ние ... А и Гьобелс е развил едни теории за лъжата ...

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Забелязах, че повече от месец е изключена от форума на Портала, та за това скача толкова височко. Какво значение имат листчета хартия за духовно търсещия човек. Пък този който верва на народния съд, верва на собствената си персона. Одиме по форумите като жена без муж.

Ми когато както изнася. Важното е сами да си вЕрваме. Може и да не кандърдисаме други, но поне ние ...

А и Гьобелс е развил едни теории за лъжата ...

Гьобелс е дете невинно,в сравнение с вашите ментори.... Публикувано изображение

Забелязах, че повече от месец е изключена от форума на Портала, та за това скача толкова височко. Какво значение имат листчета хартия за духовно търсещия човек. Пък този който верва на народния съд, верва на собствената си персона. Одиме по форумите като жена без муж.

Щом и ти си тука ,значи въпроса е интересен...

Виктор_ и Багира, защо не искате да приемете истината? Неудобна ли ви стои? Защо извъртате думите на хората така, както на вас ви изнася, това е несериозно, най-малкото. Нямам никакво намерение да влзам в спор с вас - вервайте си, щом така ви е удобно. В онзи пост под "адвокати" имам пердивид всички онези, които заблуждават с лъжи хората, а не професията адвокат. Познавам доблестни хора много от тази гилдия.

Учителят Петър Дънов се е обесил, това е факт. Неоспорим, за ваше огромно съжаление.

А когато фактите говорят и богове като вас... няма какво друго да кажат, освен да хвърлят кал...

Който се интересува от истината, той винаги ще я търси и открива, въпреки такива като вас.

Аз нямам намерение "да кандърдисвам" никого... Но нямам и намерение да стоя и гледам безучастно как вие го правите, не особено успешно, според мен.

В Портала съм изключена не само аз. Това сме трима човека, които не успяха да "покръстят" в дъновизъм...

Одиме по форумите като жена без муж.

Виктор - пример по благородство...

Вики, защо си мислиш, че знаеш каква е истината? За твое сведение - човекът, с когото деля живота си е съдия. Ако с гореписаното от теб се охарактеризираш, то май аз съм по-близко до нея, не мислиш ли... ;)

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Хаха, че то кой по-свободомислещ и по-директно изразяващ се човек не е бил с бан в Портала? Моят беше повече от 6 месеца. Като се върнах в един момент получих сума ти лични съобщения от хора, които се радваха, че пак ме има "да внасям смут". Публикувано изображение Дори някои ме обвиняваха по имейл и скайп, докато ми траеше бана, че съм егоист - не можело да мисля само за себе си, ми и други искали да го четат това, което пиша - да съм се помолела на Иво да ме отбаннат (смирение тоест да покажа). Умрях си от смях.

Наистина, много ценни хора има в Портала, форумът е относително на ниво - като за българските стандарти, но за догматиците съм на мнението на Силвия. Ако не искате да ви се изсипят еидн тон л...... на главата, просто си трайте на определени теми, защото Big Brother is watching you!

Впрочем и много от хората на Портала, с които поддържам личен контакт, рядко или изобщо вече не пишат там след "чистката" през февруари-март. Ценни и опитни хора, чиито имена не ми се споменават.

П.П. Честно, със Силвия не винаги "се клопаме" много, но и на мен ми се струват безвкусни елементарните нападки на някои хора към личния й живот. Друг начин да се аргументирате нямате ли?И къде ви отиде всичката духовност и извисеност в този момент?

От всичко най-мразя "напудрената" духовност. Все ме стимулира да хвана памука и да почна да бърша.

Хаха, че то кой по-свободомислещ и по-директно изразяващ се човек не е бил с бан в Портала? Моят беше повече от 6 месеца. Като се върнах в един момент получих сума ти лични съобщения от хора, които се радваха, че пак ме има "да внасям смут". Публикувано изображение Дори някои ме обвиняваха по имейл и скайп, докато ми траеше бана, че съм егоист - не можело да мисля само за себе си, ми и други искали да го четат това, което пиша - да съм се помолела на Иво да ме отбаннат (смирение тоест да покажа). Умрях си от смях.

Наистина, много ценни хора има в Портала, форумът е относително на ниво - като за българските стандарти, но за догматиците съм на мнението на Силвия. Ако не искате да ви се изсипят еидн тон л...... на главата, просто си трайте на определени теми, защото Big Brother is watching you!

Впрочем и много от хората на Портала, с които поддържам личен контакт, рядко или изобщо вече не пишат там след "чистката" през февруари-март. Ценни и опитни хора, чиито имена не ми се споменават.

П.П. Честно, със Силвия не винаги "се клопаме" много, но и на мен ми се струват безвкусни елементарните нападки на някои хора към личния й живот. Друг начин да се аргументирате нямате ли?И къде ви отиде всичката духовност и извисеност в този момент?

От всичко най-мразя "напудрената" духовност. Все ме стимулира да хвана памука и да почна да бърша.

Не е задължително с памук!Силна струя вода върши много по-добре същата работа,а и прави освежаващ масаж!Аз порталчето го отписах още тогава/началото на годината/,по -голяма смешка не бях виждал....форум само за четене.... :hush::lol6: :lol6: Публикувано изображение

Вики, защо си мислиш, че знаеш каква е истината? За твое сведение - човекът, с когото деля живота си е съдия. Ако с гореписаното от теб се охарактеризираш, то май аз съм по-близко до нея, не мислиш ли... :hush:

Истината не може да се изяви, от този, който я познава. За мен Учителя я е познавал и се е опитвал да насочва хората към нея. В тази тъжна действителност, чрез беседите Му, много хора се спасяват от полудяване. Явно има и такива, които се нуждаят от словата на Дънов, защо да ги ругаем и наричаме сектанти, а не само и тях. Лично ме интересува как ще си отида аз, а не да беседвам за смъртта и обстоятелствата около нея на другите. Но който се интересува и има нужда от клюки, народни съдилища, самоубийства, чужди неволи и съдби си е негова работа.

Като си говорите за форуми за мистика, знаете ли някой добър англоезичен или руски форум за мистика? А между другото, освен форум за мистика си търся и въобще англоезичен форум, в който да пишат много хора - искам и аз да пиша в такъв. Ако знаете такъв, кажете кой е?

Като си говорите за форуми за мистика, знаете ли някой добър англоезичен или руски форум за мистика?

А между другото, освен форум за мистика си търся и въобще англоезичен форум, в който да пишат много хора - искам и аз да пиша в такъв. Ако знаете такъв, кажете кой е?

Ох, и аз търся, ама не съмс е разтърсила май достатъчно.

Аз намерих най-посещаваните англоезични форуми преди време, но ми се стори, че там пишат само тийнейджъри или не много умни хора. Търся си британски и въобще европейски форум, в който да говоря с хора от различни европейски държави.

Като си говорите за форуми за мистика, знаете ли някой добър англоезичен или руски форум за мистика?

А между другото, освен форум за мистика си търся и въобще англоезичен форум, в който да пишат много хора - искам и аз да пиша в такъв. Ако знаете такъв, кажете кой е?

Това какво общо има с темата агент Туксъм,Тамси? Публикувано изображение

Истината не може да се изяви, от този, който я познава. За мен Учителя я е познавал и се е опитвал да насочва хората към нея. В тази тъжна действителност, чрез беседите Му, много хора се спасяват от полудяване. Явно има и такива, които се нуждаят от словата на Дънов, защо да ги ругаем и наричаме сектанти, а не само и тях. Лично ме интересува как ще си отида аз, а не да беседвам за смъртта и обстоятелствата около нея на другите. Но който се интересува и има нужда от клюки, народни съдилища, самоубийства, чужди неволи и съдби си е негова работа.

Интересен финт,ама не звучи убедително.... Публикувано изображение

Защо да не може? Нима е богохулствал Оня, който е казал:"Аз съм Истината и Пътя и Живота."

Нима Той е смъртта чрез обесване?...

Веднъж, преди години, в Портала ти казах - с Юда напред се не върви. Че краят му е известен...

И двоен Аксел да направи, все тая. :)

Търсенето на духовност, убедителност, истинност, честност в друг човек - означава, че бягаш от себе си.

Учителите и духовните школи са диалектични, но чрез тях, може да се разбере това, а и насочат/осъществят допира с Друго.

Нямам желание да звуча достоверно никому. Публикувано изображение

Приятно пируване :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.