Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Как'о каиш?

Публикувано изображение Каям, че комуто се привижда, че в него се въплътява Христос и му се причува няк`ъв странен и непознат език, който никой никога не е чувал и си прекръщава името на него, а себе си нарича вселенски учител, щото бил ходил на слънцето, е леко смахнат. :cheers:

Ти ко ша каиш? ;)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Оти се бъцкаш за компликтуразирани сложнотии?

;)

Това е интересен трик.Защо ли го ползваш?

Маат ти каза ,че учителят Пиер Дънофф е бил или луд или мошенник,а е твърде вероятно да е бил и двете.Както е твърде вероятно ти да си някоя стара позната ,маскирана като нова ..... :PПубликувано изображение

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Па имам си, с питане до Цариград се стига... :) Я гле, безплатната кантора... :hush:

Та Маат ти каза ,че учителят Пиер Дънофф е бил или луд или мошенник,а е твърде вероятно да е бил и двете.Както е твърде вероятно ти да си някоя стара позната ,маскирана като нова ..... :help wanted3:Публикувано изображение

На мен самозвани учители не ми трябват.

Не знам, може и да се познаваме от... някога преди...

...и аз съм на мнение, че е маскиран будист, а в същност е еврейски кабалист. имам многоо доказателства. Публикувано изображение

Аз говорех на новата фенка/фен/ на Пепи Дънуфф ,но грешката е вярна сигурно.Защото ми се стори ,че прекалено се старае да се прави на простовата и трудно вдяваща... Публикувано изображение

Този път не съм пропуснал запетайката..... Публикувано изображение

уффф,ама съм сложил друго излишно ...както и да е ,оправих го вече.

Аз говорех на новата фенка/фен/ на Пепи Дънуфф ,но грешката е вярна сигурно.Защото ми се стори ,че прекалено се старае да се прави на простовата и трудно вдяваща... Публикувано изображение

Този път не съм пропуснал запетайката..... Публикувано изображение

уффф,ама съм сложил друго излишно ...както и да е ,оправих го вече.

Ясно. Фен-клуб на Беинса Дъно има и тук, той се е пренесъл половината, като гледам, в Калдата ...

Аз изчезвам, тогава. Нямам работа тук.

Ясно. Фен-клуб на Беинса Дъно има и тук, той се е пренесъл половината, като гледам, в Калдата ...

Аз изчезвам, тогава. Нямам работа тук.

Ей,Маат!Грешката е моя,не мога да пиша добре.Явно пак не ме разбра. Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Ако трябва да обобщя - хубави думи се говорят, благи. Всеки е зареден с цитати, като пълнител за Калашник...

Делата обаче се различни - същите каквито ги вършат и хората извън "оградата" - гордост, завист, егоизъм, борба за власт, за влияние, ревност, лъжа, прелюбодейства и т.н Иначе редовно се четат молитви, пеят се едни и същи песни, играе се Паневритмия всеки ден. И после пак описаните по-горе дела. И после пак молитвите, песните, паневритмията....

Има и свестни хора, които обача са си били свестни и преди да станат "бели братя"

Има ли смисъл да се спори за това кой на какво учение е последовател. Всеки според нивото си. Ако не е така няма да има толкова много учения и религии. Всеки върви по своя път, който е абсолютно автентичен и индивидуален. Хората от братството са влезли в учението като ученици. В масовите училища всички ли са отличници? И тук е така. Всеки се учи и възприема според нуждите и равнището си. Това е Учение и тук свободния избор е в сила, както за всяко живо същество. Да се възползваме от благото, това е важното.

"Човек трябва да знае, че Доброто е в него и това Добро трябва да вземе надмощие над всичко. Няма по-велико нещо от това, да познава човек себе си! За пример, като се дразни, той трябва да съзнава, че е слаб човек. Помнете това нещо като закон. Следователно, докато мислите, чувствата и постъпките на хората ви дразнят, вие сте слаб човек. Научете се да гледате спокойно на всичко! Като се научите да гледате спокойно, вие ще започнете да влияете на хората. " /Беинса Дуно/

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Публикувано изображение Каям, че комуто се привижда, че в него се въплътява Христос и му се причува няк`ъв странен и непознат език, който никой никога не е чувал и си прекръщава името на него, а себе си нарича вселенски учител, щото бил ходил на слънцето, е леко смахнат. :)

Ти ко ша каиш? ;)

Аз иам ко да каа.. драга СилвияСД (Maat)

Имаш регистрация към Портала на Братството от 2006 г. и си активен участник в него и там говореше за Любовта с голямото (Л) , както всички . Приличаш ми на хамелеон , променяш си окраската в зависимост от фона на околната среда и още една прилика, езикът на хамелеона е по голям от тялото му. :rolleyes::hush::P

Имаш регистрация към Портала на Братството от 2006 г. и си активен участник в него и там говореше за Любовта с голямото (Л) , както всички . Приличаш ми на хамелеон , променяш си окраската в зависимост от фона на околната среда и още една прилика, езикът на хамелеона е по голям от тялото му. :):rolleyes::hush:

Нищо смислено не каза.От 2006 много вода изтече,нещата се променят.И като сте говорили за любофта с голямо Л,сега дойде да и се обясниш в тоя форум ,така ли?

Благодаря за такава любов....като в оня виц.... Публикувано изображение

Нищо смислено не каза.От 2006 много вода изтече,нещата се променят.И като сте говорили за любофта с голямо Л,сега дойде да и се обясниш в тоя форум ,така ли?

Благодаря за такава любов....като в оня виц.... Публикувано изображение

Това не ме интересува , дали ти намираш смисъл или не , казах това , което мисля и не е нужно да имам твоята благословия . Не може така някой си , да се подиграва с едно учение в , което не може да вникне и да разбере за, какво става въпрос. За да има разбирателство между хората , трябва и да има респект, а не глупави обиди. Темата е за Учителя Петът Дънов и неговото Учение , а не за" Фен-Клуб" на някакъв си " Пепи Дънуфф", според теб. Смятам , че всички сме в този форум за да научим нещо , а не да слушаме простотии.

"Ако обичате човека, ако вярвате в него, а не в това, което външно се проявява, щяхте да видите колко велико нещо е човекът. Вие казвате: "Човек е същество, което мисли." Но той е повече от това, което мисли. Човек не е нито в мислите, нито в чувствата, нито в постъпките. Човекът е Божественото. Човек крие в себе си всички възможности за един Разумен Живот. Каквото сте изгубили, ще го намерите. Кога? Когато познаете, че Бог е вложил несметни богатства във вас. В човека има всички възможности да бъде художник, поет, учен и пр. Злото в човека е на повърхността. То е нещо външно. Божественото в човека е непобедимо. През каквито и изпитания да мине човек, в края на краищата пак ще се върне в първоначалното си състояние." /Петър Дънов/

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Имаш регистрация към Портала на Братството от 2006 г. и си активен участник в него и там говореше за Любовта с голямото (Л) , както всички . Приличаш ми на хамелеон , променяш си окраската в зависимост от фона на околната среда и още една прилика, езикът на хамелеона е по голям от тялото му. :P:P:P

Roemy, не съм активен участник - ИЗКЛЮЧЕНА СЪМ отдавна от там, както и още двама мои приятели - прекрасни мъже, които се забавляваха с тяхното лицемерие и им казваха истините в очите. Причината да изключат мен е, че многократно бях канена за модератор, но отказвах и също не спестявах истини, това промени коренно отношението към мен, сякаш съм някой класов враг. Някои хора не могат да проумеят, че има и такива, които властта не ги блазни. Сплетните още по-малко. В началото вярвах на тези хора, наивна бях, това грехота ли е, според теб? А ти не знаеш какво се случваше задкулисно, така че, моля, по-леко с обидите. Там, където хората нямат чувство за хумор, аз нямам работа, щях да напущам без друго и сама, дори много се застоях. Дънов е казал и доста верни неща - това е просто Кабала, но "учениците " му страдат от комплекси, простотия и скрита злоба, която наричат любов. Халал да им е! Внимавай да не се задавиш и ти с нея, вредно е за чернодробно-жлъчната система. Теб какво те засяга аз къде съм и къде не съм и какво мислиш, че правиш с този пост? Пиши там за Дънов и тук в темата - никой няма да ви пречи, тъкмо ще се посмеем още. Публикувано изображение

Това не ме интересува , дали ти намираш смисъл или не , казах това , което мисля и не е нужно да имам твоята благословия . Не може така някой си , да се подиграва с едно учение в , което не може да вникне и да разбере за, какво става въпрос. За да има разбирателство между хората , трябва и да има респект, а не глупави обиди. Темата е за Учителя Петът Дънов и неговото Учение , а не за" Фен-Клуб" на някакъв си " Пепи Дънуфф", според теб. Смятам , че всички сме в този форум за да научим нещо , а не да слушаме простотии.

Естествено ,че не ти е нужна моята благословия.Но и ние не сме длъжни да имаме респект от твоя"учител".Изказваме си мнението по темата.Като не ти харесва нашето мнение,не го чети или си стой в "портала" и си правете вятър там.На мен лично, ми изтриха регистрацията без причинно и даже ни ми казаха защо.

Не бях се замислял какъв точно е тъй наречения ви "учител" докато не видях клипчетата дето разпространявате в мрежата.Тогава ми светна каква е била мисията му.Та точно за да не слушаме простотии,спрете да пишете глупости.

Учител Петър Дънов няма ,има агент с това име.Агент на Матрицата естествено. Публикувано изображение

Roemy, не съм активен участник - ИЗКЛЮЧЕНА СЪМ отдавна от там, както и още двама мои приятели - прекрасни мъже, които се забавляваха с тяхното лицемерие и им казваха истините в очите. Причината да изключат мен е, че многократно бях канена за модератор, но отказвах и също не спестявах истини, това промени коренно отношението към мен, сякаш съм някой класов враг. Някои хора не могат да проумеят, че има и такива, които властта не ги блазни. Сплетните още по-малко. В началото вярвах на тези хора, наивна бях, това грехота ли е, според теб? А ти не знаеш какво се случваше задкулисно, така че, моля, по-леко с обидите. Там, където хората нямат чувство за хумор, аз нямам работа, щях да напущам без друго и сама, дори много се застоях. Дънов е казал и доста верни неща - това е просто Кабала, но "учениците " му страдат от комплекси, простотия и скрита злоба, която наричат любов. Халал да им е! Внимавай да не се задавиш и ти с нея, вредно е за чернодробно-жлъчната система. Теб какво те засяга аз къде съм и къде не съм и какво мислиш, че правиш с този пост? Пиши там за Дънов и тук в темата - никой няма да ви пречи, тъкмо ще се посмеем още. Публикувано изображение

Личните ти проблеми във форума не оправдават , това да си правиш гавра с една велика личност , като Учителя и неговото учение. Аз съм безкрайно далеч от сплетните на , който и да е форум, но ми става болно да чета подобни шедьоври.

Личните ти проблеми във форума не оправдават , това да си правиш гавра с една велика личност , като Учителя и неговото учение. Аз съм безкрайно далеч от сплетните на , който и да е форум, но ми става болно да чета подобни шедьоври.

Ами има лесно решение-не чети. Публикувано изображение:P

Естествено ,че не ти е нужна моята благословия.Но и ние не сме длъжни да имаме респект от твоя"учител".Изказваме си мнението по темата.Като не ти харесва нашето мнение,не го чети или си стой в "портала" и си правете вятър там.На мен лично, ми изтриха регистрацията без причинно и даже ни ми казаха защо.

Не бях се замислял какъв точно е тъй наречения ви "учител" докато не видях клипчетата дето разпространявате в мрежата.Тогава ми светна каква е била мисията му.Та точно за да не слушаме простотии,спрете да пишете глупости.

Учител Петър Дънов няма ,има агент с това име.Агент на Матрицата естествено. Публикувано изображение

Чудесно! Изказвай си мнението по темата , но по нормален и образован начин , а не чрез обиди и агресия. Всяка религия и учение е малко или много начин , да те вкарат в релсите на Матрицата.

Знам, че е така - ти си добро момиче и доколкото виждам, си идеалист. Знам какво те боли - лоялна си на учението, това е похвално. Но имай предвид, че ако ти виждаш булото, което наричат истина и за теб то е красиво, аз виждам зад него и прозирам там една огромна и грозна лъжа. Никога не съм била дъновист и нямам намерение да бъда, нито пък някой ще успее насила да ме направи - както казваше единият от изключените ми приятели - отлъчени сме, щото не успяха да ни покръстят. Има време, ще разбереш сама доста неща. Бъди здрава и весела! И не се опитвай да ме убеждаваш и ти колко светло е учението ви. Това ще ти струва само излишни усилия.

Maat ако съм край теб такъв ще ти врътна, че не знам дали ме разбираш. Не заради нещо друго, не заради школи, организации и т.н... но защото ми е жал за душата ти и за това че не осъзнаваш по какво плюеш и на какво се обричаш. Ако съм сигурна, че с един юмрук в десятката ще те стресна и събудя още сега ставам, хващам влака и тръгвам. СПРИ СЕ ЗА БОГА НЕ ЗАРАДИ НЕЩО ДРУГО НО ЗАРАДИ САМАТА СЕБЕ СИ! И този ник който си сложила той ще ти изяде главата: Истинно без лъжа означава проверено от чистото сърце, изпитано и преживяно. Понеже е изпитано и преживяно, е освободено от лъжата, затова е казано " истинно без лъжа". После е казано: "Достоверно" - означава научно проверено от чистия разум и затова достоверно. После е казано още: "Във висша степен истинно" - това означава проверено чрез душата, от мистичния опит на душата. Всичко това е Маат, на египетски Истината. Истината , проверена в трите свята: сърцето, разума и душата. Това означава Истина, която е проверена в трите свята, е абсолютна, без примеси и лъжа. Това означава , че когато човек търси Истината, той трябва да я провери в трите свята. Така той ще стане едно с нея и ще бъде част от нея. Това е Маат и по плодовете се вижда, че ти не следваш този принцип.

Maat ако съм край теб такъв ще ти врътна, че не знам дали ме разбираш. Не заради нещо друго, не заради школи, организации и т.н... но защото ми е жал за душата ти и за това че не осъзнаваш по какво плюеш и на какво се обричаш. Ако съм сигурна, че с един юмрук в десятката ще те стресна и събудя още сега ставам, хващам влака и тръгвам. СПРИ СЕ ЗА БОГА НЕ ЗАРАДИ НЕЩО ДРУГО НО ЗАРАДИ САМАТА СЕБЕ СИ!

И този ник който си сложила той ще ти изяде главата: Истинно без лъжа означава проверено от чистото сърце, изпитано и преживяно. Понеже е изпитано и преживяно, е освободено от лъжата, затова е казано " истинно без лъжа". После е казано: "Достоверно" - означава научно проверено от чистия разум и затова достоверно. После е казано още:

"Във висша степен истинно" - това означава проверено чрез душата, от мистичния опит на душата. Всичко това е Маат, на египетски Истината. Истината , проверена в трите свята: сърцето, разума и душата. Това означава Истина, която е проверена в трите свята, е абсолютна, без примеси и лъжа. Това означава , че когато човек търси Истината, той трябва да я провери в трите свята. Така той ще стане едно с нея и ще бъде част от нея.

Това е Маат и по плодовете се вижда, че ти не следваш този принцип.

Ей на това му се вика ЛЮБОФФФ! С главно Ф-ъ!Направо уцели вожда в десятката! Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.