Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Не ми се влиза в дебат, но доколкото разбирам мислене на ниво атеист (материален свят) + семейни и патриотични ценности. Щом си щастлив с ценностната си система, защо реагираш токова остро към инакомислещите, или те задължително трябва да са като теб.

Просто не зная как да постъпя с единствената си сестра.   Не влизайте в спор с мен  - нямате никакъв шанс срещу атеист.    Религиите и сектите са заблуди за вярващи.   Аз отдавна съм постигнал повечето си мечти.  Вярвам само в реални неща...

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Просто не зная как да постъпя с единствената си сестра.   Не влизайте в спор с мен  - нямате никакъв шанс срещу атеист.    Религиите и сектите са заблуди за вярващи.   Аз отдавна съм постигнал повечето си мечти.  Вярвам само в реални неща...

Явно сте твърде различни и няма да можеш да я промениш. От твоя гледна точка е трудно да разбереш духовните и стремежи, които ти възприемаш като психични отклонения (дано недай боже няма реални такива!)

Единственият шанс е да се научиш да я приемеш такава без да я осъждаш. Явно си загрижен за нея, но дали в правилна посока?

Явно сте твърде различни и няма да можеш да я промениш. От твоя гледна точка е трудно да разбереш духовните и стремежи, които ти възприемаш като психични отклонения (дано недай боже няма реални такива!)

Единственият шанс е да се научиш да я приемеш такава без да я осъждаш. Явно си загрижен за нея, но дали в правилна посока?

Тя от 15 години е регистрирана с шизофрения в психодиспансер и аз все се чудя кое е правилно.   Не я обвинявам и за бялото братство - тя си решава. Съвсем друг е въпроса, че аз се дразня и не зная какво да правя.Поздрави!

Тя от 15 години е регистрирана с шизофрения в психодиспансер и аз все се чудя кое е правилно.   Не я обвинявам и за бялото братство - тя си решава. Съвсем друг е въпроса, че аз се дразня и не зная какво да правя.Поздрави!

Съжалявам! Сигурно е много трудно, но ако се чувства по добре, в бялото братство или там както го възприема сигурно си заслужава.

Поздрави!

Съжалявам! Сигурно е много трудно, но ако се чувства по добре, в бялото братство или там както го възприема сигурно си заслужава.

Поздрави!

Изглежда още ще си мълча заради сестричката си.   Вашият атеист-опонент в мое лице ще се активира по-късно по други причини.   Нямам идея тогава какво и как ще ми доказвате.   Живи и здрави!!! 

Не влизайте в спор с мен  - нямате никакъв шанс срещу атеист.   

Бе нема лошо да отправяш такова предизвикателство, само че губиш още от старта, оронвайки авторитета на Дънов, посредством официалните становища на БПЦ, за които явно си мислиш, че не знаем.

Лъжеучител с авторитет...Вие сте уникални.   По Вашите теми съм слабоинформиран заради личен атеизъм и пак липсва шанс да бъда лъган.  Вярвайте си, щом го желаете, в Христос, Мохамед, Тангра, Буда, Перун или в които още Ви харесва. Правилно е човек да води здравословен и пълноценен живот без заблуди - защото той е личен, единствен и неповторим. Не е нужно да съм вегетарианец или многоженец.  В светлото бъдеще няма прераждания, страшен съд и други подобни измислици.   С хора обсебени от религиозно мислене или сектантство  не виждам въобще за какво да споря.   Щом Ви харесва - лъжете се още колкото искате помежду си.  Но не увличайте и други мои близки - не искам те да стават унили, неуверени, абстрактни, слабохарактерни и до безкрайност безработни.  Някъде четох за реални самоубийства поради вселяване на сатаната в тялото на обсебения -с цел прогонването му.  Не са ли подобни неща садомазохизъм, психопатска и идиотска работа?

...........

Докато хвърли ръкавицата, взе че си я прибра - до тук единственото, което демонстрираш е, че си афектиран от случилото със сестра ти, поради което правиш някакви нищонезначещи генерални заключения. И на капак, сам си признаваш, че си слабо информиран, заради личната си идеология, което ........... нали - едните били нам си какви, пък ти с какво се различаваш от тях, нещо се губи.

Повечето от Вас са с психични отклонения. За съжаление и лечение сте. 

Нямам какво да добавя.+1

Лъжеучител с авторитет...Вие сте уникални.   По Вашите теми съм слабоинформиран заради личен атеизъм и пак липсва шанс да бъда лъган.  Вярвайте си, щом го желаете, в Христос, Мохамед, Тангра, Буда, Перун или в които още Ви харесва. Правилно е човек да води здравословен и пълноценен живот без заблуди - защото той е личен, единствен и неповторим. Не е нужно да съм вегетарианец или многоженец.  В светлото бъдеще няма прераждания, страшен съд и други подобни измислици.   С хора обсебени от религиозно мислене или сектантство  не виждам въобще за какво да споря.   Щом Ви харесва - лъжете се още колкото искате помежду си.  Но не увличайте и други мои близки - не искам те да стават унили, неуверени, абстрактни, слабохарактерни и до безкрайност безработни.  Някъде четох за реални самоубийства поради вселяване на сатаната в тялото на обсебения -с цел прогонването му.  Не са ли подобни неща садомазохизъм, психопатска и идиотска работа?

Пич, хората се увличат именно защото са невежи или слабо запознати в дадена област. Всичко опира до информация и до качеството на тази информация.

Поздрави!

Сестра ми е при Вас в бялото братство от години - вярва в идилистични абсурдности.   Психически отдавна не е добре - батко съм и не смея да и кажа мнението си. Тя е на почти 50 години. Не желая да я провокирам и дразня.  Атеист като мен отлично оценява и преценява всичките Ви самовнушения и самозаблуди.  Бог просто не съществува. Еволюцията и развитието са нещо реално.   Измислиците на разни религии и секти са само за заблудените вярващи.    Не е нормално хора да се самоубиват заради самовнушения от секти.   Тук свободно мога да споделя мнение - но пред сестра си предпочитам да премълча... Препоръчвам Ви да се позамислите.      

Сестра ти е попаднала на толерантни хора, които никога не си позволяват да обиждат и унижават никого, камо ли да го подтикват към самоубийство.

Това го правят други секти, привнесени отвън.

(Ако желаеш можеш да прегледаш темата за опасните секти.)

И аз съм атеист, но това не ми пречи да имам добри приятели от Бялото братство, православни, мюсюлмани, евреи, будисти....

Уважавам ги заради човешките им качествата, а не заради религията или вярата.

С Учението съм запозната, с изключение на религиозната част, която просто не съм състояние да разбера.

Ще те помоля да бъдеш по-сдържан в изказванията си срещу неща и хора, които не познаваш.

Не е хубаво...

п.п. Доскоро не можех да приема Ошо, но прочетох това-онова и вече не съм толкова негативно настроена.

Повечето от Вас са с психични отклонения.

no comment

Атеист като мен днес попадна на нещо отново осъдително и се чудя кое е истина - нека запознати си кажат мнението    "От ереста на Петър Дънов са омаяни много духовно непросветени българи,  които са горди, че са последователи на „учителя”, без да си дават сметка,  защото най-вероятно не знаят, че тази ерес ги вкарва под анатема. В България  еретикът Дънов има около 3 000 последователи. Ако те не се покаят от  опасната ерес, когато затворят очи ще бъдат жестоко изненадани, че душите им  са попаднали в геената огнена. Учението на Петър Дънов е смесица от  окултизъм, пантеизъм, езически суеверия, лъжлив материализъм, теософия и  наивен мистицизъм."     Смешно или тъжно е подобно противоборство???

Нямам какво да добавя.+1

Пич, хората се увличат именно защото са невежи или слабо запознати в дадена област. Всичко опира до информация и до качеството на тази информация.

Поздрави!

Освен  до информация и до качеството на информация, се опира и до възможностите на прекия индивид да я обработи!

Повечето хора живеят и приемат общоприетите на средно ниво ценности и смятат, че щом масата ги приема - това е реалността. Това именно са  невежите хора.

Интересно ми е как разбирате, че сте достатъчно подготвени за да отхвърляте с лека ръка чуждото мнение или знание?

Светът се променя в духовен план и всички които не искат да приемат новото ще бъдат в опозиция и ще страдат.

Атеист като мен днес попадна на нещо отново осъдително и се чудя кое е истина - нека запознати си кажат мнението    "От ереста на Петър Дънов са омаяни много духовно непросветени българи,  които са горди, че са последователи на „учителя”, без да си дават сметка,  защото най-вероятно не знаят, че тази ерес ги вкарва под анатема. В България  еретикът Дънов има около 3 000 последователи. Ако те не се покаят от  опасната ерес, когато затворят очи ще бъдат жестоко изненадани, че душите им  са попаднали в геената огнена. Учението на Петър Дънов е смесица от  окултизъм, пантеизъм, езически суеверия, лъжлив материализъм, теософия и  наивен мистицизъм."     Смешно или тъжно е подобно противоборство???

"Не съдете за да не бъдете съдени"

"Не съдете за да не бъдете съдени"

Звучи антилогично при липса на причини за съд.    Пък и нямам нищо против, който желае да си е в някаква своя заблуда - дали към БПЦ или към бялото братство за мен е без никакво реално значение.  Анатемата е заплаха само за заблудени вярващи.    И нямам против да бъда съден - ако създам причини за съд.  Трябва да  носим отговорност за преценките и действията си.

Атеист като мен днес попадна на нещо отново осъдително и се чудя кое е истина

Нали си атеист, какво те грее кое било истина, за теб би трябвало и двете да са лъжа - нещо се увличаш ми се струва, пък уж други претенции заяви.

По Вашите теми съм слабоинформиран заради личен атеизъм

Напра'о сте пичове и двамата :Д

Наистина от моя гледна точка считам и двете позиции за недообосновани.   Защо други уж християни  си позволяват да Ви анатемосват?   Какво толкова не можете да разделите?   Нямам претенции.   Искам сестра ми да се освободи от религиозното си умопомрачаване - обаче не виждам засега път и варианти за това.    Иначе да си вярва в каквото желае - ама поне да спре да върши лични глупости. Няма да коментирам тези неща с нея - защото не желая пак да я приберат за лечение в психодиспансера.    Не желая с антирелигиозните си мнения никой да засегна.   Поздрави!

Трябва да  носим отговорност за преценките и действията си.

Да, носим отговорност за всяка дума и постъпка.

Има нещо, не знам какво, някои го наричат Бог, други с друго име, трети -  възмездие, но истината е, че един ден всеки получава според делата си.

Всеки е свободен да избира мислите, думите и делата си, но с този избор поема и своята отговорност за тях.

........

Сестра ти - по твоите думи - е явно болна, не искаш да е в болница, не искаш да е в религията, е ...... как да стане тогава? Ок - религиозните са ти виновни нещо си, ала какво против пък спрямо медиците.

Сестра ти - по твоите думи - е явно болна, не искаш да е в болница, не искаш да е в религията, е ...... как да стане тогава? Ок - религиозните са ти виновни нещо си, ала какво против пък спрямо медиците.

Ако знаех отговора - нямаше да пиша някои глупости и недомислия във Вашата тема тук.   Сестра ми е лекар - психолог и психиатър.   Беше нормален човек - а сега е непредсказуема.    Откъде да зная - може бялото братство да си е някаква нейна "идилия".  Когато нещо не ми допада и не ми е изяснено е добре да не го коментирам. Иначе нищо религиозно или сектантско безпричинно не бих възприел... Може да е неправилно - но аз съвсем ги приравнявам.  По непрепоръчителност.

Ако знаех отговора - нямаше да пиша някои глупости и недомислия във Вашата тема тук.   Сестра ми е лекар - психолог и психиатър.   Беше нормален човек - а сега е непредсказуема.    Откъде да зная - може бялото братство да си е някаква нейна "идилия".  Когато нещо не ми допада и не ми е изяснено е добре да не го коментирам. Иначе нищо религиозно или сектантско безпричинно не бих възприел... Може да е неправилно - но аз съвсем ги приравнявам.  По непрепоръчителност.

Каза, че сестра ти е на около 50 години.

Ами ако е станала непредсказуема от критическата възраст?

Често се случва.

....

Тогава можеше просто да споделиш, че злоупотребата от страна на бялото братство, със един човек в недобро здравословно състояние, е достатъчна причина за теб, да ги смяташ за Х- Y- Z или в кратце - шарлатани. И вместо да се чудиш и маеш, вземи та направи всичко възможно, за да получи сестра ти адекватна медицинска помощ - едва, когато здравето й се стабилизира, можеш да обсъдиш с нея по- подробно тези й интереси, за които също не е зле да се информираш повечко предварително.

Конкретно за тази секта не съм се интересувал много, но това, което на мен ми направи впечатление е, че ...... като че ли са две бели братства, защото съм разговарял с едни от тях и бяха много готини хора, но съм попадал и на едни други, които са невероятни темерути, чиято надменност, наглост, поведение и знания, може да се конкурира с някоя магистрална труженичка.

Тя е в някакви литературни и други религиозни зависимости от около 15 години.  Съпругът и също е лекар...   И децата и помагат де се добавят инкогнито разни лекарства в сокове и нектари - защото не желаеше  да ги приема.   Те отдавна са пълнолетни и всичко разбират.    Не ми е удобно да ги питам за учението на г-н Дънов...Вуйчо съм им.  

Тя е в някакви литературни и други религиозни зависимости от около 15 години.  Съпругът и също е лекар...   И децата и помагат де се добавят инкогнито разни лекарства в сокове и нектари - защото не желаеше  да ги приема.   Те отдавна са пълнолетни и всичко разбират.    Не ми е удобно да ги питам за учението на г-н Дънов...Вуйчо съм им.  

Аз не съм чула някой дъновист да е извършил някакво зло. Така че не се притеснявай за сестра си.

Наистина ли не цените патриотизъм и семейни морални ценности?     Вече не помня къде четох това.   БПЦ защо така Ви атакува?    Питам само от любопитство - защото за мен всички вярващи са наивни и много много заблудени хора.    

Наистина ли не цените патриотизъм и семейни морални ценности?     Вече не помня къде четох това.   БПЦ защо така Ви атакува?    Питам само от любопитство - защото за мен всички вярващи са наивни и много много заблудени хора.    

Когато не знам или не разбирам нещо, намирам подходяща литература, чета, мисля и си правя изводи.

Ако имаш желание да се запознаеш с ценностната система на дъновистите, можеш да го направиш ТУК

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.