Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Когато не знам или не разбирам нещо, намирам подходяща литература, чета, мисля и си правя изводи.

Ако имаш желание да се запознаеш с ценностната система на дъновистите, можеш да го направиш ТУК

Каква атеистка си ти?   Аз нямам желание и време да се занимавам с подобни глупости.  Питам конкретно - няма отговор.   Не очаквам отговор от теб.   На дъновистите не им се събеседва с безбожник - това го разбирам.   И все пак - защо се самоизолират от обществото?   

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Тя от 15 години е регистрирана с шизофрения в психодиспансер и аз все се чудя кое е правилно.   Не я обвинявам и за бялото братство - тя си решава. Съвсем друг е въпроса, че аз се дразня и не зная какво да правя.Поздрави!

Учението на Дънов не причинява шизофрения, според науката медицина. Току що отворих един учебник по психиатрия и не намерих - бяло братство или Дънов или религиозни секти - да провокират отключването на шизофрения. Вярваме в науката, земни хора сме.

Каква атеистка си ти?   Аз нямам желание и време да се занимавам с подобни глупости.  Питам конкретно - няма отговор.   Не очаквам отговор от теб.   На дъновистите не им се събеседва с безбожник - това го разбирам.   И все пак - защо се самоизолират от обществото?   

А какъв атеист пък си ти?  Криеш се зад атеизма, че е най лесно.  Всъщност си разтревожен и не спираш да пишеш в темата. Искаш да събеседваш, ама без аргументи. Е, няма такова събеседване или спор. 

Един съвет, по добре си намери друга тема или си пусни една за атеизма, та да намериш съмишленици. Тук няма кой да отговори на неадекватните ти въпроси.

Наистина ли не цените патриотизъм и семейни морални ценности?     Вече не помня къде четох това.   БПЦ защо така Ви атакува?    Питам само от любопитство - защото за мен всички вярващи са наивни и много много заблудени хора.    

БПЦ по същия начин атакува и атеистите, както и всички религии и учения, които в някаква степен не са в съгласие с православното християнство. Така че, ако питаш БПЦ и ти и аз сме за ада.

Тя е в някакви литературни и други религиозни зависимости от около 15 години.  Съпругът и също е лекар...   И децата и помагат де се добавят инкогнито разни лекарства в сокове и нектари - защото не желаеше  да ги приема.   Те отдавна са пълнолетни и всичко разбират.    Не ми е удобно да ги питам за учението на г-н Дънов...Вуйчо съм им.

Литературни зависимости??? Това не го бях чувал. И дано да е диагностицирана от специалист защото иначе мога да ти цитирам едни точки от наказателния кодекс според които и ти и синовете й сте за затвора.

А какъв атеист пък си ти?  Криеш се зад атеизма, че е най лесно.  Всъщност си разтревожен и не спираш да пишеш в темата. Искаш да събеседваш, ама без аргументи. Е, няма такова събеседване или спор. 

Един съвет, по добре си намери друга тема или си пусни една за атеизма, та да намериш съмишленици. Тук няма кой да отговори на неадекватните ти въпроси.

Защо заблудени вярващи все ме разсмиват и учудват!?   Не моите въпроси все са неадекватни - неадекватни са вярващите в разни глупави и безсмислени празни надежди!  Коя надежда е перспективна и стойностна!  Бил съм неадекватен - ама съм постигнал реални свои цели....  Не трябва ли да вярвам в себе си?     Няма ад и рай -това са измислици.   

Редактирано от attj (преглед на промените)

Каква атеистка си ти?  

Нима атеистите нямат право да четат каквото искат?!

На дъновистите не им се събеседва с безбожник - това го разбирам.   И все пак - защо се самоизолират от обществото?

Напротив, дъновистите общуват с всеки, който желае, независимо от религия и вяра, освен това винаги са доброжелателни и учтиви. :)

п.п. Дъновистите избягват да общуват с озлобени хора.

Ако имаш желание прочети Съветите на Петър Дънов за всички страни от живота

Няма да съжаляваш!

Няма причини да съм озлобен.    Нежеланието за отговори на пряки въпроси доказва просто неспособност.    Същата неспособност е и при свещеници от БПЦ - като ги питам нещо директно.   Защо да съм озлобен като няма от какво да се жаля?   

Няма причини да съм озлобен.    Нежеланието за отговори на пряки въпроси доказва просто неспособност.    Същата неспособност е и при свещеници от БПЦ - като ги питам нещо директно.   Защо да съм озлобен като няма от какво да се жаля?   

Може и да не си озлобен, но човекът насреща може да го е възприел така или пък просто си има някакви съображения, поради които не желае да отговаря на въпросите ти.

Но едва ли е некомпетентен.

И имам ли някакъв проблем аз?    Вярващите ги считам за заблудени и малоумни.   Трябва ли от нещо да се жаля - за да има с какво да съм зарибяван!?На такъв директен въпрос - няма вярващ идиот с отговор....Елементарен е извода - вярвайте в себе си....

И имам ли някакъв проблем аз?    Вярващите ги считам за заблудени и малоумни.   Трябва ли от нещо да се жаля - за да има с какво да съм зарибяван!?На такъв директен въпрос - няма вярващ идиот с отговор....Елементарен е извода - вярвайте в себе си....

Приятелю, послушай съвета ми от предишния пост. Начинът по който искаш съвет, чрез обиди към неатеистите, не работи! 

Ако има да си го изкарваш на някого намери си хейтърски форум и дерзай!

искаш съвет

Че той какъв съвет е искал? - човека просто е влязъл, за да си сподели мнението, че за него всички неатеисти са заблудени, малоумни, идиоти и прочие негативни епитети, които повтаря всеки пост, но за съвет не видях да е искал.

Шизофренията не подбира, разболяват се всякакви, и атеисти и религиозни. Но лошото е, че се причинява от генетически промени и затова често се среща сред кръвни роднини. Никой не е застрахован, да не дава Господ...

Струва ми се май, че се опитваш да изместиш фокуса на темата към себе си. Може и неволно да го правиш. Помисли над това. За т. нар. глупаци не е много полезно да вярват в себе си, както съветваш, ама то твоето послание в случая е: вярвайте ми на мен. И над това помисли. На никого не му пука дали си атеист и какво мислиш за вярващите. Мен ако питаш, открий си блог и си пиши там, а тази тема я остави. Тя и без това не е подходяща за писанията ти. Решението си е твое де.

Никакъв дъновист не става от такъв като мен - от цигарите пак се отказах, ама как да се откаже човек съвсем от алкохола или от месните мезета!?  Наистина трябва да не участвам в подобна тема - просто липсва смисъл.

Наистина ли не цените патриотизъм и семейни морални ценности?     Вече не помня къде четох това.   БПЦ защо така Ви атакува?    Питам само от любопитство - защото за мен всички вярващи са наивни и много много заблудени хора.    

Хората имат различни вярвания, атеистите също.

Така че ако за теб - едно е неприемливо и малоумно, за други може твоите вярвания да са малоумни. Само не казвай, че не вярваш в нищо.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Никакъв дъновист не става от такъв като мен - от цигарите пак се отказах, ама как да се откаже човек съвсем от алкохола или от месните мезета!?  Наистина трябва да не участвам в подобна тема - просто липсва смисъл.

Учителят никога не е карал никого да прави нещо насила.

Това е много важно да се знае!

Вярвам в себе си и в бъдещето на децата си. Вярвам и в тях - та те са си мои.     Религии и секти са с огромни заблуди.   Уж щях да напускам тези теми....Те са за неадекватни и заблудени вярващи в глупости...   Нямам място тук...

Вярвам в себе си и в бъдещето на децата си. Вярвам и в тях - та те са си мои.     Религии и секти са с огромни заблуди.   Уж щях да напускам тези теми....Те са за неадекватни и заблудени вярващи в глупости...   Нямам място тук...

Твоя воля :)

Уж щях да напускам тези теми....

Ти майтап си мислиш, ала то така се получава - днес "уж щях да напускам тези теми", утре "уж нямаше да ставам дъновист" .....

Нищо не е твое, дори собственият ти дъх... дори следващият миг не е твой!  Не се мисли за всесилен, защото нямаш силата нито над живота, нито над смъртта!

След смъртта си ще изчезна в небитието.   Преди да се родя пак съм бил там.  Не съм всесилен - ама докато съм жив и здрав, повечето неща си зависят от мен.  Всичко си е мое - от раждането до смъртта ми.    Какво проповядва г-н Дънов за тези неща?   Май пак много Ви е излъгал...

Какво проповядва г-н Дънов за тези неща?  

Там е то, че хем не знаеш, хем правиш окончателни, че и генерални изводи.

След смъртта си ще изчезна в небитието.   Преди да се родя пак съм бил там.  Не съм всесилен - ама докато съм жив и здрав, повечето неща си зависят от мен.  Всичко си е мое - от раждането до смъртта ми.

Щом това те устройва...

Какво проповядва г-н Дънов за тези неща?   Май пак много Ви е излъгал...

Лъжите рано или късно биват разобличавани. Поне така казват. Ти обаче дали искаш това или предпочиташ лъжата да се окаже истина?

Там е то, че хем не знаеш, хем правиш окончателни, че и генерални изводи.

Не е нужно да съм запознат подробно с всички лъжеучения - за да си създавам заключения за тях.   Не разбрах кое още не зная?    За Вашият лъжеучител със сигурност не зная безброй неща - обаче защо е нужно да се интересувам?   Бихте ли посочили реални причини за това?

Не е нужно да съм запознат подробно с всички лъжеучения - за да си създавам заключения за тях.   Не разбрах кое още не зная?    За Вашият лъжеучител със сигурност не зная безброй неща - обаче защо е нужно да се интересувам?   Бихте ли посочили реални причини за това?

За обща култура.

Редактирано от koldun (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.