Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Дънов не е създал никакво опасно антихристиянско учение. Учението му е опасно само за последователите му. По своята теологична същност писанията му са глупости без край, писания на човек с определени проблеми, които се оправят по психиатричните заведения и не може да представлява опастност за когото и да било извън следовниците му. Самото занимаване с това учение носи опасността само от загубено с глупости време.  Който иска да се запознае с учението на Дънов, може да се свърже със специалистите по въпроса, Адрес: Психиатричен дом - Карлуково, втори етаж, стаите между тези на Наполеон и Клеопатра.    Смешно и жалко. 

И ти влезе в тази тема само за да излееш омразата си към Дънов и Учението му и да нагрубиш последователите му?! :no-no:

Жалко...

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

И ти влезе в тази тема само за да излееш омразата си към Дънов и Учението му и да нагрубиш последователите му?! :no-no:

Жалко...

Нямам причини за омраза и нагрубяване.   Всичките им самозаблуди са жалки, трагикомични и смешни - редно е да се самоосъзнаят, ако въобще могат. Вярата например в светлината няма да им реши нито един проблем.  Пожелавам им  здраве и достоверни преценки.  

По своята теологична същност писанията му са глупости без край

Че кога успя да ги прочетеш толкова бързо бре - оня ден питаше какво бил проповядвал?

Че кога успя да ги прочетеш толкова бързо бре - оня ден питаше какво бил проповядвал?

Прочетох доста мнения от няколко други форуми - на хора, на които имам доверие.  Подобни работи въобще не смятам  подробно да ги чета... И смятам да се самоизключвам от теми със заблуди - като тази.  Инстинкт за самосъхранение - за да не стана същия идиот като сестра си.  Поздрави

Редактирано от attj (преглед на промените)

След смъртта си ще изчезна в небитието.   Преди да се родя пак съм бил там.  Не съм всесилен - ама докато съм жив и здрав, повечето неща си зависят от мен.  Всичко си е мое - от раждането до смъртта ми.    Какво проповядва г-н Дънов за тези неща?   Май пак много Ви е излъгал...

Ти самоубеждаваш ли се? Пък и защо точно мнението на Дънов да има най-голяма тежест? А тези на Ошо, Гурджиев, Кроули и най-важното - на кака Гинче от шести етаж? С техните мнения к'во правим?

Мнението на Дънов за мен е без значение - абсолютно ....с нулева стойност... Шизофреници повече не ми се коментират - друг е въпроса... ако с нещо можем да им помoгнем.

• 2 седмици по-късно...

За мен Дънов и Татяна Микушина са все от някакви шизофренични секти на антихристияни и не ми е до това да търся разлики или прилики между тях.  Преди години тя бе при дъновистите - нямам мнение що за еволюция е преживяла.   Никога досега не съм се интересувал от секти и не зная колко са те.  Като атеист  не възприемам  равноправно секти и християни - просто въобще не им вярвам...

Остави Дънов, той не е виновен, че сред последователите му има и непочтени хора.

Може би точно на такива е попаднала сестра ти?

.......

То вече стана ясно, че и той не знае, в коя точно секта е сестра му - ма инак загрижен господина, та тръгнал да обяснява на вярващите какви са шизофреници.

Остави Дънов, той не е виновен, че сред последователите му има и непочтени хора.

Може би точно на такива е попаднала сестра ти?

Нямам данни за подобни неща.  Цялото семейство на сестра ми са станали вегетарианци и аз най-добре да си мълча и отново нищо да не казвам.  Които си нямат шизофреници между своите близки не могат нищо реално да преценят - защото е сложно и непредсказуемо.

Нямам данни за подобни неща.  Цялото семейство на сестра ми са станали вегетарианци и аз най-добре да си мълча и отново нищо да не казвам.  Които си нямат шизофреници между своите близки не могат нищо реално да преценят - защото е сложно и непредсказуемо.

Това, че са вегетарианци не означава, че нещо им хлопа.

Виж, ако бяха вегани, тревогата ти щеше да бъде основателна.

• 2 седмици по-късно...

Според мен на всички сектанти всичко възможно им хлопа.   Повече не ми се пише в подобни теми - защото и при мен разни неща могат да се разхлопат...

• 2 седмици по-късно...

.

Всеки един от вас е представител на една планета, звезда или звездна система, независимо от това, дали го съзнава. Ако обществото не може да ви разбере и да ви посрещне с любов, а ви остави да се борите с нокти и зъби, за да просъществувате, то и вашата планета, звезда или звездна система я очаква същото, ако дойде тук. Няма, не е имало и никога няма да има случай в историята на Космоса, посещения да се разменят по друг начин! Слепотата, бруталността, жестокостта, плътният егоизъм и невежеството, фронталното настъпление срещу биосферата и психосферата на собственото човечество не е нещо друго, освен тотална война срещу самия Космос! От всяка планета, която е изпратила свой представител при вас, се наблюдава ежесекундно неговата съдба, неговите драми и трагедии, неговите открития, “възторзи и падения”. Най-първият параграф в конституцията на общуващото космическо човечество е следният: ”Разрешава се личен, физически контакт на две различни цивилизации, ако двама техни представители на планета от демоничен тип са се обикнали и са постигнали хармония”. По този начин, в Космоса се образуват енергийни коридори през петото и шестото измерение, по които техните далечни цивилизации могат вече да пътуват една към друга.
          Предавам ви тези основни сведения за принципа на космичното общуване не като отклонение от темата за астролонията, но именно като нейна основна функция. Астролонията включва практиката на космическите контакти точно в духа на тези основни принципи. Вие не можете да си представите каква огромна радост за две човечества е рядкото събитие, двама техни представители на планета като Земята да стигнат до безконфликтно, безопасно и хармонично общуване. Безчислени – милиарди, билиони, квадрилиони – човечества на всемира очакват със затаен дъх кога най-после някъде двама, трима или повече техни представители, маскирани в телата на земна цивилизация, ще престанат да се борят за своите собствени права и ще си подадат ръце за проучване и изпълняване желанията на другия.
          Астролонията, с практически клон астролониката, се употребява като най-мощно средство за използуване на оптималните условия и на точните координати във времето, когато такъв очакван контакт може да се получи. При това, стратегията на Небето е опитите да се правят именно на планети и звезди като вашата, където първият опит за контакт на две същества се е оказал несполучлив. Ако при такива тежки условия някога, някъде, двама или повече представители на планетни или звездни човечества уцелят астролоническите моменти за намиране на общ език, то и техните човечества ще могат да си правят свободни посещения. Тежките външни условия са основният изпитен фактор, при който е гарантирано оголване на естеството. Ако Космосът си позволеше пародията на гостоприемство, която вие разигравате на дипломатическо, политическо и официално ниво, тогава много цивилизации щяха да се сблъскат смъртоносно, понеже срещата им на физически различни нива няма да съдейства за единство в духовната сфера. Космическият контакт не е само обмяна на сведения, информационно-лингвистичен акт – това е преди всичко обмяна на идеи и методи. Основната цел на разумния контакт е индивидите или човечествата да променят нещо у себе си, за да се ускори тяхната еволюция, да се намери общ път към изобилието, благоденствието и щастието. А материалистичните пазители на своите собствени интереси нямат сметка от нововъведения, защото ще изгубят придобитото с лъжа и насилие. Затова, още малко време контактите на Икло с Космоса ще бъдат под запрещение. Но онези от вас, които открият сродни души и тела на планетата си, ще съдействуват сериозно за установяване на нови космични контакти между цивилизации, които не биха могли да се свържат по никакъв друг начин.
          Използвайте астролонията и астролониката именно с тази най-висока цел. Трябва добре да проумеете Плутоновия закон и метод: “Както на небето, така и на земята”. Но някои от трансплутоновите планети носят още по-дълбок смисъл: “Както на земята, така и на небето”... Това, именно, означава Христовата притча, че това, което вържем (или развържем) на земята, ще бъде вързано (или развързано) и на небето.
 30.05.1984 г.

Интервю с Долорес Кенън:

Жалко...

Композиционният замисъл на тази творба ни препраща във вечното безпокоиство между земно и неземно,телесно и нетелесно.стомашночревният тракт и безгрижното реене сред мечти..Бакхус и Одисей. Първият ,с широк ханш,коленичил пред своят олтар-битът, вторият-бързоног безделник,всеки момент на старт към непознатото..Земя иВъздух, движение и покои. И докъто Бакхус желае да се снижи до топлата земя, Одисей ще отлепи крачета от нея..Целият човешки свят в едно 2

Колкото повече любов даваш на лошия човек, толкова по-лош става той.

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

След като Христос е измислица, какво е тогава Петър Дънов?   Според мен е психопат, шизофреник и идиот.   И нямам идея защо още има заблудени бели братя и бели сестри...

Не помагайте на хората, които нямат желание да се поправят, нито се молете за тях.

дори и това да е майка ти ли

дори и това да е майка ти ли

Много труден въпрос, чак интимен. Не мога да дам еднозначен отговор. Струва ми се , че знаеш по-добре от мен.

Какви са критериите за хората, които "нямат желание да се поправят"?   Кой ги определя субективно подобни  критерии?  И въобще лично аз не мисля да съм заинтересован да съм запознат пред кого и за какво се молят последователите на Дънов.    Мисленето ми е освободено от всякакви лъжи, заблуди и предразсъдъци.  Всички преценки и действия е добре  да са основани на последователна обоснована логика.  На атеистична основа и без никакви религиозни заблуди.  

Какви са критериите за хората, които "нямат желание да се поправят"?   Кой ги определя субективно подобни  критерии?  И въобще лично аз не мисля да съм заинтересован да съм запознат пред кого и за какво се молят последователите на Дънов.    Мисленето ми е освободено от всякакви лъжи, заблуди и предразсъдъци.  Всички преценки и действия е добре  да са основани на последователна обоснована логика.  На атеистична основа и без никакви религиозни заблуди.  

Хората, които нямат желание да се променят, са глупаци. Проблемът е, че като такива, дори и да им посочиш грешките, които допускат, те вероятно все пак няма да желаят да се променят (все пак са глупави). Тогава остава възможността ти да си инициатор на промяната, която да извършиш принудително. Ти така или иначе насочваш хората по правилния път и затова насилието е оправдано. Те вероятно ще те намразят, но за теб това е без значение. Ти си готов да приемеш тази жертва, стига да успееш да предизвикаш желаната промяна в тях. Разбира се може и да не успееш и в резултат да остане само омразата и неразбирането на другите към теб, но ти си готов да поемеш този риск.

Хората, които нямат желание да се променят, са глупаци. Проблемът е, че като такива, дори и да им посочиш грешките, които допускат, те вероятно все пак няма да желаят да се променят (все пак са глупави). Тогава остава възможността ти да си инициатор на промяната, която да извършиш принудително. Ти така или иначе насочваш хората по правилния път и затова насилието е оправдано. Те вероятно ще те намразят, но за теб това е без значение. Ти си готов да приемеш тази жертва, стига да успееш да предизвикаш желаната промяна в тях. Разбира се може и да не успееш и в резултат да остане само омразата и неразбирането на другите към теб, но ти си готов да поемеш този риск.

Да посочваш чужди грешки без човекът, който греши (според теб) да е усетил че греши някъде и те е помолил да му покажеш къде точно, е напразно губене на време.

"Натъкнете ли се на злото в човека, не се мъчете да го възпитавате. Във всеки човек – мъж, жена, дете, има освен добро и нещо зло, което не се подава на обработване. Докато човек сам не съзнава злото в себе си и не започне да се самовъзпитава, никой не е в състояние да се справи с него."

Петър Дънов

Ти оправда съвсем набързо Мао Цзе Дун , Сталин и Хитлер взети заедно бе , от А до Я ги оправда.... !

Кой е правилния път ?..... :)

На китаец ли ще се правиш ?! Бах ти китаеца ! Не са ти "дръпнати" очите.....    :lol6:

По-често се случва неправилният път , по-прав и равен да бъде , по-лесен ....

Къде водиш през драките , пък нека пътят ти да е правилен !?

Ти ли ще кажеш по кой път да се върви ?!   :nono:

Можеш само да го посочиш.....

Я , вземи се промени , че иначе глупак сам се виждаш....!  :)

"...След Сталин и Хитлер трети сред масовите убийци на 20-ти век с над 35 милиона жертви. Според други историци (Бекер, 1998) Мао стои пред Сталин на първо място с над 50 милиона жертви...." 

Копи тук :http://www.decommunization.org/Articles/Heinsohn/Lexikon/Mao.htm

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Излиза, че ако пожелая да се променя и да стана последовател на Петър Дънов - вече няма да ме класифицират като глупак...  Белите братя и белите сестри ще са вече с друго отношение към мен.    Аз обаче съм достатъчно разумен и образован - за да не стана никога и при никакви обстоятелства като тях.

Излиза, че ако пожелая да се променя и да стана последовател на Петър Дънов - вече няма да ме класифицират като глупак...  Белите братя и белите сестри ще са вече с друго отношение към мен.    Аз обаче съм достатъчно разумен и образован - за да не стана никога и при никакви обстоятелства като тях.

На белите братя и сестри им е все едно какъв си. В общия случай, с каквото отношение подхождаш към другите, такова и получаваш отсреща. Няма значение дали са бели братя, будисти, атеисти или др. Ти не искаш да станеш като тях. Те не искат да бъдат като теб. Всичко би трябвало да е ок. Но не е. Колко силно желаеш да не бъдеш като тях? Подобно отрицателно формулирано желание е много вредно за теб самия. То акумулира голямо количество емоционална енергия, която след като не е насочена към нищо градивно се връща обратно към теб. А ти не знаеш какво да я правиш. Формулирай си желанията в положителна форма и спри да подхранващ тези, които са отрицателно формулирани.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.