Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

За обща култура.

Повсеместно много хора са хубави, умни, богати, със самочувствие, но не са образовани, ограничени са. Дънов е учел как да разширяваме съзнанието си, като най-лесно е да се качиш на някой връх в планината и да видиш нова перспектива, да осъзнаеш че има и други гледни точки, но на някои хора им е много трудно да си покажат носа извън рамките на собственото Его. 

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

За обща култура.

Общата ми култура не е на Вашето ограничено ниво.    На мен всичко прекрасно в света ми е интересно - а Вие сте самузаблуждаващи се сектанти.   Нямам идея какво да правя с единствената си сестра и май съм съгласен тя да си танцува в бяла рокля при седемте рилски езера.  Щом и харесва.  Не разбирам обаче защо над 10 години пази в тайна от близките си ...тези си действия и преценки.   Срам, страх или друго - та тя произлиза от семейство на поколения наред все атеисти... И Вие ли сте така потайни?   Бих желал никой да не се е почувствал засегнат или обиден.  Поздрави!

Редактирано от attj (преглед на промените)

Не разбрах кое още не зная?   

Че ти до сега не показа нещо, което да знаеш - освен клевети, реална информация от теб за Дънов, до сега не сме прочели. Та, ако наистина не разбираш защо е нужно да си осведомен за дадена личност, която обсъждаш, то не очаквай от нас, да преподаваме уроци за умствено изостанали - не общата култура, а възпитанието и отношението на елементарно ниво ти куца. Честно  казано взех и да се замислям за причините, които са довели до дистанциране на сестра ти от подобна среда - и аз да съм, бих оставил в неведение бандата дебили, които ми се водят близки, относно моите лични интереси.

И съвсем не на последно - не съм учил право и не знам къде да проверя, но би трябвало да има закон, който да регламентира и разпореди, от кого, как и какви да са нужните грижи, които се полагат на такива специални случаи, каквито са болните от шизофрения. Което ме навежда на мисълта, че или плетеш някаква крайно глупава, и неспокосана лъжа, само и само, за да си ръсиш простотиите, или ти и още няколко роднини, сте за прокуратурата.

Каква прокуратура - ние се чудим какво да правим с шизофреничка -  фенка на бялото братство.    Напоследък сме я оставили на автопилот - да прави каквото желае и никой не смее дори и да и се скара...Нормално ли е да е така с години!?     Вашето учение за мен е абсурдно .  Включих се тук с идея за спор и диалог  -   а понеже съм безбожник ....си нямам с кого да споря.

Вашето учение за мен е абсурдно .

Виждаш ли как говориш безсмислици - първо казваш, че не си запознат с това учение, после казваш, че е абсурдно. Е как очакваш при такова арогантно и агресивно невежество, някой да води спор, а още повече пък диалог с теб - първо и най- напред, ти нямаш какво смислено да кажеш, все едно някой, който не е виждал компютър през живота си, да обсъжда програмиране със специалист във сферата и да му налива акъл ...... е няма как да стане, просто няма мегдан.

Каква прокуратура - ние се чудим какво да правим с шизофреничка -  фенка на бялото братство.    Напоследък сме я оставили на автопилот - да прави каквото желае и никой не смее дори и да и се скара...Нормално ли е да е така с години!?     Вашето учение за мен е абсурдно .  Включих се тук с идея за спор и диалог  -   а понеже съм безбожник ....си нямам с кого да споря.

Бялото братство няма нищо общо с ничия шизофрения.

Впрочем, сестра ти има ли поставена диагноза от лекар или ти я определяш като такава?

Самото бяло братство е шизофрения   .Според мен.   Хвърлям тежка ръкавица - ами опровергайте ме !   

Може да се води дискусия по определени възгледи на едно или друго учение. За да хвърлиш ръкавица е необходимо да зададеш конкретен въпрос, засягаш даден възглед от учението. Такъв не виждам.

Самото бяло братство е шизофрения   .Според мен.   Хвърлям тежка ръкавица - ами опровергайте ме !   

Не отговори на въпроса ми, дали диагнозата на сестра ти е поставена от лекар?

Между другото, никой не знае какво е шизофренията, камо ли да я излекуват. С въпроса си дали е нещо нормално и нормално ли е сестра Ви да е така от години, по-нормално е да се обърнете към доктор психиатър, а не към случайни хора във форум, които даже не са дъновисти.

Налудностите са на всякаква почва, но причините не са външни. Ето например, може да стои някой срещу мен и да ми говори много тихо и със значение и блясък в очите, че е генерален секретар на ЦК на БКП. А за мен да е очевидно, че не е той, нито такъв (понеже Първия си е на мястото още). Следва ли да обвиня БКП или атеизма въобще като явление за състоянието му? Е, знам, че според някои може, но не точно политико-идеологическата шизофрения визирам.

Във времената на соца религиозните вярвания са смятани за психични отклонения. Тия дни пък мернах някаква статия със заглавие "Атеизмът е психично отклонение" или нещо подобно. Но не я погледнах, само това ми липсва да чета...

Не отговори на въпроса ми, дали диагнозата на сестра ти е поставена от лекар?

Казал е по-напред, че била с такава диагноза отдавна.

Казал е по-напред, че била с такава диагноза отдавна.

Каза, и точно по тази причина ми се струва доста странно, жена с нейната професия да откаже да пие лекарствата си.

Каза, и точно по тази причина ми се струва доста странно, жена с нейната професия да откаже да пие лекарствата си.

Не и е за първи път.  Пак е изчезнала на някакъв уж семинар тези дни и е изключила телефона си.   Съпругът и днес ми каза - не зная нищо, не ме питай, разбери се със сестра си.  Как да се разбера?    Та тя е напълно е  игнорирала най-близките си хора...  Сектата и е по-близка - вече не зная дори за коя става въпрос- защото те са няколко.    Бялото братство колко пъти се е роило?     

Не и е за първи път.  Пак е изчезнала на някакъв уж семинар тези дни и е изключила телефона си.   Съпругът и днес ми каза - не зная нищо, не ме питай, разбери се със сестра си.  Как да се разбера?    Та тя е напълно е  игнорирала най-близките си хора...  Сектата и е по-близка - вече не зная дори за коя става въпрос- защото те са няколко.    Бялото братство колко пъти се е роило?     

Можеш да бъдеш сигурен, че не се касае за Бялото братство, основано от Петър Дънов.

Прегледай темата за опасните секти, може би там ще откриеш с какви хора се е свързала сестра ти.

Малко извън темата:    

В темата за психология може да намерите някой психолог, който да разясни какво е шизофрения. В интернет също има материали, ама там не е сигурно на какво точно ще попаднете.

Ако даден човек е болен от шизофрения, то диагнозата трябва да е поставена от лекар(психиатър/психолог). Лицето трябва да се води на отчет, ама дали се прави не се знае. Нали се оплакваха, че няма единна база данни на болните с психични заболявания. Би трябвало да има и издаден ТЕЛК с процент нетрудоспособност.

Ако болният от шизофрения не е поставен под запрещение(пълно), то той може да прави каквото си пожелае - напълно свободен е както и всеки друг. Може да реши да посещава дневен център, където да му се намират разни занимания, за да не върши глупости. Може да ходи и на работа като напълно нормален(психично здрав). По собствено желание може да реши да постъпи в Дом за психично болни или в Защитено жилище за психично болни. Но всичко това е по собствено желание. Роднините/близките могат да поискат от съда да постави болният от шизофрения под запрещение, след което назначения попечител/настойник разполага с имуществото и личните парични средства на подопечният му. В такъв случай попечителят/настойникът може да изпрати болния от шизофрения в дом или защитено жилище.

В последните години тенденцията е да се закриват всички домове за психично болни и болните да се настаняват в Защитени жилища - нареждане от ЕС. Проблема е, че при постъпване в защитено жилище, потребителя на услугата(психично болният) и предоставящия услугата сключват договор за една година. След тази година психично болният е свободен да напусне защитеното жилище. Сещате се какво означава това...

Шизофренията се обостря при резките промени на времето(най-вече температурата). Ако не се приемат назначените лекарства проблемите се задълбочават. Но това е нещо, което всеки близък на психично болен трябва да знае.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

И аз да вкарам малко оф топик....Ако искате да разберете болестта шизофрения  ,силно препоръчвам романа “Където луната я няма“ .Главният герой е точно болен от коварната болест,и се вижда през неговите очи(сиреч писателските,писателят (Нейтън Файлър) е работил в дом за хора с психични заболявания,и има опит с такива хора)

Относно Братството....Когато в България споменеш ,че си член на секта (не говоря от опит,просто наблюдение) те гледат едва ли не като луд.Мислят си,че си като Том Круз ,за който са чели как му крадат парите в жълти вестници и сайтове....Не мога да кажа,дали Братството се занимава с такива неща,не съм член.Когато човек най-малкото отвори в Гугъл му излизат неща за любов,бог и т.н.Дали са верни - Не мога да кажа.Мога да кажа,че Дънов и учението му са световно известни(започнали са с господин Кръстников,но се разделят поради противоречия),много хора са Дъновисти,и за първи път чувам такова нещо

Факт е,че е пълно с много опасни секти.Наистина много.Трябва да бъдем много бдителни,защото ако човек им повярва ,става лесен за управление.

Диктовки, дадени от Възнесените Владици чрез посланика на Великото
Бяло Братство Татяна Микушина.     С това тайно от близките си напоследък се занимава сестра ми.    Колко такива шизофренични братства съществуват?   Днес някъде четох, че и самият Дънов е бил шизофреник.  Вярно ли е това?

......

Тъй като не ги знам, рекох да проверя и никаква информация не намирам в официалния им сайт за Микушина, нито някаква връзка с бялото братство. Само към някакъв сайт - сириус ала бала.

Пак казвам - не знам, може и да е от тях, но някак странно ми изглежда.

Диктовки, дадени от Възнесените Владици чрез посланика на Великото

Бяло Братство Татяна Микушина.     С това тайно от близките си напоследък се занимава сестра ми.    Колко такива шизофренични братства съществуват?   Днес някъде четох, че и самият Дънов е бил шизофреник.  Вярно ли е това?

Връзката с П. Дънов е точно никаква. "Бяло Братство" е име, което се използва от много учения, често без връзка по между им. Името става популярно от Блаватска. Микушина не е точно човек който бих препоръчал да се чете, но особено голяма опасност не виждам.

А всъщност поради що смяташ, че сестра ти е при дъновистите, сигурен ли си в това - да не е в някоя друга секта и да ги бъркаш?

За мен Дънов и Татяна Микушина са все от някакви шизофренични секти на антихристияни и не ми е до това да търся разлики или прилики между тях.  Преди години тя бе при дъновистите - нямам мнение що за еволюция е преживяла.   Никога досега не съм се интересувал от секти и не зная колко са те.  Като атеист  не възприемам  равноправно секти и християни - просто въобще не им вярвам...

Като атеист  не възприемам  равноправно секти и християни - просто въобще не им вярвам...

Като атеист би трябвало еднакво да не възприемаш и двете. Сега ще ти кажа една тайна: ако ти беше дъновист, а сестра ти атеистка, ти пак щеше да се жалваш из форумите, защото сестра ти не мисли като теб. Ако продължаваш да подхранваш мисли в тази посока, накрая ти може да се окажеш за психиатър. Просто остави сестра си и си гледай живота.

Живея на 200 метра от градинката с гроба на Дънов. Преди малко минах от там, прекрасна е! Има поне 2-3 000 рози. Уханието се носи над цялата улица. На гроба му има камък на който пише: "В изпълнение на волята на Бог, е силата на човешката душа", да, има и пентаграм с единия връх насочен нагоре. Пийнах вода от чешмата с три чучура с издълбан надпис: "Бог е любов".

Не съм дъновист, но знам, че са абсолютно против самоубийството, то било ЕДИНСТВЕНИЯ непростим грях и абсолютно правило за тях е да не взимат никакви пари за каквото и да било.

Като атеист би трябвало еднакво да не възприемаш и двете. Сега ще ти кажа една тайна: ако ти беше дъновист, а сестра ти атеистка, ти пак щеше да се жалваш из форумите, защото сестра ти не мисли като теб. Ако продължаваш да подхранваш мисли в тази посока, накрая ти може да се окажеш за психиатър. Просто остави сестра си и си гледай живота.

Дънов не е създал никакво опасно антихристиянско учение. Учението му е опасно само за последователите му. По своята теологична същност писанията му са глупости без край, писания на човек с определени проблеми, които се оправят по психиатричните заведения и не може да представлява опастност за когото и да било извън следовниците му. Самото занимаване с това учение носи опасността само от загубено с глупости време.  Който иска да се запознае с учението на Дънов, може да се свърже със специалистите по въпроса, Адрес: Психиатричен дом - Карлуково, втори етаж, стаите между тези на Наполеон и Клеопатра.    Смешно и жалко. 

Редактирано от attj (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.