Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Няма значение дали са бели братя, будисти, атеисти или др. Ти не искаш да станеш като тях. Те не искат да бъдат като теб. Всичко би трябвало да е ок. Но не е. Колко силно желаеш да не бъдеш като тях? Подобно отрицателно формулирано желание е много вредно за теб самия. То акумулира голямо количество емоционална енергия, която след като не е насочена към нищо градивно се връща обратно към теб. А ти не знаеш какво да я правиш. Формулирай си желанията в положителна форма и спри да подхранващ тези, които са отрицателно формулирани.

Всичко се променя във всеки един момент. Ако не съумееш в този миг да вкараш положителна мисъл, емоция, пропускаш - тогава как можеш да очакваш бъдещето ти да е положително, ако не си посял семето на положителната мисъл точно в този определен момент?

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

На белите братя и сестри им е все едно какъв си. В общия случай, с каквото отношение подхождаш към другите, такова и получаваш отсреща. Няма значение дали са бели братя, будисти, атеисти или др. Ти не искаш да станеш като тях. Те не искат да бъдат като теб. Всичко би трябвало да е ок. Но не е. Колко силно желаеш да не бъдеш като тях? Подобно отрицателно формулирано желание е много вредно за теб самия. То акумулира голямо количество емоционална енергия, която след като не е насочена към нищо градивно се връща обратно към теб. А ти не знаеш какво да я правиш. Формулирай си желанията в положителна форма и спри да подхранващ тези, които са отрицателно формулирани.

Недейте с излишна и ненужна поучителност спрямо непознати хора - особено при пълна неизвестност за нивото им на интелигентност и за личните им успехи.   Съветвайте по подобен начин децата си и дано те Ви разберат правилно...   На моите деца съм предоставил абсолютна свобода и не им досаждам с никакви теми за бели светлини, различни видове енергии и други подобни глупости... Искам те да се доказват самоуверено във всичко като родителите си и засега всичко е наред с тези неща.   Отрицателно формулиране има само спрямо лошо справящите се...

• 3 седмици по-късно...
21

МАЩЕРКА

................

Някои мислят, че Бог-Отец е най-силното същество, но се лъжат - Той е най-нежното, най-финото и най-деликатното Нещо. Затова гласът Му е най-тихият, най-слабият глас от всички. "Нещо" е единствената дума, която мога да употребя - няма друга. Най-страхливите, най-пропадналите, които не могат да признаят Единството на световете открито, все пак се изказват понякога: "Има Нещо! ..." - Повече Незнайният не иска. Това е достатъчно, за да съхрани животът и човешкия им облик. Останалите, които не признават Космичното Присъствие, са подложени на самоизтребление и обезобразяване.

http://neobyatnotogovori.blogspot.bg/2011/03/01819840409.html

• 2 седмици по-късно...

ПРИКАЗКИ ЗА ЦВЕТЯТА ми изглеждат като четиво за сектанти...  Непрепоръчителни глупости. 

• 4 седмици по-късно...
Вашата душа е нещо велико и следователно ние сега градим тия малки храмчета, в които душата ще се смали. Туй вечното, Безграничното тъй ще се смали, че да влезе в този малък храм на Любовта. Душата знае закона на смаляването, тази малка душа може да стане гранична и безгранична в едно и също време. За Бога колкото е лесно да бъде безграничен и безконечен, толкова е лесно да стане граничен и конечен, заради нас. Когато ми кажат, че едно същество е конечно, много нещо разбирам – аз разбирам, че величието, Интелигентността и Любовта на Бога са толкова големи, че Той се смалява в туй малко същество, за да опита всички негови радости и скърби, да го повдигне, за да разбере то величието Му. Туй е най-великото, най-чудното в Бога. Туй разбирам Бог, този Господ ви препоръчвам – Господ, който може да слезе до вашия уровен, оттам да ви повдигне и да ви направи като Себе Си. В какво? – Да бъдете като Него силни, да разберете живота на другите същества и да повдигнете и тях. Това е учението, което Христос е учил.

Природни методи

• 2 седмици по-късно...

Ще се моля за вас!

Дано Бог да е милостив към последователите на това учение!

преди 8 часа, Logoc написа:

Ще се моля за вас!

Дано Бог да е милостив към последователите на това учение!

Награда ли очакваш?

Очаквам  да измоля от Бога да ви покаже истината.

Защото е писано:

Евангелие според Матей, глава 21, стих 22

22 И всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите.

преди 7 часа, Logoc написа:

Очаквам  да измоля от Бога да ви покаже истината.

Защото е писано:

Евангелие според Матей, глава 21, стих 22

22 И всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите.

Ами, моли се! Ама сега да не се бориш да изпъкнеш, колко си загрижен и благонравен, изтъкан от добродетели. Защото туй е суета. Суета на суетите и бездънна яма с гьол, повсеместище на тлак и тиня, та пази се да се не оцапаш.

Верен и Истинен падни в краката на Господа и излей красотата на душата , дарувай сладките си плодове, сподели ги через Господа със всички твои братя… И който умее да благодари ще те изпълни с благодат. И в блажено смирение ще литнат мислите ти до предела на вселената, и ще познаеш Господа в Славата и величието Му. Защото , блажени са кротките и смирените , в които няма ни грях, ни укор, и чистите са по душа, ум и сърце. И те ще наследят земята.

А ако се чувстваш оскъден от мъдрост, моли се на Господа, който не укорява никой, и щедро дава, и ще ти придаде. И ти в преизобилието си ще осветиш низшите духом, и ще изгрее мъдростта ти като зора. И ще знаеш как да отговаряш всякому едно му, изкупувайки времето.

• 2 месеца по-късно...

"В света има един закон: Ако ти се присмееш на някой човек за някой негов недъг, този недъг ще те постигне. Същият закон важи и за добродетелта. Ако ти срещнеш някоя добродетел, някое изкуство и му се зарадваш, това ще те постигне. Трябва да се зарадваш за хубавите работи, за да ти дойдат. Това го наричаме любов. Ако се зарадваш за благото, което има някой човек, това благо ще дойде в тебе. Да се радваш на благото, което хората имат, това значи да се радваш на Бога, който се проявява в тоя човек. Ако този човек е умен, той е проява на Бога. Ако този човек е добър, той е проявление на Бога. Ако този човек е силен, този човек е проявление на Бога. И ако ние можем да се радваме на проявлението на Бога, който се проявява навсякъде, ние можем да постигнем всичко онова, което Бог е определил за нас."

(Беинса Дуно)

• 2 седмици по-късно...

Беинса Дуно е бил болен човек - шизофреник и психопат.  При липсата на бог всичките му брътвежи на Дънов са реални абсолютни безсмислици.   ""Трябва да се зарадваш за хубавите работи, за да ти дойдат.""""  Уникално глупаво е това. Предпочитам да им се радвам след като съм ги постигнал.

на ‎2‎/‎25‎/‎2016 at 8:56, attj написа:

Беинса Дуно е бил болен човек - шизофреник и психопат. 

Колкото си прав толко да си здрав.

Стойте далеч от онзи, с когото сте в дисхармония.

Не се стремете вълка да направите овца, с нищо не можете да го укротите.

Не топлете змията в пазвата си, защото ще се обърне и ще ви ухапе.

Б.Дуно

Космическа стълба на реалността

Материята е кондензирана енергия.

Енергията е кондензирана светлина.

Светлината е кондензирана мисъл.

Мисълта е кондензирана любов.

Любовта е плод на Духа.

А Духът е първичната проява на Бога.

Бог е изявление на абсолютното, непроявеното.

Бог е върховната сила, корона, която почива върху неизменната мъдрост и интелигентност. В Него е всичкото благоволение и справедливост, които са образ на красотата. В него е добродетелта и предвечното спокойствие. Бог е любов, която е над всяко същество; тайна, която е над всяка наука; промисъл, който превишава всеки разум; съвършенство, което надминава всяко понятие. А Духът и материята са два полюса на една и съща същност.

Из „Молитвена хранилница“.

• 2 седмици по-късно...

Цял ден си мисля върху това, което е казал Учителя за религиите, които са напълно несъвместими с християнството.

Моля, някой който познава добре Учението да сподели точния цитат.

Благодаря!

на 2.03.2016 г. at 22:58, mecholari написа:

Колкото си прав толко да си здрав.

Не се хабете безсмислено и по идиотски начини - не вярвам на нищо от глупостите на бялото братство и Ви  пожелавам да Ви се върне акъла в обсебените от заблуди глави!  Бъдете здрави!

преди 1 час, Мойра написа:

Цял ден си мисля върху това, което е казал Учителя за религиите, които са напълно несъвместими с християнството.

Моля, някой който познава добре Учението да сподели точния цитат.

Благодаря!

Не е точно, за което питаш, но все пак ще си позволя да си избера и копирам някои цитати:

"Казвам: Краят на духовния живот е религиозният. Значи, ако мислите, че сте много религиозен, вие сте в края на вашия духовен живот, т.е. намирате се в низходяща степен на вашето развитие. Тогава вие ставате религиозен човек. Що е религия? Религията е мъртва черупка, в която влизат само тия хора, които нямат какво да правят. Те вярват във формите на нещата. Казвате: Защо хората бягат от черквите? Не вярват ли в Бога? Питам: Нима хората непроменено трябва да седят в черквите? Преди всичко черквата не е създадена за душата. Тя не може да служи на душата. Ако, наистина, черквата е необходимост за душата, питам: Коя беше първата черква, в която се молеше Адам? Можете ли да кажете, дали тя беше православна, евангелска, католическа, теософска или друга някаква?" (Кротките)

"В Евангелието не се говори за отделните държави. Всяка държава е една фирма. Който злоупотреби с тази фирма, ще бъде наказан и лишен от правата, които тя дава на своите членове. Ако всички членове злоупотребяват, фирмата престава да съществува. Казано е, обаче, в Евангелието: „Ако един народ не служи на Бога, ще бъде заличен от Неговата книга“. Този закон се отнася както към народите, така и към отделните индивиди." (Лозата и пръчките)

"Днес човечеството не се нуждае от религии, то не се нуждае и от храмове. Ако е въпрос за храм, по-хубав храм от небето няма. Дигни очите си нагоре към небето, погледни звездите и кажи: Господи, благодаря Ти за всичко, което Си създал! Ако и след това искаш нещо хубаво, обърни внимание на буболечиците, на птичките, на растенията, на чистите кристални извори и нека в тебе се зароди велико вътрешно желание да се позанимаеш с тях, да научиш, защо са създадени те. От всичко това ти трябва да изпиташ красив трепет на своята душа." (Влизане)

"Всеки един народ иска да има еднаква религия, християнска религия. В България искат православието да бъде само, християнството не е православие. Православието, това е гръцка измислица. Католицизмът, това е католическа измислица. Християнството е наука за побратимяването на народите. Господарите да се обхождат добре със слугите си, не само да считат, че Христос е бил голям герой." (Ще ви се изявя)

"Сега мнозина посещават всичките църкви: и евангелската, и православната, католишката, мохамеданската църква. Но съвременната религия се намира още в предверието на храма. Ние гледаме само външната страна. Казвате: „Той е евангелист“. В какво се състои това? Вярва ли в евангелието? – „Вярва, евангелист е.“ Но вярването в евангелието не прави човека евангелист. „Ама той е православен, вярва в православието.“ Но вярването в православието не прави човека православен. „Той е мохамеданин“, но вярването в Мохамед не прави човека мохамеданин. Когато това, Божественото, в нас почне да се проявява не само по форма, но и по съдържание и по смисъл, тогава ние почваме да разбираме какво нещо е Божествената Любов. Когато ние почувстваме това състояние, всеки страх ще изчезне у нас в този свят и ще затрептят ония вибрации, които досега вие не сте чувствали, и във вас ще се създаде най-прозорливият, най-ясният ум." (Слушайте Него)

"Вие трябва да се освободите от ограничените възгледи на хората. Ако някой православен ме попита в какво седи православието, ще му кажа, че за да бъде православен, той трябва да вярва в догмите на православната църква, да почита иконите и църквата. Ако някой католик ме пита в какво седи католицизмът, ще му кажа, че за да бъде добър католик, той трябва да вярва във всичко онова, което католическата вяра проповядва. Ако някой евангелист ме пита в какво седи евангелизмът, ще му кажа, че за да бъде добър евангелист, той трябва да изпълни всичко онова, което Евангелието препоръчва. Ако някой будист ме пита какво трябва да прави, ще му кажа, че той трябва да изпълни всичко онова, което Буда е проповядвал. Ако мохамеданин ме пита какво трябва да прави, за да бъде добър мохамеданин, ще му кажа, че трябва да изпълни всичко онова, което Мохамед на времето си е казал. Обаче това са частични положения в живота. Ако някой от вас ме пита какво трябва да прави, ще му кажа: Ти не трябва да правиш нищо от това, което досега казах на другите. Защо? Защото природата не обича еднообразието, тя всеки ден иска от човека нещо ново.

Вие търсите новото, а живеете по стар начин. Сега аз мога да ви кажа, че тъй, както проповядва един православен свещеник, прав е той. Както проповядва един евангелски проповедник, прав е той. Както католическият проповедник проповядва, и той е прав. И будистът е прав в това, което изповядва и проповядва.

Но като дойдем до новото, там няма да се проповядва нищо от това, което православните, евангелистите, католиците, будистите или мохамеданите проповядват. Сега, като проповядвам, аз не искам да проповядвам това, което другите учат. Аз не искам да влизам в чужда територия. Аз съм човек на свободата. Обаче ако вляза в една православна църква, аз ще проповядвам така, както там проповядват. Тогава ще бъда правоверен. Тогава няма да казвам, че не трябва да вярвате в това, което свещениците учат." (Виделината и тъмнината)

преди 3 часа, Мойра написа:

Всъщност тя и неговата религия се разминава с християнството. Според стандартните определения за термина "бялото братство" е абсолютна секта.

Всеки път, като чета Дънов, се убеждавам, че не е един. Няколко са и точно този никак не го понасям. Тук е подбран Спекуланта, използващ невежеството на хората. Нямало да се проповядва нищо като в православието, католицизма, будизма... а какво друго тогава по същество ще се проповядва в каквото там розово бъдеще обещава (то, разбира се, ще се появи от само себе си, докато спим и го чакаме), щом самият той  като дипломиран богослов почти същите неща проповядва на паството си. Само когато стане въпрос за църквата, изведнъж си показва рогата и плюе жлъч. Баща му е бил православен свещеник, ако не греша.

ОСИЯНИЯ ЗА ХРИСТОС

http://neobyatnotogovori.blogspot.bg/2011/03/05719840915.html

................................................................

На тази планета съм слизал най-първо като Полукс. Това вече съм ви го казвал. Тогава дойдох с мисията на маг, оживяващ умственото тяло на народите. Рама беше също Христова изява, но с профила на Рóа - първото лице на Духа Святий, като Водител. Кришна съм пак Аз; Христос, в профила на Мелý - Бащата и Майката, Жената и Мъжа; Орфей и Христос едно са; едно са Заратýстра и Христос, Хермес Трисмегист и Христос, Преславският Князи Христос, Беинсá Дуно3 и Христос; Буда, Мохамед4 и още хиляди Мои неизвестни лица и подвизи, едно от които блести с неувяхваща слава през миналия век във Франция5. Не забелязвате ли как "р"-то се повтаря навсякъде? - поне в едно от известните или мистичните Ми имена?

Аз управлявам изявеното Битие чрез хипервселената и затова "р"-то и "х"-то са неотменен атрибут на Моите вибрации. "Р"-то привежда в трепет вселената, а "Х"-то пропуща интензивно творческия импулс на тотвселената между бреговете на ултравселената и супервселената. Най-точното Ми кабалистично название, освен ЕЛМА, не е Христос, а Хрис-Тот - нещо, което, мисля, че е излишно да коментирам. Иисус е номофон на супервселената, а Хрис-Тот - на единството между вселената, ултравселената, хипервселената, ясновселената и тотвселената.

Който следи внимателно Приказките, Лекциите, Осиянията, Посланията и "Астролония Холизатика", ще Ме разбере. Номофоните Ми през всички векове се събраха най-съвършено в името Иисус Христос. Оттогава насам няма име, освен ЕЛМА, което да е толкова съвършено. Има, впрочем, едно, което можете да откриете и анализирате по подобен начин. Аз обаче тепърва ще има да ви говоря за смисъла на звуците и азбуките. Много Съм ви говорил, още ще ви кажа.

Радвайте се - от днес ще ви говоря за Себе си - т.е. за Новото идване на Христа.

• 2 седмици по-късно...
Животът е предопределен не фатално, но има ред причини, които
предопределят съдбините на хората и нашия живот. 50% сме фактори
на нашата съдба, а има други 50% фактори, които регулират живота ни.
Върху нашия живот оказват влияние 50% - съдбата, 25% - ние самите
и 25% - обществото.
120-38
Човешкият живот се обуславя от законите, в които Бог го е поста­
вил.
49-61
Бог е създал един разумен свят, но вие не сте вървели правилно,
вследствие на което носите последствията на вашия изопачен живот.
136-23
Съдба има за онези, които вървят в пътя на злото; обаче за пра­
ведния няма съдба. В света има закон за съдене на грешните, но не и
за праведните.
134-24
Всичко, което става в живота ви, то е определено, то е наредено,
създадено за вас.
122-108
Произволно нещо ли е съдбата? - Съдбата не е произволна, но е
строга, а понякога и безпощадна. Когато човек нарушава Божествени­
те закони, съдбата го преследва до девети род. Тя иска да му даде
добър урок, да го научи, как да постъпва с великите закони на Битието.
Временно тя може да отложи урока, който е предвиждала за даден
човек, но никога няма да го забрави. Гледате някой човек учи, занима­
ва се и тъкмо се готви да заеме някоя добра служба, съдбата излиза
срещу него и му препятства. За да успее в предприятията си, човек
10
трябва да се обърне към съдбата си с молба да не го преследва, като
обещае, че ще работи съзнателно, да изправи погрешките си. Иначе,
каквото и да прави, все няма да успява. Колко художници има в света,
картините на които стоят не продадени. Колко музиканти има в света,
които няма на кого да свирят. Колко поети и писатели има в света, чиито
произведения не се оценяват. Защо? - Защото съдбата ги преследва.
53-304
Едно трябва да знаят хората: Бог определя съдбата на хората -
никой друг. При това, съдбата на хората не е нещо фатално. Тя се опре­
деля според техните мисли, чувства и постъпки. Следователно никой
не е в сила да избави човека от собствената му съдба. Ако има някой,
който може да му помогне, това е той самия. Как? - Като измени мис­
лите, чувствата и постъпките си, едновременно с това и Бог ще измени
своите решения към него.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Сестра ми с години не може да ми разясни защо и с какво .... този психопат трябва да ме интригува и да ми е интересен...

преди 27 минути, Aumi написа:

Едно трябва да знаят хората: Бог определя съдбата на хората -

никой друг. 

преди 27 минути, Aumi написа:

При това, съдбата на хората не е нещо фатално. Тя се опре­

деля според техните мисли, чувства и постъпки.

Тези две твърдения, които са изказани последователно в един и същ абзац от текста са напълно несъвместими логически. Просто ги прочетете внимателно и помислете мъничко. ;)

преди 20 минути, scepsis108 написа:

Тези две твърдения, които са изказани последователно в един и същ абзац от текста са напълно несъвместими логически. Просто ги прочетете внимателно и помислете мъничко. ;)

Прав си, няма логика.

Като че ли "възмездие" е подходящата дума, а не "съдба"?

Цитат
136-23
Съдба има за онези, които вървят в пътя на злото; обаче за пра­
ведния няма съдба. В света има закон за съдене на грешните, но не и
за праведните.

Но и тази дума май не е точната...

Редактирано от Мойра
допълване (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.