Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Бог липсва - няма и не съществува такъв като  Христос, аллах, Буда и т.н,, който да ги приласкае, утеши, да ги изпълни с чисти мисли и добри чувства, с толерантност.  И какво правят тогава белите братя и сестри?  

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Ходи напиши в темата "Юдеизъм", че няма Господ, и тези, които говорят за Него са психопати-полуидиоти, и са хахо. Свърши ми тази работа, за да видя дали има двоен стандарт, в отношението на между модераторите и потреителите, дали на някой модератор не му харесва отношението ти към мене и тази тема.

Юдеизмът също е свързан с вярата в един Бог. Когато обаче такъв няма - какво правят заблудените напразно и безсмислено вярващи хора?   Не формирам особено отношение. Просто ме дразни всичко, което е лишено от логика и здрав смисъл.  Според мен не са добре психически хора, които се занимават с безсмислени неща.  Пожелавам им да харчат времето и енергията си за полезни и приятни занимания.

преди 1 час, attj написа:

Просто ме дразни всичко, което е лишено от логика и здрав смисъл.  Според мен не са добре психически хора, които се занимават с безсмислени неща.

Не си съвсем прав ! Не са безсмислени !

Всеки Човек , без изключение има нужда от Вяра , с която да си обяснява необяснимото (незнанието). Две са възможните средства . Лесното е с религията , трудното е с науката.....Най-общо казано :

" ....И Бог създаде човека...." и/или "....И Човек създаде бог....". Това обхваща всичко - както знанието , така и незнанието ! Става обяснимо !...:D

Тук "царства" ІІ-ри Закон на Живото : " Постигане на максимален резултат с минимум вложени усилия " - казано просто Мързел ! ......В случая е много по-лесно да се папагалят готови формули от колкото да се мисли за тяхната същност....

Т.е. като помислиш , няма нужда да се дразниш ! Така ни е дадено ! От там нататък - кой , каквото и колкото - толкова !.....:D

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сигурно си прав.  Обаче и аз не желая постоянно да съм като сред множество папагали.  

преди 37 минути, attj написа:

Сигурно си прав.  Обаче и аз не желая постоянно да съм като сред множество папагали.  

Добре де ! Другите какво ти пречат ? Така или иначе , ако те не желаят няма как да ги промениш ! А в същност те и не могат да го сторят....То е все едно да се дразниш от това , че кучето не може снася яйца , ами само лае ....., но пък пази кокошкарника....Трябва ли това да те дразни ? :D

Добрият стопанин отглежда всичко и се ползва от него ! :D

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Попитали Учителя : Ако има Бог , защо не го виждаме? А той отговорил ПРОСТИЧКО! Нима картината може да види Художника!

Най-известният българин е Учителя! Левски и Ботев са нашия пример ,но по света кой ги знае? Стойчков сега е известен , но след 50 -100 години ,кой ще го знае? А вече толкова години  хора по света идват на  Рила за да се отблагодарят на този свят човек  за това ,че им е дал познание!

Какво познание да очаквам от някакъв сектант?   Вашият Учител е много заблуден човек и псевдодоктор. Неуместни са сравненията с Левски и с Ботев...  И не ми се коментира ненужна психическа обремененост.  А каква е реалната полза от заблудите и на бялото братство?  Вие сте сбирщина на ""заблудени папагали"".   Бъдете здрави и Ви желая да цените стойностното и да го постигате лично без да очаквате то да Ви падне само като от небето....   Само защото Дънов така Ви е излъгал...Не зная защо като мен не подлагате на съмнение абсолютно всичко?    Тъпи ли сте, прости ли сте.... или Ви е толкова акъла? 

Като бях седми, осми клас, завършвах училище с пълно отличие. Но се наложи да кандидатствам в един ТМЕТ и като неуверен в знанията си по математика, тръгнах на курс организиран от тамошните преподаватели. И съответно питах за всичко, което ми е неясно. И имаше някои, които ми се смееха, подиграваха се, все едно много знаят и разбират, а аз бях глупака и олигофрена. Но когато дойде изпитната сесия, изкарах отличен и бях пръв по успех. Влязох с най-високия бал. Съответно завърших с пълно отличие. Но нямах пари да уча и се отказах от това да следвам висше. И един ден ме срещна най-строгия и уважаван преподавател и ме попита: „Айде, завърши ли, има свободно място за учител“. Значи, той ме беше преценил. Тогава се сетих неговите думи :“В България в момента не е на ниво развитието на електрониката, а ние сме традиционно силни в силовата електротехника“. И заради него кандидатствах в ТУ София, специалност „електротехника“. Сам се издържах и изучих, например взел съм си изпитите по 5 висши математики. И в този форум доживях да ме попитат, „знаеш ли, или вярваш, че 2+2=4“. И сега същите ми говорят за наука.

Чудно ми е обаче нещо, примерно ,работил съм по специалността а сега не работя, каква работа ми вършат всичките тези знания? Ами на вас вашите? Когато всичко свърши, и застанете пред Бога, и ви заизпитва, кое е важното? Направили ли сте нещо за Него? Сега се хилите и подигравате и правите другите глупаци, тогава вие какви ще сте, на какви ще се направите?

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

преди 10 часа, Only Fools and Horses написа:

Той съществува!Ето ти доказателство:https://chitanka.info/text/32256-bosyt

Нямам достъп с пет браузъра до този линк.  Защитата ми по компютърна сигурност е на световно ниво и също се подиграва на Вашите глупости.  Аз също съм инженер - обаче по убеждения и от поколения атеист....Двете ми баби така са ме възпитали преди около половин век.Те никакви висши математики не са изучавали. Благодарен съм им за здравата народна логика, на която са ме научили.  

Редактирано от attj (преглед на промените)

преди 53 минути, attj написа:

Нямам достъп с пет браузъра до този линк.  Защитата ми по компютърна сигурност е на световно ниво и също се подиграва на Вашите глупости.  Аз също съм инженер - обаче по убеждения и от поколения атеист....Двете ми баби така са ме възпитали преди около половин век.Те никакви висши математики не са изучавали. Благодарен съм им за здравата народна логика, на която са ме научили.  

Не можеш да отвориш линка?Жалко,защото това е Уди Алън.Той има много "сериозно" отношение към Бог!Поне щеше да се посмееш,но компютърната сигурност е важно нещо.

А,и аз не съм инженер.

И не ме слагай във "Вашите глупости".

преди 4 часа, attj написа:

Това че си атеист въобще не повод за гордост! Няма да те обиждам както ти го правиш ,но ще те запитам : По света колко атеисти има - не вярвам да са повече от 10%, дори мисля , че са много  по-малко. Другите хора по света все вярват в някой техен БОГ, те според теб са тъпи, заблудени папагали и т.н. Ако хората по света не са вярващи мислиш ли , че света щеше да съществува. Няма по-лошо нещо  в света от ОБЕЗВЕРЕНИ ХОРА ,защото те нямат цености -хубави или лоши!

Защо мен никой за нищо не може да ме излъже?  Аз съм щастливо премерен човек в очакване на своите внучета.   Възпитавам двете си дъщери по начина по който двете ми баби мен са възпитавали. Вечна им памет - животът продължава...

на 28.06.2017 г. в 22:25, attj написа:

Защо мен никой за нищо не може да ме излъже?

Дали?

И не винаги излъгването идва от "другите'. Собствената версия на заблуда никой не нарича "лъжа".

А повторението за 'истините от двете баби" и как ти самия ще репликираш същия модел - само и само защото според заблудата ти "това е гаранция за щастието"... Интересно - щастието - като цел и смисъл на живота... но задължително през готов, утвърден и вече реализиран модел и начин - поне през очите на убедения в същото.

Интересно - дали ще го напишеш трети път - това за 'двете баби' и гарантираното щастие... И защо ли това повторение те избива точно в тая тема, толкова настойчиво...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

на 28.06.2017 г. в 22:25, attj написа:

Защо мен никой за нищо не може да ме излъже?  Аз съм щастливо премерен човек в очакване на своите внучета.   Възпитавам двете си дъщери по начина по който двете ми баби мен са възпитавали. Вечна им памет - животът продължава...

Защото, като се излъжеш сам и... вече всичко ти е истина.  :)

преди 11 часа, язе написа:

Да -това си е реално възможно, но това няма да ме прави бял брат.

на 6/28/2017 в 22:25, attj написа:

Не е страшно някой да те излъже, страшно е когато осъзнаеш, че винаги си лъгал себе си.

преди 5 минути, attj написа:

Да -това си е реално възможно, но това няма да ме прави бял брат.

Не бе пич, започваш с една от най- големите самозаблуди- че не можеш да бъдеш излъган. Затва го написах...

преди 14 часа, язе написа:

Изобщо, измислените неща най ощастливяват - това, което ти си измислиш в твойта си глава - никой друг не може да ти го даде. :D

преди 13 часа, Мойра написа:

Не е страшно някой да те излъже, страшно е когато осъзнаеш, че винаги си лъгал себе си.

Не е страшно, всъщност. Смешно е. 

преди 1 час, Мо_хи_ни написа:

Изобщо, измислените неща най ощастливяват - това, което ти си измислиш в твойта си глава - никой друг не може да ти го даде. :D

Aко искаш една работа да бъде свършена добре- свърши си я сам.  :D

БИБЛИЯ: "Не продължавайте да говорите горделиво; Да не излезе високомерие из устата ви! Защото Господ е Бог на /истинските/ знания и от НЕГО се претеглят делата." (1 Царе 2:3) : : БЕИНСА ДУНО: "В окултната наука има една голяма опасност. Вземѐте един художник или музикант, поет или философ или който и да е. Във всичките има едно чувство на САМОМНЕНИЕ. Той мисли, че това, което знае, го знае много добре."(2 май 1934, "Път за постижение") : : "Туй, което дава САМОМНЕНИЕТО, е опасно."(21 май 1933,"В правда и съдба")

7.7.2017
3:57 сутр.
Лекцията от този ден (нощ на Земята)

ЛЮБОВТА Е СИЛНА КАТО СМЪРТТА : : ПОГОВОРКАТА „БОГ ДА ТЕ УБИЕ” : : КАКВО Е, ВСЪЩНОСТ „МОНАХ” : : ЕСТЕСТВОТО НА МОНАДАТА : : ОТНОВО „ННН” (НАВЪНКА НИЩО НЯМА) : :
БОГ Е ОГЪН ПОЯЖДАЩ

От тази лекция не може да се предаде на земен език почти нищо. Сама по себе си, тя също е силна като Смъртта. Като изпепелен, всеки, който я чу и я чува, няма как да я предаде изцяло – водата е изтекла, водата е изпарена, водата я няма. Илюзиите не оцеляват.
Единственото, което може да се каже с човшки думи, е че Любовта е силна като Смъртта. Ти си ударен от гръм, удрен си смъртоносно от БОГА. Нищо повече не те интересува, не искаш нищо, не искаш да живееш, НЕ ЖИВЕЕШ. Разбираш ли? Ти вече не си в живовселената – Христовата вселена. Тя утвърждава ЖИВОТА, а Бог утвърждава СМЪРТТА. Удивително, нали?
Не че Синът Му Христос (както сте свикнали да Го наричате) не е също в Смъртта, колкото е силен и в Живота, обаче за Него Животът е нещо съвсем друго, напълно непонятно за вас. Бидейки Живот Със Всичка Сила по всички канали и мощности на Битието, Той е също и Смърт – Изпепеляване.
Поговорката „Бог да те убие” е клетва – най-страшната клетва в народа ни, но същевременно и мантра. Мантрата, която убива Смъртта, е Втората Мантра; първата е тази: „БОГ ДА МЕ УБИЕ”. Тази мантра, тази молитва, този импулс и това пожелание всъщност произлизат от НЕДРАТА НА МОНАДАТА и по същество представляват Завръщане – ЗОВ ЗА ЗАВРЪЩАНЕ. Разликата от самоубийците е много тънка и е само една: самоубиецът извършва големия грях да извърши това, което би трябвало БОГ да извърши с него: присвоява си това право, Божието право. Истинският самоубиец, Божият самоубиец, има право САМО ДА ПОЖЕЛАЕ ТОВА и да се надява БОГ ДА ГО УБИЕ, не сам той да посегне на себе си. Това той иска със всичка сила, понеже е разбрал веднъж завинаги, че НАВЪНКА НЯМА НИЩО – най-силната истина и действителност, която е всъщност Недействителност. Тя е единствена Недействителност, която е всъщност Действителност: БОЖЕСТВЕНА, БОЖИЯ действителност.
Всичкият вятър за „Братство”, щастие, глупости, дейности, сродни души, уреждане в смъртния и безсмъртния живот е всъщност вятър и мъгла - приятна илюзия с неприятни последствия. Те са приятни само за примамка, за да ни вкарат накрая в Смъртта: смъртта на илюзиите. Следва ГОЛЯМАТА Смърт: истинското щастие, истинското божествено и надбожествено блаженство.
Който разчита на нещо и някого да му даде живот със всичка сила, се е провалил. Няма смъртен или безсмъртен, който може да ни даде това истинско щастие, това блаженство: ДА НИ УБИЕ. Духът, монадата на човека и на всяко същество с монада е колкото жадна за живот, толкова жадна и за Смъртта, обаче Смърт, настъпила по волята на БОГА - нито миг, нито ФРАГРÒН по-ранно. Вие се самоубивате или изведнъж, или по-бавно, в продължение на това, което наричате „живот”. Жалкия ви „живот”!... Опитвате се да живеете, но това не е Живот в смисъла на Христос и в смисъла на главния копнеж на Христа: копнежът му да умре, да бъде убит от Бога. Това, именно, направи и прави Той всеки ден, всяка нощ - всеки миг от тъжния Си и блажен живот: жертва живота Си заради другите. Понеже тази жертва на кръста, тази велика епопея на Самотата е Възвръщане към Смъртта, възвръщане в Бога.
Ето защо, не допускайте свкверната мисъл, че монахът е нещо противно на Бога, извън Бога. Истинският монах не живее, не иска да живее, понеже няма нещо и някой, който може да му даде ПРЕЖИВЯВАНЕ СЪС ВСИЧКА СИЛА. Всички са заети с мисълта за себе си и мисълта за смъртните си приоритети. Това са мълнии, които ги изгарят изведнъж или на дребно – малко по малко, за да могат да оцелеят до великия миг на пожеланието „БОГ ДА МЕ УБИЕ”. Тази мантра, тази молитва е ЗАКОННА – не по-малко законна от „Отче наш”. В „Отче наш” наскоро отпадна частта „избавѝ ме от Лукаваго”, защото който пожелае Смъртта, той вече е избавен. Избавен е от лукавството да искаме нещо друго, освен да живеем силно, най-силно. Най-силният живот е Любов, но любов със всичка сила. Единствено Смъртта може да ни достатви това, след като няма някой и нещо извън нас, извън Бога, което да има тази сила. Духът, монадата, еднѝната на човека и божеството жадуват единствено това. Ето защо истинският Монах е верен на вика на монадата – Зов за завръщане. Ако има нещо в сродните души и в жаждата ни за братство, семейство, съобщност и пр., то не са удоволствията и подсигуряването, а надеждата да се усили този Зов за Завръщане. Колкото повече ни намагнитва другият да започнем да се завръщаме, толкова по е силен той във верността си към Бога. В този смисъл, поривите за живот и любов СЪС ВСИЧКА СИЛА са мислими и са законни, понеже всеки миг в Любовта – било сам, било с друг или с други, - е миг на ИЗПЕПЕЛЯВАНЕ СЪС ВСИЧКА СИЛА. Ако след този миг човек не е заспал като убит и е способен да мисли за нещо друго, да иска нещо друго, значи той не е попаднал в Смъртта, в Бога. ИМЕННО ТОВА Е ОГНЕНИЕ – ВСЕИЗГАРЯНЕТО. Всичко останало е кретане – жалко същестование по ръба на безсмислието, бързо и бавно гниене.
Божият монах обаче е сам, понеже от опит знае, че всичката патаклама за самоизяви, придобивки, притежания, Слово, Дело и пр. в повечето случаи са вятър и мъгла – хвърляне на прах в очите на Бога. Те са гниене и тщеславие.
Тук хвърлих камък дори върху Делото, Словото. Бихте го нарекли кощунство, но не е. На практика, Делото при повечето богове и ангели и при почти всички хора е пънене да се показват, да въздействат, да тикат съществата да правят нещо, което те сами не правят и не могат да направят. Мислят си, че правят нещо, но не го правят – и затова им е по-лесно да ръгат с остен другите. Така ПРАВЯТ ВПЕЧАТЛЕНИЕ. А Словото, приказките, книгите и лекциите които множите, та Бог да ги рине с лопата, са всщост само една КАНДАРМА, преливане от пусто в празно. Не че сам Бог не ви говори в Словото и чрез Словото, но то засега, както и през всички векове и години досега си остава само една КАНДАРМА. Никой се е стръкнал да излезе от дупката си и да тръгне след Бога. Никой не живее и не иска да живее със всичка сила, да умре с всичка сила, когато го удари БОГ. Бягате по допирателните, затова и се допирате до хора и неща, които не са Бог. Хората и нещата, които са БОГ, т.е. едно с Бога, живеят или поне искат да умрат или живеят СЪС ВСИЧКА СИЛА, не мижаво. Изразът „мижи да те лажем” - шопският израз - е нещото, което хора и ангели и даже много богове го извършват денонощно; боговете – само през деня. Те карат Бога да миже, да не ги гледа какво говорят и какво правят, за за могат да продължават да Го лъжат. Едни го правят, за да се самоизявават, с надеждата да бъдат НЕЩО, докато всъщност са НИЩО - въздух под налягане. Тъй, както ги гледате надути, то е от тяхната представа, че са ИМЕ – някакво глупаво име с умно или глупаво нещо, изписани отвънка на балона. Нялягането е сам Бог вътре в тях или Дявола, но те си представят, че са самите те, че самите те са се надули. Оливат се от мисъл за себе си и от мисълта как ги гледат дургите. Без Бога или дявола обаче те са смачкани – не представляват нищо. Ние с радваме на дявола и на дяволчетата, които им пукат балоните. Когато издишат, Бог се радва най-много.
Но Монахът, Божественият Монах, когато осъзнае всичко това, миг преди да е гръмнал е помолил Бог да му подпали самочувствието ИЗВЕДНЪЖ. Балонът му, че е нещо, че представлява нещо, когато се показва пред смъртни, да се подпали и да гръмне ИЗВЕДНЪЖ. Това е преживяване СЪС ВСИЧКА СИЛА, тъй като той се е омонашил именно поради това - след хора и ангели и половината богове няма преживяване със всичка сила. Всичко при тях е „мижи да те лажем”. Връщане вечер по дупките или оставане в лична дупка при някой, който също миже, за да лаже другия и себе си, че това е нещо, че това е „любов”.
И така, лекцията от тази нощ (вечен ден горе на небето и вечна нощ в ѝмума) не може да се предаде с със земни думи. Имаше и действие: един Доктор бе изобретил нещо, с което може да премахне болката от ГРЪМВАНЕТО. Гръмване ПРЕДСТОИ, предстои всеки момент; голямо количество хора и ангели вече са гръмнали и гърмят постоянно навсякъде, изпопукват и им изтича злината или мързелът, представата за „самоизява”, „значимост”, представата за „работа”, представата за „щастие”. Този Доктор – един добър приятел - тази нощ горе раздаде един елемент от изобретението си. Който е бил там, той ПРИДОБИ този елемент, за да не го боли, ако още не е гръмнал.
7.7.2017 г. 5:17:17 Григорий Ватан

• 5 седмици по-късно...

"Вие знаете онзи анекдот за щъркела и жабата?
Той е един окултен разказ. Минавал един разумен щъркел покрай едно блато. Щъркелът бил момък.
Той завел разговор с една мома жаба и започнал да ѝ разправя за техния свят, как се дига на високо в тези широки пространства; „И чудно ми е как седиш ти в туй блато“
– „Че нямам възможност, как, криле нямам“-отвърнала жабата.
„Лесно е, може да се качиш на гърба ми, аз ще те пренеса в тия новите места“. Качила се жабата на гърба на щъркела, дигнал я той много на високо, обаче, като не могла да издържи, паднала от там и се убила.
Значи жабата трябва да стои в условия при блатото.
Тя преждевременно излязла от блатото. Щъркелът ѝ говорил преждевременно за хубавите места. Та и в окултизма има такива съблазнителни места.
Не се качвайте на щъркелови криле! Туй, което за жабата е опасно, за щъркела е безопасно и обратно: туй, което за щъркела е опасно, за жабата е безопасно. Ако щъркелът беше се съгласил с жабата да влезе в блатото, щеше да се случи и с него същото."

Беинса Дуно "Възможности" 1922

преди 37 минути, Мойра написа:

Значи жабата трябва да стои в условия при блатото.

Тъй, като не се спазват мерките за безопасТност...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.