Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 29 минути, upili написа:

Най-близо като устройство с човека е прасето :D  Не се бъзикам, поинтересувай се. Сърце, вътрешни органи и т.н. Също така колкото и да не ви се вярва то е и много интелигентно. Едно от най-умните животни. Също можеш да провериш. А то е всеядно, като човека.

Има физиологически сходства , но не и достатъчно  развит мозък. Най-близко до човека като интелект и физиология е шимпанзето: живот в социална общност, средства за общуване, дори и външен вид. Не бъркай хитрината на прасето с интелекта на шимпанзето.

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 5 минути, izen написа:

Има физиологически сходства , но не и достатъчно  развит мозък. Най-близко до човека като интелект и физиология е шимпанзето: живот в социална общност, средства за общуване, дори и външен вид. Не бъркай хитрината на прасето с интелекта на шимпанзето.

Не съм казал хитрина, а интелект. Прасето е доказано много по-умно от кучето и е едно от най-умните животни. И също така доказано не е веган, а всеядно. Хайде провери и после ще говорим за прасето и човека. Ако не вярваш на мен питай жените- 90% ще ти кажат, че всички мъже са прасета, а не шимпанзета :D

Вегетарианството е сериозно психично заболяване.

За съжаление човешката физиология получава незаменими вещества (които нямат алтернатива) при консумация на животински продукти .

От друга страна злоупотребата с животински продукти увеличава риска от:

1 Сърдечно съдови заболявания

2 Диабет

3 Импотентност

4 Ускоряване процеса на стареене

5 Инфаркт

6 Инсулт

7 Тромбоза

8 Рак

9 Чернодробни нарушения

10 Увеличаване нивата на  хистамина

преди 33 минути, upili написа:

Не съм казал хитрина, а интелект. Прасето е доказано много по-умно от кучето и е едно от най-умните животни. И също така доказано не е веган, а всеядно. Хайде провери и после ще говорим за прасето и човека. Ако не вярваш на мен питай жените- 90% ще ти кажат, че всички мъже са прасета, а не шимпанзета :D

Щом така ти харесва :)  То така е и при много хора, от лакомия са способни на всичко. Само  ми кажи ако угояваш  прасе с какво ще го храниш: с живи пилета или царевица, брашно, суроватка.

преди 12 минути, Gregory House написа:

За съжаление човешката физиология получава незаменими вещества (които нямат алтернатива) при консумация на животински продукти .

2 Диабет

3 Импотентност

5 Инфаркт

6 Инсулт

7 Тромбоза

8 Рак

9 Чернодробни нарушения

преди 12 минути, Gregory House написа:

И на каква база направи това заключение, че тези които не приемат убиването на животни за храна за морално и етично, са психично болни?
По вашата  логика великите умове като Питагор, Платон, Плутарх, Лев Толстой, Никола Тесла, Джордж Бърнадр Шоу, Дарвин, Нютон, Айнщайн, Сократ, Алберт Швайцер, Леонардо да Винчи, Махатма Ганди, Буда  и т.н. също са били психично болни хора ?!

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

2 Диабет

3 Импотентност

5 Инфаркт

6 Инсулт

7 Тромбоза

8 Рак

9 Чернодробни нарушения

Не вземам страна- старая се да бъда максимално обективен

И забога моля четете докрай написаното

преди 12 часа, Мойра написа:

Качествата на хората се определят от други фактори, а не от начина на хранене.

Не съм съгласна с твърдението, че вегетарианците са по-етични от невегетарианците.

Хитлер е бил вегетарианец.

Това откъде го разбра?????

преди 7 часа, ostavime написа:

Днеска се разхождам в центъра с жена ми, детето и един колега. Прекрасен ден. Гледам фермерски пазар пред Народния театър. Времето е прекрасно и е пълно с хора. Викам си супер. Малко истински продукти, като се надявам наистина да са истински, ще ми се отразят супер. Разглеждам обстойно и веднага след това си взимам домашен телешки суджук, създърма, прясно сирене, кашкавал, кисело мляко, пчелен прашец и т.н. Пробвам различни продукти (сирене, мляко, създърмата...) и всичко е супер, докато не се натъквам на малка сергия, на която се продават веган продукти. Естествено, че няма почти никой. Скука. Само такива като мен от чисто любопитство се спират да поогледат. Блед младеж ме поглежда недоверчиво и плахо. Да съм препил снощи, ще го разбера, но съм свеж като краставица. Все пак съм пред веганския щанд. Продължавам да разглеждам, разни сладки, десерти основно, докато не се натъквам на нещо безумно. В първия момент си мисля, че нещо греша. Уви. Сурова веган луканка. Не мога дори да разбера дали е истина. Зачитам се внимателно в етикета, взимам продукта, който е опакован в стреч фолио и има формата на малко парче уканка, и питам с усмивка. Наистина ли има такова нещо? Да, разбира се. Искате ли да опитате? Е как няма да опитам си викам. Кога друг път ще ми се отдаде този шанс, да пробвам веганска уканка? Вади една кутийка с нарязана на ситни кубчета "луканка". В този момента до мен застава жена ми и я навивам да пробва и тя. Доста скептичнa, но все пак се навива.Какво пък толкова, все някой ги яде тия неща. Взимаме по едно малко кубче. ........ WTF?!? О ужас. Заклевам се, че това е едно от най-отвратителните неща, които съм опитвал някога!!! А не е като да не съм ял всякакви ла**а. Вкуса в устата ми е ужасяващо поразявао отвратителен. Няма как да ви кажа какво да си представите за сравнение, за да получите дори най-бегла представа за ужасния вкус. И сега ме втриса като се сетя. Бррррррррр. Толкова малко парченце, а така гадно. Постижение, определено. Толкова много подправки, само за да се докара някакъв вкус, който няма абсолютно нищо общо с истинската луканка. Дори не погледнах повече към продавача. С крива физиономия и бързи стъпки се отправям към щанда в ляво, където на бързо хапвам 2-3 парчета кашкавал, малко създърма и взимам чашка кисело мляко с боровинки, за да си оправя вкуса. 

Съвет: Хора, не пробвайте този продукт. Или не, всъщност пробвайте, за да разберете, че не става и за чеп. 

20161001_122832.jpg

На какво се учудваш. За да изчезнат мошениците трябва да изчезнат глупаците, а те се множат с всеки изминал ден!

преди 4 часа, valkiria1 написа:

Ауми ,не може да ми бъде никакъв съветник  по какъвто и да е въпрос или да ми дава наклон на живота ,точно по причина че тя е лишена изцяло от възможността да разсъждава критично. 

Тука много бъркаш. Нито тя е лишена изцяло от възможността да разсъждава критично, нито пък ти си лишена изцяло. Вие заблудените сте лишени от възможността да разсъждавате критично на тема вашата избрана религия. А по отношение на религиите на другите хора, сте си запазили способността да разбирате че са заблуди. И при православни и католици е същото положението. Гледаш го уж умен човек, направо хакер, ама в богче вярва някакво. Моят зъболекар и той е набожен, ама знаеш ли как добре ми оправя зъбите.

А има и атеисти, които в божества не вярват, ама ги е хванала например персекуторна парафрения. Тези пък ако ги чуеш какви небивалици разправят, шапката ще ти падне, пък не са набожни. Всеки луд с номера си, психози, неврози и т.н.

Схемата е следната:

леки заблуди, после по-сериозни заблуди, делюзии със или без халюцинации, всичко това може да е на база религия, а може и при атеисти да се случва.

Понякога помагат психотерапиите, ама понякога ги тъпчат за по-лесно с лекарства.

Горко ви на вас, които сте сериозно заблудени, защото в повечето случай се отървавате чак при смъртта ви от заблудите ви.

А то има и хора които си вярват и до ден днешен в комунистическите заблуди, нищо че се е сринала диктатурата им. Ама кво да ги правиш, с повредени мозъци са, ама не може просто да ги изхвърлим на боклука. В петък се отървах от вече бившата ми германска каруца, щото автоматичната скоростна кутия се повреди, ама за човеците не е предвидено подобно отърваване, продължаваме да си ги търпим, даже и след повреди в мозъка им. Като ти се падне брат алкохолик, като на мен и цял живот си имаш роднина пияница, не може да се отродиш от него, докато не умре. И от братчеда дето не яде месо и яйца, не мога да се отърва да не ми е повече роднина. Та и тука на форума, ще си ви търпим присъствието на вас заблудените по някоя религия и така. Но трябва да не сме лицемерни към вас и да си ви казваме право в очите, че сте заблудени.

преди 7 часа, pa_pa написа:

Витамин B12 се съдържа и в патешкия дроб. Искаш ли моя?

Благодаря, изследванията ми са отлични.

преди 10 часа, Гемето написа:

Къде точно си ги направи тези изследвания? Щото организмът ни реално има нужда от хранителни вещества, които са под формата на някаква храна.

Може да се направят във всяка една генетична лаборатория.

преди 10 часа, Гемето написа:

Едно дете се гледа с пълноценна храна иначе има вероятност да е болнаво, умствено и физически недоразвито.

Да, но това съвсем не означава че деца хранещи се с месо, хамбургери и салами, са по-здрави по презумпция от деца-вегетарианци.
Познавам деца-вегетарианци, които никога не са яли месо, и са много по-развити както физически, така и умствено, от своите връстници.

преди 2 часа, Aumi написа:

Да, но това съвсем не означава че деца хранещи се с месо, хамбургери и салами, са по-здрави по презумпция от деца-вегетарианци.
Познавам деца-вегетарианци, които никога не са яли месо, и са много по-развити както физически, така и умствено, от своите връстници.

Така е.

Едно дете трябва да се храни с разнообразна храна, а не само с хамбургери, салами, чипс, бисквити и пр., както и само с плодове, зеленчуци и ядки.

Всяко отиване в крайности е вредно, независимо дали става въпрос за хранене или нещо друго.

Не съм голям любител на месото и се храня предимно с вегетариански ястия, но когато ми се прияде месо - ям и не се чувствам омърсена или виновна, че го правя.

п.п. Преди години опитах да се храня само с растителна храна, но здравето ми взе да се влошава и така стигнах до решението никога повече няма да се подлагам на подобни експерименти.

преди 11 минути, Мойра написа:

Така е.

Едно дете трябва да се храни с разнообразна храна, а не само с хамбургери, салами, чипс, бисквити и пр., както и само с плодове, зеленчуци и ядки.

Всяко отиване в крайности е вредно, независимо дали става въпрос за хранене или нещо друго.

Не съм голям любител на месото и се храня предимно с вегетариански ястия, но когато ми се прияде месо - ям и не се чувствам омърсена или виновна, че го правя.

п.п. Преди години опитах да се храня само с растителна храна, но здравето ми взе да се влошава и така стигнах до решението никога повече няма да се подлагам на подобни експерименти.

Вегетарианството първо трябва да се случи на съзнателно ниво. Ако не си готов в съзнанието си, няма как и тялото ти да е готово да живее само с растителна храна. Ако си се отрекъл на практика, но съзнателно все още не си осъзнал, че да ядеш месо е неправилно, тялото ти също ще го покаже.

преди 1 минута, Aumi написа:

Вегетарианството първо трябва да се случи на съзнателно ниво. Ако не си готов в съзнанието си, няма как и тялото ти да е готово да живее само с растителна храна. Ако си се отрекъл на практика, но съзнателно все още не си осъзнал, че да ядеш месо е неправилно, тялото ти също ще го покаже.

Всеки с разбиранията си.

преди 7 минути, pa_pa написа:

Ако съдя само по постовете ти, явно не са отлични.

Ни най-малко не ме вълнува какво си мислите...важно е аз как се чувствам!;)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 27 минути, Aumi написа:

По-голяма глупост не бях чел. Все знам кво е психосоматика, хипохондризъм и темподобни.. ама вече си ги вадите от г*за.

току-що, Silvering написа:

По-голяма глупост не бях чел. Все знам кво е психосоматика, хипохондризъм и темподобни.. ама вече си ги вадите от г*за.

Не очаквам да ме разберете.

Тогава защо пишеш? Това е идеята на комуникацията, била тя по телефон, във форум, социална мрежа или лице в лице. Единия човек да разбере другия. Но когато единия човек отрича цял един дял от биологията.. е, да, никой няма да го разбере :D

преди 3 часа, Aumi написа:

Ни най-малко не ме вълнува какво си мислите...важно е аз как се чувствам!;)

Чудесно. Радваме се за теб. Само не мога да разбера защо само ти морализаторстваш тук?!  

Освен ,ако не си консултант на някое от тия хиляди клубчета  за  вегетарианство ,веганство или както там сте го кръстили ,не виждам смисъл в  упоритото ти желание да досаждаш на всички  и да пропагандираш  начина по който се храниш нещо ,което забележи никой не ти оспорва като решение.  Честно казано , ако  от начина на хранене зависи умствения потенциал на един човек, то в това отношение ти си най-голямото  негово отрицание  и антиреклама  Освен ,че се научи за толкова време единствено и само добре да преписваш чужди думи  да ги представяш за свои , да се люшкаш между всяко ново сектантско движение и да се нагаждаш към него ,то аз някаква друга еволюция в теб не съзирам.

След като за теб няма значение диалога с другите ,то какво правиш в тази тема тогава?  Както правилно те попита и друг тук : Коя  си ти ? Това е място за споделяне, не за "набиване" в главата на другите на твоите фантазии  и показване степента  до която са те обсебили. твоя начин на изразяване не е споделяне ,той е размахване на пръст и търсене на вина у другите . Докато не надраснеш наркотичната си нужда да критикуваш  и да налагаш единствено твоето виждане за храна или каквото и да било друго  няма и не можеш да убедиш никого ,че  точно вида на храната те е дръпнала напред в духовно  някакво развитие. Мога да се изразя и в твой стил : Ти нямаш никаква гаранция ,че нямаш животинска  или инкарнация на месояден човек  в собственото си портофолио  за да търсиш в настоящето на другите вина за нещо ,което може би си била и ти.    По скоро имаш много такива. Въпроса е дали ще се научиш да балансираш или ще изпаднеш в друга крайност ,която ще те завърти в друг кръг  и така до безкрай. Не крайностите , а баланса   е важното и това би следвало  да е в центъра на всяко кармично прераждане.  ако ,все пак продължаваш да изпитваш емоционална нужда да съдиш и да  издирваш из нета инфантилни картинки ,които да подкрепят крайностите ти ,това означава единствено и само ,че ти изобщо не разбираш  коректно принципа всеки да има право на избор.  след като самия Бог е дал право на такъв свободен избор  ,а ти с постовете си видно изключваш правото на избор у всеки един друг и агресивно налагаш твоя избор това означава единствено и само ,че ти си далеч от времето  да минеш в друга по -фина вибрация. Добре ,че не се е отворило дума за секс. Ще вземе да го изкараш не личен избор , а ДНК нужда:lol6:

преди 4 часа, Silvering написа:

Тогава защо пишеш? 

Тя душичката мила Аумито пише тука защото има нужда от помощ. Надява се да й съберем пари за психотерапия, за да се отърве от вегетарианската й религия.

Обаче, за по-бързо, би могла да се подложи на електрошокова терапия в някоя лудница. Било помагало, така разправят де. Или да влезе в някой от скъпите скенери да и снимат мозъка на тънки пластове ( филийки) и да скиват докторите дали няма някъде малка зона която да е огнище на разстройството на мисленето й. Понякога като ги оперират и ги излекуват болните хорица. Например при епилепсията напълно се излекуват след операция, не припадат повече, нямат кризи и няма никаква нужда от пиене на лекарства.

А всъщност колеги, знаете ли че е напълно възможно да не го разпознаете някой достатъчно умен индивид във форум, че го е хванала някоя от формите на шизофрения, понеже той или тя ще прикрива болестното си състояние. Ще ви пуска по фалшиви дири \ писти\ следи \ пътища, за да не го усетите какъв му е същинския проблем на делюзията му. Същото нехващане важи и да други разни психози. Да бе, те и изначално умните ги лови шизофрения или разни други психози, а и неврози ( това последното май е доста по-често). Някои шизофреници \ психотици даже са много надарени в някоя област на познанието или по някое изкуство. Направо сладурчета бе, особено ако си пият редовно хапчетата. Ако не заговарят по темата на която са болни, иди ги познай че са откачили и им тропа една дъска.

Колеги препоръчайте на вегетата добри психолози в България, да отидат да им препрограмират съзнанието. Гледам че по пенсионерската телевизия вечер дават разни развалячи на магии, може и при тях да пробват да потърсят помощ. Па и хомеопатийка нещо може да почнат, при някой доктор. Нашето миличко Ауми ако е било отишло при хомеопат, вместо да чете източни религии, си е могло да му се размине вегетарианството. Па то даже и при някоя селска баячка да беше отишла, пак по-леко е щяла да мине. По модерните шарлатани са щели да й обяснят че аурата й е пробита и срещу парички са щели да я „излекуват“. Ама тя вместо това, се напъхала направо на вълка в устата самичка. Секта й трябвало на нея с готово лъжеучение, да й изглежда че уж е добре структорирано.

Пичове дайте тестове за разпознаване на млади момичета, дали не са предразположени към приемане на заблуди от религиозен тип. Че синът ми като порасне, да не направи хлапе на някоя отвеяна от вятъра и после внучето да трябва да е тревопасно. Аз на моя съм му казал да не си взима за булка мома която не иска да кара кола, ама как да разпознае податливите промиване на мозъка от разни други болни мозъци ? Ще го записвам в гимназия в която обикновено набожните не си записват децата, ама това че не е набожна някоя мацка, не е гаранция че няма да залети по някоя вегетарианска заблуда например. Давайте акъл, как да си предпазим децата от влиянието на болните мозъци. Та да е с нещо полезна темата за нас нормалните хора.

преди 11 минути, valkiria1 написа:

Добре ,че не се е отворило дума за секс. 

Е от къде сила у мъжете тревопасни за такиви упражнения ?
Те вегетарианците са асексуални = не се интересуват от секс, защото това е мръсно, духовно невъзвишено деяние. Като патриарсите са, отдали са се на вярата им и секса не е за тях.

преди 4 часа, Silvering написа:

Тогава защо пишеш? Това е идеята на комуникацията, била тя по телефон, във форум, социална мрежа или лице в лице. Единия човек да разбере другия.

Има едно единствено условие за комуникация във форум: Коментари само по темата!

Отричайте, ама с аргументи. Не е задължително да разбереш другия, но защо го нападаш?

Прегледай постовете и преброй в колко от несъгласните има хейт, диагнози, всякакво отрицание  и  аргументи.

Най-дразнещо е когато се пренесат личностни нападки и караници от други теми. По горните два  поста са достатъчно красноречиви.

Да не мислите, че и на мен не ми идва да тегля една на тоя и оня. Засега се въздържам, но кой знае... някои просто си го търсят.

Аз споделям своето мнение, един възприема, друг не!  Какъв ви е проблема? Възпитание, интелект, хигиена?

Забравяте една важна подробност - този форум е отворен и се чете и от външни потрбители! Не е  само за комуникиращи. На мен това  ми е достатъчно. Чета и други форуми без да съм регистриран и отсявам за себе си, без да се набутвам нахално и налагам мнение или обиждам защото съм несъгласен.

Редактирано от izen (преглед на промените)

преди 5 часа, Silvering написа:

Тогава защо пишеш?

За да обсъждам поставената тема!

А ти?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Те вегетарианците са асексуални = не се интересуват от секс, защото това е мръсно, духовно невъзвишено деяние. Като патриарсите са, отдали са се на вярата им и секса не е за тях.

А ти пробвал ли си ги? :lol6:

http://ezine.bg/n12-67950-Веганите_са_сексуални_зверове!

http://www.novini.bg/news/333805-веганите-правят-по-добър-секс.html

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.