Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 часа, Shiyanu Neko написа:

факт който не отричам . 

Умря циганката и сега сам се хвалиш:D.

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

на ‎13‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 17:49, the professor написа:

добре, дай идеи как се решават проблемите с оголване на венците и ниското кръвно? какво трябва да се яде? щото тия вегетарианци, които познавам са вегетарианци поне от 10 години и 100% щяха да са намерили решение, ако има такова... да не говорим, че примерно счупен крак зараства в пъти по бавно при вегетарианец, отколкото при всеяден човек... а каква е връзката между вегетарианство и остеопороза?

"the professor" откъде ги изсука тези ултра глупости ?

преди 3 часа, bulljo написа:

Умря циганката и сега сам се хвалиш:D.

не просто за разлика от някакъв образован колкото тухлата на пътя тролл аз чета.

на ‎13‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 18:00, the professor написа:

значи това обяснява защо брат ми яде толкова много сол... като го гледам как соли направо ми става лошо... работата е там че тое е вегетарианец, а аз не съм а проблеми с кръвното нямам... но сол трябва да се яде, дори дивите животни (имам в предвид тревопасните) намират каменна сол и ближат (тоест тези вегани дето я отричат са фанатични глупаци...). не съм съгласен че високото/ниското кръвно са генетично заложени... но определено има някаква връзка между раздразнителността и вегетарианството..

определено всичките хора които познавам да са яли месо следкато го спряха казват че вече не са раздразнителни .

преди 4 часа, badsector написа:

При вносителя е кило за 2 лева.

пълни глупости спри да си смучеш нещата през пръстите.

преди 4 часа, badsector написа:

Еле магнезий. Колкото и да пия, все не ми стига.

пробва ли да ядеш ?

вместо да пиеш добавки ?

Бадеми
Авокадо
Черен фасул
Зърнени храни от Бран
Кафяв ориз
Кашу
Зърнени култури (настъргана пшеница)
Edamame
Фасул от Боб
Овесена каша
Фъстъчено масло
Фъстъци
Картоф с кожа
Тиква
Стафиди
Соево мляко
Спанак
Пълнозърнест хляб

п.с

ппц ще е хубаво да се позовавате на източници и изследвания когато говорите как растителната храна е разболяла хората.

да месоядците не са по зле от вегетарианците но това е само когато вегетарианците консумират повече млечни от колкото месни и млечни продукти са яли "всичко ядците"

"все едно аз да си измуча през пръстите всичките месоядни които познавам предадоха богу дух но следкато станаха вегани са много доволни от вече 40 години."

намерете 2 грешки в изречението.

Храни за детокс на организма

https://inspiredbyworld3.wordpress.com/2019/01/14/храни-за-детокс-на-организма/?fbclid=IwAR2U6BE5DHXLNcOxR1NJMAcx1yqB-qNtrusqIB1CEm6ZKWEu5WWSMtCo19g

Да сте видели детоксикация с животински продукти?!
Не! Само с растителна храна може да прочистите организма си от натрупаните шлаки.

преди 16 часа, Shiyanu Neko написа:

...пробва ли да ядеш ?...

Колко и от какво трябва да изям, за да си набавя 1 грам магнезий? А 5 грама креатин? А 150 грама протеин?

п.п. хималайската сол наистина я взимам по 2 лева килото от вносител.

преди 6 часа, Aumi написа:

Не! Само с растителна храна може да прочистите организма си от натрупаните шлаки.

Не сме тръгнали да отричаме тия работи. Очевидно има ефект. Обаче какво правим с недостига на важни елементи при толкова вегани? Добавки ли да се вземат?

И защо така става, че в момента, в който тези хора са вече в безпомощно състояние и тогава консумират мляко, яйца или месни продукти, веднага тялото реагира добре и има чувствително подобрение? Ами защото са се лишили от нещо съществено дълго време. Да кажем ли, че месото и млякото са нещото, което ги оправя?

Тъй че и веганската диета краткосрочно има ползи, но и лишаването от животински продукти крие сериозни проблеми в дългосрочен план. Пък вие ако искате, четете книжки и статии, и внасяйте суровини от 10 хил. км. да си "добавяте" към диетата нещата, които ѝ липсват, и после се чудете що хората ви казват, че веганството не е устойчиво. Ще внася суровини от хиляди километри, но няма да консумира месото или рибата, които са при него!? Богаташки прищевки са това.

Но като се почне с фалшив морал и фалшива наука, винаги дотам се стига... до под крушата.

За мен трябва балансирана диета, нито само месоядна, нито само растителна. Но повече месо и животински продукти според мен са с предимство пред повече зеленчук. Стига да са добре гледани животните.

преди 1 час, Lumberman написа:

недостига на важни елементи при толкова вегани? Добавки ли да се вземат?

това простотия как може животното което е яло растения да има други елементи които не се намират в растенията.  спри и помисли замалко ако ядеш само сол тялото ти ще е пълно с какво ? с сол .

ако ядеш само растения тялото ти ще е пълно с растения . по елементарната логика за *детската градина*  каквото ядеш такова ставаш.

няма как животните които ядете да съдържат в кръвта и кожата си нещо друго от това което са яли и пили не е физически възможно.

Тъй че и веганската диета краткосрочно има ползи, но и лишаването от животински продукти крие сериозни проблеми в дългосрочен план. Пък вие ако искате, четете книжки и статии, и внасяйте суровини от 10 хил. км. да си "добавяте" към диетата нещата, които ѝ липсват

ПРИЗНАВАМ внасям си БГ ябълки от иран ,  пластмасов БГ ориз от китай , ГУмени портокали  не от гърция ии боб леща  нахут от израел

искам да ти кажа че всичките са мега скъпи от сорта на 1-2 лева килото .

и за надминеш* пропорцийте на един животно ядец ти трябват не повече от 2-3 килограма.

гг изи

За мен трябва балансирана диета, нито само месоядна, нито само растителна. Но повече месо и животински продукти според мен са с предимство пред повече зеленчук. Стига да са добре гледани животните.

тоест за теб балансирана диета е към растителната храна която ядеш  е да добавяш животни които са яли растения което на практика е почти същото разликата е че животното съдържа мн малка част от това което е изяло.

тъжно но факт

преди 1 час, Shiyanu Neko написа:

тоест за теб балансирана диета е към растителната храна която ядеш  е да добавяш животни които са яли растения което на практика е почти същото разликата е че животното съдържа мн малка част от това което е изяло.

Аз мисля, че с теб няма какво да дискутирам. На нито един контрааргумент не си дал задоволителен отговор. Ако се вслушам в тебе, че животните съдържат това, което са яли - а именно веществата, които ги има тъй или иначе в растения - то излиза, че човек може спокойно да кара на животинска диета (без растения), защото всичко си го имало там...

А нещата не са точно така. Не е нито неморално, нито вредно да се ядат животни. Определени животни. И хората го правят ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ. А вегански цивилизации няма. Хм! Вие май ще сте първата и последната.

Гледам също, че "добре" ти влияе диетата на правописа и изразяването. Пък после що хората казват, че веганите масово имали психични отклонения... Нали беше с високо IQ заради веганизма? Един елементарен диалог не можеш да форматираш и да напишеш прегледно и по правилата. Толкова ти е респектът, към това, което е вярно и право!

Ето тука една статия за това какво им липсва на веганите (напълно в унисон със свидетелствата на бивши вегани, които пусках по-горе)... ама това май не те интересува? Влюбил си се в себе си...

https://www.lifehack.bg/lifehealth/veganstvoto-philosofia-moda-ili-bolest/

Цитат

Витамин B12 (кобаламин). Това е витамин, еднакво важен и за двата пола, който се съдържа предимно в животинските продукти – мляко и яйца.

Той поддържа необходимото ниво на енергия в организма, спомага за разграждането на храната, която приемаме, произвежда червени кръвни телца, които пренасят кислород до всички клетки в тялото. B12 е важен за метаболизма и за генетичната репродукция.

Веганите си набавят част от необходимото количество B12 чрез свежи растителни храни, но това е крайно недостатъчно.

Препоръчителната доза е 25 до 100 микрограма на ден или 1000 микрограма 2-3 пъти седмично.

Тъй като дефицитът на витамин B12 е опасен за здравето, строгите вегани е задължително да го приемат като добавка, ако не могат да си осигурят синьо-зелени водорасли.

Повечето вегани се нуждаят от:

Витамин D. Ако човек, спазващ вегански режим, живее на слънчево и топло място целогодишно и прекарва много време навън, може би ще приема достатъчно витамин D по този начин. Останалите обаче се нуждаят от добавки или храни, богати на витамин D, от които да приемат поне 1000 единици на ден. Ако кръвните тестове покажат, че нивата на витамин D са ниски, значи трябва да се увеличи приемът.

Йод. Всеядните получават необходимото им количество йод от млечни продукти.

Веганите, които регулярно хапват морски водорасли, също може би приемат солидно количество йод, но то често не е достатъчно.

Добре би било да помислят за алтернативни източници на елемента.

Някои вегани се нуждаят от:

Калций. В млякото и млечните продукти се съдържа най-усвояемият калций, а това са храни, които веганите не консумират.

Калцият, както знаете, е много важен за костите. Той може да бъде набяван в организма и по други начини, един от които е соевото мляко.

Желязо. Повечето растения съдържат желязо, но желязото в месото се усвоява три пъти по-бързо от организма и по този начин няма недостиг на този елемент.

Нивата на желязото при вегетарианците са ниски, но приемането му под формата на хранителна добавка се препоръчва да е в краен случай.

При веганите обаче, железният дефицит е по-осезаем.

Хранителните добавки

хранителни добавки за вегани

За да са здрави и в тонус, веганите трябва да подхождат разумно и да планират внимателно храненето си. Важно е да не оставят организма си без необходимите микронутриенти и макронутриенти. А, имайки предвид храненето им и разнообразието от храни, което не приемат, това е много вероятно да се случи.

Горната препоръка се отнася и за начинаещите вегетарианци – тези, които все още не знаят как да си набавят всичко с храната, която приемат.

Когато вземат решението да се откажат от месото, вегетарианците не знаят в началото как да се хранят „по вегетариански“, но все пак – пълноценно.

Както се досещате, това е много опасно – може да се стигне до недостиг в тялото на много важни витамини, минерали и елементи, което пък от своя страна да доведе до по-лоши болестни състояния.

Като доказал се най-лесен, удобен и правилен начин за компенсиране на дефицитите в тялото и поддържане на баланса, можем да посочим приема на хранителни добавки.

Те не са лекарства, не са и заместители на храна.

Между другото, нито един от тези случаи (във видеата) ти не коментира... Игнорирането не е добра аргументация. И тук говоря за хора, някои от които са били вегани по 10-15 години и повече. И колкото повече продължава това безумие наречено "дискусия", виждам, че с религиозни фанатици, опиянени от успехите си, не може да се дебатира. Ти даже сам си призна, че си арогантен. Но не виждаш, разбира се, капана, в който си попаднал... защото това е част от арогантността и високоумието. Това врагът да е вътре в тебе е много по-опасно от всякакви външни врагове. И сам ще си береш плодовете.

преди 21 часа, Shiyanu Neko написа:

определено всичките хора които познавам да са яли месо следкато го спряха казват че вече не са раздразнителни .

Тук мисля си прав (че наистина такъв ефект се постига), но пак не можеш да навържеш нещата, както трябва. Само ще те попитам: мислиш ли, че има разлика между това да консумираш здраво физически и психически животно и такова гледано в ужасни условия, със всякакви проблеми, болести и приело всякакви лекарства и вредни храни? Мислиш ли, че има разлика между това да консумираш месото на животно след като изчакал кръвта му да се отцеди, или може да консумираш и кръвта в месото? А лепилото за месо знаеш ли от какво се прави?!

И още: знаеш ли кои животни и хора консумират/пият кръв и какъв характер имат?

За мен наличието (с голяма вероятност) на кръв в купешкото месо, заедно с ГМО-то, беше основна причина да спра с купешкото месо (от индустриално гледани животни). И не съм купувал от едно 11-12 години. Да, някои смятат, че кръв е добре да се пие...

Само, че аз предпочитам да се доверя на това, на което са се доверявали дедите ми от столетия:

"Не яжте нищо заедно с кръвта му"

Кой е казал тези думи?

преди 2 часа, Lumberman написа:

заедно с ГМО-то

в целият европейски съюз единственото ГМО дето можеш да намериш е на добавки в формата на сиропи

Калций. В млякото и млечните продукти се съдържа най-усвояемият калций, а това са храни, които веганите не консумират.

който лекар ти каже това трябва да му изгорят дипломата точно през 2015 излезе изследването на месоядците че млечните и по точно казеина не само че сериозно увреждат калцият в човешкото тяло но и не са усвоими

"Не яжте нищо заедно с кръвта му"

Кой е казал тези думи?

който е чел библията..

Тук мисля си прав (че наистина такъв ефект се постига), но пак не можеш да навържеш нещата, както трябва. Само ще те попитам: мислиш ли, че има разлика между това да консумираш здраво физически и психически животно и такова гледано в ужасни условия, със всякакви проблеми, болести и приело всякакви лекарства и вредни храни? Мислиш ли, че има разлика между това да консумираш месото на животно след като изчакал кръвта му да се отцеди, или може да консумираш и кръвта в месото? А лепилото за месо знаеш ли от какво се прави?!

как така сам прав ама не се навързва ? все едно да си седнал ама да си прав ??

естествено че съм прав подчертавам абсолютно всички хора които са яли месо и сега не ядът месо силно твърдят че не са толкова агресивни и злобни . особено силен е ефекта при спортистите които са "вярвали" (Вяра=библия=религия) че яденето на месо е задължително.

Аз мисля, че с теб няма какво да дискутирам

то ти няма какво да дискутираш аз ти излагам фактите ти ако искаш четеш и пробваш ако искаш ядеш животни и боледуваш .

това е изцяло твой избор .

Ето тука една статия за това какво им липсва на веганите (напълно в унисон със свидетелствата на бивши вегани, които пусках по-горе)... ама това май не те интересува? Влюбил си се в себе си...

единственият юнизон на тая статия е със псевдо статиите как месото е полезно .,

пак подчертавам ако не си дочел . 

яденето на животни които са яли растения може да ти донесе *единствено* витамините и минералите които се намират в растения. 

освен ако не си хранил животните с "незаменими вещества" няма как в тялото на животните да има "незаменими вещества" които ти да ядеш когато ядеш тяхното тяло .

неможе да си сипеш в чашата сок и да пиеш ракия можеш да пиеш само това което си сипал вътре.

преди 1 час, Shiyanu Neko написа:

който лекар ти каже това трябва да му изгорят дипломата точно през 2015 излезе изследването на месоядците че млечните и по точно казеина не само че сериозно увреждат калцият в човешкото тяло но и не са усвоими

Това са пълни глупости, примамки за ловене на шарани като тебе. Излязло. То излезли и изследвания, че ГМО-то не е вредно. И знаем кой ги финансира. Имаше едно време и "изследвания", че маргаринът е полезен, а животинските мазнини - вредни. Имаше и изследвания, че NutraSweet е по-добър заместител на захарта, а какво се оказа? Някой да го е изтеглил от пазара? Всички знаят, че млякото помага на здравето на зъбите. От столетия. Излязло сега някакво "изследване" тука откакто почнала пропагандната атака на веганите по всички фронтове и ти веднага ще го цитираш. Аз пак ще ти кажа - ще си береш плодовете един ден от тая вяра и тия думи, и хич не очаквам да са добри.

А това, че няма ГМО в ЕС въобще не е реално. Соята откъде я внасят не-ГМО да те попитам, а съставките за фуражи? По принцип наистина има спънки, но царевицата на Монсанто се е отглеждала дори у нас през годините. Никой няма точна статистика какво е положението в момента. А ако се е кръстосала с наши сортове, върви ги очисти. Захарното цвекло в световен мащаб също е в голям процент ГМО. Контролът върху вноса въобще не е ясен.

Хайде, нали си по четенето:
https://www.actualno.com/society/ima-ili-njama-gmo-v-bylgarija-news_597874.html

http://www.memoriabg.com/2016/02/24/kakvo-znaem-i-kakvo-ne-znaem-za-gmo/

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/gmo-shte-se-otbeliazva-na-etiketite-no-samo-na-paketiranite-furaji-143746/

Аз лично съм виждал етикет на чувал с комбиниран фураж и си пишеше, че съдържа ГМО. Хората си го бяха написали. И това животните го ядат.

www.glasove.com/categories/skandalyt/news/gmo-zarazata

Цитат

Към момента в ЕС, както и в България, броят на ГМО, разрешени за консумация като храни или фуражи, е 58. Те включват различни видове царевица, памук, соя, маслодайна рапица и захарно цвекло. Подадени са заявления за още 58 ГМО, за 17 от които ЕОБХ е издал положително становище, а за 1 не е стигнал до определено заключение. Повечето от разрешените ГМО продукти на територията на ЕС са фуражи, използвани за изхранване на селскостопанските животни, но има и много храни, които също съдържат ГМО.

Викаш млякото го презираш, вредно било... голям безбожник излезе, или много "учен". А хората били глупави едно време и търсели земя, където тече мляко и мед... а това били вредни неща, от животински произход, които въобще не трябвало да се консумират. Ще ми е много интересно да се получи в бъдеще едно разделение на вегани и невегани, на национално ниво трудно ще стане, но поне на общности е възможно. Прогнозата ми е, че поколенията на веганите хич няма да ги бъде... но тогава, след минаване на времето, ще може да се каже кой е направил по-добрия избор. А такива самовлюбени като тебе едва ли ще се замислят особено, като онзи дето направил първия transgender в Щатите и резултатите били плачевни, момчето разбира като тийнейджър, че всъщност е момче (защото като такъв се чувства), и по-късно като възрастен се самоубива, а докторът продължава да експериментира с други хора, и стигаме до днешното положение. Ако се беше спрял още тогава след тая първа трагедия можеше да е друго.

преди 21 часа, Lumberman написа:

Това са пълни глупости, примамки за ловене на шарани като тебе. Излязло. То излезли и изследвания, че ГМО-то не е вредно.

1. тука шараните сте вие аз имам гарантиран и изпробван ефект от това да не ям животни . както и хората около мен които не ядът животни . както и хората които познавам не ядът животни

1.1 тоест на кратко > спреш ли да ядеш животни< добиваш >днк< то на хората с перфектна памет перфектни кости перфектна кожа перфектна коса и много по добра подвижност.

2. ГМО: Никъде не съм твърдял че Генно модифицираните Организми* не са вредни. казах ти че НЕ се внасят в европейският съюз .

има си специален закон и директива .

Хайде, нали си по четенето:

на изследвания от големи не платени организации примерно https://en.wikipedia.org/wiki/NCBI

само един "шаран" ( ирония) както ти казваш би чел статии в нета вместо да чете изследвания и да проверява сам ефектите на храната.

ама нали съм "шаран"  какво да правя предпочитам фактите.. а не *теорията* 

то на теория и белите камъни съдържат калций ама  е усвоим там колкото и в млякото . даже може би* е по добре усвоим в самите камъни отколкото в млякото .

А хората били глупави едно време и търсели земя, където тече мляко и мед

отказвам се да коментирам с теб. имам минимален лимит  за образование на хора с които коментирам съжалявам .

"цитат" гмо то в българия е гмо " 

Ще ми е много интересно да се получи в бъдеще едно разделение на вегани и невегани

няма нищо трудно по здравият вид оцелява . след около 30 години .

1. всичките невегани няма да имат никакво здраве.

2. всичките вегани ще се размножават и ще стават още повече от невеганите..

3.3 Елементарна логика : По здравите хора ще живеят по дълго от тея дето четат статии в нета как да са здрави.

на 14.01.2019 г. в 22:06, Aumi написа:

Храни за детокс на организма

https://inspiredbyworld3.wordpress.com/2019/01/14/храни-за-детокс-на-организма/?fbclid=IwAR2U6BE5DHXLNcOxR1NJMAcx1yqB-qNtrusqIB1CEm6ZKWEu5WWSMtCo19g

Какви са тези шлаки в човешкият организъм? Как изглеждат? Как се изчистват? Къде се трупат?

преди 1 час, bulljo написа:

От утре ще го карам само на чия, ни боб ми трябва ни нищо.

Ама вие на майтап го обърнахте... я вижте на човека баба му как го е гощавала едно време. Хора, забравихме си традициите!

преди 9 часа, darkterminal написа:

Какви са тези шлаки в човешкият организъм? Как изглеждат? Как се изчистват? Къде се трупат?

Шлаките са натрупаните отпадъчни продукти в човешкото тяло.
Когато човек се храни нездравословно и приема много преработени, а също и много киселинообразуващи храни, неговите артерии, органи и клетки, се задръстват с токсини. Само растителната храна може да почисти натрупаните шлаки от нашите органи и клетки, при които става натрупване и замърсяване, което води до висок холестерол, висока кръвна захар, високи нива на пикочна киселина, високо кръвно, различни възпалителни процеси и дегенерация на органите, ставите и костите, както и в следствие на тези токсини, се образуват кисти и тумори в различни части на тялото.

преди 32 минути, Aumi написа:

Шлаките са натрупаните отпадъчни продукти в човешкото тяло.
Когато човек се храни нездравословно и приема много преработени, а също и много киселинообразуващи храни, неговите артерии, органи и клетки, се задръстват с токсини. Само растителната храна може да почисти натрупаните шлаки от нашите органи и клетки, при които става натрупване и замърсяване, което води до висок холестерол, висока кръвна захар, високи нива на пикочна киселина, високо кръвно, различни възпалителни процеси и дегенерация на органите, ставите и костите, както и в следствие на тези токсини, се образуват кисти и тумори в различни части на тялото.

Пък аз си мислех, че токсините се издишват, изпотяват, изпикават и изакват... Част от тях се складират в жлъчният мехур и постепенно се разграждат от ензими произведени в черния дроб... Отпадъците от разграждането се издишват и изпикават. И за разтоварване на организма, решаващо не е да остане на растителна, а на добре балансирана, лека храна, желателно в намалени обеми... Както и завишената употреба на течности...

В допълнение, растителният произход на една храна не гарантира по никакъв начин нейната здравословност... Класиката в жанра са палмовото масло, рапичното масло, маргарините, високо фруктозният сироп от царевица, пържените картофи, бялата захар, соевите концентрати, кафето...

Инак, от мен да знаеш, в българския език, думата шлака се употребява само и единствено за характерни отпадъци от различни металургични производства, най често свързани с топене на метали! Шлаки в човешкият организъм няма! За мен употребата на този термин в този контекст означава, че въпросният човек си няма и грам понятие за какво говори.

преди 12 часа, bulljo написа:

От утре ще го карам само на чия, ни боб ми трябва ни нищо.

и ще се разболееш и ще ревнеш тука как си са разболял .

освен ако не смяташ да ядеш 2000 калории в чия на ден .

преди 38 минути, darkterminal написа:

Пък аз си мислех, че токсините се издишват, изпотяват, изпикават и изакват... Част от тях се складират в жлъчният мехур и постепенно се разграждат от ензими произведени в черния дроб... Отпадъците от разграждането се издишват и изпикават. И за разтоварване на организма, решаващо не е да остане на растителна, а на добре балансирана, лека храна, желателно в намалени обеми... Както и завишената употреба на течности...

излъгали са те . 

Няма нищо балансирано в това докато ядеш витамини и минерали да изядеш друго животно което е яло същите но много по малко витамини и минерали  от чист Рационализъм това е *невъзможно*

Директен пример който мога да ти дам е все едно да пиеш чаша сок от което да приемаш витамини и минерали  да вземеш Втора чаша в което 90% да е сок 10% да е разредена във вода отрова за мишки.

Да това *няма*  да те убие *моментално* но бавно ще започне да те трови .

В допълнение, растителният произход на една храна не гарантира по никакъв начин нейната здравословност... Класиката в жанра са палмовото масло, рапичното масло, маргарините, високо фруктозният сироп от царевица, пържените картофи, бялата захар, соевите концентрати, кафето...

напълно си прав но това е все едно да сравняваш твоето месо с кренвиршите.  Които не са по малко вредни от маргарина . 

.

растителна, а на добре балансирана, лека храна, желателно в намалени обеми... Както и завишената употреба на течности...

Това е грешно твърдение. 

1. за да разгради животинските тела тялото ти ползва 1-2 дни което се равнява на изгорени калории за разграждането и много течности.

2. Тъй като растителната храна се усвоява от 20 минути до няколко часа ти хабиш много по малко калории и тъй като голяма част от растителната храна съдържа вода

( главно плодовете) . Тялото ти хаби и много по малко вода.

така че като цяло това "становище" е не само грешно но и нелогично .

естествено според " балансираното хранене"

яденето на животни* съдържа невероятни незаменими вещества които могат да се получат само ако си ял животни интересното е че

1. същите активират хиляди болести

2. същите болести не се активират ако не ядеш животни.

много съм любопитен при положение че растителната храна се усвоява до 200 пъти по бързо и е около 10 пъти по евтина и 100 грама от нея са 80% от витамините и минералите които се намират в "сурово не обработено месо".

включително водещо до болести които ще оставим настрани 

1. аз ще се наям с ябълки за 2 лева което ще е 2 килограма ябълки което ще е 800 калории и ще ми стигне за 1/3 от деня а витамините и минералите са над 60%

2. ти ще си вземеш 250 грама "месо" за същите пари което ще бъде усвоено утре.. и тялото ти ще си набави около 500 калории и 20% от витамините и минералите за 1 ден.  

като изключим цената  предпочитам да имам енергията веднага отколкото утре . 

бонус точки:

Яденето на 1-2 килограма плодове на ден подобрява косъма и косата ти става много по издръжлива . 

п.с

изпотяват

от както не ям трупове много рядко се изпотявам и когато го правя не мирише на амоняк .

преди 49 минути, darkterminal написа:

Инак, от мен да знаеш, в българския език, думата шлака се употребява само и единствено за характерни отпадъци от различни металургични производства, най често свързани с топене на метали! Шлаки в човешкият организъм няма! За мен употребата на този термин в този контекст означава, че въпросният човек си няма и грам понятие за какво говори.

Не мисля, че употребата на думата шлака, е неправилна когато се отнася за човешкото тяло, след като известни световни натуропати и специалисти по здравословно хранене от цял свят, употребяват думата шлаки, в смисъл натрупване на вредни вещества в тялото.

https://betterme.guru/14546-detox-fruits-veggies-rid-body-toxic-substances/

Храненето с месо, млечни, тестени, и други преработени и киселинообразуващи храни, създава кисела среда в организма, и в зависимост от това къде се натрупват тези отпадъчни вещества, с които организмът се натоварва и не може да преработи, се получават възпалителни процеси и сегменти като камъни в бъбреците и жлъчката, кисти и тумори.  Тези новообразувания не са нищо друго освен шлака, чрез която тялото иска да се изчисти.

Цитат

В допълнение, растителният произход на една храна не гарантира по никакъв начин нейната здравословност... Класиката в жанра са палмовото масло, рапичното масло, маргарините, високо фруктозният сироп от царевица, пържените картофи, бялата захар, соевите концентрати, кафето

Разбира се, и затова човекът предприел коренна променя в храненето си, не употребява тези вредни растителни храни, защото е добре запознат и информиран.
В противен случай, и растителната храна, когато се употребява и приготвя неправилно, също може да е вредна.

преди 16 минути, Aumi написа:

Не мисля, че употребата на думата шлака, е неправилна когато се отнася за човешкото тяло, след като известни световни натуропати и специалисти по здравословно хранене от цял свят, употребяват думата шлаки, в смисъл натрупване на вредни вещества в тялото.

https://betterme.guru/14546-detox-fruits-veggies-rid-body-toxic-substances/

Храненето с месо, млечни, тестени, и други преработени и киселинообразуващи храни, създава кисела среда в организма, и в зависимост от това къде се натрупват тези отпадъчни вещества, с които организмът се натоварва и не може да преработи, се получават възпалителни процеси и сегменти като камъни в бъбреците и жлъчката, кисти и тумори.  Тези новообразувания не са нищо друго освен шлака, чрез която тялото иска да се изчисти.

...

Специалистите използват конкретни термини (шлака е събирателна метафора, а не термин). Това е един от признаците, по които се познават. Друг признак е, че познават подробно процесите и могат да ги опишат подробно, без да бъркат функциите на различните системи (все пак токсините се изхвърлят в следствие на работата ма отделителната система, а не в следствие на захранването с определен вид храна на храносмилателната).

преди 11 минути, darkterminal написа:

Специалистите използват конкретни термини (шлака е събирателна метафора, а не термин). Това е един от признаците, по които се познават. Друг признак е, че познават подробно процесите и могат да ги опишат подробно, без да бъркат функциите на различните системи (все пак токсините се изхвърлят в следствие на работата ма отделителната система, а не в следствие на захранването с определен вид храна на храносмилателната).

А отделителната система е пряко свързана с храносмилателната, която задвижва процесите в тялото.

шлаки плаки е терминологията която използват лекарите за запушването защото това е "отпадъчна" мазнина която тялото не използва и запушва кръвоносните съдове и самите съдове .

те всичките "лекари" са "експерти"  в "четенето на книги" за това сме на това дереже.

на 15.01.2019 г. в 8:06, Aumi написа:

Животинските продукти не се приемат и употребяват, за да детоксикират. Има си първо човешки органи, които имат подобна функция, и след това Свобода-та, всеки как да използва и поддържа тялото си.

Не е вярно, че само с хранителна храна може и се прочиства организма.

" Според професора по медицина от университета в Екситър Едзард Ернст детоксът е псевдомедицинска концепция, която има за цел да продаде нещо.

"Ако тялото трупаше токсини така, че после да не може да се освободи от тях, вероятно човек щеше да умре или най-малкото да има сериозни медицински проблеми. Бъбреците, черният дроб, кожата, белите дробове работят за извеждане на отровите от организма. Не познаваме метод, по който тези органи могат да бъдат накарани да работят още по-добре", казва професорът.

Голяма част от обясненията при продажбите на прочистващите продукти се въртят около "токсините" - отровни субстанции, които могат да се поглъщат или вдишват. Но не е ясно какво точно представляват тези токсини.

Пример за това е проучване през 2009 г., при което от английската организация "Разум за наука" проучили 15 продукта за детокс - хранителни добавки, храни, напитки, козметика.

Когато учените поискали доказателства за действието им, се оказало, че нито един от производителите не може да определи какво разбира под детоксикация и още по-малко да назове токсините, срещу които се борят продуктите им.

После идва т.нар. колонотерапия. Защитниците на детоксикиращите продукти обясняват, че в продължение на месеци и години в дебелото черво се трупат плаки*, които връщат болестотворни токсини обратно в системата.
Много лекари предупреждават обаче, че при извършване на подобна процедура може да се стигне до перфорация на червата.

За крака пък се предлагат подложки за детокс, които след носене потъмняват - естествено от токсичната шлака, която е излязла от тялото.
Но истината е друга - подложките съдържат вещество, което става кафяво при допир с течност, в случая пот. "

https://life.dir.bg/zdrave-i-krasota/dieta-hranitelna-dobavka-detoxikatzia-kolonterapia-19204217

* не било "шлаки", а "плаки"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.