Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

Всичко зависи от задклавиатурното устройство.

Иначе бих казал по темата Vista SP1 x64.

Модула PatchGuard не позволяват на упорити rootkits да се закрепят за О.С. (само т.нар. userland rootkits се срещат чат-пат, но те са по-лесни за засичане и отстраняване).

Отделно и политиката на MS за цифров подпис на 64-битовия кернел е доста превантивна мярка.

Но все пак говорим за безплатна защита, но Виста определно не се отнася към тази категория. :speak:

Все повече се убеждавам в не дотам особено добрата работа на антивирусните приложения в последно време. Не са виновни само те разбира се, трябва да се обновяват често и да се настроят правилно, но зачестилите атаки на обновените файлови инфектори - Sality, Virut, Tobin и Conficker засега ги прави донякъде - безсполезни. (Защото ако защитата в реално време не си свърши работата пак трябва да се почиства системата с онези малки тулчета...сещате се). Все пак засега си оставам верен на "чадърчето".

За една защита стена, макар HIPS-a да е на мода в момента (нещо за което поне аз нямам нерви), на мен ми стига да ми пази портовете и да филтрира входящия и изходящия трафик. В този случай съм доволен от стената на Виста, макар да се замислям да "бодна" един Kerio (от по-старите серии 2.15) + DSA (Dynamic Security Agent) предложена ми от Night_Raven.

Бих оправдал използването на IE8 само при Виста в режим (protected-mode - или занижаване на правата). Тогава вече може да се използва с Windows Defender, Авира няма да има проблеми с проверката на кеша му + редовни актуализации. И все пак за мен си е непрепоръчителен браузър, дори и да се хули, че Лиско имал повече дупки в сигурността. Оправят ги по-бързо (ползата от open-source-a) + има доста полезни добавчици за него...

А вие не се карайте. Няма какво да делите толкова. Различни гледни точки винаги ще има... :speak:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Отговори 419
  • Прегледи 58,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всичко зависи от задклавиатурното устройство.

Иначе бих казал по темата Vista SP1 x64.

Модула PatchGuard не позволяват на упорити rootkits да се закрепят за О.С. (само т.нар. userland rootkits се срещат чат-пат, но те са по-лесни за засичане и отстраняване).

Отделно и политиката на MS за цифров подпис на 64-битовия кернел е доста превантивна мярка.

Но все пак говорим за безплатна защита, но Виста определно не се отнася към тази категория. :speak:

Все повече се убеждавам в не дотам особено добрата работа на антивирусните приложения в последно време. Не са виновни само те разбира се, трябва да се обновяват често и да се настроят правилно, но зачестилите атаки на обновените файлови инфектори - Sality, Virut, Tobin и Conficker засега ги прави донякъде - безсполезни. (Защото ако защитата в реално време не си свърши работата пак трябва да се почиства системата с онези малки тулчета...сещате се). Все пак засега си оставам верен на "чадърчето".

За една защита стена, макар HIPS-a да е на мода в момента (нещо за което поне аз нямам нерви), на мен ми стига да ми пази портовете и да филтрира входящия и изходящия трафик. В този случай съм доволен от стената на Виста, макар да се замислям да "бодна" един Kerio (от по-старите серии 2.15) + DSA (Dynamic Security Agent) предложена ми от Night_Raven.

Бих оправдал използването на IE8 само при Виста в режим (protected-mode - или занижаване на правата). Тогава вече може да се използва с Windows Defender, Авира няма да има проблеми с проверката на кеша му + редовни актуализации. И все пак за мен си е непрепоръчителен браузър, дори и да се хули, че Лиско имал повече дупки в сигурността. Оправят ги по-бързо (ползата от open-source-a) + има доста полезни добавчици за него...

А вие не се карайте. Няма какво да делите толкова. Различни гледни точки винаги ще има... :speak:

Да може Хипс-а да е на мода в този Сайт,но по други отдавна мина...Аз ти предлагам пък да послушаш мен и ти сам знаеш,че ориентирането към стари версии не е добре ...DSA едвали ще я "боднеш",защото не става за Виста.Преди 2 години като излезе първото им издание за Виста(още не бях и чувала за калдата)я пробвах но не стана...имаше проблем!Писах им и се започна една коренспондеция с компанията за да им помогна уж ,и до ден днешен не я оправиха!!!

Нали знаеш какво означава този надпис

Публикувано изображение

Не бях проверявал дали наистина се поддържа х64 (бачка само с Виста х86), но и не държа да ползвам непременно HIPS. Аз и UAC-a разкарах... А за старите версии по принцип си права (защото се закърпват разни уязвимости из продуктите), но не винаги новото е по-добро (особено след като Kerio бе придобита от Sunbelt), а и за предназначението за което мислих да я ползвам ще ми свърши доста добра работа. То и ZoneAlarm 3 е идеална за целта, но засега и вградената във Виста ми върши работа. Ще го питам защо използва версия 2.15 (освен да е по-лека може би), макар при съвременните машини, това да е малко вероятно, защото едва ли ще се усетят и по-новите версии.

Не бях проверявал дали наистина се поддържа х64 (бачка само с Виста х86), но и не държа да ползвам непременно HIPS.

Аз и UAC-a разкарах... А за старите версии по принцип си права (защото се закърпват разни уязвимости из продуктите), но не винаги новото е по-добро (особено след като Kerio бе придобита от Sunbelt), а и за предназначението за което мислих да я ползвам ще ми свърши доста добра работа. То и ZoneAlarm 3 е идеална за целта, но засега и вградената във Виста ми върши работа.

Ще го питам защо използва версия 2.15 (освен да е по-лека може би), макар при съвременните машини, това да е малко вероятно, защото едва ли ще се усетят и по-новите версии.

Той е с XP и познанията my над Виста са малко.Самия той казва че Виста е глупава....какво да ти говоря повече...да наистина си прав за новите версии не винаги са идеални но последната е

* Windows 2000 Professional (desktop version)

* Windows XP Home

* Windows XP Professional

* Windows XP Media Center Edition

* Windows Vista 32-bit

тази стена е платена и след 30 дни като не я Закyпиш някои фунции спират...както при Online Armor Free...не ползваш всички услyги.

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

В същия смисъл, какво бихте казали за безплатната версия на Outpost Firewal. Имам впредвид за комбинация за безплатно ползване без HIPS механизъм, комбинирана с добър антивирус за Win XP SP3...

Kerio PF 2.15 free е наистина безплатна стена без ограничение на функционалноста. Мисля,че даже става за сървърни машини(но не споря за това) Слагал съм я и и бях голям фен. Изключително лека и даже спира огромен брой системни процеси да се връзват с интернет.

на уиндоус 7 не мисля има нужда от някаква друга стена. с правилни настройки може да се постигне същия резултат. нод 4 в комбинация с трефайър вършат стабилна работа. сега ще кажете нода не е безплатен, но нищо не пречи да си ъпдейтваш с юзер/пасс от триал всеки месец или пък от някоя промоция.

Нова безплатана комбинация при ,която ми допада много :) Avast 4.8.1335 Outpost 2009 Free Лиско 3.10+No Script & WOT ...

• 1 месец по-късно...

Интегриран пакет с HIPS на невероятно ниво - Comodo IS Free от http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html A-squared Free 4.5 http://www.emsisoft.com/en/software/download/ SUPERAntiSpyware FREE Edition http://www.superantispyware.com/ AnVir Task Manager Free http://www.anvir.com/taskmanagerfree За домашно ползване май нищо друго не ми е нужно - за Win XP SP3. Задължително препоръчително условие за инсталиране на свеж Win. Според мен това е безплатния максимум.На Win Vista още нямам достатъчно практика с експерименти, а и там вградената защитна стена е осезаемо по-добра. Поздрави

Интегриран пакет с HIPS на невероятно ниво - Comodo IS Free от http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html A-squared Free 4.5 http://www.emsisoft.com/en/software/download/ SUPERAntiSpyware FREE Edition http://www.superantispyware.com/ AnVir Task Manager Free http://www.anvir.com/taskmanagerfree За домашно ползване май нищо друго не ми е нужно - за Win XP SP3. Задължително препоръчително условие за инсталиране на свеж Win. Според мен това е безплатния максимум.На Win Vista още нямам достатъчно практика с експерименти, а и там вградената защитна стена е осезаемо по-добра. Поздрави

Знаеш ли,че преди време на този Аnvir Task.. Авира ми пищеше като се опитвах да го свалям...После Оutpost ми блокираше достъпа до сит-а...сега пък HostsMan!!!

Знаеш ли,че преди време на този Аnvir Task.. Авира ми пищеше като се опитвах да го свалям...После Оutpost ми блокираше достъпа до сит-а...сега пък HostsMan!!!

https://www.virustotal.com/analisis/958a925...ca28-1245299253 Програмата е многофункционална и е най-добра измежду безплатните от този тип контролно-спомагателни програми.Колко ли други също са склонни към FP ? Някои хора ползват тази програма като единствен защитен продукт - тя може много неща, ако е разучена и прилагана правилно. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Съвместима ли е програмата със защитни стени? Денсталира ли се безпроблемно? Какви са недостатъците?

Не съм установил проблеми и недостатъци.Озадачен съм, че програма с толкова възможности се предоставя и безплатно.

Не съм установил проблеми и недостатъци.Озадачен съм, че програма с толкова възможности се предоставя и безплатно.

Програмата преминава администраторските ограничения на служебния ми компютър, което е идеално за мен. Безплатна е, но е адауаре - предлага някакъв тулбар и смяна на началната страница на браузера, но са по желание - просто махнах отметките и в момента я разглеждам....

Има възможност за директно изпращане от самата програма на файл на Virus Total :

Публикувано изображение

Добра е - хареса ми от пръв поглед Публикувано изображение ...

Програмата преминава администраторските ограничения на служебния ми компютър, което е идеално за мен. Безплатна е, но е адауаре - предлага някакъв тулбар и смяна на началната страница на браузера, но са по желание - просто махнах отметките и в момента я разглеждам....

Има възможност за директно изпращане от самата програма на файл на Virus Total :

Поразгледай я още и дай още впечатления! :laughing5:

Хора не се заблуждавайте....програмата не е безплатна..преди 2 дена я деинсталирах заради изтичане на триал версията(20 дни)

http://www.anvir.com/

http://www.anvir.com/download.htm

А за програмата ....оставям на вас да прецените..за мен е перфектна!

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

Става, но няма нещо което да не го предлага и Process Explorer...

Не е така. "Здесь вы можете скачать БЕСПЛАТНУЮ ПОЛНОФУНКЦИОНАЛЬНУЮ русскоязычную версию AnVir Task Manager."Заради това я ползвам на руски език.Разгледайте внимателно посоченият от мен линк на руски език - при нужда ползвайте http://translate.google.com/translate_t?hl=bg# Уведомява ме за всяка прибавка към стартиращите се програми с Win и е отличен помощен продукт с доста повече възможности от Process Explorer. Поздрави

Не бях проверявал дали наистина се поддържа х64 (бачка само с Виста х86), но и не държа да ползвам непременно HIPS.

Аз и UAC-a разкарах... А за старите версии по принцип си права (защото се закърпват разни уязвимости из продуктите), но не винаги новото е по-добро (особено след като Kerio бе придобита от Sunbelt), а и за предназначението за което мислих да я ползвам ще ми свърши доста добра работа. То и ZoneAlarm 3 е идеална за целта, но засега и вградената във Виста ми върши работа.

Ще го питам защо използва версия 2.15 (освен да е по-лека може би), макар при съвременните машини, това да е малко вероятно, защото едва ли ще се усетят и по-новите версии.

Този Firewall, който го споменаваш, по-оригиналното му име е Tiny Personal Firewall 2.15A, на която аз съм невероятен фен. Уви този Firewall работи само до WinXP. Доста време се опитвах да намеря някави пачове да я подкарам на Win2003 Server, но без успех...Така и не успях да намеря нещо толкова леко с удобен интерфейс и което наистина да работи! В момента я карам без Антивирусна и Firewall :help wanted3:

Не е така. "Здесь вы можете скачать БЕСПЛАТНУЮ ПОЛНОФУНКЦИОНАЛЬНУЮ русскоязычную версию AnVir Task Manager."Заради това я ползвам на руски език.Разгледайте внимателно посоченият от мен линк на руски език - при нужда ползвайте http://translate.google.com/translate_t?hl=bg# Уведомява ме за всяка прибавка към стартиращите се програми с Win и е отличен помощен продукт с доста повече възможности от Process Explorer. Поздрави

Програмата наистина има добре премислен интерфейс и доста се е развила от времето, когато се казваше Anvir.com (Virus Destroyer) и бе платена.

Все пак си оставам фен на продуктите на SysInternals.

За startup си има Spybot S & D (имунизира + сигнализира за промяна в регистрите) или WinPatrol (но той е по-подходящ за сърфиране с I.E.).

Anvir.com все още е блокиран в hphosts имунизацията... (Имайте го напредвид).

@greystorm => аз също съм си само с Windows-ския firewall + Avira (колкото да не е без хич).

Голяма скука е при Windows 7 x64 (скука ще е при всичко от Vista нататък, ако са x64. Защо ли ? Писал съм много пъти по въпроса => PatchGuard + изиксване за цифров подпис на 64 битовия кернел).

За startup си има Spybot S & D (имунизира + сигнализира за промяна в регистрите) или WinPatrol (но той е по-подходящ за сърфиране с I.E.).

B-boy[styLe] би ли дал повече инфо за двете програми....?Благодаря предварително..!

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

B-boy[styLe] би ли дал повече инфо за двете програми....?Благодаря предварително..!

Ами то няма много за казване =>

темата за Spybot => http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...3&hl=spybot

(Забележка => имунизацията не е подходяща за по-стари компютри, защото ги кара да се позадъхват, а по време на почистването на записи с HijackThis и други подобни инструменти е добре защитата в реално време на Spybot - TeaTimer да бъде изключена, за да не пречи на този процес).

А иначе, ако си потребител на I.E. ето го и WinPatrol (макар I.E. да си има Protected Mode от Windows Vista нагоре, а и за него и Windows Defender върши работа).

http://www.kaldata.com/comments.php?id=457...light=winpatrol

Незнам, аз съм си свикнал с Process Explorer, AutoRuns и Currports...и нещо се бъркаш програмата Anvir Task Manager има безплатна версия с орязана функционалност.

http://www.anvir.com/cgi-bin/swstat/go.pl?...ds/taskfree.exe

При нея ми харесва по-лесния достъп до това, кой процес какви връзки с интернет осъществява, докато през Process Explorer трябва малко повече маневри да се направят за да се види тази информация. Ето как един потребител е открил как winlogon.exe се свързва с Hong Kong по време на зараза с Virut:

With AnVir Task Manager Pro I've find out that in TCP&UDP Connection Section Microsoft's winlogon.exe was connected to IP's in Hong Kong and downloads all that crap.

So after doing 1 and 2 Steps I've last week Installed my Win XP Pro nLite CD again and what I see in AnVir Task Manager Pro the Original Microsoft winlogon.exe is no more connecting to Hong Kong and downloading all that final files.

http://www.malwarebytes.org/forums/index.p...ost&p=59254

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.