Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Това , че нод не ви намира вируси, не означава че няма. Всеки който мисли , че нод е добра нека пусне да сканира с Kaspersky ( новите версии) или пък с Avast Pro , Winantivirus и да видим дали всъщност няма вируси

На нод му е минала модата това нещо е на около 15-20 години

Бях с нод , нета се скапваше често прекъсваше и беше бавен , компютъра беше под всякаква критика, пусках нод да сканира, но той твърдо казваше , че няма вируси , не му повярвах. Сложух Avast pro ,намери 6 вируса и интернета си тръгна със скороста за която плащам , спря да прекъсва , компютъра стана в пъти по-бърз

Изводите за вас

Поздрави!

Незнам дали знаеш но в тази тема пишат потребители с проблеми с нод32. Има си тема "Коя антивирусна е по-добра" пиши в нея , няма нужда да спамиш излишно.

Поздрави!

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

ЕСЕТ е основана 1992 година.

Това,че не ти харесва и не си доволен,означава ли,че си я ползвал легално ?

Най-вероятно с фикс,а ?

Незнам дали знаеш но в тази тема пишат потребители с проблеми с нод32. Има си тема "Коя антивирусна е по-добра" пиши в нея , няма нужда да спамиш излишно.

Поздрави!

Темата е : Eset NOD32 - въпроси, мнения, обсъждане

Различните мнения за спам ли се имат? :laughing5: Не може ли човек да си изкаже мнението,вялно че има такава тема "Коя антивирусна е по-добра" но тук кой има право да пише питам и какво?

Не бива да се спами но мнението на всички е важно,защото е лично.Поне така аз мисля.

Поздрави

Имам инсталиран NOD32 версия 2.7, но от няколко дена програмата не се update-ва нито автоматично, нито когато и давам ръчно да търси за нови дефиниции. Последната заредена база данни е номер 3301 от 27.07.2008. Иначе се свързва без проблем с update сървърите на ESET, но ми казва: Your version of NOD32 is up to date. No update is necessary. Това вече няколко дена подред. Проверил съм и други компютри, на които има NOD32 v.2 - и при тях е абсолютно същата картина !!!- последна virus signature database 3301.

Да не би ESET да са спрели поддръжката на тази по-стара версия на NOD32 и вече да дават ъпдейти само за NOD32 v.3? Направо се чудя какво става.

Има такива моменти не само при версия 2 но и нагоре.Може и да няма нужда от нови дефиниции :phone:

ЕСЕТ е основана 1992 година.

Това,че не ти харесва и не си доволен,означава ли,че си я ползвал легално ?

Най-вероятно с фикс,а ?

Пратих един смс за юзърнаме и пасс за което съжалявам все още.

И значи какво излиза? Сървърите били пренатоварени и затова нямало да се ъпдейтва цели дни. Това ми се струва малко несериозно отношение за антивирусна, която е с претенции като NOD32. Поне да излизаше някакво съобщение, което да описва проблема, а не да рапортува, че това уж били последните дефиниции. Значи излиза, че трябва да чакаме....

Имам инсталиран NOD32 версия 2.7, но от няколко дена програмата не се update-ва нито автоматично, нито когато и давам ръчно да търси за нови дефиниции. Последната заредена база данни е номер 3301 от 27.07.2008. Иначе се свързва без проблем с update сървърите на ESET, но ми казва: Your version of NOD32 is up to date. No update is necessary. Това вече няколко дена подред. Проверил съм и други компютри, на които има NOD32 v.2 - и при тях е абсолютно същата картина !!!- последна virus signature database 3301.

Да не би ESET да са спрели поддръжката на тази по-стара версия на NOD32 и вече да дават ъпдейти само за NOD32 v.3? Направо се чудя какво става.

Пиратските версии , както и пробните , в случай на сървърно натоварване над xx % се отхвърлят директно . ESET първо обслужват клиентите , след това фикснатите и пробните версии.

Това е част от 1. на http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php?f=...59bab77f0540196

Може обновленията Ви да бъдат манипулирани , както и в момент на глобална епидемия може да останете със стари и некачествени дефиниции

Така че ако си с фикс , ще има да си почакаш.

Редактирано от funky33 (преглед на промените)

Това , че нод не ви намира вируси, не означава че няма. Всеки който мисли , че нод е добра нека пусне да сканира с Kaspersky ( новите версии) или пък с Avast Pro , Winantivirus и да видим дали всъщност няма вируси

Точно Winantivirus да пусне , пък да видим какво ще стане после :)

Здравейте на всичйки.Вчера си инсталирах НОД32 версия 3.0.414.0. За да е активна програмата мисля че иконката трябва да е зелена а моята е червена. Как да я направя активна?

3.0.414 e beta версия на продуктите от серията v3. Ще я направиш активна ако си инсталираш официалната пробна/безплатна версия от www.eset.bg

3.0.669 е последната и тя поддрържа инсталиране върху по-стари версии , включително и от beta/RC такива.

От няколко дни не ми се ъпдейтва НОД 32.Досега не съм имал проблем.Ъпдейтва се автоматично.Преинсталирах я,няма резултат.Версия 2.51.8-теглена от data.bg.

Дайте някои сайтове за безплатен и актуален ъпдейт.

Мерси предварително.

От няколко дни не ми се ъпдейтва НОД 32.Досега не съм имал проблем.Ъпдейтва се автоматично.Преинсталирах я,няма резултат.Версия 2.51.8-теглена от data.bg.

Мерси предварително.

Използваш нелицензиран софтуер,и според Правилата на форума,няма кой да ти помогне !

ЦИТАТ(lav4eto @ 1.08.2008г. в 21:58ч.)

Мерси предварително.

Използваш нелицензиран софтуер,и според Правилата на форума,няма кой да ти помогне !

Не само това...май и със спряна поддръжка

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

В момента съм комбинирал моята любима анти-вирусна Nod32 с Online Armor + Malware Bytes anti-malware + ESET SysInspector и гарантирам че тази комбинация дава 99% защита

Поздрави!

Относно update на версия 2: Ъпдейта до колкото разбрах е 11 МБ така че изчакайте 2-3 дни докато сървърите се отърват от натоварването .

eset.jpg

ESET NOD32 и ESET Smart Security v 3.0.669 и 3.0.667 са преиздадени !

Пробната версия 3.0.667 и платената 3.0.669 са преиздадени преди няколко часа . Могат да бъдат изтеглени от сървърите на ESET (www.eset.bg -> Изтегли)

Версиите съдържат нищо ново , освен актуализирани дефиниции и обновени модули . Целта е да се избегне изтеглянето на големи файлове непосредствено след инсталацията и да се предотврати повторно претоварване на сървърите.

Преиздаденият инсталационен файл може да бъде изтеглен/инсталиран и от потребители , които все още имат проблеми с обновяването на техните ESET NOD32 Antivirus или ESET Smart Security v3 .

Ако вече имате инсталирана версия 3.0.669/3.0.667 и сте се обновили нормално , не е нужно да изтегляте преиздадения installer.

Източник: ESET NOD32 Bulgaria Forums

Сигурно и при друг има подобен проблем. От 16 месеца съм с NOD32 и досега не ми се е случвало. От вчера, а може и от по-рано /вчера забелязах/, не съм получавал дефиниции за обновяване. А от тази сутрин ми се появи иконата на Windows Security Alerts /червения щит/ и ми показва, че има някакъв проблем с антивируса / OUT OF DATE/. Доколкото виждам имало претоварване на сървърите. Описаната ситуация нормална ли е или трябва да предприема нещо. Аз не ползвам друг антивирус и Уиндоуса ми показа, че нямам никаква защита.

Редактирано от socrates (преглед на промените)

Сигурно и при друг има подобен проблем. От 16 месеца съм с NOD32 и досега не ми се е случвало. От вчера, а може и от по-рано /вчера забелязах/, не съм получавал дефиниции за обновяване. А от тази сутрин ми се появи иконата на Windows Security Alerts /червения щит/ и ми показва, че има някакъв проблем с антивируса / OUT OF DATE/. Доколкото виждам имало претоварване на сървърите. Описаната ситуация нормална ли е или трябва да предприема нещо. Аз не ползам друг антивирус и Уиндоуса ми показа, че нямам никаква защита.

eset.jpg

ESET NOD32 и ESET Smart Security v 3.0.669 и 3.0.667 са преиздадени !

Пробната версия 3.0.667 и платената 3.0.669 са преиздадени преди няколко часа . Могат да бъдат изтеглени от сървърите на ESET (www.eset.bg -> Изтегли)

Версиите съдържат нищо ново , освен актуализирани дефиниции и обновени модули . Целта е да се избегне изтеглянето на големи файлове непосредствено след инсталацията и да се предотврати повторно претоварване на сървърите.

Преиздаденият инсталационен файл може да бъде изтеглен/инсталиран и от потребители , които все още имат проблеми с обновяването на техните ESET NOD32 Antivirus или ESET Smart Security v3 .

Ако вече имате инсталирана версия 3.0.669/3.0.667 и сте се обновили нормално , не е нужно да изтегляте преиздадения installer.

Не четеш ли?Аз дето не го ползвам разбрах.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не четеш ли?Аз дето не го ползвам разбрах.

Ами аз съм просто момче и не разбрах. Ти като специалист, може би ще благоволиш, да разясниш на простосмъртните.

Трябва да кажеш и за коя версия на НОД32 става въпрос,socrates !

Аз съм с ESS,лицензиран и нямам никакъв проблем с тези неща от последната седмица !

Хм! И аз отднес забелязах, че не се е ъпдейтвала НОД 32 след като ми Уиндоус ми каза, че е OUT OF DATE!

Ползвам версия 2.70.39 и последният ъпдейт е:

Virus signature database version: 3301 (20080727)

Dated: Sunday, July 27, 2008

Virus signature database build: 13285

Дано версиите с натовареният сървър да се верни и скоро да се разреши този проблем.

Трябва да кажеш и за коя версия на НОД32 става въпрос,socrates !

Аз съм с ESS,лицензиран и нямам никакъв проблем с тези неща от последната седмица !

2.51.30.0 - версията ми е старичка, ама досега бях доволен. Здраве да е. Като трябва ще се откажем от нея, има и други антивирусни.

Преди малко се ъпдейтна.Около 12 мб е.Явно вече нямат проблем.

Изтеглете ESET SysInspector

http://www.eset.com/download/sysinspector.php

1. Стартирайте програмата чрез SysInspector.exe

2. Когато информацията е събрана и log файлът - готов , изберете File > Save Log

3. Потвърдете желанието си

Изберете да запазите файла някъде и след това ,използвайки новата опция на форума ни , прикачете този файл към post-a си.
Изтеглете Microsoft AutoRuns 

http://download.sysinternals.com/Files/Autoruns.zip 

Разархивирайте AutoRuns в негова собствена папка и стартирайте exe файла с име autoruns 

1. Изберете Options -> Hide Microsoft Entries 

2. Изберете File -> Refresh 

3. Изберете File -> Save as 

Изберете да запазите файла някъде и след това ,използвайки Copy/Paste , поставете този log файл в отговора си.
Изтеглете HiJackThis v2 

http://www.trendsecure.com/portal/en-US ... ckThis.exe 

Запишете HiJackThis в негова собствена папка (примерно C:\HijackThis) 

1. Стартирайте го и изберете "Open the Misc Tools section" 

2. Изберете Open Uninstall Manager -> Save list 

3. Без да променяте нищо , използвайте Copy/Paste и поставете log файла в отговора си.

Редактирано от Fix (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.