Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

:shy11: Не ползвам Фейсбук, нито играта, а не ми се занимава сега с регистрации и т. н. Затова по добре ти направи това: Инсталирай този скрипт: http://userscripts.org/scripts/show/55349 Пробвай дали работи, ако работи значи правиш всичко както трябва, следователно другите скриптове не стават с операта. Ако не работи значи проблема е при теб. Аз съм с 10.60 на ХР
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Това, което ми даде автоматизира свалянето в Rapishare. Явно,че работи.

Да, значи посочените от теб скриптове не са съвместими с Опера, защото Greasemonkey предоставя повече възможности. Единственото, което намерих по въпроса е това: http://www.howtocreate.co.uk/operaStuff/userJavaScript.html#compatibility Инсталирай го както е казано и пробвай, ако и така не стане, поне аз не знам какво може да се направи

Здравейте Ползвам от няколко дена Опера и съм очарован. Всичкото добре, но се сблъсках с един проблем, който според мен си е неудобство. Проблема е следния: Искам да напиша писмо от електронната си поща, която е в АБВ, и когато реша да поставя текст или линк, който е в клипборда, просто не се поставя нищо. Моля ако някой е имал същия проблем и се е справил с него да пише как. Предварително благодаря!

Хм, това е странно! Не съм имал никога подобен проблем, а и не намирам инфо някой да го е имал. След като сте инсталирали браузъра променяли ли сте нещо от настройките му? Само с абв-то ли се получава този проблем?

Опера от едно време има проблеми с АБВ.Едно време пък не можеше да се пише мейл-в полето за текст не можеше да се пише.Явно наистиан има някаква несъвместимост.Пробва ли с CTL+V за поставяне и CTRL+C за копиране?

Да, променял съм настройките, но дотолкова, че да го направя удобен за ползване, не мисля, че съм променял нещо по-глобално. Иначе само в пощата на абв е проблема, в други сайтове няма проблем с поставянето на текст от клипборда/било то поставяне на текст в търсачката, или в поле за писане/.

Опера от едно време има проблеми с АБВ.Едно време пък не можеше да се пише мейл-в полето за текст не можеше да се пише.Явно наистиан има някаква несъвместимост.Пробва ли с CTL+V за поставяне и CTRL+C за копиране?

Благодаря за идеята! Не бях се сетил за този начин. Пробвах и стана. Явно, както казваш Опера има някъква несъвместимост с АБВ.

Хм, това е странно! Не съм имал никога подобен проблем, а и не намирам инфо някой да го е имал. След като сте инсталирали браузъра променяли ли сте нещо от настройките му? Само с абв-то ли се получава този проблем?

Благодаря за мнението и желанието да ми помогнеш!

Току що открих още един проблем в абв пощата. Не мога да отварям даден контакт /за да видя например инфото, което съм въвел за него/. Слагам отметка пред контакта, но абв изписва съобщение, че не съм избрал контакт. Явно е, че Опера не сработва с абв пощата. Еми като се наложи ще ползвам Мозила, там нямам проблеми.

Това е нещо ново за мен. Аз имам 3 пощи в абв-то, които ползвам всеки ден и не съм имал проблеми. Но не се учудвам, все пак това е Опера - ако ги нямаше тези бъгове щеше да е почти съвършен браузър.

Тези бъгове ги има от години с АБВ.Добре,че поне оправиха тоя с невъзможноста за писане на текст.Много лошо става така.Но мозилка и ИЕ си работят,така,че..няма проблем.

Не че я ползвам особено, но имам няколко мейла, с които си правя регистрации и пускам писма и аз такива или каквито и да са проблеми ги нямам.

Сложи по-стара версия на браузъра, и опитай пак!

:P Не ползвам Фейсбук, нито играта, а не ми се занимава сега с регистрации и т. н. Затова по добре ти направи това:

Инсталирай този скрипт:

http://userscripts.org/scripts/show/55349

Пробвай дали работи, ако работи значи правиш всичко както трябва, следователно другите скриптове не стават с операта. Ако не работи значи проблема е при теб. Аз съм с 10.60 на ХР

Ами и така нещо не ми се получава има ли някой друг, коийто се е сблъсквал с подобен пробелм, за да каже как го е решил?

Предполагам, че просто такова решение под Опера няма. Докато четох за проблема разбрах, че този, който е написал Greasemonkey в момента работи за Гугъл. Съответно Хром също като Опера може да използва много от скриптовете за Greasemonkey, но дори и той не можел да използва всичките - 15-20% от скриптовете работят само с лисицата. Това говори доста неща.

Подобно на Херувим и аз се дразня на несъвместимост между поща и Операта - с Хотмейл не се разбират и това си е. Ако искам да си проверя пощата трябва да използвам ИЕ. ;)

с Opera10.62 съм  и не ми помни паролите от какво може да е

Публикувано изображение

Само за калдата ли? Затвори всички страници и изчисти ръчно всички кукита на калдата и се логни отново. Погледни и в Edit site preferences... да не си променил нещо без да искаш.

Само за калдата ли? Затвори всички страници и изчисти ръчно всички кукита на калдата и се логни отново. Погледни и в Edit site preferences... да не си променил нещо без да искаш.

не  е само за калдата изчистих всички кукита   но проблема си остава

не  е само за калдата изчистих всички кукита   но проблема си остава

Като натиснеш Ctrl + Enter не става ли?

При мен с Opera 10.62 е същото с паролата, но на Home Page, за логване във форума нямам този проблем.Много ми е досадно и след малко тренинг открих, че ако натисна бутона за регистрация и след това се върна обратно ми се активира бутона за запомнена парола.Нямам обяснение.

Като натиснеш Ctrl + Enter не става ли?

така става благодаря

така става благодаря

Може също така, да натиснеш бутона с ключето (под голямото О).

При мен с Opera 10.62 е същото с паролата, но на Home Page, за логване във форума нямам този проблем.Много ми е досадно и след малко тренинг открих, че ако натисна бутона за регистрация и след това се върна обратно ми се активира бутона за запомнена парола.Нямам обяснение.

Разкрихме го проблемчето.Разбира се аз също преминах през почистване на Cookies както djagi предлага, но не се получи.Всичко си дойде на мястото след Reload на Speed Dial, където по подразбиране Reload Every=Never.

Поздрави.

Редактирано от amat (преглед на промените)

Здравейте,като отворя някой линк и го отварям с IE,а аз искам с опера бихте ли ми казали как да го оправя.

Здравейте,като отворя някой линк и го отварям с IE,а аз искам с опера бихте ли ми казали как да го оправя.

инструменти >> настройки>> разширени>> програми>> слагаш отметка на "проверка подразбиращ се браузър.."
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.