Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 3

Featured Replies

Тук не си прав Лазаре, това е единственият начин на "умната" програма - да изтриеш папката в %appdata%/skype/

И как точно става това, може ли да ми обясниш? Как се влиза в %appdata%/skype/
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 248,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой да е открил начин да прави снимки при видео разговор (Win'7 32bit) в последната версия на Skype 5.5 ? Няма значение, намерих го... в един профил работи, в друг не, за това е било. Типично за скайп...

При последните версии 5.3 и 5.5 като включа на compact view при всяко стартиране ми се появява skypehome и самия скайп не се минимизира в трея в дясно. Пробвах и по-стари версии, но все същото. Наложи се да мина на 4.2. Някой знае ли как се оправя това нещо.

Четох наскоро за хакове, чрез които се маха този хоум скрийн

Ето тук става дума:

http://www.mydigital...ing-on-startup/

Това съм го пробвал. Работи, но има друг проблем - не се минимизира долу в дясно а само трея.

Тогава го пусни в съвместим режим с Уиндоус Виста и ще стане

Тогава го пусни в съвместим режим с Уиндоус Виста и ще стане

Аз съм ХР.

• 2 седмици по-късно...

Получих две известия от скайп. Някой може ли да ми каже как да ги игнорирам или трябва да вляза и да видя какво представляват? Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

от време на време в скайп абонатите ми се появява по един нов абонат, който не е добавен от мен - като разглеждам профила нищо не ми е познато, няма и никаква хронология. някаква идея какъв е проблемът?

Интересува ме, има ли начин да пусна видео разговор по Skype на 700Мhz CPU PentiumIII, 384RAM без сеч, ако ще да се налага и модване на нещо. Да, под минималните системни изисквания от 1Ghz е, но имам познат, който ме помоли ако има решение, да потърся, намеря и приложа такова.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте. От няколко години насам , при всяко преинсталиране на Windows XP, си прехвърлям всички файлове на скайп ( ползвам само един акаунт) в папката с името на акаунта ми. С това целя прехвърляне на хронологията на чата. Днес забелязах че всъщност копирам няколко хиляди файла-някакви временни файлове и изобщо бая голям боклук. Само че не знам какво мога да изтрия и какво да запазя за да ми остане коректна хронологията. Старите версии на скайп пазеха хронологията в няколко файла, общо взето напълно хаотично и с различни големини на файловете и беше невъзможно за обикновен потребител като мен, да разбере кой файл за чат с кой потребител е и защо по дяволите един е кръстен по един начин а друг по друг- абе общо взето голяма каша. По следващите версии попромениха нещата и там станаха малко по събрани, но на мен продължават да ми стоят старите файлове по простата причина че ги прехвърлям. Не знам защо ъпдейтването на скайп към по-нова версия не коригира всичко ,но там те си знаят. А въпроса ми е: как да си взема хронологията и да си я прехвърля на един чисто ново инсталиран скайп, без да влача всякакви боклуци и ненужни файлове. Скайп имат ли програмка или експортване или какъвто и да било друг продукт който да върши тази работа? Малко ми е странно как такава разпространена система има толкова огромен недостатък.

• 2 месеца по-късно...

Колеги, забелязахте ли че от днес в Skype портала има реклами, поне при мен... :rolleyes:post-212317-0-52349000-1323350773_thumb. [нарочно съм закрил марката, за да не е реклама]

Вие тази фраза я имате за нещо...модерно, сигурно "да не е реклама" спокойно, рекламирайте на воля :clown: Спокойно, тук СЕМ няма да ви глоби, не сте наясно какво се крие зад тази фраза.

Здравейте.

От няколко години насам , при всяко преинсталиране на Windows XP, си прехвърлям всички файлове на скайп ( ползвам само един акаунт) в папката с името на акаунта ми. С това целя прехвърляне на хронологията на чата.

Днес забелязах че всъщност копирам няколко хиляди файла-някакви временни файлове и изобщо бая голям боклук. Само че не знам какво мога да изтрия и какво да запазя за да ми остане коректна хронологията.

Старите версии на скайп пазеха хронологията в няколко файла, общо взето напълно хаотично и с различни големини на файловете и беше невъзможно за обикновен потребител като мен, да разбере кой файл за чат с кой потребител е и защо по дяволите един е кръстен по един начин а друг по друг- абе общо взето голяма каша.

По следващите версии попромениха нещата и там станаха малко по събрани, но на мен продължават да ми стоят старите файлове по простата причина че ги прехвърлям.

Не знам защо ъпдейтването на скайп към по-нова версия не коригира всичко ,но там те си знаят.

А въпроса ми е: как да си взема хронологията и да си я прехвърля на един чисто ново инсталиран скайп, без да влача всякакви боклуци и ненужни файлове. Скайп имат ли програмка или експортване или какъвто и да било друг продукт който да върши тази работа? Малко ми е странно как такава разпространена система има толкова огромен недостатък.

И за какво ти служи цялата хронология ?

Ако има нещо важно там си го извади и си го запази някъде - файл, поща.

Колеги, забелязахте ли че от днес в Skype портала има реклами, поне при мен... :clown:

post-212317-0-52349000-1323350773_thumb.

[нарочно съм закрил марката, за да не е реклама]

Ха ! Ами аз като нямам портал !

Какво ще правя сега без портал ? Да им се оплача ли ?

Иронията ти е напълно излишна, не виждам нищо лошо че го поставих като въпрос.

Чудно ми е как никой не го е грижа за тая хронология. И преди като чатих също си пазих хронологията. И до ден днешен мога да видя какво сме си приказвали навремето в чата. Защо ми е хронология? Ами това е все едно да се пита "защо му е на някого да помни какво се е случило вчера и оня ден и по оня ден..." Ако имаше как да записвам всичко някъде... Ето казвам някому за нещо и след време не си спомням точно какво съм казал. Отивам - проверявам. Човек не може да помни всичко с подробности. Кой от къде бил ,какво правил , кога... Отиваш и проверяваш. И готово. Говоря с някого за нещо, посочвам сайтове, обяснявам. След време не си спомням подробности- отивам прочитам. Или пък някой след години почва да твърди някакви глупости, че нещо не било точно така, че той никога не бил споменавал еди какво си. Аз знам че го е казал , но не съм сигурен- може пък да бъркам . Отивам -проверявам . Виждам , че съм прав. Говоря убедено. Ето за тези неща примерно ми трябва хронологията. Онзи ден диря един клип в интернет на един китарист. Преди време го дирих - намерих го . Похвалих се в скайпа. Търся в хронологията - нищо. Липсва една година от хронологията. И сега какво? Часове изгубени за преравяне на youtube за търсене на клип който може да е вече изтрит, както много други. А в хронологията щях да го намеря набързо. Казваш да запиша хронологията? Да ама тя се увеличава всеки ден. А и ... как да я запиша за всички хора? И след преинсталация как да записвам до къде съм я записал. И всичко това за няколко десетки души??????? Лудост. Цяла седмица трябва да се занимавам само с това. Не е приемлив вариант. По лесно ще бъде с експорт и импорт. Скайп е супер разпространена програма а няма един тъп експорт. Всички други програми имат - мозилата също има (експорт на фейвъритите). А скайпа ... чудна работа. Признавам липсата на хронология само за хора които крият това за какво си говорят в скайпа. Има ги доста. Нека си крият- аз няма от кого да крия.

има елементарно решение наречено portable вариант акъл иска, не фермани - при мен лично пази хроно от последния цялостен формат на диска преди повече от 2 години

• 4 седмици по-късно...

Здравейте!Имам един въпрос ако даден човек в скайп ме е блокирал или премахнал,следователно няма да мога да виждам снимката му и хронологията нали?Имам такъв абонат който уж явно ме е премахнал пък си му виждам всичко и не знам :shock11: :shock11: Благодаря предварително

Здравейте!Имам един въпрос ако даден човек в скайп ме е блокирал или премахнал,следователно няма да мога да виждам снимката му и хронологията нали?Имам такъв абонат който уж явно ме е премахнал пък си му виждам всичко и не знам :shock11: :shock11: Благодаря предварително

Явно е запазена в кеша на скайп

Явно е запазена в кеша на скайп

За хронологията ли казваш че е запазена в кеша или като цяло снимка и т.н..ще ме извиняваш но не съм много на Ти с компютрите. ;) ;) Стана ми интересно,защото вчера от друг компютър всичко си беше ок(в началото преди да влезе на линия не му се беше показала снимката само),днес се прибирам влизам от моя компютър и гледам, че е на обмислящ пълномощно??И ми стана странно,помислих си да не би да е някакъв бъг ли там нещо!!Благодаря ти все пак :) :)

За хронологията ли казваш че е запазена в кеша или като цяло снимка и т.н..ще ме извиняваш но не съм много на Ти с компютрите. ;) ;) Стана ми интересно,защото вчера от друг компютър всичко си беше ок(в началото преди да влезе на линия не му се беше показала снимката само),днес се прибирам влизам от моя компютър и гледам, че е на обмислящ пълномощно??И ми стана странно,помислих си да не би да е някакъв бъг ли там нещо!!Благодаря ти все пак :) :)

Вероятно снимката
  • 1 месец по-късно...

здравейте...отскоро имам следния пробуем...опитах да набера телефонен номер чрез номератора-съответно ми изписа,че нямам скайп кредит,лошу няма...ама сега през 10-ина минути ми излиза някакъв прозорец- cannot focus a disabled or invisible window...нещо от сорта...благодаря предварително

Редактирано от booyaatribe (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.