Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стефан Чолаков

За или против затварянето на темата 81 гласували потребители

1. 1. За или против затварянето на темата сте ?

• За
      53%
      38
    • Против
      35%
      25
    • не ме интересува-модераторите да правят каквото си искат
      11%
      8

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Така и така темата не е затворена ще се изразя по моя си начин ако позволите.

Scorpions - Човечност

Нищо лично към никого още по малко към Стефан просто това е което усещам.

• Отговори 327
  • Прегледи 30,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• кой се чудеше има ли живот след смъртта? как стои този въпрос при профилите вече е изяснен

Така и така темата не е затворена ще се изразя по моя си начин ако позволите.

Scorpions - Човечност

Нищо лично към никого още по малко към Стефан просто това е което усещам.

Много и точно на място!Прекрасно усещане ,Алморот!

Поздрави!

Разбира се, че може и да има градивна дискусия, но как ще се осъществи с мнения от рода на повечето тук. И не ми казвайте, че не са плод на страха човешки от смъртта. Реакциите, които показват всеобщия страх, са реакции на оплюване, на желание да си затворим очите и да не виждаме темата, да не си признаем отново, че всички ние сме смъртни и че всеки един може да го сполети както смъртта на тялото, така и загубата на душата, вие да не би да се мислите за недосегаеми, а... а една душа, която усеща, че се е изгубила, вика страшно и виковете й са на пръв поглед жестоки, защото смущават спокойствието на заспалите в дебелите си завивки...

Нямам нищо против черупките на повечето. Нека си се крият зад тях и да хвърлят камъни, така е най-удобно - да се хвърлят камъни върху труп, той няма опасност да отговори. Но моля ги, да не ми се перчат само с тях, ако обичат, че предизвикват единствено смях след преминаване на първоначалната погнуса.

Ако не се бяха появили съмнение за смъртта на човека, най-вероятно хората щяха да поднесат съболезнованията си и толкова. Нищо драматично нямаше да се случи. Никой в нищо нямаше да обвинява. Не мисля, че страха от смъртта има нещо общо. Това, което разгневи повечето беше подигравката към нея. Че подобни хора имат нужда от помощ имат, но дали тук би могла да се даде адекватна такава. Това много ме съмнява.

Алгор постави един много хубав въпрос, който беше пренебрегнат, а именно как това може да се отрази на четящите. Нещата винаги имат две страни.

В няколко поста вече казваш, че трябва да му помогнем и т.н Как си представяш тази помощ при положение, че той не се появява, как да помогнеш на някого, който не желае да му бъде помогнато?

Параноята също може да бъде градивна,ако се употреби правилно.Дискусията е такава каквато е станала,тоест каквато си я направим.Лично на мен ми се струва че някой се надява или чака нещо.Иначе темата наистина трябваше да е затворена още вчера.

Може ли някой да ми разтълкува буквичките в червено?Нищо не разбрах.....

Да те коментирам или да не те коментирам? Това е въпроса! С оглед на добрия тон, няма да те коментирам.

П.П Думите не струват нищо, когато не са подкрепени с действия. За съжаление често се случва да сме заляти с думи, а на практика - нищо. Отново не говоря за конкретния случай и не визирам никого. Просто разсъждение.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Много и точно на място!Прекрасно усещане ,Алморот!

Поздрави!

Няма как да е друго яче тази тема ми осигури 5-дни болничен

и благодарение на нея т.е. тя беше капката която преля чашата се "радвате" на постоянното ми присъствие във форума sad.gif.

п.п. Не знам какво точно се е случило или се случва с това момче по моя си начин бих му изпратила добри и светли мисли, но знам какво съм преживяла и какъв спомен събуди всичко това в мен. Поздрави и дано да няма други хора които да изживяват нещо подобно не го пожелавам на никой!

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Ако не се бяха появили съмнение за смъртта на човека, най-вероятно хората щяха да поднесат съболезнованията си и толкова. Нищо драматично нямаше да се случи. Никой в нищо нямаше да обвинява. Не мисля, че страха от смъртта има нещо общо. Това, което разгневи повечето беше подигравката към нея. Че подобни хора имат нужда от помощ имат, но дали тук би могла да се даде адекватна такава. Това много ме съмнява.

Алгор постави един много хубав въпрос, който беше пренебрегнат, а именно как това може да се отрази на четящите. Нещата винаги имат две страни.

В няколко поста вече казваш, че трябва да му помогнем и т.н Как си представяш тази помощ при положение, че той не се появява, как да помогнеш на някого, който не желае да му бъде помогнато?

П.П Думите не струват нищо, когато не са подкрепени с действия. За съжаление често се случва да сме заляти с думи, а на практика - нищо. Отново не говоря за конкретния случай и не визирам никого. Просто разсъждение.

Знаеш ли, именно автоиронията разгневи всички онези, които се вземат на сериозно. Аз също бях доста ядосана, но заради друго - не може така да се постъпва с хората!!! / Алгор мисли като мен, видях го този пост, чета всичко и неизбирателно/. Но като се зачетох още в писанията на тези... хора... си промених мнението.

Неколкократно съм звънила по мобилния на Стефан, защото съм много далеч от Пловдив и работя, но той е изключен, след няколко дни мога да отскоча на место да разбера точно какво се случва, защото и аз съм в невидение по въпроса. Друго исках да кажа - не е хубаво да се съди някой прибързано, още по-малко да се оплюва, когато нищо не знаем за човека, особено, пък, като не знаем, защото, както казва N e o, по този начин плюем единствено ... себе си. И като не можем да помогнем, поне това да не правим.

Да те коментирам или да не те коментирам? Това е въпроса! С оглед на добрия тон, няма да те коментирам.

Ами пак прегледах темата докато търсех поста на Алгор.

Признавам се за виновен че на доста места съм нарушил добрия тон.Няма да ти се извинявам ,Динди,защото и ти си го правила .Съжалявам ако съм повярвал в нещо дето не е станало,но и аз имам приятели умрели внезапно и нелепо.

Маат,последния ти пост ме смущава сериозно.Можеш ли да ми пратиш малко информация от тази която още не си споделила тук?Аз не съм далеч от Пловдив и мога да отскоча.

и още веднъж след 1000 години!

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Всички те питаме Маат...

Подобен обрат не очаквах да стане ohmy.gif

Да.Гръцките трагедии пасти да ядат.Предлагам да се затвори незабавно темата ,за да не се разводнява материала!Това пообработено и допълнено по подходящ начин от кадърен писател може да стане бестселър! cool.gif

Абе в човека сега жив ли е или наистина е починал? И какъвто и да е отговора затваряйте темата, ако е починал лека му пръс, ако е жив ад си живее жиота и да не обръща внимание на такива хора...

Тъкмо смятах да споделя некои съображения,щото малко се порових в старите постове в темата будизъм.Твоето включване идва тъкмо навреме.Няма повече да конкретизирам,вие сте интилигентни момичета ще се сетите!!! Та направиха ми впечатление провокативните включвания на Азбуки,ни в клин ни в ръкав в постовете от 2 август нататък.И там някой пита нещо за будизма,някой споменава "сидхарта" на Хесе ,аз недвусмислено показвам че ми харесва много написаното там.И хоп в подписа на Азбуки се появява цитат от книгата и ако не се лъжа това бе по време на развихрянето на страстите! Е ясно е че никой няма да си признае ,но Азбуки е със сигурност

:)

Добре дошли в клуба на бодрите среднощни параноици. Да, когато съзнанието заработи на самотек, невероятни змейове и чудовища могат да изплуват от него.

Нео, теб аз, честно казано, почти не те чета, тъй като обичам да си спестявам главоболията. Твоите постове обикновено имат горе-долу един и същи тон и целят да провокират някой към отговори, така че пък ти пак да имаш на какво да отговаряш и така да минава времето (и да си кльопаме по малко енергийка :P ). Когато не ти отговарят отговаряш си сам или по друг начин казано, продължаваш си темата самичък. Примери за това по форума много.

За някакви подмятания на тема Хессе от твоя страна не се сещам изобщо. В подписа си сложих Сиддхарта, защото целенасочено от няколко дни търсех точно този цитат и то в контекста на това, с което аз реално се занимавам в живота и някои изводи, до които бях стигнала през последните дни. Намирам думите на Сиддхарта в този пасаж за много мъдри и изобличаващи моделите на съвременното общество. Изобщо, ама хич, не ми е било до теб, както и по принцип не ми е.

Не съм убедена, че ще го схванеш това, но за твое успокоение го споделям.

П.П. Само да попитам: Не е ли трудно човек с такава злоба все да рита срещу стената (примерно) и не започва ли някога да боли?

П.П.П. А иначе като разгледам мненията по тази тема и астралния пир, който царува с активната помощ на някои хора, сетих се за това изречение от Талмуда:

"Ако окото можеше да види всички демони, които обитават този свят, животът щеше да бъде невъзможен."

Преди го бях цитирала без контекст, сега си има.

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

Жив ли е или не е жив

Ако не е жив-къде му е лобното място и гроба?

Добре дошли в клуба на бодрите среднощни параноици. Да, когато съзнанието заработи на самотек, невероятни змейове и чудовища могат да изплуват от него.

Нео, теб аз, честно казано, почти не те чета, тъй като обичам да си спестявам главоболията. Твоите постове обикновено имат горе-долу един и същи тон и целят да провокират някой към отговори, така че пък ти пак да имаш на какво да отговаряш и така да минава времето (и да си кльопаме по малко енергийка :P ). Когато не ти отговарят отговаряш си сам или по друг начин казано, продължаваш си темата самичък. Примери за това по форума много.

За някакви подмятания на тема Хессе от твоя страна не се сещам изобщо. В подписа си сложих Сиддхарта, защото целенасочено от няколко дни търсех точно този цитат и то в контекста на това, с което аз реално се занимавам в живота и някои изводи, до които бях стигнала през последните дни. Намирам думите на Сиддхарта в този пасаж за много мъдри и изобличаващи моделите на съвременното общество. Изобщо, ама хич, не ми е било до теб, както и по принцип не ми е.

Не съм убедена, че ще го схванеш това, но за твое успокоение го споделям.

П.П. Само да попитам: Не е ли трудно човек с такава злоба все да рита срещу стената (примерно) и не започва ли някога да боли?

П.П.П. А иначе като разгледам мненията по тази тема и астралния пир, който царува с активната помощ на някои хора, сетих се за това изречение от Талмуда:

"Ако окото можеше да види всички демони, които обитават този свят, животът щеше да бъде невъзможен."

Преди го бях цитирала без контекст, сега си има.

Прекрасна ,Азбуки!Благодаря ти за поста,който е перфектен пример за душевното състояние в което най често се намираш.Просто се учудвам как си могла така да се изпуснеш.Чети си дебелите книжки и не се занимавай с мен.Темата е за Стефан,не за Нео.Макар че с общи усилия май успяхте да прехвърлите топката в мен.Както и преди често съм казвал не търся провокации заради да тормозя хората ,а за да разбера истинската им същност.Убедих се че това е най-бързият и ефикасен метод в тази форма на общуване.По този начин има двустранен процес,надявам се на лечение.И понеже вече и на мен ми писна да ми скачат на бой,амазонки с размътен поглед ще те зарадвам с една прекрасна новина: Скоро и аз ще ви освободя от присъствието си. cool.gif

П.С. да ме разбере някой неправилно,просто си намерих нещо по интересно и не искам да се раздвоявам. cool.gif

OMG!

Азбуки-ти си а femme fatale в кладата laugh.gif

Маат-казвай каквото знаеш,че хората започнаха да се изнасят от форума :P

Абе,тоя не го ли погребахме вече?

Айде на деветини да пишем пак,после на 40 като му даваме.

Нека си починат кокалците му малко,че бая приказка изприказвахме.

Абе,тоя не го ли погребахме вече?

Айде на деветини да пишем пак,после на 40 като му даваме.

Нека си починат кокалците му малко,че бая приказка изприказвахме.

Може да си е жив и здрав човека-

Дай Боже

Ти кокалите взе да му вдигаш

sad.gif

Чудя се на развихрилите се страсти в една тема :)И турско да стане-няма да я затворя.Толкова интересна дискусия не сме имали отдавна тук.

Та ако става дума за тая тема-не се надявай

cool.gifcool.gifcool.gif Днес вярно е деветия ден,май.Айде да приключваме!Дайте още 2-3 гласа за затварянето ,бе хора!Е и 7-8 ще е още по добре. :)

Ми аз тва викам,на 40 да пишем пак biggrin.gif

svesht1.jpg

Тая тема преди много страници трябваше да е затворена ...

Това е поредния пример, че мнението на потребителите не означава нищо.

Понеже на някой му е интересно, темата няма да се затваря, нищо че анкетата показва обратното.

Сигурно ще се намери и друг начин, ако изведнъж и гласовете "не ми дреме" събрани с тези "против" затварянето се окажат недостатъчни.

За какво изобщо я направихте тази анкета тогава ?

Това е поредния пример, че мнението на потребителите не означава нищо.

Понеже на някой му е интересно, темата няма да се затваря, нищо че анкетата показва обратното.

Сигурно ще се намери и друг начин, ако изведнъж и гласовете "не ми дреме" събрани с тези "против" затварянето се окажат недостатъчни.

За какво изобщо я направихте тази анкета тогава ?

гласовете са все още равни -29 на 29 .

Събирам гласовете "модераторите да решат" с "против" познай защо.

До 15 часа днес има още време.Тогава изтичат 48 часа от предният ми пост.Четеш ли въобще какво се пише в темата ?

;)

гласовете са все още равни -29 на 29 .

Събирам гласовете "модераторите да решат" с "против" познай защо.

До 15 часа днес има още време.Тогава изтичат 48 часа от предният ми пост.Четеш ли въобще какво се пише в темата ?

;)

От предния ти пост в тази тема, 48 часа трябва да са изтекли вчера.

Не мога да позная - кажи сам.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

От предния ти пост в тази тема, 48 часа трябва да са изтекли вчера.

Не мога да позная - кажи сам.

Прав си.Извинявай-загубил съм бройката на дните.Резултатът обаче пак е равен. А защо събирам гласовете "модераторите да решават" с гласовете "против" е повече от ясно-защото "модераторите да решават" .

Ако имаше дори и един глас в повече за "затварянето на темата"-ще я затворя.Но няма.

Доволен ?

Прав си.Извинявай-загубил съм бройката на дните.Резултатът обаче пак е равен. А защо събирам гласовете "модераторите да решават" с гласовете "против" е повече от ясно-защото "модераторите да решават" .

Ако имаше дори и един глас в повече за "затварянето на темата"-ще я затворя.Но няма.

Доволен ?

Какво значение има дали аз съм доволен ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.