Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стефан Чолаков

За или против затварянето на темата 81 гласували потребители

1. 1. За или против затварянето на темата сте ?

• За
      53%
      38
    • Против
      35%
      25
    • не ме интересува-модераторите да правят каквото си искат
      11%
      8

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

cool.gif:)cool.gif Ми не чети.Какво виждаш ми е ясно отдавна.Не е лОШо да си последваш собствените съвети. cool.gif

Мисля, че съветът да не се чете се отнася до всички теми, в които се развихря Нео. Всичките започват да понамирисват на развалено. За съжаление хората не обръщат мого внимание, тъй като има разстояние между постовете и така несъответствията или натрупванията в някаква насока не бият на очи. Благодаря на динди за добрата компилация. Но човек може да се вгледа и в тази тема, в която персонажите Стефан и Нео си говорят:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...30&start=30

Интересното е, че темата е започната от Стефан под друг ник, с който се е подвизавал преди на форума, изкарана пак на бял свят от Нео, който пита нещо "духовния учител", а той отговаря (колко удобно за целта). Чак е объркващо в началото, докато разбере човек кой кой е и що е рекъл. Възстановяването на темата става в контекста на това, че Стефан ми вижда снимката във форума (гледал ми беше профила, а аз бях имала неблагоразумието да си изтипосам снимката там), разпознава явно (поредната) любима (като принцовете в приказките, които се влюбват в портрета на принцесата...), почва да ми пише лични, предлага да си говорим по скайп, но защо и същевременно да не се "покаже" малко с великите си мисли за медитацията, които изкарва пак на преден план чрез своя поклонник Нео. Интересни връзки между нещата. Същевременно по скайп се намира и някава Елисавета, от чийто акаунт той продължава да ми досажда дори и след като (много бързо) съм установила психическите му отклонения, разобличила съм го като актьор, който си създава определен имидж на форума, но е съвсем друго в личен разговор, и съответно съм му блокирала акаунта.

Същият този поклонник Нео се проявява много активно в темата започната от... познайте! от Елисавета като Нео по много странен начин повтаря неща, казани от нея на мен в скайп (примерно историята за Петя Дубарова и това че Стефан затова избрал тая смърт по пътя за Бургас, щото се чувствал свързан с нея - нещо, което никой не би разбрал просто четейки несвързаните брътвежи на Стефан, та затова за по-сигурно биваме осветлени от.... Елисавета и Нео). Към това се прибавят и разни други тенденции - това, че всички тези тримата целенасочено търсят контакт с мен (по скайп или иначе), в случая на Нео маниакалността стига до това да ми се препише подписа (някакъв фетиш ли е това?) и т.н. и т.н.

Мисля, че е повече от ясно, че на форума има хора, които се чудят как да си прекарват времето, на които липсва някакъв смислен собствен живот и затова започват да живеят измислените си истории, радвайки се, ако могат да въвлекат и други в тях. Ясно е също така, поне за мен, че това комай само на български форум съм го видяла. Че ни е тежък животът, тежък е, но че някои хора изперкват вече тотално до някакви прояви на гениална лудост, също се вижда. Сигурно пак сме първенци по това в света, както и за други неща, поне според вярванията си, сме велики и най-най-най.

Впрочем не мисля, че Нео, Стефан и Елисавета са един и същи човек. Между Нео и Стефан има известни (съществени) отлики в нивото на интелект (и съответно нивото на лудост). Но просто някак си ги виждам тримата, в различна степен, като активни участници в един и същи фарс, който дори не е бил насочен специално към мен, както казва инфинити, а към мен просто като поредната жертвичка.

В случай че на някой помага, написах това.

Редактирано от azbuki (преглед на промените)

• Отговори 327
  • Прегледи 31,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• кой се чудеше има ли живот след смъртта? как стои този въпрос при профилите вече е изяснен

Тук е мале, мале... :)

Защо преди да се пусне такава тема не се проучат нещата и тогава да се пуска темата?

През форума минават всякакви потребители и четат ли четат...

Твърдо за затварянето на темата... мисля , че всичко се уточни и няма смисъл какво да го гадаем... каквото станало - станало.

Охо N e o -хайде и ти в списъка на заподозрените laugh.gif

Звънкай до Пловдив,звънкай...

Още 15 страници и мистерията ще се разкрие,

ако темата просъществува,разбира се

Много отдавна и изпуснах края на тази тема но като за последно смятам да се включа с един цитат от любимия на много поколения писател Кърт Вонегът:

"Хората те оценяват най-пълно, когато положат цветя на гроба ти."

Няма нищо ново под слънцето! Поздрави!

"...Ако истинските кейпкодци можеха да станат от гробищата в църковните дворове, да захвърлят изящно издяланите си надгробни камъни и да посетят някое от събранията на общинската управа, щяха да останат доволни. Всички нови предложения винаги са били отхвърляни след яростни дебати, освен едно — да се купи нов клаксон за спасителния пикап. Новият клаксон казва: „бийп, бийп, бийп“, вместо „б-р-р-р, б-р-р-р, б-р-р-р“ и гарантирано се чува на три мили."

Кърт Вонегът cool.gif

Така.

Вчера в 15:30 пуснах анкетата "за ли против затварянето на темата".Смятам, че 24 часа е достатъчно време, за което всички, които са имали мнение по въпроса да прочетат, да се изкажат и да гласуват.

В момента положението е следното :

23 човека "за"

18 човека "против"

5 човека "все ми е тая-модераторите да преценят"

Като сумирам мненията "против" с тези "модераторите да решават" се получава 23 срещу 23. Тоест-равни.

Изчетох достатъчно аргументи "за" и "против", всички сте прави , разбира се затова решението ми е следното :

1.)Темата остава отворена и свободна за гласуване.След 24 часа ще направя повторна проверка.

2.)Тъй като явно сте забравили, че и за раздел "Празни приказки и забава" важат общите правила на форума, ви напомням, че това не ви е махленски чат !

3.)Модераторите на раздела-infinity1305 и Aragorn от тук нататък ще трият всяко мнение, което не е свързано с темата, както и постове с лични нападки и клюки.

Решението ми подлежи на обжалване пред по-висша инстанция в срок от 12 часа.

Така.

Вчера в 15:30 пуснах анкетата "за ли против затварянето на темата".Смятам, че 24 часа е достатъчно време, за което всички, които са имали мнение по въпроса да прочетат, да се изкажат и да гласуват.

В момента положението е следното :

23 човека "за"

18 човека "против"

5 човека "все ми е тая-модераторите да преценят"

Като сумирам мненията "против" с тези "модераторите да решават" се получава 23 срещу 23. Тоест-равни.

Можеше и мненията "за" да се сумират с тези дето им е все едно.

Някой може ли да ми обясни защо беше сложена снимката на Петя Дубарова

И защо изобщо й вдигате костите

:friends1:

Мир на праха й

Не я познавам лично-но живея с всичко нейно,което е създала

И се прекланям пред таланта й и живота й-макар и кратък

То по темата едва ли остана какво да се каже...Освен някои хора да се обвиняват един друг,че са вътре в сценария. Гласувах против затварянето,но вече ми се струва безсмислено темата да стои отворена и да се пишат глупости вътре...

Няма смисъл да правим густо на другаря Лумпи,който може би си влиза,чете темата,посветена на него и се кефи...

Тази тема заприлича на латино сериал. laugh.gif

На мен ми беше полезна защото усетих "тръпката" да следиш нещо загубило смисъла си още на 2-3 пост на Елисавета. Поздрави от мен, играеше си с чувставата на някой като подаваше лъжичка по лъжичка, а после се поотплесна та стана и нелогична информацията ти с първите постове, някак си нишката се скъса, но спечели висок рейтинг (нещо като и тъпата реклама е ... реклама) което е добре за форума (може би това е причината да не е още затворена, та и аз гласувах за - как решат модераторите biggrin.gif )

Знаех, че пише тук. Познавам го от 6 години. Беше колега по право на приятеля ми. - Проверих последните му съобщения. Мисля, че се е сбогувал с хората от форума. Заминал е за морето и е скочил от влака за Бургас. Сметнах че ако има хора , за които е значел нещо е добре да знаят. Не не е шега. Познавам стила на Стефан и се страхувах, че първата реакция ще е недоверие. За съжаление днес не мога да се засмея.

как видя сълзите на майка му по телефона и ако е решил да се самоубие не е ли малко странно, че е тръгнал на почивка...

На всички, които откликнаха благодаря. На 26 Юли спа у нас. Цяла нощ гледах леглото и не мога да повярвам, че сега лежи някъде студен и сам. В момента не мога да говоря просто. Само мога да ви кажа Слушайте и се опитвайте те Чуете, това, което ви казва човека до вас

нали уж ти е близък, незнаеш ли къде лежи и къде е погребан, що за приятел в кавички си...

На всички, които откликнаха благодаря. На 26 Юли спа у нас. Цяла нощ гледах леглото и не мога да повярвам, че сега лежи някъде студен и сам. В момента не мога да говоря просто. Само мога да ви кажа Слушайте и се опитвайте те Чуете, това, което ви казва човека до вас

нали уж ти е близък, незнаеш ли къде лежи и къде е погребан, що за приятел в кавички си...

Заради тази тема ме гони параноя:

подозрителна съм към всички нови потребители.

Особено към горния пост в стил ,,Дакота,, :wub:

Четох, четох, четох... и се отвратих от всичко, което сте изписали тук.

Всички вие, дами и господа, умеете много добре да плюете. Едни се величаят чрез оплюване, други си споделят подобията на чувства, посяти върху неспокойните им души, издаващи, вероятно, нечиста съвест, трети със смехотворното си самочувствие, градено от височайша позиция на властимащи, направо са готови да зачеркнат с лека ръка всичко, защото виждат може би нещо от самите себе си, което не им се нрави, четвърти гледат сеир...

Някой не се ли замисли какво става в душата на това момче, не си ли зададе въпроса "защо"...

И как евентуално да му се помогне по най-добрия начин. В никакъв случай не одобрявам постъпката на Стефан, ако това е едно от неговите забавления, начинът е повече от жесток спрямо хората. Но това, което виждам изписано след това никак не ми прилича на хуманност.

Гади ми се!

Аз вече му помогнах.Насочих го към книгата на Томас Харис "Аз съм добър,ти си добър".Запитвала ли си се,иска ли всъщност той да му се помага.Не се вгадявай толкова.Всеки който плюе на практика плюе себе си.Всъщност това си бе прекрасен урок.

Та не знам книжката или постовете и появата изобщо на един потребител са били катализатора на идеята или е много отдавна замислено шоуто,но няма вече значение.Какво е това измислено понятие-хуманност?Просто всеки си сърба каквото е надробил.Както казах и преди винаги пиша каквото си мисля в момента.Иначе няма смисъл.Ако после някой тръгне да рови и да ми вади постовете от контекста за да ми докаже колко съм луд и неинтелигентен си е изцяло негов проблем. cool.gif

Питаш какво е хуманност. Човечност. Ти си единственият тук, в тази тема, който прояви това качество. И разбира се, беше анатемосан яко за което, нали... Напълно разбираемо, като се има предвид къде си...

Казваш да не се впрягам толкова. А аз не мисля така. Всяко съзнателно същество би трябвало да носи пълна отговорност за думите, чувствата, мислите и делата си. Така мисля. В противен случай заприличваме на кокошки, които си квакат небивалици, ей така да им минава времето и да има там нещо за квакане и от време на време току виж някой дълбокомислен петел и той се обадил, ама и той не знае какво е казал в крайна сметка...

Ако Стефчо е жив и чете темата, сигурна съм, че има над какво да се посмее. На мен като ми минаха първоначалните пристъпи на обратна перисталтика от разнеслата се наоколо воня, започна да ми се вижда трърде комично всичко това, което се случва.

Нека темата стои! По невероятен начин показва същността на всеки един, писал тук. Хубаво е да си видим истинските лица... зад форумните маски. Имаше една тема - как се познава човека най-добре, по какво... И друга тема - кога сме истински - тук

Лицето на човек се познава най-добре през лицето на смъртта.

Питам се с много тъга, защо не могат хората да бъдат истински и пред лицето на живота, толкова ли боли от него..

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Сега след като за пореден път чета постовете по тази тема /включително и своите/ имам чувството, че създателят на темата постигна целта си. Всички ние тук сме просто опитни зайчета, които без да съзнават са такива в някъкъв "нездрав" експеримент. Да, наистина някой има нужда от помощ. Този някой е инициаторът на темата, нарочно не казвам СЪЗДАТЕЛЯ, а ИНИЦИАТОРЪТ.

...току виж някой дълбокомислен петел и той се обадил, ама и той не знае какво е казал в крайна сметка...

Ако визираш мен с това изречение,искрено ти благодаря biggrin.gif

Иначе не мога да разбера какво толкова нелицеприятно виждаш в поведението на хората тук,в тази тема. Е,имаше,разбира се,прехвърчащи обвинения в съучастничество и лични нападки. Нищо ново под слънцето...

Какво трябваше да пишем в темата? "Горкичкият Стефан,явно си има големи проблеми,за да ни изпързаля така..."

Не виждам по какъв начин можем да му помогнем и дали изобщо е възможно. А и не мисля,че човек,който сътвори такава гадна и долнопробна история,би приел или поискал някаква помощ.

За мен темата бе доста интересна и поучителна. Трябва да можем да откриваме по нещо положително дори и в калта... ;)

Но не смятам,че вече има какво да се каже тук. Все пак обаче се намираме в "Празни приказки и забава",така че ми е все едно... :rolleyes:

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Ако визираш мен с това изречение,искрено ти благодаря biggrin.gif

Иначе не мога да разбера какво толкова нелицеприятно виждаш в поведението на хората тук,в тази тема. Е,имаше,разбира се,прехвърчащи обвинения в съучастничество и лични нападки. Нищо ново под слънцето...

Какво трябваше да пишем в темата? "Горкичкият Стефан,явно си има големи проблеми,за да ни изпързаля така..."

Не виждам по какъв начин можем да му помогнем и дали изобщо е възможно. А и не мисля,че човек,който сътвори такава гадна и долнопробна история,би приел или поискал някаква помощ.

За мен темата бе доста интересна и поучителна. Трябва да можем да откриваме по нещо положително дори и в калта... :P

Но не смятам,че вече има какво да се каже тук. Все пак обаче се намираме в "Празни приказки и забава",така че ми е все едно... :)

Какво ли - а какво на теб лично ти попречи да си помислиш и пишеш точно така "...

Хем интересна и поучителна, хем ти е все едно...

Ти, всъщност, чуваш ли се какви ги ръсиш изобщо? Иска ти се да ти е все едно май... Какво ти пречи да си свалиш маската на непукист и да бъдеш себе си, истински човек, който споделя страховете си - нещо напълно нормално за човека, задавал си си този въпрос? Да ти пука за нещо срамно ли е? Знаеш ли в какво би се изродил човешкия род, ако всички станат едни непукисти... Дали ще има разлика с рода на минералите/камъните, как мислиш... или ще се различава нещо от света на крякащите пернати, които като снесат яйце и трябва целия свят да бъде известен...че са снесли...

На мен не ми отговаряй, отговори на себе си, на мен всичко ми е ясно...

Знаеш ли в какво би се изродил човешкия род, ако всички станат едни непукисти... Дали ще има разлика с рода на минералите/камъните, как мислиш... или ще се различава нещо от света на крякащите пернати, които като снесат яйце и трябва целия свят да бъде известен...че са снесли...

Мисля,че едва ли би било толкова зле... :)

Колкото до останалото...Аз СЪМ себе си - това,което виждаш като начин на поведение тук - това съм аз.Маската дори и тя си е моя - и тя е част от мен. Ти СИ себе си - приемам това,което пишеш,и не виждам никакъв конфликт. Въпреки,че твърдиш,че всичко ти е ясно, забелязвам у теб поне едно нещо,което не си разбрала - трудно можеш да промениш някой,а и не трябва. Промяната трябва да дойде отвътре,трябва да е плод на личностното съзряване и натрупания опит. И критиките ти към мен,или към който и да е друг,пишещ в тази тема,са безсмислени...Поне за мен. Лично мнение...Не го приемай твърде насериозно,и не се впускай да ме опровергаваш. Не целя това. Просто искам да ти кажа,че всеки има правото да бъде това,което е в момента. Дори и да носи "маска на непукист",това си е негова работа.

Поздрави! cool.gif

Маат, Нео, айде моля ви се престанете. Носили сме били маски, Данчо и всички останали които не реваха и не стихоплетстваха. Аз лично на тази тема дори не и бях обърнала внимание през първите няколко дни. Заглавието изобщо не подсказваше какви страсти се вихрят тук. Добре де, чувствате се изиграни, излъгани, подведени, огорчени, обидени... и търсите начин да компенсирате всичките тези емоции. Вменявате ни някаква вина, че не сме се тръшнали да мрем заедно с Стефан (Чолаков). Тази тема била навела Нео да си мисли за смъртта, за приятелите, за себе си. Ами замислете се, че на други не им е необходима тема за да си мислят за същите тези неща. Стефан (Чолаков) ти бил като брат, бил най-милото момче в този форум. Чудесно, може и така да е или да е било. Не съм го познавала и ми е позволено да изразя скептицизъм. Това, че нечия трагедия /или скука/ е довела до вашето видимо подхлъзване не ни прави виновни, че не сме паднали с вас. Но не, задължително трябва да бъдем повлечени и въвлечени в разнищването на интригата. Да се поровим в един виртуален мозък. Има две възможности за случилото се: Да е истина /или поне частично/, макар все по-малко вероятно, или да е лъжа /черен хумор, жажда за внимание или вик за помощ/. Независимо каква е била реакцията на хората, то с какво право вие я осъждате. Втората алтернатива, макар и изначално чужда за вас, предоставя толкова много насоки за коментари, че ми е бедна фантазията. Остана да се гадае. Има ли истина, няма ли, една ли е... и докато чакате, що да не ни замеряте с: "Да ти пука за нещо срамно ли е?" Де го чукаш, де се пука - бих попитала аз. Ама как ли ще го разтълкувате не мога дори да предположа. Мисълта ми е, че ви разбираме. Не е срамно да покажеш съчувствие на близките, да изразиш загриженост за ближния, да изкажеш гласно/писмено своите съболезнования. Ама не ни карайте и ние да участваме в този водевил. Сещам се за едно заглавие на Стефан (Цанев), "ВСИЧКИ ЛУДИ МЕ ОБИЧАТ".

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Маат, Нео, айде моля ви се престанете. Носили сме били маски, Данчо и всички останали които не реваха и не стихоплетстваха. Аз лично на тази тема дори не и бях обърнала внимание през първите няколко дни. Заглавието изобщо не подсказваше какви страсти се вихрят тук. Добре де, чувствате се изиграни, излъгани, подведени, огорчени, обидени... и търсите начин да компенсирате всичките тези емоции. Вменявате ни някаква вина, че не сме се тръшнали да мрем заедно с Стефан. Тази тема била навела Нео да си мисли за смъртта, за приятелите, за себе си. Ами замислете се, че на други не им е необходима тема за да си мислят за същите тези неща. Стефан ти бил като брат, бил най-милото момче в този форум. Чудесно, може и така да е или да е било. Не съм го познавала и ми е позволено да изразя скептицизъм. Това, че нечия трагедия /или скука/ е довела до вашето видимо подхлъзване не ни прави виновни, че не сме паднали с вас. Но не, задължително трябва да бъдем повлечени и въвлечени в разнищването на интригата. Да се поровим в един виртуален мозък. Има две възможности за случилото се: Да е истина /или поне частично/, макар все по-малко вероятно, или да е лъжа /черен хумор, жажда за внимание или вик за помощ/. Независимо каква е била реакцията на хората, то с какво право вие я осъждате. Втората алтернатива, макар и изначално чужда за вас, предоставя толкова много насоки за коментари, че ми е бедна фантазията. Остана да се гадае. Има ли истина, няма ли, една ли е... и докато чакате, що да не ни замеряте с: "Да ти пука за нещо срамно ли е?" Де го чукаш, де се пука - бих попитала аз. Ама как ли ще го разтълкувате не мога дори да предположа. Мисълта ми е, че ви разбираме. Не е срамно да покажеш съчувствие на близките, да изразиш загриженост за ближния, да изкажеш гласно/писмено своите съболезнования. Ама не ни карайте и ние да участваме в този водевил. Сещам се за едно заглавие на Стефан Цанев, "ВСИЧКИ ЛУДИ МЕ ОБИЧАТ".

Тъкмо смятах да споделя некои съображения,щото малко се порових в старите постове в темата будизъм.Твоето включване идва тъкмо навреме.Няма повече да конкретизирам,вие сте интилигентни момичета ще се сетите!!! Та направиха ми впечатление провокативните включвания на Азбуки,ни в клин ни в ръкав в постовете от 2 август нататък.И там някой пита нещо за будизма,някой споменава "сидхарта" на Хесе ,аз недвусмислено показвам че ми харесва много написаното там.И хоп в подписа на Азбуки се появява цитат от книгата и ако не се лъжа това бе по време на развихрянето на страстите! Е ясно е че никой няма да си признае ,но Азбуки е със сигурност Изкючително навътре в нещата.Като истинска Шехерезада ни разправи доста приказки от 1001 нощ.Не без помощ от езотерична фея,а може и Две?Щото Ивсот винаги се включва там където требва да помага!!! cool.gif

Маат, Нео, айде моля ви се престанете. Носили сме били маски, Данчо и всички останали които не реваха и не стихоплетстваха. Аз лично на тази тема дори не и бях обърнала внимание през първите няколко дни. Заглавието изобщо не подсказваше какви страсти се вихрят тук. Добре де, чувствате се изиграни, излъгани, подведени, огорчени, обидени... и търсите начин да компенсирате всичките тези емоции. Вменявате ни някаква вина, че не сме се тръшнали да мрем заедно с Стефан (Чолаков). Тази тема била навела Нео да си мисли за смъртта, за приятелите, за себе си. Ами замислете се, че на други не им е необходима тема за да си мислят за същите тези неща. Стефан (Чолаков) ти бил като брат, бил най-милото момче в този форум. Чудесно, може и така да е или да е било. Не съм го познавала и ми е позволено да изразя скептицизъм. Това, че нечия трагедия /или скука/ е довела до вашето видимо подхлъзване не ни прави виновни, че не сме паднали с вас. Но не, задължително трябва да бъдем повлечени и въвлечени в разнищването на интригата. Да се поровим в един виртуален мозък. Има две възможности за случилото се: Да е истина /или поне частично/, макар все по-малко вероятно, или да е лъжа /черен хумор, жажда за внимание или вик за помощ/. Независимо каква е била реакцията на хората, то с какво право вие я осъждате. Втората алтернатива, макар и изначално чужда за вас, предоставя толкова много насоки за коментари, че ми е бедна фантазията. Остана да се гадае. Има ли истина, няма ли, една ли е... и докато чакате, що да не ни замеряте с: "Да ти пука за нещо срамно ли е?" Де го чукаш, де се пука - бих попитала аз. Ама как ли ще го разтълкувате не мога дори да предположа. Мисълта ми е, че ви разбираме. Не е срамно да покажеш съчувствие на близките, да изразиш загриженост за ближния, да изкажеш гласно/писмено своите съболезнования. Ама не ни карайте и ние да участваме в този водевил. Сещам се за едно заглавие на Стефан (Цанев), "ВСИЧКИ ЛУДИ МЕ ОБИЧАТ".

Всъщност, вие щете, не щете, участвате. И то по най-отвратителния начин. Дали познаваме или не някой човек, не е изобщо важно. Важно е друго - като част от общото семейство на човеците какви сме ние - хората, пред лицето на нечия човешка смърт, дори и било тя мнима. И как откликваме на нечий вик за помощ, защото тази вероятно мнима смърт е точно това, добре, че поне това сте проумели.

Никого не съдя. Нали и аз имам право на мнение. Съжалявам, но моето е такова. Не ме съдете и вие за това, че е различно от вашето.

Всъщност, вие щете, не щете, участвате. И то по най-отвратителния начин. Дали познаваме или не някой човек, не е изобщо важно. Важно е друго - като част от общото семейство на човеците какви сме ние - хората, пред лицето на нечия човешка смърт, дори и било тя мнима. И как откликваме на нечий вик за помощ, защото тази вероятно мнима смърт е точно това, добре, че поне това сте проумели.

Никого не съдя. Нали и аз имам право на мнение. Съжалявам, но моето е такова. Не ме съдете и вие за това, че е различно от вашето.

Има хора, които заслужават и такива, които - не. Това, че някой се е родил човек не го прави автоматично човечен.

Не говоря за конкретния случай.

Можеше да има тук друга дискусия, градивна и поучителна, но...зрелищта винаги са били за предпочитане, за параноята няма да говоря...

Има хора, които заслужават и такива, които - не. Това, че някой се е родил човек не го прави автоматично човечен.

Можеше да има тук друга дискусия, градивна и поучителна, но...зрелищта винаги са били за предпочитане, за параноята няма да говоря...

Разбира се, че може и да има градивна дискусия, но как ще се осъществи с мнения от рода на повечето тук. И не ми казвайте, че не са плод на страха човешки от смъртта. Реакциите, които показват всеобщия страх, са реакции на оплюване, на желание да си затворим очите и да не виждаме темата, да не си признаем отново, че всички ние сме смъртни и че всеки един може да го сполети както смъртта на тялото, така и загубата на душата, вие да не би да се мислите за недосегаеми, а... а една душа, която усеща, че се е изгубила, вика страшно и виковете й са на пръв поглед жестоки, защото смущават спокойствието на заспалите в дебелите си завивки...

Нямам нищо против черупките на повечето. Нека си се крият зад тях и да хвърлят камъни, така е най-удобно - да се хвърлят камъни върху труп, той няма опасност да отговори. Но моля ги, да не ми се перчат само с тях, ако обичат, че предизвикват единствено смях след преминаване на първоначалната погнуса.

Параноята също може да бъде градивна,ако се употреби правилно.Дискусията е такава каквато е станала,тоест каквато си я направим.Лично на мен ми се струва че някой се надява или чака нещо.Иначе темата наистина трябваше да е затворена още вчера.

Може ли някой да ми разтълкува буквичките в червено?Нищо не разбрах.....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.